iOS'tan Android'e geçmek
Can'ın iPhone 5S'i arızalanınca, ona bir tane Android telefon verdik ve 15 gün kullandı. Deneyimlerini dinliyoruz.
Can'ın iPhone 5S'i arızalanınca, ona bir tane Android telefon verdik ve 15 gün kullandı. Deneyimlerini dinliyoruz.
Son bir saat içinde 143 ziyaretçi, 97 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
Ya bende geçtim sony ler çok aratmıyor 5C den z2 ye geçtim direk kötü dememek lazım bence en ideal cihaz hangisinde.ise onu almak lazım iphone seviyorum uygun denk gelirse değiştireceğim zaman geçerim gene belkide gene sony z serisinden alırım böyle takıntılı olmamak lazım video güzel olmuş tşk
bende 5s den z2 geçmiştim gerçekten güzel,iphone gibi akıcı ve arayüzü de sade ve güzel bence ama 3 aydır iphone 6+ kullanıyorum şunu tekrar anladım iphone bir başka pili de çok aşırı iyi gidyor zaten
Ya zaten 6S deki o force touch mu neydi bitiyor çok hoşuma gitti 🙂 para denkleyip ve uygun kampanya ile belki geçerim şiödi z2
Çok güzel ve "accurate" bir söyleşi olmuş. Nedense "accurate" kelimesini kullanmak durumunda hissettim zira ne "doğru" ne "kesin" ne de "tam" kelimeleri, vermek istediğim anlamı tam olarak yakalamıyor. Böyle can alıcı bir konuya açıklık getiren bu denli gerekli bir söyleşi videosu daha da uzun tutulabilirdi. Şahsen hoşuma giderdi ve hiçbir şekilde de yadırgamazdım.
Anlatılanlar doğru, hatta üzerine hem iOs hem de Android'i deneyimlemiş biri olarak daha da cüretkar bir şekilde birkaç şey de ben eklemek isterim.
Buyrun: https://teknoseyir.com/durum/447256
Video için teşekkürler.
Bu erken uyarı sistemi iyi oldu, mesajı aldım ve geldim, açıkçası konuda ilgimi çekti!
erken uyarı bende 4 dk geç geldi 😀
+1
Abi bu adamın çektiği nedir yaa. Nokia'dan İos, ordan android,
iZıkkım 😀
Tebrik ederim, iyi bir tercih yapmissiniz.
Umarim devam eder 🙂
Fakat, Android ile iOS kiyaslarken ozellikle market konusunda ciddi olarak telefona gore degisen bir deneyim mevcut yani bunu da goz onunde bulundurmak lazim.
Hiçbir fark yok bütçeniz ne ise, hangisinin tipini beğeniyorsanız alın geçin. Android dedin mi öcü gibi bakan iphone kullanıcıları bu önerimi ciddiye almasınlar çünkü; ciddi ciddi android dediğin zaman sanki iğrenç birşeymiş gibi bakan insanlar görüyorum hayatımda, onlara ne desen boş 😀
Bende yakında windows phone dan android e geçicem umarım Levent abi de benden önce geçerde bir benzer video yapılır 🙂 🙂
sohbet videosu ise tadını çıkara çıkara, yavaş yavaş hatta yanında bir şeyler yiyip, içip öyle izlemek gerek 🙂
iOS otomatik, Android düz vites gibi.
@can ile @lawnmower 'ın "Otomatik vites mi düz vites mi?" videosunu "iOS mu Android mi?" tartışması niyetine izleyebilirsiniz.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=PYhtwlb1ums
Bende iPhone 6 mı anne me verip android bir telefona geçmeyi planlıyordum İyi denk geldi 😄
iOS ile Android karşılaştırması olmuş bu video. Güzel, sevdim.
Windows Phone'un en başarılı olduğu yerde burası, oyun haricindeki uygulamaların hemen hepsine Microsoft'un sunduğu bir çözüm var hepsi kendi kategorisinin en iyisi. Sayısız kişileştirmede cabası... (Her fırsatta insanların ön yargısını kırmaya çalışan WP kullanıcısı)
birkaç yıl evvel wp kullanmıştım htc marka ve o zamanlar call recorder wp marketinde yoktu. Var gibiydiyse de işe yaramıyordu. Iphne kullanırken de aynı sorunu yaşamıştım. SDson durum nedir?
Evet varmış, ama nasıl yapılıyor bulamadım. Ayarlar sekmesinde uygulamaların arama kaydıma erişim iznini ayarlayabiliyorsun. Dosya gezgininde de "Recorded Calls" dosyası var.
Arama kaydı ise sanırım konuşma anında veya kapanırken yapılıyor. Onu da denerim 🙂
Şimdi olmasa bile geleceği açık, "Record your phone calls-cellular, Voice over LTE or Wi-Fi-for future use and playback" şöyle bir açıklama var.
Can Bey'e çok yanlış anlatmışlar Android'i, cık cık cık... Son uygulamaları kapatmak zorunda değilsiniz hatta yapmamalısınız. Zamanla yavaşlayacağı da yalan dolan. Telefonu hiç kapattım mı hatırlamıyorum açıkçası.
Yok Can daha önce iPhone'da böyle bir şey görmediği için, kapatması gerektiğini düşünüyor 🙂 Zamanla alışır.
@gamsizm Siz de gerçekçi olsun diye herhalde çok başıboş bırakmışsınız. Ne yükleyeceğini bilememiş garibim. 🙂
@gamsizm 2 gb rami olan zenfone 5 in programlarını sürekli kapatsam da ram temizlesemde alakasız zamanda belleğin dolmuş olduğunu görmek sinir bozucu. (gerekli ayarlar yapılı) andoride 500 gb ram de verseler iş görmesi zor.. yazık iphone 4 512 mb ram ile yıllarca güncelleme aldı ve çalıştı.. 🙂
One M8s'i hiç kapatmıyorum, uygulama da kapatmıyorum. Normal kullanım esnasında RAM 800MB-1GB arası boş duruyor hep. Ve aynen, uygulama kapatmamak lazım, sistem gerekirse kapatıyor bir öncelik sırasına göre. Aylarca hiç yeniden başlatmadan çalışıyor sorunsuz.
@ahmthmdi Boştaki RAM'i napacağınızı merak ettim doğrusu. Bırakın kullansın. Niye sürekli RAM miktarını gözleyip duruyorsunuz ki? Siz işinize bakın, o da işine baksın yani. 😉 Zorla kapattığınız her uygulamayı gerektiğinde baştan başlatmak zorunda kalıyor sistem, halbuki kaldığı yerden devam edebilir. Android uygulama döngüsünü biraz araştırın bence.
iTunes macbook ta stabil ve hızlı ama haklısınız windowsta çok yavaş.Ben iTunes u mac de kullanmayı seviyorum iPhone u bağladığımda iTunes'un açılmasını herşeyin karşıma gelmesini seviyorum.
Android, kullandığınız cihaza göre vezirde eder rezilde. Can bey keşke, HTC bir cihaz ile (özellikle one serisi) android deneyimi yaşasaydı. Senelerdir kullanıyorum, hiç restart ihtiyacı hissetmedim. İos cihaz da kullandım, androidde farklı ne yapabiliyorsun desen ele dokunur bir şey söyleyemem ama özgürlük hissini androidde hissettim.
Adamlar telefonun dosya sistemine erişimi kapatıyorlar.Sonra bu alet neden bu kadar hızlı 😀
evet, sistemi açık hale getirsinler alaksız dosyaları içerisinde barındırsın. 🙂 usb kablosunu arkadaşının bilgisayarına tak içerisine belleğe bulaşan virüs girsin eve gel evdeki pc ye de bulaşsın. 🙂
Sistemi ios gibi kapanmamalı ama Android gibide açmamalı yani Android de çok açık aslında bu sisteme işleyişi bence yeni bir mantık getirilmeli 2016 dayız ne çok sokmalı ne ortalığa herşeyi açmalı
Teknoseyir iosu sevemedi hiç nedense videoyu izlemedim ama , iosu baş tacı etmediklerine eminim ios çok iyi cilalanıp çok iyi pazarlanmış bi elma , android manavın hepsi çarığı çürüğü muzu ayvası kivisi ne ararsan var , ios sadece apple cihazlara yüklendiğinden asla kıyas şansımız olmuyor malesef (ıphone6 use)
Bu düşünce bence yanlış bir düşünce, elbette ayıklayacaksınız. Bütün işi başkası, sizin için yapıyor ise eninde sonunda sizin aleyhinize çalışacaktır. Kaldı ki, bir Apple ürünü, Apple sizin adınıza iş yaptığı için bugün 3000 liradan satılmaktadır.
Bugün Google, örneğin Google Play'de bazı şeyleri değiştirme yoluna gidiyor ise, bu son kullanıcının çarığı çürüğü ayırdığı içindir.
