GamePower Devour RGB Modüler Kablolu/Kablosuz Fare
Merhaba,
Bu inceleme yeni aldığım GamePower Devour RGB Modüler klablolu/kablosuz fare hakkındaki ilk izlenimlerimi paylaşacağım.
Benim yazılarım biraz uzun oluyor şimdiden söyleyeyim 🙂 İlk önce alış amacımdan bahsedip, rakibiyle kıyaslayıp ondan sonra incelemeye geçeceğim. İncelemeyi ayrı bir başlıkta ayırdım isterseniz direk oraya geçebilirsiniz.
Bu incelemeyi yapmamdaki en önemli sebep bu fare hakkında internette profesyonel veya amatör olarak hiç inceleme/yorum/video'nun olmaması. Yani bu fare'yi alırken çok büyük bir risk aldım.Başka alacak arkadaşlar için bu riski ortadan kaldırmak adına aydınlatıcı bir içerik olsun istedim.
Bundan önce hep logitech fareler kullandım. Ucuzunu , pahalısını denedim. Sonuç hep aynı, çift tıklama ve scroll tekerleği problemi. Çok severek kullandığım Logitech Performance Mx faremi çift tıklama problemi yüzünden 2. yılının sonunda para iadesi aldım.
O günden beri logitech M525 ile idare ediyordum ve kendime bir türlü uygun mouse bulamıyordum.
Benim bir fareden beklentilerim;
- Ergonomik olmalı (Burdaki kıstaslarım, baş parmağı koyabileceğim bir alan olması, mümkünse serçe ve yüzük parmağımı koyabileceğim oyuklarının olması)
- Kablosuz olmalı ancak mümkünse istediğim zaman kablo takarak kablolu olarakta kullanabilme alternatifim de olmalı,
- Son 1 - 2 yıldır R6, CS, PUBG gibi oyunlar oynadığım için iyi bir sensörü olmalı,
- Logitech mouselar'da yaşadığım gibi kronik sıkıntıları olmamalı. Yani iyi swicthleri olmalı.
- RGB,Makro vb özellikler benim için şart özellikler değil. Ancak tabi olsa iyi olur , hayır demem 🙂
Bu kriterlere uygun mouselar logitech'te var. O yüzden onlar seçenek dışı. Corsair'in vs fareleri var ancak çok pahalı. Arada trust gibi başka markaları denedim. Çok kötü fareler, iade ettim. Yani baştan söyleyeyim bu paraya, hatta daha ucuza önerebileceğiniz daha iyi markaların kablolu fareleri olabilir. Ancak odamı ve evimi tasarladığım yapı yüzünden kablolu fare kullanmayı mümkün mertebe düşünmüyorum.
Geçen gün sensörü yüzünden iyi yorumlar alan James Donkey 325rs almaya niyetlendim, oradan modüler olması sayesinde elime en uygun fareyi ortaya çıkarabilirim diye James Donkey 007 faresine geçiş yaptım. Evet bunlar kabloluydu istemeye istemeye alıcaktım. En kötü 2 fare kullanırım diye düşünüyordum.
Tam bu fareyi alacaktım ki, İncehesap'ın sliderında GamePower Devour'ı gördüm. Bariz bir şekilde James Donkey 007'ye rakip olarak üretilmiş bir fareydi. Özelliklerine biraz baktığımda James Donkey kadar özelliştirelemese bile , kablolu ve kablosuz kullanma özelliği tamamen aklımı çeldi.
Bir birlerine olan eksi ve artıları yazıp, bu uzun giriş kısmını geçip asıl incelemeye gelmek istiyorum ("Sonunda" dediğinizi duyar gibiyim 🙂 )
- Markalar aşağı yukarı kafa kafaya, James Donkey biraz daha ismini duyursada ikisi de "nispeten" fiyat performans odaklı bilgisayar bileşenleri üreten bir firma. Burada birbirlerine karşı bir üstünlükleri olduğunu düşünmüyorum
- Aşağı yukarı ikiside aynı fiyat , GamePower Devour biraz daha pahalı. Şubat 2020 tarihiyle ikisi de 300-350 bandında diyebiliriz.
