AMD Radeon RX 480 Ekran Kartı İncelemesi
AMD'nin merakla beklenen yeni nesil ekran kartı RX 480 elimize ulaştı. Fiyatıyla da dikkat çeken RX 480 performans açısından neler sunuyor inceledik.
Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY
Web Sitemiz: http://teknoseyir.com/
TeknoSeyir Ailesi Kanalları:
Oyun Kanalımız: Gamende ► https://goo.gl/MN4ExT
Otomobil Kanalımız: Otoseyir ► https://goo.gl/ZXgxLT
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Twitter ►https://twitter.com/teknoseyir
Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir
TeknoSeyir kanalı, Türkiye'nin yeni nesil teknoloji platformu TeknoSeyir'in teknolojiyle ilgili son gelişmeleri verdiği YouTube hesabıdır. Teknolojik ürün incelemelerine, teknolojiyle ilgili son gelişmelere bu hesaptan ulaşabilirsiniz.
işte geldi 😀 videonun özeti herkes gibi keyifler kaçık. umutlar yüksekti fakat gerçekler...
1080p yi hedefleyen kartta dvi yok.
390 ile yakın 970 980 e karşı performansı ortada.
referans soğutucu ile ilgili bazı çekinceler var 87-88 dereceler ve fan sesi.
RX 490'ı beklemeye devam. 7 temmuzda 1060'ı da görmek lazım.
Üstelik ilk yorumları yazıyoruz 🙂
@leadtek-winfast tam 16:01 de geldi.
ya dvi nasıl olmaz aklım almıyor. 4gb'lisi ne kadar olacak acaba?
Benim gibi hala VGA kullanan pekcok insan var. Hani DVI - VGA cevirici zaten kutudan geliyordu, gelmese de 5-10 TL idi. Bu kart yuzunden HDMI - VGA converter satislari patlayacak. 😀
eve gıtsekte ızlesek
@leadtek-winfast Insallah devlet memuru degilsindir. 🙁
beklenen an
geldi 😀
youtube pert
Yumulun
oo geç kalmışız REvize
Hakkat youtube tutube olmuş tutulmuyor
Oooo 🙂
hadi bismillah 🙂
Tunnel Bear Sayesinde izliyebiliyorum 🙂 VPNsiz Türkiye düşünülemiyor artık.
private internet access, bu günleri görüp 2 seneden beri kullandığım hizmet 😀
Her zamanki gibi olayların ardından youtube çalışmıyor.
allahım sana geliyorum
Youtube pert olduğundan izleyemiyorum..
opera vpn masaüstünde hala devre dışı mı? değilse indirin, rahat rahat izleyin
edit: surfeasy diye bir vpn hizmeti gelmiş, onu kurun, operanın yan firması galiba yada anlaştığı bir kurum, her türlü güvenlidir muhtemelen 😀
adnan arkadaşımızın dedigide olur zenmate eklentisinide kurup izliyebilirsin ben öle yaptm
AMD, orta seviyede iyi bir kartı oldukça uygun bir fiyata sunmuş durumda. Ancak güç tüketimi konusunda kafamda bir soru işareti oluştu diyebilirim. O sorunun sebebi de şu: Bu kartın da GTX 1070'in de TDP'si 150 Watt, GTX 1080 ise 180 Watt. Bu kart 5,5 Tflops, GTX 1070 6,5 Tflops. Kağıt üzerinde de AMD Nvidia'ya çok yakın görünüyor. Ancak 4.50'deki test tablosunda RX 480 ile GTX 1080 aynı gücü tüketmiş ve GTX 1070 ise her iki karttan da 50 watt fazla tüketmiş. Sanırım 1080'e ait tabloda bir yanlışlık var 1070 ile 1080'in yerleri değiştirilecek tabloda. Performans değerlerine bakınca ise ciddi oranda daha güçlü bir kart. Eğer RX 480 ile GTX 1070 aynı gücü tüketiyorsa AMD'nin verimlilik konusunda hala sıkıntıları var gibi duruyor. Ama ne olurdu 110 watt falan olurdu RX 480. Tüketmesi gerekenden 40 Watt fazla tüketse çok da bir şey olmaz bu farktan. Önceki nesillerde 100 watt ve üzeri farklar oluşuyordu. Yani AMD'de kesinlikle gelişim var.
Diğer bir nokta ise RX 480 DirectX11'de GTX 970 ile kapışırken DirectX12'de GTX 980'e kafa tutuyor gibi duruyor. AMD DirectX konusunda daha avantajlı gibi. Bakalım ileri zamanlarda ne olacak?
Bir de bu kart özel tasarım soğutma ile nasıl bir overclock performansı sunacak merak ediyorum. Önceki serilerde Nvidia ile AMD'nin frekansları birbirine yakında. Ancak bu sefer Nvidia'nın 1700-1800 MHz civarı frekansı bu kartın 1266 MHz frekansı yanında çok fazla. Eğer firmaların tasarladığı özel soğutmalı modeller iyi overclock olup 1600 MHz'e falan çıkabilirse çok ilginç şeyler olur. Bir anda 980'i çiğneyip geçer, 1070'e "hoop o kadar uçma" diyecek kıvama gelir. Bu olur mu bilmiyorum. Olsa dehşet olur.
Özel soğutmaları çıksın ve fiyatları biraz otursun bu kart çok tatlı olacak. 1060 bence bunun kadar ucuz olamaz. Hoş ucuz olsa da elimdeki HD 7950'yi bu sene içinde değiştirme kararı verirsem her türlü RX 480 alacağım çünkü AMD fanıyım. Yanında da AMD Zen çok iyi gider. 😀
Ben de aspiratör fanıyım
geldi adamın dibi.
1080p 60 izleyenler buraya 😀 #1080p60
ekrana gelen grafiklerde ki renkler yeşilin tonları yerine farklı farklı renkler secilip okunabilirlik daha iyi olabilirdi.
İşte aranan kan.
Bende R9 390x var ve bu kartı merak ediyordum fakat gördüm ki üzüleceğim hiçbir şey yokmuş. Belli ki 390x ten performans anlamında hiçbir farkı yok. Fiyat olarak RX480 bize 1100tl olarak yansıdı. Bende 1200tl ye almıştım Vatandan indirim zamanında. 100tl yide bu zamana kadar kullandığıma sayarım. Isınmasından şikayetçiyim bir tek fakat RX480 daha da fazla ısınıyormuş. 390x ten tek avantajı enerji tüketimi o da açıkçası hiç umrumda değil. Hepi topu günde 1-2 saat bilgisayar açıyorum. Bence iyi yapmışım 390x almakla 🙂
Fiayı 1000lira altı.
@omc43 1000 TL altı olmayacakmış 8gb modeli 1100-1200 TL arası. Bu arada elinde güçlü kart olanların (Bundan en az 5-6 ay önce alınmış) üzülecek hiç bir yanı yok sadece satarken ikinci elde fiyatı düşer. Bu kartın esas olayı güçlü kartı alacak parası olmayıp orta seviye alanları sevindirecek. Bu arada 1200 TLye 390x i nerden aldınız sapphire in kartı bile 1600 TL civarı.
@omc43 Hiçbir yerde 1000tl altı değil.
http://www.hepsiburada.com/sapphire-amd-radeon-rx-480-8gb-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-21260-00-20g-p-BD805685
http://www.hepsiburada.com/asus-amd-radeon-rx-480-8gb-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-rx480-8gb-p-BD805684
http://www.vatanbilgisayar.com/msi-rx-480-8gb-gddr5-256bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html
@curli http://www.sinerji.gen.tr/sapphire-radeon-rx-480-8gb-gddr5-256bit-21260-00-pmu71727
@curli Ben şubatta aldım kartı o zaman 1276tl imiş şimdi e-faturadan kontrol ettim
@omc43 Geçen 1200tl yazdı diye epey bir giydirmiştik sinerjiye insafa gelmiş 🙂
@mertcanas Aynen
@omc43 http://www.hepsiburada.com/asus-amd-radeon-rx-480-8gb-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-rx480-8gb-p-BD805684
Buda hb linki asusun. Ama bunlar referans tasarım. Esas fiyatlandırmayı özel soğutmalı modellere göre değerlendirmemiz gerekir. Çünkü bu soğutma çok memnun edecek bir soğutma değil. Tabi ki referans ta olsa piyasada ilk girişte 1000 TL civarı bulabilmek beni mutlu etti.
@mertcanas sadece nereden aldığınızı sormuştum farklı bir niyetim yoktu yanlış anladınız 🙂 O fiyata alınmış karttan zaten üzülecek birşey yok üstüne sevinmek lazım...
@curli Yanlış anlaşılma yok. Bende şüpheye düştüm ne kadara almıştım diye o yüzden hazır bakmışken buraya da ekliyim dedim. Sıkıntı yok 🙂
http://www.tomshardware.com/reviews/amd-radeon-rx-480-polaris-10,4616-5.html
http://www.anandtech.com/show/10446/the-amd-radeon-rx-480-preview/4
http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_r9_rx_480_8gb_review,14.html
390X'ten performans olarak farkı yok derken iyimser konuşmuşsun. 390X ve düz 390, en azından şu an için birçok oyunda ciddi oranda daha hızlı.