Iphone cihazların stabilitesini her zaman takdir etmiş, beğenmişimdir ama @can abininde dediği gibi kurcalamayı seviyorum iphone buna izin vermiyor tabi stabilitesi de buradan geliyor olsa gerek 🙂 Eh birde androidin mağaza sorunsalı, neyse... 🙂
IOS stabilitesi denen bir efsane var. Ben neden bu stabiliteden nasibimi alamadım acaba? Kullandığım ipod touch, 3 adet ipad güncellemelerden sonra resmen çöp oldu. İki tane tab açamaz oldum safaride. Klavye tuş algılaması 4-5 saniyeyi buluyordu. Bu mu stabilite? xperia tablet Z aldım 3 senedir kullanıyorum. Zerre takılma algılamada yavaşlama yok ve resmi android 5 kurulu.
Haklısındır bizimkisi kullanım değil duyum tecrübesi...
@bokehballs retina serisi ipad 3 kullanıyorum. sizin andoird tablet ile aynı dönemin ürünüdür. halen kullanıyorum. 🙂 not: sizin tablet z 'nin tasarımı süper ama. 🙂
@bokehballs haklısın, abartılıyor Apple cihazların stabilitesi. 1 sene kullandığım iPhone 4'ten çok çekmiştim.
Sohbet için teşekkürler.. Üç platformu da uzun süre kullandım. Eğer Windows'un da mağazası Apple ya da Google gibi olsaydı son kararım kesinlikle Windows Phone olurdu. Zaten bilgisayarım da windows. Ama maalesef bir yıl beklememe rağmen mağaza gelişemedi bir türlü Windows'un. Son olarak Iphone'a geçtim ve Windows mağazası mükemmel olana kadar bunu kullanacağım. Android'i bırakmamın bir nedeni var. O da cihazların güncelleme alma olayının tam bir karın ağrısı olması. Gelip gelmeyeceği belli değil. İkinci olarak ise ikinci elde kesinlikle iphone fark atıyor diğer markalara. Diğer markaların değerleri hemen düşüyor. Bu yüzden son kararım iphone oldu.
@can
Güncelleme gelince ikon yeri değişiyor tüm düzen gidiyor demişsin. Ama üstüne basıp yerini değiştirebiliyorsun uygulamaların hatırlatayım.
Bir de Apple'ın servisinden tek memnun kalmayan sensin sanırım
Gereksiz benzeri klasör bahsettiğim düzensizlik. Halının altına süpürmek elit estetik iddiasına yakışmıyor.
Hahah çok uygun bir tabir oldu bu 😀 Halının altına süpürmek 😀
Epıl servisinde sorun yaşayanlar herhalde "prestijlerine" leke sürdürmemek adına ketum davranıyor. Sürekli kuyruk var, münakaşa var benim gözlemlediğim kadarıyla...
Ya memnuniyetten kastım o sıra değil. Herhangi bir yerden servise gönderilen (Muğla diyelim) bir telefon 2 haftada gelir hangi marka olursa olsun. Fakat tamir görmüş olur. Garanti kapsamı da olsa para isterler. Tamir görürken her yeri çizilir falan. Ama iPhone'da benim başıma gelen olay, telefonu düşürdüm. Kamera odağı bozuldu. Servise gitti, 2 hafta sonra aradılar ve oradan yeni telefon alın dediler. Vatan'da yeni telefon açtık ordaa ve aldım eve gittim. @can
Benim bu konuda hiçbir şikayetim yok. O raddeye gelene kadar zaten bütün tatava.
can bu gidişle yine eski telefonlara dönecek ve döngüyü tamamlayacak. ama sırada wp var ondan sonra 3310 🙂
@can abi sen lenovo p1 al kurtul (5000mah)
can beye bir sorum olucak apple store a randevusuz gittiğinde işini halledebildi mi acaba kaç saat bekledi?
Hallettim, üçüncü sabah gidişimde 1 saat sonraki boş randevu müsaitti. Öncesindeki iki gün fiyasko. Bu kabul edilemez.
bende gitmeyi düşünüyorum gözüm korktu şimdiden :D, cevapladığınız için teşekkürler
Yok, taş gibi. Ibrick.
unicorn'dan inip ata binmiş gibi olmuş android kullanıyorum her şeyimi karşılıyor ama artık yenilik yok hızı artar kamerası iyileşir sadece böyle gelişim var ios iphone 6s yeni şeyler getirmişti can'a tavsiyem iso'dan şaşmasın
Ne yenilik getirmişti mesela, force touch gibi bir saçmalık mı?
tabiki bi yenilik beni uçurmuyor ama yenilik mesela kamerayı iyileştirmek yerine kamerayı termal veya kızılötesi özellik eklemeleri başlı başına yeniliktir ek aparatla yapılıyor ama direk gömülü telefon gelmedi daha
@retotul8 Uzun basmayla yapabildiklerimi kuvvet uygulayarak yapmak zorundayım, hem yeni değil hem de saçma.
Elde o vardı 🙂
Batarya değişimi konusunda en iyisi LG galiba. Garantisinin bitmesine bir ay kala gittim pili zayıfladı diye. Bir gün test edip ertesi gün yeni batarya takarak geri verdiler. Üstelik düşürmüştüm, sağı solu ezilmişti falan.
iphone dan asus zenfone geçmiş bir kullanıcı yorumu:
1) asus'un ekranını kırdım doğru düzgün soru sorup fiyat alacağım bir irtibat telefonu bile bulamadım. Randevu " çilesi " diyorsunuz ama ben o çileye bile razı olabilirdim. sinirlendim ekranı kırık kullanıyorum.
2) andorid'de klavye hakikaten kötü.
3) yazı yazarken yada başka o ışıksız ve hissiz dokunmatik tuşlara basıp uygulamadan çıkmak çile yemin ederim..Telefonu duvara fırlattıracak bir his.
4) uygulamalardan silemediklerim çok fazla. Yüklenen uygulamalar ve ana ekranlarda oluşan ikili menü yapısı sinir bozucu. çoraplar çorap sepetinde, gömlekler dolapta durur. ,IOS'da hepsi tek yerde...
5) bir işlemi sözde " widget " ile ulaşmak daha kolay, ama sonuca gitmiyor..
6) üç adet menü tuşu var ne hoş, ama programın en üst köşesine eliniz yakınken neden elim en alta gitsin ki, ios da ekranı sola sürükleyerek de geri gelebilirsiniz. dokunmak kadar kolay...
7) bir programı " store'de " bulmak ikisinde de kolay, ama andorid çöp dolu. bu bir gerçek. ve çöplük içinde kalite yok.. olan zaten paralı. para verdikten sonra ios kullanırım.
8) uygulama silmek için önce karışık olan ikinci menüye girmek daha sonra uygulamayı silmek ve beklemek gerekir. bir işlem yürütür.. ios 'da basılı tutarsın. çarpıya dokun. bitti gitti.. Yok efendim arkasında dosya bıraktı. yok çöpleri kaldı. yok bellekden silinmedi. yok apk dosyası derdi falan yok.. Bu sebeple 8 gb iphone 4 bile iş görüyordu.
9) Menüler kişiselleştirilebilir ama pratik ve kaliteli değil. Bol bol dokunduktan sonra bir işime yaramaz.
10) kamera da ayar bol ama işe yarayacağı zaman "çalışma durduruldu " olur. yada hızlı çekim yapmak için olayı görürsünüz çekmeye başlamak istersiniz.. Neden ? Hızlı çekim özelliği açık değildir.. Hızlı çekim özelliğini açınca da piksel düşürülür...
11) RAM boyutu sözde 2 gb ama sürekli dolu.. Sürekli açık programları kapat dur.. Kaldı ki kapatsan bile doluyor.. Sistemi yeniden başlatırsan düzelir. Belki.. (gerekli ayarları yapılı yani öyle saçma şeyler kapatılmış halinde bile)
12) Google için gizlilik ayarını düzenlerim. engellerim. bana o özelliği kapattığım için hizmet sunamacağını söyler...
13) ANDROID Bilgisayarı kullanmayı bilmek ile alakalı bir mesele değil... Andorid'in deneyim ve kalite hissi berbat.. (en azından benim açımdan)
14) IOS 'da siri çok güzel ve iş görüyor. Kullanıyorum. Aleti şarja tak, hey siri benim için alarm kur de işlem tamam..
15) andorid'de pilim yüzde 15 in altına düştüğünde müzik dinlerken ses kalitesi düşüyor. Ses azalıyor. Apple bana kanının son damlasına kadar hizmet veriyor. Kaldı ki ses kalitesi kaliteli kulaklıkta bile yorum kabul etmez derecede bariz kötü..
15) İtunes biraz sıkıntı çıkarıyor ama güvenlik ve düzen açısından gayet iş görüyor. Ben memnunum.
16) iphone 4 üme bile yıllarca güncelleme geldi, asus zefone 5 alalı daha 1 yıl olmadı. bir yenilik umudum yok..
