Paylaş Paylaş

Reeder W100i tablet incelemesi

Sayıları oldukça azalan Windows 8 tabletlerin ekonomik temsilcilerinden Reeder'ın W100i modelini inceliyoruz. Intel işlemcili tablet, klavye ile geliyor. Klavyesi gövdeye göre yapıldığı için eski netbook günlerini yaşatıyor.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • exxory @exxory

    Şaka gibi süpriz 🙂 2gun önce aldım izleyelim bakalım

  • Doğa @doga

    O kilit ekranındaki Kandinsky tablosu kendisinde yüklü mü geliyor? 😀

  • Behlül DOĞAN @behluldogan

    Güzel bir cihaz güzel fiyat 😉 acaba Linux kurulur mu acaba ?

  • t_d @td

    Hamdi abi hasta. Çalıştırmayın adamı bu kadar. 🙂

  • mcm @saturasyon

    Murat abinin dokunmatik ekranı gösterişi efsane olmuş 😀

  • exxory @exxory

    @gamsizm abi kendi şarj aleti dışında şarj olmuyor bende. Asus t100 vardı o usb den şarj alıyordu bunda o yok sen denedin mi ?

  • cinnabon @cinnabon

    Çok dürüst bir incelemeydi. Beğendim. Ürünün kendisine has bir hedef kitlesi var belli ki.

  • Realblue1 @realblue1

    Buna windows 10 yükleriz harika olur.

  • Ekrem @huseyinekrem

    Oyun konusunda çok büyük yanlışın var @gamsizm abi. Tamam bir asphalt8 bir MC5 sıkıntılı ama, bence bunda Underground2, most wanted 2005 yada Cod 1-2, Medal of Honor babalar gibi çalışır. Hatta o yılların neredeyse bütün oyunlarını oynarsın...

  • arandur @arandur

    Asus Transformer Book T100 sahibiyim. Bu ürünle aynı gibi. Bunun işlemcisi 1 adım önde ama ekran kartı 1 adım geride (olabilir). Ayrıca bunda usb 3.0 noksanlığı ve malzeme zaafı var. Asus her zaman markasının farkını yansıtıyor.

  • Ceyhun @_amuderya

    Abi bir kerelik inadına şu helikopteri vurmasanıza 🙂

  • Cem Aydınlık @cemaydinlik

    Fiyatı bence çok iyi, kullanılabilir bir ürün olmuş. Sadece windows üzerinde klavye ile birlikte internet kullanımını düşündüğünde bile mantıklı.

  • Mustafa Sakallı @swish41

    Reeder bu fiyatlandırma işinin iyi beceriyor. 179 TL'lik Windows 8.1'li tabletiyle de dikkat çekmişti, şimdi bu tabletle iyi bir fiyat aralığına oturmuşlar. Piyasanın fiyat açıda zayıf karnını biliyolar

  • furkan1zek @furkan3ze3

    LP de artık şu incelemelerde olsa kusursuz olacak.

  • Gökhan Yeniay @cgokhanyeniay

    Reeder tablet Asus t100'e çok benziyor. Ben tercihimi Acer SW5-011-19G0 dan yana kullandım, hatta geçen hafta indimle bu ürünün fiyatına çok yakındı. Cihazın klavyesiyle kullanım modları t100 den daha iyi olduğu için tercih ettim. Açıkçası windows tabletler için 32 gb tamamen hayal kırıklığı. Online maç yayınlarını izlemek ayrıca hdmi portu sayesinde görüntüyü televizyona rahat aktarabilmek bu cihazları muazzam kılıyor.

  • tuna80 @tuna80

    iki gün sonra batıp batmayacağını bilmediğim bir markayı sırf ucuz diye alamam. o kadar zengin değilim!

  • Realblue1 @realblue1

    Keşke steam yüklenip androidde olmayan güzel indie oyunlar denenseymiş.

  • arandur @arandur

    Sonuna kadar katılıyorum. Marketin kısırlığı yüzünden cihazımı tablet olarak değil de netbook olarak kullanıyorum.

  • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

    @gamsizm,@hkellecioglu; Casper'ın W8.1 tableti Vatan'da mevcut...

