Katlanır telefonlar dışında telefon piyasası artık yerinde mi sayar oldu yoksa bizim teknolojiye olan ilgimiz mi azaldı? Tüm telefonların önden görüntüleri neredeyse aynı. Arka kısımları da kamera adacığı dışında neredeyse birebir aynı durumda. Sanırım batarya teknolojisinin yerinde sayması inovasyon yapılmasını etkileyen en büyük unsurlardan biri.
Tam 6 ay boyunca 7 genel yetenek testi, 2 kez toplamda 7 yada 8 ingilizce testi (toelf seviyesinde online speaking dahil), ik görüşmesi ve vaka çalışmasına girip sonunda genel merkezine gidip 5 yönetim kurulu üyesi ile mülakata girip bir kamu bankasının mülakalatında elenmiş bulundum. Hayatımda yaşadığım en yıpratıcı iş görüşmesi süreciydi. Şunu anladım ki aslında önceki değerlendirme süreçlerinin hiçbir anlamı yok. Yk üyeleri sizi onaylarsa yada anladığım kadarıyla referans (torpil)'im olsa işe girmiş olacaktım.
Örneğin Youtube'da super chat olarak 50 TL'lik bir bağış yaptığımda kaç lirası yayıncının cebine giriyor?
Apple pro ve pro max olmayan modellerinde nasıl hala 60 hz ekran kullanıp satış rekorları kırabiliyor algılayamıyorum. Toplam pakette android dünyasında karşısında tam denk rakibi yok fakat 16 serisiyle çentik ve 60 hz ekran saçmalığından artık vazgeçmeleri gerekiyor. Sırf bu yüzden Apple telefon almayı düşünürken tekrardan s serisinin düz modellerine yöneleceğim.
Teknoseyir'in son halini görünce sizde de bir burukluk oluşmuyor mu? Ergenlik dönemimden beri düzenli olarak takip ettiğim bu kanalın 2012-2013 yıllarındaki geniş kadrolu hali aklıma gelince bir üzüntü oluşuyor. Sanki geminin kaptanı gemiyi terketmemiş fakat gemi her gün daha da su alıp batıyor gibi. Bu kanal hiçbir zaman ana akıma hitap etmedi ve bende kanalın abone sayısının milyonlara ulaşmasını zaten beklemiyordum fakat sonunun böyle olmasını da istemezdim. Ekonomik kaygılar, Levent Abi'nin haliyle eski enerjisinin olmamasını anlayabiliyorum ama Umut gibi gönüllü de olsa yeni yüzler eklenerek içeriklerin tekrar çeşitlendirilmesinin hiç mi olasılığı yok? Bu kanalda makarneks bile inceleniyordu ve izletiyordu. Bu kanalın alemet-i farikası iki kişilik incelemeler, gündem ve konuklu incelemeler/ sohbetlerdi. Örneğin tozlu rafları Levent Abi şuan 25-30 yaş aralığında bir konukla çekse o bölümün tadı çok farklı olur çünkü jenerasyon farklıyla karşısındakine anlatabileceği çok fazla şey olacaktır. İki kişilik karşılıklı sohbet olması sebebiyle Murat Abi'nin kendi özel kanalındaki aylık gündem daha çok keyif verir oldu. Biliyorum Levent Abi ne kadar istemese de ana akıma hitap etmek shortslar çekmek yada kanalı bir şekilde farklı şekillerde beslemek ekonomik kaygılardan ötürü şart olmuş durumda. Umarım kanal bir tık da olsa eski günlerine tekrar dönebilir.
Sennheiser HD 560S, HD 660S, HD 660S2 ve Hifiman Ananda Stealth Magnet Version 3 denemelerimden sonra anladım ki 27 yıllık Sennheiser HD 600 hala alanında eşsiz bir kulaklık. FiiO K7 ile uyumu ayrı bir güzel.
https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-box-s-4k--156980373
Arkadaşlar Mi Box S'imi satıyorum. Buradan talep olursa ekstra bir indirim de uygulayacağım.
Ürün 06.11.2019 tarihinde tarafımca satın alınmıştır. Herhangi bir arızası problem vb. yoktur. Cihaz açılıp kurcalanmamış, kozmetik olarak ta iyi duru
@umtk https://www.vestel.com.tr/vestel-75ua9530-75-android-smart-4k-ultra-hd-tv-p-2898
25.600 TL'ye bulunca aldım. Birkaç ay önce yayında sana da sormuştum, inceleriz.com'da da incelemelerinde bir kusur bulmadım. Cumartesi kuruluma geliyor yorumlarımı eklerim. Teşekkürler.