17) ayrıca marka bağımsız tecrübe etmedim ama iphone yapı itibariyle el ile tutulması, tuşların gerektiğinde ulaşılması vs. hepsi düşünülmüş detaylar ile doluydu. Şu an elime aldığım hiçbir android telefon bana o çalışılmışlık hissini vermiyor. Ne kadar ucuza üretip ne kadar pahalıya satarız derdindeler. (tabi apple da böyle)
18) ve yazacak daha çok şey var.....
19) icloud ve içerik olayı müthiş, bir notumu ipade yazıyorum, telefonda da görüyorum. rehber vs de öyle.. Andorid'e güvenemiyorum ki rehberimi açayım da senkronize olsun. Ha ama o sağolsun ben izin vermediğim halde facebook yada bir sürü uygulamada izin almış gibi hareket ediyor..
20) izin vermediğim halde uygulama telefon numaramı programa ekleme isteği sunuyor. numaram ekranda hazır duruyor... İzin vermedim ki ben sana da o numarayı oraya ekledin ve bana numarayı eklemişim gibi seçenek sunuyorsun..
21) podcast iphone da harika.. Teknoseyi podcast'ini telefonda başlat.. yarısını dinle durdur.. daha sonra eve gelince tablette başlat. Kaldığın yerden devam ediyor.. Andoridde doğru düzgün podcast programı yok..
SON NOT: windows phone tecrübem de oldu. Bundan sonra telefon aldığımda ilk sırada IOS ikinci sırada windows phone üçüncü sırada android olacak. 🙂
@retotul8 mesele uygulama sayısı değil sanırım. istediğiniz kadar yükleyin. ama kullanımı ve deneyimi berbat. makine sürekli ram üzerinden çalışıyor. kapatsanda kapatmasanda bir saçmalama yapıyor. bu benim telefon (asus) için değil diğer arkadaşlarımın deneyimi de bu yönde... Ben androd'in ilk çıktığında " daha düşük donanım gereksinimi ile " daha çok iş yapacağı olayı sebebiyle olumlu gözle bakmıştım. ama şu an bildiğiniz insanları kandırmak için hangisinin ram'i daha fazla, işlemcisi ne , yazılımı kaç bir sürü saçmalığa baktırıyorlar.. Apple'da bunu güncelleme vererek yapıyor bir nebze de olsa.. Telefon almaması gereken güncellemeyi alıyor, bir miktar yavaşlıyor orada bırakıyorlar.. Ha stabilite halen standart ama..
Dostum iphone dan z2 ye geçtim bende iphone seviyorum ama sony z2 kullanıyorum.şu an bazı özellikleri yakın bazıları ise farklı mesela iphone da menüden uygulama kaldırma sony dede var arayüzü çok hafif 3 gb ram var 1.4 kullanıyor 1 defa sorun yaşadım reçetenin.iphone da da yaşamıştım yani hemen hemen aynılar sen yanlış.tercih.yapmışsın sony z serisi dene ama şurda haklısın iphone servisi her ne kadar onlarda kaynamaya çalışsada uğraştırsa da daha iyi
iphone 6+ kullanıyorum. Birgünü fazlasıyla çıkartıyor. Telefonla uğraşıp kurcalamayı sevmiyorum. İphone da herşey rahat, takılma yok donma yok uygulamaların çöp ihtimali düşük. Alıştık artık pratik kullanıma. Bence o telefonu yaptır sen 😁 @can
İos gerçekten saçmalık Android daha pahalı olsa bile onu tercih ederim
Android in sorunu marketindeki sahte, çakma uygulamalarin çok fazla olması. Bi şekilde adam etmeye çalışsalar marketi daha iyi olacak
ios hazır çorba, ama o güzel hazır çorbalardan. Garsonun önüne getirdiği cinsten 🙂 🙂
@can andorid içinde halı altına süpürülemeyen ve üstelik sinir bozucu silinemeyen şey var 🙂
@can, @gamsizm; Bence kesinlikle yapılmalıdır. Levent Bey ile birlikte WP deneyimini de sorgulamalıdır. Teknoseyir'i ayrıcalıklı yapacak olan böyle konulardır.
Kaldırılamamasının sebebi aynı Apple'daki Jailbreak de olan şeydir. Nasıl herşeyi yüklemenize/değiştirmenize izin vermiyor ise, Android de rootlamadan stok yüklü bazı uygulamaları kaldıramazsınız. Bu bir ayrıcalık değildir.
Hani yaa, yorumlarda Android iPhone kavgası yok mu?
Teknoseyir farkı,biraz daha elit gidiyor atışmalar ;P
CM 12.1 veya CM 13 verelim @can abimize. 😀
İşletim sisteminin yazılacağı donanımı bilerek yazmanın verdiği bir avantaj var ios da. Belli bir plan program var.
Bilirsin ki şu tarihte işletim sistemin güncellenecek, şu tarihte yeni donanım gelecek.
Bilirsin ki aldığın bir donanımı kullanan milyonlarca kişi var. Bir sorun olduğunda yıllar sonra bile yalnızlık hissetmezsin.
Aldığın bir ürünün en azından 2 sene 1 numaralı tercih kalacağı garantidir. iphone 6 çıkmışsa bir sonraki 6s in aynı kasaya sahip olacağını bilirsin.
Videonuzdaki android alet tasarım açısından daha soğuk bir his uyandırıyor. iphone daha konsantre gibi. Renginden mi desem, malzemenin dokusundan mı desem daha şık görünüyor. (Videodaki telefon için diyorum, çok şık android telefonlar var)
Bir uygulama geliştiricinin senin elinde tuttuğun donanıma ve işletim sistemi versiyonuna göre uygulamasını yazmış olduğunu bilmek güzel bir his.
Aksesuar çeşitliliğinin daha az olması aynı aksesuarı kullanan kişi sayısının daha fazla olmasını sağlıyor.
macos ile ios dayanışması güzel gidiyor. Telefondan başlayıp, bilgisayarda devam edebilmek veya bilgisayardan mesaj yazabilmek benim hoşuma giden birşey. Bu dayanışma arttıkça pclerde bir korku büyüyüp gidecek.
Video da teknik destek için olumsuz eleştiri yapılmış ama bence apple o konuda reklamlardaki kadar olmasa da güzel bir atmosfer sağlıyor. Bir farklılık duygusu yaratabiliyor.
Paralı uygulama alıyorsanız bu uygulamalara yaptığınız yatırım ios'u terketmenize engel oluyor. Farzedelim siz 10 yılda 1000 liralık uygulama almışsınız. İşini tam istediğiniz gibi yapan, sürekli güncelleme alan uygulamalarınız var. Bunlara sırtınızı dönüp android versiyonlarını satın almanız biraz zor.
Çevrenin bakış açısı olarakta iphone 6s i olmakla samsung s6 sı olmak aynı hissiyatı çoğu durumda yaşatmıyor.
Şarjın yetmemesi önemli sorun ama günün ortasında bir kere tam doldurmak akşam rahat eve dönmenizi sağlıyor. Tasarımın biraz kalınlaşması ile gün ortasında şarja takmak arasında apple hep gün ortasında şarja takmayı seçiyor. Çünkü kalınlaşırsa diğer markalara karşı tasarım avantajını kaybedeceğini biliyor.
Apple insanların duygularını yönlendirmesini iyi biliyor. Örneğin bir iphone 5 tasarımı ilk çıktığında insanın gözüne çok güzel görünüyor. Ama iphone 6 çıktığında bakıyorsun iphone 5 teki o eski karizmadan eser yok. Yani olduğundan daha iyiymiş gibi bir duygu yaratabiliyor apple.
Apple aşırı cesaretli. Mesela diyor ki ben flash'ı kaldırdım telefonlardan. Dünya yıkılsa umurunda değil.
Macbook Pro lardan cd okuyucuyu kaldırdım diyor. Kim ne dese umurunda değil. Yanlış karar bile olsa kafayı taktı mı yapıyor. Bu çoğu zaman zarar verici de olsa, hem ağlarım hem giderim diyerek insanlar peşinden gidiyor. Acı çeksende o yeniliği kabul etmeye veya o alışkanlığını bırakmaya mecbur oluyorsun.
Apple'ın kısıtlayıcı olması da acı verici birşey. Apple karar alıyor bizim kullanıcımız şu konuya kafasını takmayacak. Biz böyle uygun gördük böyle yapacak diyor. Başta çok geriliyorsun, sıkılıp bunalıyorsun ama adamların istediği gibi alışınca bir rahatlama oluyor.
Diyeceğim apple ayrı bir alem, android ayrı bir alem. Bir birine gol ata ata piyasa şenleniyor. Arada olan microsoft gibi nokia gibi garibanlara oluyor. Sırtı yere gelmez dediğimiz Nokia dümdüz oldu gitti. Microsoft'unda kolayına bileği bükülmezdi ama bir yandan Google, bir yandan Apple bunalttıkça bunaltıyorlar.
