NVIDIA 1000 serisi mobil grafik işlemcileri lansmanı ve ilk testler
NVIDIA'nın geçtiğimiz hafta İngiltere'de düzenlediği ve ülkemizden TeknoSeyir'in katıldığı lansmanda, Pascal, yani 1000 serisi GPU'larını dizüstü sistemlere taşıdı. Bu lansmanın özelliği, NVIDIA'nın artık mobil ve masaüstü ayrımı yapmadan, aynı GPU'ları dizüstü sistemlerde kullanacak olması. Bu sayede masaüstü performansı neredeyse aynı şekilde dizüstü sistemlerden alınabilecek. İlk izlenimler ve testler videomuzda.
Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY
TeknoSeyir Ailesi Kanalları:
Oyun Kanalımız: Gamende ► https://goo.gl/MN4ExT
Otomobil Kanalımız: Otoseyir ► https://goo.gl/ZXgxLT
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Twitter ► https://twitter.com/teknoseyir
Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir
Şahane
Sabah sabah iyi gider
Kahvaltıyla iyi gider 🙂
Edit:gözümüz gönlümüz açıldı abi ne güzel yerdir orası öyle @gamsizm
Guzelll
yatmadan izleyelim.
@gamsizm Laptopların fiyatlarıyla ilgili bir bilgi var mı? İçimden bir ses 6-7 bin liralık fiyatları mumla arayacağız diyor.
içim içimi yiyodu teşekkürler @gamsizm. (note 5 😀 )
Güzel video, güzel haberler, güzel telefon. 🙂
Monster'lar çıktı arkadaşlar fiyatlara bakabilirsiniz.
5600'den basliyo msi falan minimum 6000 olur
Telefonu söylediğiniz son kısım iyi olmuş 🙂
Sondaki parca Marvel filmlerinde credits'ten sonra cikanlar gibi olmus "En onemli soru, elimdeki telefon Note 5" hahahahaha. Biz Thanos beklerken M Gamsiz cikti iyi mi 😀 (LP cameo'su asiri iyi olurdu gerci hahah)
video konsepti bana bir şeyler hatırlattı. - https://www.youtube.com/watch?v=5ypUz1WYens
Bende diyorum nereden çıktı bu konsept 😀
Ben çekim yaparken o konuda belirsizlik vardı.
Çok başarılı bir video olmuş ... Tebrik ederim ... @gamsizm
Ah note 7 burada olaydı da keşke ses kaydını onunla yapsaydınız. Öğrenmiş olurduk kayıt kalitesini
İstedik ama yetiştirmeyi beceremediler. Gamescom u da kaçırdılar.
kayıt zaten gayet kaliteli gibi geldi bana?
@gamsizm Mümkünse note 7 elinize geçitiğinde sizde kalırsa veya satın alırsanız herhangi bir yere gittiğinizde incelemeyi yaparken note 7 ile de çekermisiniz? Herkes böylece telefonun kamerasının ve ses kayıt kalitesini 4K da görmüş olur.
Şahane video olmuş gerçekten çok iyi iş.Eline emeğine sağlık 2 kere izledim sırf akıcı anlatım ve çevreyi de öyle güzel olaya dahil ettiğin için. Tebrikler @gamsizm
Walla videoyu beğendim... Bu konuda üzerinize yok...:=)))
Video için teşekkürler.
Nefis yerler. Çekimleri Türkiye'de yapmadığınız oldukça açık o yüzden belirtmenize hiç gerek yoktu:)
Her ne kadar masaüstü performansı verecek olsalar da küçücük kasa içerisine sıkışan bu bileşenlerin ısının etkisiyle ömrünün masaüstü bilgisayarlardan az olacağını düşünüyorum. Masaüstü sistemlerin kolay update edilebilme avantajıyla yine oyuncular için tercih sebebi olacaktır. Ben uzun yıllardır sıfırdan kasa hiç toplamadım. En az iki üç bileşen sabitti zamanla update ettim. Belki toplamda aynı parayı verdim ama uzun bir zamana yayarak.
Nvidia çok başarılı bir iş yapmış. Bugün full hd çözünürlük ile 1060 gpu yeterli olacaktır. Daha üst modellere bence pek gerek yok:) somuçta 15.6 inç de 4k oyun dışı kullanımda eziyete dönüşür. Belki 2k olabilir, onun için de en fazla 1070 alınır. Aslıjda nvidia 1080 in mobil versiyonunu çıkarmasa da olurmuş:) İlk gelen ürünlerin fiyatlarına baktığımızda ki monster başı çekiyor, 1060 gpu lu ips g-sync 1080p notebook 5600tl. Bence çok çok iyi fiyat. Kaldı ki 240gb ssd ve i7 işlemici de mevcut. Asus ve msi gibi diğer firmaların 6500tl den aşağı olmayacağı tahmin edilebilir.
