Çoğunluğun yolu #cokcekirdek görünüyor. Aynı isimle oradayım.

https://cokcekirdek.com/profile/prometrik/

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Merhabalar. Yaklaşık 2 sene önce aldığım monster aryond A32 v1.1 monitör biraz önce birden bire ekrandaki görüntü gitti. Arka aydınlatma vs çalışyıor. Farklı kablo vs denedim. Displayport takılıydı hdm, denedm yine olmadı. Monitör kendi menüsünü dahi göstermiyor. Tam 2 sene olmamış. Artık servise yollayacağım bakalım. İyi ki kendi kutusu duruyor.

Şuan 32 inç tv ye bağladım. İşler yoğun ve servis süreci sırasında bu şekilde idare etmektense bir monitör almayı planlıyorum. Şu modeli gördüm. Benzeri yorumlarınız var ise alabilirim. IPS ve min. 27 inç bakıyorum. Oyun fazla oynamıyorum(vakit olmuyor 🙁 ). Teşekkürler. #Monitör

https://www.epey.com/monitor/viewsonic-va2732-h.html
#monitörtavsiyesi

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 8 / 11

#router Araştırması yaparken buldum yine kendimi. Bugün 2.4ghz bağlantıda sorun vardı. İşin garibi keenetic lite ve mi router4a ikisini de aktif kullanıyorum ama bugün ikisinin de 2.4ghz bağlantısı yok gibiydi. mi 'nin 5ghz bağlantısında hiç sorun yoktu. Ama mi 'de upload gecikmeyi görünce sıkıldım artık.

Hızlı bir araştırma sonrası honor router 3 buldum ve sipariş geçtim. Huawei ax3 ile aynı görünüyor. 2 çekirdekli modeli. Fiyat olarak çok daha uygun. 1-2 yıl önceki incelemelerde geçenle aynı fiyat. Enflasyonu düşünürsek oldukça iyi. En yakın rakibi mercusys mr80x gördüm ki o da daha pahalı. Router bakan olursa Wifi6 destekli bu modellere göz atsın derim.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 10 / 14
  • Tarık @xahve

    Keenetic'te sorun yaşıyorsanız o sorun cihazdan değil komşuların yaydığı enterferanstan kaynaklıdır. keenetic'te sorun yaşanmaz

  • prometrik @prometrik

    @tongyabguhan34 Hocam bir kere sizin cihaz 2.4ghz. Eğer çevre gürültünüz fazla değilse 50mbps civarı internet kullanıyorsanız devam edin derim. Ama çevre gürültüsü ve 100mbps internet hızını verimli kullanmaya gelindiğinde net şekilde 5ghz bir cihaza geçmek gerekiyor. 5ghz sadece kendisi bile çok fark ettiriyor.

    Şöyle örnek vereyim: (ortama ve koşullara göre değişir. Ben kendi tecrübemi ileteceğim). Modemde 100mbps internet var. 2.4ghz router la odamda 70 mbps civarı görüyorsam, 5ghz ile 90 kusür mbps alabiliyorum. Yani kablosuz ile neredeyse tam verim alıyorum internetten.

    Başlangıçta 5ghz ihtiyacınıza bakın. Tabi alıcı tarafında da 5ghz bir alıcı olmalı. Bir de araya engel girdikçe kalite düşer. Ama benim konumumda keenetic lite modelinden daha iyi mi4a 5ghz verimi.

    Diğer aşama cihaz seçmek. Aşağıya birkaç model karşılaştırmasını ekledim. Almışken wifi5 yerine wifi6 cihaz almak mantıklı.

    Şöyle ki wifi keenetic extra wifi 5 ve 5ghz kanalında 867mbps hız vaat ediyor. Ama ethernet portu fast ethernet 100mbps destekliyor. Benim gibi modeme kablo ile bağlıyorsanız, 100mbps üstü internet hızı göremezsiniz. Wifi sinyali hızlı çalışır. İşlemci ve depolama gibi kısımlarını ayrıca incelesiniz.