@nuguryurtsever Aynen. Ben onu Murat Abi'nin söylediğine istinaden söylemiştim ama Anandtech karşılaştırmasını sonradan gördüm. Bariz 390x ciddi fark atıyor.
Cok yanlis bakiyorsunuz olaya...
R9 390X dediginiz kartta 2816 shader islemci bulunuyor, RX480'de ise 2304 yani ortada gercekten %30-40 civari basarim yukselmesi var.
Ayrica o kart 512bit iken bu kart 256 bit.
Evet, beklenen 980 performansi idi ama daha son guncellemeler gelmedi.
Aslinda bazi oyunlarda gectigi de gorunmekte yani hayal kirikligi demek haksizlik olur.
Sonucta her halukarda 970'ten ucuz ve hizli bir kart...
Hakli oldugunuz nokta ise fiyatin yuksek olmasi, su an Hollanda fiyati 270 euro civari (8 gb), dusecektir ama nVidia 1060'i RX480'in karsisina koyarsa hayaller de suya duser...
Neyse yine de kotu dusunmemek lazim...
Arkadaslar, AMD sevmeyebilirsiniz, kullanmayabilirsiniz hatta nefret de edebilirsiniz ama aklinizdan asla sunu cikarmayin.
Eger AMD ortalarda olmazsa bugun bu fiyatlara aldiginiz urunlerin yarin suyunun suyunu alirsiniz o fiyatlara.
Gecenlerde bir arastirma vardi...
Intel'in en yuksek kar marji hangi islemciden falan diyerek...
Cevap:
Core Pentium ve i3 siniflari!
Su anda bu haldeyiz...
Yarin Pentium ve Celeron sonrasinda Atom islemcilere kalmak saka degil...
Kimse size alin kullanin demiyor ama elestirirken biraz insafli olmak lazim, her firsatta AMD ne halde ne kotu durumda demek bir seyi cozmez.
AMD daha kotu hallere de dusmustu, ozellikle ilk Phenom doneminde Core islemcileri cok kotu baskilara maruz birakti AMD'yi...
Phenom 2 kurtardi biraz ama Bulldozer de hepsini goturdu...
AMD acinacak halde degil ama en azindan bu kadar zorluga ragmen ayakta kalmasi bir takdiri hak ediyor...
Neyse...
Zamana birakalim, WinTelVidia demek her sey demek degildir.
@ameledervis Ben kendimi yanlış ifade ettim sanırım. Ben AMD yi çok severim fanıyım diyebilirim. Kendim 390x kullanıyorum. Fakat rx480 tanıtıldğından beri öyle bir durum oluştu ki 240 dolara 390x kadar performans verecek gibi lanse edildi ki bu videoda Murat Abi 390ları 390x dahil geçiyor diyor fakat durum öyle değil görünene göre.
Hadi 390x üst düzey bir kart ve RX480 in geçmesini değilde yanına yaklaşacağı bir kart olduğunu kabul edelim ki yine de iyi kart klasmanına girer. Ama hiçkimsenin beklediği fiyat olmadı bu. 390x i bugün 1400tl ye bulurum. gtx 970 ler desen 1100tl lerde. Demekki öyle çılgın ucuz bir kartta olmamış. E niye heyecan yaptık bu kadar o zaman diye düşünüyor insan. Sorun sadece burada.
Ama Türkiye'de ki fiyatta tabi ki AMD'nin suçu değil tamamen bizim satıcıların açgözlülüğü. AMD severim alırım aldırırım. Ama biraz hayal kırıklığı oldu açıkçası. Hem performans hemde daha çok fiyat olarak. 1000tl lik bir kart değil bence. Helalinden 800-850tl lik kart.
@curli Vatan'da Sapphire 8 Gig 992 TL. Diger firmalar cok daha uygun verecekler. Vatan'in fiyatlar malum.
@ameledervis @mercanas
Hayal kırıklığı demek zaten yanlış olur. Yeni sistem toplayacaklar için kesinlikle en tatlı tercih olmuş. Ancak bu performansla mainstream pazarının altını üstüne getireceğini iddia etmek de çok doğru olmaz. Ben açıkçası ortalama bir düz Fury performansı bekliyordum ne yalan söyleyeyim. Ha yeni sürücüler ve AiB partnerlerin hızaşırtmalı ve özel soğutmalı modelleriyle ortaya nasıl bir tablo çıkar bekleyip görmek lazım.
Öte yandan çekirdek başına performansın arttığını söylemek de doğru değil. Sıklıkla yapılan yanlış bunun yeni bir mimari olduğu iddiası. Ama açıkçası ufak tefek iyileştirmeler dışında (geometri motoru vs) aslında bu tipik bir "die shrink", yani yeni işlem prosesiyle birlikte gelen bir zar küçültmesi. Tıpkı Nvidia'nın Pascal'ı gibi. Bunlara tamamen yeni mimariler demek doğru değil. Yeni bir şeyler görmek için AMD'nin Vega'sını veya Navi'sini, Nvidia'nın da Volta'sını beklemek lazım.
Çekirdek başına performansın artmadığını nereden çıkardığıma gelirsek.
Kabaca:
RX 480 = 1266Mhz x 2304 x 2 = 5.83 Tflops
R9 390X = 1050Mhz x 2816 x 2 = 5.91 Tlops
R9 390 = 1000Mhz x 2560 x 2 = 5.12 Tlops
Gpu'ların saf beygir gücüne bakarsak aslında gelişen tek şeyin saat frekansı olduğunu görüyoruz. Çekirdek başına performansta bir değişiklik yok. Yani çekirdekler aynı hala aynı çekirdekler (die shrink). Enerji verimliliği ise mimariden değil yeni üretim sürecinden kaynaklanıyor. Yayınlanan oyun testlerine bakarsak bu söylediğimin aksini gösteren bir durum da gözükmüyor şu an için. Elbette zamanla daha iyi sürücülerle performansta yükselmeler olacaktır, ancak dramatik farkların çıkması da zor görünüyor.
@nuguryurtsever
Nasil performans artisi yok anlamadim...
2304 shaderli RX480, kendisinden 512 shader unitesi daha fazla olan bir kart ile bas ediyor.
10 kat performans mi bekliyordunuz ki?
Asil cekirdeklerin birim performansi yukselmis, ayni kartta 2816 Shader unitesi olsa ne kadar guc elde edecekti.
Ote yandan...
Uretim sureci ve mimarini sizinle ben farkli biliyoruz saniyorum...
Oncelikle imar edilen bir sey yok, transistor semasinin tasarimi Architecture olarak adlandirilir.
Bu da Turkce'ye cevirildiginda mimari olur ama bu bir insaat semasi degildir.
Firmalar bu tasarimi kendi islemcileri icin kullanirlar yada bu uretim teknigine gore ozellestirirler.
Nano transistorler uretim teknolojisi gelistiginde elbette guc tasarrufu saglar ama bu ayni tasarim semasinin kucultukerek uygulandigi anlamina gelmez.
Bu minik islemciler yeni uretim teknolojisi ile yeniden yapilandirilip birim frekans ve islem gucleri artirilir.
Yani, 28 nm de 1 transistorun saniyedeki islem gucu 10 iken 16nm de 20 olmaz.
O transistor 16nm de yeniden dizayn edilip 20'ye cikarilir bu da uretim teknolojisi ve mimarinin getirdigi bir avantajdir.
Kisaca, ayni alanda transistorun birim islem kapasitesi artirilir...
AMD burada eski GPU birimlerini yeniden kucultup k.kalamiyor, yeni bir tasarim soz konusu ki ayni tasarimin 28nm olmasi soz konusu bile olamaz.
Shader islemcileri sanildigi gibi programlanabilen minik islem birimleri degildir, onlari kullanabilen blok uniteler programlanabilir.
Iste suruculer de amac dogrultusunda bu arabirimi saglarlar, hedef DirectX ise DX komut setleri, GL ise yine GL komut setleri bu unitelerde yorumlandirilir.
Shader uniteleri de gerekli matematiksel hesaplari yaparlar.
Yine Texture Units ve Rop birimleri, Ray Tracing gibi isik isleme birimleri bulunur.
Genel performans bu unitelerin nasil bir uyum icinde calistiklari, birim surecte ne kadar islemi tamamladiklari ile dogrudan orantilidir.
Oyun motorlari kartin gucunu DX'i atlatip kullanabilirler, bu genelde Shading ve Lighting operasyonlari sirasinda olur bu yuzden GPU'lar oyundan oyuna farkli performans gosterebilirler.
Kisaca, bilinen bir soz ile anlatirsak...
"Her yigidin bir yogurt yemesi vardir."
Bir kartin verimliliginden bahsederken bunlari da goz onune almalisiniz.
RX480 orta-ust duzey bir kart, hali hazirdaki 380X'in yerine geldi ve fiyati da dusuk oldugu gibi performansi cok cok daha yuksek.
