Faydalı bilgi, hatırlatayım:

https://teknoseyir.com/blog/directory-junction-symbolic-link-symlink-ssdde-yer-acma

Bu aynı zamanda Unity'deki projeyi kolayca klonlamak için de kullanılıyor. Yeni bir proje klasörü açıp, Library, obj ve temp klasörleri hariç gerisini bu symlink yöntemi ile klonlayınca elinizde sürekli senkronize kalan (birinde yaptığınız değişiklik diğerinde de olan) aynı anda çalışan iki tane unity projeniz oluyor, multiplayer oyunlarda kolayca test yapabiliyorsunuz.

#junction #symlink #SymbolicLink #hardlink #softlink #semboliklink #bilelimöğrenelim #teknikkonu #SSD #disktemizleme #BirazYerAc #ssddeyeraçma #unity #unity3d #unitytips

Directory junction, Symbolic link, Symlink - SSD'de yer açma

Kesin bilgidir yayalım :D SSD'de yer açma =========================================== Güncelleme 1 - Bunu gerçekten önemli şeylerde kullanmadan önce bir deneme yapın, nasıl...
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Birkan abi'nin videodan anlık tanıdık sima çıktı. 😀

BeğenFavori PaylaşYorum yap
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Ya bu CV hazırlamak ne kadar riskli bir iş 😀 2 gündür şablon bakıyorum ama bir tane dahi güzel istediğim tarz bulamadım. Hepsi çok karışık göz yorucu şeyler 😀 Sizin "bu olmalı işte heh" dediğiniz cv örneği varsa göz atmak isterim 😀
edit: Arkadaşlar ücretsiz cv hazırlamak değil benim derdim 😀 Güzel bir şablon bulmak.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 17

Yorum olarak atacaktım ama uzun olduğu için durum atmak istedim. İngilizce öğrenimiyle ilgili ufak bir iki öneri verdim.

Dil öğreniminde önce kendinize inanmanız lazım. "Ben bu işi yapacağım, ne olursa olsun." diyerek başlamanız lazım. İnanın, böyle başlanan işlerde hem motivasyon hem de başarı olasılığı daha yüksek oluyor.

Daha sonra da her yerde bahsedildiği gibi dile maruz kalmak lazım. Bunun için dilin konuşulduğu ülkeye gitmeye gerek yok. Elimizde internet gibi muhteşem bir araç var. Tonla kaynağa saniyeler içinde erişebiliyoruz. Bu yüzden bilgiye kendimiz ulaşmalıyız. Peki dile maruz kalmak nasıl oluyor? Çoğunlukla dört ana beceriden (dinleme, konuşma, yazma ve okuma) biri olan "dinleme" odaklı çalışmalar yaparak.

Bu dinleme çalışmalarını yapmak için herhangi bir hocaya, hatta dinleme odaklı üretilmiş materyale bile gerek yok. Günlük hayattan alınmış, dil kurallarının dışına çıkmayan materyaller olması yeterli. Mesela en çok verilen örneklerden birisi dizi izlemek. Dizi izlemek, hem motivasyonu yükselten, hem de günlük hayatın içinden konuşmalar içerdiği için direkt olarak günlük dile odaklanan bir çalışma olarak karşımıza çıkıyor. Yaptığımız işe "çalışma" olarak bakmadığımız için de beyin bilgileri çok daha kolay alıp işliyor, ön yargı oluşturmuyor. Çünkü Türkiye'deki GTM odaklı (Grammar Translation Method) eğitim sisteminden dolayı bizde "Ben İngilizce öğrenemem, zaten bende yetenek yok." algısı var. Yapılan çalışmanın "çalışma" olarak düşünülmemesi de bu algıyı yıkıyor ve hiçbir şey bilmeyen kişi bile dizilerden bir şeyler elde edebiliyor.