    Wifi6 keeneticte epeyde en uygun gördüğüm keenetic sprinter. Ax1800 veri sembolü ile 2.4ghz de 574mbps e çıkmış yani 2.4ghz de de daha iddialı. 5 ghz de ise 1200mbps hız vaat ediyor. Ethernet portu gigabit. ama ücreti 1550TL görünüyor.

    Honor router 3 modeli ise, ax3000 veri sembolüne sahip. 5ghz kanalında 2400mbps hız vaat ediyor. Gidabit port. İşlemcisi en hızlı ürün görünüyor bu listede. Ayrıca antenleri 6Dbi ile daha iyi çekim gücü vaat ediyor. Üstelik tüm bunlar için 700TL istiyor. Bu rakipleri içerisinde Fiyat/performans durumuna getiriyor.

    https://www.epey.com/modem-ve-ag/karsilastir/367173-367188-367194-644646-848643/keenetic-lite_keenetic-omni_keenetic-extra_honor-router-3_keenetic-sprinter/

    (Size bilgi vereyim derken teknik özelliklerle inceleme yazmış oldum artık 🙂 )

  • Demoksil @demoksil

    Ben TP-Link Archer AX55 ve TP-Link RE605X kullanıyorum. 1000 mbps bağlantı gpon cihazından direk TP-Link Archer AX55'e bağlı. SO'ın verdiği modemi kullanmıyorum. Router fiyatları birbirine yakın. Tp link kullanmayı yine de tercih ederdim en azından mesh'ten yararlanırsınız.

    • prometrik @prometrik

      Hocam biri 1500 kusür diğer 1800 kusür TL. O fiyatlara çıkarsam da düşünmeden keenetic alırım. Tp link de bilirim güzeldir ama alternatifi mercusys yine daha uygun. Tp link bluetooth usb adaptörde beni üzeli kendisine pek güvenemiyorum. Mesh olayı keenetic te var. Honor da destekliyor. Mercusys de. Bu biraz daha kullanım senaryosuna giriyor. Ben mesh olmasa bile accesspoint olarak farklı bir cihazı kurup devam edebilirim.

    • Demoksil @demoksil

      @tongyabguhan34 Ubuntu terminali üzerinden aldım. İnternette bir sürü yöntem var.

  • prometrik @prometrik

    Ah hocam biliyorum ama ne yazık ki neyi kasdettiğimi anlamamışsınız. Belki gece vakti ben aktaramadım. Bakın şöyle bir blog yazım da var sizin belirttiğiniz detaylarını anlattığım:

    https://teknoseyir.com/blog/wifi-performansini-en-iyilestirme

    Ama şöyle bir konu da var gecikme(bufferbloat) ile ilgili belki bir göz atmak istersiniz:
    https://teknoseyir.com/blog/internette-gecikmelag-bufferbloat-onlemeqos

#Sapphire Pulse RX 6600 nasıl bilirsiniz? Çok fiyat performans göründü gözüme. Gtx 1650 den geçiş güzel olacak 🙂

Kartın durumunu araştırırken sıcaklıktan konuşanları gördüm. Maks. 70 derece görüyor. Ama sonra undervolt videolarına denk geldim ve çok şaşırdım. 100W yerine 70 hatta zorlanırsa 60W ile aynı fps değerlerine çok daha düşük sıcaklıkla ulaşılabiliyor. Elektrik faturası için sevindirici, ev ısıtması için üzücü haber 😀

Sizin yorumlarınız var mı?
#ekrankartı

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 9

Selam arkadaşlar. Anakart bios update hazırlanıyorum. Biraz araştırdım. Ancak emin olmak için size sormak istedim.

Gigabyte B450m s2h (Namı değer milli anakart 🙂 )
Mevcut Bios: F1 (çalışıyorsa riske etmemek için elleşmem normalde 🙂 )
http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/b450m_s2h#support-dl

Şimdi güncelleme için chipset güncelleme sonrasında; bios geçişini şu şekilde yapmam lazım anladığım kadarıyla;

F1 > F32 > F40 > F62

Diğer sürümlerin ara sürüm olduğunu düşündüğüm için F62 ile güncellemeyi bitirmeyi düşünüyorum.

