#Turkcell telefona gelen tam ekran onayla vazgeç tekliflerini tamamen engellemenin yolu var mı ? dijital operatörde ayarını bulamadım ne yapmam lazım bilen var mı ? son birkaç haftadır sürekli geliyor
ekleme : telefon iphone

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Günün tavsiyesi
Süpürgenize motorlu başlık upgrade i yapabilirsiniz. Başlığı pille ya da ek bir kabloyla beslemeniz gerekecekse de veya teleskobik boruya bunu uydurmanız biraz uğraştıracaksa da değecektir. Fazladan 1000lerce lira vermemiş olursunuz o kadar zahmeti olsun..

https://tr.aliexpress.com/item/4000174554192.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.37975864hRpmrF&algo_pvid=b35ed7db-6e39-4ac6-a175-26de1dc111b4&algo_expid=b35ed7db-6e39-4ac6-a175-26de1dc111b4-5&btsid=0b0a557016177708203195559ee329&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Turkcell 'in bildirim olarak gönderdiği hücre mesajlarını nasıl engeleyecegiz, kolay bir yolu var m?

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Son Derece Kişisel İngilizce Öğrenim Serüvenim

Bu serüvenden kesin olarak öğrendiğim tek şey şu: En iyi yöntem diye genelgeçer bir şey yok. En iyi yöntem kişiden kişiye farklılık gösterir. Hatta aynı kişi bile hayatının farklı dönemlerinde farklı yöntemlerden daha iyi verim alabilir. Ayrıca ne amaçla öğreneceğiniz öğrenme şeklinizi şekillendirmenize ve yöntemi bulmanıza yardım edecektir.

 

Amacım neydi?
İngilizce metinleri okuyabilmek.

Seviyem neydi?

Oyun menülerini anlayabilir düzeydeydim. (A1 diyelim)

18 yaşından sonra dil öğrenme becerisi çok düşüyormuş, gerçek anlamda öğrenemezmişiz. Hem dil dediğin yerinde öğrenilir, kitaptan öğrenilmez. Kitaptan öğrenirsen birisiyle konuşurken apışıp kalırsın. Bu yaştan sonra zor. Dil öğreneceksen dil kursuna git.

Başladığımda yaşım 25'ti. Dediğim gibi amacım okumak olduğu için kitaptan öğrenmemin de hiçbir zararı yoktu. Birisiyle konuşmak için öğrenmedim ama Fransızlar hariç rahatça konuşabiliyorum (sesli olarak). Dil kursuna gitmedim (Gitmenin bir zararı yok ama bana uygun bir öğrenme tarzı değil). Bu lafları söyleyenlerden uzak durmak sizin yararınıza olacaktır.

İyi de benim zamanım yok.

Günde 30 dakikayı genel olarak geçmedim. Şimdilerde ise 5-10 dakika. Aylarca ara verdiğim de oldu. Başlamak hevesti, devam edebilmek disiplin, geri dönebilmek ise kararlılık.

Öğreniyorum ama geri çabuk unutuyorum

Ben de. Hatta öğrenemediğim ve hep unuttuğum kelimeler de var. Örnek verirdim ama unuttum. O yüzden tekrar özelliği olan uygulamardan öğrendim. Ayrıca 100 kelime öğrenip yarısını unutsan bile öğrendiğin 50 kelime senin kazancındır.


Hadi Başlayalım!

İnternette yüz binlerce tavsiye ve kaynak var. Amaç belirlendikten sonra size uygun yöntemi bulmak mesele. Deneyerek buldum. Çoğu kaynağı ve programı denedim. Kimisini kullandım, kimisini bu bana yaramaz diyerek kullanmadım. Hala en iyi öğrenme yöntemini kendiniz deneyerek bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

Acaba kaç kelime biliyorum?

Bu site (tık) kabaca bir fikir verecektir. Başlangıçta -not almadığım için unuttum- 1.000-2.000 civarı kelime göstermişti (Ah bunu görmüştüm de anlamını bilmiyorum, bunu biliyordum da unuttum dediğiniz kelimeleri işaretlememeye özen gösterin). Buna benzer sitelerden sağlama da yapılabilir. Sonucunuzu kaydederseniz zamanla ilerlemenizi görüp motivasyonunuzu artırabilirsiniz.

Memrise ile temel atmak.

