Firewall sürekli port saldırısı algılıyor. İp adresimi nerden buldular anlamıyorum. Statik ip kullanma mecburiyetim var. Sizce ip değiştirsem yine bulurlar mı? Ya da ip değiştirmeden kurtulmanın bir yolu var mı?

Firewall sürekli port saldırısı algılıyor. İp adresimi nerden buldular anlamıyorum. Statik ip kullanma mecburiyetim var. Sizce ip değiştirsem yine bulurlar mı? Ya da ip değiştirmeden kurtulmanın bir yolu var mı?
#TeknoYardım
Bir kulaklık arayışındayım. Rekabetçi online oyun oynamam. 40 yılda bir arkadaşlarla oynarız. Bu yüzden "ses kasma" gibi bir derdim yok. Gitar çalarken monitör olarak da kullanabilmek istiyorum. Bu yüzden ses kalitesi önemli ancak flat olmak zorunda değil. M-Audio M-Track 2x2 ile birlikte kullanacağım. Mikrofon kalitesi biraz iyi olursa iyi olur, birkaç video çekme niyetim var, mikrofon için ekstra masraf yapmama gerek kalmaz.
Günlerdir yüzlerce kulaklığa baktım ancak bir türlü istediğim gibi bir ürün bulamadım. İstediğim özellikler çok spesifik olduğundan yalnızca tek bir ürün bulabildim aslında, OneOdio Monitor 60, onun da ses kalitesi pek iyi değil gibi.
Behringer BH470 gibi bir kulaklık + 1 tane ucuz yollu (Lastvoice gibi) mikrofon mu alsam diye de düşünmüyor değilim.
Önerebileceğiniz ürün veya ürünler varsa çok makbule geçer. Bütçe maksimum 2 bin ₺. Şimdiden teşekkürler.
Mobil uygulama geliştiriciliği vergi istisnası konusunu hala anlayamadım....20/b video yayın istisnası aldım, fakat vergi levhasında mobil uygulama yazmıyor...yazışmalara bakın;
--------------------------
Gelir İdaresi Başkanlığına;
20/b video içerik üreticiliği ve mobil uygulama geliştiriciliği istisnası için, banka hesabı tanımlatmak üzere tebligatımı aldım.
Fakat, Vergi Levhasında; "591105-VİDEO İÇERİKLERİNİN YAPIM VE YAYIN FAALİYETLERİ (ÖRN.: FENOMENLER (İNFLUENCERLAR) VE
VLOGGERLAR TARAFINDAN) faaliyet kodu yazıyor.
591105 faaliyet kodu, mobil uygulama kısmı kazançlarınıda kapsıyor mu?
------------------------------
CİMER başvurunuz ilgisi nedeni ile Kurumumuza yönlendirilmiştir.
NACE-Altı haneli kodları uluslararası kullanımı olan dört haneli NACE kodlarından türetilmektedir. 59.11.05 kodu da 59.11 kodundan türetilen altı haneli bir koddur.
59.11 kodu ile ilgili bilgiler aşağıda belirtilmiştir:
59.11 - Sinema filmi, video ve televizyon programları yapım faaliyetleri
"Bu sınıf aşağıdakileri kapsamaktadır;
- sinema filmleri, videolar, televizyon programları (televizyon dizileri, belgeseller vb.) veya televizyon reklamlarının yapımı."
Kapsam dışı olanlar;
- asıl (master) kopyalarından ses ve video kaseti, CD veya DVD çoğaltılması da dahil (vizyonda gösterim amaçlı dağıtım için sinema filmlerinin çoğaltılması hariç) filmlerin çoğaltılması, bkz. 18.20,
- kayıtlı video kasetlerin, CD ve DVD`lerin toptan ticareti, bkz. 46.43,
- boş video kasetlerin, CD`lerin toptan ticareti, bkz. 46.52,
- video kasetlerin, CD`lerin, DVD`lerin perakende ticareti, bkz. 47.63,
- çekim sonrası (kayıt sonrasındaki teknik düzenlemeler) faaliyetler, bkz. 59.12,
- ses kaydı ve kitapların kasetlere kaydedilmesi, bkz. 59.20,
- televizyon yayıncılığı, bkz. 60.2,
- bir televizyon kanalına ait programların hazırlanması, bkz. 60.2,
- film endüstrisi için olanlar haricinde sinema filmlerinin işlenmesi, bkz. 74.20,
- kişisel tiyatro veya sanat ajanslarının veya acentelerinin faaliyetleri, bkz. 74.90,
- video kasetlerin, DVD`lerin hanehalklarına kiralanması, bkz. 77.22,
- canlı televizyon gösterilerine veya toplantı ve konferanslara eş zamanlı olarak alt yazı desteği, bkz. 82.99,
- aktörlerin, karikatüristlerin, yönetmenlerin, sahne tasarımcılarının ve teknik uzmanların kendi hesaplarına gerçekleştirdikleri faaliyetler, bkz. 90.0.
Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) “Mobil Cihazlar İçin Uygulama Geliştiricileri” başlığı altında ise 62.01.01 altılısı üzerinde de durmaktadır.
62.01 kodu ile ilgili bilgiler aşağıda belirtilmiştir:
62.01 - Bilgisayar programlama faaliyetleri
Bu sınıf, yazılımların yazılması, modifiye edilmesi, test edilmesi ve desteklenmesi faaliyetlerini kapsamaktadır. Kullanıcıların talimatları doğrultusunda programların yazılması da burada kapsanmaktadır. Bu sınıf aşağıdakileri kapsamaktadır;
- aşağıdakileri oluşturmak ve yürütmek için gerekli yapı ve içeriğin tasarlanması ve gerekli bilgisayar kodlarının yazılması;
• sistem yazılımları (güncellemeler ve yamalar dahil),
• yazılım uygulamaları (güncellemeler ve yamalar dahil),
• veritabanları,
• web sayfaları,
- yazılımların müşterilerin isteğine göre uyarlanması, örneğin; müşterinin bilgi sistemi içerisinde uygulamanın işlevsel olabilmesi için bu mevcut uygulamanın amaca göre değiştirilmesi ve yapılandırılması
Kapsam dışı olanlar;
- paket yazılımların yayımlanması, bkz. 58.29,
- kendi hesabına belirli bir pazar için kişiye özel olmayan yazılımların dönüşümü veya uyarlanması, bkz. 58.29,
- sağlanan yazılım, entegre bir parça olsa bile bilgisayar donanımı, yazılımı ve iletişim teknolojileri ile bütünleşik olan bilgisayar sistemlerinin planlanması ve tasarlanması, bkz. 62.02.
Sonuç itibariyle faaliyetinizi bu içerikleri içerisinde (kapsamlar) değerlendirdiğinizde hangisinin kapsamına girdiğini düşünüyorsanız GİBE o doğrultuda başvurabilirsiniz.
TÜİK “kazanç kapsamı” konusunu Vergi mevzuatı bağlamında değerlendirecek bilgi ve yetkiye sahip değildir. Sınıflama kavramı bazında yapılacak değerlendirme yukarıda izah edilmiştir.
Bilgilerinizi rica ederim.
-----------------------------------
yani youtube gelirinde sorun yok, ama mobil uygulamada istisnaya girecek faaliyet kodu belirgin değil....birde uygulamanın google store gibi yerlerde satış kazancı istisnadan yararlanıyor, ama "uygulama mağazası" dışından başka bir reklam şirketi vasıtasıyla, reklam geliri de kapsanıyormu hala anlayamadım....direk yazmıyor ki
Beğendiğimiz oyun müziklerini bu gönderide paylaşalım dostlar.
https://www.youtube.com/watch?v=SXKrsJZWqK0
#Oyunmüzikleri #EnSevilenOyunMüzikleri
Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde Pusat Business Pro bluetooth klavye satın aldım. 2017 Ocak ayında aldığım toplama bilgisayarıma bağlamaya çalıştığımda bilgisayarım Bluetooth bağlantısı için Pin Kodu istedi ve 000-0123-1234-1111 gibi olasılıkları deneyerek klavyeyi aktifleştirmeye çalıştım ve olmadı. Monster Müşteri Hizmetlerini aradım fakat onlar çözüm bulamadı, daha doğrusu bu sorunla hiç karşılaşmadıklarını belirttiler.
Klavyede bir sorun olabileceğini ve gerekirse değişim yapılabileceğini belirttiler. Ben de Samsung S21 telefonum ve eşimin Lenovo YOGA laptopunda hızlıca kurulup çalıştığını belirttim. Direkt değişim talep etmek güzel bir şey ama nihayetinde çözüm değil.
Sorunu yabancı forumlarda da araştırdım, kimileri benzer sorunu kulaklıklarda da yaşamış ve net bir çözüm sunmamışlar. Çoğu da sorununu tesadüfen çözmüş.
