Seçimi boykot etmeyi düşünen arkadaşlar;

Seçimi boykot etmeyi düşünen arkadaşlar; Vermeyi düşünmediğimiz oy sadece sizi değil, ailenizi, arkadaşlarınızı, gelecekteki çocuğunuzu ve hatta evcil hayvanınızı dahi etkiliyor....
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Bir kulaklik ve bir mekanik klavye onerisi ariyorum.
Ikiside oncelik olarak kablosuz olmali.
Klavye yazi yazmak icin ideal olmali, surekli yazi yazilacak yazilim vb.
Kulaklik headset olmali, tercihen kablo ile de kullanilabilmeli.
Onun disinda fiyat siniri yok. Iyi olsun yeter.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Amazon hesabimda kayitli karttan 3050tl hediye karti alindi, amazon ve bankami bilgilendirdim, baska neler yapmaliyim?

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Selamlar,
Su kurulumda gozunuze carpan bir yamukluk var mi? TR fiyati 16k civari.
https://pcpartpicker.com/user/pilotair/saved/N4f9CJ
Linkle ilgili sorun olursa ve hizli duzeltemezsem diye parca listesini de yazayim
5600x,
MSI MAG X570 TOMAHAWK WIFI ATX AM4 Motherboard
2X G.Skill Ripjaws V Series 32 GB (2 x 16 GB) DDR4-3200 CL16 Memory
Samsung 980 Pro 1 TB M.2-2280 NVME Solid State Drive
MSI MPG GUNGNIR 110R ATX Mid Tower Case
Corsair RM (2019) 650 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply
#sistemToplama

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 7

Selamlar,
MSI MPG X570S Edge Max WiFi modelinde gozunuze carpan bir yamukluk var mi? bana pek hos gorundu
#anakart #msi
https://versus.com/en/msi-mpg-x570s-edge-max-wifi

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 6

Bir sitedeki bir formu (doldurmak için bazı seçenekler seçilip ara düğmesine basılacak) üyelik kontrollü. Bu aramayı yapıp sonuçları belirli aralıklarla karşılaştırıp değişiklik varsa kendime bildirmek istiyorum. Hangi yazılım dili, aracı vs ile bunu yapabilirim, ne tarz bir arama yapabilirim bunun için?

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Dünyanın ilk yapay zeka avukatı işe alınmış. Ai Ross ismindeki IBM üretimi, bilişsel (cognitive) bilgisayar Watson'ın uyarlaması yapay zeka, hukuk alanında iş başı yapmış.
Duyduğu ve okuduğu şeyleri anlama, sorulan soruları kaynaklardan araştırıp atıflarla cevap verme ve sonuca varma. Ve bunları yaparken tecrübe kazanma ve sizden öğrenme gibi yeteneklere sahipmiş.
Baker & Hostetler hukuk firmasının Ceo'su başka firmalar da sipariş verdi onlar da kullanmaya başlayacak demiş.
Yeni çağın kapıları hızlıca aralanıyor.
http://futurism.com/artificially-intelligent-lawyer-ross-hired-first-official-law-firm/
#akış #YapayZeka #AI #IBMWatson #HaftalıkGündemeMalzeme
@gamsizm @hkellecioglu

Artificially Intelligent Lawyer “Ross” Has Been Hired By Its First Official...

Ross, the world's first artificially intelligent attorney, has its first official law firm. Baker & Hostetler announced that they will be employing Ross for its bankruptcy practice, currently...
BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Ş.A.Y. @sahin

    Bunları alıp bizdeki her durumu ve kanunu kendi lehine çeviren avukatların eline eğitime vereceksin, eşsiz benzersiz bir makine olur 🙂

  • eskod @eskodd

    Google bunu satın alırsa avukatlar aç kalır

  • brsars @brsars

    Her şey yapay zeka ve robotlara dönüyor zaten. Gelecekte kim çalışacak merak ediyorum. 🙂

    • burak karakus @yokkullaniciadi

      Bu öğütleri dinleyenler çalışacak: https://www.youtube.com/watch?v=MBYPpplJ9io

      Yanlış meslek seçtik malesef, ağzımız açık ayran budalası gibi olan biteni seyrediyoruz.

    • window Ts @window

      @yokkullaniciadi İnanma 😛 rahat para getiren meslekler var şu yy için . Yazılım, bilgisayar tabi önemli fakat uğraştırıcı ve kendine pek vaktin olmuyor kaptırırsan .

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      İnsan gibi düşünmeleri imkansız, bence tabi ki (belki bilmediğimiz, öğrenemeyeceğimiz gelişmeler de söz konusu olabilir); Bir Terminator, V.I.K.I. veya NS-5 Sonny gibi bir yapay zeka imkansız. Bana kalırsa, aşırı hormonlu veri madencisinden başka bir şey olması zor...

