Arkadaşlar selam.

Elimde şöyle bir sistemim var, upgrade etmeyi düşünüyorum belli noktalarda, sizlerin de fikrini almak istedim açıkası.
-Ryzen 5 7600
-MSI A620M
-4070Ti
-32GB DDR5 Ram (6000Mhz)
-1TB SSD

Ben bu sistemdeki işlemci ve anakartımı güncellemeyi planlıyorum. Hedefim de açıkçası ileriye doğru olarak avantajlı olması. Anakart için "ASROCK B850M Riptide WIFI 8000MHz DDR5 Soket AM5 M.2 USB 3.2 HDMI mATX Anakart" düşündüm. İşlemci tarafında da 4070Ti dan daha iyi verim almak adına 7800X3D ya da 9800X3D ye geçmeyi planlyorum. Burada sormak istediğim iki şey var.

İlk olarak 9800X3D ile 7800X3D arasında aslında ciddi fiyat farkı var. Değer mi? İkinci olarak, anakart tarafında bu değişikliği yapmalı mıyım? Anakart tarafında gerçekten bilgim çok yok, o yüzden nasıl ilerlerim açıkçası bende biraz soru işareti o kısımlar. Sizlerin konuya dair yardımı olabilir mi? Bu iş için net bir bütçem de yok. Ama aşağı yukarı verdiğim donanımların fiyatında kalmayı hedefliyorum.

Teşekkür ederim şimdiden.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 12 / 14

#TeknoYardım Arkadaşlar merhaba. Ses konusunda bir sorun yaşıyorum ama ne olduğunu bir türlü bulamadım.
Ses seviyem, sesi açtıkça artmak yerine maksimum sesin gelebileceği noktayı belirliyor gibi oluyor. Çok az bir ses artışı söz konusu. Fiziksel bir hasar yok, ekteki gifte görebileceğiniz gibi ses seviyesi buralarda kalıyor. Nasıl düzeltebilirim bunu acaba? Driver vs çok denedim, çözüm bulamadım.

Teşekkürler şimdiden.

https://tenor.googleapis.com/v2/media?id=458240484683593705&format=optimizedgif&client_key=tenor_web&appversion=browser-r20230517-1&access_token=ya29.a0AWY7Ckl_DO9Qe_mi8Pbr53wNCH7RzbYjgjJZoLzeLoGBz9paUL2hqOiMzMbrZISPndP9ViC2X1vPLPCQ2xBFaVoc6Pye6raBn6Tb6to6b6w2HvstJWFPTm8fIWrghjNnplnhlEhE_cvzPwS5dcdD1jisQS4EaCgYKARoSARISFQG1tDrp6lEVkJqcgnXBhlQZDrxUOg0163&key=AIzaSyC-P6_qz3FzCoXGLk6tgitZo4jEJ5mLzD8

BeğenFavori PaylaşYorum yap

#TeknoYardım Arkadaşlar merhaba.

Bilgisayarımda ses sürekli sinirimi bozan bir hale gelmeye başladı. Çok yüksek seslerde acayip yükselip kısık seslerde ise tam tersine inanılmaz kısılmakta. Sesi normalize etmek için yollar aradım. Enhancements sekmesinde gelen seçeneklerden bunun yapıldığına dair yazılar baktım, bende bu sekme kayıp. Bunun sebebinin de ses driverının update edilmemesi olduğunu okudum, fakat bunu da update etmeye çalıştım, olan driverlar sesi komple yok etti, silene kadar canım çıktı, baya Github üzerinde 3rd Party bir driver kaldırıcı buldum, manuel olarak dll dosyalarını siliyor güvenli modda.
Bilgisayarım Asus Rog G17LV, official sayfada da muhtemelen outdated driver var, onda da çözüm alamadım. Şu an o driver kurulu. Özetle, ben bu sesi nasıl normalize ederim, ses mevzu inanılmaz sinir ediyor beni.

Not: ROG'larda bulunan Sonic Studio 3 de kurulu, fakat orada da böyle bir ayar söz konusu değil.

