Şişecam mavi yaka ücretleri, işçi dostlara bilgilendirme olsun, işçi alımları var bu aralar.
-Yılda 16 maaş.
-Yeni işçi izin başlangıcı 21+4
-Doğum günlerine Amazon hediye çeki. (Geçen sene ₺738)
-Tatillerde mesai 3, resmi tatillerde 4 yevmiye.
-Tamamlayıcı sağlık sigortası.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 8 / 9

1940’lı yılların ortasında Adana Demirspor su topu takımı kurar. Takımın başına da Muharrem Gülergin getirilir . Ama problem şu ki Adana’da nizami havuz bir tanedir ve onda da pek sıra gelmez zengin çocuklarından . Muharrem hiç gocunmaz . DSİ kanallarında çalıştırır Adana’nın gençlerini . Kendi de zaten 20 yaşında var yok. Demirspor’lu gençler kanala su verildikçe çalışarak önce Çukurova şampiyonu olurlar . Sonra İstanbul Moda Havuzunda Türkiye finallerine katılırlar. Gençler otobüste yatmakta maç günü havuza girip rakiplerini yenmektedir . Sonunda finale kadar gelirler . Üstelik antrenörlük ve kaptanlık yapan Muharrem’in parmağı da kırılmıştır. Rakibi 7-6 yenerler ama herbiri kendi arabası ile gelen yalı çocukları ilk defa doğru düzgün havuz gören , otobüste yatan Adanalılara yenilmeyi yediremez kendilerine . Başlarlar itiraza “ efendim top beş gram normalden ağır “ , “ Adanalıların kaptanın eli sargılı oynadı “ ... bin tane itiraz . Üstelik anne - babaları da kalantor ..Hakemler şaşkın halde beklerken Muharrem Gülergin bu kadar tantanaya dayanamaz , eldindeki sargıyı çıkarır ve Demirspor tarihine geçen o cümleyi söyler ; “ TAMAM LAN ! GİRİN SUYA ! BAŞTAN OYNUYORUZ “ ... Maçın sonunda Demirspor bu kez 12-0 kazanır ... Demirspor ondan sonraki 16 sezon boyunca üst üste Türkiye Şampiyonluğunu alıp “ YENİLMEZ ARMADA “ ünvanı alır ...
Yani demem o ki ; Yenilgiyi kabullenmeyip , mızmızlananlar durduk yere başlarına YENİLMEZ ARMADA belasını alır ...
(Dr. Nihat Korkut Baysal'dan alınmıştır.)

BeğenFavori PaylaşYorum yap

1500 taranmış hayvan ve bitki 3d modeli. 3Bcilerin işine yarar belki.
database linki sketchfab sitesine gidiyor.
Twit silinmiş ama direkt link bu
https://sketchfab.com/ffishAsia-and-floraZia
https://twitter.com/Rainmaker1973/status/1640774775508291587
https://twitter.com/tobalog/status/1566415551995740160

BeğenFavori PaylaşYorum yap

voicemod.net

ömürboyu üyelik 50 lira. işine yarayan olabilir.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Harika bir site. Şu an İsviçre'deki bir radyoda en sevdiğim ve anısı olan bir şarkı çalıyor.

http://radio.garden

Radio Garden

Explore live radio by rotating the globe.
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Windows 10 x64 Bit Türkçe Lite Sistem 2022

Windows 10 x64 Bit Türkçe Lite Sistem 2022

Esenlikler arkadaşlar. Sanal makine için Windows sistemi kurdum. Güncelledim. Freamwork kurdum. Güncelledim. Ve Microsoft Visual C++ 2022 32 bit ve 64 bit kurdum. Sistemi tekrardan güncelledim. 2. tura. Ve wim imajı aldım. Winreducer ile lite yaptım. wim dosyasını tekrardan sıkıştırdım. Sonra gereksiz dosyaları 7Zip ile wim imajını açtım.(Püf Noktası 🙂 ) Dosya sildim ve ekledim. Aynı rar dosyasını editler gibi. Tekrar dsim ile max. oranda sıkıştırdım. Gerekli 2 3 program da yüklemiştim. Ücretsiz ve free olanından. Defender tamamen silindi. Antifilüz yükleyebilirsiniz.

Çıkarılanlar: 

Not: İndirdiğiniz iso içinde WinReducerEX100-turhill.wccf dosyası mevcuttur. Bu dosyayı inceleyerek detaylı çıkarmaları tespit edebilirsiniz. Ayrıca aynı dosya ile kendi lite sisteminizide yapabilirsiniz.

-Windows Defender Ve Servisi

-ActiveDrectory

-Printer ve Servisi

-Windows Mağaza Uygulaması güncellendi en yeni sürüme.. Fotoğraf gösterici duruyor. Diğer tüm mağaza uygulamaları silindi.