  • aslanyildiz61 @aslanyildiz61

    @gamsizm abi tam düşüncelerime tercüman oldun ya.. 64gb olsa gerçekten çok iyi olurdu...

  • lawnmower @lawnmower

    Bir süredir Acer Iconia W4 8" Windows 8.1 tablet kullanıyorum. Aynı cihaz değil ama içindeki donanım aynı, yazılım da aynı zaten, tek fark ekran boyutu ve sökülebilir klavye. O yüzden Windows 8.1'in tabletlerdeki kullanımıyla ilgili görüşlerimi yazayım, geri kalanı zaten videoda anlatılmış yeterince.

    Windows 8.1'li tablet alacaksanız masaüstü kullanımını unutun arkadaşlar. Yani tamamen unutmayın ama ona da fazla güvenmeyin. Windows masaüstü tablette kullanım için tasarlanmamış. Bazen pencereyi kapatmak bile zor olabiliyor. Bu ürün gerçi 10" olduğu için herşey biraz daha büyük, ama yine de dokunmatik kullanıma çok uygun değil. Fare / touchpad ile daha rahat olur tabi. Eğer Murat'ın bahsettiği gibi sadece Windows'ta çalışan bir yazılımı kullanmaya mecbur değilseniz masaüstüne çok gerekmedikçe uğramayın, işinizi Metro arayüzü üzerinden halletmeye bakın.

    İşte bu noktada uygulamalarla muhattap olmanız gerekiyor. Windows mağazası uygulama konusunda rakiplerine göre daha zayıf. Hatta, zayıflığından şikayet edilen Windows Phone'dan bile zayıf. Yukarıdaki paragrafı yazmamın sebebi şimdi yazacaklarımı okuyanların kafadan "Metro uygulaması yoksa normal uygulamayı kurarız Windows'a" diyecek olmalarıydı aslında. Normal uygulamalar dediğim gibi biraz sıkıntılı. Neyse, Windows mağazasında aradığınız uygulamayı bulduğunuzda bu sefer de uygulamanın düzgünlüğü meselesine takılıyorsunuz. Stabilite sorunları oluyor, uygulama yapması gerekeni yapmıyor, güncellemeler zamanında gelmiyor, sıkıcı şeyler yani.

    Bunu bir örnekle anlatayım. Mağazada ücretsiz Facebook uygulaması var. Bu uygulama özgün ve güzel bir arayüze sahip, kullanışlı sayılabilecek birşey. Ancak kullanım sırasında saçmalayabiliyor. Saçmaladığında kapatıp açmak gerekiyor. Messenger uygulaması yok, Facebook yazışmaları normal uygulama üzerinden yapılıyor. Ekran dik durumdayken online kişiler ve mesajlaşma bölümü gözükmüyor. Ekranı yatay pozisyona alınca onlar da geliyor, ama yine de mesaj olayı olması gerektiği kadar rahat değil. Açıkçası tablet elimdeyken Facebook mesajlaşmalarını telefondan yapmak daha kullanışlı geliyor bana, bu böyle olmamalıydı. Bu işi kolaylaştıran 3. parti uygulamalar var ama ben Facebook şifremi alakasız bir uygulamaya girmek istemiyorum. Bir de, mesela birisinin doğumgünüyse haber veriyor ya Facebook, ona tıklayınca uygulama içinden açmak yerine tarayıcıda açıyor o sayfayı. Zaman tüneline başkalarının yazdığı şeylerin onaylandığı sayfa da böyle. Tarayıcıda açmak pek sağlıklı değil, çalışmasına çalışıyor ama dokunarak kullanımı zor.

    Facebook örneğini verdim çünkü hemen herkesin kullandığı birşey. Çoğu uygulamada bu tip ufak tefek aksamalar oluyor maalesef. Düzgün çalışan uygulamalar da var tabi, ama işte Android ve iOS bu konuda biraz daha ileride.