Yılın en iyi videosu.
video efsane 😀 içim açıldı ya #TSİngiltereyeTaşınsın 😀
çok güzel çekimler olmuş eline sağlık @gamsizm merak ettiğim doom vulkan testinde gördüğüm driver versiyonu 1.0.13'tü bendeki 369.81 whql sürücüsünde 1.0.8 var acaba habgi versiyon sürücüydü görme şansın oldumu. mobil GTX 1070 2048 cuda core sahibiyken masaüstü 1920 cuda core'a sahip mobil halini masaüstünde kullanmak isterdim 🙂
Sürücüsü henüz piyasada olmayan beta bir sürücü idi.
galaxy note 5 kısmı güldürdü 😀
😀
edit: kapanış... 😀
Videonun ilk yarısını izlemek çok yorucuydu.
video şahane olmuş. biz teknoseyirciler için sizi izlerken ofisteki videolarda çevre faktörü olmadığı için direkt size ve konuya odaklanıyorduk bu video da çevreye bakmak tuhaf olmuş gezi videosu gibi 🙂 her sahne harika papatya bahçesi daha güzeldi benim için kaz dikkatimi çekti saldırır mı diye 🙂 güzüm takıldı düşünmedim değil 🙂 🙂 elllerinize sağlık konu dışında bir yorum oldu 🙂
Mekan ve düşünce güzel ama sahnelerin takibi hızı nedeniyle yorucu gibi... Bu konuda fx57 nin çekimler ve geçişleri daha izlenebilir bulduğumu söyleyebilirim.
Bu arada önizlemedeki NVIDIA 1000 SERİSİ MOBİL GRAFİK İŞLEMCİLERİ duvarda graffiti bir fontla ne güzel dururmuş =)
kartların mini versiyonlarında ne gibi farklar var bunlardan da bahsebilirmisiniz mesela ZOTAC GTX 1060 Mini performansa etkisi varmı ?
video ve metin üzerinde ciddi emek harcanmış
"at başı rekabet" derken arkada bir at olması gözlerden kaçmasın:)))
O olay spontane bir durum yani karşılaşmışlar yapmışlar önceden planlı değil.
@window gayet planlı olduğuna eminim. @gamsizm poker face'ini korumuş ama süper adam.
@aiberg Oraya gittiğinde aklına gelmiştir, önceden orada at bulacağını nereden bilsin.
@window Onu yapması planlı fakat aklına o anda gelmiş bir şey
imac'lere de gelir mi acep?
Kesinlikle yılın kurgu ödülünü alacak video.
Not:Özellikle atbaşı yarış tabiri sırasında, arkadaki at manzarası mükemmeldi.
Manzaraya odaklanmaktan murat gamsız'ın dediklerini dinleyemedim.-o sıra hayal kuruyordum-Bu video hangi kamerayla cekildi?Ve çekimleri tek başınıza mı yaptınız?Kamerayı ayarla karşısına geç konuş yani bu çekimleri kaç saatte bitirdiniz?çok merak ettim cevaplarsanız sevinirim.@gamsizm
Mükemmel kurgu, mükemmel anlatım, mükemmel çekim açıları. Seviyoruz seni Murat reis.
Onu yapacak diye çok korktum 😀
Gayet başarılı bir anlatım ve kurgu olmuş tebrikler.
videonun 30.saniyesindeyim durdurdum yorum yazmak için ,aga bune ya süper olmuş helal olsun bi duvar bulup önünde çekip kolaya kaçmak varken bu kadar emek verilmesi helal olsun
edit: 1080 p izleyiniz...
edit2:abi bunu 2k veya 4k da izlemek isterdim.
4k'sı var mıdır acaba?@gamsizm
@gamsizm; 3:11'deki heykelin pozuyla da anlatım yapmış olsaymışsınız çok hoş olacakmış....
@durany Ben de, durumunuzu görmeden aynı yorumu tekrarlamışım. ☺️
Ama ben hala dizüstüleri, bir masaüstü sistem yerine kullanmayı pek dikkate almıyorum. Çünkü dizüstülerin %99'u ömrünü çabuk tamamlıyor, çoğu parçasını değiştiremiyorsunuz ki zaten özellikle cpu üreticileri artık tüm sistemi (kar sürdürülebilirliği açısından) SOC'a çevirmeyi düşünmeye başladı ve genellikle elde patlıyor. Elinizden çıkartmanız çok zor, o yüzden masaüstü sistemleri her zaman tercih etmişimdir.