Zaten bu kart lansman'da FHD yada 2K oyun icin deniliyor, 4K icin CF kurulumu gerekiyor.
GTX970 ve 980 arasinda bir kart icin gayet mukemmel guc degerleri var.
Siz simdi 200-250 dolar cikmis bir karttan 1070 performansi beklerseniz, AMD ne satacak onu da soylemeniz gerekir.
Aman aman bir devrim degil ama son derece yuksek basarimi olan bir kart.
Surucu ve hiz degerlerindeki degisimler ile daha iyi olacaktir.
R9 290 ilk ciktiginda cok kotu performans veriyordu, suruculer guncellendikce kart yerine oturdu.
Yine 980'de ayni dertlerden muzdaripti ama simdi kivamina geldi.
Bu kartlar da yerini alacaktir, RX490 yada artik ne cikarsa onlar icin bakmak gerekiyor 4K donemine.
AMD cok dogru ve basarili bir hareket yaparak en azindan pazardaki yerini korudu.
Asil 2017'den sonraki hamleleri ne olacak onlari beklemek lazim cunki o surecte ortaya cikacak FP urunleri fazla ivme kazandirmayacak hatta AMD'nin konumunu biraz daha geriye cekecektir.
Sonucta unutulan 2. cehpe yani islemci kanadinda da AMD baski altinda ve orda kaybettigi pazar GPU'dan cok daha buyuk ve tehlike arz ediyor.
Bu tehlike ayni zamanda bizim icin de gecerli...
Belki bazilari kabak tadi verdi diyebilir bu monopoly muhabbetine ama eski zamanlardaki GPU pazarini bilenler bunun hic de yabana atilmayacak bir tehdit oldugunu anlayacaktir.
Sonucta her zaman dedigim gibi insanlar ne isterse onu tercih ediyor ve aliyor, burada bana gore uzucu olan Intel aldiginda AMD'nin cok kotu urunleri varmis da ucuz kurtulmus gibi dusunmesi insanlarin.
Her neyse, cok uzattim iyi gunler dilerim.
@ameledervis
Bazı noktalarda söylemek istediklerimi çok yanlış anlamışsın.
Zaten en başta ben de kartın beklentinin aksine büyük bir devrim olmadığını, ama kesinlikle hayal kırıklığı da olmadığını vurgulamıştım. 1070 ile falan da kıyaslamadım. Sadece en iyi senaryoda 390 ayarında bir performans yerine, düz Fury ayarında bir şeyler bekliyordum demek istedim. Kaldı ki zaten AMD'nin orta segmenti hedefleyen bu hamlesinin ne kadar yerinde olduğundan daha önce defalarca bahsettim farklı paylaşımlarda. Sadece biraz daha yetenekli bir kart bekliyordum açıkçası. Yine de uzun yıllardır bu fiyatlara alınabilen en iyi kart olmuş.
Mimariyi de elbette ikimiz de aynı şekilde anlıyoruz. Ancak ben mikro-mimariden bahsediyorum. Yoksa evet, senin dediğin gibi baktığımızda 290 ve 390'a bile farklı mimariler diyebiliriz biraz zorlarsak. Zira kağıt üzerinde aynı gpu'yu kullanıyor olsalar da güç tüketimi ve bellek performansı anlamında 390, çok ciddi iyileştirmeler içeriyor.
Öte yandan altını çizmek istediğim noktayı daha iyi anlatabilmem için yukarıdaki argümanını biraz daha açmak lazım sanırım:
2304 shader üniteli bir kart, kendisinden 512 shader ünitesi fazla olan bir kart ile ancak çekirdek başına 216 mhz yüksek bir hızda baş edebiliyor. Kaldı ki, şu an çoğu oyun testinde RX 480, bu diğer iki kartın gerisinde. Bazılarında fark epey büyük hatta. Ha sürücülerle ve aib partnerlerin hızaşırtmalı tasarımlarıyla elbette bu durum değişebilir- ki bunu zaten daha önce de söylemiştim.
Denklem kabaca bu:
RX 480 = 1266Mhz x 2304 x 2 = 5.83 Tflops
R9 390X = 1050Mhz x 2816 x 2 = 5.91 Tlops
R9 390 = 1000Mhz x 2560 x 2 = 5.12 Tlops
Gpu'ların saf işlem güçlerine bakarsak çekirdek başına performansın artmadığını rahatlıkla görebiliyoruz. Sadece daha yüksek bir saat frekansı söz konusu. Bunu anlamak için roket bilimine falan gerek yok sanırım. AMD'nin açıkladığı rakamlar tam olarak bunlar.
Elbette kartın saf işlem gücü, oyun performansı demek değil. Bunun en iyi örneğini Nvidia tarafında görüyoruz. 980ti, saf işlem kapasitesi olarak 390X'ten güçsüz bir kart mesela. Fury ile de aralarında dağlar var. AMD, GCN mikro mimarisinde gerçekten büyük yenilikler ve iyileştirmeler yapmış olsaydı, 480'in saf işlem gücünün en azından önceki GCN nesillerine göre oyunlarda daha verimli bir yansımasını görebilirdik diye düşünüyorum. Ama ortada tamamen aynı olmasa da çok benzer bir manzara var. Yanlış anlaşılmasın tabii; yine de bütün bunlar ilerisi için umut vaat ediyor elbette. Ortada daha 1060 yok ve Vega'nın Pascal'dan daha iyi çıkma ihtimali hala yüksek. Zira Pascal da aslında Maxwell'in gelişen üretim süreci sayesinde daha az akım kaybı ve verimlilikle daha yüksek frekanslarda çalışabilen çocuğu gibi.
@ameledervis 1060'ın fiyatı 300$ olacak. Bence 1060 bu karta çelme takamaz. Ayrıca Eskiden 2. basamağı - şimdi ise 3. basamağı 6 olan Nvidia kart almam aldırmam. Türlü fitneliklerle kırpılmış bir kart ve Nvidia DX12 konusunda hala şaibeli bir firma. 480, DX12'de 980'i yakalıyorken 1060'ın 300$'a tarhana da yapması lazım.
1080p için 470 bekliyorum 600-650lira civarına.
oya başaran misali zor anam 😀 umarım belirtmiş olduğunuz fiyat olurda bende hemen alırım 🙁 edit: 850 TL civarı olacağını düşünüyorum
+1 Bende 470-470X bekliyorum...:=)))
@sulhtr @kadirg1976 Amazon var merak etmeyin. 470'lerden en az biri Amazon'dan 700 TL'yi geçmeyecek şekilde getirilebilecektir.
Dx 12 de 980 ile kafa kafaya ama 11 de biraz geri kalıyor. Yeni nesil. Beklediğimize kadar var mı sorusu artık fiyatlara bakarak söyleyebiliriz. Ama abartsızı 970den baya iyi.
Tüm sosyal medya çöktü gene
Fiyatı beklenildiği gibi girerse Türkiye'ye sistem toplama videolarının yeni başrolü olur. Şöyle de bir durum var, 1.000 TL hala ekran kartı için kolayca verilecek bir rakam değil. O yüzden 150 dolar civarına 1080p için RX 470 gelirse Nvidia'yı orta-alt segmentte şuan devre dışı bırakırlar. (Tabi onların da eli armut toplamayacak 1060-1050'yı duyururlar ama videoda da söylendiği gibi ne olursa olsun kullanıcı fayda görür her türlü)
1060 300$'dan çıkacak galiba Nvidia işi zor gibi 🙂 artık 1050'ye bakacağız
Sıkıyorsa çıkarsın 😀 AMD 200$ altına döşüyor ekran kartlarını. https://www.instagram.com/p/BHPfOarjpu9/?taken-by=lpekcan
8 GB özel soğutmalı modeller 1200 lira civarında olursa bu kartı almak için hiçbir neden yok bence. Üzerine 200- 300 lira daha koyulup 1070 alınır amazondan.
amazondan!! kaç kişi amazondan alır sanıyorsun 100 sistem toplanacaksa 1 i amazondan alır oda istisna olur... öyle herkesi kendiniz gibi görmeyin.
@tristan23 o kafayla bakarsan bu kart amazondan 650 liraya gelecek. bi şeyi de düzgün hesaplayın.
@ilkercom ben bişey hesaplamadım hesaplamamada gerek yok alacaksam burdan alır geçerim bana niye çıkışdınız onu anlamadım
@mhmmdy seni yanlış taglamışım kusura bakma 😀
http://www.hepsiburada.com/sapphire-amd-radeon-rx-480-8gb-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-21260-00-20g-p-BD805685
1000-1100 civarına gtx 970 var zaten. Kart steamde en çok kullanın model olan gtx 970'e rakip olarak çıkmış ama ülkemizde fiyat avantajı yok.
@ilkercom sinerjide 988 havale 976 🙂
@twocenk 480 varken artık 970 alınmaz. Kaldı ki kartın fiyatı düşecek 1000 tl altına 970 den ucuz ve 980 e yakın kart alacaksın. ayrıca driver optimizasyonlarıyla 980 i iyice domine edebilir.
