HyperX Predator PCIe SSD incelemesi
HyperX'in PCI Express bağlantı yolunu kullanan, dolayısıyla SATA limitlerine takılmadan yüksek performans veren SSD çözümü Predator'u inceliyoruz.
HyperX'in PCI Express bağlantı yolunu kullanan, dolayısıyla SATA limitlerine takılmadan yüksek performans veren SSD çözümü Predator'u inceliyoruz.
Son bir saat içinde 161 ziyaretçi, 144 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
.
"Kardeş naap biliyo musun..." 🙂
@gamsizm süpersin abi 😀
@ragecub3 Asil gostermek istedigim LP'nin agzi acik kalmasiydi. 🙂
Bu tip ürünleri çok merak ediyorum. Fakat baha.. 🙂
Erken oldu ama tabi şikayetçi değiliz bundan hep erken olsun 😀
Erken geldi bugün yine 🙂
Intro 'dan vaz mı geçildi? oysa sevmiştik biz :/
http://teknoseyir.com/dxracer-king-serisi-oyun-koltugu-incelemesi#comment-1546366
Lp'nin olduğu incelemelerde intro yok sanırım.
@gamsizm; Evet ya, intro olayı güzel olmuştu. Neden vazgeçildi? Bazıları, ürün/konu ile ilgili güzel espriler de yapıyor. Hatta Murat Bey, koltuk incelemesinde gayet güzel bir espri de yaptı....
@gamsizm 1 ay önce dile getirmiştim Kırmadılar sag olsunlar 🙂 teşekkürler
Şu pci slotuna ssd takmak benim aklıma geldiği zaman bir kaç gün içinde bir yerde incelemesini görmüştüm 😀 keşke zamanında patentini falan alsaydım
https://www.youtube.com/watch?v=b-vNN-C2YFQ
Şu videoda ki tasarımımın aynısını Fransız karavan şirketinde görmüştüm 2012 de.
O gündür bu gündür yaptığım tasarımları akraba olsa dahi göstermiyorum. Muhakkak gerekli yerlere tescil ettirmen gerekir.
bende kendimden örnek vereyim ben çok denedim kimseye göstermeden karakalem tasarımını yaptığım anda 5 yıl bilgisayarda yaptığım anda 1.5 yıl sonra piyasaya çıkıyor ürünler aklına geldiği anda kaba taslakta olsa lisansını alabiliyorsan hemen al derim
Haklısınız almak lazım ama işte 😀
Onlar bence, SSD'nin ilk çıktığı gün düşünmüşlerdir ama işin ucunda para var. Ayrıca son kullanıcıyı HDD'den de ayırmak gerekiyordu. Düşünsenize en dandik SSD bile HDD'nin iki katı parayla satıldı. Şu an da bile neredeyse 2 katı, en son kullanıcı SSD'ye alıştı sayılır ama biraz ağız sulandırmak gerek değil mi? Kendine hakim olmayana da, Levent Bey'in dediği gibi 700 ile 1400 Lira'ya bir şekilde verip, biraz fazla para kazanmak lazım. Ben SSD'lerin bu kadar pahalıya geldiğini düşünmüyorum açıkçası. Yani 400'e satılıyorsa, en fazla 325-350 falan ediyordur.
Şık ve temiz bir ürün, benimde olmasını isterim.M2 'li anakartla entegre olması harika.Sinema sektörüne yönelik çalışmalar için düşünülmüş, normal kullanıcı için lüx bir ürün. Showroom ürünü, pc'me girmesi için fiyat barametresinin düşmesini bekliycem açıkcası.
oooo lp
Bunu raid yapıp ram olarak kullansak 😛
:O
adaptörden ssd'yi ayırdığımızda MacBook Pro retinaların ssdlerinin görüntüsüne benziyor... Acaba uyma ihtimali var mı ? Düşünceleriniz ?
O zaman Transcend ssd Apple upgrade kit alınıp daha ucuz bir yöntem ile yapılabilir... 🙂
Apple SSDlerin soket yapıları farklıdır.Levent beyinde anlattığı gibi farklı soket yapıları var.Bu ssd alıp takmaya çalışırsanız hüsranla karşılaşırsınız.
@cmlds29 OS X 10.10.4 ile birlikte 3. parti diskler için TRIM desteği geri geliyormuş.
.
http://www.extremetech.com/computing/209119-new-apple-os-x-10-10-4-update-enables-trim-support-for-third-party-ssds
ŞÜKÜRLER OLSUN LEVENT ABİ...