Bu yüzden de aldığım hiç bir dizüstü en üst düzey dizüstü olmamıştır. Zaten o kadar da para verilmez açıkçası, şimdi tek sebebimin değiştirilebilirlik olduğu kanısı ortaya çıkmasın.
@mehmet4241 Bilmiyorum, ben dizüstünü masaüstü sistem gibi kullanmam. Bana tek avantajı yerden kazandırmak olabilir ama temel parçalarının kalıcı olması hiç iç açıcı gelmiyor. Benim gözümde (mobil olduğu için) hırpalanacak bir makinedir. Dolayısı ile çok dandik değil ama çok da üst seviye bir makine olmaması gerekli (benim için).
Eski video sandım ilk video resmi piksel piksel Anadoluydu başlığı okuyunca yeni olduğunu..... Yazarken yoruldum :/
Bu aralar internet çok kötü, muhtemelen tıklamalar denetimden geçiyor. Çünkü ilk tıklandığında çoğu site, video ya yavaş geliyor ya da takılarak yükleniyor. Sanırım anahtar kelimeleri atlatınca musluk sonuna kadar açılıyor.
aynen
SteamOS çakıldı darısı XBoxOS artık...:=)))
Öncelikle etrafı göstererek anlatım yapmanız çok güzel olmuş ağaçlar yeşillikler harikaydı. Nvidia nın mobil ekran kartlarında bu kadar sıçrama yapmasını beklemiyordum açıksası artık masaüstü ile aynı performansı yakalaması benim gibi oyun laptoplarına yönelen kullanıcılar için çok tatmin edici olacaktır.
06.56' da "istediği gibi at koşturuyor" cümlesiyle arka planın uyumluluğu:)
güzel video olmuş, manzaralı olması ayrı bir hava katmış, iyi çalışmalar.
Mükemmel bir video olmuş; küçük espriler, güzel görüntüler, önemli haberler, tek başına harcanan emek... Hepsi için çok teşekkürler Murat Bey 😃👍🏻
Oldukça iyi haberler bunlar. Gsync ve freesync'li laptoplar ve yüksek çözünürlüklü ekran ile piyasa oldukça hareketlenecektir. Özellikle Nvidia'nın Samsung'la 14nm'lik üretim anlaşmasından ötürü ilerleyen zamanlarda 16nm yerine 14nm'lik işlemcilerinin kesinlikle laptoplara yarayacağını düşünüyorum. Tek problem bizdeki dolar kuru yüzünden nerdeyse 3 katına alacak olmamız. Yorumların tamamı okuyamadan bunları yazıyorum değinilmiş olabilir.
@mehmet4241 Amin 🙂
Kotu haber adaptor tarafinda olacak 965M li sistemim var adaptoru 150W. MSI'in yenilenen modellerine baktim 330W gibi degerler var.
@mehmet4241 i7-6700HQ mobil cpu + GTX 1080
benim gtx 950 m 240 voltmuş siz söyleyince bakıyım dedim. gpumla çok memnunum
600 watt bile gördüm iki adaptör var
katılıyorum, bir de adaptörler küçültülemese dahi hem kablosuyla hem de kasasıyla dizüstüyle uyum içinde daha şık tasarlanmalı...
Gerçekten bu doğrumu? Eğer doğru ise masaüstü cidden tarih olabilir.
Kaçırdığım videolar olabilir ama teknoseyirdeki izlediğim en iyi video olmuş. Ortamın videoya etkisi ne kadar büyükmüş. Tabi Murat abi'nin tecrübesiyle birleşince olay farklı boyutlara gitmiş 🙂
https://s.instela.com/m/damadin-gelinin-sirtina-bindigi-dugun-fotografi--i189215-1200x630.jpg Aklıma direk bu fotoğraf geldi 🙂
Masaüstü ve mobil farkı kalmasın istiyoruz da bu teoride imkansız. Şöyle ki; önce üretim teknolojisi küçülüyor, aynı alana daha çok transistor sığdırılabiliyor. Böylece üst seviye işlemciler küçülüyor. Sonra oyunların çözünürlüğü artıyor, anti-aliasing vs. artıyor, bu sefer yine daha hızlı işlemci gereksinimi başlıyor. Sonra mevcut ufaltılmış gpu lar üst üste konuyor. Voltaj arttırılıyor, kapasiteleri sonuna kadar zorlanıyor. Yine ısınan, çok güç tüketen işlemciler oluyor. Hoop döndükmü başa..Yani kısır döngü.
