Mi Router 4A AC1200 Giga Versiyon İnceleme

Herkese Merhabalar,

Bugün size bir süredir kullanmakta olduğum Mi router 4A modelinin, olabildiğince güzel bir şekilde incelemesini yapacağım. Öncelikle ürünü almaya karar vermem ve yaşadığım sorunlar bahsettim. Bu kısmı geçmek isterseniz doğrudan geçip, "deneyim" kısmına bakabilirsiniz.

 

KARAR VERME SÜRECİ

 

Öncelikle bu sitedeki çoğu kişi biliyordur ancak dışarıdan okuyanlar için uyarayım: Bu bir modem değil. Kablolu modemi kablosuza çeviren yada mevcut kablosuz modemin kablosuz performansı kötü ise onun yerine kullanılabilen bir ürün(router). Burada önemli nokta, modeminizin "bridge" yani "köprü" modunu desteklemesi. Bunu modeminizin özelliklerinden kontrol edebilirsiniz. Kısaca Bridge modunda modem sadece internet bağlantısı sağlar. Kablosuz özelliği varsa kapatılır. Ağ içinde IP dağıtımını router yapar.

 

Ben neden bu ürünü aldım? Mevcutta kablo net modemimi uzun süredir memnun olarak kullanıyordum. Netmaster CBW-383Z4 modeli. Eskiden ben kablo ile kullanıyordum. Ama kablosuzda ev halkı zaman zaman sorun yaşıyordu. Çok önem göstermemiştim. Şimdi benim de kablosuz olarak bağlanmam gerekti. Bilgisayarıma TP-Link TL-WN722N modeli kablosuz adaptörünü aldım. Uzun araştırmalarda bağlantı kopması ve ping konusunda en başarılı ürün olarak bu gözüküyordu. Ancak kablosuz modemimle bağlantıda zaman zaman sorunlar yaşamaya başladım. Hız düşmeleri çok can sıkıcı oluyordu. İnternet hızım aslında iyi olmasına rağmen, eskiden yaşamadığım sorunları yaşıyordum. Bir şeyler izlerken takılıp tüm seyir keyfini mahvediyordu. Ara ara olan bu durum son zamanlarında gittikçe artarak iyice can sıkıcı olmuştu. Bu nedenlerle değişiklik yapmaya karar verdim.

 

Yeni modemleri araştırdım. kablonette docsis 3.0 özelliği olan sınırlı modellere bakmakla kalıyorsunuz. İyi denilen modellerde çok ucuz görünmüyor. İkinci elde eli yüzü düzgün 200TL civarında çıkıyordu. Türksat ile konuşup sorunu belirttim. Modemi kontrol ettiler(uzaktan). Modem geç cevap veriyordu. Gerçekten bu durumu ben de fark etmiştim. Hız testlerinde(speedtest) ping süresi (fiber sağolsun) 11-12ms çıkıyordu. Ama hız testi ekranı aılması, başlaması falan çok gecikmeli idi. Araştırınca bu durumu da öğrendim. Speedtest aslında modemin internete bağlantı hızını veriyor. Ancak bilgisayarın modeme bağlantısında bir gecikme daha var. İşte bu durum bundan kaynaklanıyordu. Araştırmalarımda daha detaylı bir dsl test sitesi buldum. Onun sonuçlarını da paylaşacağım. Farklı modemlerde de ne yazıkki kabloszuda sorun yaşayan da memnun olan da vardı. O yüzden hangi modemi alsam sorunum çözülür emin olamadım.

 

Önemli bir detay olarak araştırmalarımda fark ettim ki; Mi router 4A AC1200 giga versiyon modelinde 128MB bellek var ve 128 cihaza kadar destek sağladığı belirtiliyordu. Bundan yola çıkarak bellek ile cihaz sayısı desteği arasında bağ olduğunu düşündüm. Ancak ne yazıkki netmaster modemim için bellek miktarını bulamadım. Yani bu bilgiden yoksunuz. Dahası işlemci olarak Mi router oldukça güzel ama yine netmasterda ne olduğu bilinmiyor.

