Turkcell TV+ IPTV

Merhaba arkadaşlar,

Geçtiğimiz günlerde Superonline müşteri hizmetlerinden bir bayan beni arayarak Turkcell TV+ IPTV hakkında bilgi verdi. Tahmin ettiğiniz gibi ürünün ne kadar mükemmel, ne kadar gelişmiş olduğu konusunda anlatılanlardan sonra faturamda ve internet bağlantımda hiç bir şeyin değişmeyeceğini; 2 yıl taahhüt karşılığında Turkcell TV+ ‘ı ücretsiz kullanabileceğimden bahsetti. Superonline’ın hizmetinden memnun olduğum için olumlu yanıt verdim. Tek şartım vardı; “Abonelik ile birlikte verilen Huawei router dışında TP-Link marka başka bir router kullanıyorum. Bu router’ı kullanmaya devam etmek istiyorum” dedim. Telefondaki bayan “Tabii ki kullanabilirsiniz, router üzerinde ethernet kablosu takacak boş port olsun yeter” şeklinde cevap verdi. Yayınları internet üzerinden izleyebilecek, ayrıca bağlantı hızımı ve kotamı etkilemeyecekmiş. Kaydımı aldı ve teknik ekiplerini yönlendirdi.

Ekip cumartesi günü akşam 17:30’da geldi. Superonline’ın Huawei marka router’ı sordular. O router’ı kullanmadığımı, kendi aldığım ve daha çok özelliği olan TP-Link Archer C7 ‘yi kullandığımı söyledim. Ekipteki arkadaşlar anlayışlı insanlarmış olmaz demediler. Deneyelim bakalım diyerek cihaz kurulumuna başladılar. Onlarda ilk defa abonelik ile birlikte verilen cihaz dışında bir router’a bağlantı yapacaklarmış.

Kutuyu açtık. Turkcell TV+ cihazı siyah renkli, kare şeklinde bir kutu. Önünde güç düğmesi, 1 adet USB port ve kumanda için infrared alıcı var. Arka kısmında güç girişi, ethernet portu, USB portu, HDMI girişi, optik ses çıkışı ve analog video girişleri mevcut. USB portları 2.0 standardında, ethernet portu ise 100 Mbps hızında. Kutu içinden güç adaptörü, uzaktan kumanda, ethernet kablosu ve Scart-Lale çevirici kablo çıkıyor.

Uzaktan kumandası ilgi çekiyor. Beyaz renkli ve alt yüzünde de Türkçe destekli klavyesi var. İleride Smart TV gibi uygulamalarında geleceğini öğrendim; o yüzden bu tip bir kumanda seçmişler.

Turkcell TV+ IPTV kutusunu benim TP-Link Archer C7 router’a bağlayıp güç düğmesine bastık. İlk açılış 2-3 dakika sürüyor; sonrasında kumanda düğmesine basar basmaz açılıyor. Cihazın gücünü keserseniz yine ilk açılışı 2-3 dakika sürüyor. Cihaz açılınca internet bağlantısını kurdu, firmware güncellemesi varmış; indirip kurulumu yaptı. Buraya kadar sorun yok, fakat buradan ileriye gidemedik. Şifre ekranı bir türlü gelmedi. Kuruluma gelen teknik ekipteki arkadaş “Ben bir Superonline’dan destek alayım.” diyerek cep telefonundan bir numara çevirdi; sesi de hoparlöre verdi. Telefondaki destek personeline “Müşterimiz kendi router’ını kurmuş, IPTV cihazını nasıl kurabiliriz?” şeklinde soru sordu. Aldığımız cevap aynen şu oldu: “Bizim cihazımız dışında başka bir router kullanımı yasaktır. Teknik servis olarak hizmet verdiğiniz yerde bu tür bir uygulama gördüğünüzde, kullanıcının router’ını iptal ederek Superonline’ın router’ını çalıştırmalısınız. Buna göz yuman teknik servislere para cezası uygulanır. Farklı router’lar bizim tanımladığımız VLAN’lara zarar veriyor, bu yüzden kullanımı yasaktır.” Yani sonuç olarak Turkcell TV+ ‘ı kullanmak için abonelik ile birlikte verilen dandik Huawei router’a ihtiyacınız var. Enayi gibi Superonline’a kendimi ihbar ettiğim için dolabın derinliklerinden Huawei router’ı buldum. Turkcell TV+ ‘ı takar takmaz şifre ekranı açıldı. Şifre almak için 0532 755 22 22 ‘ye SIFRE yazıp mesaj atıyorsunuz. Hemen size şifreniz geliyor. Bu şifre ile admin olarak cihazı açabiliyorsunuz. Abone olduğunuz pakete göre farklı sayıda profil (kullanıcı) yaratmanız mümkün. Bana gelen Ev paketinde en fazla 2 profil oluşturabiliyorum.