Memrise, Busuu, Quizlet, Anki, Duolingo, Rosetta Stone, Drops... Bunlar denediğim programlardan birkaçı memrise ile iyi anlaştık. 7 kurstan ve çok sayıda üniteden oluşuyor. Üniteler zihin odası denilen sistemle tasarlanmış. Bir ünitede adlî terimleri öğrenirken diğer ünitede yemekler, sebzeler vb. Kalıcılığı artırıyor. Memrise İngilizce kursu 3800 kelimeden oluşuyor. Bitirdiğimde 4000 kelime ile güzel bir çekirdek oluşturmuş oldum. Sıkı çalıştığım tek dönem Memrise ile çalıştığım dönemdi. Sabah kalkınca ve gece yatmadan programa giriyor, günde yaklaşık 2 saatimi harcıyordum. Birkaç ayda bitti.

Memrise fena değil de bunları zaten biliyorum

İlk kursu kolay gerçekten. Kelimelerin çok büyük bir oranını bildiğinizden basit geliyor. Fakat bunu söyleyip bırakan arkadaşlarımın hiçbiri öğrenemedi maalesef. A1-A2 seviyesiyle bir şeyler anlıyor oluşumuz bizi İngilizce biliyor yapmıyor maalesef. Yükselmek için önce aşağıda olduğunu kabul etmek gerekir.

 

 

Quizlet ile Fiil Öğrenelim

Memrise bitince pek çok program denedim. İngilizce programlarının hemen hemen hepsi en sık 5.000 kelime içinden öğrettiklerinden bildiklerimi tekrarlama hissinden kurtulamadım ve hiçbiriyle devam edemedim. Daha sonra Quizlet ile tanıştım. Burada sayısız kurs (deck) içinden 400 fiil öğreten bir kursla devam ettim. Sonrasında 400-500 civarında sıfat. Testyourvocab bildiğim kelime sayısını 5.000 civarında gösteriyordu, evet öğreniyormuşum gerçekten.

 

Öğrenecek Kelime Kalmadı ama Doğru Düzgün Kitap da Okuyamıyorum?!?!

Burası garip bir dönemdi. Doğru düzgün okuyamadığımı fark edince motivasyonum kırıldı. Öğrendiğimi sanıp öğrenememiş miydim? Aylar süren bir ara oldu. Yabancı dil sınavında 0(sıfır) olan puanımın 50'ye çıktığını görünce (üstelik sınava yönelik hiçbir çalışma yapmadığım halde) tekrardan döndüm.

 

O zaman gramer öğrenelim.

English For Everyone(DK), English Grammar in Use, Kendi Kendine Hızlı İngilizce(Fono) kitaplarını denedim. Fono'yu beğendim ve ondan devam ettim. Rahat ve açıklayıcı bir şekilde anlatıyordu konuları. Daha önce kurslara hazırlananlardan duyup içime korku salan zamanları/"tense"leri farkına bile varmadan rahatça öğretti. Past perfect continious tense ile bir cümle kur deseniz o neydi ki ya? derim sanırım ama o zaman ile kurulan bir cümleyi rahatlıkla anlar ve konuşmalarımda da kullanabilirim.

(Bunların pdfleri internette bulunabilir. Ben de çıktı alıp çalıştım.)

Küçük Adımlar İlkesi

Roman belki çok hızlı olmuştu. Ama B1 seviye cicili bicili masallar okumak da bana göre değildi. Yapamıyordum. Buradan ara çözüm olarak çizgi roman imdadıma koştu.Hem ilgi çekiciydi, hem de bilmediğim kelimeleri gerek çıkarsayabiliyordum gerekse de not edip öğreniyordum. Bitirdiğim ilk çizgi roman Claymore oldu. Seriyi bitirdikten sonra yaklaşık 600 bilmediğim kelimeyi not etmişim. Çizgi romanlar iyi bir ara basamak oldu benim için. Ardından birkaç seri daha bitirdim. Artık sözlüğe bakmama pek gerek kalmıyordu, kelimelerin çoğunu çıkarsayabiliyordum ama yine de öğrenmenin sonu olmadığı için kelimeleri not ediyordum.

Artık kitaba başlayalım!

Uzun bir süre geçmişti aradan. böyle arka arkaya yazdığıma bakmayın çok defa boşverdim, pes ettim, bıraktım ama günler de sürse aylar da sürse geri döndüm öğrenmeye.