Çözüme gelelim.
1- Başlat'a Regedit yazıyoruz.
2- HKEY_USERS
3- .DEFAULT
4- SOFTWARE
5- MICROSOFT
6- WINDOWS
7- CURRENT VERSION
8- BLUETOOTH
9- EXCEPTIONDB
10- ADDRS
Bu yolu izledikten sonra ADDRS içinde karışık düzende alfanümerik olarak isimlendirilmiş dosyayı sağ tıklayıp siliyoruz.
Ardından Bluetooth Cihaz ekleme kısmına geliyoruz ve klavyeyi (yada cihazınız neyse) tekrar ekliyoruz. Bu esnada ekranda 8 haneli sayısal bir kod çıkacak o kodu klavyede yazıp Enter'a basıyoruz ve klavye birkaç saniye bekledikten sonra çalışmaya başlıyor.
Kaba hatlarıyla çözümüm bu şekilde. Umarım birilerine yardım edebilirim.
Haftalık Gündem Değerlendirmesi arşiv çalışması yapıyorum, her gün 1 bölüm dinliyorum. Ufaktan başlayayım.
2011
1.Gmail'e erisilemiyor, gelen kutusu boş.
2. ipad2 lanse edildi.
3. Google, Türkiye ekibi kurmadığı için devletçe engellendi.
4. 4 yıl içinde tamamlanmak üzere DVBT geçiş süreci ülkemizde başladı.
5. Nintendo 3DS yaklaşık 250$dan satışa çıkıyor.
6. Paypal TL ödeme kabulüne başladı.
7. Angrybirds deli para kazanmış.
8. Google+ açıldı ve Çin'de yasaklandı.
9. PCWorld TR kapandı.
10. Japonyada büyük deprem.
11. Wii satıştan çekiliyor.
12. Senede 150TL*5defa dan fazla yurtdışından alışverişe gümrük vergisi geliyor.
13. Geliştirici komunite OpenOffice'i bırakıp Libreoffice'i kurdu.
14. Seagate Samsung'un disk birimini 1,4 milyar dolara satın aldı.
15. Philips LCD TV bölümünü sattı.
35 senedir oyun oynuyorum. Bir oyunda duyduğum en iyi şarkı bu olmayabilir. Ancak mizansen ve yarattığı atmosfer olarak daha iyisini görmedim. Birçok veteran oyuncunun bir video oyununda yaşadığı en unutulmaz anlardan biri olduğuna eminim.
Şeytan Raphael'i seslendiren Andrew Wincott da tam anlamıyla oyun boyunca şov yapmış. Bir video oyunundaki en iyi performanslardan biri kesinlikle.
Aynı şekilde oyunun müzikleri de bu yüzyılın en iyi oyun soundtrack'lerinden biri.
Muhtemelen detaylara bu denli özen gösterilmiş, birçok açıdan kusursuza yakın tasarlanmış başka bir oyunu uzun yıllar göremeyeceğiz. Bu da üzücü.
#Oyunmüzikleri
https://www.youtube.com/watch?v=xMo7ugWudCA&list=RDxMo7ugWudCA
Youtube ,uBlock Origin yüklü olduğu için videoları açmıyor şu an nasıl çözülür bu ? Kaldırıp geri yüklemeyi ve filtre,önbellek yeniledim ama olmadı.
Turkcell mi? SuperBox'ta benzer bir durum oluyordu.
hayır turktelekom
düzenli olarak tüm ipv4 bloğunu tarayan bir sürü oluşum var, sadece size spesifik olamayabilir. Çok spesifik olarak belirli bir ip adresinden geliyorsa onları direkt drop edip kurtulabilirsiniz. Sunucuda bruteforce saldırısı olduğunda tüm aws ip bloğunu engelleyerek kurtulmuştum 😀 4000 den fazla ip engelledim hala geliyorsu saldırı en son aws iplerini engelleyince kesildi.
Aynen öyle olay bundan ibaret aslında.
Modeme fail2ban kurulabiliyor ise bu ip lere ban atılabilir.
Script kiddie dediğimiz bu elemanlardan kurtulamazsın. Anca ipv6 ya geçersen veya proxy kullanırsan radarlarına girmezsin. Ben sabit IP gerektiren her işimi Proxy ile çözüyorum. Tam ihtiyacınız ne, ona göre bir şey önereyim