ID-COOLING Iceflow 240 VGA Sıvı Soğutma kiti
Kullanıcı inceleme ve deneyimi:
Herkese merhaba.
Halihazırda kullanmakta olduğum ZOTAC RTX2060 AMP! mini modeli ekran kartım oyunlarda ortalama 80 derecelere kadar çıkan sıcaklığını düşürmek için ne yapabilirim diye bakınırken ID-COOLING firmasının bu ürüne denk geldim.
Daha önce hiç kullanmadığım bir marka olması nedeniyle kuşku ile yaklaştım fakat internette yabancı forumlarda olumlu çok geri dönüşü olan bir firma olduğunu görünce tercih ettim ve ürünü Gelbura.com üzerinden satın aldım. Ürünün distribütörü olan firna çok yardımcı oldular, uyumsuzluk sorunu olması durumunda iade alabilme opsiyonunu da belirttiler.
ID-COOLING 12-13 yıllık görece yeni bir firma olmasına karşın tıpkı asetek veya noctua gibi pc soğutma çözümleri üreten bir firma. Özellikle yurtdışında tanınıyor. Güzel ve kaliteli sıvı soğutma çözümleri var.
Gelelim aldığım ürüne,
Iceflow 240 Vga adından anlaşılacağı üzere 240lık radyatör ile donatılmış ekran kartları için bir sıvı soğutma çözümü.
Üründe sıvı soğutma pompası radyatör üzerinde. Ve 6500 devir/dak. hızında çalışıyor. Ve radyatör üzerinde iki adet ama yekpare tek parça fan kiti var. 2000rpm'e kadar çalışıyor. Fan kalitesi xigmatek ayarında. Bir Be quiet, corsair ya da noctua gibi değil ama pek çok markadan da iyi kalitede.
Ürün içerisinden, ekran kartı pcb'sine monte edilen gpu soğutma bloğu, 240mm radyatör, radyatör fanı ve uyumlu bağlantı aparatları çıkıyor.
Ürün aşağıdaki kartlar ile uyumlu olarak üretilmiş;
Nvidia
-RTX 3000 serisi (Kutusunda uyumlu bağlantı kiti yok, yakın zamanda ayrı olarak piyasaya çıkacak)
-RTX 2000 serisi
-GTX 1600 serisi
-GTX 1000 serisi
-GTX 900 serisi
AMD
-RX 400-500 serisi
-R9 200-300 serisi
-Vega64
-Vega56
-RX5000 Serisi
-RX 6000 serisi (Kutusunda uyumlu bağlantı kiti yok, yakın zamanda ayrı olarak piyasaya çıkacak)
Kurulum ve kullanım:
Ürün montajı oldukça basit. Uygun bağlantı kiti ile ekran kartının gpusuna monte ediyorsunuz. Ama burdaki hassas nokta ekrankartı gpuları işlemciler gibi üzeri soğutma kapağı ile gelmediğinden çipset açık ve kazalara gebe. Bu nedenle gpu soğutma bloğunu takarken dikkatli olmak gerekiyor. Ürün içinden termal macun çıkıyor fakat daha iyi bir macun kullanmanız daha iyi olur. Ben Arctic Mx4 termal macun kullandım. Bunun dışında ram modülleri vr VRMler için de soğutucu aluminyum pedler gelmekte. Onları da ram ve vrm üzerine yerleştirip oturmasını sağlıyorsunuz.
Fan ve pompa bağlantıları:
Ürün üzerinde toplam 3 adet fan var. Hepsi pwm kontrollü. Ben bütün fanları direk kasa fan kontrolcüsüne bağladım. Fan kontrolcüsü ise anakarta bağlı. Böylece anakart üzerinden bu üç fanın devir ve voltaj ayarını sağlamak çok daha kolay.