Bence olay insanların bir standardı kabul etmesinde. Bugün herkes laptop kullansa, oyunlar laptoplar baz alınarak daha düşük özellikli üretilse, masaüstünde daha fazla bir şey bulamasak, el mahkum, laptop performansını üst düzey kabul edecektik. Hatta cep telefonu yegane oyun aleti olsa, diğer aletlere oyun pek çıkmasa bu seferde bu standardı kabul edecektik. Birde şu açıdan bakalım, küçültmeyelim de büyütelim; mesela isteyen süper bilgisayarda toplayabilir. Ama standart bu olmadığı için onda masaüstünden hatırı sayılır derecede yüksek performans/fark yaratacak oyun bulmak zor olur. Zira oyunlar max masaüstünde oynanacak seviyede üretiliyor. Çok daha gerçekçi, çok daha yüksek çözünürlükte, çok daha fazla ram, tüketen oyunlar yapılamaz mı, yapılabilir. Fakat standartlar buna uymadığı için kimse o oyunları oynayamaz.
@mehmet4241 laptopta sli / crossfire nasıl yapacaksın? Üst üste sandviç yapılmış grafik kartlarını nasıl laptopa takacaksın? Üretim tekniğinin küçüldüğü yıl biraz yakalar, sonraki seneler yeni oyunlar, zorlanmış yeni grafik kartları çıkınca yine aynı durum olur. Sadece günümüz oyunlarını düşünme. Kaldı ki seneye, yeni çıkan modeller alınabilir fiyatlara indiğinde, bu oyunlar artık orta düzey sistemlere uygun denilecek. Yeni, donanımı zorlayan oyunlar gelecek. Bunları hızlı çalıştırmak için de daha büyük gpu ya da 2li sandviç yapılmış kartlar gerekecek. Zira üretim tekniği, o kadar kolay düşük nanometrelere inmiyor.
@mehmet4241 monster yapmış bile
Manzara harika 😀
@gamsizm Bol buldunuz manzarayı çekin bakalım. 😀
Senaryo, anlatım, oyunculuk, müzik, kurgu harika. Bu video Teknoseyir IMDB'den en az 8 puan alır.
Kamera arkası görüntülerini de merak ettim çok. Bu video bir "Making of"u hakediyor.
TS'de "behind the scenes" vardı da biz mi izlemedik? 😛
Kamera arkasında kimse yok ki çeksin 🙂
@gamsizm Hadi ya, büyük emek var o zaman, tekrar tebrik ederim.
Video çok güzel olmuş. Şimdi @hkellecioglu 'nun bunun üzerine çıkması lazım 😀
gözler şimdi @hkellecioglu 'nda... şöyle iyi araştırılmış bilimsel bir konu içeren video tadından yenmez.
Katılıyorum. "Yeni ufuklar ve Plüton görevi üzerine sohbet" gibi efsane bir video daha bekleriz @hkellecioglu 'ndan. 🙂
İngiltere için oldukça güzel bir hava varmış...
Arka plandaki doğanın güzelliğini seyretmekten, Murat'ın anlattıklarını kaçırdım...
Paul's Hardware kanalının videosunda da 6.dakika civarından itibaren Murat Gamsız gözükmüş. Arkası dönük ama 🙂
birleşik krallık'taki mekan hakkaten kralmış... nvidia rakipsizliğinin avantajını kullandığı kadar yeni pazarlara yayılma noktasında da bi o kadar dezavantajını yaşayacak...
not: telefonu hiç merak etmemiştim...
Arkadaki kuğuya umarım zarar gelmemiştir 2.elizabetin mali onlar aman murat bey dikkat ama çekimler güzeldi
@kesb-i Maalesef.
Videoyu izlerken neden bizim ülkemizde böyle temiz ve nezih değil diye düşünüp üzülmediniz mi? buna bir tek ben bi takıyorum bu kadar?
10 numara 5 yıldız video
Ya oturma kısmı çok güldürdü :))
@gamsizm güzel ayakkabı reis
çok iyi video kurgusu tebrikler @gamsizm
tek kişilik muhteşem şov
Video sonuna kadar hiç sıkılmadan izlettirdi. Gerek görselliği, gerekse anlatımıyla harika bir iş çıkarmışsınız. Teşekkürler.
Gerçekten doğru mu inanamıyorum falan diyenler olmuş şu bir gerçek ki masaüstü bilgisayar deneyiminin tarih olması imkansız arkadaşlar. Dizüstü bilgisayarlar temelde mobil ihtiyaçları gidermek üzere tasarlanmış cihazlardır. Bunun içerisine gtx 1080 de koysanız teknik altyapısı nedeniyle bir süre sonra performansta ciddi düşüşler yaşanacaktır.