Bir diğer yöntemse araştırmacı bir bakış açısıyla olaya yaklaşmak. Öğrenmeye açık olmalı, gördüğünüz bir kelimeyi Google'da İngilizce bir şekilde araştırmalısınız. Peki nasıl göreceğiz bu "gördüğümüz" şeyleri, bu içerik nerden gelecek? Aslında bu çok göreceli bir soru çünkü eğer sistemli bir öğrenme ortamı yoksa, ortada belli bir materyal de yoktur. Bu bir gazete makalesi de olabilir, bir şarkı sözü de. Size kalmış. Araştırmacı olun, Google arama dilini (sadece arayüz değil) İngilizce yapın. Sonuçlar sizi şaşırtabilir.

Tabi bu demek değildir ki ben materyal önerisi vermeyeceğim 😀 Öncelikle burda ele almamız gereken konu materyalden çok materyalin türü. İki tür materyal var, biri "Authentic Material" diğeri ise "Artificial Material". Artificial Material'lar adından da anlaşılabileceği gibi, İngilizce sınıflarında kullanılması için "yapay" bir şekilde oluşturulmuş materyallerdir. "Oh, Mr Smith!" deyince ne olduğu anlaşılıyor zaten. Authentic materyal ise yapay olmayan, sınıfta dil öğrenimi için hazırlanmamış materyaller. Yani günlük hayattan tüketebileceğiniz her şey.

Günlük hayatta her şeyi tüketebiliriz ama tükettiğimiz materyal kaliteli olmalı. Yani gramerinde bir sıkıntı olmamalı veya argo (slang) terim çok fazla içermemeli. Dizilerde argo terim mevcuttur ancak günlük hayatta kullanılan terimler oldukları için onları öğrenmekte fayda var.

Somut materyal olarak ,

https://aeon.co/
https://www.mentalfloss.com/
https://www.discovery.com/

sitelerinden okuma çalışması yapabilirsiniz. Burdan direkt translate yapmak yerine bilemediğiniz kelimeyi Google görsellerde aramaya çalışın. Zaten somut bir nesneyse direkt olarak karşınıza çıkacak ve Türkçesini zaten bildiğiniz için kelimeyi özümseme yoluyla almış olacaksınız. Bu yöntem İngilizce öğretiminde en çok kullanılan ve en işe yarayan yöntemlerden biridir. (Yapı iskelesi- Scaffolding) Materyal size bir şeyin Türkçesini vermeden anlamını öğretebiliyorsa dediğim olay gerçekleşmiş oluyor ve öğrenme çok daha kalıcı oluyor.

Bunların dışında https://learnenglish.britishcouncil.org/ sitesinden hem kendi seviyenizi öğrenebilir hem de 4 beceriye odaklı çalışmalar yapabilirsiniz. Sitede bol bol materyal mevcut.

Bahsetmek istediğim bir diğer site ise https://learningenglish.voanews.com/ bu sitede hem dinleme çalışması yapabilir hem de basitleştirilmiş haberleri okuyarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

Ek olarak sık müzik dinleyen biriyseniz ve halihazırda İngilizce dinliyorsanız müzikleri sözlerini okuyarak dinlemeye çalışın. Bu çalışma hem telaffuzunuza olumlu etkide bulunuyor hem de dinleme becerinizi iyileştiriyor. Duyduğunuz daha kolay anlayabiliyor hale geliyorsunuz.

Zaten bu sebeple İngilizce alt yazılı dizi izlemek işe yarayan bir yöntem. Bu arada hiç İngilizce bilmeyen birisi direkt olarak İngilizce alt yazıya geçerse olaydan hiç keyif almaz ve anında bırakır. Yavaş yavaş olmalı. Önce Türkçe alt yazı, bir süre sonra İngilizce alt yazı, sonra da hiç alt yazı olmadan izlemek lazım.

Tabi işin bu kısmı sadece comprehension, yani anlama odaklıydı. Bir de bu olayın production, yani üretim kısmı var ki bu tamamen ayrı bir konu. Ama merak etmeyin, burda da çok basit yöntemlerle üretkenliğinizi artırabilir, dil becerilerinizi dört koldan geliştirebilirsiniz.