Kanal sayısı henüz çok fazla değil. Ulusal kanallar mevcut. Discovery yok, National Geographic var. 6 adet Sinema kanalı var. Bunların kaliteli filmler oynatan 3 tanesi için ek paket satın almanız gerekiyor. HD kanal sayısı da fazla değil. Zaman içerisinde güncellenecek ve sayıları artacakmış. Görüntü kalitesi kanala göre değişiyor. Bazı kanallar çok net ve kaliteli görüntü verirken bazı kanallar sanki fazla sıkıştırılıp gönderiliyormuş gibi geliyor. Böyle olduğunda renklerde solgunluk fark ediliyor. Tam kanal listesini internet sayfalarında bulabilirsiniz.
Yayını durdurup geri alabiliyorsunuz. Yine abone olduğunuz pakete göre yayını kaydedebiliyorsunuz. Ev paketinde en fazla 50 saat kayıt yapılıyor. Yeri gelmişken belirteyim, cihaz içinde sabit disk yok. Kayıtları bulut üzerinde yapıyor. Seyretmek istediğinizde ise bulut üzerinden oynatıyor.

Yayın akışını gösteren başarılı bir rehberi var. Ben çok beğendim, gayet anlaşılır ve hızlı. Kanal geçişleri Digitürk’ten hızlı. Genel olarak cihazın tepkisi de hızlı, o konuda sıkıntı yok diyebilirim. Rehber de seyretmek istediğiniz filmleri seçip hatırlatma ekleyebiliyorsunuz. Beğendiğiniz filmleri favorilerinize eklemeniz mümkün. Bu filmlerin bilgilerini kullanarak Turkcell TV+ size film önerebiliyor. Bunları My TV ekranından yönetebiliyorsunuz.

Market başlığından film veya ek paketler alabiliyorsunuz. Burada bulunan filmlerden yakın tarihli olanları ve dizileri seyretmek için plus abonesi olmanız gerekiyor.

Sosyal ağlar ekranından seyrettiğiniz filmin adını facebook veya twitter’da paylaşabiliyorsunuz. Bunun için turkcelltvplus.com.tr adresine login olup facebook ve twitter hesabınızı Turkcell TV+ ile ilişkilendirmeniz gerekiyor. Ben bu işlemi yaparken son adımda ekrana “İlk paylaşım ücretlidir. Sonraki paylaşımlarda para alınmaz” diye bir uyarı geldi. Seyrettiğim filmin adını facebook’da paylaşmak için para vermek hoşuma gitmediği için herhangi bir sosyal ağ ilişkilendirmesi yapmadım. Ne kadar bir ücret kesileceği de belirtilmemiş; çok saçma bir uygulama yapmışlar. Yeri gelmişken turkcelltvplus.com.tr sayfalarından da birçok işlem yapılabiliyor. Siteye girerken web tv adlı bir uzantı kurulması gerekiyor. Maalesef bu yazılımın Mac sürümü olmadığı için Mac OSX işlemi sistemi üzerinden sayfaya girilemiyor.

