Beni engelleyen birinin tweet'i akışıma düştü az önce. Tweet'i görebiliyorum lâkin tıklayınca "engellendin" sayfası açılıyor. 😄
Elon oğlu ne de güzel tivıkır yönetiyor awgoagoa

BeğenFavori PaylaşYorum yap

vüjıl beyzik mi kaldı üstadım...

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Netspeed başvuru formunu dolduruyorum, "KİMLİK BİLGİLERİNİZ" kısmında tüm bilgileri doğru girmeme rağmen "Kimlik doğrulama başarısız. Lütfen bilgilerinizi tekrar giriniz" diye uyarı veriyor. Başına gelen var mı burada? Nasıl çözeriz bunu? Müşteri temsilcisiyle uğraşmak istemiyorum hiç.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Squid Game'i izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum ve mutluyum. Siz de izlemediyseniz ve mutluysanız gelin birlikte mutlu olalım.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 14

Yeter artık Nolan çıkaracaksan çıkar ben sevmem böyle stresli beklemeleri...

BeğenFavori PaylaşYorum yap

"Fakirim öğretmenim bizim evde rdr2 oynanmıyor."

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Twitter kaç gündür böyle hata veriyor ara ara. İyice bi ebesini bellemeden bırakmayacak Musk efendi, belli oldu. 😄

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 10

Müzik dinliyordum, şarkı değiştirirken yağmurun sesini duyunca kapattım hemen. Yağmur sesinden daha güzel müzik tanımıyorum, biraz tuhafım sanırım... 😌

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 6

Adamın hibe ettiği masaya bak, vay arkadaş. 😀

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 15 / 16
  • Burak Yirmibeşoğlu @burak25

    240 cok iyiymis. Yeni evime gectigimde bu tarz bir uzunlukta masa almam sart ama 240 bulmak zor is.

  • Tai per Dog Un @alipektas

    Şu kelimeyi ilk defa az önce burada bi gönderide gördüm, şimdi de bu tweet'in altında görüyorum. Bu sık sık başıma geliyor; ilk defa gördüğüm bir kelimeyi yakın zamanda peş peşe görmeye devam ediyorum.

    • Tai per Dog Un @alipektas

      @sqn Senin gönderide gördüm hatta hocam. Soracaktım "bufferbloat ne ki?" diye de sonra kaynadı arada.

    • Tarık @xahve

      @alipektas Bufferbloat şu, şimdi bizim iki tür pingimiz var, bir tanesi internet boştayken ping, bir de internet yük altındayken ping. Mesela siz internet boştayken valve sunucusuna 40 ms ping alıyorsunuzdur, ama torrneti açınca bu ping yükselir, eğer modeminiz iyiyse ve öncelik ayarları iyiyse bu ping 45i geçmemelidir. Ama firmaların verdiği çöp modemler yüzünden internet esnasında ping yüzlere çıkar. Bu durumda siz oyun oynamayazsınız.
      Bu gönderideki arkadaşın yüklü ping değeri 112, yani yüksek. Eğer Keenetic gibi bir modem kullanırsanız yük altında bile pinginiz olmaz. Mesela bizim evde torrnent açsanız bile bana ping sokamazsınız 😀

    • Alptekin @alptekinck

      yeni kelime öğrenince bana da öyle oluyor

    • AB9 @sqn

      @alipektas @xahve de güzel açıklamış ama ingilizce kaynaktan okumak istersen buyur hocam: https://www.waveform.com/tools/bufferbloat

      "Imagine that you have a sink with a very narrow drain. Your friend pours a large bucket of water into it. The sink is full and draining very slowly.

      You have a spoonful of oil that you want to get down the drain as soon as possible. You pour it into the sink. But of course, it doesn’t drain quickly - the water in the sink needs to drain first. Shoot!

      The sink is a buffer - a “queue” for liquid. When your friend poured in the bucket of water, they filled the queue. Anything new will take a long time to drain.

      This isn’t a perfect analogy to what’s happening in your router, but it’s close!

      Instead of water and oil, networks have different flows of packets. Your router is like the sink, and your connection to the ISP is the narrow drain (since it’s probably the slowest link in your network).

      When someone on your network sends a large file, a lot of packets get sent all at once. The router temporarily "buffers those packets", holding them before they’re sent. Any new data packets get stuck behind the existing queue of buffered packets. They will arrive at the destination much later than if the router’s buffers hadn't been full.

      This is “bufferbloat” - undesirable high latency caused by other traffic on your network. It happens when a flow uses more than its fair share of the bottleneck. Bufferbloat is the primary cause of bad performance for real-time Internet applications like VoIP calls, video games, and videoconferencing.

      However, all is not lost!

      Certain routers have smart algorithms (usually called "SQM") that ensure that time-sensitive packets flowing through the router don’t get delayed, even when large files are being downloaded or uploaded. Continuing with the liquid analogy, these routers offer a way to admit just the right amount of water into the sink so the drain pipe is always full, but a new spoonful of oil will drain out immediately."

      malesef ülkemizde böyle şeylere pek önem verilmediği için routerlarda yer almıyor, çok kafayı takan openwrt kurup üstüne sqm yüklüyor, mis gibi yük altında en ufak gecikme yaşamadan hayatına devam ediyor, bizde ise 75 yetmiyor diye 200 hatta 1000 istiyoruz, halbuki sorun orada bile değil.

    • Tai per Dog Un @alipektas

      @sqn QoS ile SQM farklı şeyler mi? Bu tanımlar direkt QoS'u getirdi aklıma çünkü.

    • AB9 @sqn

      @alipektas direkt kaynaktan devam edelim: https://www.bufferbloat.net/projects/cerowrt/wiki/Smart_Queue_Management/

      "“Smart Queue Management”, or “SQM” is shorthand for an integrated network system that performs better per-packet/per flow network scheduling, active queue length management (AQM), traffic shaping/rate limiting, and QoS (prioritization).

      “Classic” QoS does prioritization only.

      “Classic” AQM manages queue lengths only.

      “Classic” packet scheduling does some form of fair queuing only.

      “Classic” traffic shaping and policing sets hard limits on queue lengths and transfer rates

      “Classic” rate limiting sets hard limits on network speeds."

      QoS sadece önceliklendirme yaparken SQM'de daha akıllı algoritmalar kullanılıyor.

    • Tai per Dog Un @alipektas

      @sqn Benim test sonucu böyle çıktı bu arada. Telekom'un verdiği ZTE H298A cihaz, Wi-Fi 5GHz bağlantı. Şimdi kablolu da deneyeceğim.

    • Tai per Dog Un @alipektas

      @sqn Kablolu (type-c hub üzerinden 100Mbps ethernet portu ile) test sonucu da B çıktı.

    • AB9 @sqn

      @alipektas kablosuzda pingin daha düşük, kabloda 119'a çıkmış, hadi 100 mbit ethernet portundan aldığın için 91'e düşmüş de gecikmenin düşmesi beklenir.

    • Tai per Dog Un @alipektas

      @sqn hub ile alakalı olabilir, dandik bir şey zaten.

  • sayit seyhan @seyhansayit

    Adana'dan yola çıkıp masayı alıp gelesim var 😀 Dizel çok pahalı 😀