Sony'nin #Walkman serisi ürünlerindeki aykırı modellerden birisi de Video Walkman ailesiydi. Burdaki arkadaş Sony GV-300E diye geçen ve Video8 formatlı kasetleri oynatan bir taşınabilir video player aslında. İlginç olan yanı, üzerinde analog bir tv tuner ve antenle de gelmesi. Video8 bizde daha çok kişisel video kamera cihazlarıyla boy göstermiş olsa da dünyanın geri kalanında aynı VHS yada Betamax gibi bu formatta çıkmış video film kasetleri de satılıp kiralanmış. Bu arkadaş da geçtiğimiz ay konuk oldu bana. Azıcık oynayıp kurcalayıp heves aldıktan sonra da yeni sahibine gitmek üzere bugün yola çıktı.
#TozluRaflar
#Sony
Biz bilgisayarcı vitrinlerine ağzımız sulana sulana bakıp tek bir tanesi için bile iç çekerken, SLI yada Crossfire denen naneyi sadece bilgisayar dergilerinde editörlerden okuyup "oha 2 tane kart ne kadar pahalıdır, ama kim bilir nasıl performans köklüyordur" diye hayal kurarken, dünyanın bir yerlerinde adamlar Crossfire'ı laptopa sokmuşlar! ( https://www.notebookcheck.net/Review-Alienware-M17x-i7-HD-4870-X2-Notebook.26478.0.html )
Bunlari cerceveletip asma planim var simdilik 🙂
#Ati
#AMD
#radeon
#HD4870
#CrossFire
#alienware
Ve tabiiki #TozluRaflar
UV print olarak geçiyordu sanırım bu kaplama yöntemi. Bu şekilde bir minidisc dizaynı bastırttım. Artık içini de kendi seçtiğim şarkılarla dolduracağım. Tabiiki, önerilere de açığım 😊
Orçun'un bir başka muhteşem desteği ile kısmen hayata dönebilen (ses ve motor devrinde bir iki prüz kaldı, onu da artık bunun ustası belki halledebilir) Toshiba KT AS10 walkman'in (incelemesi burdaydı : https://teknoseyir.com/blog/en-aykiri-walkman-toshiba-kt-as10 ) Yeni sahibine doğru yola çıkmadan şöyle yakışıklı bir iki pozunu çekeyim ve burada paylaşayım istedim. Ayrıca Orçun üstadın yoğun emeklerini gösterir birkaç fotografı da, teşekkürlerimi de tekrar iliştirerek yanlarına ekleyeyim 😄
#TozluRaflar
#Toshiba
#Walkman
Tehlike adim adim yaklasiyor;
Bircok ülkede subesi olan uluslarasi bir firmanin genel merkezindeyim. Görevlerimizden biri de ülkelerdeki ekipleri egitmek. Bu amacla bazi online egitim videolari hazirlayip yayinladik. Egitim departmani bu gün bana, AI yardimiyla egitim videolarinin izlenerek bu videolardaki egitimlerle ilgili coktan secmeli bir test de yarattiklarini söyledi ve sorularla cevaplarin tutarliligini kontrol etmemi istedi.
Beyaz yakanin son temsilcileriyiz ve erken emeklilik de kapida gibi 😀
İlk olarak 90'larda aldığım Citizen nokta vuruşlu yazıcıdan bu yana onlarca yazıcı eskittim. Bunların temel özellikleri de (ilk olan Citizen hariç) hepsinin mürekkep püskürtmeli olmalarıydı. Temel sorun, kartuş biter ve yenisi pahalıdır. Doldurursun kartuş kafası bozulur yada uzun süre kullanmayınca mürekkep yazıcı kafasında kurur sonra da uğraş dur. 3 yıl kadar önce artık canıma tak etti renkli lazer yazıcı aldım ama bu sefer HP, Canon ve Xerox üçgeni dışına çıkarak Lexmark aldım çünkü ilk yatırım maliyeti düşük ve özellikleri de çok iyiydi. O gün bugündür hiç pişman etmedi beni. Lexmark gerçekten iyi ve sorunsuz cihazlar yapabiliyormuş.