Medya Oynatıcı başlığı altından, USB portlara takılan disklerde bulunan filmleri oynatabiliyorsunuz. Resim, Müzik yanında MKV ve altyazı desteği var. Altyazı dosyaları ANSI değilse Türkçe harfler bozuk çıkıyor. Medya oynatıcı piyasada satılanların arasında ortalamanın altında kalıyor. DTS veya passthrough özelliği yok. Ağ üzerinden NAS cihazına bağlanma veya ağ üzerinden video oynatma özellikleri yok. Kullandığım exFat formatlı usb diski görmedi. NTFS ‘de sorun yok. 8 Gb boyutlu bir mkv dosyasını takılmadan oynattı.

Ayarlar altında çok fazla bir seçenek yok. Cihazın ağ ayarlarını göremiyorsunuz. Varsayılan olarak çıkışı 720p geliyor. 1080’e almanızı öneririm.

Filmleri Google Play Store’dan indirebileceğiniz Turkcell TV+ uygulaması üzerinden de seyredebiliyorsunuz. Mobil cihazınızdan My TV ‘ye eklediğiniz filmleri daha sonra evdeki cihazınızdan da seyretmeniz mümkün. Digiturk dilediğin yerde uygulamasından daha kullanışlı geldi.

Özetlersem; Turkcell TV+ hizmetini parasız olduğu için kullanıyorum. Ücretli olsaydı şu an için Digiturk daha ağır basardı. Cihazın ekran geçişi Digiturk’un DvDigi ekranlarından çok daha hızlı. Ev paketi için yeterli kanalı yok ve yayın kalitesinin biraz daha artması gerek diye düşünüyorum. WiFi özelliği olmadığı için televizyonunuzun yanına ethernet kablosu çekmeniz veya powerline ürünlerinden kullanmanız gerekiyor.

Başta değinmiştim; müşteri hizmetlerinden arayan bayan internet bağlantımda hiç bir şey değişmeyecek demişti diye. Ertesi gün Superonline Online Hizmetler sayfasından kota bilgilerimi kontrol ettim. Turkcell TV+ öncesi 20 Mbps, 100 GB A.K.K. için 69 TL ödüyordum. Mevcut internet bağlantı paketimi, 3’ü Bir Yerde paketi ile değiştirip hızımı 25 Mbps, A.K.K. kotamı ise 75 GB olarak değiştirmişler. Bunun içinde 69 TL yerine 59 TL ödeyecekmişim. 150 GB A.K.K. istersem 69 TL ödemem gerekiyormuş.

Superonline’ın Huawei router’ı yerine kendi aldığım TP-Link Archer C7 router ne oldu peki? Meraklılar için biraz değineyim. Superonline kullanıcı adı ve şifrenizi biliyorsanız; birde router’ınızı MAC klonlamayı destekliyorsa internete bağlanmak için kendi router’ınızı kullanabilirsiniz. Gerekli ayarları yaptıktan sonra Superonline’dan gelen ethernet kablosunu router’ınızın WAN portuna takmanız yeterli. Ben bu şekilde kullanıyordum. Şu anda Huawei router’ı da kullanmam gerektiği için Superonline’dan gelen kabloyu Huawei router’ın (Huawei LAN IP 192.168.0.1)WAN portuna taktım. Huawei’nin DHCP özelliğini kapattım. Huawei’nin LAN portlarından birini ise TP-Link’in WAN portuna bağladım. TP-Link’in WAN IP adresini statik olarak 192.168.0.2 ayarladım. TP-Link’de DHCP özelliğini aktif ettim. Kısaca ev ağı TP-Link üzerinde işliyor, internet ise Huawei üzerinden geçiyor. Bu yüzden mevcut port yönlendirmelerinizi de değiştirmeniz gerek. İşin angarya kısmı burada başlıyor. Mesela ev dışından bilgisayarıma uzak masaüstü bağlantısı yapmak için ilk önce Huawei router’ın portunu, TP-Link’e; ardından TP-Link’in portunu bilgisayarın 3389 portuna yönlendirmem gerekti. Angarya olmayan yöntem ise @cculha arkadaşımızdan geldi. Onun tavsiyesine uyup Huawei üzerinde DMZ' yi açıp IP olarak TP-Link'in WAN IP'sini girince eski yönlendirmeler aynen çalışmaya devam etti. Sıkıcı bir başka nokta ise masa üzerinde bir router daha yer kaplamaya başladı.