Mevcut işlemci: R3 2200G
Bu işlemler sonrasında ryzen 5xxx serisine geçiş yapılabilir değil mi? Mevcut işlemci ile çalışmasında da sorun olmaz?
#bios #Anakart #biosgüncellemesi #biosupdate

Düzenleme: Q-flash ile kurmayı planlıyorum. Son sürüm öncesi F40 zorunlu görünüyor. F40 öncesi de q-flash için F32 önerilmiş. Yarı yolda kalmayız değil mi?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • KeLBoY @kelboy

    Zaten BIOS'ların sırayla yüklenmesi diye bir şey yok bildiğim kadarıyla, en son sürümden önceki sürümler zaten sıfırlanıp siliniyo.. Ben eskiden beri flash diske yazıp, BIOS üzerinden güncelleme yaparım.. Geçenlerde de Ryzen 5600 işlemciyi takmadan önce 2 sürüm atlayıp son sürüme güncellemiştim.. Gigabyte son sürümden önceki sürümleri sorunluydu yada eksikti, son sürümde bayaa toparladılar..

  • Anıl @anilkirac

    F62 çıkmış ve sende F1 mi yükü, elim ayağım titredi.

  • Alpi Ironside @alpi350

    Çalışsa bile BIOS sürümünü F1'de bırakmayın. Onun üzerine gelen bi ton yeni şey var.
    Sıralama olarak yuarıda yazdığınız gibi gidebilirsiniz. Fakat F62 yerine F63d yükleyip bırakın.

  • prometrik @prometrik

    Cevaplar için teşekkürler. F1 > F32 > F40 > F63d (son sürüm) olarak geçişi tamamladım. Bios üzerinden q-flash ile geçiş yaptım.

    Arada passmark ile test yaptım. Son sürümde performans biraz yükselmiş görünüyor.

    Bu arada ilk bios update de F32 kurduktan sonra, restart sonrası gigabyte logosunda kaldı. Kapatıp açtım vs bana mısın demedi. Bios tam olarak kurulduğu halde boot sorunu vardı. Forumlarda telden baktım. Birisi m2 ssd den demiş. Tüm ssd ve hdd leri çıkardım. harici ekran kartı çıkarıp vegaya geçtim yine olmadı. bios pili çıkardım yine olmadı.

    En son çift ramlerden birini çıkardım. bir de anakart usb girişte usb wifi adaptör vardı onu çıkardım. Sonunda düzeldi ve çalıştı. Başına gelen olursa usb girişlerde klavye ve mouse dışında bir şey bırakmasın. Herhalde tüm sorun usb wifi adaptörden kaynaklanıyordu. Ara bir sürümde yine aynı sorunu yaşayıp direkt wifi adaptörü çıkardım sorun kalmadı.

#3DPrinter Bakıyorum bu sıra. Evde kullanım için. Ender 3 pro ve ender 3 v2 dikkatimi çekti. Var mı tecrübesi veya bilgisi/önerisi olan?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 11
  • sawgent @sawgent

    Ender3 v2 başlangıç ve öğrenme aşaması için gayet yeterli bence. Her şeyde olduğu gibi onun yerine şunu alayım diye diye yine uçuk fiyatlara doğru yelken açılıyor ve sonu yok. Ender3 v2'ye gerekli yükseltmeleri yaptığında yine CR6'nın kullanım kolaylıklarına ve fiyatına gelmiş oluyorsun. Öğrendiklerin ilerisi için cebinde kâr olarak kalıyor. Profesyonel anlamda uğraşmayacaksan v2 ile yoluna devam edersin. Baktın iş ilerliyor CR6'nın da üzerine çıkabilirsin o zamana kadar öğrendiklerinle.

    • prometrik @prometrik

      Yine de otomatik tabla ayarı bayağı önemli bir gelişme gibi duruyor. ender 3 v2 de nasıl oluyor upgrade bir de ona bakayım 🙂

    • sawgent @sawgent

      @prometrik Ender3 v2 baskı hacmi açısından da bence giriş için iyi. Eğer ilerde daha hacimli nesneler basılacak olursa yada baskı tipini reçine vs gibi farklı türlere evireceksen daha büyük hacimli ve daha gelişmiş makinelere geçebilirsin. Iron Man zırhı basan vardı hatırladığım kadarı ile Ender3 ile.