Telefonlar, tabletler güçlendikçe Microsoft'un eski alışkanlıklardan kazandığı avantajlar azalacak. İçinde bilgisayar olmayan evler çoğalmaya başlayacak. Microsoft'u acıklı günler bekliyor. Telefon işini tutturamazlarsa yandılar. Yakın vakte kadar telefon ekranını büyük ekranlara yansıtma ve klavye mouse ile destekleme yaygınlaştı mı ara ki bilgisayar kullanan insan göresin.
Hazır bu geçiş sıcakken ios alışkanlıklarım ve bunların yerine android çözümlerim tarzı videolar ilgi çekerdi. IOS ta böyle, Android çözümü böyle gibi madde madde seri yapılabilir.
can benim yorumu uçurmuş herhalde 😀 neyse,bir şey demeyeyim ben 🙂
Gırgır, şaka eyvallah da, yazdığınızı bir kere nötr gözle okuyun. Maksadını aşan ifadenin karşılığının kırılan kalp olmasındansa uçmasını yeğledim.
Selamlar, evvela emeğinize sağlık, güzel bir sohbet videosu olmuş, keyifle izledim.
Akıllı telefon kullanmaya Iphone 3GS ile başladım sonra iphone da yapamadıklarımı basit bir android telefonla yapabildiğimi görünce androide geçtim. Arada yine iphone du androiddi wp idi kullandım. Şu anda note5 kullanıyorum. İddia edildiği gibi ios marketi de o kadar muazzam değil. Kaç zaman görüşmeyi direkt telefona kaydeden call recorder programı aradım, kaç uygulama satın aldım sildim bir işe yaramadı. wp nin marketinde de mesela call recorder uygulaması yoktu veya var gibi gözüküyorduysa da yoktu; ama andridin marketinde kaç tane var, seçin birini. Evimde kulandığım bilgisayarım iMAC olunca icloud üzerinden imac de yazdığım notlarımı hemen telefonumda tabletimde görmek fevkalade güzel ve pratik. ios kısıtlı android daha özgür. Tercihim androidse de ara sıra iphone kullanmayı özlemiyorda değilim; ama iMAC imde yazdığım notlar aynı şekilde note 5 tede gözükecekse o zaman iphone özlemem... Konumuz telefon modeli değil ama samsung S6 çok severek kullandığım bir telefon idi ve ancak şarjı iphone gibi kötüydü. O bakımdan keşke zenphone yerine s6 kullansaymış Can bey ama Murat beyin de dediği gibi elde o varmış 🙂
iOS'un eksileri:
sms iletim raporu yok, bluetoth paylaşımı yok, kişiselleştirmek mesela zil melodisi yapmak zor iş, görüntülü görüşmek sadece iphone ile yapılıyor (bu benim için önemli değilse de bazıları için önemli)
Iphonenun artıları:
Bilgisayarım iMAC olunca icloud üzerinden notların senkronizasyonu, telefon şarjda iken teefon görüşmesini tabletten, mac ten yapmak güzel ve pratik, virüs vs bulaşmaması açısından özellikle de banka uygulamalarını kullanmak daha güven verici. not: yıllardır android telefonumdan garanti cep şubesi kullanıyorum ve çok şükür kötü bir tecrübe yaşamadım.
Android in eksileri:
En son model telefon da kullanıyor olsanız takılmalar oluyor, hoş iosta da olmadı değil ama note 5 te de yaşıyorum. not: murat bey gibi reklamsız uygulamalar satın almadım bunu da belirteyim.
Benim için sorun değil ama daha karmaşık, ios kullanmak daha basit.
Virüs bulaşma olasılığı. Not: kaç yıldır garanti cep şubesi kullanıyorum çok şükür başımdan kötü birşey geçmedi.
Androidin artıları:
Özgürsünüz... mesela cia uygulamasının kullanımı iphone da olduğu gibi kısıtlı değildir. sms iletim raporunuz gelir, bluetoth ile paylaşım yapabilirsiniz, kişiselleştirmek mümkün.... vb....
Bu işletim sisteminmi kullanacaksanız telefon olarak seçenekler çok, bütçenize, zevkinize göre bir modeli seçebilirsiniz.
Call recorder var ki vazgeçilmez bir uygulamadır bana göre.
NOT: tabiiki kıyaslama ios ve android olarak yapıldığı için telefonalrın şarjının uzun veya kısa gitöesindne, ikinci elde ki avantaj dezavantajlarından, aksesuar bulma konusunda ki avantaj- dezavantajlardan bahsetmedim. Zaten bunları herkes biliyor...
Benim için telefon bilgisayarımın bir uzantısıdır asla bilgisayar yerine geçmez . İnsan kullandığı işletim sistemine göre telefon seçmeli. OS X+iOS veya Windows+Android,WP . Linux'cular için çözüm yok 😀 Herneyse mesela OSX + iOS ile GSM üzerinden telefon aramalarımı bilgisayardan yapabiliyor muyum ? Evet . Not,takvim ,anımsatıcı,kişiler,mail ,resimler ,PDF'ler,arama geçmişi ve TÜM şifrelerim ek bir programa gerek kalmadan senkronize oluyor mu ? Evet . O zaman bu iş benim için bitmiştir isterse 40 takla atan işletim sistemi çıkarsınlar onu almam iOS'le devam ederim . Windows kullansaydım büyük ihtimal Android kullanırdım Google servisleri ve ek uygulamalarla bu dediğim işlerin bir kısmını yapabilirim ama bu hem çok daha fazla uğraş ister hemde cepten daha fazla para . Apple'da dahili gelen keychain uygulamasının benzeri senelik 120 lira daha ne diyim .
@gamsizm abi elimde android tablet var artes marka google play store indirme yapmıyor malesef durduruldu diyor verileride temizledim bir türlü düzeltemedim.
@can Ses kayıdı ugulaması olarak Rec Forge 2 tavsiye ederim. https://play.google.com/store/apps/details?id=dje073.android.modernrecforge
Tarayıcıda en yukarıya hızlı dönmek için opera browser (mini versiyonu değil) kullanabilirsin, opera'da scroll yaparken sağ tarafta bir ok çıkıyor, ona bastığında ışık hızıyla en başa veya en sona gidebiliyorsun. Bu arada genel olarak da opera bayaa iyidir...
Bir de ios'da da yavaşlama oluyor, ben de çok gördüm yavaşlayan, kullanıcısını rahatsız eden iphone. O kullanıcıya o anda arka plandaki uygulamaları kapatma seçeneğin olsun istermisin diye sorsan isterim diyecektir...
Arka planla ilgili diğer konu da uygulama düzgün ise arka plandayken sistemi yormaz. Android de ram'e ihtiyaç duydukça en eski tarihte açılmış açık uygulamadan başlayarak uygulamaları kapatır ve ram'i boşaltır. Hızlı geçiş menüsünde gözükmesi illaki rami kaplıyor olduğu anlamına gelmez, belki android o uygulamayı tamamen durdurmuştur, orada sadece hızlı erişim ikonu olarak duruyordur...
Halı altına süpürülemeyen şeyleri Can doğru anlattı ama ios'çular anlamak istememişler. Android için sağ ve sola giden menülerde istemediğiniz uygulamaları kaldırabilir, sadece genel menüde gözükmesini sağlayabilirsiniz. Genel menü ise çok nadir girilecek bir yer (Android telefonunu düzgün kullanabilen insanlar için). Ios için genel menü diye bir seçenek olmadığından halı altına süpüremiyor, uygulamayla ana ekranlarda mecbur muhattap kalıyorsunuz.
Bunu ios'tan geçen insanlar gerçekten yaşıyor, ben de yaşamıştım. Son 1-2 yıl toparlandı biraz market ama hala iTunes seviyesinde değil.
Bence adil bir karşılaştırma olmamış. Hiç değilse 5S ile aynı fiyat kategorisinde bir android cihaz ile karşılaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Ben Sony M4 aquadan hiç hazzetmedim. Samsung Note 4 harika ama. Bunun gibi.
M4 Aqua'dan memnun olmamanız doğal. Ufacık hafızası var. Pek bir şey yapmanıza imkan vermiyor. Bu videodaki Zenphone'un sadece RAM değeri 4GB. Sizin telefonun genel depolama alanı kadar. O yüzden bence modelden yana bir sıkıntı yok.