 

Router almaya karar verdim. Hem başka modeme/internet sağlayıcıya geçsem bile kullanabilirdim. Çeşitli modeller inceledim. Ancak fiyatına göre en iyi özellikleri verdiğini düşündüğüm Mi Router 4A Giga modelinde karar kıldım. Nedir bu giga versiyon? Ürünün üzerinde 2 ethernet ve 1 wan portu bulunuyor. Bu portlar ilk sürümde 100mbps destekliyor. Giga versiyonda ise 1000mbps desteğe çıkılmış. İmkan varken giga versiyonu tercih ettim. Yaklaşık olarak 165TL ye almıştım. Şu anda da 170TL fiyatından kolayca bulunabiliyor.

 

Belirtmeliyim ki mi routerın 4A modelinde usb girişi yok. Yani usb bir cihaz bağlamak veya usb bağlayıp indirme işlemleri için bu girişten yoksunsunuz. Ben böyle bir kullanım yapmadığım için benim için bir kriter değildi. 2 ethernet portu ile kablolu kullanım da sunuyor. Sanırım accespoint özelliği de var. Bazı yerlerde bu özellik yok, bazı yerlerde ise var denmiş. Ben ihtiyacım olmadığı için denemedim. Qos özelliği ile bağlı cihazlara hız sınırı konulabiliyor ama bu özelliği de kullanmıyorum 🙂

 

KURULUM

Alternatif bir kaynaktan kurulum videosu: https://www.youtube.com/watch?v=TkHZI12vWlk

Aslında kurulum oldukça basit. Yalnız tekrar uyarım: Modeminiz "Bridge" yani "Köprüleme" modunu desteklemeli. Modem arayüz şifremi unuttuğum için modemi fabrika ayarlarına sıfırladım. Kablosuz özelliğini manuel olarak kapattım(bu işlemler için ethernet kablosu ile modeme bağlanmanız gereki bu durumda). Kablosuz kısmında ve başka bir kısmında(şimdi hatırlayamadım) bridge modunu aktifleştirdim. Güvenlik duvarı kısmında wan engelleme açıktı. Onu da kapattım.

 

Sonrasında Mi Router 4A cihazı prize bağladım. Kablosuzda doğrudan aktifleşiyor. Telefon ile mi router a bağlandım. Sizi doğrudan ilk ayarlara yönlendiriyor. Ağ adını, şifresini burada belirliyorsunuz. Kaydettiğinizde hemen kendisini yeniden başlatıp belirttiğiniz ayarlarla çalışıyor. Bu işlemlerde bir uygulama kurmanıza gerek yok. Bence bu güzel bir özellik. İşlemler bitince mi router ın wan/internet girişine ethernet kablosunun bir ucunu, diğer ucunu ise (öncede ayarladığımız) modemin ilk ethernet girişne bağlıyoruz(modeme göre değişebilir. Genelde ilk giriştir). Artık işlemler tamam olacak. Mi router üzerindeki 2 mavi ışığı ile size çalıştığını ve internet olduğunu bildiriyor. Artık her şey kullanıma hazır. Ek bilgi: Modem ile router aynı çoklu prize bağlı. Dolayısıyla kapatıp açınca ikisi birlikte çalışıyor ve bir eksiklik veya yeni ayar falan gerekliliği hiç yaşamadım.

 

DENEYİM

 

Öncelikle Mi router 4A ya kablosuzla bilgisayarımı bağladım. http://192.168.31.1/ ile router arayüzüne erişebiliyorsunuz. Bu aşama kurulumda arayüz şifresi belirlediyseniz o şifre ile giriş yapabilirsiniz. Arayüz oldukça güzel, anlaşılır ve basit. Bağlı cihazları, işlemci yükünü, bellek kullanım oranını kolayca görebiliyorsunuz. Ağ ile ilgili detay ayarları da buradan yapabilirsiniz. Mi router arayüzün bir görünüm:

 

Router dualband yayını destekliyor. 4A modeli hem 2.4ghz hemde 5 ghz yayın yapıyor. Dual band seçtiğinizde bunları ayrı ayrı yayınlamak yerine tek yayın oluşturuyor ve modeme yakınlığınıza göre en iyi olan hızdan size yayın yapıyor.

Neler değişti? Öncelikle eskiden yaşadığım saçma olan internet yavaşlaması ve hatta bazen tamamen kopmasında kurtuldum. Artık kablosuzu olması gerektiği gibi sorunsuzca kullanabiliyorum. Bu gerçekten önemli bir değişim. Asıl merak ettiğim yukarıda bahsettiğim bilgisayar ile modem arasındaki ileitşimin yavaşlığıydı. Yani modemin geç cevap vermesi. Bu durum da ortadan kalktı. Eskiden netmaster modem uzun kullanımda bazen ısınıyordu. Köprüleme modunda oldukça serin bir hayat sürüyor. Mi router ın da pek ısındığını söyleyemem. Tabi kış zamanları olduğunu da belirteyim.