    2GB bellek gözünüzü korkutmasın, Metro uygulamalarına fazla fazla yetiyor. Windows o konuda çok başarılı, aktif olmayan uygulamaları uyku moduna alıyor, bellek tüketimi düşüyor. Dahili depolama alanı meselesi diğer tabletlerden farklı. Metro uygulamalarını hafıza kartına kurmak mümkün değil (kuruluyormuş gerçi ama sıkıntılıymış biraz). Ancak bu sistemlerde hafıza kartı sanki dahili disk gibi görünüyor (benim Acer'da öyle en azından). Bu yüzden örneğin Steam, Origin, iTunes filan kurulabiliyor hafıza kartına. Bu güzel birşey. Eğer hafıza kartına birşeyler kuracaksanız kart seçiminde ucuza kaçmayın. Class 10 olması da yetmez, SSD'lerdeki IOPS olayı hafıza kartlarında da var. Bu IOPS olayı sıralı okuma hızından daha önemli. Tabi üreticiler bunu belirtmiyorlar teknik verilerde, o yüzden incelemeleri okumanız lazım. Hani CrystalMark testlerinde en altta çok yavaş olan aktarım hızları vardır ya, işte onlar önemli. Onlarda başarılı olan kartlara yönelmekte yarar var. Kaliteli markaların kaliteli kartlarını tercih edin, uygulamaların açılma süreleri ciddi oranda kısalıyor iyi bir kartla.

    Ben Windows tabletleri genel olarak beğeniyorum, hala bazı eksiklikleri var ama o kadar kusur herkeste olur. Gerektiğinde zor da olsa masaüstü uygulamaların kullanımına izin vermesi, istendiğinde monitöre bağlayıp normal bilgisayar gibi kullanılabilmesi filan harika özellikler. İncelenen ürünün daha küçük modeli olan Reeder W7iC de var mesela bende, medya oynatıcı olarak kullanıyorum. Doğrudan Mini HDMI çıkışı vermesi sayesinde USB yuvasını meşgul etmeden televizyona bağlayabiliyorum. İster dosya indiririm, ister indirdiğimi oynatırım, şahane bir HTPC oldu işte.

    İnceleme güzel olmuş, elinize sağlık. Devamını da bekleriz. 🙂

    • koray çetinkaya @killforyou28

      Emre abi hangi konuda bilgin yok.!☺Bravo

    • Şevket Zaimoğlu @sevketzaim

      Bence Microsoft'la ilgili temel sorun, o uzun Windows ve Ofis geçmişini bir türlü avantaja çevirememesi, yol ayrımlarına geldiğinde kararsız kalması ve herkesi memnun edeyim derken kimseyi memnun edememesi.

      Burada Microsoft'un PC cephesinde üstün iken Android ve iOS'un mobilde üstün olmalarının şöyle psikolojik bir yansıması var. Mobil cihazlar, kullanım biçimleri gereği doğal olarak çok daha hızlı yıpranıyor ve eskiyorlar. Telefonun bataryası tükeniyor, düşürülüp darbe alıyor, sürekli elde kullanılmaktan dolayı plastiği soyuluyor şu oluyor bu oluyor, 2 yıl içinde alet zaten yıpranıyor. Yıpranmasa bile, artık ekran boyutu, çözünürlüğü vs çok düşük kaldığı için alet gözden düşüyor. Dolayısıyla o cihaza ilişkin insanlarda bir güncelleme beklentisi kalmıyor. Mesela benim 2010 yılında aldığım HTC Desire telefonum hala çalışıyor ama bu nedenlerden ötürü cihaz bir köşede kullanılmadan duruyor. Ama, telefondan daha eski Core2Duo işlemcili 3GB RAMli nvidia harici ekran kartlı 17 inçlik Toshiba laptopum hala çalışıyor ve donanımsal bir sorunu yok. Laptop Windows Vista ile gelmişti ve daha alındığında bile Vista'dan kaynaklanan hantallık sorunu vardı. Sonra Windows 7 yükledim, derken şimdi Windows 8 yükledim, ama alet şu anda, 1080p youtube videolarını oynatırken kasıyor. Ben de faturayı Microsoft'a kesiyorum:)

  • Albuquerque @albuquerque

    Casper'ın da 400 liralık bir ürünü vardı. Bu üründe 10" ekranı, 2 gb rami ve klavyesi ile 650 tl gibi iyi bir rakamda. Ancak kullanıcılar reeder firmasının servisinden pek memnun değiller. Forumlarda bu yönde bir sürü eleştiri var. Dikkat etmek lazım. Atıyorum 1 yıl sonra klavyesi yada klavyeye tableti bağladığımız bağlantının bozulması oldukça muhtemel. Burada yolumuz servisi düşüyor. Serviste pek iyi değil. Ayrıca 32 gb windows kesinlikle alınmaz. İki program yükleyip, birkaç gün internette gezince windows şişmeye başlıyor. En az 64 gb tercih etmek doğru olacaktır.