@ilkercom Hocam ben öncelikle Custom soğutmaları baz alarak yorum yaptığımı belirtmek istiyorum ve custom soğutmaların, referansın bile 650 liraya geleceğini sanmıyorum. haklısınız ancak Nvidia tarafında Evga gibi bir şans var. Uluslararası garanti veren amd tarafında bir firma bilmiyorum ben
@ilkercom 239$ kart bu fiyata geldi. Özel soğutmalı kartların 279-299 bandında olcağı söylendi gtx 970'ten pahalı bir kart geliyor. Performans değerleride ortada. AMD tarafı oyunu sevenler rx 480, Nvidia tarafı gtx 970. O Fiyat bandında.
@twocenk Durum öyle değil. DX12 konusunda RX480 her türlü eziyor 9xx serisini. Mesele AMD oyunları - Nvidia oyunları değil. Mesele DX12...
@twocenk Oturmuş sürücüleriyle 480 daha iyi hale gelecektir hocam. İyi soğutmalı modellerle güzel de o.c. olursa ve fiyatı da 1000 liranın altında olursa tadından yenmez. Şu saatten sonra da 970 alınmaz zaten. Ama dediğim gibi bu kartın custom modelleri 1200 civarı falan olursa üzerine biraz ekleyip amazondan Evga 1070 almak daha mantıklı.
Kart eski nesile göre başarılı güç tüketim konusunda vs. Ama 8 gblik model gereksiz gibi olacak sebebi ise 4K da yeteri kadar başarılı değil e o zaman 2K ya 4gb bellekte yeter fazlası boşta durur. 50$ fark etse 150- 200 tl tutar bi o kadar daha eklenirse daha iyi bir karta doğru yol alınır bence.
eklemenin sonun yok eklemişken bi o kadar daha ekle bari e hadi onu ekledin az daha ver diye diye 1080 (mübalağa yaptım çoğu kişi anlamıyor parantez kullanayım ) e çıkıyosunuz bende o kafayı anlamıyorum
@mhmmdy ekleyip eklememek kişinin kendine kalmış ben fikrimi belirttim. 50$ ile RX 480den 1080e çıkmak imkansız olurdu. anca gelirse RX 490 veya 1070 olabilir. 8gblık versiyona 200tl daha fazla veripde çok aman aman bi fark görememek manasız olurdu. 2Kda 4gb ile veya 8gb ile oynamak arasında ne fark olabilir? testler çoğaldıkça zaten bu duruma değinilir bütçesi olanda ona göre kararını verir.
@selimalkiss bak parantez kullanmama rağmen adam anlamamış beni, ekle ekle nereye kadar diyorum ayrıca 1070 ne kadar sen onuda bilmiyorsun 2.056,86 tl yazıyla ikibinellialtı tl seksenaltı kuruş nereye ne ekliyosunda 1070 alıyosun ????????
@mhmmdy haklısın eklemenin sonu olmuyo teknolojik ürünlerde. ne kadar ucuza alabilrsen o kadar avantajlı olursun olay bundan ibaret. RX 480 "987TL" vatanda an itibariyle 8gblık versiyon. 4gblık ile arada fark olamayacağına göre acele etmeyip bekleyen için 50$lık fark ile daha iyi kart alınabilir. özel tasarımlı veya nvidia tarafında bi kart almak ister. 1070in fiyatına bakmadan konuştum haklısın ama ortaya 1080e çıkmanın mantığından bahseden sen olduğun için değişmek istedim. en olmadı amd almak istemeyen olur gider 970 modelini alır. aşağı yukarı 1.2 k fiyata alınabiliyor şu an vatandaki fiyatlara bakarak. umarım sen anlamışsındır beni ???
Kesinlikle bundan bir tane alacağım,devir ekonomi devri vesselam, bu sefer olmuş AMD, Referans kartlar gelsin,görelim alalım.İnceleme için teşekkürler TS ekibi.
yanlız şu kartın geliş haberleri bile kart piyasasını komple hareketlendirdi eksi kartların tamamı fiyat kırdığı gibi 1070 b ile bir haftada 300 lira kan kaybetti. 1080p veya 1440p için çok çok ideal bir kart. ben ciddi ciddi düşünüyorum. r 9 285sonrası ciddi bir upgrade olur diye düşünüyorum.
Açıkçası umduğumu bulamadım. 970 e yaptığı farkı 980 e yapmasını beklerdim. Ama 980 in bir tık gerisinde kalmış. esas can sıkan ise 8gb modelinin 1000 TL üstünden gelecek olması. Bakalım amazondan ve forumdan ne kadara alacağız. Çok büyük heyecan ile bekledim ama okadar da heyecan yaratmadı.
@leadtek-winfast Çıkışından önce iş biraz şehir efsanesine döndü ve beklentilerimizi acaba 980 ti'a kafa tutabilir mi şeklindeydi ama ancak 980'e kafa tutuyor. En azından hayal kırıklığı olmadı onunla mutlu olmaya çalışıyorum.
@leadtek-winfast Testleri tekrardan gözden geçirdim ve dediğinizde haklısınız 970 dengi bir kart. İleride 8gb bellek ve DX12deki başarım avantajı göz önüne alınırsa eminim 970den bir adım öne geçmeyi başaracaktır. Fakat sonuç olarak haklısınız bir 980 değil 🙂
http://www.hepsiburada.com/sapphire-amd-radeon-rx-480-8gb-256bit-gddr5-dx12-pci-e-3-0-ekran-karti-21260-00-20g-p-BD805685
özel soğutmalı modeller bir ay sonra 1000 tl altına bulunur. amazondanda 700 civarını geçmez. daha ne olsun.
8 GB lık modeli bu galiba öyle mi?
Garip ama vatan daha ucuz 🙂 http://www.vatanbilgisayar.com/radeon-rx-480-8g-gddr5-pci-e-hdmi-triple-dp-uefi-.html
http://www.sinerji.gen.tr/sapphire-radeon-rx-480-8gb-gddr5-256bit-21260-00-pmu71727
@leadtek-winfast O büyük ihtimalle 1250TL fiyata basmıştır. Fiyat çok güzel bee.
@leadtek-winfast ilk fiyatı burası verdi 1250 ile açmıştı baya küfür yedi ts de
@leadtek-winfast Aynen İlk fiyatı 1250Küsürdü. Yıkılmıştık. SSleri var sitede.
Eski kullanıcılar çok iyi bilir vakti zamanında Orta-Üst seviye ekran kartları makul fiyatlardaydı. 6600 GT gibi efsane bir kartı ortalama 650-800 lira gibi bir paraya alıyorduk. 8800 GTXler GTS'ler 9800ler GTX260 280ler maksimum 1000 liraydı. Kapitalizm ve firmaların aç gözlülüğü öyle bi noktaya getirdi ki fiyatları gidip enayi gibi 2500-3000 liraya ekran kartı fiyatları çıktı doğal olarak alan enayilerde türedi. Teknolojinin en yenisini en sonuncusunu alıcam kafası tüketim çılgınlığı yüzünden insanlar doymak bilmiyorlar. 2500-3000 Liraya çok iyi bir bilgisayar toplanırken eskiden şimdi tek bir parçaya o parayı vermek ne derece mantıklı bilmiyorum. Gerçekten harcanan paralara çok yazık. Hele ki 2000-3000 lira maaş alıpta gidip bi karta maaş parası vermek hem trajikomik hem düşünülesi hemde sorgulanması gereken bir durum. AMD olmasa cidden uygun fiyata performanslı ürün sahibi olamayacağız.
8800 gtx 2006 Kasımda tanıtılmış. O zaman Merkez Bankasından baktım dolar 1.44 müş. Şu an 2.90. Yani tam 2 katı. Normal fiyatların bu civara çıkması.
Dolar 1.15 idi o zaman . Şimdi 2.92.
O dediğin zamanlarda dolar 1.20 liraydı sonra istikrar geldi.
GTX 280 çıkış fiyatı 650 dolar kur 1.25 TL = 812 TL
2016 yılında 650 dolar = 1950 TL
@realblue1 Artan vergileri söylemeye gerek dahi yok
Oyun motoruyla alakalı olduğu kanaatindeyim. Çünkü diğer oyunlarda bu durum bu kadar söz konusu değil.
bizim insanımızıda anlamıyorum 250 dolara 1080 performansı bekliyor yada üstüne ekleyip 1070 alıyor (onuda nasıl ekliyorsa anlamıyorum 2 kat fiyat farkı var ) :D::D:D
amd kullanan notebook bulacaksın yani 🙂
adam inanmış 🙂
yok öyle bir bilgisayar markası yahu
Kart gayet iyi iş çıkarmış fiyatına göre. 300 serisinin stokları eriyince 1000 lira altına görmek mümkün olur
@cenk_akay08 Umarım kart ihtiyacı olan herkesin alabileceği daha uygun fiyatlara da düşer
@ardazeytin O vakit iş değişir tabi 🙂
Gençliğimdeki o AGP 4x, 8x dönemindeki, 9600 XT, 9800 XT'lerin olduğu rekabeti AMD geri getirirse -hala AMD diyemiyorum, hep ATI diyesim geliyor- herkes ama herkes ister AMD kullansın, ister Nvidia kullansın bu işten karlı çıkar...