Hızlar? Normalde 50mbps internetim var. 19:00-24:00 arası 20mbps hız veriyor. İnternet tarifem bu. Netmaster modemde kablosuzda sorun olduğunda gördüğüm en kötü hız(12ms D:0.47mbps U:0.79mbps):

Bir süre sonra kendisini toparladığında(ki bu ölçünlerde internet hızı 50Mpbs)(12ms D:22.41Mbps U:4.94Mbps):

Normalde netmaster hızım ile gün içerisinde 22-25Mbps civarında oluyordu. Bazen 35-40 Mbps değerlerini görmüşlüğüm olmuştu. Ama en önemli sorun stabiliteydi.

Şuan Mi Router 4A varken az önce yaptığım test(ki ağda 5-6 adet cihaz olduğunu belirteyim)(11ms D:41.46Mbps U:4.86Mbps):

Bilgisayarın modem ile arası yaklaşık 10 metre. Arada bir duvar var diyebilirim. 4 üzerinden 3-4 diş çekiyor. 50Mbps hız varken kablosuzda 41 küsür hız almak bence oldukça kabul edilebilir. En önemli kısmı ise bu hız stabil. İnternet kesmesi veya ani hız düşüşleri görmüyorum artık. Bir çok cihaz da bağlanıp interneti aynı şekilde kullanabiliyor.

 

Şimdi. Araştırmalarımda ping detayında bufferbloat durumunu gördüm: Merak edip bunun testlerini de gerçekleştirmiştim. yaptığım denemelerde Mi router hız olarak netmasterdan daha iyi sonuç aldı. Bufferbloat olarak ise bazen aynı, bazen daha iyi sonuç alıyor. Bu durum ağın yoğunluğuna da bağlı. Bufferbloat için bilgisayara özel ayarlar yapıldığını gördüm. Böylece bufferbloat süresi daha iyi oluyor. Ancak şu sıra bunu araştırıp üzerine gidemedim. İleride bununla ilgili çalışırsam, onun için ayrı bir rehber/inceleme hazırlarım. Test için: http://www.dslreports.com/speedtest

Bufferbloat için açıklayan ve uygulayan alternatif kaynak(ingilizce): https://www.youtube.com/watch?v=Opx3FSbLglQ

 

SONUÇ

Kısaca toparlarsak; Mi Router 4A satın alınma amacını yerine getiriyor ve işini layıkıyla yapıyor. Özellikleri de dolu dolu. Modeiminizin kablosuz performansından menun değilseniz, sizlere bu ürünü rahatlıkla önerebilirim.

Eksiklerimiz/hatalarımız olduysa affola. Yorumlardan soru sorabilir ve/veya eleştiride bulunabilirisiniz. Sizin de tecrübeleriniz varsa paylaşabilir; hatta daha iyisi bir inceleme de siz yazabilirsiniz 🙂 İyi günler.

Düzenleme: 10/10 puanı 9/10 olarak güncelledim. Onu da tekrar düşünüp, bir usb girişi olsa fena olmazdı diyerek kırpıyorum 🙂 4B ve 4C modellerinin olduğunu ve farklılık gösterdiğini de belirteyim. 4A hem 2.4 hem 5 ghz yayın yaparken diğerleri tek birini destekleyebiliyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bir önemli detay olarak da işlemciye dikkat etmenizi söyleyebilirim. Bu 4A modelindeki işlemci performans, özellik ve ısınma olarak oldukça olumlu yorum almıştı. Başka bir router almayı düşünürseniz de bu durumu aklınızda tutun 😉

 

Ek Bilgi: Router araştırmalarımda, fiber kullanıyorsanız ve bağlantı ethernet (rj-45) ile geliyorsa doğrudan router 'ın wan girişine takıp kullanabileceğinizin söylendiğini gördüm. Ancak benim durumumda anten kablosu olduğu için bunu deneyemiyorum. Eğer sizin böyle bir durumunuz varsa, modemi tamamen ortadan kaldırma imkanınız olabilir.

 

Ek 2: İnternet deneyimini daha iyi hale getirmek için wifi kanal seçimi ve gecikme(lag) konularında da yazılar yazdım. Bunlara da göz atmanızda fayda var.