Her güzelin bir kusuru var; bu yazıcının tonerleri çipli olduğu için orjinal tonera mecburdum. Her toner (siyah dahil 4 renk var) yaklaşık 60 Euro ama 1000 sayfa rahat gidiyor. Aliexpress'de gezinirken Çinlilerin bu toner çiplerini de yaptıklarını görüp hadi deneyeyim dedim. Set, 4 renk toner şişesi ve 4 adet toner çipi ile geliyor. Çipi değiştirmek için sadece 2 vida söküyorsun. Renk tozunu da tonerin ağzındaki tıpayı açıp kolayca dolduruyorsun. 5 dakikada ortalık batmadan tertemiz halloldu. Üstelik 4 kartuş ve çipleri, orjinal 1 kartuş fiyatına geldi. Gayet memnun edici bir çözüm.

Cuma sıkıntısı;
Artos-Portos-Aramis 😄
#TozluRaflar
#SonyVaio
#SonyClie
Vardı bir hayalimiz, hem geç oldu hem güç oldu 🥲
#Sony
#VaioUX
#UMPC
Buradan da birçok arkadaşın tanıdığı, sitede yazdığı dönemlerde mümkün olduğunca hemen herkesin sorununa yardımcı olmaya çalışan ve bizzat benim de bir iki sefer tamir için gönderdiğim birkaç ürünle de çok iyi şekilde ilgilenen Orçun, kendi sitesinde duyurduğuna göre artık tamirat işlerini de bırakmış. Sağlık gerekçesiyle olduğunu yazmış. Umarım sağlığı iyidir.
https://www.orcunfix.com/
Hem Desktop (Asus XG Mobile ünitesiyle), hem laptop (Uperfect X Lapdock ile) hem de handheld olarak "all in one" şeklinde kullandığım, çok memnun olduğum için değiştirmeyi düşünmediğim Asus Rog Ally el bilgisayarının en büyük handikapı, sadece tek bir USB portunun olması. Bu port ile şarj oluyor, USB cihaz bağlanabiliyor yada HDMI çıkışı sağlanıyor. Desktop modundayken bu dert değil, XG Mobile ünitesinde bol bol USB, ethernet, HDMI, DP çıkışları var. Ancak handheld moduna alınca işler zorlaşıyor.
Ben geçtiğimiz aylarda içindeki 2230 ssd'yi L şeklinde bir aparat ile 2280 SSD ile değiştirmiş ve yedeğe çıkan 2TB 2230 ssd'yi de aşağıdaki linkteki kutuya koymuştum. Bu sayede hem ssd'yi bağlayabiliyor hemde 100W'a kadar PD destekleyen bu kutuyla şarj sorununu çözüyorfum. Ama bu SSD kutusunda da şarj için PD portu harici başka bir giriş yoktu
https://teknoseyir.com/durum/1716782
Derken tam da aradığım cihazı Çinliler ürettiler. Hemen hemen aynı boyutlarda bir SSD enclosure ancak bir sürü port destekli. 10Gbps destekli bu dock magsafe desteği ile aslında iPhone için üretilmiş olsa da Asus için biçilmiş kaftan olmuş.
4 tarafındaki portlar:
Cihaz bağlantı portu, 3,5mm kulaklık girişi, USB 3.2 tip A ve PD/100W portu, 4k/60Hz HDMI ve USB 3.2 tip C portu, SD 3.0 ve MicroSD 3.0 portları ve içinde de 2TB'a kadar destekli 2230 NVME yuvası var.
Malzeme kalitesi gayet yeterli. Full aluminyum bir yapıda. İçinden bağlantı kablosu yedekli vidalar, termal padler ve magsafe desteklemeyen cihazlar için bir tarafı yapışkanlı ince bir çember mıknatıs çıkıyor. Şimdilik beklentilerimi karşıladı ve memnun kaldım diyebilirim.

Biz bu cihazları göremedik ama zananinda Amerikalılar bu cihazlarla çok eglenmislerdir.
Vay be 80'li birisi olarak ilk defa görüyorum 🙂 Gençliğimde Sony'nin cep televizyonunu kullanmıştım ama buna hiç denk gelmemiştim.