Rgb pek sevmediğim için ürünün kendi radyatör fanı yerine Be Quiet! 120mm Pure Wings Pwm fan kullandım. Hem daha sessiz hem de daha yüksek hava atımı ile statik basınca sahip.
Pompa ise yüksek devirli olduğundan anakart diğer pump girişine bağladım. Asus Crosshair viii hero kullanıyorum. Bu tip anakartlarda iki hatta üç pompa girişi oluyor. Custom sıvı soğutmalar için ekliyorlar. Ve böyle spesifik durumlarda çok işe yarıyor.
Deneyim:
Ürünü kasanın ön kısmına havayı dışarıdan temiz olarak alıp içeri atacak şekilde yerleştirdim. Hele ki benim gibi tepede 360lık radyatör kullanıyorsanız baska seceneğiniz kalmıyor. Fanlara biostan 1000rpm hız ayarı yaptım. Hem ses yapmıyorlar hemde etkili çalışıyor.
Gpu benchmark Valley testinde 1 saat boyunca aldığım ortalama sıcaklık değerleri aşağıdaki gibi;
Gpu sıcaklığı: 53 Derece
Hot Spot : 63 Derece
Stok kendi soğutucusu ile aldığım değerler:
Gpu sıcaklığı: 76-82 derece
Hot Spot: 85 derece
Sonuç:
Üründen oldukça memnun kaldım. Özellikle, montajın basit olması ve pek çok modeli desteklemesi çok iyi.
Bunun dışında görece yeni bir marka olmasına karşın ID-COOLING ürün kalitesi oldukça iyi. Beklediğimden çok daha iyi çıktığını söyleyebilirim.
Bu tip sıvı soğutma çözümleri her ne kadar biraz özel ürünler olsa da sıcaklığın ciddi şekilde düşmesi ve uzun süreli stabil kullanım açısından sistemine önem veren herkesin edinmesi gereken bir ürün. Üstelik ekran kartı upgrade işleminden sonra yeni aldığınız kartlar ile de kullanabilirsiniz.
#ID-COOLING
#ekrankartı
#SıvıSoğutmaKiti
#Ekrankartısıvısoğutma
#HazırSıvıSoğutma
#teknoseyir
#ÜrünTavsiyesi
#akış
#TümAkış
F63d BIOS üzerinde 3400G kullandım şu an 5600 kullanıyorum, şükürler olsun bugüne kadar bir defa bile mavi ekran almadım.
@alpi350 Rica etsem ilgili ayarı kontrol edip ankete katılabilir misin?
@muazed Hangi başlık altında?
@alpi350 Advanced CPU Settings
@muazed
b450m s2h v2 yi 1 seneye yakın kullandım. bir kere bile mavi ekran aldığımı hatırlamıyorum.
@ronniejamesdio V2 serisi, V1'e göre daha az sorunlu sanırım.
@muazed Benim V1
@muazed v2 ler genelde sorunlarından arındırılmış oluyorlar.
Acaba W 7'deki mavi ekran nedeni de olabilir mi ki?
@awsalli: Evet...
@awsalli: 1600AF, B450M S2H V2, 16 GB Bellek ve RX460 vardı; W 10 ile çökmüyor ama W 7 ile durup dururken çöküyordu. Şimdi RX460, 6600 ile yer değiştirdi ve W 10 ile çalışıyor, ancak W 10'a hala alışamadım. Adını bildiğim uygulamayı bile arama motorundan arattırarak çalıştırmaya yönlendirmesi beni öldürüyor. Kısa yol eklemekten başlat çubuğu bütün ekranı kaplayacak, tüm programlarımı kurmuş olsam.
@awsalli: W 7 sürücüsü de çıkarttı GB ama bilemedim ya. Çözemedim sorunu...
@awsalli: W 10 inadını da anlamadım AMD'nin zaten, ne gibi avantaj sağlıyor ise artık. Tam saçmaladılar ya AMD de MS de çok saçmalamaya başladı.
@awsalli: Maalesef...