Bahsettiğim yönlendirmeleri yaparken Huawei router üzerinde benim yaptıklarımın dışında bir port yönlendirmesi olduğu ve IP adresinin Turkcell TV+ cihazı olduğu gördüm. Aynı yönlendirmeyi TP-Link router üzerinde yaparsam çalışabilir diye düşünüyorum. Bunu da deneyip daha sonra bilgi vereceğim.

Sorularınız olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım. İyi günler diliyorum.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 99

Gece yüzde 80 şarjla bırakıp sabah yüzde 70 şarjla karşılaşan MacBook kullanıcıları için çözüm olabilecek bir blog yazısı. Terminal açıp komut giricez. Bilgisayarın derin uykuya geçme süresini kısaltıcaz. Ben kendiminkileri kontrol ettim, standbydelaylow değeri 3 saat, standbydelayhigh değeri 24 saat çıktı. Yazının yazarı ikisini de 1 saat yapmış, artık bilgisayar 1 saatten fazla kullanılmayınca derin uykuya giriyor ve daha yavaş açılmakla birlikte pil daha az düşmüş.

Biraz lafı uzatmış o yüzden jenerik tavsiyeler görürseniz pes etmeyin, aşağıya inin. O jenerik tavsiyeleri aslında yermek için dahil etmiş yazıya ama yanıltıcı olmuş.

https://medium.com/@hinddeep.purohit007/fixing-the-dreaded-battery-drain-issue-on-a-sleeping-mac-6e153e464b13

Fixing the dreaded battery drain issue on a sleeping mac

Highlight: Find out how to curtail the battery drain to as little as 1% on an overnight’s sleep (roughly 8 hours)
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Doların arttığını unutmuşum. iPhone 12 Mini bile en az 10.000 TL! 😓

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 12

Microsoft Office 2013 Professional Plus orjinal kurulum dosyası aranıyor.
.
Yıllardır lisanslı olarak kullandığım programın iso dosyası silinmiş yenisinide indiremiyorum.
Plus versiyonu olmak zorunda Professional da elimdeki lisans çalışmıyor.

TechBench sitesini ve Windows-ISO-Downloader.exe denedim onlarda sadece Professional versiyon var ve benim işime yaramıyor.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Tüm güncel Apple ürünlerini bi valize doldurup 1976 yılındaki Steve Jobs'a ışınlasak ne olurdu ?
🙂 Valizi açtığında ne hissederdi acaba...

BeğenFavori PaylaşYorum yap

R Yazılımı Nedir?

R Yazılımı

R, istatistiksel hesaplama ve grafikler için bir sistemdir. Bir dilin yanı sıra grafikli bir çalışma zamanı ortamı, hata ayıklayıcı, belirli sistem işlevlerine erişim ve komut dosyalarında depolanan programları çalıştırma özelliğinden oluşur.

R'nin tasarımı, mevcut iki dilden büyük ölçüde etkilenmiştir: Becker, Chambers & Wilks’in S ve Sussman’ın Scheme. Sonuçta ortaya çıkan dil S'ye görünüşte çok benzer olsa da, temel uygulama ve anlambilim Scheme'den türemiştir.

R'nin özü, fonksiyonların kullanıldığı modüler programlamanın yanı sıra dallanmaya ve döngüye izin veren bir yorumlanmış bilgisayar dilidir. R'deki kullanıcı tarafından görülebilen işlevlerin çoğu, R dilinde yazılmıştır. Kullanıcının verimlilik için C, C ++ veya FORTRAN dillerinde yazılmış prosedürlere etkileşime geçmesi mümkündür. R dağılımı, çok sayıda istatistiksel prosedür için işlevselliği içerir. Bunlar arasından bazıları doğrusal ve genelleştirilmiş doğrusal modeller, doğrusal olmayan regresyon modelleri, zaman serileri analizi, klasik parametrik ve parametrik olmayan testler, kümeleme ve düzeltmedir. Ayrıca, çeşitli veri sunumları oluşturmak için esnek bir grafiksel ortam sağlayan geniş bir fonksiyon seti vardır. Ek modüller (“eklenti paketleri”) çeşitli spesifik amaçlar için kullanılabilir.