 

WiFi Performansını En İyileştirme

İnternette Gecikme(Lag-BufferBloat) Önleme(Qos)

Ek 3: 23.02.2021. Router 'a gelen güncellemeler nedeni ile ayrıca belirtmem gereken noktalar var. Yorumlarda da konuşuldu.

  • Ara yüzdeki grafikler kaldırıldı(bana göre çok büyük eksik değil).
  • Duvar delme modu kaldırıldı.(Sinyal kalitesini düşürse de benim için çok büyük bir etkisi olmadı. Muhtemelen AB kuralları gereğince yapılmış bir işlem.)
  • Önceki sürümünde QoS ile upload ping konusunu güzel çözmüştüm. Son sürüm ile(yanlış hatırlamıyorsam 3.0.24) upload da bufferbload değerleri kötü oldu. Şimdilik idare etsem de, her güncelleme ile router'ın bir şeyler kaybetmesi hiç hoş değil.

Yeni çözüm olarak ise daha önce bahsettiğim Openwrt kurulumu. Ben kurulum yapmayı düşünüyorum. Çünkü openwrt kuranlar cihazın gerçek gücünün o zaman ortaya çıktığını söylüyor. Kurulum yaparsam burada da anlatırım ve güncelleyip buraya eklerim.

 

Mi Router 4A giga güncelleme ile yaşattıklarına karşın, fiyatına göre oldukça dolu donanım veriyor. Keşke ilk aldığım zamanki yazılımında kalsaydı.

 

Openwrt kurulumu gibi işlemlerle uğraşılmak istenmezse keenetic omni kn-1410 modeline bakılabilir. Benzer fiyatta ancak 5ghz ve giga port yok. Buna karşın openwrt tabanlı keenOS ile geliyor ve ara yüzünde bol özellikler var. Ayrıca usb portu da var. 5ghz olsun istenirse keenetic city modeli uygun fiyatlı görünüyor. Ben kısa araştırmamda bunları gördüm. Detay için ayrıca araştırmayı unutmayın.

 

Ek 4: Openwrt kurma düşüncesi ile mi4ac tekrar kurdum. Öncesinde kurup mevcut durumu ve varsa yeni firmware kurayım dedim. 3.0.24 yeni yazılım gelmemiş. Ancak denemelerimde SSID gizlemeyi kapatınca performansta feci yükselme oldu. Meğer onca derdi alan adı gizli olduğu için yaşatmış. Artık güncellemelerde ne yaptıysa. PC'ye 5ghz usb adaptör aldım. 5ghz üzerinden interneti gerçek hıza yakın (100mbps internet 94mbps ölçtüm geçen gün) internet hızı alabiliyorum. Bu router'ın halen gideri var.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 13 / 349

Mi6 Kulaklık Ses Performansı

Merhaba arkadaşlar.

Akıllı telefonunda kulaklıkla müzik dinlemeyi sevenler için bu incelemeyi yazıyorum. Müzik dinlemeyi sevenler ve sesin kalitesine önem verenler aslında bu konuyu neden açtığımı anlayacaktır. Müzik deneyimi üzerine ayrıca bir blog yazısı da paylaşacağım. Fazla uzatmadan inceleme ve karşılaştırma bilgileri ile incelememize başlayalım.

Şimdi konumuz müzik dinleme keyfi olunca kısaca şu bilgiyi verelim. Temel olarak müzik keyfini etkileyen 3 öğe olduğunu söyleyebiliriz. Kaynak cihaz, kulaklık ve oynatılan müzik dosyasının kalitesi.

Önceki telefonum Vibe P1 ile kıyaslayacağım. Kulaklık aynı kulaklık. Vibe P1 'de Poweramp müzik oynatıcısını kullanıyordum. Bass ağırlıklı dinlemeyi sevdiğim için oynatıcıda buna ve kendi kulak zevkime göre düzenlemeler yapmıştım. Müzik dosyalarımı aynen aktardım.

Satın alım için incelerken Mi6 özelliklerinde Hi-Fi ses detayı olunca tabi biraz beklenti oluştu. Type-c ekstra dönüştürücü olması dezavantajdı. Birde ben yolda yürürken müzik dinleyen birisiyim, dönüştürücü kablonun kolay bozulacağını düşünmüştüm ancak o da beklentimden daha iyi duruyor şuan.