Üretim kısmında konuşma ve yazma becerileri var. Konuşma için illaki biriyle konuşmanıza gerek yok. İç sesinizi İngilizce yapmaya, yani İngilizce düşünmeye çalışın. Bir sonraki gün ne yapacağınızı İngilizce planlayın mesela. Bu sizin farkında olmadan üretim yapmanızı sağlayacaktır. Çünkü zaten edinmiş olmanız gereken "araştırmacı kimlik" sayesinde düşünürken bile "Şu kelimenin İngilizcesi neydi?" deyip gidip bakacaksınız.

Ek olarak konuşma için global Discord sunucularını kullanabilirsiniz. Sadece İngilizce için açılmış Discord sunucusu: https://discord.gg/zxkTZsffRR

Yazma içinse hoşunuza gidebilecek bir çok konuda konuşulan site olan Reddit'i önerebilirim. Reddit'te de birçok dil öğrenme subreddit'i mevcut, bu tür yerlerde yazma çalışması yapabilirsiniz. Çeşitli sitelerden penpal (mektup arkadaşı) edinebilirsiniz. Tabi artık olay elektronikleştiği için e-penpal oluyor 😀 Eskisi gibi mektup yok.

Özetle yapacağınız işe inanmalı ve araştırmacı olmalısınız. Her şey sizde bitiyor. Her duyduğunuzdan, her okuduğunuzdan bir şeyler öğrenmeye çalışırsanız kısa sürede ne kadar çok şey öğrendiğinize kendiniz de şaşıracaksınız. İç sesinizi İngilizce yapın. İngilizce düşünmeye çalışın. Bu da üretkenliği arttıran bir durumdur.

İleride ekleme yapabilirim. Sorular varsa yorumlardan alabilirim.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 10 / 22
  • Agab @agab

    Haydi ahali, avrupa pasaportu için önümüzdeki yaza kadar yüklenin dile!

  • Burak Yirmibeşoğlu @burak25

    Anadile yakin Ingilizce bilen biri olarak (ve gunluk hayatimin %75'i Ingilizce olarak gecen biri olarak) soyluyorum gramer hatalarina takilmayin. Ciddi yazismalar icin yazdiktan sonra tekrar okur duzeltirsiniz ama konusmada herkes hata yapiyor, kimse sallamiyor. Anlasilir oldugunuz surece cekim hatalari vs onemli degil rahat olun. Ben devamli dalginlikla hata yapiyorum sonra farkediyorum elbette ama kimse takmiyor.

  • ammavelakin @ammavelakin

    hocam peki bir içeriği -örneğin bir filmi ya da bir dizinin ilk bölümünü- ilk türkçe tüketip sonrasında ingilizce tüketmek ne kadar etkili olur sizce? Hazırlıktayken sınıftan birisi böyle yapıyordu ve pek de kötü değildi diye hatırlıyorum ingilizcesini, tabii son durumu nedir bilmiyorum.

    • Emre @emre64

      Türkçe tüketmekten kastınız Türkçe dublaj ise boşuna izlemiş olursunuz. Amaç İngilizce dinlerken Türkçe alt yazı ile izlemek, belli bir seviyeye geldikten sonra İngilizce alt yazıya geçmek, sonra da komple alt yazıyı kapatmak. Tabi o seviyeye gelmek için Türkçe alt yazı ile izlerken de duyduğunuz İngilizce kelimeleri ayırt edip anlamlarını öğrenmeniz gerekiyor. Sadece izlerseniz etkisi çok daha az olur ve öğrenme çok uzun sürer. İngilizcede dört beceri olduğu için sadece dizi izleyerek istediğiniz yere ulaşmanız zor, diğer becerileri de dahil edip ortak bir ürün koymanız lazım.

    • ammavelakin @ammavelakin

      @emre64 yok alt yazılı tüketmekten bahsediyordum. Ek olarak şunu sormak istiyorum -biraz spesifik bir soru gibi gelebilir ama fikrinizi merak ettim açıkçası-, ben zaten uzun zamandır yabancı dizi izliyorum ve bunları da ingilizce alt yazılı izliyorum ama herhengi bir öğrenme kaygısı güdümeden yapıyordum. Şimdi öğrenme kaygısı güderek dizileri izlerken yine türkçe alt yazı olarak mı başlayıp yorumunuzda yazdığınız gibi aşama aşama mı gitmek mantıklı olur yoksa bu adımı atlayıp direkt ingilizce alt yazılı olarak mı başlamak mantıklı olur sizce?

