Youtubedan hatta genel olarak tüm sayfalardan video indirmek için kullanabileceğim mümkünse açık kaynak kodlu değilse an azından bedava ve güvenilir bir yazılım tavsiyeniz var mı dostlar?
Youtubedan hatta genel olarak tüm sayfalardan video indirmek için kullanabileceğim mümkünse açık kaynak kodlu değilse an azından bedava ve güvenilir bir yazılım tavsiyeniz var mı dostlar?
Bu yıl da geleneksel The Godfather Trioloji hatmimizi eda ettik çok şükür.
Steam için TL dönüştürücü yayınlanmış Chrome kullananlar bakabilir.
https://chrome.google.com/webstore/detail/steam-try-converter/gloidbmfecaeegfbdjcclcdbfhnnhgmp
Adguard DNS gerçekten işe yarıyor. En azından Wi-Fi bağlı iken reklamlardan kurtuluyoruz.
Uygulama yüklemeye gerek olmadan Wi-Fi ağınızın DNS ayarlarına aşağıdaki gibi değişirebilirsiniz.
94.140.14.14
94.140.15.15
14.08.2023 tarihinde 207.90 liraya satın aldım. Alma sebebim ihtiyacım olduğunda telefonda, ihtiyacım olduğunda bilgisayarda kullanabilmekti.
USB Tip A
USB Tip C
Tasarımı oldukça hoşuma gitti. Malzeme kalitesinin iyi olduğunu düşünüyorum
CrystalDiskMark testi sonucu. Ancak gerçek dünya testleri ile malesef tam uyuşmuyor.
Denemek için 12.5 GB boyutunda dosya attım.
İlk 2.5GB'lık dosya aktarma sürecinde yaklaşık 38-40MB/s hızıyla yazdı. Sonrasında USB bellek oldukça ısındı, bununla beraber yavaşladı.
Sonraki 1 GB'lık dosya aktarma sürecinde yaklaşık 26 MB/s hızıyla yazdı.
Geri kalan kısmı ise yaklaşık 13MB/s hızla yazdı.
Yazma işleminden hemen sonra yazdığım 12.5 GB'lık dosyayı bilgisayara atmaya başladım. USB bellek çok sıcaktı ve maksimum hız 55MB/s idi. Hemen çıkardım ve soğumasını bekleyip, soğuduktan sonra yeniden okuma işlemine başladım.
Yukarıdaki ekran görüntüsünde gördüğünüz grafiğin zirve noktaları 153MB/s. Arada gördüğünüz çentiklenmeler ise okumanın TAMAMEN durduğu yerler. Malesef ara ara okuma işlemi duruyor ve bu durum 10 saniye kadar sürüyor. Okuma işleminin sonunda kontrol ettiğimde USB belleğin, yazma esnasında olduğu kadar ısındığını farkettim. Bu sıcaklık parmak uçlarınız değdiğinde yandığını hissedeceğiniz kadar yüksek.
USB belleği almamın sebebi sürekli olarak büyük miktarda dosya atmak/okumak değildi. Alma amacım telefon ile bilgisayar arasında dosyalarımı hızlı bir şekilde transfer etmekti. Yukarıda da anlattığım gibi dosya yazarken ilk 3 GB boyunca hızlı bir şekilde yazıyor. Okurken de ilk 5 GB boyunca neredeyse hiç takılmadan 150MB/s hızla okuyor. Bu miktarlar ve hızlar bana yettiği için ben oldukça memnun kaldım, tavsiye ederim.
Netgsm'e sonunda konuşma paketleri geldi. 1 GB ve 100 dakika 30 lira. Telefonla fazla işi olmayanlar için güzel olmuş bence. Turkcell altyapısını kullanıyor. Bimcell mantığında. Tüm paketler faturalı ve 1 yıl taahhütlü. Dakika bitince fatura otomatik duruyor. Ben beğendim. Diğer operatörlerin sitesine girince sanki matematik dersine girmiş gibi oluyorum. Uzun uzun yazılar, karman çorman menüler vs vs. Adamlar basit bir site yapmış.
https://www.netgsm.com.tr/gsm/bireysel
#HaftalıkGündemeMalzeme
Bu fiyata uzun süre kalabilirse bir sat GT2 Pro al dönemi yaşanabilir.
#akış
CGN (Carrier Grade NAT) IP bloğu veya CGN Contexinden alınan IPler nedir? Ne işe yarar? Artıları eksileri nelerdir? Ufak bir soru cevap şeklinde aktarmaya çalışalım.