Ses konusunda hiç iddiası olmayan Vibe P1 'den hissedilir fark olmasını bekledim. İlk müzik dinlemeye başladığımda Mi6 'nın kendi oynatıcısını denemiştim. Ne yazık ki müzik keyfinde beklediğim farkı hissetmedim. Evet biraz daha iyi geliyordu ama beni doyurmuyordu. Kişisel olarak yaptığım ekolayzır ayarlarının bu konuda etkisi olabileceğini düşünerek poweramp kurup yeniden kendi ayarlarımı yaptım.

Bir kaç haftadır bu şekilde müzik dinliyorum. Bariz bir kalite farkı olduğunu söyleyebilirim. Sahne derinliği daha iyi hissediliyor. Ses çok daha temiz ve net geliyor. Dolu dolu doyuruyor. Mi6 içerisinde ekolayzır ayarları var. Hatta mi kulaklıklar için hazır profiller yüklenmiş. Güzel düşünülmüş ancak müzik keyfine göre kategori neden yapılmamış dedirtti. Hazır profilleri ve manuel değiştirmeyi de(powerampte yaptığım ayarları yapıp) denedim ama belirtmeliyim ki poweramp ile aldığım keyiften uzak kaldı(Oynatıcı poweramp, ekolayzır mi6 olarak denendi). Poweramp sunduğu ayar miktarı ve sonuçları ile oldukça başarılı.

Sonuç olarak Mi6 eşit koşullarda benim beklediğim performansı verdi. Satın alırken type-c portundan oluşan çekincem, performans olarak geri dönüş sağladı. Sizin de kulağınızın alıştığı bir yapı vardır. Eşit şartları sağlarsanız #Mi6 üzmeyecek, daha çok keyif katacaktır.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 11
  • ugurr999 @ugurr999

    @prometrik Yok hocam benim rock zirkon 1 ayda bozuldu ki hiç hor kullanılmadı. Zaten rock zirkon çabuk bozulmasıyla nam salmış bir kulaklık bozulmadı 2 senedir kullanıyorum diyeni hiç görmedim. hep ''benim de bozuldu, benim de bozuldu'' muhabbetleri...

  • prometrik @prometrik

    @ugurr999 Bozulmadan 1 sene kullandım. Toplu taşımada turnikede falan takılmışlığı var. Hatta bir kere turnikeye nasıl takıldıysa kulaklarımda çıktı. Sonra baktım ki bir silikon başlığı çıkmış. Ondan sonra daha dikkat ettim. Bu seferde inmek için üzerine sürtünerek geçen birinin pantolon düğmesine takıldı. Kablosunu tutmasam kulaklık adamın pantolonu ile birlikte gidecekti. Benim ki hor kullanmaktan ziyade şanssızlık. Ama bu şartlarda da 1 sene götürdü. Sesi de oldukça güzeldir. Yeniden almayı düşündüm ama dolar malum 🙁 Bassları güzel ve bass verirken midleri öldürmez, tizleri de kaybetmez. Fiyat performans dengesi daha kullandığım sennheiser lar dahil en iyi kulaklıktı.

  • prometrik @prometrik

    Ben poweramp kullanana dek mi6 kulaklık performansını beğenmemiştim. Poweramp ile ekolayzır ayarı yapınca kendine geldi. Ben bass seviyorum ve bassları yeterince önde değildi. Ekolayzır ile ayarlayınca tatmin etti. Eğer kendiniz ayar yapmak istemezseniz hazır profillere bir bakın derim. Tiz ve mid daha iyi oluyordu diye hatırlıyorum. Ayarlar> Sistem ve cihaz > Ek ayarlar > Kulaklıklar ve ses efektleri

  • Lara Croft @yeqidacan

    977 Kbps Flac kalitede şarkı ile 128 kbps arasında (aynı şarkı) hiçbir fark alamıyorum. Hatta sorun piston fresh edition kullanmamdan dolayıdır, flac kalitedeki şarkıdan tam performans alamıyormuyum acaba diye düşünüyordum. Xiaomi ANC Type C aldım, yine hiçbir fark yok. 128 ile 977 aynı sesleri duyuyorum. Ya ben fark etmiyorum, ya dedikleri gibi yeni kulaklıklar 3-4 hafta sonradan tam performans vermeye başlıyor ya da telefonun verdiği ses hiç iyi değil. Yani o kadar para verdim, anc kullanabilmek güzel ancak insan bir ses farkı da duymak istiyor. 30 liraya aldığım piston fresh ile ses farkı olamyınca 'neden 300 lira verdim ki' hissi oluşuyor. :d
    Ya da bilmiyorum belki de fark vardır ama ben hissedemiyorumdur. İlk defa böyle pahalı kulaklık alıyorum kendime çünkü. 3 yıl piston fresh kullandım. Ondan önce de ucuz 20-30 liralık philips sh serisi.

prometrik paylaştı.