  • Hasan ilker Com @ilkercom

    ilerde böyle bir tablet düşünüyorum. arabadaki ses işlemcisi rs232 portlu. ona mecburen usb dönüştürücü kullanıyorum. yazılımı da win 8 ile çalışabiliyor. bazen timingleri kayıyıor onları ayarlamalık filan. bazen de akustik ölçümünü yaparım. şimdi kucağımda 15" netbook ile zor oluyor.

  • Murat Gamsız @gamsizm

    Benim Android tabletim anlık güncelleniyor. Düzgün marka model seçmeyip sonra güncellenmiyor demek çok doğru değil.

  • Hasan ilker Com @ilkercom

    samsung düzgün bir marka değil demek ki 😀 Nexus 7 için diyorsun belki. fakat nexuslar da belli süre sonra güncelleme almıyor. benim nexus 7 2012 4.4.4 de kaldı. Lolipop sadece wi-fi versiyona gelmiş bende ki 3g öksüz kaldı. nexus 4 ise 5.01 ile patates oldu. ben bi sonraki telimi android almayacağım.

  • Murat Gamsız @gamsizm

    Hazır değil çünkü bunu alacak kişilerin çoğu masaüstü Windows uygulamalarını kullanmaya çalışacak. Muhtemelen yükleyecekleri ikinci ya da üçüncü uygulamada hafıza dolacak. Windows masaüstü de parmakla kullanmaya müsait değil. Metro kullanacaksam niye Windows tablet alayım? Çok daha iyi olan Android ya da iOS platformunu alır daha ince daha uzun pil ömürlü ve daha çok uygulaması olan bir ürün tercih ederim. Bu ürünün tek özelliği masaüstü uygulamalarınızı kullanmaya imkan vermesi. Klavye ve touchpad ile gelmesi de bunu teşvik ediyor.

    • Albuquerque @albuquerque

      Aynen 8" yada 10" windows masaüstünü dokunmatik olarak kullanmak eziyet olur. Tablet dediğiniz zaman windows store uygulamaları ön plana çıkar. Onun dışında exe çalıştırması büyük bir artı. Ancak Microsoft mağaza konusunda çok yavaş hareket ediyor. Elinde mis gibi tablet dünyasını domine edebilecek imkan var. Ancak yapmıyor, yapsada çok yavaş.

  • Veysel @spectrum

    Murat Bey, size katılmıyorum. Android ürünlerinde, neredeyse Nexus hariç, tamamında güncelleme sorunu var.

  • Murat Gamsız @gamsizm

    Bu çok önemli ise Nexus alacaksınız o zaman. Nexus'larda da yazılımın olası ilk buglarından etkilenme sorunu var. Sadece nimetleri yok. iOS gibi. Orada da herkes yüklüyor hemen ama bug olduğunda herkes etkileniyor. Ben Z2'de Sony'nin güncellemelerini alıyorum. 5 ne zaman gelir bilmem. Ama şu an telefondan bir şikayetim yok. Nexus'ta 5 kullanıyorum. Z2'de olmamasını dert etmiyorum.

  • Murat Gamsız @gamsizm

    @ilkercom Samsung Google Edition yapıp sattığı sürece alırım. Touchwiz ile işim olmaz. Samsung daha dandik plastikten vazgeçeli kaç model oldu ki? Nexus'ların güncelleme periyodları sır değil. Yine de temelinde Android olduğu için resmi olmayan yollarla hayata döndürülme potansiyelleri var.