- James Donkey 007 , GamePower Devour'a göre daha fazla özelleştirilebiliyor. Daha fazla seçenek var. Bariz bir şekilde burada önde.
- James Donkey Avago A9800 laser sensör kullanırken, GamePower Devour ise PMW3389 optik sensörü kullanılmış. İnternette araştırdığımda PMW3389 baya bir önerildiğini gördüm. Başka iyi farelerde de kullanılmış. Avago A9800'in ise pek önerilmediğini, bazı sıkıntıları olduğunu okudum. Fare sensörleri hakkında detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz. https://sensor.fyi/sensors/
- James Donkey 007 sadece kablolu kullanımı desteklerken GamePower Devour hem kablolu hem kablosuz kullanımı destekliyor. İkisinde de 1.8 metre örgülü kablo kullanılmış.
- James Donkey 007'de 20 milyon ömürlü Omron micro swicth kullanılırken, GamePower Devour'da 50 milyon ömürlü Kailh micro swicth kullanılıyor. Burada 50 milyon daha fazla gözükse bile Omron swicthler daha kendini kanıtlamış durumda. Burada James Donkey'i önde görüyorum.
- İki fare de 1000 Hz tarama hızı var.
- GamePower Devour sensörden 16.000, yazılım ile 32.000 dpi'a kadar desteklerken, James Donkey 8200 dpi'a kadar destekliyor. Burada kağıt üzerinde bir fark olsa da pratikte bu kadar yüksek dpi'ların kullanılacağını düşünmediğimden çok önemli bulmuyorum.
- GamePower'da 8 programlanabilir tuş var. James Donkey 007 ise 7 ancak yanılmıyorsam takılabilir modüller arasında ekstra tuş barındıranlar var. Bu sayede bu sayı artabiliyor.
- GamePower Devour RGB ışıklandırma yönünden James Donkey 007 'e göre çok daha başarılı. James Donkey 007 'de ise dpi seviyesini görebileceğiniz led ışıklar var. GamePower Devour'da dpi seviyesini bastığınızda değişen renkten anlıyorsunuz. Ancak bu renkleri özelleştiremiyorsunuz. Tabi daha sonra bir yazılım update ile bu özellik gelebilir. Edit: Fare'nin ön altında bulunan rgb ledlerde dpi seviyesini belirtiyormuş. Farketmemişim. 1. seviyede yanmıyor. 2 . seviyede farennin önünden başlayıp 5.seviye de farenin ortasına kadar kademe kademe yanıyor.
GAMEPOWER DEVOUR KUTU İÇERİĞİ VE İZLENİMLERİM
Fareyi N11'den 340 liraya taksitle aldım. İnternette hiç incelemesi olmadığı için tabi ki bir riskti. Bir fareye , hem de hiç bir bilgim olmadığı bir fareye bu kadar para vermek beni biraz üzdü ancak uzun zaman sonra kriterlerime bu kadar uyan bir fareyi kaçırmak istemedim. En kötü N11'den iade ederim diye aldım.
Farenin kutusu siyah ve yeşil ağırlıklı olarak tasarlanmış. Resim ve yazı kısımlarına kısmi lak uygulanmış. Hoş duruyor. Kutu üzerinde herhangi bir gofre uygulaması yok.Sade bir kutu tasarımı diyebiliriz.
Kutunun Ön Yüzü
Kutunun arka yüzeyinde ise farenin teknik detaylarına yer verilmiş.
Kutunun Arka Yüzü
Dış koruyucu kutunun içerisinden siyah ve üzerinde sadece gamepower'ın simgesi durumundaki jaguarın bir silüetinin olduğu sert bir kutu çıkıyor. Bu mıknatıslı bir kutu ve yandan açılıyor.