Yine de Note 5 ya da amiral gemisi bir android telefon kullansaydı ve onunla karşılaştırsaydı fikirleri daha farklı olmaz mıydı abi?
bu ios mu android mi mevzusu internette çok kavga konusu ediliyor ama iyi bir telefonda androidin ios u aratacağını sanmıyorum. 1 gb ram li dandik telefon alırsanız içine de zibil gibi ıvır zıvır uygulama, launcher vs yüklerseniz android size kabus olur. android kullanıcısı olarak mümkün olduğunca gereksiz uygulama yüklemiyorum kullanmadıklarımı siliyorum.pek bir sorun da yaşamıyorum.
fiyat konusuna gelirsek 700 tl e aldığım zenfone 5 her işimi görüyor 1.5 yıldır. 2 yılını doldurunca amiral gemisi telefonların bir önceki versiyonunu (ucuzlamış olduğu zaman) alıp yoluma devam ederim.
iphone almak isteyen aynı işi yacak telefonlara fazladan 1000 tl vermeyi göze alıyor demektir.
tabi ki iphone un da tasarım şıklığını malzeme kalitesini de göz önüne almak lazım.
bu durumda fazladan verebilecek paranız varsa tasarımı kaitesi hoşunuza giderse iphone alın. yok daha ucuz olsun işimi görür dersen işlemcisi ram i güçlü bir android tavsiye ederim.
Bende niye hem ingilizce hem böyle z2 🍭 lolipop
ben standart kaydediciden memnundum fakat tavsiyeniz üzeerine deniyeceğim. sd karta kayıt desteği yokmuş, benim işime yaramaz.
O son sahnede ki "Kısmet!" lafında ince bir sitem sezdim sanki @gamsizm, doğru mudur bilmem. Ama WP, android, iOS karşılaştırması içinde Levent Bey ile üçlü bir video kaymaklı ekmek kadayıfı gibi olurdu 🙂 Neyse "Kısmet!?" diyelim artık
Ne olursa olsun şöyle diyim birisi kral diğeri vezir gibi diyebiliriz kısacası Iphone çok pahalı ve bu kadar fiyatları haketmiyor Androidde ise tercih çok ve fiyatları hemen düşüyor. He dersenki benim elimde altın madeni olsun o zaman al keyfine bak hiç bir sıkıntısı yok. Diğer türlü androidde bir root atarsın istersen rom kurma keyfine bak unroot edip servise bile verirsin. Herşey hız,stabillik veya konforluk değil diyebilirim devir ekonomik dönem devri kısacası bugün çok kullanıyorsak bir sene sonra daha az kullancaz o yüzden yeterli miktarda yatırım ile iyi telefon alıp keyfimize bakmak lazım.
Ben şahsen iphone'un bazı noktalarda hiç de kullanıcı dostu olmayan tasarımlara sahip olduğuna inanıyorum. Uygulamada bir geri gitme işlemi için Androiddeki her zaman aynı yerde sizi bekleyen bir geri tuşu olması çok güzel bence. Bir de iphone'un klavyesinde harfler küçükse de büyükse de aynı şekilde gözükmesi şifre yazarken uyuz ediyor insanı...
Sony verin ben de ios dan Android e geçtim sony z2 ye bazı ortak noktaları gördüm cihazı kutudan çıktığı gibi kullanıyorum bence sorun y kullansa Android deneyimi daha da hoşuna gidebilir cünkü ben baya yakın gördüm @can @gamsizm
Ben Mac kullanıyorum ama o kadar basit ki benim yaptığım işler, ortaya video çıkmaz.
muhteşem yorum
iOS güvenlik olarak daha üst seviyede bir koruma sunuyor kullanıcılarına. Bu da yazılım altyapısındaki kısıtlamalardan dolayı. Yani yeterli teknolojik bilgiye sahip olmayan biri dahi, iphone kullanarak işletim sistemine virus bulastirmasi çok zor. Android'de tetikte olmanız gerekiyor. Ayrıca android 6 değişti ama önceki versiyonlarda, ben bir uygulama yazıp, yüklenirken kamera, mikrofon erişimine izin istediğimde. Kullanıcının hiç haberi olmadan 24 saat kamerasından görüntü ve mikrofonundan ses aktarımı yapabiliyorum kendime. iOS ise uygulama her kamera yada mikrofon yada nereye ulaşmak istiyor ise, her seferinde izin istiyor kullanıcısından. Yani art niyetli yazılımcının, kullanıcıya madik atması zor. Android'de yazılım yüklendiği an bütün rehber bilgisini, fotoğraflarını vs kendime download edebiliyorum. iOS'te bunu yapamam, izin vermiyor. Android 6 ile iOS'in bu kullanıcı koruma politikasını kendisine de getirmeye başladı çok şükür.
@cydia Evet katılıyorum, bunu belirtmeyi unutmuşum. Teknoloji kurdu olmayan büyük çoğunluk, o ayarları eski sürümlerdeki gibi kullanmaya devam edecek. Ancak Android 6'nın bütün ekosisteme hakim olmasını beklemeye gerek yok. Çünkü art niyetli yazılımcıların yaptığı bu casusluk işlemleri, android 6 kullanıp, ayarlarını yapmış insanlarda gün yüzüne çıkacağı için, bu sefer uygulamanın malware olduğu bilgisi internette hızlıca yayılacaktır. Bu duruma düşme riskleri yüzünden eskisi gibi rahat değil bu tür yazılım hilelerine başvuranlar.
Bugüne kadar ios'un stabilitesini ve güvenilirliğini savundum. bazı şeylerin yapmanın zor olduğu ama bunun da güvenlik sağladığını düşündüm. Ta ki iphone 5 telefonuma ios 8 kurana kadar. yağ gibi kayan telefon, menteşeleri paslanmış gibi oldu. telefondan soğudum birden. bana apple'ın şeytani bir politikası gibi geliyor. yeni yazılımı kur ama eskiye döneme. beğenmiyorsan mecbur yenisi al. bu şekilde 2 yıl kullanım ömrü veriyor. bir sonraki yükseltme iyi, ikincisi cozutuyor. Bu yüzden ipad'imi hala ilk geldiği yazılımla kullanmaya devam ediyorum.
bir diğer mevzu, güvenlik dediğim şeylerin artık beni sıkması. telefona istediğim resmi atamamak, telefondaki resimleri pc'ye almak için yarım saat hangi klasörde olduğunu aramak. çok sıkıntı. Geçenlerden çöktüğü için formatlamak zorunda kaldığım mac bilgisayarımı, iphone yeni bilgisayar olarak gördüğünden, yeni şarkı atmak için 5 GB'lık müzik arşivimi silmem gerektiğini söylüyor.
sonuç olarak; iphone'u, telefonu sosyal medyaya bakmak için kullanan, çektiği fotoğrafları hafıza dolana kadar tutan, hafıza dolunca da gereksizleri silip yer açan, faydalı 3-5 uygulamadan fazlasını kullanmayanlar kullansın.
Stabilite + güvenlik konusunda windows phone başarılı ama market olayı sıkıntı onda da.
apple ın yeni bir telefon almanız için yaptığı ufak numaralardan bahseden bir yazı. bahsettiğiniz konuyla alakalı olarak
http://www.cracked.com/quick-fixes/5-dirty-tricks-apple-uses-to-get-you-to-buy-new-iphone/
Instagram'da fotonun ustune gelince buyutmesi iOS'ta da var @can
Android'in IOS'u kesinlikle Sony. Klavye, stabilizasyonu gayet güzel. Asus'un klavyesi insan çıldırtır 🙂
iOS'ten olması gerekir. 🙂
o kullanımda hatalı
Ben öyle bir kavga görmedim şu ana kadar.
Android hiç değilse tüm çöpünü gösteriyor, IOS elmayı bile tam göstermiyor 😀
@cok_okuyan Aslında şeytani bir politika değil geliştiricilerin işini kolaylaştırmak için böyle yapıyor Apple . Son kullanıcı göremesede her iOS sürümde yeni frameworkler tanıtıyor veya var olanlara eklemeler yapılıyor . Eğer yeni iOS'in kullanım oranları düşük olursa geliştirici yeni gelen özellikleri kullanmaz ve uygulama bazı özelliklerden mahrum kalabilir . Mesela şuan hiç bir geliştirici iOS 7 desteklesin diye kasmaz çünkü kullanım oranı çok düşük . Android uygulamalarının yeni gelen özelliklere adapte olması 2 yılı geçiyor bu yüzden iOS uygulamaları her zaman daha kaliteli olucak(büyük firmaların uygulamaları hariç ) . Play Store hiç bir zaman App Store kalitesine ulaşamayacak . Zaten akıllı telefonu akıllı yapan uygulamalar kaliteleri çok önemli
Neye göre bu yazdığın telefonlar müdahil anlamadım hepsi kazulet gibi telefon donanım ve boyut olarak şuan piyasada 5s ile kıyaslanacak telefonlar Xperia'nın compact serisidir.