  • Hasan ilker Com @ilkercom

    @gamsizm gpe versiyon türkiyede yok. dolayısı ile onları geçelim. nexus u alma sebebim güncellemesi onunda root edilmesi veya custom rom u filan uğraşacak olduktan sonra anlamı yok. ben nexus 4 ile uğraşmaktan bıktım artık. kırılıp dökülmesi ayrı, yazılımın saçmalaması ayrı. lolipop geldi sevindik. 5,01 ile üzüldük. öncesinde 4.4.4 ile pil sorunu yaşayan oldu. ben çok memnundum pilden. nexus 7 4.4.4 de kaldı. üstelik ilk aldığımdaki akıcılık da yok. wipe vs yapmama rağmen yavaş.

  • Gardrop Fuat @gardrop-fuat

    asus ta-100 muadili bi ürün ama daha ucuzu. ikisini karşılaştırsanız güzel olurdu aslında. donanımsal olarak farklar vs. ben asus ta100 alacaktım laptopu satıp vazgeçtim sonra. sırf wampserver kurup müşteriye siteyi gösterirken kullanmak için. bunun fiyatı da çok uygun. asusla ikisinden hangisi tercih edilir sizce? @gamsizm . asusta sahibinden de falan 750liraya kadar bulunuyordu

  • Radolphe @radolphe

    @gamsizm merhaba acaba avukat ofisi için uygun olur mu?Dava dilekçesi ve java bazlı uygulamalar çalışacak.Mouse takilabiliyor mu?

  • mehmet özkoca @mfatih

    Ürün güzel.Klavyede 3000 veya 5000 lik pilde olsa daha iyi olur hem cihaz dengeli olur hemde pili biraz daha uzun gider.

  • koray çetinkaya @killforyou28

    Yaa birşey söyleyeceğim. Söylendi mi bilmiyorum?. AMD neden mobile girmiyor acaba?Apu işlemcileri ile iyi iş çıkartabilirsiniz aslında bilmiyorum yanlış mıyım?

    • lawnmower @lawnmower

      AMD'nin işlemcileri kullanılan malzeme yüzünden biraz fazla ısınıyor, çok güç tüketiyor. Şöyle ki, işlemcide kullanılan silikonun saflığı düşük olduğu için direnç artıyor, bu da watt başına performansı düşürüyor. Intel Karpat'ların altındaki saf silisyum damarlarından elde edilen temiz silikonu kullandığı için direnç düşüyor, watt başına performans artıyor, ısınma sorunu da olmuyor.

    • cinnabon @cinnabon

      22 nanometre trigate transistör teknolojisi kullanan ve çok yakında 14 nanometreye geçecek olan Intel'e karşı 28 nanometrede takılı kalan bir AMD. Esas sorun burada.

  • koray çetinkaya @killforyou28

    @lawnmower Hmm.gayet açıklayıcı oldu Emre abi teşekkür ederim.Ama fikir olarak iyi gibi tabi tüm bu saydiklarini saymazsak.

  • Hasan ilker Com @ilkercom

    amd nin güç tüketimi ev için çok dikkate değer bişey değil. ama mobil cihazlarda kötü vaziyette. mobilde düzelirse eve de düzgün işlemci çıkar.

  • Sezer SEVİNÇLER @sezers

    Tebrikler güzel inceleme olmuş, bende Casper 10.1 atom Z3735 1900*1200 çözünürlük android modeli var çinli üreticisinde hem win 8.1 hemde android var aslında bios bulabilsem bende win 8.1 yüklemeği düşünüyorum

  • koray çetinkaya @killforyou28

    @lawnmower Abi yorumumu silme mi anlayamadım. Aslında tebrik etmiştim seni her konuya hakimsin demiştim. 🙂

  • Alcoholic @alcoholic

    Ben bu ürünü teknofiyat.com da arattığımda sadece bimeks de çıkıyor. Oda w100iC diye farklı intel işlemcili bir hali. Sizin anlattığınız modeli / fiyatı nereden aldığınızı söylememenizi anlıyorum ama , en azından teknofiyat a geçirsenizde bizde bulabilsek .

  • Murat Gamsız @gamsizm

    @kesb-i Güncelleme takıntılı arkadaşlar için en garanti çözüm Nexus. Bence artık Android için deli gibi güncelleme beklemeye gerek yok. Zaten 5 bir sürü bug ile çıktı. Sakin sakin beklenebilir. Mevcut sürümler yeterince iyi bir deneyim sunuyor. Windows tablete kıyasla kesinlikle tercih edilir.