Light Novel denen tür yardımcı oldu. Daha önce animesini izlediğim pek çok güzel seri Suzumiya Haruhi (tamam seri kötü ama film güzeldi), Spice And Wolf vb. serilerin light novel denen romanı da var. E-Kitap okuyucu ile güzel bir ikili oldular. Bunların hepsini okuyup bitirmedim, sadece fikir vermesi açısından yazıyorum. Henüz Suzumiya'nın ilk kitabındayım.

Veda zamanı! Ama şimdi durum ne?

Müthiş bir İngilizce bilgisine sahibim diyemem. Artık haberleri ve ağır olmayan kitapları rahatça okuyabiliyorum. Dinlediğini anlama kısmı fecaat. Film, dizi vs altyazı yoksa hak getire. Ama yabancı arkadaşlarımla iletişimim rahat. Kimsenin anadili İngilizce olmadığından dikkatli konuşuyor herkes ve gayet anlaşılır oluyor (Fransızlar hariç 🙁 ). Şimdilik hayatım böyle devam ediyor. Oyunlarda Türkçe yama aramayı bıraktım, film pek izlemiyorum ama denemek için birkaç tane izledim ve İngilizce altyazı yeterli geldi. Artık internetten kurs bulup öğrenmiyorum, yapamıyorum. Öğrenme tarzım değişti. Kendi bilmediğim kelimelerin kursunu oluşturup onları öğreniyorum. Quizlet'ten oluşturup Anki'ye aktarıyorum. Tekrar etmeyince/kullanmayınca insan dili çabuk unutuyor, çok vefasız. Dikkatli olmak lazım.

Dipnot: Testyourvocab skorum 2 binden 12 bin üzerine gelmiş durumda.

Dİpnot 2: Bağlaçları öğrenmek yabancı dil puanına kafadan 20 puan koyuyormuş. ÖSYM bey ne yapıyorsunuz?

Dipnot 3: Deftere kelime yazma yöntemini de bir ara denedim, belki 1 ay kadar. O dönem faydalıydı, ama artık değil (benim için), belki ileride gene faydalanırım, kim bilir?

Dipnot 4: Bir ara Bright uygulaması ile de çalıştım, değinmemişim ona da. Güzeldi.

Dipnot 5: Cümlelerin hepsine bence eklemedim ama siz öyle düşünün. Bunların hepsi bana göre olan şeyler, belki birine faydası olur umuduyla paylaştım sadece.

Dİpnot 6: Özeti arayan sevgili dostlar, en yukarıda.

Dipnot 7: Oyunları da söylemeyi unutmuşum. Coffee Talk, Octopath Traveler gibi durmaksızın aksiyon içermeyen(yani oyuna kendinizi kaptırıp diyalogları "skiplemeyeceğiniz"), istediğiniz zaman durdurabileceğiniz ve sözlüğe bakabileceğiniz oyunlar da büyük yarar sağladı. Oyunları da belki ileride ele alırım.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Herkese selamlar, yapıkredi world kartim ile yaptigim harcamalardan bu puan/indirimleri kazandimda daha once hic banka puaniyla bir işim olmamisti. Bunlari nasil kullanabilirim acaba ?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 9

Şu son bir aydaki indirimlerle sistemi tekrardan full upgrade ederken kullandığım macunu tavsiye ederim, iki defa kullandım hep harika sonuçlar aldım, şimdi üçüncü defa kullanıyorum.

Not: Yükselttiğim sisteme formattan sonra sizlerle paylaşıcam dostlar 🥳😎🖐🏻 🕺🏻

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 14 / 16

[win] Yeterli düzeyde İngilizce bilmeyenlere muhteşem yazılım önerisi


Adres: https://quest-app.appspot.com/

Boyut: 0,97 mb

İşletim sistemi desteği: Windows XP / Vista / 7 / 8 / 10


Üzerine söylenecek çok bişey yok, ilk kurduğunuzda açılan ekran size kısayol ve kullanım hakkında yeterli bilgiyi verecek. Ben daha çok deneyimim üzerine bir kaç tavsiyede bulunup uzatmayacağım.

İşi kısaca sözlük ya da çeviri hizmetleri ile windows uygulamalarınız arasında pratik bir ara görev üstlenmesi. Bunu oldukça stabil, seri biçimde yerine getiriyor. Kafanızda tam canlanmıyorsa şöyle örnekleyelim:

[yazı seç] + [ çift CTRL ]  >> uygulama arayüzünde çeviri hizmeti (google/yandex çeviri vs.)