Teşekkürler şimdiden.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

#telefontavsiyesi selamlar dostlar. Nokia 8 kullanıcısıyım fakat artık cihazın bazı sıkıntıları ortaya çıkmaya başladı. Ekranında ışık sızmaları var, telefonla konuşma sırasında ekran açık kalmakta, batarya ciddi anlamda öldü diyebilirim. Cihazdan oldukça da memnundum işin doğrusunu söylemek gerekirse. Telefon önerilerine baktım fakat pek içime sinen bir cihaz da göremedim açıkçası.

Fiyatı ikinci planda düşünerek, ben kamera özellikleri ile çok ilgilenen bir kullanıcı değilim. Performans kesinlikle önceliğim. Bana şu cihaza bak diyebileceğiniz hangi cihaz var acaba? Yeni cihaz aldığıma da bir tık değsin istiyorum açıkçası.

Not: Android cepsinden çıkmak gibi bir niyetim hiç yok.

Yorum yazan herkese şimdiden teşekkürler.
#teknoyardım

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 13
  • Daviance @daviance

    snap 835 gibi aletten geçen adamı m52 tatmin etmez poco x3 pro al debloat et kullan derim ,m52 2 yılın sonunda zorlanır 1 senede ite kaka götürür ,x3 pro 5 yıl götürür tabi hardware olarak dayanabilirse.

  • Daviance @daviance

    @root61 aralarındaki dağlar 2 sene sonra çok belirgin olacak şimdi öyle görünüyor ama öyle değil.

  • Root61 @root61

    @orcun Ya hocam vermişler iki telefonu da son parlaklığa. Oled'i öyle kullanmanız durumunda neler olacağını siz de biliyorsunuz 😂. Ben orta parlaklıkta s20fe ile x3 pro'yu yan yanyana inceledim. Benim aldığım dönemde arada 2000 lira fark vardı. Hani ekran yüzünden "keşke 2000 lira vereydim de s20fe alaydım" demedim🙂.
    X3 pro 12.5.3 var. Ağlayan bir tarafı yok🙂. Ha ama yazılım konusunda Samsung'da sevdiğim çok fazla ince ayar var. Miui bana biraz yavan geldi😀.

  • Root61 @root61

    @orcun Youtube pek bakmıyorum ama ara sıra dizi/film izliyorum. Bunlar dizi izlenecek cihazlar değil(En boy oranı için söylüyorum). Kenarlardaki siyahlıklar gece rahatsız etmiyor. Parlaklığı çok açmadıkca bir pek farketmiyorum. Gece parlaklığı biraz fazla açarsam da gözümü rahatsız ediyor.

    Diğer söylediklerin de hep kullanım amacına göre işte. Misal ben film/diziyi tabletten indirip izlediğim için ve sonrasında harici diske yedeklediğim için tablette usb 3 benim için elzem. Ama telefonda 4k video çekip de bilgisayara atmadığım için veya büyük boyutlu foto/video indirmediğim için usb 3 olmamasını sineye çektim. Ha olsa tabi çok güzel olurdu ama işte Apple yapacak da Xiaomi peşinden gidecek😡.

    Bende de oyun merakı var tabi. Hatta geçen Xbox kolu için telefon tutacağı aldım😀. O yüzden bütçeyi çok zorlamadan en iyi peeformansı alabileceğim x3 pro'yu aldım.
    Switch emulatörü android'e gelecek demişlerdi ama pek inanmadıydım. Ona da bir bakayım👍.

#TeknoYardım Arkadaşlar merhaba. Telefon önerilerinden istediğim tarzda bir telefon bulamadığım ve aramam sonucunda da kafama yatan bir cihaz bulamadığım için yazıyorum. Halihazırda Nokia 8 kullanıcısıyım, aslında memnunum da cihazdan. Fakat bir iki sıkıntıdan dolayı alternatif cihaz arayışındayım diyebilirim. Şöyle bir takım ihtiyaçlarım söz konusu ve Nokia 8 de bunlar ne yazık ki yok.

-VoWifi. Üç aylık periyotlar boyunca yurtdışındayım. Normal şebeke hattım da sürekli açık. Wifi kullanarak normal çağrı alabilmek benim için oldukça işe yarayabilir bir özellik.
-Yüksek performans. Yani Nokia 8 alma sebebim de öncelik olarak performanstı, Snapdragon 835 platformunu kullanıyor ve hala daha performansı yüksek. Yine yüksek performanslı olması kesinlikle önceliklerimden.
-Güncelleme desteği. Yani güncel sürümü en azından 1-2 sene almasını bekliyorum.