    • burak karakus @yokkullaniciadi

      @window İnşaat mühendisiyim, benim de kendime ayıracak vaktim yok:)

      Birkaç on yıl içinde benim mesleğimi yapabilecek bir yazılım ya da makine de olacak. Bana göre yüz yıl çok iyimser bir yaklaşım.

    • brsars @brsars

      @yokkullaniciadi Merak etmeyin birkaç on yıl içinde program yazan yapay zekalar da çıkar:)

    • Ahmed Erdoğan #_# @aerdogan17

      bahçe bostan işleriyle uğraşın en iyisi ben sizi diyim her işin bir yapay'ı çıkınca hiç değilse aç kalmazsınız 😀 (bu kanıya son dönem suriye'den gelen mültecilerden vardım desem yalan olmaz çevremde avukat muhasebeci gibi kağıt üstü masa başı meslekleri olan suriye'liler var peki napıyorlar tekstil sektöründe... anladınız siz onu ama şöyle bahçivan elektrikçi oto tamircisi falan olanlarını da gördüm suriye'de ne iş yapıyorlarsa burda da aynısını yapıyorlar çünkü bunlar evrensel meslekler belki veterinerliği'de katabiliriz içine sözün özü yapay zekacıklar gelince ayakta kalabilecek meslekler BENCE 100 yıl 200 yıl hatta 500 yıl önceki meslekler tabiki hepsi değil kabul ediyorum ama bahçivanlık botanik ve veterinerlik daha uzun sürece ayakta kalacaktır)

    • ad33p @ad33p

      @aerdogan17 ABD filan o işi çoktan gps kontrollü otonom biçer döverlere devretti. Çiftçilikten de çok medet ummayın. Belki toprak sahibi olmak işe yarar ama Suriye örneğinde de o da faydasız olacaktır.
      http://www.asirobots.com/farming/

    • Ahmed Erdoğan #_# @aerdogan17

      @ad33p yanlış oldu galiba ben çiftlikte çalışmak için botanik öğrenmezdim şahsen daha çok hayatta kalmak için öğrenirdim çünkü endüstriyel insanlık daha ucuz ve daha az hata yapan yapay bişiler ürettiği anda insanoğlunu kapının önüne koyacak bu açık ve net bknz. foxconn tesisleri (insan işçi 1000 de 2 hata yaparken robot işçi 1000 de 5 hata yapıyor diye ŞUAN robot işçilere gerek olmadığı raporlandı 1000 de 3 e insin o rakam hangisinin daha az maliyetle çalıştığına bakılacak ve "yavaş yavaş" intiharlar artacak)

    • ad33p @ad33p

      @aerdogan17 Tarım aslında günümüz için çok öneml bir ihtiyaç aslında ama işte insana pek ihtiyaç kalmayacak üretim safhalarında. Dediğiniz gibi hayatı basite indirgemek romanlarda yazılanlar gibi olmayacaktır 🙂

    • Ahmed Erdoğan #_# @aerdogan17

      @ad33p yok ya nerdeeeee sevilmeden emek vermeden yapılacak iş değil tarım şakaya gelmiyor gerçekten 🙁 nasipse yaşayıp göreceğiz hocam

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @ad33p ABD örneğini veriyorsunuz ama orada konu olan araziler oldukça büyük ve düz neredeyse; bizde yapabiliriz, ama kendi arazi koşullarımıza göre; inşaat mühendisi de çok şey yapabilir. Yaşam alanları daralmaya başladı; zamanı geldiğinde, Japonya'da olandan daha çok deprem bölgesinde yaşayan insanlarımız olacak. Avukatlar mı, hele onlar yandı. mahkemeler o kadar kötü durumlara düşecek ki, her bir avukat bir mahkeme olacak. Robot, insan olmadan %100 hatasız çalışamaz. İmkansız bir şey, %100 hatasız çalışabilmesi için düşünme, değerlendirmeli gözlem yapmalıdır ve değişiklere uyum göstermesi gerekir (bu da kendi kendi yetebilmeyi gerektirir, ki imkansızdır).

    • brsars @brsars

      @lterlemez İmkansız demeyelim. İnsanlık olarak kendimizi çok özel sanıyoruz ama aradaki farkı anlayamayacağımız yapay zekalar bu yüzyıl içinde yapılacak bana göre. Hem biz neyi %100 hatasız yapıyoruz ki robot yapmak zorunda olsun.

