windowstan gereksiz olan uygulamaları silen bir scpirt vardı resmi github sayfasında
linki olan var mıdır ?
bulamadım 🙁
windowstan gereksiz olan uygulamaları silen bir scpirt vardı resmi github sayfasında
linki olan var mıdır ?
bulamadım 🙁
Android uygulama kilitleme uygulaması?
- çocuğa/yabancıya verirken telefonu bikaç uygulamayı geçici olarak kilitlemek istiyorum pratik bi şekilde
- mümkünse sadece işini yapan kilobaytlık uygulama olsun.
Düzenleme:
Yazılanları denedim teşekkür ederim, işime yaramadı.
Aradığımı buldum: Stolitomson Lockapp
kaliteli film kalmadı diyenler olmuş, senede 3-5 tane çıkıyor gene, Triangle of Sadness çok üst düzey bir film kesin izleyin. #filmseyir
Dün gece revios kurdum cidden bu kadar fark edebileceği aklımın ucundan geçmedi. Dual boot falan kurun bi şekilde cs2'de x2 oldu fps ve drop yemiyorum artık şaka gibi.
E-Devlet'te yılda birkaç kez girip kontrol etmemiz gereken yerler: (Sürekli güncellenecek)
BTK Abonelik Sorgulama (Borç, alacak, abonelik vs)
Siyasi partiye üye olup olmadığınızı sorgulama
Sendikaya üye olup olmadığınızı sorgulama
Adınıza kurulmuş şirket sorgulama
Ekleme yapanlara teşekkürler.
OKUMADAN GEÇMEYİN CEVAPLARINIZ ÖNEMLİ BİLHASSA SEKTÖRDE OLAN ÜYELER YANITLARLARSA SEVİNİRİM.
Selamlar
Meslek okullarına gidip kalifiye eleman olarak kişinin kendini yetiştirmesi ve mesleğini eline alması hakkında ne düşünüyorsunuz? Mesela Kaynakçılık, marangozluk gibi
Pek çok genç yazılıma yöneliyor hatta üniversitelerden bağımsız olarak çeşitli online kaynaklar ve 42 gibi kuruluşlar aracılığıyla da gençler yine ilerde bu alanda istihdam edilme umuduyla vakitlerinin büyük bölümünü buralara ayırıyor.
Peki sektör doyuma ulaşmayacak mı? GPT 4.0 hakikaten çok yetenekli ve çok hızlı geliştiriliyor. Bence hiç yapay zeka insanın yerini alamaz cart curt diye de kendimizi kandırmayalım. İşveren maliyetten kısmak ve daha hızlı sonuca ulaşmak için bu kadar yazılımcı işe almak istemeyecektir. Belki de bir süre sonra artık bu tür yapay zeka araçlarına çeşitli komutlar verilecek ve ufak rötuşlarla --ki bu rötuşları yapmak için çok büyük ekiplere ihtiyaç olmayacağı da belli çünkü neticede sıfırdan bir şey yaratmıyorsunuz-- iş tamamlanmış olacak yani ben bu günleri de göreceğimi düşünüyorum -Allah hayırlı uzun ömürler verirse 🙂 - ben daha 20'li yaşlarımdayım 🙂
Daha emekleme aşamasında olduğu söylenen bu yapay zekanın 5 - 10 sene sonra nerelerde olacağını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok.
Açıkçası kafam karışık çünkü kodlama üzerinde halen kendimi geliştirmeye devam ediyorum ve severek de yapıyorum hani ama bu durum şevkimi kırıyor ve kaygımı arttırıyor. Bu sebeptendir ki ben de kendim için doğru kararlar vermek istiyorum.
Dostlar selamlar, yine bir kariyer sorusu ile karsinizdayim. Sektör olarak yine IT tarafındayım fakat öncelikle front-end ve hızlıca full stack developer olarak kariyerimi değiştirmek istiyorum. Sektör hala yeni kisilere açık mi veyahut ne kadar sure açık olur bu konuda bilgisi olan veyahut yönlendirebilecek birileri var midir ? Sonuç itibariyle bu alanda yapacağım gelişim ve caba bir sekilde buna degmeli. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Sizlerin de fikrini almak istediğim bir kaç sual var ahali. Şu, hayatın tam ortasında kariyer değişikliği yapanlar nasıl yapıyor ?
4 yıl ingilizce öğretmenliği 3 yılda eczacılık yaptım, ara ara fiziksel-donanımsal olarak PC sektöründe de çalıştım. Sıkıldım artık. Yazılım-uygulama geliştirme konusunda ufak ufak geliştiriyorum kendimi, ancak asıl endişem "IT sektöründe iyi olur muyum" değil.
Eşimin dayısı, 41 yaşında sigortacılık işlerini bırakıp 2 yıl bir yazılım kursuna gidip, şimdi Diebold-Nixdorf gibi bir firmada çalışabiliyor. İngiliz Dil ve Edebiyatı bölümünde akademisyen bir arakdaşım, evi barkı sattı, şimdi pilotluk lisansı almaya çalışıyor. Kariyer sayfalarında sürüsüne bereket, 30'unda, 35'inde işi gücü bırakıp diğer dallara yönelenlerin hikayeleri ile dolu.
Ben taş gibi CV, 2 üniversite diploması, 4 dil ile bile, iş görüşmelerinde abudik gubidik sorulara maruz kaldım. 30-40 yaşında sıfırdan başlayan adam ne diyor millete mesela ? Üstelik hayatın bu kadar ilerleyen dönemlerinde, olmayan bir tecrübe ile ? Standart, beklendik, prosedürüne uygun iş görüşmeleri bile bu kadar sıkıntılı geçiyorken, bütün kariyeri dolaba kaldırıp yenisi için çarşaf serenler nasıl bu mantaliteyi kazanıyorlar, o iş görüşmelerine nasıl hazırlanıyorlar ? Var mı burada tecrübesi olan ?
Sizce ne kadar mümkün ? İkametim Almanya'da bu arada. Bende eğer böyle bir şeye karar verirsem, Ausbildung yada Duales Studium denen programlardan birisine katılıp, el mahkum yeni bir diploma-belge-sertifikasyon almak zorundayım. Minimum 3 yıl, yeni bir muharebe demek.
Son sorumu da sorayım. Az çok yazılım bilgisi olan birisine, kendisini geliştirmek amaçlı tavsiye edebileceğiniz, online dersler, kurslar, kaynaklar, kitaplar, siteler var mıdır ? Uygulama geliştirici olmak şu anda aklıma en fazla yatan hedef konumunda. Biliyorum ortalık bu tip "rehber" denen şeylerle dolu ama hangisini seçeceğini, hangisinden başlayacağını şaşırıyor insan. Sevgi ve saygılarla.
Flight of the Navigator tam olarak gizli kalmış bir 80'ler hazinesi. UFO ve zamanda yolculuk temalarını işleyen 86 yapımı film, zamanın şartlarına göre gayet iyi, eğlenceli bir gençlik bilimkurgusu.
Yazılımcı adayı arkadaşlara şiddetle öneririm. Bu ve bu playlistteki seriyi bitirin istediğiniz herhangi bir dilde istediğiniz kadar ilerlersiniz.
Bu muydu?
https://github.com/ChrisTitusTech/winutil
sanırım
teşekkürler
tabi ki https://privacy.sexy/
github da burada: https://github.com/undergroundwires/privacy.sexy
https://youtu.be/U7Iq2FijTtM surda yapılışı var