Önceki 1080 incelemsinde @ameledervis 'in güzel bir yorumu vardı; "AMD'nin varlığı herkesin faydasınadır" diye; yani, Nvidia rakipsizliğinin verdiği deli deli fiyat yükseltmesine girmez, giremez, AMD "ben hala varım, buradayım" demek için her geçen gün daha iyisini yapmak zorunda kalır. Sonuçta kazanan bizler oluruz.
Hele bir dönem hatırlıyorum ( @leventp daha iyi hatırlar), birkaç ayda bir ATI, Nvidia'yı deviren kartlar çıkarırdı, Nvidia hemen ATI'ye cevap verirdi vs. ama sonucunda 2 yıl içinde bile teknoloji kendini 2'ye hatta 3'e katlardı. Şimdi rekabetsilik yüzünden ne oldu? yıllardır adam gibi bir teknolojik zıplama yaşanmadı, olan son kullanıcıya oldu.
O eski ATI ruhu ve kadrosu iyiki de geldi, geldi ki yeni nesil o dönemin, o rekabetin sağladığı +'ları yaşasın...
Not: Bu vidyo beni gençliğime götürdü; o zaman vidyo izlemek yoktu vidyoda izlediklerinizi yazılardan okur, kendimiz sonuçlar çıkarırdık. Tenks "dinozor LP"...
Silikonun sınırlarını zorluyorlar, yeni bir malzeme bulmadan sizin bahsettiğiniz zıplama zor.
@juggernaut detaya inersek haklısınız ;silikon teknolojisi kendi içine çökmek üzere ama var olan performans artışını bile Nvidia rakipsizlik yüzünden damlalıkla veriyor, gereksiz yüksek rakamlar istiyordu ama artık "kırmızılı çocuklar" rekabeti getirecekler ve hem teknolojik olarak, hem de performans olarak kazanan biz olacağız.
@biggestlier size katılıyorum, umarım işlemci tarafında da rekabeti geri getirirler.
@juggernaut konsollara kullanacağı yeni ZEN mimarisi PC işlemcisi tarafına (bence) gelecektir. O zaman işlemci tarafındaki intel hegemonyası da sallanır ve bu rekabet son kullanıcıyı mutlu edecek F/P ürünlerini çıkaracaktır. Eğer bunca zaman sessiz kalmış AMD firması birşey yapmaz ise, değil ayağına (belki) kafasına sıkmış olur ve kendi sonuna doğru kendini iter. Ama bu kadar öngörüsüz olacaklarını şahsen tahmin etmiyorum. Yeni işlemcilerini kesinlikle tanıtacaklar ama umarım çok beklemezler.
Arada yaz be hocam, okumak iyi oluyor eski topraklari 😀
@ameledervis Ben buradayım üstadım. Sesim çok çıkmasa da hergün buradayım. Asıl sen yoktun, nicedir uzun ve güzel bir yazını okuyamıyorum diye üzülüyordum. Sen yaz üstadım, benim el yazım kötü ve Türkçem zayıftır.
Bende eskilerdenim ama ben bu işlerin daha çok anlaşma çizgisinde yürüdüğünü tahmin ediyorum gelişme bazı zamanlarda damlalıkla veriliyor bazende önümüzdeki muhtemelen 2017 teknolojinin hızlı geliştiği bir dönem gibi hızla yayılmakta ,2 firmanın anlaşmalı olduğuna adım gibi eminim nvidia 4k piyasasını domine edecek kartları çıkardı 1080 ve 2k yıda amdye paslamış gibi bir durum var var ortada ,oyunlarda 4k ya geçmek üzere daha başında ama bu seneden itibaren yaygınlaşması bekleniyorki böyle hızlı ataklar gerçekleştiriliyor ,sonuçta bilgisayarlarda 4k yı yaygınlaştırmak TV yayınına göre daha kolay ,ayrıca o silikonun sonuna geldik falan muhabbeti çok yavan bizler bunu tartışırken onlar çoktan kasalarında bunu nasıl aştıklarının planlarını tutuyorlar ama hemen değil onlara zaman bol nede olsa $$ler her türlü akıyor.
Videoyu izlemedim ama alacak olanlar bence ozel sogutmali 4gb versiyonlari beklesinler. 1.5ghz civarina yapilacak overclock ile 980 civari performans verir ki fiyati da 750 lira bandinda gezer. Bu fiyata super performans.
Yılbaşı gibi AMD'nin yaptığı tanıtımlarda oluşan fazla bir beklenti vardı bu kart için. Bu yüzden hayal kırıklığına uğrayanların olması normal. Ancak gerçek dünyaya dönünce kart, PC toplayanların en çok tercih ettiği orta/ortanın biraz üstü segmentine oynuyor. Performansı rakibine karşı üstün olmasa da fiyat çok iyi. İnsanlar kartı gereksiz pahalı bulabilir ancak bunun sebebi bizim her geçen gün daha da değersizleşen paramız. Üç yıl önce aynı kartı 550TL civarına alabilirdik. Bu kart elin Amerikalısı için çerez parası.
Orta seviyedeki fiyat dengesinin değişmesi demek alt ve üsttekilerin de değişmesi demek. Kısaca ekran kartlarında rekabet geri gelmiş. Yani kazanan biz kullanıcılar olacak.
sonunda gerçek sonuçlarını gördüm kartın. özel soğutmalı modeller ne kadara gelecek ona göre düşünebilirim, Özellikle Phenom II X6 1090T CPU'nun yanına H265 encore da bakalım RX 480 ile GTX 1060 arasında ne fark olacak.
ben izleyemiyorum ki youtube açılmıyor vide açılmıyor face açılmıyor nasıl izleyebilrim blen yok mu
Aynen hocam . Aynı dert bende de var. Tek care VPN .. Oda bende yok..
@gfbilaloztrk_68 Tunnel Bear Sayesinde hemen izleyebilirsiniz,1 dk. kayıt olun. basit.iyi seyirler
Asus Strix RX 480 1480mhz - 1600mhz olacak overclocklu hızları. dvi portuda var.
3 fana gerek yok amma Asus işte Hava civa...:=)))
Bir de youtube açılsa da seyredebilsek.... 🙁
zenmate eklentisi neden kurmuyorsun?
@alper-kutlu Kurulu, bir şey fark etmiyor. Bu sefer de acayip yavaşlıyor.
@lterlemez fazladan 30sn beklemek istemiyorsun yani anladım sen bilin sitenin düzelmesi için saatlerce bekle ozmn 🙂
@alper-kutlu İstanbul, Ankara gibi yerlerde 30 saniye beklenebilir belki ama ana düğümlere uzak yerlerde, o 30 saniye dakikalar oluyor.....
@lterlemez ben manisadan baglandım o şekilde konuşuyorum uzatıyorsa ozmn bekle tabi hızlı indirmiş olman önemli 🙂
Arkadasim 1080 3 bin tl ben bu parayi ekran kartina veremem acikcasi ve birde daha hic piyasada bile olmayan 1060 in daha performansli ve ayni fiyatli gelecegini nasil soyleyebiliyorsunuz.
AMD çok geriden takip ediyor yakın zamanda piyasadan tamamen silinebilir..
Tam tersine, böyle fiyat politikası ile devam ederse bu ekonomik şartlarda daha çok tutulur hale gelir. Özellikle bizim gibi, kur farkına çok bağımlı olan ülkelerde....
geriden takip değil stratejii sadece.bende 1000 tane ayıboğan kart satcagına dıyelım 100 bın tane bundan satıcak pazara payını arttıracak aynı zamanda cogunlugunda full hd oyun oynadığı dusunuldugunde mantıklı hamle bence
@tansusus Kesinlikle katılıyorum. Kaldı ki, AMD'nin asıl amacı bu gpu'yu cpu'ya entegre etmek. Bunu başardığında, bu tür kartların hepsi yardımcı kart haline dönüşecek. Herkes, "oooo, bu ne kadar kötü kart böyle" diyor ama işin aslı bu değil. İşin gerçeği, bu tip kartların ar-ge'si, üretimi ve satışının maliyetleri de yükselmeye başladı. AMD'nin planı (bence) harici kartları küçültüp, tek bir kartta vereceği gücü apu'ya ve harici gpu'ya paylaştırmak.
Bu işler öyle yürümüyor teknolojide yerinde sayarsan yok olur gidersin kaldıki rakibi almış başını gidiyor...
@noksyesvs Sen öyle yap ahmet varsa araban satıp onu alırsın.
@superiyot ben 1080 den bahsettim siz degil. Yani amd nin butce dostu bir kart cikarmis olmasi bile sizi tatmin etmemis olabilir ama burada dikkate alinmasi gereken gercek tuketici ve boyle bakildiginda gercek tuketici kitlesi icin bile aslinda 200 250 dolar yuksek bir mebla.