  • Murat Gamsız @gamsizm

    RT'nin felaket olduğunu önce dünya sonra Microsoft kabul etti zaten. Konu kapandı. Windows 8'i ben masaüstümde çıktığından beri kullanıyorum ve memnunum. Telefonlarını da kullandım ondan da memnundum. Ama tablet için önermem de kullanmam da. Tek bulabildiğim makul sebep tablet üzerinde masaüstü yazılım kullanma mecburiyeti.

    Atom hala performans ve güç tüketimi konusunda geri. Windows'un modern kısmı ve uygulama marketi öyle bir şey sunmalı ki her eksiyi kenara bırakıp kullanalım. Ben kendi deneyimimde böyle bir sonuca ulaşamadım.

  • Uygar Saral @usaral

    @benvaryaben What u say is BS my friend

  • Uygar Saral @usaral

    Murat bey elinize sağlık. Yorumlarımla biraz spamledim videonuzu ama 200 bin kişiye de izletebiliyor muyum bir deneyeceğim 😉

  • Tarık @tarikx

    O tablete yüklenen sistem içinde sunucu desteği ıvır zıvır bütün teknolojilerin olması güncellemeler ile ilgili tüm detaylı yedeklerle sistem şişiyor. Office yüklemeniz sadece installer klasörüne 4.5 GB dosya atan sisteme 32 GB alan acayip komik olmuş.
    Bunuda göz ardı etmemek gerekir.

  • Lütfi Dereli @ltfdre

    Notebook tablet karışımı cihazlarda benim favorim ASUS un Taichi 21 i

  • Baran Tekin @baran_79

    Bataryası asus t100 ile aynı mah değerine sahip olmasına rağmen 3,5-4 saat arası gidiyor şarjı. Sadece internet sitelerinde dolaşmama rağmen. Videoda ekran ışığı kısma ve ağır işlem yapılmadan 7 saate çıkacağı söylenmiş. Kullanan arkadaşlar kaç saat gittiğini söyleyebilirmi?Ona göre bataryam sorunluysa servise göndereceğim

    • anotherbrick @anotherbrick

      Bende aynı durumu yaşadım. İlk aldığımda en yüksek ayarlarda kullandım 3,5 saat civarı gidiyordu. Ekran parlaklığını azaltıp online çalışan uygulamaları kapattığımda 7 saati rahat görüyorum. 7800 mAh değeri yüksek gibi görünsede Windows da Android kadar uzun süre dayanmıyor.

  • Burak Selim Sahin @bselimsahin

    Aletin oyun performansını beğenmemişsiniz ama alet 25-30 fps ile lol oynatıyor reeder'ın youtube kanalındaki incelemede. Bu tarz ucuz aletlerde Lol gibi yüksek performans istemeyen bir oyunu test etmenizi şiddetle öneriyorum. Çünkü Lol oynanabilmesi bir bilgisayar için o kadar önemli ki çoğu kişi için. Kendi açımdan söylüyorum geçenlerde bi sistem topladım, oyun falan oynamak için. Bir sürü oyun denedim ve en sonunda yine kendimi sadece lol oynarken buldum. Şu anda bir tablet alacak olsam sırf bunun için bu tableti alırım. Kendi şartlarımı düşünüyorum, tabletler en çok okuldaki uzun ders aralarında ve feribot beklerken ya da feribot yolculuğunda lazım oluyor. Telefondan interneti verip her yerde çok iyi performanslı olmasa da az çok lol oynamak gerçekten müthiş olurdu. Dediğim gibi ucuz bilgisayarlarda oyun denerken türkiye'de ve dünya'da en çok oynanan oyunu da test etmenizi öneririm. Fps'sini falan da kendisi gösteriyor çok zor olmasa gerek.