Bunun gibi 512gb-1tb gibi bir ssd ve yanına da 3tb wd my cloud gibi bir ağ sürücüsü alıp sistemdeki mekanik sürücülerden tamamen kurtulmayı düşünüyorum 🙂
@achfighter sistemimdeki mekanik disk diyorum.
Levent abi ya yüzünde nasılda güller açtı 🙂
BİG BOSS İS BACK
icnemeyelim, inceleyelim 🙂
dolar düşmedi ki alalım 🙂
Yalnız iyiymiş
Bu hangi disk?
Böyle bişey alsam. Bilgisayarımın benüm düşünce gücümle açılmadını beklerim 🙂 o kadar uçuk bişey işte
Veya ben düğmesine bastığımda parmağımı kaldırdığım anda masaüstü gelecek.
Sonra vurucam kırbacı
Benimde iş için kullandığım ssd
HP Z Turbo Drive 256GB PCIe 1st SSD
#SSD #SSDbenchmark #SSDFarkı
Sanırım samsung üretimi
@leventp ve @gamsizm tam istediğim inceleme olmuş elinize sağlık levent abi bu kadar arayı açmamaya çalış 😉
Çit diye kırılırsa içim yanar içim kanarda iiiisssyaaaannn 🙂
256 gb kapasitenin bu kadar hızlı olması bana gereksiz geliyor.
@gamsizm " ...SSD çözümü Predator’u icneliyoruz." "...SSD çözümü Predator’u İNCELİYORUZ." olmalıydı.
@leventp hocam bildiğim kadarıyla X99 çipsette m.2 ve sata-e için çift kanal PCI-e 2.0 desteği var .PCI-e 3.0 4x bi ssd takdığımızda direk LGA-2011 V3 işlemcideki PCI-e hattını kullanıyor.Peki bu ssd PCI-e 2.0 4x hattını çipsetten mi kullanıyor yoksa işlemciden mi?
@gamsizm @leventp Değinilmemiş ama , bildiğimiz gibi hddyi yeri geldiğinde ram olarak kullanabiliyoruz. Acaba bu konudaki performansı ne olur ?
Sanal bellek hikaye olmaya yakın bence; sistem kararlılığı için her ne kadar bulunmalı deseler de, artık en dandik ana kart 16 GB bellek yüklenebiliyor. DDR4'le birlikte 32 de yüklenilebilecek. Dolayısı ile sanal belleği, şimdiki gibi (tavsiye edilen takılı bellek miktarı * 1.5 falan) büyük hacimlerde kullanmaya gerek kalmayacaktır muhtemelen.
@lterlemez Peki bu yeni bağlantı tipi ve SSD teknolojileri ile acaba belleklere gerek kalıcak mı ? Sadece sanal bellek kurtarmaz mı sizce ? Hala ram belleklerin hızı disk teknolojilerine göre çok mu yukarıda ?
@gamsizm biraz aydınlatsa bizi güzel olur 🙂
Aynı teknolojiyi kullanıyor olsalar bile, muhtemelen geçici bellekler, kalıcı belleklerden hızlı olacaktır. Öncelikle amaçları farklı zaten, ayrıca, en basitinden bilgisayarın (aslında cpu'nun) coğrafi (!!!!) yapısı ve konumuna göre, geçici belleğe erişim çok daha kolay ve sadece tek bir teknoloji kullanıyor. Kalıcılar ise, kablolar, plastikler, pinler vs. kullanıyor. Zaten kullanılan bellek birimlerinin temeli de, yine kullanım amacından dolayı farklı.
Eğer yanlışta ifade etmiyor isem; kalıcı bellekte statik bir yapıda kalıyor bilgi ama geçici bellekte dinamik bir yapıya bürünüyor. Çünkü, kalıcıdan bilgiyi belki bir kere istiyor/yazıyor cpu ama geçici hafızada sürekli değişebiliyor. Programlar sürekli hafızada tutuluyor, işlem yapıldıkça, bilgi değişikliğe uğruyor.
Kusura bakmayın ama yapıciimm;
Sonunda Levent Abi !!!
iyide 1 gb yazma okuma neye yarar ki yani demek istediğim su suan normal bir ssd ile win 3 sn de açılıyor zaten aradaki farkı hız olarak hissedebilecekmiyiz mesela dosya depolama falan yaparken tabiki hız farkedilir fakat 5 tb 10 tb alınacak fiyatta değildir hala sabit disk devam
bence gereksiz
@hakan-3210 bilgisayarda iş sadece 'rander' veya 3D çizimle mi oluyor?
@sefil_muzisyen ne alaka? bahsettikleri dışında iş yapıyor olamaz mı bilgisayarda ondan bahsediyorum.