Olsa kesinlikle fikrimi değiştirebilecek özellikler;
-3.5 MM jak girişi. Bluetooth bir kulaklığım olmadığı için ve acil durumlarda ekstra kablo taşımak istemediğim için 3.5mm jak girişi gerçekten bir artı.
-Saf Android. Gereksiz bir takıntı gibi dursa da, saf android deneyimini ben çoğu geliştiricinin kendi arayüzlerine tercih ediyorum.
-Çift Sim desteği. Eskiden ucuz cihazlarda çok olsa da tek tük üst segment cihazlarda da bulunduğunu gördüm. İleride eğer lokal bir hat almak gibi planım olursa iki telefon taşıma eziyetinden kurtaracağı için oldukça faydalı.
-Tasarım tarafında, yani bana kalsa ekran deneyiminin bozulmadığı bir deneyim daha çok hoşuma gitse de kaçışım yok gibi, en azından sadece kameranın ekranı böldüğü bir tasarım olmasını tercih ediyorum. Kılıf kap gibi gereçler kullanmamam dolayısıyla kaliteli bir kasa çok daha işime gelecek şeylerden biri. Amoled ekranlı bir cihaz da kesinlikle artılardan.
-Pil performansı, yani 3000 mAh elimdeki cihaz ve artık bir kaç yaşına geldiği için bazen üzüyor pil konusunda. Bir tık daha üstüne çıkabilirim.

Gerçekten benim için hiç bir anlam ifade etmeyen şeylere gelirsek
-Kamera. Günümüzün standart kamera kalitesi benim beklentimi yeterince karşılıyor.
-Ekranda kıvrım gibi şeyler kesinlikle ilgilendiğim şeyler değil.

Yani üst segment bir telefon aradığım ve bütçenin ciddi olması gerektiğinin farkındayım. Burada yurtdışına sık sık çıkabilmem avantajı ile niyetim eğer mantıklıysa yurtdışında alıp pasaportuma işletmek. Önerileriniz var ise alabilirim. Mi 11 ve Note 10+ gibi cihazlar en yakın bulabildiğim şeyler ama onlar da tam anlamıyla aradığım şeyler değiller.

Teşekkürler şimdiden.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 5

Arkadaşlar merhaba.

Xbox Series S almayı planlıyorum, kullanan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Cihazı Game Pass ve günlük standart bilgisayar işlerini halledebilmek adına almayı planlıyorum. Yani internette gezebilme, Word/Excel gibi temel Microsoft uygulamaları desteği gibi ihtiyaçlar da söz konusu. Xbox Series S ile bunları hallebilmek mümkün mü klavye mouse bağlandığında?

Teşekkürler şimdiden.

#TeknoYardım #XboxSeriesS #SeriesS

BeğenFavori PaylaşYorum yap

#Teknoyardım

Merhabalar. Biraz danışma amaçlı soruyorum, işim dolayısı ile iki üç ayda bir sürekli yurtdışına girip çıkacağım gibi görünüyor. Genel olarak pek göremedim ama, teknolojik ürün kategorisinde yurtdışından almanın daha ucuza geldiği ürünler var mı? Ya da tax-free shoplarda teknolojik ürün olarak alınabilir neler var aklınıza gelen ya da daha önce bu tarz ürünleri bu bölgelerden alan? Telefon falan gibi bariz şeyleri değil de ne bileyim kablosuz kulaklık falan gibi daha birincil olarak ilgilenilmeyen şeyler, oyun konsolları falan da olabilir mesela.

İyi akşamlar.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

#TeknoYardım Arkadaşlar merhaba. Fotoğraflarda gördüğünüz üzere Disk, GPU kullanımlarını görüntüleyemiyorum, aynı zamanda da kapatma seçeneklerinde hiç bir türlü uyku modunu aktifleştiremedim. İnternetteki genel çözümlerden de sonuç alamadım. Sebepleri hakkında fikri olan var mı?

Sanıyorum Intel'in kendi kontrolcüsü falan söz konusu, o disable ediyor bunları. Anlayamadım.

Cihaz: Asus ROG G17LV
Driverları da şuradan aldım; https://rog.asus.com/laptops/rog-strix/rog-strix-g17-series/helpdesk_download

BeğenFavori PaylaşYorum yap