Çin postalarınızın takibini yapabileceğiniz bir site. Yakın zamanda verilen takip kodunun scam olup olmadığını da göstermeye başladı.

https://chinapost-track.com/

BeğenFavori PaylaşYorum yap

llama 3 ü kolayca masaüstünde çalıştırabileceğim bir açık kaynaklı bir proje var mı? Böyle uğraşmadan kurayım bir pdf vereyim cevap verirken o pdf i kullansın gibi. gpt.h2o.ai sitesinde böyle bir özellik vardı. Gpt 3.5 dan daha iyi cevap versin + benim gönderdiğim dökümantasyonu kullansın istiyorum. Bunu kolayca yapabileceğim bir program var mı?

https://www.reddit.com/r/LocalLLaMA/

LocalLLama diye bir subreddit var aslında ama nasıl ilerlerim bilmiyorum. Gpt-4 e 20 dolar pek vermek istemiyorum. Üstelik open source olan cevap verme kabiliyetlerinin daha iyi olan modeller var artık gemini ve gpt 3.5 yetersiz geliyor.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

YouTube’da gördüğüm bir vlog üzerine uğreştığım Home Assistant ve Google Gemini entegrasyonunu size de göstermek istiyorum. Bu sayede akıllı evler için yapay zeka desteği sağlanıyor. #akıllıev #yapayzeka

🔴 Kapı önünü gören kamera hareket algıladığı zaman kameradan anlık görüntü alıp kaydediyor.
🔴 Daha sonra yapay zekaya bu görüntüyü iletip orda ne gördüğünü kısaca tarif etmesini istiyor.
🔴 Son olarak Home Assistant uygulamasının kurulu olduğu telefona yapay zekadan gelen açıklama ve kamera görüntüsü bildirim olarak iletiliyor.

Örnek olarak internetten aldığım bir görüntüyü test ettim. Sonuçları şu şekilde.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • ssm @ssm

    Gemini entegrasyonu için gerekli YAML kodları:

    service: google_generative_ai_conversation.generate_content
    metadata: {}
    data:
    prompt: >-
    Kapı zili kameramdan gelen bu görüntüde ne gördüğünü çok kısaca
    açıkla.
    image_filename: www/media/aa.jpg
    response_variable: cevap

  • ssm @ssm

    iPhone'a bildirim göndermek için gerekli YAML kodları:
    Resimli bildirim için dinamik DNS ya da nabu casa gibi dışardan kontrole izin verecek bir hizmet gerekli.

    service: notify.mobile_app_sam_iphoneu
    metadata: {}
    data:
    data:
    push:
    sound:
    name: default
    critical: 1
    volume: 1
    image: http://homeassistant.local:8123/local/media/aa.jpg
    message: "{{cevap.text}}"
    title: Dış Kapıda Hareket Var!

  • Türker Sezer @dirigeant

    Guzel bir entegrasyon olmus. Farkli senaryolarla gelistirmek eglenceli olabilir.

    Ornekteki durum icin Amazon Ring'in paket tespit ozelligi var. Kargocuyu, postaciyi tanimiyor ama paket gorurse onu algilayip ayri bir uyari gosteriyor.

Bazı insanlar kafayı yemiş.

"Z2" - Upgraded Homemade Silicon Chips

https://www.patreon.com/szeloofhttp://sam.zeloof.xyz/second-ic/Check our Jeri Ellsworth's amazing work making the first transistors and logic gates at home h...
BeğenFavori PaylaşYorum yap

En gıcık donanım sorunlarından birini yaşıyorum. @ işareti yapmak istediğimde Alt gr + Q yapıyorum ancak şu sayfa açılıyor.

Nasıl çözebilirim?

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Geçen 30 gün (belki daha az) yapay zeka resim işlerinden 390 usd kazandım total. Upworkten aldım genelde işleri. Lora modeli yaptım 5 tane. 700ü aşkın resim ürettim farklı müşterilere. Bi kaç kişiye danışmanlık bile yaptım. 😂
Gittim 24GB 4090 aldım geçen hafta borca girip yüklü bir. 3060 ile bir resim üretirken ortalama şu an 8 resim üretebiliyorum dakikada, kendi bilgisayarımda model eğitimi de yapabiliyorum artık🦥 (4090, Ryzen 2600 + b350m de çalışıyor bu arada😂) #garabetpc #stablediffusion #yapayzeka

İş yapmak isteyenlere tavsiyem güzel bir instagram sayfası yapın ve işlere başvururken ekleyin mutlaka. Oradan yakalıyorum genelde işleri.