-Kurtarma USB medya oluşturucu (WinPE.wim dosyası)

-Winsxs klasörü 100 MB a düşürüldü.

Windows Services yedek dosyası.

-Windows Update duruyor. Sadece devre dışı bırakıldı.

 

Bu windowsu makinelerede kurabilir düzeyde ayarladım. Mağaza, Foto gösteren Windows mağazası programı duruyor. Mağaza da güncel sürümde. 02-10-2022 de güncellendi.

Diğer 1 Gb lite sürümler hiç bir işe yaramaz. Çünkü Camtasia yükleyemezsiniz. Freamwork yoktur. İşte benim sistemimde var. 🙂

Örnek sisteme yüklediğim programlar: Camtasia (Edge webvieaver istedi yükledim Camtasia çalıştı sorunsuz) Photoshop 2022 yükledim. Sorunsuz çalıştı. Ashampoo Burning Studio 21 yükledim sorunsuz çalıştı. EaseUS Todo Backup Free 2022 yükledim çalıştı sorunsuz.

Olay budur bea.

İşin özünde program, oyun gibi istediğiniz her şeyi yükleyebilirsiniz.  Diskte 6.5 GB yer kaplar. Remde ise 1.4 GB yer kaplar. Lisans içermez. Kendiniz lisanslama yapabilirsiniz.

Kalitenin adresi TurHiLL Lite sistem.... 🙂

Bir çok yazılım geliştiren kişilere daha pratik ve seri çalışan windows sunmanın sevincini yaşıyorum. Açıkçası bu lite yapma da sıkıntı yok. Eğer mal*w*are, lisanslı program eklersen sıkıntı olduğunu da ifade edeyim. Parada kazanmıyorum. Nooo----problemo 🙂

İndirin:  2.95 GB iso dosyası.

Google Drive: https://bit.ly/3UZA7ku

Yandex.Disk: https://bit.ly/3Szm6bD

 

File : Windows10x64Lite-turhill_2022_UEFI.iso

CRC-32 : E176BCAC

MD5 : 4A6C678543C62BBCCA208650E7607A04

SHA1 : 831CCF5E06CC773850EDE39E0C01E4EDFB8F6CC7

SHA256 : D249348EBCA35B2EBA8A1D59EBA3EC59618C7E97C8D3C2C2D23A388720925E97

Not: Edit yapılan iso 02-10-2022 tarihinde güncellenmiştir.

UYARILAR - SORUNLAR:

1.) Wİndowsu yüklediniz. Ayarlara tıkladınız hata verdi, Bir daha tıkladınız hata verdi çöktü. Hemen ekran kartı sürücünüzü yükleyin ve yeniden başlatın.  Yine sorun devam ediyorsa DirectX 2010 paketini indirip yükleyin. Normal senaryoda böyle bir sıkıntı olmaması gerekiyor. Donanımınızın uyumsuzluğundan kaynaklanıyor bu durum. Yirmi beşin üstünde bilgisayar veya labtopta kullanılıyor sorunsuz.

#ProgramÖnerisi

#turhill #turhillvideo #window10lite #windowshafifsistem #windowslite2023 #turhillsistem #sanalmakine #vmwareplayer #vmware #turhilllitesistem #windows10liteindir #windows1064bitindir #turhill2023litesistemi #byturhill

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 12 / 36

NFS Underground 2 ''SPEED2.EXE Çalışmayı durdurdu'' Hatası Çözümü

Windows 7-10'da karşılaşılan NFS Underground 2 oynarken yarış esnasında, serbest gezintide veya kayıt yaparken karşılaşılan Speed2.exe çalışmayı durdurdu hatasının ve Windows 7'de geç açılma sorununun ''kesin çözümünü'' aşağıya paylaşıyorum. Umarım bu sorunu yaşayacaklara yardımcı olur.

 

Nette bir kaç şeyler paylaşılmış fakat tam sorunu çözmüyor. 🙁

Windows 10'da çözülürken Windows 7'de hala sorun yaşanabiliyor. Bu ayarlarla Her 2 sistemde sorunsuzca kullandım ve uzun süren oyun seanslarımda bir  problemle  karşılaşmadım. 🙂

 

1-İlk olarak buradan WideScreen dosyasını indiriyoruz. Bunun bir alternatifi daha var Uniws diye fakat Windows 7'de pek sağlıklı çalışmıyor.

https://thirteenag.github.io/wfp#nfs

 

2-İndirdiğimiz dosyayı oyunun kurulu olduğu yere atıyoruz.

Ardından aşağı görseldeki Scripts klasörünü açıyoruz ve en sonda bulunan ayar dosyasını açıyoruz.

3- Ayarlar kısmından monitörünüzün çözünürlüğünü yazıyorsunuz. En- boy kısmına dikkat edin!