R başlangıçta Ross Ihaka ve Robert Gentleman tarafından Yeni Zelanda'nın Auckland Üniversitesi Auckland İstatistik Bölümü'nde yazıldı. Ayrıca, büyük bir grup insan kod ve hata raporları göndererek R'ye katkıda bulunmuştur.

1997'nin ortalarından bu yana, R kaynak kodu arşivini değiştirebilen bir çekirdek grup (“R Çekirdek Takımı”) olmuştur. Grup şu anda Doug Bates, John Chambers, Peter Dalgaard, Robert Gentleman, Kurt Hornik, Ross Ihaka, Tomas Kalibera, Michael Lawrence, Friedrich Leisch, Uwe Ligges, Thomas Lumley, Martin Maechler, Martin Morgan, Paul Murrell, Martyn Plummer'den oluşuyor. Brian Ripley, Deepayan Sarkar, Duncan Temple Lang, Luke Tierney ve Simon Urbanek.

R, https://www.R-project.org/ adresinde bir ana sayfaya sahiptir. GNU tarzı bir telif müsadesi altında dağıtılan ücretsiz bir yazılımdır ve GNU projesinin resmi bir parçasıdır [1].

An itibari ile Microsoft firmasının, Microsoft R Open adı altında, kendi versiyonu da mevcuttur [2].

R'de Kullanılan Veri Yapıları

Veri yapısı, verilerin düzenlenmesi ve depolanması için özel bir form olarak tanımlanabilir. R programlama, vektör (vector), matris (matrix), liste (list), veri çerçevesi (data frame) ve faktör (factor) gibi beş temel veri yapısını destekler [3].

Vektör

Bütün elemanları aynı veri tipinde olan veri yapısıdır. Vektör yaratmak için c() fonksiyonundan yararlanılır.

x<-c(1,2,3,6,8,0)

x<-1:9 veya

x<-c("A","B","C")

şeklinde vektör tipi veri yapısı oluşturulabilir. Aynı şekilde, birden fazla vektör de bir araya getirilebilir.

Matris

Bütün elemanları aynı veri tipinde olan, iki boyutlu veri yapısıdır. Matris yaratmak için matrix() fonksiyonundan yararlanılır.

x<-matrix(1:9,ncol=3, byrow=TRUE)

şeklinde matris tipi veri yapısı oluşturulabilir. Satır ve sütun sayısı nrow ve ncol parametreleri ile belirlenebilir. Eleman diziliminin satırlara veya sütunlara göre olup olmayacağını ise byrow parametresi belirler.

Veri Çerçevesi

Veri çerçeveleri, elemanları farklı veri tipinde ama eşit sayıda olan, çok boyutlu veri yapısıdır. Veri çerçevesi yaratmak için data.frame() fonksiyonundan yararlanılır.

x <- data.frame("SN" = 1:2, "Age" = c(21,15), "Name" = c("John","Dora"))

şeklinde veri çerçevesi veri yapısı oluşturulabilir. Aynı şekilde, satır/sütun sayısı uyumlu olmak şartı ile birden fazla veri çerçevesi bir araya getirilebilir.

Liste

Liste, elemanları farklı veri tiplerindeki değerlerden ve/veya farklı veri yapılarından oluşabilen çok boyutlu veri yapısıdır. Liste yaratmak için list() fonksiyonundan yararlanılır.

x<-c(1,2,3,6,8,0)

y<-matrix(1:9,ncol=3, byrow=TRUE)

z <- data.frame("SN" = 1:2, "Age" = c(21,15), "Name" = c("John","Dora"))

listem <- list(1:2, x, y, z)

şeklinde liste veri yapısı oluşturulabilir.