Stay Out of My Zoo - Webcam Protection

Komplo Teoristi bir kisi degilim, ancak gunumuzde her tur akilli telefon, bilgisayar, iPod, tablet gibi cihazlar en az bir kamera sensoru bulunduruyor ve her ne kadar da siketler "Biz musterimizin gizliligine asla tecavuz etmeyiz" deseler de ne onlara guvenmek, ne de bu gibi cihazlari hackleyip bize zarar vermek isteyen kotu niyetli insanlar/gruplar/organizasyonlara karsi erisilemez oldugumuzu dusunmek guc, hatta aptalca.

"Stay out of my zoo!" Zurih merkezli bir firma. Metal veya plastik, siyah, parlak metalik gri ve daha bircok renkte sizin manuel olarak kapatabileceginiz, bir tirnaktan kucuk webcam kapaklari yapiyorlar. £7.99'a 5 tane geliyor (Amazon.co.uk'den aldim, sitelerinde Dolar uzerinden kendileri de satis yapiyorlar). Ufacik, ayrica da 1mm kalinligi ile bircok laptopta sorun cikartmiyor. Asus N550JV laptop'um icin almistim esasen. Ne kadar kucuk ve guzel bir tasarim oldugunu gorunce Note 2'min on kamerasina da bir tane yapistirdim. Fotograflarda gorebilirsiniz. Fiyati da bir pakette 5 tane geldigini dusununce fahis degil. Gizlilik konusunda kaygisi olanlar icin bulunmaz bir nimet! 🙂 #Gizlilik #hack #webcam #akış

Siteleri de bu: https://soomz.io/

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • ad33p @ad33p

    Kickstarter'de bir proje vardı bu o mu dedim ama benzermiş. O da mıknatıs ile yapıyordu. Mutlaka herkes kapatmalı bir şekilde kullanmadığı kameraları.
    https://www.kickstarter.com/projects/1893116150/nope-live-free/description

    • pabu @pabu

      Eski laptoplar kendinden kapakli webcamlerle gelirdi. Sonra "nedense" (!) kapak olayini komple kaldirdirlar, seni isteyen herkes bir tikla izleyebiliyor. Bu nasil bir rezilliktir yahu! Ve bu olaya benim kadar takan insan da cok gormuyorum. Arada sirada "filanca cihaz hacklendi, bilgiler calindi" diye haber cikiyor, herkes pur sinir esiyor gurluyor, ertesi gun hersey unutuluyor. Sonra da neymis efendim, "Guvenlik" (!!). Kendi guvenligimizi kendimiz saglamaliyiz yapabildigimiz kadar iste...

    • ad33p @ad33p

      Pek estetilk değil ama alır almaz ilk yaptığım işlerden biri oluyor. Webcam kullanıldığı zamanlarda da A4 Tech'in o meşhur kamerasını görünce hemen almıştım.

  • Paralelport @paralelport

    İlginç ürün. Alıp denemek lazım.

    Maalesef bir de mikrofon olayı var.

  • prometrik @prometrik

    Bu sadece telefon yada pc üreticileri ile ilgili değil, yazılımların hepsi bu konuda dikkat çekici. Telefonumda kamerama ulaşabilen bir uygulamanın neler yaptığına tamamen emin olmak mümkün değil. Güvenlik programları telefonu izinsiz açmaya çalışanların resmini çekebiliyor. Bu güzel bir şey ancak birisinin bunu suistimal etmeyeceğine emin olmakta güç. Yüz tanımalar, parmak izi okumalar, teknoloji kişiselleşirken aynı zamanda kullanıcısı hakkında daha çok bilgi topluyor. Ve bunlar korunmadığı zaman işler çok karışır. Kaldı ki en iyi korumaların bile nasıl aşılabildiğini hepimiz zaman zaman görüyoruz. En akılda kalanı icloud idi. Peki apple kullanıcılarının parmak izi kayıtlarını kaybederse?Icloud tan sonra kimse imkansız diyemez diye düşünüyorum.