5S'in rakibi note3,s4 çıkış tarihlerine bakarsanız 5S'in çıkış tarihi ile S4 arasında 5 ay fark var S5 ile 7 ay .
ios un önemli özelliği sizin de dikkat çektiğiniz az malzemeyle aynı işi yapabilmesi. 1 gb ram li android bi işe yaramazken 6s e kadar 1gb ram iphonelarda çatır çatır iş görüyordu. androidler 4gb rami görmeye başladı iphone yeni 2 gb ram koydu 6s lere.
fakat bu küçük motorla aynı işi yapan iphone lar bu farkı malesef fiyata yansıtmıyor. 3000 tl yi ortalama gelirin bu kadar düşük oldupu ülkede telefona vermek vaka-ı nadiriyattan olabilecek bişeyken bu kadar pahalı telefonun çok kısıtlı bi kitle tarafından alınabilir olmasına rapmen mikrokredilerle avantajsız tarifelerle vs alınması tuhaf.
sözün özü para sorun değilse ayfon, sorun ise android 🙂
en azından operatörler tarifeye ek 100 usd gibi bir paraya verseler... adamlar telefonu kredi çekmişin gibi vade farkıyla sattıkları gibi bi de 2 yıl kendilerine bağlıyorlar. ama milletimizin telefon alma azmi karşısında ne vergi ne bişey durabilir:)
Yorum yapmak için üye oldum . telefon kullanıcısı beyfendi iphone un estetiğini androidle bir tuttu . yani iphone daki font ve estetik logo kalitesi bence hiç bir cihazda yok... s4 lg g3 g4 kullandım iphone a geçtiğim de iyi ki diyebildim...
Benim androidde bir türlü çözüm bulamadığım sorun pencereli kılıflarda temaya uyumsuzluk olması. z1 kullanıyorum ben. 2 pencereli kılıf aldım ama boşluklara saat ve cevaplama simgeleri uyumsuz duruyor. Bu kılıfa göre görünüp değiştirebilir mi bulamadım. Ya da bu kılıfa özel tema bulunabilir mi bilmiyorum. Ekte kılıf ve temanın görünümü.
bu kılıf orjinal mi?
Kılıf orjinal değil. Saati ve telefon geldiğinde cevaplama simgelerini bu boşluklara göre yerleştirmek mümkün değil mi?
tema değiştirmen lazım. Sony böyle bir kılıf piyasaya sürmediğinden tamamne uyumsuz.
normalde akıllı kılıflarda kılıfın takılı olduğunu telefon anlayıp kılıf kapanınca boş kısımda saati ve gelen arama cevaplama simgesini gösteriyor. ama kılıfda bu entegrasyon özelliği olmayınca ancak uygulama ile mümkün olabilir gibi geliyor.
az önce baktım view cover uygulamaları var bu iş için. yakınlık sensörü kullanıyorlar. ama exeria için özel bir uygulama bulamadım...
çoğumuzun belli bütçe ayırarak telefon aldığını düşünürsek fiyat/performans olarak android telefonlar kesinlikle 1 değil 5 adım daha önde. şu an lg g3 kullanıyorum. fiyat olarak baktığımızda iphone 5s'ten dahi daha ucuz bir telefon. donanım olarak baktığımızda daha iyi evet. android telefonda donanım gereksinimi daha fazladır ama çok daha iyi donanım çok daha ucuzdur. bunu unutmamak lazım. onun dışında androidde arka planda çalışan uygulamaları kapatmanın telefonu hızlandırdığı zannedilir. bu çokça bilinen bir yanlıştır. android sistem daha önce açılan uygulamalardan çıkıldığında uygulamayı uyutur. aynı uygulamayı tekrar açtığınızda yeniden uygulamayı başlatmaz, uykudan uyandırır. bu nedenle daha az ram kullanır. arka planda çalışan uygulamaları kapatmanız telefonu daha da yavaşlatabilir bu yüzden. batarya konusuna hiç gelmeyeceğim. g3'te 2 günde bir telefonumu şarj ediyorum. ortalama her şarjda 3 saat ekran 2 saat konuşma süresi 2 gün de bekleme süresi alıyorum. kaldı ki g3'e martta gelecek marshmallow güncellemesi ile ekran süresi ve bekleme süresinde ciddi bir artış olduğu ve hızlandığı söyleniyor. kişiselleştirme olayına videoda yeterince değinilmiş zaten. ilk defa smartphone kullanmıyorsanız kişiselleştirmek zor bir olay değil. ayrıca videoda sistem kastığında reset atılmasından bahsedilmiş. şöyle açıklayabilirim ; 3 aydır telefonu kullanıyorum, 1 kere bile kapatmadım, 1 kere bile arkaplandaki uygulamaları durdurmadım ve 1 kere bile telefonum takılma yapmadı. (her gün düzenli olarak kullandığım uygulamalar; facebook, snapchat, instagram, swarm, boat browser, messenger, twitter)
sonuç olarak fiyat/performans olarak android telefonlar kat ve kat öndedir.
iphone malesef türkiye'de bir prestij unsuru haline gelmiştir. bu yüzden tercih ediliyor. iphone'un en üst modelinin yarı fiyatından az daha fazlasına, o modelden daha performanslı ve kaliteli android cihazlar var. elma logosuyla prestij olmadığını farkedebilen arkadaşlara model önerebilirim. 🙂
Kusura bakmayın ama biraz zorlama bir video olmuş. Can ve Murat abi için demiyorum, ikisi de çok severek takip ettiğim insanlar ama bu videoyu izleyen kimse için etkin bir yanı olmamış. 20 küsür dkda tek dişe dokunur sonuç, android özelleştirilebiliyor, tr'de apple garanti işi uğraştırıyor. Hepsi bu. Bu iki efsane isim daha ilgi çekici bi konu bulaydınız ya 🙂
Sakin olmadığım kanısına nereden vardın 🙂
Bende İphone5 ten Note4 e geçtim can'ın dediklerine katılıyorum bir çok konuda daha esnek daha kullanışlı bir sistem android. Ancak güvenlik açısından ve çöp uygulama açısından kesinlikte android çok kötü. İOS kullanıcı dostu bir işletim sistemi, güvenli ve çok düzenli bir marketi var.
Reset ihtiyacı Asus un arayüzünden kaynaklanabilir. Bence Asus değil de Xperia bir telefon vermeliydiniz Can abiye 🙂 Z3 Compact kullanıyorum 6 aydır 1 kere anca resetlemişimdir. @gamsizm @can
Serinin sonraki videosunda Murat Gamsız'ın bir süreliğine Android'den iOS'e geçip kullanım deneyimlerini aktarması lazım. Gerçek değerlendirme/karşılaştırma öyle olur 😀
@gamsizm @can
iOS 9'la birlikte uygulama gizleme geldi @can
https://www.youtube.com/watch?v=QE8opRw4AqQ
Merhaba @can
4 yıl Android'in amiral gemilerini kullanıp iPhone 6 Plus'a geçtim. Normal bir kullanıcıdan ziyade ROM, ROOT, KERNEL gibi olaylarda aktiftim. Mesela bir sitede Note 2 ile ilgili bir konuda 2000'in üzerinde çözüm mesajım var. Bazı fark etmediğiniz küçük şeyler hakkında bir kaç cümle yazacağım.
1- "ReSTART" ihtiyacı bütün android telefonlarda var. Hatta Sony kullanma kılavuzunda bile bu öneride bulunuyor. Bazı kullanıcılar "yav gerek yok" diyor. 2000 - 3000 ₺'lik 3310'da tabiki gerek yok.
2- Bir müddet sonra "ReSTART" artık ihtiyacınızı karşılamadığını hissedeceksiniz. Herkes size telefonu sıfırlamanızı (Fabrika ayarlarına almanızı) önerecek.
İşte o zaman telefonu sıfırlaycaksınız ama tam olmadı diyeceksiniz. Sonra yeniden ROM yükleme önerileri yağacak. Yapacaksınız ve mutlu olacaksınız. Fakat o 3-4 saat boyunca yaptığınız özelleştirmeleri yeniden yapmak zorunda kalınca fikriniz çok değişecek. Bu döngü kişiden kişiye değişir ama 3-6 ay arası diyebilirim. Benim hanım bile sosyal medya ve müzik için kullandığı telefon en fazla 6 ay dayanabildi 🙂
3- Yazıyı biraz uzatacaktım ama sizi düşünerek vazcaydım. Son bir maddeyle bitirmek istiyorum.
Dünyanın en büyük online müzik ve video mağazasına sahip olsaydınız.
Her bilgisayardan, her Bluetooth aygıtından medya aktarılmasına izin verir miydiniz?
Yada şöyle diyelim.
Bir sanatçı olsaydınız eserlerinizi herkesle paylaşan bir mağazada satar mıydınız?
Ama paylaşılabiliyor diyebilirsiniz. İşte Apple'da o zaman, "satın alınan eserler üzerinde sadece benim söz hakkım olamaz ama benim ürünlerim korsana izin vermiyor" diyecektir.
Saygılarımla.