@superiyot belli oluyor basmadigi arkadasim rx 480 duyurulmadan once 970 1400 1500 arasiydi eger rx 480 duyurulmamis olsa 1100 tl ye zor gtx 970 gorurdun. Gtx 970 in bu fiyata gelmesindeki sebep Amd nin o kunuma uygun bir kart koymasidir ve gtx 970 ten daha iyi bir kart koymustur.
@superiyot bir sene once 1300 tl ye hangi dolar kurundan aldiniz ben 970 almak icin uzun sure takip ettum fakat fiyatini hicbirzaman 1100 tl olarak gormedim 4gb olani suan 1100 ise rx 480 8gb 1050 tl olacak. Ayrica ben size hakaret etmedim siz soylediniz bende onayladim.
@superiyot sana akıl sır erdiremiyorm 😀 amd piyasadaki önemli bir boşlugu doldurmayı seçti ucuza güçlü kart burayada güç göreceli kavram lpnin dedigi gibi ferrari tofaş olayı şimdi belli bir kesime kartı çıkarıyor sen kesinlikle o kesimde degilsin kalkıp 2klardan bahsediyorsn paran var hayat sana güzel anladık peki ucuza gta 5li pcler vardır bilirsin bunu alan ortaokul liseli tayfaya gayet güzel bir alternatif yaratmış olmuyormu? kendi agızınla yeni mimariye geçti geçen neslin baba kartlarını yarı fiyatına satıyoruma kadar herşey güzel sonrasında ister al ister alma demek nedir 😀 adam gtx 1080 piyasaya sürüp parasını abartıp sonra ister al ister alma demiyormu ? bu firmalar ister al ister alma demezmi? ne der bi de hele 😀 asıl akıl sır erdiremedigim tarafı sölüyeyim adama benim aklım basmadı sanırım dedikden sonra adam basmamış diyince hakaret kabul ediyorsn 😀 aklın basmamışmı hakaret oluyor? belliki aklın basıyor ama taraflı basıyor yani kendi açından bakıp ona göre yorumluyorsn adam aklın basmamış derse bu hakaret degildir aklın yeterince yorumluyamamış anlamına gelir aklın yok anlamına gelmez 🙂 birde ben birşey eklemek istiyorum bu referans tarasım 970 biraz geçiyor yada eşit diyebiliriz karşıdaki 970 referans degildir büyük ihtimal 480 ocli versiyonlarını çıkarsın firmalar uygun fiyatlı kart satsın sana uymazsa koş 1070 al zaten öle yapıcaksın anladık şöle bir durum var senin söylediklerinin mantıklı olması için 1070 fiyatına çok yakın konuma konumlandırsa 480 ozmn amd saçmalamış olur ama şuan amd toyota rakibide ferrari pozisyonunda kalkıp ikisini karşılaştırmak saçma ikisi farklı pazardan para kazanmak istiyor sana uymuyor ise ya 1070 rakip çıkarıcagı kartı beklersin yada beklemezsin çok basit degilmi?
Testte yine eksiklikler var. Fiyat olarak 960 ile aynı para. O zaman 960da olmalı idi. Encode desteğinden bahsedilmiş ancak xilisoft gibi gpu hızlandırması yazılımlar ile test yapılabilinirdi. Benzer şekilde oyun dışında matematiksel hesaplamalarda performansı nasıl hiç bir bilgi yok.
Sonunda VGA ve DVI koymadıklarına sevindim. Bu kartı alan kişi zaten Displayport kullansın bir zahmet. TVye bağlayacaksada HDMI dan takar.
Bana göre F/P şampiyonu bir kart. Yemişim 1080i falan. Her zaman diyorum 200 dolardan fazla oyun oynamak için GPUya para vermek anlamsız diye. İş için olur anlarım tabi 200 değil 2000 de verilir. 1080p ve 2K da son ayarlarda oyun açan 200 dolarlık kart olmuş hala burun kıvıranlar var. Beğenmiyorsa gitsin kendisi 1080 alsın madem. Baksan kasasındaki kartı kaç seneliktir kim bilir. Sonra atıp tutuyorlar.
"Sonunda VGA ve DVI koymadıklarına sevindim. Bu kartı alan kişi zaten Displayport kullansın bir zahmet. TVye bağlayacaksada HDMI dan takar." VGA tamam, hadi DVI'ya da tamam diyelim ama tek HDMI seçimi çok kötü. İki ekran bağlamak isteyen haricen maliyete girecek. Kolay iş değil, tonla para verip ekran kartı alıyorsun...
@lterlemez DVI çıkalı 17 sene olmuş. Artık bütün ekranlarda HDMI ve DP olsun zaten. Olmayanıda almasın millet. https://tr.wikipedia.org/wiki/Say%C4%B1sal_G%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BC_Aray%C3%BCz%C3%BC
@ela Haklısınz 17 sene olmuş ama firmaların müşteri lehine çalışmadığını da unutmamak gerekir. Bugün DP'lu sıradan ekran almak bile normal tv almaktan pahalı neredeyse. Üzerine biraz daha para ekleseniz tv alıyorsunuz.
@ela Elimde DVI bağlantılı bir güzel Monitör var atayım mı satayım mı? Tok karınla böyle konuşmayınız ayıp. Markalı gelişmiş ürünlerde DVI olacağını zannediyorum...:=)))
@kadirg1976 benim şuan kullandığım lcd de DVI kullanıyor ancak ben PCmi 2009 almıştım 960 takarak son güncellememi yaptım ve bir daha kasayı komple ekran ile birlikte değiştiririm. 2016 yılında satılan bir ekran kartında artık dvi görmek istemiyorum aynı şekilde üzerinde hdmi ve DP olmayan ekran da görmek istemiyorum.
@superiyot amdyi dövelim ozmn? 1070 için rakip çıkarmadı diye ahaha iyide adam şuan 1080p ile oyun oynuyan benim gibi parası az olan kitleye ekran kartı çıakrdı vr için daha zaman var sakin ol adamlar ya onlar bizi ya biz onları bitiricez diyor ellerinden geleni yapmaya çalışıyolar yanlış yaptıgı konuyu görüp sölemende çok güzel ama adamların çok ama çok mantıklı bir cümlesi var bunun üzerine daha ne diyebilirsinki ekran kartı piyasasının %90 250 dolar civarında dönüyor oraya güzel bir kart çıkarıyoruz diyor haklılar 970 şuan güzel bir kart ama firmalar 480 için ocli versiyonları duyursun birde ilk çıkışının üzerinden biraz zaman geçsin şu sabırsız arkadaşları bi tokatlasınlar sonrasında 970den %20 güçlü ve gayet uygun fiyatlı bir ekran kartı sahibi olabiliriz bu durum senin için geçerli degil sen 1070 al
birde 1060 ı görelim sonra karar veririz
Referans kart ısı olayına bakarsak zaten fanın yarısı boşa bakıyor 😀 Markalar güzel soğutma çözümleriyle gelecektir o zaman 10-15C düşecektir. Ayrıca şuan fiyatlar çok yüksek çünkü eldeki eski kartları elden çıkarmaları gerekiyor. 1060'a gelince 300$'dan girecek Türkiye'de en az 500$ dolar demek 🙂
1060 çıktığında bin lira üzeri olacak. Bu kart o vakitlerde 800 liraya satılacak ve kafa kafaya performans verecekler. Yine iş tercihlere gelicek. Akabinde 1050 çıkar onun da performansı 480 ile değil 470 ile kıyaslanır. f/p olarak yine amd yine amd.
@superiyot bu ne kafası ? AMD 200 dolar a f/p kart çıkarmış ben perofmans isterim diyorsun. önünde 2 seçenek var ya gideceksin 3000 lira basacaksın 1080 alacaksın ya da 480 crossfire yapacaksın. ki piyasanın çoğu 1080 e bakar ama parası 480 e yeter. Şu an f/p sistem toplayacaklar resmen bayram ediyor. Bir ay sonra 800 liralara babalar gibi 480 alınacak. O güzelim 1060 lar filan bakalım ne paralara satılacak. AMD asıl darbeyi 470 ile vuracak. 600 700 lira bandında gayet makul kart alınabilecek.
@superiyot durumu omayan bile vr kısmından sonra okumadım gülmekten öldüm 😀
@superiyot Ya sen ne kadar zeki bir çocuksun. Geçen sene 980 e bakmıyordum. Çünkü cebimde 2000 lira ekran kartına para yoktu. Bu sene de ekran kartıne verecek 2000 liram yok. Bu sene 1000 lira altına 980 den daha güçlü kart alabiliyorum. Durum bu. Şu an pc piyasasının en çok rağbet ettiği yer 800 lira ile 1200 lira arası ekran kartı pazarı. Ve bu noktaya adamlar resmen yumruk vurdu. 1 ay önce ikinci el R9 390 ı 800 e bulabilirmiyim diyordum şimdi sıfır olarak 480 i 800 liraya bulma şansım yaklaşıyor. en kötü ihtimalle yine 390 alırım ama 500 lira veririm. İlla performans diyorsanız kenarda fury x var. R9 390x var 1070 var 1080 var. Alın gerekirse çifter çifter bağlayın. karnesini almış çocuklar bekliyor bu kartı. 1080 belki piyasadan kalkana kadar toplam 500 adet satmayacak bile. AMD neden bu kartı üretsin türkiyeye ithal etsin. iş artık en iyisi nvidia yeaa diyen ergenlerin devri değil.