    • ad33p @ad33p

      @lterlemez İşte bugün ki öngörünüzle imkansız dediğiniz çoğu şey imkanlı olacak. Şimdi bunun olabilirliği bize mümkün gibi gelmiyor. "Akıllı cansız varlıklar" çok hayali geliyor ama hepsi gerçek olacak, belki biz göremeyeceğiz ama olacak. İşin son noktasına kadar yapay zeka işi götürecek, çatışma yaşanan son kararda insana sorulacak vs gibi.

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @brsars Robot ihtiyacı, hızlı, çok sayıda ve hatasız sonuçtur. Yoksa hiçbir anlamı yoktur, bir insan ile aynı hatayı yapacaksa, robot kullanmanın bir getirisi söz konusu olamaz. İnsanı, robotla (veya yapay zeka) ile değiştirmenin bir getirisi olmalıdır.

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @ad33p; Bahsettiğiniz gün geldiğinde, çatışma yaşanan kararda, yapay zeka insana danışmaya ihtiyaç duymayacak. Kim bilir kaç yüzyıldır dünya üzerinde yaşıyoruz ama yaşamayı öğrenemedik. Son kararı da insana bırakmaması gerektiğini öğretiriz, hiç merak etmeyin.

    • ad33p @ad33p

      @lterlemez yemek, yorulma vs gibi en basit angarya ihtiyaçlardan bile kurtulmak için şimdiki "amele robotlar" çok fazla fayda sağlıyor. Hata oranı istenilen seviyeye geldiği an diğer pozisyonlarda kimse insan çalıştırmaz. İnsanlığın 100 yıllık ivmesine bakınca ben bu işin olurluğunu çok mümkün görüyorum.

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @ad33p; Bir makine hiç bir zaman, bir insanı ne zaman feda etmesi veya etmemesi gerektiğine karar vermemelidir.

    • brsars @brsars

      @lterlemez Dediğiniz düşünecek, gözlem yapacak, durum değerlendirecek ve insiyatif alacak bir robotun %100 hatasız çalışmasını bekleyemezsiniz. İnsan başında bekliyor diye robotlar hata yapmıyor değiller. Dediğiniz gibi ölçü insandan daha az hata yapmak olur ki o da imkansız değil.

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @ad33p Bence o aşamaya hiçbir zaman gelemez. Çünkü @brsars'ın da dediği gibi "Hem biz neyi %100 hatasız yapıyoruz ki robot yapmak zorunda olsun." konusuna geldiğimizde, hiçbir zaman %100 hatasız bir robot yapamayacağız.

    • ad33p @ad33p

      @lterlemez Şimdi sanki hemen idam kararı merciine oturtacakmışız gibi varsayıyorsunuz ondan biraz sıkıntı oluyor. Ama aslında kullanılacakları o kadar çok yer var ki. Tüm bankacılık sistemini düşünün. Sistemin bakımından sorumlu mühendisler harici tamamı yapay zeka olabilir. Hatta fiziksel bankacılık de biterse bir kaç sunucu çiftliği yeterli olacak.

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @brsars; Robot dediğime bakmayın, yapay zeka'yı kastediyorum. Hata yapacaksa, neden robot'a ihtiyaç duyuyoruz ki? İnsan da hata üretiyor/karar veriyor, robot ta; insanoğlunun bundan bir çıkarı olmalıdır. Böyle bir sistem düşünüyorsak, hatasız olmalıdır. Her kararı, yaptığı işi %100 doğru yapmalıdır. Ki daha kime göre doğru konusuna bile girmedik.

    • brsars @brsars

      @lterlemez Şimdi bile robotları ya da yapay zekayı neden kullanılıyorsak o yüzden ihtiyaç duyacağız. Daha kısa sürede daha hatasız ve daha ucuza mal edebilmek için.

      Sizin dediğinize göre de insanların robotlara bakıcılık yapmaktan öte bir fonksiyonu olmayacak. Bu bana göre teknik bir zorunluluktan değil ekonomi yüzünden olabilir ancak. Şimdiden 7 milyarı aşmış insanın işi olmalı ki para kazansın ve kazandığı parayı o robotların ürettiği ürünlere harcasın.

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @ad33p; Tamam yaptık sayılır, hesap kesim ücretini faturayı ödemeden kesti. Geri öde diyeceğiz, ödeyecek/ödemeyecek. Paranı borsaya yatırmak istiyorum diyeceksin, hayır yatırım fonuna gömecek. ABD Merkez Bankası doların değerini arttıracak, bizim ki ne yapacak? Hemen devalüe mi edecek TL'yi? 🙁

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @brsars Ben de onu diyorum, böyle bir şey yapacaksak, bakıcılık yapmamamız gerekir. Ama hatasız yapamayacağımız için bakıcılık yapmak zorunda kalacağız ki; eğer yapabilirsek zaten son kararı bize kesinlikle bırakmayacaktır.