Ekran görüntüsü ile ne anlatmaya çalıştınız? Zira ordaki kullanım süresi ekran kullanım süresini belirtmiyor. Eğer bunu belirtmeye çalıştıysanız yanlışınız var. İos ekran kullanım süresini göstermiyor.
@ultimance Dikkatli okursanız ben ekran altısında bu ekran süresidir diye bir şey söylemedim.
Ekran süresini yani sadece ekranın açık kaldığı süreyi göstermek çok saçma birşey.
Diyelim ki telefonu %100'e şarj ettiniz ve şarjdan çekip direk birini arayıp 2 saat konuştunuz. Konuşma sonunda şarjınızın %50'ye düştüğünü varsayalım. Android'te konuşma süresince ekran kapalı olduğu için telefonu kullanmamış olacağız 🙂 ama iOS bunu kullanım olarak gösterecektir. Aynı durum müzik dinlemek için de geçerli.
Telefonu sadece ekran açıkken kullanmıyoruz bu nedenle ekran süresini göstermek eksik bilgiden başka bişey değil.
Üstelik iOS ekran süresini göstermiyor diye pil kullanım istatistiğini paylaşmak yasak mı?
Ne alakası var Android telefon görüşmesini kullanım olarak gösteriyor. Daha önce Android kullandığınıza emin misiniz 🙂 İos un ekran kullanım süresini göstermemesi büyük eksiklik. Ekran açıkken ne kadar pil kullandığımı görebilmeliyim. @infoman
Sanırım siz ikisini de kullanmıyorsunuz. Ben ekran süresinin saçmalığından bahsederken siz hala ekran süresi gösteriyor mu diye soruyorsunuz. Sizin mantığınıza göre ekran kapalıyken yapılan kullanım pil değil su yakıyor. SS'e dikkatli bakın.
Z3 Compact kullanıyorum ayrıca bir ara 3GS kullanmıştım. Android telefon görüşmesini de telefon beklemesini de ekran kullanım süresini de gösteriyor. Siz ekran kapalıyken Android kullanım bilgisi göstermiyor demişsiniz. Android kullansaydınız bu cümleyi kullanmazdınız. Ayrıca ekran kullanım süresi neden saçmalık olsun bana izah ediniz. İos da göstermemesi büyük eksiklik bunu tartışma konusu bile yapmamak lazım.@infoman
Sizin gibi dünyanın en iyi işletim sistemini ve telefonunu kullanan süper dahi bir üstad ile bu konuda daha fazla tartışmayacağım. @ultimance
Ben dünyanın en iyi işletim sistemini kullandığımı iddia etmedim ki 🙂 sadece ios da bulunan bir eksikliği ve sizin yanlışınızı düzeltmek istedim. Bu konuda tartışamazsınız çünkü söylediğiniz şeyler yanlış. @infoman
Benimki yanlışsa sizinki külliyen yanlış. Telefonu 3310'a çevirip bir kenara atmışsın birde kullanmadığın telefonun işletim sistemini savunuyorsun 😀
Paylaştığınız SS bile kargacık burgacık.
Telefon beklemesi ne? Telefon boşta ne? Ekran ne? Hiçbir açıklama yok. illaki google amcaya danışacaksınız 😀 Google amcada sizin gibi fanatiklerin yorumlarını gösterecek.
Saçmalığa bak "Android telefon görüşmesini de telefon beklemesini de ekran kullanım süresini de gösteriyor." Ana kriterler alt kriterlerle bir birine girmiş . Siz ekran süresini kullanım olarak değerlendiriyorsunuz ama Android telefon görüşmesini ayrı bir sırada gösteriyor. Şimdi telefonla görüşürken ekran kapalıysa ekran süresine eklemiyorsa ekran süresi kullanımı göstermeyen bir bilgi. Eğer ekliyorsa o zaman da görüşme esnasında ekran açık olmadığı için yalan yanlış bir bilgi. 😀 Kullanım süresini bulmak için ekran süresiyle telefon görüşmesini toplayıp çıkaarıp duruyor musunuz?
Benim paylaştığım SS'e tekrar bakın hangi uygulama ekran açıkken ne kadar tüketmiş ekran kapalıyken ne kadar tüketmiş hepsi belli. Hangi uygulama arkada pili sömürmüş apaçık ortada.
Çıkmışsın birde 3GS kullandım diyorsun 😀 2009'da iOS 3'le çıkmış bir telefonla deneyiminiz iOS9'la aynı değildir 😀
Bir telefonun pil tüketim verilerini sadece ekran süresiyle kıyaslayamazsınız. Biri ekranı dibine kadar kısar biri sonuna kadar açar. Biri otomatikte loş ofis ortamında kullanır diğeri sabahtan akşama kadar arabanın içinde güneşin bağrında kullanır. Bunun için ekran süresini göstermek saçma birşey. Ayrıca sorduğum soruların hiçbirine cevap vermediniz. Papağan gibi iOS kötü Android iyi, ben haklıyım sen haklısın dediniz. Size cevap vermem zorunuza gittiği için illaki haklı olmak istiyorsunuz.
Ben telefonu 39 saatte 9,5 saat aktif kullanmışım. Siz?
Ekran süresi + telefon görüşmesi + Müzik - (ekran açıkken müzik + ekran açıkken telefon görüşmesi) = Kullanım süresi 😀
Mesajı okuyabilmeniz için biraz bekleyip sizi engelleyeceğim. Fanatiklere laf anlatana kadar arkamdaki duvara laf anlatırım. @ultimance
Meızu telefon olsaydı da onu denetseydiniz söylediği eksikliklerin hepsi Flyme OS ta var hem akıcı hemde kullanım deneyimi iOS a benziyor tavsiye ederim.
Android daha fazla özellik barındırdığı için sistem gereksinimlerinin yüksek olması doğal. İos çok hafif bir sistem. Bunu dikkate alarak değerlendirme yapmak lazım.
Videodaki iki şeye itirazım var 1. Cihaza reset atmak, kullandığım Xperia cihaza ayda birkere bile reset atmıyorum. Bu durum kullanıcının takıntısından başka bir şey değil... 2. Uygulama çöplüğü konusu, aynı durum apple app store da da var. Kimse karşısındakini kandırmasın.
ios değil ama wp androide geçtim wp uygulamalar sıkıntılı olmasydı kesinlikle geçmezdim. zenfone 2 laser kullanmaktayım gereksiz hiçbir uygulama kullanmıyorum arayüz çok akıcı donma kasma yaşamadım bugüne kadar. tek sıkıntı asus klavye ye, hiç alışamadım o yüzden swift key indirdim onu kullanıyorum. bileride wp 10 ile tekrar dönerim wp.
Bence Can bey ne aradığını tam olarak bilmeden mağazayı kullanmış. Benim o durum çok nadir başıma geliyor.
Bu arada ben apple store lara uğradığımda Can'ın dediği gibi atmosfer bozuk değil. Arasıra sorunlar çıkıyordur da devamlı sistemde tartışma çıkıyor gibi birşey yok. Görevli bakıyor ne yapılması gerekiyorsa ona karar verip uygulamaya sokuyor.
Benim pil bitti yeni pil takın diyince takmadılarsa tepki olarak android'e geçmiş olabilir.
Can'ı dinlerken mide spazmı geçirdim.....
Yakın zamanda kullandığım iphone’dan Samsung Note5’e geçeceğim. Daha önce defalarca telefon değiştirmiş ve bir çok model kullanmış biri olarak kendi deneyimim ile IOS Kullanıcısının Android’e geçerken yaşayacağı olumsuzlukları derledim;
1- Gesture'lardan (örneğin safaride sayfa geçişleri için sağa sola kaydırmak) vazgeçmek,
2- Ne kadar yıl geçerse geçsin yağ gibi akan arayüzden zamanla minor takılma vb. şeylerle karşılaşmak (örneğin Samsung’larda özellikle kişi listesi galeri vb. bastığınızda 3-5 saniyelik takılmalar olması)
3- Ram temizliği diye bir şeyle karşılaşmak, Ram temizlenmiyor diye telefonun yine 2.maddedeki gibi takılması.
4- Satın alınan onlarca IOS uygulamasını kullanamamak,
5- Google marketin oldukça hatalı uygulamalarla dolu olması, çoğu çöken veya bug dolu uygulamaların telefonu yavaşlatması.
6- Wipe cache data nedir, root atmak nedir, internetten rom arayıp indirmek, CM Rom aramak, XDA-developers sitesinde saatler harcamak..
7- Güncellemelerin hiçbir zaman dünya ile aynı anda gelmemesi, tüm telefon modellerinin desteklenmemesi ve 2-3 yıl içinde telefonun hiçbir güncelleme alınmaması.
8- Sürekli yeni ve ara modeller çıkmasından dolayı telefonun kısa zaman içinde hızlı değer kaybetmesi ve bu nedenle ikinci el piyasasının oluşmaması. Satıcı firmaların (Samsung bu konuda iyi) doğru fiyat politikaları uygulamamalarından dolayı oluşan fiyat dalgalanmaları, 5’e aldığınız bir modeli ertesi gün kampanya ile 3.5’a görünce insan ister istemez üzülüyor.
