Kablonet ile her yere girebiliyorum. Cep telefonu Turk Telekom ondan da girebiliyorum. VPN, DNS vs hiç bir şey yok.

Kablonet ile her yere girebiliyorum. Cep telefonu Turk Telekom ondan da girebiliyorum. VPN, DNS vs hiç bir şey yok.
Şu an önemli olan enkazda inşallah sağ kalanların kurtarılması ve kurtarılanların da tüm ihtiyaçlarının karşılanması zamanı.
İleride detaylı bir yazı yazmayı istiyorum ama çok olağan üstü bir felaket yaşadığımızı da unutmamak gerek. Aynı yerde aynı günde iki büyük deprem olması yeni yapılan binaları bile yıkar. Çünkü binaların depreme dayanıklı tasarımında 7.8 büyüklüğündeki bir depremde bina kolon veya kirişleri hasar alabilir ama yıkılmayacak şekilde tasarlanır. Böylece can güvenliği sağlanmış olur.
Ancak aynı gün gelen ikinci 7.6 büyüklüğündeki depremde o binanın yıkılması tasarım hatası değildir. Çünkü ilk depremde taşıyıcı sisteminde çatlaklar oluşan bina artık ilk tasarlanan yük taşıma kapasitesinde değildir. Buna rağmen ayakta kalan binaların emin olun çoğuna yıkım kararı gelecek.
Aşağıdaki görselde yeşil daire içine aldığım sütun konutları tasarladığımız deprem düzeyi ve performans seviyesi olan Kontrollü Hasar (KH) seviyesini gösteriyor.
Deprem Yönetmeliği 2018 yılında çok büyük bir güncelleme aldı hatta neredeyse sil baştan yazıldı. Çoğu kısmı ABD'ye ait olan ASCE ve ACI yönetmeliklerinden alınma ama olsun çok detaylı ve şartları ağır olan bir yönetmelik. Ama her şeyde olduğu gibi ne kadarı uygulanabiliyor ?
Size asıl traji komik olan konuyu söyleyeyim. Bu iyi dediğimiz yönetmelik çıktıktan sonra, ben ve sorumluluk hisseden mühendisler yönetmelikte olan açıkları ve anlaşılmayan isteğe göre yorumlanan noktaları raporladık. Bunun üzerine revizyona başlandığı söylendi ama 4 yıl bitmesine rağmen siyasi ve akademik çekişmeler yüzünden hala revize edilmedi.
#GSM şebekesinin çökmesinin asıl sebebi yoğunluk artışı değil, baz istasyonlarının bina çatılarına konulması ve yıkılan bina ile altyapının çökmesidir. Yönetmelikte bunun yasaklanması gerek.
@txt 'den haber alan olursa beni etiketlesin lütfen. Hatay'da yaşıyordu. Kendisine de, eşine de ulaşamadım sabah saatlerinden beri.
Çok büyük çaresizlik. TV de izlemekten başka aklıma tek gelen maddi yardım. Kızılay’a mı nereye yardım yapacağım bilmiyorum.
Bu sabah ülkedeki en büyük #deprem lerden biri olmuş. Az önce bir projemiz ile ilgili bana gelen soruya bakın. 30 cm genişliğine 60 cm yüksekliğinde olan kirişi sırasıyla 20 cm ve 50 cm yapabilir miyiz diye soru geliyor. Ağzımı bozacaktım zor tuttum kendimi.
13 yıldır yapısal tasarım alanında inşaat mühendisi olarak milyonlarca m2 iş yaptım. Bu zihniyet ile olan KAVGAMIZ HİÇ BİTMİYOR.
İstanbul’dan sağlık ekipleri de yola çıktı. Az önce kardeşimi uğurladım. Allah’ım yardım et bu soğukta göçükte kalanlara. Çok üzgünüm.
İstanbul'da bayağı hızlı rüzgar esiyor. Camın kenarında vortex oluşturup uğulduyor deli etti 😀
Geri zekalı, evrimini tamamlamamış birisi yüzünden insanlar ölmüş, kimisi aylarca hastanede kalacak. Yağışlı havada 100 km/s hızı bile geçmemek gerekirken bu 200 e dayamış.
https://www.veed.io/view/a815bf91-e77e-4b59-a40f-92b0d8d00f9f
Kaynak: https://eksisozluk.com/5-subat-2023-bursada-olan-zincirleme-kaza--7567602
@hkellecioglu @zisegned selamlar.
https://tr.mashable.com/apps-and-software/8989/chatgpt-tarihin-en-hizli-buyuyen-uygulamasi-oldu
ilk depremde tahliye edilip tekrar içine girilmediyse muhtemelen o binalarda can kaybı yoktur
binaların deprem harici normal zamanda maruz kaldığı rutubet, temelden ya da katlardan su sızması/alması gibi etkiler de ne kadar zarar veriyor çürütüyor mu zamanla dayanıksız hale getiriyor mu bunlara da yer verilebilir yazıda
Umarım çok yoktur ama kurtarılan bir kişi ilk depremden sonra eve girmiş ve 2. depremde enkazda kalmıştı.
@erhanm gördüm videosunu, evi çekip ne yapmayı düşünüyordu acaba dedim, haberini almadık sonra ne oldu acaba ona
@gurkan-atilgan onun dışında ben başka birini gördüm çok şükür o çocuk ve annesi kurtuldu.