Sert Kutunun Dış Yüzeyi
Kutunun içerisini açtığımızda bizi kalıplarına göre tasarlanmış ve kadifemsi bir malzemeye yerleştirilmiş fare ve modüler parçaları karşılıyor. Gayet şık durduğunu söyleyebilirim. Parçalar yuvalarına sıkı sıkı yerleştirilmiş düşme gibi bir durum yok. Ancak çıkartırken de her hangi bir kırılma söz konusu olamaz zira dediğim gibi kadifemsi yumuşak bir malzeme. Kutu kapağının iç kısmı, yani fareye değecek kısmı da sünger ile kaplanmış bu sayede fareye ve modüler parçalara olası bir zararın önüne geçilmiş. Kutu tasarımını beğendiğimi söyliyebilirim.
Sert İç Kutunun İç Tasarımı
Kutu içeriğinde;
- Farenin kendisi,
- Sol ve sağ yan modülleri
- Her biri 6.5 gr olan 2 adet metal ağırlık
- Usb alıcı ve farenin içerisinde saklayabilmenizi sağlayan mıknatıslı özel yuvası
- 1.8 metre, örgülü, bir ucu type c bir ucu altın uçlu type a usb kablo
- Kullanım kılavuzu/garanti belgesi çıkıyor.
Fareye ve modüllere yakından baktığımızda , farenin simetrik tasarlandığını görüyoruz. Kutunun içerisinden çıkan yan modüller ile fareyi ister başparmak destekli bir sağ el faresi, ister yine başparmak destekli bir sol el faresi , ister başparmak ve serçe-yüzük parmak destekli simetrik bir fare , istersekte parmak desteği olmayan standart bir simetrik fare gibi kullanabiliyoruz.
Yan modüller mıknatısla farenin ana gövdesine oturuyor. Mıknatısların ne aşırı güçlü ne de aşırı güçsüz olduğunu söylemem gerek. Kullanırken veya havada elinizle tutarken yerçekiminden dolayı ayrılmıyorlar ancak kendinize doğru çektiğinizde hemen ayrılıyorlar. Kullanırken herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Herhangi bir sallanma , oynama yok. Uzun kullanım senaryosunda ne olur, mıknatıslar kaç sene sonra güçlerini yitirir, o durumda nasıl bir işlem yaparak mıknatıslara gücünü geri kazandırırız bilmiyorum.
Farenin Yan Modülleri
Ben Fareyi baş parmak destekli sağ el faresi şeklinde ayarladım. Sağa gelen yüzük ve serçe parmağı destekleyen ve fareyi simetrik hale getiren parçayı taktığımda, bu parmakların baş parmağım kadar rahat etmediğini ve orada bir sıkışma olduğunu hissettim. Normal düz parçayı taktım ve daha rahat olduğuna kanaat getirdim. Burada fareden ilk notumu kırıyorum. Serçe ve yüzük parmağınızın yerleşeceği ergonomik iki oyuk şeklinde bir parça daha olması gerekirdi. O zaman ergonomik ve fare tutuşu/hakimiyeti olarak mükemmel bir fare olurdu. Denemesem de resimlerinden gördüğüm kadarıyla james donkey 007'de bu parçalar var. Önemli bir eksiklik olarak görüyorum.
Bu şekilde rahatsız mı? Hayır , başparmak destekli standart rahat bir fare oluyor ama mükemmele bu kadar yakınken bu detayın atlanması kötü olmuş. Sanırım maliyetten kısmak için bu yola gitmişler.
Farenin Sağ Ele Uygun Modül Kullanımları
Farenin üzerinde çok hafif pürüzlü, çok az kadifeyi andıran kaymaz bir meteryal kullanmışlar. Bu meteryal hakkında arada kaldım diyebilirim. Bir yandan premium bir histe veriyor ancak kimi zamanda tozlu bir yüzeye değiyormuş gibi insanı huylandırıyor sanki. Bu yüzeyin normalden daha fazla toz tuttuğunu da gözlemledim. Uzun kullanımda ne olur bilmiyorum.