@superiyot vr evime girmeyecek çünki hala çok maliyetli. eminim çok zekisindir yazdıklarından zeka fışkırıyor.
@superiyot güle güle. kendi ırkına sanat öğret bakalım.
taze bilgi kartın 150TDP değeri tam olarak doğru değil ve pcı-e yuvası aşırı yükleniyor. ayrıca buna birde overclock yaptığınızda PCI-e aşırı akıma maruz kalıyor ve kalitesiz bir anakartta ses sistemleri vb alt sistemler etkilenebiliyor grafik kartına ve anakarta bye bye deme ihtimaliniz var. kartın 6 pinlik giriş yetersiz kalmış en azından 8 pin olması lazım mış deniyor.
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/4qfy9d/i_work_at_amd_the_time_has_come_to_ama_about/d4so3bn
Sadece overclock yapıldığında değil, normal kullanım senaryosunda da ortaya çıkıyormuş. Tom's Hardware, PcPer ve Techpowerup gibi sitelerin detaylı testlerinde sorun açıkça görülüyor. Ciddi bir durum gerçekten. Zira bu durumda AMD, pci-e sertifikasyonunu ihlal etmiş görünüyor ve 3 ay içinde düzeltimezse, AMD'nin 480 kutularından pci-e logosunu kaldırmasından ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu tarafından ürünün ithalatının yasaklanmasına kadar birçok yaptırımla karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor. Ancak yukarıda verdiğim linke bakılırsa AMD şimdiden problemi masaya yatırmış.
@nuguryurtsever evet yazdım zaten overclocksuz halinde bile 150w üstü çekiyor. sertifikasyonu nasıl aldı bunlar peki? demek ki farklı kart gönderdiler 😀
bu 8gb lık model bu sevıyede 8gb cok gerekli değil bence.4 gb modelı 900 tl bıraz altı olabılır o tercıh edılır
Nasıl Kimse sormamış ya. Ben sorayım bari.
Gta 5 çalıştirir mi beyler =DDDD tamam tamam şaka.
Benim asil merak ettigim, nvidianin shadowplay denen bir yazılımı var. Bu yazılım ile manuel olarak istediğim süre kadar kayıt yapabiliyormusum 20 dakika sınırı olmadan. Ayrıca diğer yazilimlara göre cok daha az yer kaplayan kayitlar tutuyormus ve twitch ile de senkronlu çalısabiliyormus deniliyor.
Bu konuda detaylı bilgisi olan bir arkadaş bana yardımcı olabilir mi?
Amd'de benzer yazilim var mi?
Var ise eğer nvidianin shadowplay'inin sunduğu tum ozellikleri sunuyor mu? (az yer kaplayan kayitlar, 20 dakika sınırı olmayan kayitlar ve twitch ile uyumlu çalışma vb)
Teşekkürler.
raptr yapıyor diye biliyorum da hiç denemedim
video'da bahsedilen 20dk sınırı kart verilerini izlemek için geçerli amd'de shadowplay benzeri yazılım var yine sürücü paketi içinde ama shadowplay kadar performans vermedi ve onun kadar işlevsel ve verimli olmadığını tüm youtuber'ler söylüyor ve tek yumuşak karnı orası kaldı diyorlar yazılım konusunda
ShadowPlay az yer kaplıyormuş @sonergunceler Ataş seni çağırıyor...:=)))
AMD de benzer yazılım var benim işimi görüyor. Profesyöneller zaten farklı kayıt programları kullanıyorlar. H265 ile birlikte yeni şeyler gelecek gibi. Yazılım konusunda AMD atakta yeni gelişmeler bekliyoruz. CS GO içinde 45 dk.lık Rekabetçi maçta 720p de 30 kare/sn. de 5 MB/sn kalitede 1 GB yer kaplıyor SSD de...:=))) Sence nasıl... Artı öldüğüm ve öldürdüğüm flaş yediğim gibi ayrıntılar ayrıyeten gösteriyor klip yapmak için beklemiyorum... Çok mıncıklamadan Youtube de atabiliyorum... Oyuna girince algılayıp kayda giriyor. Her maçı ayrı kayda tabi tutuyor. Bana yetiyor sen karar ver...
@noksyesvs para kazanma dediği en fazla appsore de genius filandır. amd ucuz kart çıkartmış neden çıkarttı diye kızan bir zihniyet işte. he he deyin geçin.
yahu hdmi neden tarih oldu arkadaş displayport yeni falan değil çoktandır var ama şimdimi gözbebeği oldu bu standardları bize dayatan uyanıklar kimler yahu.
Avrupa fiyatlari, en azindan Hollanda fiyatlari.. Daha duser bence.
MSI kendi soğutma sistemini taksın 460 470 de gelsin içlerinde bir muhasebe yapılıp en doğru seçimi yaparak alalım 🙂
+1
ram:Kingston HyperX Fury Black 16GB(2x8GB) 2666MHz DDR4 Ram
işlemci:Intel Skylake 6.Nesil Corei7 6700K 4.0GHz 8MB LGA1151
ekrankartı:Asus STRIX-R9380-DC2OC-4GD5-GAMING 4GB GDDR5 256Bit
SSHD:Seagate 1 TB 3.5″ 7200RPM 8GB NAND-MLC ST1000DX001 DESKTOP SSHD
HYBRID SSD Hard Disk
SSD:Sandisk SSD Plus 240GB 520MB-350MB/s Sata3 2.5″ SSD
Bu sisteme uygun anakart önerirmisiniz bide bu bileşenler uyumlu olurmu ?
Değerlendirirseniz çok makbule geçer 🙂
Yer yanlış genç, normal duruma yaz...:=)))
Benim monitörümde ne hdmi var ne display port, dvi'dan takıp mis gibi kullanıyorum, msi asus gibi markaların kartlarında dvi olursa düşünürüm belki almayı. rx 470 ya da gtx 1060 gibi kartlar çıksın o zaman kimin ne olduğu daha iyi anlaşılır
4gb guzel cift fan sogutmali, 2 tane 6 pin veya 1 tane 8 pin guc girisli karti alip (tabi oyle bir kart olursa) 1500 mhz gpu, 9000 mhz bellek hizina oc yapip keyfine bakacaksin. Ozellikle dx 12 de cosar kart. Hicbir oyunda 980 den asagi kalmaz.
Valla ne yalan söyliyim beklediğime değmedi. Ben 1200 TL ye GTX 1070 e yakın performans bir kart bekliyodum açıkçası. RX 490 ı beklicez mecbur. Tabi GTX 1060 dan daha iyimi olucak oda muallak. Beklemeye devam...
@cenk_akay08 Alnından öperim sosyalde kafası çalışan bir Adam...:=)))
Gtx 980 e yakın performans sunucak denilen kartın 970 i bile geçemiyor oluşu klasik bir AMD gümbürtüsü olmuş. İnsanlar ucuza performans bekliyorlar ki haklılar. Ucuz kısmı olmuş ama büyük yenilik diye sunulan kartın rakibinin eski orta segmentinden tokat yemesi çok acı bir durum olmuş. Ama yine satar tabi 1060 gelene kadar.
Yurtdışı fiyatla konuşursak 4 GB bellekle 190,- dolara 970 performansı veren bir kart kötü mü?
@kadirg1976 Referens olmayan tasarımlar 210-220 dolar civarında.
AMD GTX 970 in 8 GB bellekli versyonunu yapmış , beklentileri karşıladığını sanmıyorum.
daha ucuza 8gb gtx 970 ozellıkle dırectx 12 daha ıyı bır kartı daha guncel teknolojılerle sundu bence karsıladı.adamlar dedı zaten steam ıstatıslıklerıne gore yaptık %90 a yakını full hd ve altı moıtor % 85 ı 300 dolar altı ekran kartı kullanıyormus.
480 de full hd cok rahat 2k duzgun bır sekılde calısıyor amaclarına ulastılar.en ust sevıyede nvdia yla kapısmak zor ve gelıstırmesı cok masraflı amd ıcın oncelık amd kartları daha cok eve sokmak.
en guclu bızızde nvidia reklamını yapıcak fakat 1060 cevabı cabuk gelmezse daha cok satan amd olucak.
bende nvidia kullanıyorum bu kartı buyuk olasılık alıcam gıbı duruyor
-Daha ucuz noktası tartışılır şuan GTX 970 250 Dolar civarına bulunabiliyor.(Tabi ülkemize bu indirimler her zaman olduğu gibi yansımıycak global çapta konuşuyorum.)
-DX 12 de daha iyi lakin çok ufak farklar bunlar.(2 FPS).