1- evet ssd bu günün şartlarında artık gereklidir ki kullanıyorum zaten
2- görende hepinizi raytrace radiosity (render) kasıyo sanıcak
3- kim ne derse desin orta seviye bir ssd ile şunun arasında hissedeceğin bir fark olmayacaktır
fiyat/ performans oranı karsılastırınca
4- öğrenci adamsın 4k video ve 4 k oyun oynamıyorsundur heralde yada sen zaten oyun oynamıyosundur rendercı seni
not :imac kullanıyorum
W'nin açılışı, programın yüklenmesi süreklilik arz eden olaylar değil. Bu tip donanımlar, süreklilik arz eden olaylarda en etkin durumda kullanılabiliyor. Render, kayıt, kayıt arama, sunucu hizmeti sağlama, canlı yayın, canlı veri derleme, veri yığını kaydetme vb.
Bugün çalıştığım iş yerindeki datacenter'da Violin marka bir sistem gösterildi bana. SSD değil doğrudan RAM bellek teknolojisini, kendi bağlantı arabirimi ve kartı üzerinden sunucuya disk olarak kullandırıyor. İçinde PCI Express üzerinden bağlı bir sürü kart varmış. 5 TB kadar kapasitesi var. Oracle DB çalışıyor üzerinde. Gecikme süresi 147 micro saniye civarındaymış. 3 senedir bizim datacenter'da durduğu söylendi ve o zamanki parayla iyi bir yerden villa alınır o paraya dendi. Bugüne kadar hiç arıza çıkarmamış.
SSD-SSD farklı yok bağlantı farkı var. PCI-e ve SATA bağlantı farkından kaynaklanıyor, zaten kullananlar fark etmiştir. Kayıt ortamlarına çok yüklenen bir uygulama, kasadaki HDD ışığını SSD için HDD için yaktığından daha yoğun yakar, çünkü SDD kontrolcüsü veriyi iletmek için yükleniyor ve SATA'yı maksimuma dolduruyor. Raid bile o kadar yoğun doldurmuyor o ışığı....
Mekanik disk kullanımı hala çok fazla çünkü SSD hacimleri güncel yazılımların boyutlarına yetişemiyor. Daha oyunlara bile gelemiyor. Düşünsenize sadece Windows'un kendisi ve güncellemeleri yetiyor da artıyor bile. Birde buna Office ve güncellemelerini ekleyin!!!!
Üstüne arşivler vs. geliyor. Hadi bir tane de hayatınızın oyunu olsun, mesela GTA 5....
Aha bu da benim naciza WD Blue 1TB'tım.... 🙂
İzlerken aklıma 2 soru geldi, birincisi bu kadar hız gerekli mi?
Yani şimdi, 4k'yı geçti bi firma 16k çekim yapan fotoğraf makinası üretti, kim kullanır ki bunu? NASA gönderdiği probe'a koyar anca.
Kendi kullanımım açısından düşündüğümde laptopımın yaptığı en ağır iş olan eclipse'i açmak şuanki ssd'mde 3 saniyede gerçekleşiyor. Bunu alıp taksam ve 1 saniye sürse (sürmez de), kazandığım 2 saniyede arkama yaslanıp ne açıldı be diye alkışlarım heralde 🙂 Bu ürün benim işimi kolaylaştırmaz 😀
İkincisi, uygun bi model ssd'yi bulup, bu şekilde bi kart yardımı ile daha hızlı portla bağlasak aleti coşturur muyuz? Sadece merak 🙂
Bitcoin yasadisi birsey mi?
Hayır yasadışı değil, Torrent gibi daha çok korsan/kötü amaçlı kullanıldığı için yasadışıymış gibi algılanıyor. Kim nereye ne kadar ödeme yapmış göremiyorlar, bundan dolayı yasadışı işlerin ödemesinde kullanılıyor daha çok. Deepwebde çok fazla kullanılıyor.
Bitcoin emisyonu ve hareketliliği legal (ama illegal) yollardan olduğu için takip edilmesi neredeyse imkansız olduğu için iyi gözle bakılmıyor. Ama, mesela bankalar "tamam gelin, size bitcoin hesabı açalım. İşlemlerinizi oradan yapın" deseler, o zaman gönül rahatlığı ile kullanılır. Bunun dışında, emisyon hareketliliği yasal yöneticilerin elinde olmadığı için mali kurumların denetiminde değil, bu da ülke yöneticilerinin elini kolunu bağlıyor. Yani bir kriz olduğunda, bitcoinin kontrolü devlet elinde olmayacak.