Yan modüllerde ise ana gövdeden farklı parlak bir plastik kullanılmış. Aşırı olmamak ile birlikte daha kaygan bir yüzeye sahipler. His olarak ne muhteşem ne de kötüler. Standart bir kullanım sağlıyorlar.
Fare de ;
- Sol ve sağ click tuşu
- Üstüne tıklanabilir kaydırma tekerleği
- Solda ve sağda 2'şer adet ayarlanabilir fonksiyon tuşu
- Son olarakta bir adet dpi değiştirme tuşu olarak programlanabilir 8 adet tuş bulunuyor.
Sol ve sağda bulunan 2'şer adet fonksiyon tuşu farenin geri kalanında olduğu gibi simetrik bir yapıda. Sağ elle kullanırken soldaki bu tuşlara ulaşmada ve kullanmada her hangi bir zorluk yaşamıyorsunuz. Ben Cs GO'da bu tuşları molotof ve flaş bombası olarak, R6'da ise bıçak/melee atak olarak atadım. Hızlı bir şekilde kullanabiliyorum. Ancak simetrik yapısından dolayı farenin sağ kısmında olan 2 tuşa basmak çok çok zor. Ya tutuşunuzu bozup serçe ve yüzük parmağınızla basacaksınız ki fps oyunlarında bu öldünüz demek ya da yüzük parmağınızın orta boğumuyla öndeki tuşa basacaksınız. Bu da baya oraya odaklanmanıza sebep oluyor ve haliyle dikkatiniz dağıldığı için bu da oyunda yine öldünüz demek oluyor 😀 Sağ arkadaki tuşa basmak daha da zor. Zaten bu 2 tuş yazılımda da standart olarak kapalı / tuş atanmamış halde geliyor. Arzu ederseniz siz atıyorsunuz. Bende bu şekilde bıraktım. Yanlışlıkla hiç basmadım ancak basma ihtimali göz ardı edilmemeli.
Tuşlara basım hissiyatı olarak ne sert ne yumuşak orta karar olduğunu söyleyebilirim. Kaydırma tuşunda kullanılan micro swicth'in basım mesafesi bir tık daha fazla olsaymış daha iyi olurmuş. Bazen bastığınızı ilk başta anlamıyorsunuz, basamadığınızı zannediyorsunuz ancak parmağınızı çekerken aslında bastığınızı fark ediyorsunuz. Alışkanlıktan kaynaklı bir durumda olabilir tabi. Orta uzun kullanımda alışılabilir duruyor.
Farede Kailh micro swicth kullanılmış. Teknik detaylarında 50 milyon tıklama ömrü yazıyor. Omron swicth'lerine 20 milyon tıklama ömrü verirken bu 50 milyona ne kadar güvenilir bilmiyorum. Omron swicth kullanılsaydı daha memnun olurdum. Bunu bir eksi olarak görüyorum.
Farenin alt yüzeyine baktığımızda standart olarak 3, taktığınız modüllere göre maksimum 5 adet nispeten geniş teflon yüzey görüyoruz. Alt yüzeyde tercih sebeplerimden biri olan PMW3389 optik sensör ve fareyi kablosuz olarak kullandığınızda kullanacağınız açma kapama tuşu mevcut. Farenin 2.4 ghz üzerinden haberleştiğini de ekliyeyim. Fare de kullanılan pil'de 500 mah. Çıkırabilir yapıda değil. Kısa bir süre kullandığım ve bu sürede şarjı bitmediği için , kablosuz kullanımda ne kadar bir kullanım süresine sahip olduğumuzu bilmiyorum. Kutu üzerinde de böyle bir bilgi mevcut değil.
Farenin Alt Yüzeyi
Farenin alt yüzeyinde kendi tercihlerinize göre özelleştirebilmeniz açışından, 6.5 gram'lık metal ağırlıkları yerleştirebileceğiz 2 adet yuva bulunuyor. Fare normalde ne çok hafif, ne çok ağır, orta düzey bir ağırlıkta. Ancak bu ağırlıkları taktığınızda hissedilebilir şekilde ağırlıkta bir fark oluşuyor. Ben normal şekilde kullanmayı tercih ettim ama ağır fare sevenler için iyi bir seçenek.