Hepimiz iyi kötü laptop sahibi olup oyun oynamışızdır . Sonuç her zaman ortada, 6 yıllık masaüstü bilgisayarım 3 yıllık dizüstü bilgisayarımdan hala iyi performans veriyor. Bu bağlamda tasarım temellerini ve ihtiyaçları gözardı etmemek gerek .
Ek olarak şunu söylemek isterim bu cihazlara verecek 6-7-8 bin TL paranız mevcutsa ve oyun oynamak istiyorsanız kesinlikle kendinize masaüstü bir sistem toplayınız artan parayla mobil ihtiyaçlarınızı giderecek bir dizüstü model de satın alabilirsiniz.
( İmkansız kelimesini sevmem. Hiçbir şey ulaşılamaz değil ancak masaüstü gücünün olduğu gibi mobilite cihazlara geçebilmesi için topyekün devrimsel teknolojilerin üretilmesi gerekli bu da ciddi zamana bağlı )
Kesinlikle katılıyorum, bir dizüstü tatilde, yazlıkla vb yerlerde oyun için uygun olabilir ama devamlı oyun oynamak için çok ideal değil. O küçücük kutunun içinde yüksek sıcaklıklarla aynı verimi kesinlikle veremeyecektir. Kaldı ki, ilk aldığınızdaki termal macun (üretim bandında kaliteli sürülmüşse) ömrünü tamamladığında, yenileme periyotlarınız eskisi gibi uzun olmayacak hiçbir zaman (her seferinde çok daha kısa periyotlarda sürmeye başlayacaksınız). Şimdi diyeceksiniz ki, zaten makine ömrünü tamamlar. Nereye tamamlar 6000 lira verdiğim makine elimde en az 6-7 sene taze taze çalışmalı, yoksa hiçbir anlamı yok.
@lterlemez tamamen katılıyorum
Katılıyorum fakat şöyle, olay bence neyin standart olduğuna bağlı. Masaüstüne yapılan mikroçipler, her zaman daha fazla yer kaplayabilme lüksüne sahip olacağı için, dizüstünün onunla karşılaştırılması abes kaçıyor. Ama günümüz oyun bilgisayarı standardı mobil cihazlar olsaydı, yani daha yavaş olan cihazlarda oyun oynasaydık, masaüstleri bu amaç için kullanılmıyor ya da oyun firmaları onları baz alarak oyun yapmıyor olsalardı, o zaman bu yarışa gerek yoktu. Aynı şey cep telefonları içinde düşünülebilir. Orada vaaauww denilen oyunu, bilgisayar için yapılmış oyunla kıyaslamaya bile tenezzül etmezsin. Halbuki o aletler neredeyse 10sene öncesinin bilgisayarları hızındalar.
Üstteki yorumumda daha detaylı bahsetmiştim:
https://teknoseyir.com/nvidia-1000-serisi-mobil-grafik-islemcileri-lansmani-ilk-testler#comment-2161237
Aslında Nvidia’nın, mobil cihazlar için ayrı işlemci çıkarmayacağını söylemesi bir nebze umut vadediyor. Böylece masaüstü frenlenip, onun geri kalması sağlanarak, dizüstlerinin önü açılabilir. Tabi rakiplerin eli armut toplamıyor:)
@sayahan Dediğiniz doğru ama mini ve micro üretimlerde soğutma daima problem olacaktır. Aksi halde bahsettiğiniz durum içine akıllı telefonları da almalıyız. Dizüstülere bile gerek kalmaz o zaman. Ama durum bu yani, mini ve mikro üretim şu an için sadece mobiliteyi sağlamak.
@etorphine Doğru, haklısınız ama NVidia bu tip taşınabilirlerin masaüstü boyutlarına gelmeye başladığının da farkındadır. Aslında bu hareket biraz da Tigra'dan kaynaklanıyor sanırım. Bir şekilde entegre etmeyi düşünüyorlar ama nasıl?
Zaten daralan masaüstü oyuncu pazarı bu gelişme ile birlikte daha fazla daralacak. Belki bizimki gibi alım gücü düşük ülkelerde bu daha geç hissedilecek ama gelişmiş ülkelerde bunun böyle olacağı açık.
Çok beğendim videoyu. Teşekkürler.
Note 5 iyidir 🙂
Belgesel gibi olmuş
12 ay mı geçmiş daha dün gibi 🙁