    • İsmail Akkaya @akkaya003

      lol konusunda sıkıntı çıkarmaz zannetmiyorum ben casper n210 kullanıyorum bu bilgisayarın 64gb bellekli hali başka bi farkı yok bir kaç özellik kısınca 40 fps yi buluyo yine kendi bilgisayarım için konuşuyorum 6000mah pili olduğu halde parlaklık yarının bi tık altında 5 buçuk saat oyun oynuyorum cihaz haliyle ısınıyor ekran tarafına hiç dokunmadığım için rahatsız etmiyor yanlız ilerde bi zararı olurmu bilemem ayrıca cod2,aoe2hd,generals,ra2,nfs2 oyunları şuan kurulu çalışır vaziyette ayrıca mağzadan asphalt8,realracing2,beachbuggy,modern combat5 deyükledim mc5 hariç sorunsuz çalışıyor mc5 te kasmalar oluyor cod blackops da da kasmalar olmuştu başkada oyun denemedim henüz ama internette gezinmede filan bi sorun yok bide benim hoşuma giden laptopun açılıp kendini toparlaması 1 dakikayı bulurdu bunda içinden 5e kadar say geliyo hemen ben alırken hem bu ürüne hem asusa hemde caspere baktım asus pahalıydı reeder in hafızası azdı casperi tercih etme sebebim sadece 64gb depolama olması o kadar garantisinden servisinden çok anlamam hiçde işim düşmedi ama reeder la casper arasında bi fark olacağını zannetmiyorum ikiside açar şarkıyı sende dışa verir akşama kadar dinlersin. 🙂

    • Murat Gamsız @gamsizm

      Grafik konusunda zorlamayan oyundan test olmaz. Testin amacı zorlamak zaten. Yoksa Super Mario da oynatır tarihin en önemli oyunlarından biri.

    • Burak Selim Sahin @bselimsahin

      Ben zaten bu tarz sistemler için söylüyorum. Düşük sistemlerde bence lol'ü test etmeniz lazım. Hangi ayarlarda kaç fps veriyor, fps düşüşü ne kadar oluyor. Çünkü bilgisayarı alıp almamayı direkt etkileyecek bir oyun. Bu arada Super Mario ile League of Legends'in çok güzel bir farkı var: Lol güncel bir oyun.

  • anotherbrick @anotherbrick

    Cihaz için 8000 mAh yazılmış, doğru değer 7800 mAh. Bahsedilenler haricinde eksi yönlerinden biride klavye ile yazarken ekran yeterince geriye yatmıyor.

  • yucel @yucel

    enisteme aldık dün.surekli seyahat eden biri.office ile şirket yazılımını kullanabilen bir cihaz ariyodu ihtiyaca göre cok güzel bir cihaz .ayrica kutusunu ilk elinize aldiginizda kaliteyi farkediyosunuz.

  • Murat Gamsız @gamsizm

    Bağlanıyor demiştik. Ama veri transfer hızı düşük.

  • homeedition88 @homeedition88

    Office uygulamalari calistirir derken; excel'i ele alalim. Sirket dosyasi, icinde makro falan olan birkac yuz megabyte'lik bir dosya ile basedemiyor atom islemciler. Sunum dosyalari icinde 1080p video dosyasi olan; atom islemci gene tirtliyor.... Ogrencilerin kullanabilecegi kadar is yapiyorlar ama. Sinif icin hazirlanmis bir sunum, odev icin yazilmis word dosyasi yada matematiksel istatistik 101 icin hazirlanmis bi excel dosyasi icin bicilmis kaftan. Is yurutmek icin uygun aletler degiller.

  • musamk @musamk

    Teknoloji sitesinde windows a biraz mesafeli gibi durulması garip olmuş. Stick modeller de çıktı, usb belleğin biraz daha büyüğü intel pc ler. Bilgisayarlar yeni bir döneme giriyorlar.
    Eski atom lu netbook lardan kullandım. Başta çok sevimli gelmişlerdi ama kullandıkça işkence olduğunu anlayıp bırakmıştık.

    Z3735 li olan yeni nesillere bakarsak, aralarında dağlar kadar fark var ve tablet için gayet yeterliler. Bu yıl da, cherry trail cihazlar bambaşka bir deneyim sunacaklar.

    Koskoca windows dünyası parmaklarınızın ucuna geliyor. İş hayatı için mükemmeller. Kullanıcısına güven veriyor, her konuda çözüm üretebiliyorsunuz. Kullanamayacağınız çevre birimi yok gibi.
    Asus T100 kullanıyorum, çözünürlük ayarlarından %20 ölçeklendirme yaparsanız masaüstü uygulamaları da yeterli seviyede kullanılabiliyorsunuz. Ufacık A4-Tech bt mouse aldım. Klavye de var. Gerektiğinde tam bir notebook pc ye dönüşüyor.

