windowstan gereksiz olan uygulamaları silen bir scpirt vardı resmi github sayfasında
linki olan var mıdır ?

bulamadım 🙁

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Android uygulama kilitleme uygulaması?

- çocuğa/yabancıya verirken telefonu bikaç uygulamayı geçici olarak kilitlemek istiyorum pratik bi şekilde
- mümkünse sadece işini yapan kilobaytlık uygulama olsun.

Düzenleme:

Yazılanları denedim teşekkür ederim, işime yaramadı.
Aradığımı buldum: Stolitomson Lockapp

https://play.google.com/store/apps/details?id=pro.applock

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Dün gece revios kurdum cidden bu kadar fark edebileceği aklımın ucundan geçmedi. Dual boot falan kurun bi şekilde cs2'de x2 oldu fps ve drop yemiyorum artık şaka gibi.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 8 / 21

OKUMADAN GEÇMEYİN CEVAPLARINIZ ÖNEMLİ BİLHASSA SEKTÖRDE OLAN ÜYELER YANITLARLARSA SEVİNİRİM.
Selamlar
Meslek okullarına gidip kalifiye eleman olarak kişinin kendini yetiştirmesi ve mesleğini eline alması hakkında ne düşünüyorsunuz? Mesela Kaynakçılık, marangozluk gibi
Pek çok genç yazılıma yöneliyor hatta üniversitelerden bağımsız olarak çeşitli online kaynaklar ve 42 gibi kuruluşlar aracılığıyla da gençler yine ilerde bu alanda istihdam edilme umuduyla vakitlerinin büyük bölümünü buralara ayırıyor.
Peki sektör doyuma ulaşmayacak mı? GPT 4.0 hakikaten çok yetenekli ve çok hızlı geliştiriliyor. Bence hiç yapay zeka insanın yerini alamaz cart curt diye de kendimizi kandırmayalım. İşveren maliyetten kısmak ve daha hızlı sonuca ulaşmak için bu kadar yazılımcı işe almak istemeyecektir. Belki de bir süre sonra artık bu tür yapay zeka araçlarına çeşitli komutlar verilecek ve ufak rötuşlarla --ki bu rötuşları yapmak için çok büyük ekiplere ihtiyaç olmayacağı da belli çünkü neticede sıfırdan bir şey yaratmıyorsunuz-- iş tamamlanmış olacak yani ben bu günleri de göreceğimi düşünüyorum -Allah hayırlı uzun ömürler verirse 🙂 - ben daha 20'li yaşlarımdayım 🙂

Daha emekleme aşamasında olduğu söylenen bu yapay zekanın 5 - 10 sene sonra nerelerde olacağını tahmin etmek için müneccim olmaya gerek yok.
Açıkçası kafam karışık çünkü kodlama üzerinde halen kendimi geliştirmeye devam ediyorum ve severek de yapıyorum hani ama bu durum şevkimi kırıyor ve kaygımı arttırıyor. Bu sebeptendir ki ben de kendim için doğru kararlar vermek istiyorum.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 35
  • qubit @qubit

    Bu hafta bütün üniversitelerin tercih günleri var. Gidin bu soruyu oralarda da sorun derim.

  • MegaWindows @megawindows

    @orcun @gamsizm @hkellecioglu @awsalli @yhackup Fikirlerinizi beyan ederseniz amme hizmeti yerine geçeceği kanaatindeyim

  • trbasoglu @trbasoglu

    Yazılımcılık fazla ve yanlış şekilde tanıtılıyor. 6 ayda yazılımcı ol, iş garanti şeklinde. Bölümden eksi adam olarak mezun olmazsanız iş bulursunuz. Ama siz rahatlıkla iş bulurken "bilgisayar mühendisleri işsiz, devlet kontenjan açsın" şeklinde talepler olabilir. İhtiyaçtan fazla giriş var ama ihtiyaç duyulan kalite yok. İşte burada seviyeniz, belki de ilişkileriniz one çıkacak. Çünkü isim uniler haricinde o diplomanız bir şey ifade etmeyecek ama yaptığınız projeler edecek. Şuan da öyle denilebilir. Zamanı geri alabilsem yine aynı bölümü seçerdim. Alaylı yada mektepli, iyi iseniz iyi para kazanabilirsiniz. Yurt dışına daha kolay gidebilirsiniz. Sürekli kendinizi güncellemek durumundasınız.

    Maddiyat açısından çeşitli maaş anketleri var. Değerlendirebilirsiniz.