Stable Diffusion ile bir proje(uygulama, web app vs.) yapmak isteyen yazılımcı varsa mutlaka iletişime geçelim...

Bedava sdxl modeli eğitmek isteyenler için faydalı link: https://youtu.be/JF2P7BIUpIU?si=NIuGKAXsmHyPUQ5r

Ücretsiz stable diffusion ile resim üretebileceğiniz en kapsamlı site de bu: http://www.tensor.art (günlük 100dü sanırım ücretsiz limit.)

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 13

Bu aralar spamlerin neden çok arttığına sonunda kesin bir cevap buldum. Bana da bu aralar ilk defa spam mesajlar gelmeye başladı üstelik hem Italyanca hem Türkçe spam yiyorum 😀 Türkiye'de Italya numaramı doğal olarak hiç bir yere vermedim o numarayı ama WhatsApp numaram o hala. Hem Italya hem Türkiye'ye yakın tarihlerde gelmeye başlaması garibime gitti ve biraz araştırmaya başladım.

WhatsApp Business API'ında aslında ancak 2022 Ekim ayında düzeltilen fakat Mart 2023'e kadar kullanılabilen inanılmaz aptalca bir problem varmış. Telefon numarası listesi verip o telefonun WhatsApp'te olup olmadığını anlayabiliyorsunuz. Telefon numarası kombinasyonları belli, sadece bu API'ı kullanarak milyonlarca gerçek telefon numarası alabilirsiniz. Normalde bu saçmalığın bitmiş olması lazım değil mi? Bitmemiş.

Büyük ihtimalle WhatsApp'ın API'ında bulunan bir açığı kullanarak sınırsız sorgulama yapabildiğiniz WatVerifyAPI adlı bir sistem var. Istediğiniz numaraları veriyorsunuz ve size WhatsApp'ta bulunup bulunmadığını söylüyor. Domain 2022 Eylül'de alınmış, büyük ihtimal oldukça yeni bir sistem. Bir tane WhatsApp'ta olmadığına, bir tane olduğuna emin olduğum numara verdim(sevmediğim birisi 😀 ) ve sistem çalıştı. Demek ki hala WhatsApp API'larıyla sadece numara vererek numaranın varlığı öğreniliyor. Bu yöntemle telefonunuzu kimseye vermeseniz bile rahatlıkla gerçek bir numara olduğunu öğrenirler

Başka sistemler acaba nasıl çalışıyor diyerek Apple Business Chat'e baktım. O sistemde hiç bir şekilde telefon numaranıza API'lar üzerinden ulaşılamıyor, siz karşı tarafa cevap yazsanız bile sizin telefonunuzu göremedikleri Opaque ID adlı sistem kullanıyorlarmış.

Kısaca telefon numaranızı satmalarına gerek yok, ben spam yememek için yıllarca sahte numaralar verdim önemsiz yerlere fakat o telefon numarası üzerinden WhatsApp kullanıyorsanız çok çok rahat ulaşırlar.

WhatsApp resmi API: https://developers.facebook.com/docs/whatsapp/on-premises/reference/contacts
WatVerify: https://watverifyapi.live
Apple Opaque ID: https://support.apple.com/en-gb/guide/security/sec1c603aab4/web

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Vizard.ai diye bir site keşfettim. Bir youtube videosunu veriyorsun siteye o videodan short videoları hazırlıyor 🙂 Bir deneyin derim. Tamamen eğlence amaçlı keyfi bir kanal açıp bu siteye içerik ürettiriyorum. Acaba ne olacak bakayım dedim. Sıfır efor ile short videosu atılsa 1 hafta boyunca ne olur acaba dedim 🙂 İçeriklerin bir kısımı chatgpt ye bir kısmını canva ya bir kısmını da bu siteye yaptırdım. Attıklarımı açıp ben bile izlemedim orası ayrı 🙂

https://www.youtube.com/channel/UCxar4wW_lNmJl3KoywV78Zw

Değişim Başlasın

Videolarınızı arkadaşlarınızla, ailenizle ve tüm dünyayla paylaşın
BeğenFavori PaylaşYorum yap