    • ammavelakin @ammavelakin

      @emre64 mesela şöyle düşündüm hocam: ben attack on titan animesini japonca dublaj ve türkçe alt yazılı bir şekilde 2-3 kez izledim. Geçen gördüm mesela animenin ingilizce dublajlısı ve alt yazılısı da var. Dizi izlemeye başlarken bu animeyi tekrardan izlemek -ama ingilizce dublaj ve alt yazı ile- daha hızlı ilerlememe yardımcı olur mu acaba diye düşündüm?

    • Emre @emre64

      @ammavelakin Hocam zaten İngilizce alt yazı ile rahat takip edebiliyorsanız istenen noktaya gelmişsinizdir. Bu saatten sonra Türkçe alt yazı ile izlemenize gerek yok. Animenin İngilizce dublajı ne kalitededir bilmiyorum ama aşina olduğunuz bir şeyi tekrar İngilizce izlemek faydalı olur.

    • ammavelakin @ammavelakin

      @emre64 teşekkürler hocam cevaplar için. Kusura bakmayın konuyu da hortlatmış gibi oldum 🙂 aklıma takınlınca bir sorayım dedim.

#YoutubeKanalTavsiyesi

İngilizce ama bu kanalı takip etmenizi tavsiye ederim. Canınız kahve de çekebilir 🙂 Ama bizim cıvık siber güvenlik kanallarından daha kaliteli olduğu aşıkar.
https://youtu.be/3ogyS4KOlXc

i HACKED my wife’s web browser (it’s SCARY easy!!)

Follow this project for FREE with Linode —- Sign up for Linode here: https://ntck.co/linode and you get a $100 Credit good for 60 days as a new user! You can...
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Apple teknikeri, bir kadının çıplak fotoğraflarını ve videolarını internete yaydığı için Apple kadına bir kaç milyon dolar ödeyecekmiş. TR’de olsa mahkeme sebepsiz zenginleşme dedikten sonra 1.000 TRY’ye olayı kapatırdı 😀

Apple Agrees Multimillion Dollar Settlement After iPhone Repair Technicians Post...

Apple has paid a 21-year old millions of dollars in a legal settlement after photos and videos from the customer's iPhone, sent in for repair,...
BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 9 / 11
  • kortex @kortex

    Hocam araya virgül koyun anlatım bozukluğu var. Özneden sonra virgül.

  • Emre Yüce @emreyuce

    Sebepsiz zenginleşmeyi bahane ederek elinden alacak bir durum var mı ki sizce? Bence yok ya sonuçta manevi tazminat davası ile kazanır sonrasında da karşı taraf sebepsiz zenginleşme dese bile ne kadar temyiz sonucu etkiler ki? Tabii Türkiye faktöründen kaynaklanan özel durumları kenara atarsak 🙂

  • RockandRage @rockandrage

    Bizde servise alırken cihazınızı sıfırlayın siz sıfırlamazsanız teslim ederken sıfırlanacak dediğimizde kıyametler kopuyor.Bunun önüne geçmek için çabalıyoruz ama halkımız kendi güvenliğini bile düşünmekten bir haber, sadece üşendiği için silinmesin diye saatlerce kavga edip Apple'a şikayet ediyorlar.Başına bir şey gelince de ilk suçlu servis oluyor hemen.