    2008 yılına kadar çıkan hemen hemen tüm oyunları (ms-dos ve win95 oyunları dahil) orta-üst seviyede oynayabilirsiniz. Ki bu oyunlardan binlerce bulabilirsiniz. Derinliği, kalitesi olan oyunlar. Fifa 13 ü de akıcı şekilde oynayabiliyorum.

    Diğer tarafa bakıyorum, doğru dürüst bir browser a bile sahip olmayan android. Flash yürütmek için takla atmanız gerekiyor(sıradan kullanıcı için). Açabilirseniz de bir süre sonra çoğu zaman hata veriyor. Flash dışında normal bir sayfada gezerken bile saçma bir hata verip komple tarayıcıdan ana ekrana atabiliyor (bütün tarayıcılarda böyle, bazen uyarı bile vermezler). Windows ta olsa sadece ilgili sekmenin ilgili sorun yaratan yeri hata verir, işinize devam edersiniz. Yukarıda da belirtilmiş, sırf gerçek, tam teşekküllü bir browser için bile windows tablet tercih edilebilir.

    Android ve ios u şu aşamada asla windows ve linux un karşısına koyamazsınız. Bunu tartışmak bile komik olur. Çok basit bir örnek, ios ve android cihazları da windows makinalarla tamir edebiliyoruz. Bu arada yazılımcıyım, bilgisayar ve benzeri hemen hemen her cihazla haşır neşir oldum.

    Kısacası Z3735 li windows cihazları alın, aldırın. Andorid ve ios gelip geçici tamamen tüketime yönelik cihazlar. Aceleniz yoksa altı ay bekleyin, asıl bomba cherry trail ile geliyor , özellikle GPU tarafında büyük gelişmeler var.

    Düzeltme: Z3735 değil. "Bay Trail" tüm modeller yazımın konusu.

  • exxory @exxory

    klavyesinde tam boy usb girişi var tablet kısmında micro usb var ( otg) ile çevirebilirsin. ben usb yazıcıda denedim sıkıntı yok modeme bağlı yazıcıda denedim tablet wifi den aynı ağa bağlıydı ondada sıkıntı olmadı @drjacob

  • korkmaz54 @korkmaz54

    ürünün 64 gb sini aldım sabah 8.30 aralıksız kullandım saat 13.30 % 15 indi .. 13.30 şarza taktım şuan 14.30 %15 den %30 çıktı 1 saatte normalmi sanki biraz yavaş doluyormuş gibi geldi ... bilgisi üeün tecrübesi olanlar varmı sizdede aynımı

  • korkmaz54 @korkmaz54

    yok abi 2 saatte % 20 doldurdu bir başka cihazda nasıl bumu arızalı anlamdımki

  • korkmaz54 @korkmaz54

    yok yaaa ben bu son herşeyin iyisini al şimdi uğraşdur .. aynısı asus zenfone 5 de oldu öğleni görmeyen şarz la başbaşayız

  • korkmaz54 @korkmaz54

    ya kardeşim ürünü iade edeceğim usb den şarz olmuyor şarzı bitti harici bataryanızı çıkardınız şarz olmuyor

  • korkmaz54 @korkmaz54

    arkadaşlar inanılmaz uzun sürede şarz oluyor 13.30 taktım şuan saat 18.oo ve ve %15 den %45 çıktı .. 2 usb den şarz olmuyor harici bataryanızla şarz etmeniz mümkün değil

  • korkmaz54 @korkmaz54

    Lenova miix 3 aldım bütün dertler bitti usb şarz uzun şarz windowsda çalışan proğram problemsiz çalışıyor 8 tane indikatör yükledim kasılmadı birde üzerine ea attım farketmez dedi intel işlemci 3700 üzerindeki seri sıkıntısız kasa kaliteli lenova iyi miix 3 bana yeterli

  • Osmancan Yalın @50osmancan50

    tablet gibi kullanmak ilginç geliyor ama 128 gb sd kart koy okuyo bilgisayar gibi kullana bilirsiniz sikinti yok