      Otomatik tabla ayarı basit bir geliştirme aslında. Yaygın bir model olduğundan bolca içeriği mevcut youtube ve forumlarda. Gerek geliştirme anlamında gerek sorun çözümü anlamında.

  • cgdincer @cgdincer

    Fazla para verme pro olanı al. Otomatik tabla ayarı çok elzem değil. Ekran hiç gerekli değil, zaten raspberry pi alınacak, şart. Yazıcıda en önemli şey kontrolcüsü.

  • Mustafa Yeşil @mujjer

    https://youtu.be/DzZMrbRqUyU
    Bazı upgrade bir şeyler yapılabiliyor izlemeni tavsiye ederim

  • scorptr @scorptr

    Otomatik tabla ayari olan bir modelle baslamani oneririm obur turlu erken bıktırır

İki yıl kadar önce kullanmaya başladığım JD nvme ssd sizlere ömür. Dün akşamdan beri dosya kurtarma ve yeni sistem kurmaya çalışıyorum. Nvme ssd read only moda geçmiş ve windows başlamıyordu. Onarmayı denedim olmadı. Dosyaları yedekledim. Silip yeniden kurunca çalışıyor ama güven olmaz. HD tune ile bakınca smart verileri çıkmıyor. enyseki sata ssd vardı yedekte. Ona yeni işletim sistemi kurdum.

Sanırım 2 yıl 2 ay olmuş. Şimdi incehesap sitesine baktım 3 yıl garanti denilmiş. Bakalım nasıl bir süreç geçecek.

#jamesdonkey

https://teknoseyir.com/durum/1183982

#jamesdonkey #jd #ssd Selamlar arkadaşlar.

#jamesdonkey #jd #ssd Selamlar arkadaşlar. Sistemimi Aomei yazılımı ile james donkey ssd ye klonladım. Taşınma sonrası sistemi buradan başlattım. Yeni dik testlerini paylaşıyorum....
BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 8 / 9
  • Suicide @suicide

    verileri cikartabildiyse gerisi teferruat 🙂

  • Daviance @daviance

    Alanı eşekler kovalıyor demek ki.

  • anıl @anil_

    Geçmiş olsun. Eğer çok önemli veriler varsa yedek almak gerekiyor mutlaka yoksa Samsung SSD de alınsa bozulabiliyor. Elektronik parça sonuçta en iyi SSD vardır elinizde ama PSU yanar, bir bakmışsınız SSD de gitmiş. Yedek almışsanız sorun yok bence. Fiyatı kadar ürünler sonuçta ama dediğim gibi daha pahalı üründe de sorun yaşayabilirsiniz, olma riski daha az olur ama yine de risk var. Bende de Ezcool'un sata SSD'si var; bayağı oldu alalı, sağlığı %98'de, nereye kadar çalışacak bakalım. 🙂 Bu tip ucuz SSD'lerde içindeki bileşen kalitesi ünite ünite fark edebiliyor, o sıkıntı. Loto biraz ne geldiği.

    • prometrik @prometrik

      James donkey de son baktığımda sağlık %98 di. Hatta şimdi hd sentinel uygulamasında yine aynı görünüyor. Ama güven olmaz artık. Oyun dosyalarını falan atarım ancak. Bu yüzden hep klasik hdd de kullanıp önemli verilerimi yedekliyorum. Daha önce hdd !de bad sector problemi de yaşadım. Ama o gittim bile demedim bilgisayarı bile açmadan gitmek gibi bir şey yapmadı. Bana birşeyler oluyor gidiyorum ben kendine iyi bak dedi. Helalleşip ayrıldık onca yıllık emeğinden sonra 🙂

  • cgdincer @cgdincer

    Böyle bir ürüne önemli veri koyacak kadar nasıl bir güven vermişti merak ettim.