R için Entegre Geliştirme Ortamları (IDE)

R yazılımı, ara yüz olarak biraz sıkıcı ve zorlayıcı bir yapıya sahip (en azından benim için) bir yazılım. Özellikle veri girişi de sıkıntılı bir yazılım (en azından benim için öyle). Ancak, özellikle temel programlama dillerinde görmeye alıştığımız ve artık vazgeçilmez bir konuma gelen entegre geliştirme ortamları (EGO) R için de hazırlanmıştır. Macbook Pro ve Mac OS da kullanmama rağmen, pek bahsetmeyeceğim ki bazı EGO'ların Mac OS veya Unix/Linux tabanlı versiyonları veya uygun başka EGO'lar da mevcut. Ama, dediğim gibi, sadece Windows versiyonlarından kısaca bahsedeceğim.

R Studio

R Studio, adı en çok duyulan EGO'dur muhtemelen ama ondan önce var olan EGO'lar da mevcuttur (örneğin, Tinn-R gibi).  R Studio, R'nin ara yüzünü oldukça iyileştirmektedir. En güzel özelliği ise, R Studio'nun döküman hazırlamada sağladığı kolaylıklardır. R Markdown'dan tutunda sunu, html, Word çıktısı verme gibi özelliklere sahiptir. Tabi ki bazı sıkıntıları yok değil ama oldukça iyi bir kullanım rahatlığı sağlamaktadır.

Tinn-R

Bir başka EGO ise Tinn-R'dir. Çok kullanma fırsatı bulamadım ama R dendiğinde adı geçen EGO'lardan bir tanesidir.

R Tools for Visual Studio ve Visual Studio Code

Bunlar da Microsoft'ta ait EGO ve kodlama yardımcısıdır (kaldı ki zaten haberdarsınızdır). Bunu da çok kullanma fırsatı bulamadım ama oldukça iyi olduğu kanısındayım. Çünkü, çoğunlukla Basic kodlayıcısı olduğumdan, pratiklik bakımından memnun kaldığım bir EGO'dur. Ama, Studio Code'a alışabildiğimi söyleyemeyeceğim.

 

KAYNAKÇA
  1. https://cran.r-project.org/doc/FAQ/R-FAQ.html#What-is-R_003f
  2. https://mran.microsoft.com/open
  3. https://intellipaat.com/tutorial/r-programming/data-structures-r-programming/
BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

    "1997'nin ortalarından bu yana, R kaynak kodu arşivini değiştirebilen bir çekirdek grup (“R Çekirdek Takımı”) olmuştur. Grup şu anda Doug Bates, John Chambers, Peter Dalgaard, Robert Gentleman, Kurt Hornik, Ross Ihaka, Tomas Kalibera, Michael Lawrence, Friedrich Leisch, Uwe Ligges, Thomas Lumley, Martin Maechler, Martin Morgan, Paul Murrell, Martyn Plummer'den oluşuyor. Brian Ripley, Deepayan Sarkar, Duncan Tapınağı Lang, Luke Tierney ve Simon Urbanek."

    Google Çeviri ile çoook komik (üşengeçlik, yoksa oturur çevirirdim)...

    Hata fark ederseniz, lütfen iletiniz.

GÜNCELLEME: İşlemci satılmıştır.
Ram, Teknoseyir' den Ertugrul Su' ya satılmıştır.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sistem güncellemesi sebebiyle işlemci ve Ramleri satıyorum.

Intel,i5,3570k (1155 socket), orjinal kutusu ve fanı ile verilecektir. Fiyat: 375TL.

Ram: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram. Fiyat: 175TL

#ikinciel #Satılık

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 12

https://www.youtube.com/watch?v=J67w1ozffy4

İnternet Hızı : 1000 Mbps yada 1 Gbps
İnternet Fiyatı : 49.90 Singapur Doları / aylık (İLK 6 AY DENEME AMAÇLI ÜCRETSİZ)
Adil Kullanım Kotası : YOK

#AKK #Singapur #Superonline #internet #AdilKullanımKotası #AdilKullanımNoktası

Evde 1000 Mbps Fiber İnternet. KOTASIZ !!!

İnternet Hızı : 1000 Mbps yada 1 Gbps İnternet Fiyatı : 49.90 Singapur Doları / aylık Adil Kullanım Kotası : YOK İzlediğiniz için teşekkürler, Kendinize iyi ...
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Selam arkadaşlar, Ben wordpress ile bir site kurmak istiyorum. Sitenin içeriği teknoloji olacak. Sitede yapmak istediklerim aşağıda belirttim. Domain ve hosting alıpta mı yapmalıyım yoksa wordpress.com üzerinden ücretsiz mi ilerlemeliyim?