Taktığınız modüllere göre de tabi farenin ağırlığı değişiyor.
Farenin Altına Takılan Ağırlıklar
Farenin usb alıcısını kullanmadığınız zamanlarda içine yerleştirebileceğiniz plastik bir aparat var. Bu aparatın arka yüzeyinde metal bir parça konumlandırmışlar. Alıcıyı bu aparata yerleştirdikten sonra metal yüzey arkaya gelicek şekilde aparatı farenin arka yüzeyinde uygun yere saklayabiliryorsunuz. Farenin içindeki mıknatıs çok güçlü bir şekilde aparatı farenin içine çekiyor. Çıkarmak istediğinizde farenin altındaki tuşu kendinize doğru çekiyorsunuz ve aparat geri çıkıyor.
Bu aparat beyaz yarı opak bir şekilde tasarlanmış ve farenin tasarımını ve rgb düzenini bozmuyor. Beğendiğim bir özellik oldu.
Usb Alıcıyı Yerleştirdiğiniz Aparat
Aparatı alıcıyla beraber fareye taktığınızda farenin ağırlığında hafif de olsa bir fark oluşacağını belirtmem gerekiyor.
Aparatı Yerleştirdiğimiz Yuva
Fare ile birlikte, ister fareyi şarj etmek için, isterseniz de kablolu olarak kullanmak için 1.8 metre örgülü bir kablo geliyor. Bu kablonun bir ucu type c bir ucu da altın kaplamalı type A.
Type C Kablo
Type C kullanılması güzel bir detay ancak type c ucuna gelen plastik kısmı farenin tasarımına uyması açısından asimetrik şekilde tasarlamışlar. Haliyle type c olmasının pek bir esprisi kalmamış 🙂 Tabi bu sayede kabloyu taktığınızda kablonun çıkırabilir bir yapıda olduğu kesinlikle anlaşılmıyor ve eğreti durmuyor. Kablo da yuvasına sıkı sıkı oturuyor. Çıkarmanız için güç harcamanız gerekiyor. Bu da kablolu olarak kullanırken yanlışlıkla kablonun çıkmayacağı anlamına geliyor.
Kablolu Kullanım
Şarj
Farenin üzerinde veya yazılımda ne kadar şarjı kaldığına dair bir gösterge yok. Ürün bana 5 şubat saat 4'te geldi. O andan itibaren kullanmaya başladım. Farenin kutudan % kaç şarjla çıktığı kısmı muamma. Çok kısa süreler boyunca kablosunu taktım (haliyle az da olsa o sürede şarj olmuştur) Arada diğer faremi de kullandım. Yani öyle nonestop kullanmadım. 9 şubat saat 4 sularında rgb ışıklar 5 saniyede bir kırmızı yanmaya başlayarak beni şarjının azaldığına dair uyarmaya başladı. Saat tam 23:27 'de artık fare tasarruf yaparmışcasına kullanmadığım 5 - 10 saniyede kendini kapatmaya başladı. Tıklayınca uyanıyor ancak dokunmayınca 5 saniyede kapatıyor kendini. Fare hareketleri de tutarsızlaşmaya başladı. Yani muhtemelen şarjı %5 veya altına indi. Tam 23:30'da şarja taktım ve bu sefer rgb ışıklar mavi yanıp sönmeye başladı. 1 saat böyle devam etti saat 00:30 'da rgb ışıklar benim normal kullanım için ayarladığım yeşil renkte sabitlendi. Buradan full şarj olduğunu çıkartıyorum.
Yani kısa deneyimimle;
"500 mah 1 saatte şarj oluyor.
Şarjı aşağı yukarı 3-4 gün gidiyor" diyebilirim. Uzun kullanımım da detaylı gözlemleyip burayı editleyeceğim.