-VRAM olayını fazla kafanıza takmanıza gerek yok zira bu kartlar 1080P kartları.(Benim bildiğim bir 2 yıl önce çıkmış Shadow Of Mordor 4 GB üzerinde kullanıyordu , tamamen oyunun kendisi ile alakalı bir durumdu yoksa öyle aman aman bir grafikleri olan bir yapım değildi.)
Amd iyi bir başlangıç yaptı lakin şuan için Nvidia yayı zorluyamıyor , bir sonraki nesilde tam olarak rakip kartlar çıkarıcağını ve Nvidia yayı zorluycağını düşünüyorum.
Temmuz 12 sinde GTX 1060 ın piyasaya çıkması bekleniyor beklemenizi öneririm.@tansusus
@maxis yani benım acımdan ozet gtx 970 almayı dusununen yada o cıvar bır kart bakan kişiler 480 alması daha mantıklı yeni mimmari yeni özellikler oldugu ıcın.1060 temmuzsa beklenir tabi onuda görmeli
dün çok ilginçti 4,5g ile (50mbps) youtube dahi açılmazken eve gittim yurdum adsl'si (6,5mbps) ile videoyu 1080p 60fps izledim 😀 tüm RX 480 incelemelerini izledim dün 😀
Stock RX 480 için 970'in 1 tık üstü 980'in 1 tık altı görüntüsü veriyor (BENCE) bu demek oluyor ki bu kart sürücüleri oturup özel soğutmalı sürümleri geldiğinde 980'i rahat geçecek velev ki 970 yada 980 de fiyat indirimi olsun bu kart güncel bir kart yaklaşık 2 yıllık kartlar neden bu karta tercih edilsin ki... Asus'tan RX 480 ROG Strix alınır geçilir 😀
Öte yandan bu kart rekabetin fitilini ateşleyen kart olacak nvidia 1060 ve 1060 Ti modelleri için 1070'e yakın performans sunmak zorunda kalacak fiyatta RX 480'den uzak olmayacak yani her durumda biz kazanacağız...
Tek isteğim DX12 yapımları ve VR konusunun piyasada rayına oturması ve ilerlemesi...
Paralı adam seni... 270X den 480 atlamak...:=))) Ben HD-7870+ dan 470X atlamak istiyorum.
Hacılar hocalar. Ben karttan umutluyum. 1 ay sonra sapphire rx480 dual-x veya tri-x 900 civarına satılırsa ( ki satılacak adım gibi eminim.) mümkünatı yok GTX 1060 1200 liralardan piyasaya girsin. yazın sonunda 850 900 liralara alınabilir. 1070 in de keriz silkeleme dönemi biter maksimum 1500 liralara gider. Şu dönem bizim bekleyip kazanma dönemimiz. o süre zarfında forza nın da direksiyon desteği ve 21:9 ekran desteği gelir sanırım.
@superiyot @ilkercom @noksyesvs Gereksiz ve edebsiz bir tartışma olmuş. Ayıp ya daha referans tasarım üzerine kafa kırıp kalp patlatmışsınız. Karşılıklı özür dileyiniz. Daha çocuk doğmadı hele markalı gerçek ürünler gelsin NVidia 1060 görelim sonra alırsınız aceleniz nedir?
@superiyot Sen daha geçen 1080p de herşeyi ultra ayarda oynatacak bir kart istiyorum demedin mi? İşte RX 480 bu kart ve daha hesaplı yapıyor. Artı çıkan ürünler iyi soğutma seçenekleriyle 1400 ~1600 Mhz bandını zorlarlar. Hatta 480X diyebileceğimiz bir su soğutmalı versiyon bekliyorum 1060 rakip.
Kod adı Vega dedikleri kart nedir bilen yok söylenti dışında. 16 GB HBM2 bellekle 4K çözünürlük için esas kavga orada çıkacak. 490 serisi mi olacak yoksa Fury2 adıyla mı anılacak bilen yok... İzlemedeyiz.
1070 ve 1080 gördüğüm izlenim Pascal, Maxwell yeniden isinlendirilmiş hali gibi geliyor. NVidia biraz saat hızına oynuyor ya AMD oradan vurursa 14 nm ve su soğutma ile elinde birşey kalmaz. Fanboyluk için söylemiyorum amma gelecek oyun bazında AMD de gözüküyor. İster Konsol ister DX12 ve Vulcan de. Bildiğin üzere Applenda bir sonraki nesilde AMD CPU ve GPU seçeceği söyleniyor. Bizim amacımız para kısıtlı olduğundan Fiyat/Performans olduğundan çok iyide olsa hayal dışında 1070 alma şansımız yok...:=))) Benim üst limitim 480 ki aslında 700,- TL. bandında 470X peşinde koşacağım 1080p için.
Bizi de anla böyle tartışmalarda çıkartmayınız gereksiz kalp kırılması olmuş. Kusura bakmayında 3 nüzde yanlış yapmışsınız...:=((( Engellemek çözüm değil ders çıkartın özür dileyiniz... Erdem budur... Sağlıcakla kalın anlayışlı olun heyacanınıza ve beklentinize veriyorum...:=))) Daha ürün kırk şekle girecek sabır...
@ardazeytin o hatayı ben de yaptım 285 in 2gb olması resmen saçmalık. paramız 290 a yetmedi. 280 ve 280x de eski nesil diye burun kıvırdık. kaplamaları full açınca biraz kasıyor. neyse ki bu kart çıktı ikinci el bile olsa sağlam bir kart çakarım yaz sonunda. şimdilik bisiklet filan yazı geçiririz. iyi kötü cs : go da 60 fps üzeri oynuyoruz.
Hele ye hoşuna gidecek yanlış hapı alma...:=)))
6+6 pin güç girişi olacak...:=))) Yani 3 X 75 W = 225 W tavan değer içerisinde oynayacak. Kartın hakkı 180 W olacak bence frekans artışıyla...
OO abi gğrdüyüm kadarla 1070 incelemesi yolda @gamsizm
Küstüm...:=))) Param yok yoksa alırım Zalım... Tabi referans değil... MSI
@ardazeytin Satmışken benim ekran kartımı da satın...:=))) @gerginix
Nvidia bana daha yakın geliyor
RX 480 performansını sınırlayan en büyük etmen ROP sayısı 32, R9 390X gibi 64 olsa çok rahat Fury X ve nVidia GTX 980Ti performansını yakalar ve GTX 1070'e biraz daha yaklaşmış olurdu. Umarım AMD RX 480(XT) versiyonunda ROP sayısını yükseltir. yada 1.8~2.0 Ghz hızında çalışan revisyonu olur. Bugün tüm yabancı testleri araştırdım ve driver ile RX480 Fury'leri yakalayabilir gibi duruyor bakalım önümüzdeki aylarda fiyatlar otursun ve GTX 1060 hamlesi ve H265 encode testlerinide görelim ona göre alabilirim bu kartı
Mobilde polaris bekleme. Amiral sadece polaris.
@kadirg1976 Aklında bir fiyat var mı? Garantisi devam ediyor mu? 1080p 144HZ freesync monitörle bu kart harikalar yaratır. 200 - 220$ civarında bu tür monitörler.
Yurtdışına giden, gelen tanıdık bulup oradan alın bu kartları. Saçma sapan vergi ve fiyat politikalarıyla uğraşmayın.
Garantisi olmadıktan sonra vergisiz vs. alsan ne olucak hocam. AMD tarafına da EVGA gibi bir firma mutlaka lazım bence.
Şimdilik kendi sınıfına göre iyi alınabilir bir kart. Verimlilik bakımından yetersiz. Abartıldığı kadar değilmiş. Daha önce dediğim gibi 1060' ın yakın zamanda fiyat olarak rakip olacağını sanmıyorum.
bence 490 490x gibi isimlerle çift gpulu bir kart çıkartır amd
Kendimi şahane hissettim. Bak sana da iyiligim dokundu.
Levent abi AMD lansmanından sonra derslerine çalışmışlar demişti ama sonuç hüsran malesef :S Nvidia, Osmanlı tokatı atıcak 1060 ile.
Bu amd nasıl kart yapıyor anlamak güç tamam kartı yaptınız hiç mi test etmiyorsunuz. Niye kasiyorsunuz koyun 8 pin olsun bitsin. 2. Si tamam karta çeşitli teknolojiler koymussunuzda su Shader birimlerinin performansı niye artmamis. Bu hızda kartin 390x den iyi performans göstermesi gerekirdi. Bence bu kartın referans tasarımlilari aalınmamalı özel tasarım yada revizyon sürüm 485 fln aalınmalı
Driver sonrasında da sorun devam ediyor sanırım özellikle eski anakartlada. p67 anakart var bu kartı alayım diyordum vazgeçtim: https://community.amd.com/thread/202433
Amd'nin asenkron teknoloji açıklaması saçma. 2000 tane shader ünitesinin herbirinin birbirinin beklemesi saçmalık eskiden böyle bir şey olması mantıklı değil. Çok çekirdek zaten paralel işlem yapmayı getiren bir teknoloji. Ha verimliliğini artırdım dersin olur da asenkron yaptım demek dünya saçması bir açıklama.