    • RockandRage @rockandrage

      @cansimit Olayın yasal sorumluğu var. Servisin cihazınızı test edebilmesi için kullanabilmesi gerekiyor.Yani işin yapılabilmesi için cihazın her şeyi ile kontrollümüzde olması gerekiyor.İçinde kullanıcı verisi varken veri sızıntısı olmayacağının kullanıcının özel bilgilerinin görülmeyeceğinin bir garantisi yok.Oluşacak olumsuz durumda ilk suçlanacak yer yetkili servis oluyor ve olmaya devam edecektir.Bu şartlar altında sizin istediğiniz gibi servis hizmetini namuslular değil namussuzlar verebilmektedir.İşini adam gibi yapan firmalar yasalara uygun ve kurallara uyarak çalışan firmalardır.Ben kendi güvenliğimi değil sizlerin güvenliğini düşündüğüm için bunları yazıyorum.İçindeki kişisel veri olan her hangi bir cihazı servisine vermeden önce tüm bilgilerimi siler o şekilde teslim ederim.

    • RockandRage @rockandrage

      @cansimit Bir teknisyenin size gelen yazışmaları ,resimleriniz ve notlarınız gibi verileri görmesi uygun ve yasal değil.Bunların içinde sizin için hayati öneme sahip bilgiler, görseller olabilir.Teknisyen cihazı tamir ederken karşısına sosyal medyadan gelen çıplak fotoğraflar ,kredi kartı resimleri ,kötü sözler gibi şelere maruz kalmasıda hoş değil.Hiç bir teknisyen sizin özelinize maruz kalmak zorunda değil.Kaldıki kullanıcılar sorunları göstermek için resimler ve videolar çekip servise başvuru sırasında gösterebiliyor.Cihazı teslim etmeden önce sorununu anlatırken telefonundan gösterebiliyor.Bu tarz belgelendirmeler olduktan sonra teknisyenin cihazın içindeki veriye ulaşmasına ihtiyaç yok.Sonuçta sistem sıfırlandıktan sonra sorun tekrar etmiyorsa zaten sorun çözülmüş oluyor.Cihazı sıfırlamazsanız sorunu çözmenizde bir noktada engelleniyor.Yada onarım sırasında yapılan işlemlerden sonra cihazların tekrar kalibre edilmesi için sıfırlanması gerekiyor.Bu noktada onarım ilerlemiyor.Emin olun bir çok şey denendi ama verileri olmayan bir cihaz üzerinde çalışmak veri olan cihaz üzerinde çalışmaktan daha iyi.Artık cihazlardaki güvenlik önlemleri nedeni ile servislerinde hareket alanları kısıtlanmış durumda.Böyle olması durumunda cihazı test dahi edemiyorusunuz.Onarım açamıyorsunuz.Bu koşullar altında cihazın onarımının yapılmadığı bir ortamın gerekliliği tartışılmaya başlanır.Youtube üzerinde gördüğünüz tamir videolarından esinlenerek belki bunları yazıyorsunuz ama o arkadaşlar ne bir yasaya tabiler nede bir kurala.

      Servis olmayan yerlerde KVKK kuralları , markanın kalite politikası ,onarım prosedürleri ,tüketici hakları gibi durumlardan bir haber oldukları için insanları servislere nazaran daha farklı (Kullanıcılar için daha hızlı ve zahmetsiz) seçenekler sunabilirler.Servisler ise belirtilen yasal zorunluluklara göre çalışmak zorundalar.

      Her şeyi geçtim teknisyende insan hata yapabilir.Cihazı silebilir , düşürüp kırabilir kullanılmaz hale getirebilir.Böyle bir durumda kullanıcıya yeni cihaz verilebilir ama içindeki verileri vermeniz mümkün olmayabilir.Bu açıdan bakarsanızda kullanıcının cihazı yedekleyerek servise bırakırkende silmesi uygun olan çözüm oluyor.

      İyi Günler

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 10

Çok kişi bilmez ama sinemanın komedinin dibidir.
Charlie CHAPLIN dünya tarafından tanınır.Ama Buster ?
Alt yazı mevcut bilenlere biraz bilgi bilmeyenlerde öğrensin.
https://www.youtube.com/watch?v=UWEjxkkB8Xs

Buster Keaton - The Art of the Gag

Before Edgar Wright and Wes Anderson, before Chuck Jones and Jackie Chan, there was Buster Keaton, one of the founding fathers of visual comedy. And nearly 1...
BeğenFavori PaylaşYorum yap
BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 8 / 21