    • brsars @brsars

      @lterlemez Siz yapay zekanın kafasına göre takılacağını canının istediğini varsayıyorsunuz. Niye durup dururken borsa yerine yatırım fonuna gömsün parayı 🙂

    • ad33p @ad33p

      @lterlemez Belki de normalde insanın öngöremeyeceği olasılıkları da hesaplayarak başka bir hamle yapacak ya da abd ve tr bankaları senkronize hareket ederek eyleme geçecek
      . Sizi arayıp sormaya erinen bankacı yerine bildirim ile ödeme yapılmadan müdahale etmenizi sağlayacak. Önemli olan nasıl "öğrenmesini" ve hareket etmesini istediğimizle alakalı olacak.

    • brsars @brsars

      @lterlemez Aynı şeyi söylüyor gibi gözükse de değil. Biz hata yapmasınlar diye değil para kazanalım ki emperyalizmin çarkları dönsün diye dikileceğiz başlarında 🙂

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @brsars; Çünkü insanın hayal gücüne, değerlendirme kabiliyetine ve cesarete sahip olmayacak. İnsan içgüdüsü ve dürtüsüne sahip olamayacak. Mekanik bir öngörüye sahip olacak; sizin, bizim gibi düşen bir borsada, bu kağıt artıya mutlaka çıkacak dürtüsünü, sabrını göstermeyecek. Dolayısı ile fonun garanti getirisini (yani düşük getiriyi, yüksek ama riskli getiriye tercih edecek)

    • ad33p @ad33p

      @lterlemez Bu düşünceniz if-this-then gibi tek düze mekanik zekaya sahip olacağını düşünmenizden kaynaklı. Riskli ise girme gibi. Ama biz basit döngülerden değil kompleks algoritmalardan ve en önemlisi öğrenme yetenğine sahip olmasından bahsediyoruz. Zaten başka türlüsü karar vermek değil patika izlemek olacaktır.

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @ad33p Peki senkronize etmesini isteyecek miyiz mesela? Müdahale ettiğimiz sürece, bence insanın yerini alamaz. Çok tartışmalı bir konu, ben insansı karar verme yetisine sahip olmadığı sürece, bu işi iyi biteceğine inanmıyorum. Ha, yerleri süpürürken, süpürdüğü odadaki eşya konumlarını bilecek kadar zeka (denir mi bilmem ama) olacaksa neyse ama daha ilerisini pek düşünemiyorum.

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @ad33p İşte if this then'i geçebilir mi? Ben şüpheliyim.

    • ad33p @ad33p

      @lterlemez İşte karar vermesi için bilgi birikimi ve bu bilgilerden o anki duruma uygun bir sonuç çıkarması gerekiyor. İşte o basit patikayı kırması için bunca uğraş, ben olacağına inanıyorum. Eğitilebilir yapay zekaları yaratabileceğimizi düşünüyorum. Bir Her filmi gibi neden olmasın 🙂

    • brsars @brsars

      @lterlemez Benim hiç şüphem yok. Tek sorun ben görecek miyim onu bilmiyorum 🙂

    • ad33p @ad33p

      @brsars O konuda ben de emin değilim ama bir çok hizmet sektöründe bankoların arkasında görebileceğiz diye düşünüyorum.

    • brsars @brsars

      @ad33p Dediğim gibi benim yapılabileceğinden şüphem yok ama isteyecek miyiz orası muamma.

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @brsars; Asıl problem de o zaman; gerçekten isteyecek miyiz, çünkü kimin doğrusuna göre karar vereceği problemi ortaya çıkacak.

    • brsars @brsars

      @lterlemez Kumandasının kimin elinde olacağına bağlı. Politikacıların mı, bilim adamlarının mı? Bu tartışma teknik konulardan çok felsefeye kaymaya başladı ki işin içinden hiç çıkamayız böyle giderse. 🙂

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @brsars Zaten, gerçekten tartışılmaya başlandığında, teknik bir tartışma olmayacaktır.

    • brsars @brsars

      @lterlemez Tartışılmaya zaten başlandı ve karşı olanlar bu yüzden karşılar zaten. İnsan gibi düşünebilen ilk yapay zekalar başlangıçta hayatımızı zindan etse de uzun vadede pek çok sorunumuza çözüm olacağı konusunda ben iyimserim.

    • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

      @brsars Umalım da öyle olsun ama ben pek umutlu değilim. Dünyanın hali ortada... 🙁

    • window Ts @window

      @yokkullaniciadi Bir şey olmaz rahat ol bunlar hep dış mihrak 🙂