    Ek: Üründe kapak nasıl hareket ediyor? Mıknatıs mı kullanılmış? Mıknatıs ise telefon için mesela cepte falan çıkıp düşmesi mümkün mü? Yani mıknatıs ne derece iyi?

prometrik paylaştı.

Roccat Power Grid PC ve Mobil Uygulamaları

#akış Merhaba arkadaşlar, Roccat firmasını bilenleriniz vardır. Amazon'da falan öylesine gezerken egzantirik mouselarına belki rastlamışsınızdır. Bende yakın zamanda sitelerinde dolaşırken Power Grid adlı uygulamalarını gördüm ve gayet hoşuma gitti. Uygulama, siz oyun oynarken sistem bilgilerini ve sizin özelleştirdiğiniz doğrultuda değişik özellikleri telefonunuzda göstermeye yarıyor. Tabii bunun için aynı ağda bağlı olmanız lazım. Logitech Arx Control'ü de muhtemelen duymuşsunuzdur , o da basit bir şekilde o anki sistem bilgilerini anlık olarak telefonunuzda gösterir. Murat Gamsız deyimiyle sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim, Arx Control, Power Grid yanında oyuncak kalıyor. Power Grid, o anki Download-Upload işlemlerinden tutun da disk kapasitesini göstermeye kadar gayet ayrıntılı bir şekilde sistem durumunuzu anında telefonunuzda gösteriyor. İşlemci, RAM kullanımını saymıyorum zaten. Bunun yanında masaüstü uygulamasından daha başka neler gösterileceğini de siz belirleyebiliyorsunuz, örneğin ben ses kontrolü ve Windows tuşları (Windows 7 diyor ama 8.1 ve 10'da da sorunsuz çalışıyor) onları seçtim.
Fakat beni acayip etkileyen bu özellikler değil. Sitesini biraz daha kurcaladığım da download kısmınında çeşitli oyunların kontrollerinin telefondan yönetilebildiğini gördüm (http://www.roccat.org/en-US/Products/Gaming-Software/Power-Grid/Store/Grids/ ). Onlarca oyunun ve Windows uygulamalarının pratik komutları buradan bulunabiliyor. Mesela CS:GO'da ekran alıntısında da görüleceği üzere CT ve Teröristlerin para durumuna göre otomatik silah alma seçeneği var ( CT low'da Five-Seven alıyo, Full'de saçma bir şekilde SSG alıyor; T low'da P250, Full'de AK-47 ve Armor alıyor. Bomba ekranında duruyor ordan bomba alıp işi bitiriyorsunuz) Screenshot alma ve takım mesajı gönderme gibi bu işleri oldukça kolaylaştıran harika bir arayüz gerçekten de. Dahası onlarca oyunda bu destek mevcut. Bende incelemeyi yazmak için siteyi bir kez daha gezerken ETS 2 için de bir arayüz buldum ve onu da ekledim. Yalnız burada bir sıkıntı devreye giriyor. Mobil uygulama ücretsiz fakat 4'ten fazla sekme eklemeye çalıştığınız anda her sekme için 2 TL istemeye başlıyor. Uygulama çok yararlı ve ücretsiz olduğu için buna da bir şey dememek lazım. Mesela Windows tuşları sekmesinden feragat edilerek 2 oyun+ anlık sistem durumu+ ses ayarları gibi bir 4'lü kombinasyon benim işimi fazlasıyla görür açıkcası. Uygulamada Facebook ve Skype bildirimlerini alma seçeneği de var ama ben pek gerek duymadığım için hesabımı bağlamadım. Bu tarz programlardan bildirim gelmesini istiyorsanız da hesabınızı ekleyerek masaüstü bildirimleri alabilirsiniz. Ama kullanmadığım için düzgün çalışıp çalışmadığı hakkında bir şey diyemem.
Velhasıl kelam, Roccat Power Grid PC ve Android uygulamaları oyun oynama deneyiminizi gayet artıran, ücretsiz, işlevsel birer yazılımlardır. Bu tarz bir şey arayanların kesinlikle denemesi gereken yazılım. Puanım ise 9. Çünkü PC uygulaması biraz yavaş çalışıyor ve boyutları ayarlanamıyor. Fakat bunlar sunduğu özelliklerin yanında dikkate bile alınmaması gereken şeyler. Yeni güncellemeyle bu ufak sorunların ortadan kalkacağını düşünüyorum. Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım.
PC uygulaması indirme linki: http://www.roccat.org/en-US/Products/Gaming-Software/Power-Grid/Home/
Android uygulaması indirme linki: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.roccat.powergrid
İOS uygulaması indirme linki: https://itunes.apple.com/us/app/roccat-power-grid/id663679239?mt=8
Windows Phone şuan için yok. Çıkacak denmiş ama belirli bir tarih yok. Konu linki: http://power-grid-forum.roccat.org/viewtopic.php?f=16&t=329