Edit : Daha uzun kullanımlarımda gözlemledim ki , yoğun kullanımda ürünün şarjı malesef max 2 gün gidiyor. Bu yüzden ekstradan 1 puan kırdım. Allahtan çabuk şarj oluyor.
Yazılım
Farenin kendine özel bir yazılımı var. Sitesinden indirebiliyorsunuz. Yazılımda dil seçeneği yok. İngilizce tek seçenek. Yazılımın zor bir arayüzü yok. Yazılımda 3 farklı profil belirleyebiliyoruz.
Yazılımda ilk menü olan "Basic Settings" menüsünden farenin tazeleme hızını, hız ayarını, ivmelenme hızını ve dpi tuşu ile değiştireceğiniz dpi kademelerini ayarlayabiliyorsunuz. Normalde 16.000 olan dpi bu yazılım ile 32.000 'e kadar ayarlanabiliyor. Dpi kademlerinde bize hangi kademede olduğumuzu belirtecek renkleri seçememiz bir eksi. Umarım update ile gelir.
Edit: Fare'nin ön altında bulunan rgb ledlerde dpi seviyesini belirtiyormuş. Farketmemişim. 1. seviyede yanmıyor. 2 . seviyede farennin önünden başlayıp 5.seviye de farenin ortasına kadar kademe kademe yanıyor. Bu ışıklar sabit fosforlu yeşil. Full yanmasını istiyorsanız hep kullandığınız dpi seviyesini 5. seviye olarak ayarlayabilirsiniz. (örnek: siz normalde 800 dpi kullanıyorsunuz ve 5.seviye 16.000 dpi ise, 5.seviyeyi 800 dpi olarak ayarlarsanız o ışıklarda full yanıcaktır.)
İkinci menü olan Key Settings Menüsünden tuş atamalarını yapıyoruz.
3. menü farenin rgb ışıklarını yönettiğimiz "Light Settings".
Burada bize;
- Kendi tanımladığı standart renklerden veya rgb düzeninde kendi ayarlayacağımız 1 rengi sabit bir şekilde yakabileceğimiz "static" seçeneği
- Kendisinin tanımladığı 7 farklı rengin nefes alıp verme animasyonuyla yandığı "Seven color Breathing"
- Yine kendisinin tanımladığı 7 farklı rengin gradient animasyonu ile geçiş yaptığı "neon" seçenekleri verilmiş.
- Kapatma alternatifiniz de mevcut.
Yeni piyasaya sürülmüş bir fare olduğundan dolayı yazılımının biraz daha gelişmeye ihtiyacı var. Özellikle bu ışık ayarlarında daha fazla seçenek getirilmeli. Renk geçişlerinde renkleri biz ayarlayabilmeliyiz.
Son olarak 4. menümüz "Macro Settings" Buradan tuşlara makrolar belirleyip sonra "Key Settings" menüsünden istediğimiz tuşa atayabiliyoruz.
Programa özel makro atama diye bir ayar göremedim bu da bir eksiklik yazılımda.
Performans
Farenin oyunlarda ne performans verdiğine gelecek olursak. Cs go 'da ve R6 'da denedim. Ben uzak atışlarda zayıf bir oyuncuyum. Özellikle Cs go'da uzak mesafelerdeki atışlarımda bariz bir düzelme gözlemledim. Ancak 1-2 senedir M525 gibi ufak fare kullandığım ve bu yeni fareye daha tam alışamadığımdan dolayı spreylerimde hafif bir bozulma oldu fareyi aşağıya çekmekte ve sprayimi toplamakta zorlandım. Uzağı düzeltip yakını bozdum 😀 Bunda benim bilekten oynamamın ve mouse pad'imin pürüzlü control mouse pad'i olmasının da payı var. Uzun kullanımda alışacağımı düşünüyorum.
Yukarıda da belirttiğim gibi PMW3389 optik sensörü kullanılmış ve bence gayet başarılı ve performanslı bir sensör. 1000 hz tazeleme hızı da tepe seviyedeki fareleri yakalıyor.