[yazı seç] + [ CTRL + Q ]  >> pop-up ekranında sözlük karşılığı


Tavsiye:

  • Çok fazla çeviri hizmeti ekli, google ve promt ingilizce-türkçe için en başarılı olanlar. [Seçenekler > Hizmetler] kısmından bunu ayarlarsınız.
  • Hangi programlar için çalışsın? [Seçenekler > İstisnalar]  bu alana geldiğinizde üstte "bu programlar için etkisizleştir" yazan yeri "bu programlar için etkinleştir" seçimine getirin. Ekle'ye tıklayıp avcı modu nişangahını istediğiniz yazılımın üzerine sürükle bırak yaparak eklersiniz. ÖNEMLİ: eklerken Windows Class Name kısmını silin, yoksa çalışmıyabiliyor. (burda belki ben bişeyleri yanlış yapıyorum ama geliştirdiğim çözüm, şu silme kısmı, kesin çalışıyor)

Böylece metin editörlerinize, pdf görüntüleme araçlarınıza falan basit ama işlevsel çeviri/sözlük özelliği katmış olacaksınız.

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap

#android #oyun #ücretli
Para vermeye değer Android oyun ve uygulamaları listesi yapayım dedim millet arıyor gördüğüm kadarıyla ve bu bomboş tuzak oyunlardan sıkılmış bir kitle de var. Önüme geldikçe listeyi güncelleyeceğim. Sizin de varsa böyle beğendiğiniz ücretli uygulamalar, yorum olarak yazarsanız yazıya eklerim.

Gris
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devolver.grispaid

Bad North
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.PlausibleConcept.BadNorthFull

This war of mine
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.elevenbitstudios.twommobile

Evoland
https://play.google.com/store/apps/details?id=air.com.shirogames.evoland12

Oceanhorn (devamını oynamak için 19tl idi en son)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.FDGEntertainment.Oceanhorn.gp

Brothers: A Tale of Two Sons
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.and.games505.brothers

Titan Quest
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dotemu.titanquest

Rockstar Games oyunları:
https://play.google.com/store/apps/dev?id=7086639890153802127

Goat Simulator ve Çeşitleri
https://play.google.com/store/apps/dev?id=6719114643248126714

Framed ( ikinci oyunu da var)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.noodlecake.framed

Riptide GP: Renegade
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vectorunit.silver.googleplay

Minecraft
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mojang.minecraftpe

Real Drift Car Racing
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.realdrift.sipon

To the Moon
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xd.tothemoon

FPse PSX emulator
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.emulator.fpse

Valiant Hearts
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubisoft.adventure.valiant_hearts_trial&hl=tr

ROME: Total War
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.feralinteractive.rometw

GRID™ Autosport
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.feralinteractive.gridas

Stardew Valley
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.chucklefish.stardewvalley&hl=tr

XCOM®: Enemy Within
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tt2kgames.xcomew

Don't Starve: Pocket Edition
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kleientertainment.doNotStarvePocket&hl=tr

Grimvalor (İlk bölüm bedava)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.direlight.grimvalor

Sky: Children of the Light (ilk bölüm bedava)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tgc.sky.android

Forgotton anne (ilk bölüm bedava)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hitcents.forgottonanne

Life is Strange (ilk bölüm bedava)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.squareenix.lis

Oddmar (ilk bölüm bedava)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobge.Oddmar

Uygulamalar:

Nova Launcher Prime
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher.prime

PowerAmp (zaman zaman 7 liraya iniyor)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.maxmpz.audioplayer.unlock

MX player pro
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mxtech.videoplayer.pro

23.06.2021 >>

Pascal's Wager (Mobilde dark souls gibi bir şey.)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tipsworks.android.pascalswager.google

Bright Memory Mobile (oyunun ilk 1 saatini mobile uyarlamışlar, tamamı değil.)
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.FYQD.BrightMemory

Andoid iyi ücretli oyunlar
android en iyi oyunlar
android iyi paralı oyunlar

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Arkadaşlar bu 3 Mini İTX kasa arasında kaldım. Fikriniz ne, sizce hangisi daha alınası ?

1 Obsidian Series™ 250D Mini ITX PC Case 80 Dolar
İnceleme Teknoseyir https://www.youtube.com/watch?v=3cKmsVRqg5k

2 NZXT H200i Mini-ITX 120 Dolar
İnceleme https://www.youtube.com/watch?v=3w93WZH1vLU

3 NZXT Manta Computer Case 120 Dolar
İnceleme https://www.youtube.com/watch?v=v1Hr-KOY6Ww

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 6