Sitede;
Teknoloji haberleri
satın alma rehberleri
Nasıl yapılır
Kendi yazacağım yazılar
Belki ilerde başka şeylerde eklerim.

Bunun dışında belli bir içerik ekledikten sonra addsense başvurmayı ve para kazanmayı planlıyorum. Ancak addsense .wordpress.com olan sitelere destek vermiyormuş. Deminde dediğim gibi ileride .comlu bir site alarak belki adsense geçerim diye düşünüyorum. Siz nederseniz? Direk domain/hosting alıp öylemi başlamalıyım? Yoksa ufaktan ücretsiz olarak başlayıp ilerleyen zamanda domain/ hostingle mi birleştirmeliyim? Bu arada yüksek lisans yapıyorum ve henüz net olarak belli olmasa da 1-2 hafta içinde işe başlama ihtimalim var. BU yüzden site işine zaman ayıramam diye düşündüğüm için wordpress.com üzerinden başlayıp ilerleyen zamanda domain/ hostingişine girmek. Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. WordPress.com ile mi yapıyım? Yoksa ücretsiz yapacaksan wix.com gibi başka yerlere de mi bakıyım? Ücretsizlerdehangisi daha iyi? Hangisi daha gelişmiş? #akış #wordpress #wix

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • ARMv7 @armv7

    wordpress kullanmak için öncelikle hostinger dan bir alan adı al hostinger alan adı alana hostingi bedava veriyor. hostingerın arayüzü çok kolaydır senin için wordpress kurulumunu çok kolay yapar wordpress seçip kur dersin sana birkaç şifre ve site başlığı sorarak sitenin kurulumunu yapar daha sonrası zaten wordpressin kendi içinden belli bir kitleye ulaşana kadar ücretsiz ilerleyebilirsin tabiki wordpress sen istersen sana para harcatabilir ama genelde ücretsiz alternatifleri bulabilirsin. adsense'e gelecek olursak google'ın adsense eklentisi wordpress için mevcut onu kullanabilirsin. ücret kısmına gelirsek ortalama 8-10 dolara alan adı alabilirsin hostin zaten başlangıçta sana yetecek kadar olanı ücretsiz hostinger sana temin edecek 2 gb yıllık 100 gb trafik verecek istersen daha sonra yükseltebilirsin yardım gerekirse dmden yardımcı olabilirim

    • erinceray @erinceray

      Peki bu hosting ne kadar ücretsiz? Yani 1 ay mı?3ay mı?6 ay mı? 1 sene mi? Birde bu firma güvenilir mi?

    • erinceray @erinceray

      ben ücretsiz hostingle ilgili cevabımı sete üzerinden aldım. Diğer sorumun cevabını verebilirsen memnun olurum.

    • ARMv7 @armv7

      @erinceray 1 yıl ücretsiz ve evet bu firma güvenilir türkiye destek hatları falanda var ve daha sonrasında fiyatlarıda makul

    • erinceray @erinceray

      @mmyildizz ben sitede ömür boyu ücretsiz diye gördüm.

    • ARMv7 @armv7

      @erinceray eğer diğer sorun wordpress.com üzerinden başlamaksa o seni çok amatör gösterir eğer son haftalık gündem değerlendirmesini izlediysen lp nin şunu söylediğini duymuşsundur .com.tr bana psikolojik bir güven veriyordu yani sen sitenin sonuna .wordpress.com koyduğun anda facebook sayfasından pek bir farkın kalmıyor aslında benim tavsiyem ki teknoloji yazıcam diyorsan hitap edeceğin kitleninde isteği bu olur kendine hosting ve domain hizmeti alıp kendi alan adına sahip olman olur başka sitenin alt alan adını almak çokta iyi olmaz bu konuda

    • ARMv7 @armv7

      @erinceray politika değişmiş olabilir yada ben yanlış hatırlıyorda olabilirim ama ücretsiz

    • erinceray @erinceray

      @mmyildizz Evet ben teknoloji üzerine bir site kurmak istiyorum ve lp'nin dediğini duydum. Senin dediğine de katılıyorum. Yukarıda bahsettiğim gibi güncel haberler, satın alma rehberleri, nasıl yapılır bölümü ve devamlı olmasa da en kötü ihtimalle ayda 1 kendi yazdığım yazıların olacağı bir site kurmak istiyorum. Video ve inceleme işine girmeyi planlamıyorum şu an. Malum o işler maliyetli. Ama ilerde olabilir.