9- “Macbook-Ipad-Iphone” üçlemesi kullanılıyor ise, bu cihazların birbirlerine bağlı olarak çalışma kabiliyetini kaybetmek, (iphone'dan çektiğiniz fotoğraf aynı anda ipad galerisine de düşmesi, macbook'da düzenlediğiniz kişi listesinizi aynı anda iphone'da da görebilmek veya iphone uzaktayken dahi macbook veya ipad üzerinden telefonla konuşabilmek, facetime yapabilmek vb.)
güzel değerlendrrmeler
Bilgisayardan yazdığın sms in telefondan gitmesi.
Peki sadece olumsuz mu, Android’e geçmenin olumlu yanları nelerdir derseniz;
1- Iphone’da bug olmadığını mu sanıyorsunuz yanılıyorsunuz, iphone’da android gibi resetleme gerektiren durumlar, donmalar yaşayabiliyorsunuz ve kapalı bir sistem olduğu için bazı durumlarda hard reset tuş kombinasyonu dışında çaresizsiniz.
2- Özelleştirme mi, ios kullanıcıları bu kelimenin ne anlama geldiğini bilmez. Tek şansları ekran resmi koymaları, onu da uygulama simgelerinden göremiyorsunuz zaten
3- İos için herşey; para para para.. Bazen enayi gibi hissediyorsunuz kendinizi. Zil seslerini bile para ile appstore’dan indirmeniz gerekiyor. 1 lira 29 kuruş.
4- Daha fazla kullanıcı sayesinde internet ortamında daha fazla bilgi edinebilmek. (bu sadece Türkçe kaynaklar için geçerli)
5- İphone’lar gerçekten pahalı, oldu da telefonunuzu suya düşürdünüz, yere düşürdünüz vb. ciddi anlamda (kasko tecrübem olmadı) zararınız büyük oluyor. Android’de en pahalı model dahi bildiğim kadarıyla iphone’un en ucuzundan daha ucuz.
6- Servis sistemi Android cihazlarında (büyük markalar için konuşuyorum) eski sistem; ancak Türkiye’de daha iyi işliyor. Avrupa’da yaşasaydık kesinlikle apple’ı bu konuda tercih ederdim ancak akasya iş yerimin yanında olmasına rağmen gidip sıraya girmek, can’ın bahsettiği gibi Türk insanına özgü bozukluklar hoş değil.
7- Bağlanılabilirlilik. (ios kullanıcıları bu kelimeninde ne anlama geldiği bilmez apple tv’ye bağlanmak dışında. Varsa yoksa kendi ekosistemi)
8- Windows’lu bilgisayar ile iphone veya ios bir cihazı bağlayıp kullanmak tam bir işkence.
9- Kablosuz şarj ! Bu teknolojiyi gerçekten merak ediyorum.
10- Telefon işi biraz da aksesuar, kişinin yanında taşıdığı şimdi kabul edelim. Güzel bir dizayn kadar biraz da özgün bir dizayna sahip olmayı kim istemez. Güzide ülkemde maşallah mekana gittiğinizde herkes de aynı tip telefon, iphone. Örneğin Samsung, LG gibi markalar dizayn olarak (tamamen kişisel) daha güzel geliyor bana.
güzel değerlendirmeler
Benim stratejim 2 sene geriden iphoneları takip etmek. Android de alsam yine 2 sene geriden gelmeyi tercih ediyorum ekonomi açısından. İphone 5 aldım 1000 lira, Sony xperia z1 aldım o da 900 lira.
Az süre kullanılmış 2. el de ayrı bir ekonomi sağlıyor. Yeni bir telefon almayı düşündüğümde o an gündemde olan iphone modellerinden 3-4 ay kullanılmış 2. eli 1000 lira olan telefonu seçiyorum.
8 aydır iphone 5 kullanıyorum. Şu da olsa dediğim birşeye rastlamadım. Oyun için telefon kullanan biri değilim. rss okumak, facebook, whatsapp, podcast ve youtube uygulamalarını kullanıyorum. Daha komplike uygulamalarda ve oyunlar için ipad kullanmayı tercih ediyorum. Evde android kullananda var ama vaybe şu varmış bunda, keşke de bende de bu özellik olsaydı diyeceğim bir özelliğe rastlamadım.
Bir de android kullanırken kademe düştüğünüz duygusunu yaşıyorsunuz. Belki alışık olmamaktan dolayı olabilir ama iphoneda daha ciddi, değiştirilemez, en ideal ayarlarda hissi duyuyorsunuz. Çok şeyi değiştirebilmek bir güvensizlik duygusu yaratıyor.
Bir uygulama yüklediğinizde de aynı duyguyu yaşıyorsunuz. Uygulamanın size ne kadar kötü bir deneyim yaşatabileceğinin bir sınırı olduğu duygusu var. Sistemi kilitleyebilecek, işletim sistemine zarar verebilme ihtimali duygusunu yaşamıyorsunuz. Ben çok sayıda yıldız almamış programı zaten yüklemiyorum.
Iphone da programı kapadığınızda cidden kapandığı duygusu oluyor. Programın kendi özellikleri dışında birşey değiştiremeyeceği hissi güzel.
Oysa bir windows programı yükleyip işletim sisteminin genel ayarlarında değişiklik yapma ihtimali var. Kendini başlangıca atma ihtimali var. Sürekli açık kalma ihtimali var. Androidde sürekli geri planda çalışabilen programlar var mıdır bilmiyorum ama iphone da ki programı kapatınca tamaman kapanması ya da sildiğinizde tamamen silinmesi güven verici birşey.
Özellikle ipad için çocuklara yönelik uygulama imkanı da önemli bir kriter. Çok kaliteli ve güzel hazırlanmış uygulamalar var.
Sıfırlar farklı mı çalışıyor? 🙂
Samsung note5 2400tl. Iphone 6s plus 16gb (32 GB yok maalesef) 3500tl. Arada 1100tl fark var. Yurt dışında bu fark 50usd.
Bu arada iphone 5s hala alınır mi. Fiyat çok düştü. Güncelliğini 3 yil daha korur mu sizce
3 yıl uzun süre, korumayabilir. Ancak 2 sene daha güncelleme alacağını sanıyorum. Eğer telefonda uzun okumalar yapmıyorsanız ve çok fazla oyun oynamıyorsanız kesinlikle alınır (Hız konusunda problem yok, problem şarjı hızlı gidiyor, ekran boyutu ufak ve ısınabiliyor). İos tecrübesi yaşamak için fiyatı çok iyi şuanda. Şarj konusunda muhakkak her gece şarj etmeniz gerekiyor ancak tek olumsuz yanı. En kaliteli spigen vb. markaların kılıfları dahi çok ucuz. (bu mesaj iphone 5s den yazıldı 🙂 )
yazım dili çok kötü oldu, umarım anlayabilirsiniz @fake_hesabim
güncelleme almadan 1 yıl daha kullanılmaz mı?
oyun pek oynamam zaten. ama ekşi sözlük filan okuyorum . (şu anki telefonum 5 inç). sarj konusunda sıkıntı yok hergün 2 kez sarj ediyorum zaten:)
@fake_hesabim Eşimde 5 var, hala canavar gibi. IOS 9 yüklü, bu da güncelleme almadan en az 2 yıl gideceğinin göstergesi. Eşim herhalde bu yıl değiştirir, eğer 7 güzel olursa. Olmazsa, 7S'te kesin değiştirir 🙂
Annemde 4S var, ona da 9 yükledim, 5 kadar olmasa da hızı fena değil. O da en az 2 sene gider herhalde. Ama ona artık güncelleme yüklemem.
Tabiki alınır. Fiyatıyla beraber şuanda piyasadaki en mantıklı cihazlardan. Tek sorununuz biraz ekran küçük gelebilir(benim görüşüm ideal olduğu yönünde). Zaten bahsettiğiniz gibi uzun süre kullanımlı bir cihaz arıyorsunuz uygun fiyatlı ve mantıklı tek cihaz iphone 5s. @fake_hesabim
Gün içinde bir kere şarja takmak çokta sorun değil. Benim iPhone 5 2 sene daha dayanır, 5s de 3 sene dayanacaktır.
Ben xperia z2 kullanıyorum. En son ne zaman kapat-aç yaptığımı hatırlamıyorum.
@gamsizm @hkellecioglu @leventp ASUS ZENFONE 2 LASER 6,0'' çıkmış incelene bekliyoruz 🙂
zenfone2 kendi kayıt programı var ve harika bir program, ayrıca görüşmelerinizi kayıt altına alıyor bilmeden yorum hoş değil, zira buna benzer yorumlar lg g2 içinde yapıldı...