Öncelikle bahsi geçen yapının temelde ne olduğundan bahsedelim. CGN, Mevcut olan bir IP adresi üzerinden birden çok kullanıcının internete çıkmasını sağlayan bir yapıdır.
–Peki bu nasıl yapılmakta ?
Şöyle ki , bir IP adresi üzerinde 65.535 port bulunur. Bu yapı ise IP adresini olabildiğince verimli kullanmayı amaçlar yani bahsettiğimiz tek bir IPdeki 65.535 port içinden farklı portlardan birden fazla kullanıcı internete çıkış yapar (213.83.183.15:4952 şeklinde)
–Neden kullanılmaya başlanmıştır ?
Şuanda yaygın kullanılan internet protokolü hepimizin bildiği gibi IPv4. Peki nedir bu IPv4?
IPv4 Protokolünde IPler 32 bitten(8bitlik 4 rakam şeklinde) oluşur. Bu rakamlar, 0 ile 255 arasında olabilir. IPv4de bir adres 1.0.0.0 ile 255.255.255.255 arasında herhangi bir numara olabilir. Bu şekilde 4 milyardan fazla IP adresi üretilebilir. Ancak günümüzde internet kullanımı yaygınlaşmaya başladıkça bu bahsettiğimiz 4 milyardan fazla IP adresi yetmemeye başlamıştır ve ISSlere verilen/kullanabilecekleri belli aralıklarda IPler mevcut. Bu IPler zamanla büyüyen/aboneleri çoğalan ISSlere yetmediği için ellerinde bulanan IPleri daha verimli kullanmayı amaçlamışlardır ve böylelikle CGN kullanılmaya başlanmıştır.
–Bize yaratmış olduğu etkiler nelerdir ?
CGN contexinden IP alan bir kullanıcı, kesinlikle port yönlendirme yapamaz bu yüzden remote desktop IP kamera vs. kullanamaz. DDns gibi hizmetler kullanamaz. Bazı portallar ve programlar IP üzerinden bir çeşit filtreleme yaptığı için bu program veya portalları kullanamaz (Borsa programları vs) Bazı benzer filtreleme kullanan download siteleriden aynı anda indirme yapamaz. Yine aynı şekilde bazı online oyunlarda, oyuna girememe veya banlanmalar yaşanabilir.
–CGN bloğundan IP aldığımı nasıl anlarım ?
En iyi yöntemi ISS servis sağlayıcınızın çağrı merkezini arayıp sormaktır 😀 Ancak onun dışında modem arayüzünüzde ki IPniz ile whatismyip.com gibi sitelerde IPniz uyuşmuyor ise yine CGN contexinden IP alıyor olabilirsiniz.
–Ben bu CGN bloğundan çıkabilir miyim ?
Evet. Bu internet servis sağlayıcınızın politikasına göre değişsede çağrı merkezlerini arayıp beni bu IP bloğundan çıkarın demeniz yeterli olacaktır. Çıkarmaları gerekmekte çünkü hiç bir kullanıcı bu yapının getirdiği dezavantajlardan etkilenmek zorunda değildir.
–Son olarak bu CGN ne zaman kullanımdan kalkacak/kullanılmayacak ?
Çok basit bir cevabı var. IPv6 protokolü kullanılmaya başlandığı zaman 🙂
Ufuk Er
Bugün Comnet'e geçiş yaptım. 1 yıllık 100mbps fiber paket almıştım 2 gün önce. Aylık 110₺'ye geldi. Ref ile üye olduğum içinde +30 gün sonuna ekleme yaptı. İnternet Kutusu son faturayı ödeyince gece interneti kapattı. Comnet'te 2 saat önce arayıp açtı ancak. Herhangi bir ayar, değişiklik yapmadım. Kullandığım fiber modemi kullanmaya devam ediyorum. Hız konusunda şu anda bir olumsuz yönde değişiklik yok. Ping yine aynı. Hatta kopma vs. olacağını sanmıyorum ama olursa durumu güncellerim.
Android - TubeMate
Orijinal sitesi hangisi bunun. Bir sürü çakma adres çıktı.
@joe
Firefox eklentisi olan "Video DownloadHelper"
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/video-downloadhelper/
çoğu sitede video yakalamıyor başka eklentiler kurmak istiyor o yüzden kullanmıyorum
Site olarak https://cobalt.tools/
Desteklediği siteler https://github.com/imputnet/cobalt
Uygulama olarak da Hitomi Downloader
https://github.com/KurtBestor/Hitomi-Downloader
Telefon android ise newpipe, seal.
Masaüstünde Firefox videodownload helper. Bazı videolara karekod filgran koyuyor ama bu. Android üzerinden indirmeni öneririm.