    • ARMv7 @armv7

      @erinceray tamada 8 doların maaliyeti ne olabilirki zaten şuan .com lar 26 tl civarı bence alınır yani 26 tl için alan adına wordpress.com eklemek bence yapılmaması gereken bişey

    • erinceray @erinceray

      @mmyildizz Belki de kelime oyunu olabilir. Domain adını en kısa sürede belirleyip başlamayı düşünüyorum. Ben en başta bahsettiğim sebeplerden dolayı ağırdan almayı düşünürken bir anda tekrardan aşırı bir heves geldi senin sayende.

    • erinceray @erinceray

      @mmyildizz Domain adını belirler belirlemez en kısa sürede girişeceğim.

    • ARMv7 @armv7

      @erinceray eğer domain ve hostingle uğraşmak gözünü korkutuyorsa ben sana o konuda yardımcı olabilirim istersen sana siteni kurabilirim veya sorularına yardımcı olabilirim o kadar basitki wordpress.com dan siteni kursan ancak bu kadar basit olabilir

    • erinceray @erinceray

      @mmyildizz Son olarak addsense aylık ortalama ne kadar kazandırır? Bir bilgin var mı? Hemen başvurmayacağım Ancak içeriği biraz doldurduktan sonra başvurmayı planlıyorum. Birde bu 100gb trafik aylıktır herhalde değil mi? Yıllık filan değildir dimi? Ücretsiz olunca aklına gelebiliyor böyle şeyler.

    • erinceray @erinceray

      @mmyildizz Teşekkür ederim. Yapmaya başladığımda takıldığım bir yer olursa senden yardım isterim.

    • ARMv7 @armv7

      @erinceray 100 gb trafik yıllıkta olsa sen zaten bu işten para kazanmaya başlayana kadar sana yetecek bir plan zaten kazanmaya başlayınca ücretliye geçmek çokta sıkıntı olmaz sen ilk yılında ilk 3 ayı kotaya dahil bile etmene gerek yok ilk 3 ay genelde sitenin günlük ziyareti 50-60 ı geçmez yüksek ihtimalle. kalan 100 gb ta kalan 9 ay için yeterli olur dediğim gibi zaten yetersiz olamaya başlarsa para kazanır hale gelmişsin demektir. bu durumda zaten hostin ücretini ödeyebilirsin

  • kolcu @kolcu

    Adsense hesabı kolay kolay alamazsın. Alsan da reklamda tıklama başına 0,08 kuruş ancak kazanırsın.(teknoloji içerikleri) Öğrenmek için uğraş, para kazanmak içinse zamanını boşa harcama bence.

iPhone'da iOS Güncellemelerini Kapatmak

Apple'ın güncellemeler ile iPhone cihazları zamanla yavaşlattığı herkesin malumu. O yüzden siz her ne kadar güncelleme yapmak istemesenizde iPhone şarjdayken güncellemeyi indirip kendi yüklemeye çalışıyor, ekrana sürekli pencere açıp yükleyeyim mi diye soruyor vs.

Çözümü ise basit. https://regmyudid.cc/downloads/profiles/watchOS_3_beta_Configuration_Profile.mobileconfig adresinden iPhone'umuza Apple Watch güncellemesini indiriyoruz. iPhone'a hiç bir zararı yoktur. iPhone bundan sonra kendini Apple Watch sanacaktır. 🙂

Profil dosyası silinirse iPhone güncellemelere kaldığı yerden devam eder.

BeğenFavori PaylaşYorum yap