    Son olarak chatgpt bir tehdit olarak görebilirsiniz, ama low code, no code araçları, platformlar daha büyük bir tehdit bence. Diğer meslekler için de robotik bir tehdit denilebilir.

    • prospektus @prospektus

      Ayrıca yazılım çok geniş bir alan, hangi sektörde çalışacağın ve ne alanda uzmanlaştığın da çok şey değiştiriyor.

    • MegaWindows @megawindows

      @prospektus Hocam siz konuyla alakalı yorum yapabilir misiniz? Bu işin gittiği yer ve gelecekte yapay zeka sebebiyle yazılımcıların istihdamı konusunda gerçekleşebilecek olaylar hakkında

    • prospektus @prospektus

      @megawindows Benim mesleğim değil, hobi olarak boş zamanımda C# öğreniyorum sadece. Fakat çalışmak istediğin alanda iyi bir portfolyon varsa aç kalmazsın diye düşünüyorum. Bir de hangi alanda çalışacağın önemli dediğim gibi. Mesela web development için çok fazla iş imkanı var ama bir o kadar da o alana yönelen insan var, fakat oyun stüdyolarında teknik sanatçı kadrosu için daha az iş ilanı vardır ama o alanda uzman çok daha az kişi vardır vs.

      Ayrıca yapay zeka bütün beyaz yakalıları tehdit ediyor. Mesela ben yeminli tercümanım, benim mesleğim daha büyük tehdit altında 😀 Resmi belgeleri DeepL bayağı iyi çeviriyor normalde, ama gene o çeviriye onay verecek, altına imza atacak birine ihtiyaç var. Yani bir anda bütün kontrolü yapay zekaya vermeyecekler, o yapay zekayı kontrol edecek işi bilen birilerine ihtiyaç olacak illaki.

      Kısaca eğer kod yazmak hoşuna gidiyorsa bu yolda devam edebilirsin bence. Diğer mavi yakalı mesleklerin de ortamı herkese göre değil. Otomotiv mühendisliği okuyup, sırf ortamı sevmediği için başka bölüme geçen bir arkadaşım var mesela. Sanayi - fabrika ortamı sana göre mi, buna karar vermen gerekiyor burada da.

  • Serkand Demiroglu @srkndmrgl

    Teknik ogretmen ve 19 yilini sanayide gecitmis birisi olarak sana tavsiyem ,cnc,torna,kaynak,cad cam teknik ressam,firin boya,plc,kalipcilik sac metal,plastik kalipciliği artik ne okursan ,isini ogren isinde kendini yetistir.2019 de bir yerde ressam okarak basladim termoform nakinasi yapiyor.bu makinayi ciz maas 5,6k ben asgari ucretin bi tik ustunu aliyordum.lise ,myo,mak muh farketmez diyordu patron.meslek lisesi makina terk etmis sanayide calismis ogrenmis,cizimci,teknissen,ressam enson uretim muduru olmus,sonra patron.1 cnc dik islem,cnc torna,manuel tkrna,freze tezgahi vardi o zaman nerden baksan 2,4 milyondu.arti mersedesi vardi.yilda 4,5 mak satsam yeter diyordu.Ben uniyi 23 yasinda kazandim 28 yasinda mezun olsum.sanayiyle 30+ yaslarda tanistim.Cogu yer yasim buyuk diye pek birsey oğretmedi.Ögrendiğim cogu seyi cabam ve ogrenmekbistediğim iste maasimi dusuk tuttum ögrenince zam istedim aldim.Cocugum olunca meslek liesi cnc torna makina ,bunlarin myo gonderir 5 sene calissin sonra ona dukkan acarim tezgahini alirim...

Dostlar selamlar, yine bir kariyer sorusu ile karsinizdayim. Sektör olarak yine IT tarafındayım fakat öncelikle front-end ve hızlıca full stack developer olarak kariyerimi değiştirmek istiyorum. Sektör hala yeni kisilere açık mi veyahut ne kadar sure açık olur bu konuda bilgisi olan veyahut yönlendirebilecek birileri var midir ? Sonuç itibariyle bu alanda yapacağım gelişim ve caba bir sekilde buna degmeli. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Sizlerin de fikrini almak istediğim bir kaç sual var ahali. Şu, hayatın tam ortasında kariyer değişikliği yapanlar nasıl yapıyor ?

4 yıl ingilizce öğretmenliği 3 yılda eczacılık yaptım, ara ara fiziksel-donanımsal olarak PC sektöründe de çalıştım. Sıkıldım artık. Yazılım-uygulama geliştirme konusunda ufak ufak geliştiriyorum kendimi, ancak asıl endişem "IT sektöründe iyi olur muyum" değil.