Tabi bu fareyi aldım pro oldum gibi bir durum yok. Hiç bir fare için yok. 10 vuruyorsan 12 vurursun 15 vurursun ama 30-50 vurmazsın. Kolsuzsan / noob san yapabilecek bir şey yok 🙂 Farelerden çok medet ummamak lazım 🙂
Tabi ki aim'im kayıyor vurmam gereken adamı vuramıyorum. 1 kill yüzünden maçı veriyoruz vs diyorsan çare olabilir.
Oyun sırasında dpi tuşuyla dpi değiştirmek oldukça kolay , dpi kademelerinde yanan renkleri de ezberlerseniz (mesela 1. kademe kırmızı) hangi kademe de olduğunuz kolaylıkla anlayabiliyorsunuz.
Kablolu ve kablosuz kullanımda bir fark , bir gecikme gözlemlemedim.
Farenin rgb ışık düzenine geldiğimizde , önde alta doğru 2 , kaydırma tekerleğinde 3'e bölünmüş şeklinde 1 , her iki yanda 1'er ve arkada gamepower logosunda 1 olmak üzere 6 adet rgb ışık yerleştirilmiş diyebiliriz. Bence ne fazla ne de az. Gayet yeterli. Pavyon gibi de değil. İsterseniz sabit bir renkte yakıp isterseniz de kapatabiliyorsunuz. Öyle kullanırken göz de almıyor.
Rgb ışıkların parlaklığının ayarlanabildiğini ve kablosuz olarak kullanırken pil tasarrufu amacıyla boşta iken (süre ayarlamalı) ışıkları kapatabilme seçeneğinin olduğunu ekliyeyim.
Farenin elde duruşu
Benim elim, en açık vaziyette, orta parmaktan bileğime kadar 20 cm. Bunu referans alarak farenin elinizde nasıl duracağına, elinize oturup oturmayacağına aşağıdaki resimlere bakarak karar verebilirsiniz. Benim elime tam oturuyor.
Özetle fareyi beğendim. Eksikleri var mı? Tabi ki var. O eksikler yüzünden puanını kırıyorum. Fiyatına değer mi , tarştışılır. Kriterlerinize göre değişir. Biraz ihtiyaca yönelik. İlk başta yazdığım gibi beklentileriniz yoksa pek ala daha ucuz farelere yönelebilirsiniz. Benim kıstaslarıma göre pek alternatifim yoktu.
Evet çok uzun oldu farkındayım ancak akıllara takılabilecek her soruyu cevaplamaya çalıştım.
Umarım faydalı olmuştur. Bu fare için şuan internette ilk ve tek kaynak bu olacak sanırım.
Sorularınız varsa yazabilirsiniz, cevaplarım.
Uzun kullanımdan sonra belki bu yazıyı editleyip deneyimlerimi paylaşırım.
Okuduğunuz için teşekkürler.
Video çok güzel olmuş. Ortam güzel, kamera güzel, ışık güzel, mikrofon güzel en önemlisi diksiyon ve tarz güzel. Niye kanalda sadece 4 video var? 🙂
+1
Yeni Yeni başlıyoruz diyelim 🙂
H1005 kullanıcısı olarak o paraya bedava derim.
Emaye bakır tel kısmına takıldım. Bu tel neyin teli? Bakır dediğine göre kablonun içindeki teldir. diyaframın sargısı zaten bakır olur. Eğer kablonun içindeki sesi kayıpsız geçiricez OFC bakır vs hesabına girmişler ise, camlaşmış oksit nasıl esnek kullanıma uygun olabilir? Malzemeciler var mı aramızda?
Emaye bakır tel standart özellik olarak konulmuş normal kablonun içindeki telden bahsediliyor bende acaba farklı bir şey mi diye araştırdım ama yok standart özellik olarak yazılmış.
Bu kulaklıkla uzamsal ses biçimlerini kullanamadım. Sizde durum nedir? @saimemrullahpekacar