BeğenFavori PaylaşYorum yap
prometrik paylaştı.

SteamGifts

Hanımlar Beyler Herkese Merhabalar ,

Bugün sizlere 10 çekiliş kazandığım oldukça işe yarar bir site tanıtacağım.
Sitemizin ismi Steam Gift isminden de anlayabileceğiniz gibi bu site ile hediyeler kazanabilirsiniz nasıl mı ? Sabredin anlatıyorum.

Öncelikle siteye üye oluyoruz ancak siteye üye olma koşulu 100 Dolarlık bir steam hesabına sahip olmalısınız. Bu neden mi gerekli çünkü böyle olmasaydı en çok steam hesabı olan kişi çekiliş kazanırdı.

Siteye üye oldunuz mu ? Mükemmel.

Öncelikle şöyle bir siteye göz atalım.

Giveaways ( Resim 2 ) 'de görebileceğiniz gibi sizde bir çekiliş oluşturabilirsiniz , oluşturduğunuz çekilişleri görebilirsiniz , girdiğiniz çekilişleri ve kazandığınız çekilişleri görebilirsiniz.

Her şeyi tek tek anlatmıyorum özünü anlatıyorum sadece gerekli olanlar.

Çekilişe katılacağız ama nasıl , neyle diye düşündüğünüzü şimdiden anladım ve onun da cevabını vereyim. Resim 3'te gördüğünüz gibi puanlarınız bulunmakta. Bu puanları satın alma veya başkasına yollama gibi bir durum bulunmamakta. Bu puanları çekilişlere katılarak harcayabilirsiniz. Puanlarınız azalınca yavaş yavaş eski haline gelecek. Söylemeyi unuttum. Maksimum 300 puanınız oluyor yani günde 1 kere minimum girmenizi öneririm.

Peki neden çekiliş oluşturmalıyız ?

Çünkü siteye üye olduğumuzda her çekilişe katılamıyoruz. Bazı çekilişler leveli yeten kullanıcılar için geçerli anladığınız gibi çekiliş yaparak level arttırıyoruz.

Gelelim kazanma taktiklerine 🙂

Kural => Gözünüz yükseklerde olmasın unutmayın bir çekilişe ne kadar az kişi katılırsa kazanma ihtimaliniz o kadar artar. Ben sürekli 1000+ katılımlı çekilişlere katıldığımda bir tane bile çıkmadı. Ancak düşük katılımlı çekilişlere katılınca haftada 2 oyun kazandığım bile oldu.
Bölgesi Türkiye olan çekişlere mutlaka katılın çünkü maksimum katılım 50 oluyor normal koşullarda. Bana bu şekilde 3 oyun çıkmıştı.

Dikkat : 5 ay önce PAYDAY 2: A Merry Payday Christmas Soundtrack çekilişini kazanmıştım ve dlc'yi alamadım. Düzenleyen kişi bana vermedi. Steamden ekleyip vermesini istedim anında sildi bende dlc'yi istediğimden değil direkt silmesine sinir olup siteye şikayet ettim. Kullanıcı 6 aydır siteye giremiyor.

Verilmeyen çekiliş dahil olmak üzere 10 çekiliş kazandım ve yaklaşık 75 dolarlık oyun edindim. ( Resim 4 )

Benim düzenlediğim çekilşler =>

Talisman: Digital Edition => http://www.steamgifts.com/giveaway/GDDXg/talisman-digital-edition

Talisman: Prologue => http://www.steamgifts.com/giveaway/cqRZ1/talisman-prologue

BOL ŞANSLAR.

İncelemeyi beğendiyseniz beğen tuşuna tıklayıp , paylaşırsanız sevinirim.

BeğenFavori PaylaşYorum yap