Eşimin dayısı, 41 yaşında sigortacılık işlerini bırakıp 2 yıl bir yazılım kursuna gidip, şimdi Diebold-Nixdorf gibi bir firmada çalışabiliyor. İngiliz Dil ve Edebiyatı bölümünde akademisyen bir arakdaşım, evi barkı sattı, şimdi pilotluk lisansı almaya çalışıyor. Kariyer sayfalarında sürüsüne bereket, 30'unda, 35'inde işi gücü bırakıp diğer dallara yönelenlerin hikayeleri ile dolu.

Ben taş gibi CV, 2 üniversite diploması, 4 dil ile bile, iş görüşmelerinde abudik gubidik sorulara maruz kaldım. 30-40 yaşında sıfırdan başlayan adam ne diyor millete mesela ? Üstelik hayatın bu kadar ilerleyen dönemlerinde, olmayan bir tecrübe ile ? Standart, beklendik, prosedürüne uygun iş görüşmeleri bile bu kadar sıkıntılı geçiyorken, bütün kariyeri dolaba kaldırıp yenisi için çarşaf serenler nasıl bu mantaliteyi kazanıyorlar, o iş görüşmelerine nasıl hazırlanıyorlar ? Var mı burada tecrübesi olan ?

Sizce ne kadar mümkün ? İkametim Almanya'da bu arada. Bende eğer böyle bir şeye karar verirsem, Ausbildung yada Duales Studium denen programlardan birisine katılıp, el mahkum yeni bir diploma-belge-sertifikasyon almak zorundayım. Minimum 3 yıl, yeni bir muharebe demek.

Son sorumu da sorayım. Az çok yazılım bilgisi olan birisine, kendisini geliştirmek amaçlı tavsiye edebileceğiniz, online dersler, kurslar, kaynaklar, kitaplar, siteler var mıdır ? Uygulama geliştirici olmak şu anda aklıma en fazla yatan hedef konumunda. Biliyorum ortalık bu tip "rehber" denen şeylerle dolu ama hangisini seçeceğini, hangisinden başlayacağını şaşırıyor insan. Sevgi ve saygılarla.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 19
  • güray @gurayd

    Bende mekatronik mühendisiydim, mühendisliği pek benimseyemedim ve yazılıma yöneldim. 2 senelik college programı bitirdim. Sağolsun okul çok iyi öğretti. Tek başına, internetten ya da kitaptan ne derece öğrenebilirsin bilmiyorum ama okul ile daha düzenli ve sistemli ilerliyor. Sınavlara hazırlanmak vs şeyler ile okul daha avantajlı kendi kendine öğrenmeye çalışan birine göre. Birde senin motivasyonunu düşürecek insanları hayatından kesinlikle çıkar. Bana da demişlerdi bu saatten sonra öğrenemezsin vs diyen. Muhtemelen şimdi onlardan kat ve kat daha fazla kazanıyorumdur. Türk milletinde ne yazık ki kıskançlık çok fazla. Eğer matematiği seviyorsan yazılımı da seversin diye düşünüyorum

  • kolcu @kolcu

    Ali hocam sen bir 5 hayatlık yaşamışsın. Kalan süreye vurursak bir 10 insan hayatını dolduracak aksiyonu bulacaksın sanırım 🙂

  • Serkan Demiroglu @srkndmrgl2

    Teknik ogretmenim.10.yilimda atamdim. @engin1984 hocam

  • kolcu @kolcu

    @norego1 Ali hocam bu deneyimleri mutlaka paylaş, çok değerliler bence.

Flight of the Navigator tam olarak gizli kalmış bir 80'ler hazinesi. UFO ve zamanda yolculuk temalarını işleyen 86 yapımı film, zamanın şartlarına göre gayet iyi, eğlenceli bir gençlik bilimkurgusu.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 6

Yazılımcı adayı arkadaşlara şiddetle öneririm. Bu ve bu playlistteki seriyi bitirin istediğiniz herhangi bir dilde istediğiniz kadar ilerlersiniz.

https://youtu.be/CHhwJjR0mZA

2. Data Structures and Dynamic Arrays

MIT 6.006 Introduction to Algorithms, Spring 2020Instructor: Erik DemaineView the complete course: https://ocw.mit.edu/6-006S20YouTube Playlist: https://www....
BeğenFavori PaylaşYorum yap