Vestel 75Ua9530 75'' Android Smart 4K Ultra Hd Tv fiyatını ve ürün özellikleri incelemek için hemen tıklayın, en yeni fırsatları kaçırmayın!
i3 10105F işlemcimi 1080p sistemde 1660ti ekran kartımla kullanıyorum. 1080p'de kalacak şekilde maksimum hangi ekran kartına çıkarsam darboğaz yapmadan kullanmaya devam edebilirim?
This is "TeknoSeyir" by teknoseyir on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.
25 yılı aşkın süredir cep telefonu kullanıyorum ve dönemin teknolojik şartları cep telefonlarının formlarını belirlemede en önemli etken.
Babamın ilk telefonu Nokia 8110 idi, yıl 1996 olmalı. Çok az kişide cep telefonu vardı o zaman. Tasarımı çok güzeldi ama kapak çok kullanışlı bir özellik miydi, emin değilim. O dönem telefonların kabiliyetleri aşırı kısıtlı olduğu için bir küçüklük yarışı vardı. Nokia'nın 8210 ve devamındaki küçüklük çılgınlığı yıllarca devam etti çünkü büyük telefonu taşımak zordu. O dönemde gerçekten büyük ve kalın telefonlar çok fazla olduğu için küçük telefon avantajdı.
Akıllı denebilecek önce Nokia'nın Communicator ve devamında Sony Ericsson'un P serileri farklı klavye çözümleri getiren modellerdi ama zamanına göre o kadar büyük ve pahalılardı ki çok küçük bir müşteri kitlesine hitap ettiler. Devamında gelen modern akıllı telefonlar form faktör olarak değişik cihazları yok etti, etmesi de normal. Kullanışlı değildi bu katlanır formdaki cihazlar.
Görece uygun fiyatlı telefonlarda da farklı şeyler denendi. Ben de kullandım pek çok şey. Katlanabilir (Nokia 6170) ve kızaklı (Nokia E61) telefonlar kullandım. Katlanır telefonu sevmedim. Kızaklı dönemi için fena değildi, büyük ekran ve tam boy klavyeyi makul ebatla kombine ediyordu ama hiç biri bence bar tipi telefonların rahatlığını taşımıyordu.
Akıllı telefonun 10 sene önceki döneminde pek çok şey denedi markalar ancak bu denemelerin hiçbiri taşınabilirlik ve kabiliyet denklemini iyi çözemedi. Fotoğraflardaki Samsung ve LG'ler kağıt üzerinde iyi olsa da taşıması zor cihazlardı.
Mevcut kurallar, yani teknolojik şartlarla tamamı ekran olan akıllı telefonlar en optimum çözümü sunuyor. iPhone ile başlayan önünde tek tuş ve kalanı ekran olan telefonlar evrimleşerek tamamen ekrana döndü. Yarın teknolojide evrim değil devrim denebilecek bir değişiklik olursa telefonların form faktörü yine değişebilir. Şu anda katlanır cihazlar deneniyor. Çok önemli bir teknoloji ama sıradan kullanıcılar için çok önemli avantajlar sağlamıyor sanırım ki insanlar hala Samsung S24 ve iPhone 15-16 tercih ediyor.
Ayrıca, her ürünün de geldiği belli bir yer var. 15 yıl önce görece değişik tasarımlı bilgisayarlar vardı, artık o değişik cihazlar kalmadı çünkü müşterinin istediği ve kullanışlı bir cihazın ne olduğu aşağı yukarı belli. Benzer durum TV için de geçerli. Dayımlarda önünde kumanda yuvası olan bir TV vardı mesela, markasını hatırlamıyorum. Bir süre sonra o tip şeylerin hepsi sona erdi ve TV denen şey bir sandığa dönüştü. LCD çağıyla birlikte kavisler denendi, onlar da tutmadı ve TV düz siyah bir panele dönüştü. Eskiden milyon farklı oyun kontrolcüsü vardı, şimdi hepsinin formu iyi kötü aynı. Bir noktadan sonra optimum tasarım bulunuyor ve ne üreticiler ne de tüketiciler risk almak istemiyor.
Firmalar yenilik yapmayı çok maliyetli buluyorlar.
Resimlerdeki telefonlar farkli olsalar ne farkeder, hepsi basarisiz olmus modeller. Farkli olacagiz diye sacma sapan bir urun ortaya cikarmanin anlami yok maalesef.
Kisisel olarak cok begeniyordum ben ozellikle katlanir qwerty klavye olanlarini. Ama itiraf edelim cok kullanissizlardi. En iyi deneyimi blackberry ile yasamistim. Klavyesi cok kucuk olmasina ragmen katlanirlara gore daha hizli yaziyordum. Dokunmatik full ekranlar cikinca hepsi bosa dustu.