Benim monitörüm 1366x766 olduğundan bu değerleri girdim.

4-Ayar dosyamızı ayarladıktan sonra, çok ilginç bir kısma geliyoruz. Özellikle Windows 7'de oyunun açılması garip bir şekilde 10 saniyeyi buluyor. W10'da kısa sürede açılıyor fakat yukarıdaki ayarları yapmamıza rağmen yine arada crash verip masaüstüne atacaktır. Çözümü çok basit. Giriş yaptığımız SPEED2 dosyasının ismini değiştiriyoruz. ''NFS Underground 2'' yazıyoruz.

Bunu yaptığımız gibi Windows 7'de oyun artık beklemeden şıp diye açılıyor. 🙂

5-Windows 10'da bazen sıkıntı yaşatmıyor fakat yine crash verip kapanmaların önüne geçmek için son adımımız oyunu Win2000 uyumluluk modunda çalıştırmak.

WinXP sürümlerini denedim fakat yine çözüm bulamadım. Win2000 uyumluluk modu ile tamamen sorunsuzca çalışıyor. 🙂

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Ventoy ile multiboot/multiISO bootable(önyüklenebilir) USB sürücü oluşturma

Merhabalar ben Oktay Mercan,

Bu yazımda ventoy isimli uygulamayı ele alıyorum. Popüler olan rufus programından gına geldikten sonra multiboot(çoklu iso önyüklenebilme) desteği olan, daha fazla ve iyi bir uygulama arayışına düştüm. Uzun arayış sonrası karşıma ventoy uygulaması denk geldi, ventoy ile çoklu önyüklenebilir(multiboot) bir USB sürücü hazırlaya bilmemin yanında bir sürü özelliği olduğunu gördükten sonra rufus ın yerini alan en favori uygulamam oldu. En iyi yanı ise her seferinde USB sürücünüzü formatlamanıza ve iso dosyanızı yazmak için uzun süre beklemenize gerek yok, ventoy u USB sürücünüze kurduktan sonra tek yapmanız gereken .iso dosyanızı USB sürücünüze normal şekilde kopyalamak bu kadar basit.

Özelliklerine kabaca göz attığımızda (kabaca diyorum çünkü eklemediğim başka destekleri/özellikleri var):

  • Ventoy ile, diski defalarca biçimlendirmeniz gerekmez, sadece ISO / WIM / IMG / VHD (x) / EFI dosyalarını USB sürücüsüne kopyalamanız yeterli, sonra bilgisayarını yeniden başlatıp önyükleme menüsünden seçebilirsiniz.
  • Bir seferde birçok dosyayı kopyalayabilirsiniz ve ventoy bunları seçmeniz için size bir önyükleme menüsü(Boot menu) verir.
  • USB sürücünüzün normal kullanımını etkilemez, normal şekilde USB sürücünüzü kullanabilirsiniz.
  • USB/Yerel Disk/SSD/NVMe/SD Card a kurulabilir/yüklenebilir.
  • Sürüm güncellemesi sırasında verilerinizi yok etmez.(Çünkü kendini ayrı bir bölüme kuruyor bu sayede attığınız dosyalarınız etkilenmiyor.)
  • Persistence destekliyor yani USB sürücünüze kalıcı kurulum yapabilirsiniz.
  • exFAT dosya sistemi sayesinde 4GB dan büyük (ISO) dosyalarını destekler.
  • Türkçe de dahil bir çok dili destekliyor.
  • Bir çok işletim sistemi desteği mevcut.
  • Plugin desteği mevcut. (Script yazıp otomatik yükleme yaptırabilir yada arayüzü özelleştirek gibi vb şeyler yapabilirsiniz)
  • Otomatik yükleme desteğine sahip.
  • Legacy & UEFI desteği mevcut.
  • MBR ve GPT partition desteği mevcut.
  • IA32/x86_64 UEFI Secure Boot destekliyor.
  • FAT32/exFAT/NTFS/UDF/XFS/Ext2(3)(4) ana partition olarak destekleniyor.
  • Ve daha eklemediğim diğer özelliklere ve özelleştirilebilir liğe sahip...

Hiç eksiyanı yok mu diyecek olursanız, tek eksi yönü olarak otomatik güncelleme ve kontrolü olmaması diyebilirim, güncellemeyi kendiniz elle kontrol edip indirmeniz ve yüklemeniz gerek ancak bence bu pek bir eksi sayılmaz.

Arayüzü ve kabaca nasıl kullanıldığı

Aşağıya uygulamanın ana ekranından bir kare bırakıyorum, türkçe desteği olduğu ve basit bir arayüze sahip olduğu için kendi gayet kolay anlatıyor, dolayısı ile anlatılacak pek birşey kalmıyor amma velakin ben bazı ufak birkaç şeye değineceğim.