    • prometrik @prometrik

      Önemli verim yoktu. Ancak günlük kullandığım bazı datalar vardı. Onları alıp sıfırladım. Şuan yeni kurulmuş windows'tan yazıyorum. Daha akıcı gibi eskisine göre 🙂

      Ek: Böyle bir ürün derken kastınıza emn değilim. Lakin ssdler çıktı çıkalı hık demeden gittiklerini bildiğimden, önemli datalarımı hep hdd 'de tutarım.SAta ssd daha öncede kullandım ama böyle sorun yaşamadım. Nvme ssd ve james donkey artık daha güvenilmez oldu gözümde.

Mayıs 2021 'de aldığım #SHARKOON light 2 100 az önce bir sayfa scroll/kaydırma yaparken orta topu gitti. Gitti derken takılıyor falan değil bayağı gitti. Topu kaydırınca tepki gelmiyor butondan. Sadece orta buton/klik çalışıyor :S Bu kadar çabuk bozulmasını beklememiştim. Çok daha ucuza aldığım dandik fareler bile daha uzun çalışmıştı.

Şimdi firma bak, fatura çıkar, servise yolla uğraş. Teknoloji şans işi ama olmadı be sharkoon 🙁

BeğenFavori PaylaşYorum yap

#TeknoTavsiye #mekanikklavye
Merhaba arkadaşlar. Bir mekanik klavye almak istiyorum. Araştırdım ve gamepower overlord almayı düşünüyordum ancak bu markada sorun yaşayanlar varmış.

Sizlere mekanik klavye önerisi için danışmak istedim. Aslında aradığım özellikler basit:
1. Uygun fiyatlı(400-500 arası. 600 olmasa daha iyi)
2. Sessiz. (araştırmalarımda red switch mantıklı. Yumuşak basım ve fps uygunluğu da iyi görünüyor.)
3. Işık gece görmeyi sağlasın yeter.(renkler falan önemli değil)
4. Numpad olursa iyi olur. Yalnız fiyatı çok yükseltecekse olmasa da olur.
5. Türkçe Q (Bu devirde ing q satılana denk geldim şaşırdım doğrusu.)
6. Arada kod yazdığım için işaretleri için ayrı tuş olması güzel olur.

Biraz araştırınca gamepower overlord mantıklı geldi satış ve yorum sayısı da fazla. Ama ogre gibi modellerinde 1 ayda tuşun basmama sorunu yaşayan görünce kararsız kaldım. Fiyat aralığında philips 8605(cyan switch), GameBooster GB-G908, Performax Performax-G Xargon (outemu red switch) buldum.

Sanırım Performax xargon outemu red switch yanında sunduğu medya özellikleri(ses tekerleği), %100 anti ghosting, numpad, makro desteği gibi güzel özelliklerle yeni hedefim oldu. Gamepower Overlord 'da kablonun type-c ve değişebilir olması hoşuma gitmişti. Ama performax da dolu dolu özellik veriyor. Olumsuz bir yorum görmedim. Bilgisi olan var ise veya alternatif önerecek yorumunu rica ederim.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 26 / 32

#ikinciel #Satılık #Monitör
AOC 24G2U 24 inç 144hz 1ms monitörümü satıyorum. Üzerinde üzerinde dahili usb hub(biri usb 3.0) bulunmaktadır. Freesync destekli. G-sync sorunsuz çalışıyor. Tam pivot(sağ-sol, yukarı-aşağı, eğim, çevirme(pivot)). Ben gtx 1650 ekran kartımla g sync açık kullanıyorum. Ölü piksel bulunmuyor. 31 Aralık 2020 tarihinde teslim alındı. Mevcut sisteme takılı. İsteyen olursa test vb. yapılıp gönderilir. Kutusu duruyor.

Fiyat: (-Kaldırıldı-) İstanbul içinde elden alınabilir.

https://eu.aoc.com/tr/gaming/products/monitors/24g2u-bk

AOC 24G2U/BK 23,8 inç monitör | AOC Monitör

AOC 24G2U/BK 23,8 inç monitör. Mükemmel renkler, mükemmel hız. Hangi oyun olursa olsun, AOC 24G2U’da oynayın.
BeğenFavori PaylaşYorum yap