Aynı şeyleri tekrar tekrar yazmışım değil mi? 😀
Asus'un HyperX'te kaliteyi bozmamış ama fiyatı çıta atlamış, kısa ve öz fiyatı yüksek 🙂
pci express 2.0 diyor ya ben şu kartın mini-itx modeilni almayı planlıyordum.
http://www.msi.com/product/mb/Z97I-GAMING-ACK.html#hero-overview
sizce bu ürünü kullanabilir miyim?
edit: gerçi lp biraz bahsetmiş sadece 4.0 için konuşuyoruz diye. peki 2.0x2 olanlar içni bir ssd var mı acaba
yaz helvası gibi nefis olmuş ellerinize sağlık 🙂
hocam saat 2 ayıp 😀
Yapması çok zor bir şey değil ama fark eden bir şey olmayacak ki o süre sınırı kalktıktan sonra ilk yorumu atan arkadaş yine "ilk yorum" yazıp gönderecek. Süre sınırının bir anlamı kalmamış olacak. En iyisi bu tür kullanıcıları gördüğünüzde engellemeniz. Ben ilk yorum gibi şeyler görünce siliyorum elimden geldiğince.
Elbet bellek, kontrolcü farkı olacaktır. Deney şartları için konuşuyoruz her halde, konu maliyet yüzünden seçilen kontrolcü, bellek yongası değil. Tamam siz o zaman SATA ara yüzü ile 1000$'lık 1 TB SSD kullanmaya devam edebilirsiniz (1000 MB yazma hızından bahsediliyor, siz 600'le devam edin. AYRICA SATA3, SALLIYORUM 6 GB/s HIZA İZİN VERİYORSA NE DİYE 550'DEN, HADİ BİLEMEDİN 600MB/s'DEN -SATA ARA YÜZÜ 700MB/s'Yİ DESTEKLER Mİ SİZCE, KALDI Kİ 600MB/s'DE TEORİK HIZ- DAHA YÜKSEK HIZLI BELLEK/BELLEK KONTROLCÜSÜ TAKSIN Kİ?). Hatta DDR kullanmaya da devam edebilirsiniz.
Difference between SATA I, SATA II and SATA III
What is the difference between SATA I, SATA II and SATA III?
SATA I (revision 1.x) interface, formally known as SATA 1.5Gb/s, is the first generation SATA interface running at 1.5 Gb/s. The bandwidth throughput, which is supported by the interface, is up to 150MB/s.
SATA II (revision 2.x) interface, formally known as SATA 3Gb/s, is a second generation SATA interface running at 3.0 Gb/s. The bandwidth throughput, which is supported by the interface, is up to 300MB/s.
SATA III (revision 3.x) interface, formally known as SATA 6Gb/s, is a third generation SATA interface running at 6.0Gb/s. The bandwidth throughput, which is supported by the interface, is up to 600MB/s. This interface is backwards compatible with SATA 3 Gb/s interface.
SATA II specifications provide backward compatibility to function on SATA I ports. SATA III specifications provide backward compatibility to function on SATA I and SATA II ports. However, the maximum speed of the drive will be slower due to the lower speed limitations of the port.
Example: SanDisk Extreme SSD, which supports SATA 6Gb/s interface and when connected to SATA 6Gb/s port, can reach up to 550/520MB/s sequential read and sequential write speed rates respectively. However, when the drive is connected to SATA 3 Gb/s port, it can reach up to 285/275MB/s sequential read and sequential write speed rates respectively.
1.700 tl ye bilgisayar alırız be
Mac mini için ssd satın aldım. Samsung pRO 256 🙂 iş görür 500 lira daha fazla vermeye gerek yok 🙂 bundan böyle ssd olmayan pc almam
http://prntscr.com/7qupae buda benim yazma okuma hızım 🙂 macbook pro 2015 birde mac pahallı derler zaten üstünde 1500 tl ssd var 🙂 2000 tl işlemci var retina ekran var
msi z97 pc mate kullanıla bilir mi windows boot eder mi?
msi z97 pc mate anakartım var m2 ssd almak kullanıla bilir miyim windows boot eder mi
msi z97 'nin m2 slotu var ama "pc mate" versiyonunda koymamışlar. Kısaca kullanamazsın @ismbay
m2 slot pciex kartı olarak kullanıla bilir mi
m2 slot pciex olarak kullanıla bilir mi
Çok geç denk geldim kusura bakmayın 🙁
Bildiğim kadarıyla kullanılamaz çünkü m2 slot'ları sata kontrolcüsüne bağlı