UEFİ Kurulum

Standart olarak Legacy ve MBR seçilidir, UEFI kurulum yapmak için disk partisyonunuzu GPT olarak ayarlamak isterseniz aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi seçebilirsiniz.

 

Fark ettiğiniz gibi diğer seçeneklere ve ayarlarada bu menüde bulabilirsiniz; "Ventoyu USB diskten kaldırma", "Güvenli Önyükleme" (secureboot), Persistent yani kalıcı yükleme için "Partisyon Yapılandırması" ayarını ve "Tüm Cihazları Göster" seçeneklere bu menüden ulaşabilirsiniz. Ek olarak dil seçimi için Language sekmesine tıklayıp istediğiniz dili seçebilirsiniz.

Güncelleme ve yeni sürüme yükseltme

Ventoyun yeni sürümü çıktığı zaman, sürücünüzdeki eski ventoy versiyonunu güncellemek ister iseniz; yeni sürümü sitesinden indirip zip den çıkartın, ardından eski sürüm yüklü olan cihazınızı takın ve uygulamdan cihazınızı seçip güncelle butonuna basın ve güncelleyin.

Yandaki bağlantıdan resmi sitesine gidebilirsiniz => https://www.ventoy.net

 

Ek olarak aşağıdaki bağlantıdan test edilmiş imaj dosyalarına ve ayrıntılarına ulaşabilirsiniz:
https://www.ventoy.net/en/isolist.html

Son olarak, distrowatch.com daki linux distroların(yani linux dağıtımlarının) %90+ destekliyor ama nadir bazı desteklemediği distrolar olabilir nelerin desteklenip nelerin desteklenmediğini görmek için aşağıdaki bağlantıdan görebilirsiniz.
TOP 275 dağıtım için destek durumu

 

Evet umarım işinize yaramıştır, hatalarım oldu ise kusura bakmayın, bir başka yazıda görüşmek üzere sağlıcakla kalın.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 6

Merhabalar,

İlerleyen zamanda bir iş kurma eğilimi içindeyim. Hali hazırda kurmayı planladığım işi yapan bir firmada fiilen çalışıyorum. Anlayacağınız uzun vadeli konuşuyorum şuan.

İşimiz gereği 2D ve 3D tasarımlar (3D tasarımlar Autodest Inventor'da yapılıyor ve bu montajlar 50.000 parçayı bulabiliyor.) Anlayacağınız makinalarımızın kuvvetli olması gerekiyor. Şuan da kullanmakta makinalar arasında en performansız olan Lenova - Y520'15IKBN. Fakat bütün makinalarımız laptop olmak durumunda çünkü ofis dışında da çalışmamız gerekibiliyor.

İşin kötü tarafı 3-5 yılda bir bilgisayarların hem fiziksel sebeplerden hemde performans ihtiyaçlarından dolayı güncellenmesi gerekiyor ki bu da 6-7 kuvvetli bilgisayar oluyor. Ve bir diğer sıkıntı da verilerin korunması...

Şuan da çalışmakta olduğum firma bu konulara benim dikkat ettiğim kadar dikkat etmiyor ve ekip arkadaşlarım tasarım programlarının tüm özelliklerini kullanmadığı için laptop'lar yeterli oluyormuş gibi gözüküyor-ki bazen efsane patladığımız durumlar oluyor. Veri gizliliğini noktasına hiç değinmek istemiyorum bile, neyse!

Ben kendi şirketimde bunların önüne geçmek istiyorum ve bu yüzden ya cloud workstation ya da Server-Workstation kurmayı planlıyorum. Şuan da Cloud-Workstation(amazon, google azure) biraz pahalı, hatta biraz değil baya pahalı. 1 yıllık 24h/7w kullanımda ki ücretlendirmeyle çok rahat kaliteli bir server-workstation kurup, virtual machine ya da çoklu oturumla çalışanlara verilen bir ultrabook ile(ofiste büyük monitörlere bağlanır, montaj alanında hafif, uzun pil ömrüne sahip bir tasarım bilgisayarı olur) server-workstation'a bağlanıp işini görmesidir. Buna ek olarak serverden veri sızıntıları önlenebilir ve veriler sürekli olarak cloud'a yedeklenerek kötü bir senaryoda problem yaşamadan kalınan yerden devam edilir düşüncesindeyim.

Uzun vade de ise server-workstation üzerinden revizyon yapmak, tüm güçlü laptopları değiştirmeye kıyasla çok ama çok ucuz olacağı kanısındayım.

Acaba sizler arasında benzer bir proses atlatmış kimse var mı? Yorumlarınız ne olur?

#Workstation #Azure #Server #AmazonWebServices #GoogleCloud

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 5