TÜBİTAK yayınlarından "Bilim ve Teknik" dergisi yıllık abonelik ile 90 TL/yıl eve kadar ücretsiz kargo ile geliyor. 2 yıla kadar abone olma seçeneği var. Basım ve dağıtım ücreti bile daha pahalıdır.
Ayrıca çocuklar için olan "Bilim Çocuk" ve "Meraklı Minik" dergileri 135 TL/yıl yine eve kadar teslim ile geliyor. 3 dergiyi beraber isteyenler için ücret 195 TL/yıl.
Ben çocuk dergilerini küçük baldız için kayınpederin adresine, Bilim ve Teknik dersinide kendi adresime ayrı ayrı aldım. PTT ile dağıtılıyor. Posta kutusuna bırakmışlardı.
Bilime meraklı arkadaşlara tavsiyemdir. Kaçırmayın derim. #TeknolojiVeBilimNotları #Bilim #BilimSeyir
https://yayinlar.tubitak.gov.tr/kategori/kampanyalar-75
FAA’den onay gelmiş. Starship ilk yörünge denemesi başka bir aksilik çıkmazsa Pazartesi olacak gibi görünüyor. Tam saati henüz belli değil. Fırlatma penceresi Türkiye saatiyle 15:00’da başlıyor.
The date is official, now that a launch license from the FAA has come through.
ChatGPT çok acayip bir şey olmuş. Çok şaşırtıcı ve isabetli cevaplar veriyor. Birkaç yıl sonra bu işler nereye varır gerçekten tahmin edemiyorum.
https://twitter.com/goodside/status/1599082185402642432?s=46&t=-uwyxkqBMnCxxpqfi5erkA
Teknoloji ve Bilim Notları'nı izleyenler hatırlayacaktır. Birkaç ay önce Astronot olmak için TUA başvuru açmıştı ve ben de gereken şartları sağlıyordum. Elime mi yapışır göndereyim evrakları diyerekten başvurdum. Tabi ki bir beklentim yoktu ama süreci merak ediyordum açıkçası. Az önce aşağıdaki gibi bir cevap geldi.
Uzay kariyerim başlayamadan bitti. 😂 Sağlık olsun artık gelecek görevlere bakacağız. 🚀
Sayın HAMDİ KELLECİOĞLU,
Ülkemizin insanlı ilk uzay görevine göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Başvurunuzun olumsuz değerlendirildiğini üzülerek bildiririz.
Bu tarihi görev kapsamında yapmış olduğunuz uzay yolcusu başvurunuz için düzenlenmiş belgeyi ekte bilgilerinize sunarız.
Sürece katıldığınız için teşekkür eder, başarılı bir kariyer dileriz.
Saygılarımızla,
Türk Uzay Yolcusu ve Bilim Misyonu
İptal edilen siparişlerden kalanlarları tekrar stoğu ekledik. Almak isteyenler şu anda sipariş verebilir.
Twitter neden olduğunu anlayamadığım bir şekilde hesabımı askıya aldı. Bu konuda ne yapmak gerekiyor bilen var mı? İnternetten bir itiraz formu doldurdum ama gördüğüm kadarıyla bu forma cevap dönmeleri aylar alıyormuş. Hesabı kapatılıp itiraz sonucu 3-4 ay sonra açılan insanlar var. Bu nasıl saçma bir sistemdir koskoca twitter böylesine anlamsız bir işi nasıl yapabiliyor anlamak mümkün değil. 🤬
Sunucu geçişini başarıyla yaptık, şu an her şey normal görünüyor. Ama tabi şu düşünemediğim durumlar ortaya çıkma ihtimali var. Bir süre takip edeceğiz. 👍
Pek çoğunuzun bildiği üzere DGN Teknoloji uzun yıllardır hosting sponsorumuz. Teknoseyir'in şu an kullandığımız sunucusuna 2015'te geçmişiz. Son günlerde depolama alanı yetmez olmuştu yeni disk takabilir miyiz diye sorduğumda sağ olsun @daghan sunucuyu toptan yenilemeyi önerdi ve aynı gün yeni sunucunun bilgilerini paylaştı. 🙏
Hafta sonunda gerekli kurulumları ve ayarlamaları yaptım. Sunucular arası dosyaları taşıdım. Şu an veritabanının son halini taşımak için her şey hazır. Bu yüzden birazdan sunucuyu bakıma alacağım. Her şey sorunsuz giderse tekrar açıldığına yeni sunucu üzerinden hizmet veriyor olacağız.
Bütün ayarları aktardığımı düşünüyorum ama yıllar içinde yaptığım ve yeni sunucuya aktarmayı unuttuğum bazı ufak tefek şeyler çıkabilir. Birkaç gün içinde her şey yerli yerine oturur. 👍
Teknoloji ve Bilim Notları yine dolu dolu içerikleriyle 22.00'da canlı yayında.
Başlıca konular aşağıda. Daha fazlası yayında. Bekleriz...
#TvBN @hkellecioglu
https://youtu.be/_EF_SweRxLg
Kaçıranlar ve haberi olmayanlar için, @gamsizm, @leventp ve @hkellecioglu üçü bir arada canlı yayındaydı.
Konuştuğumuz bazı konular:
- Dijital Ayak İzi ve Güvenlik Açıkları
- Korunma yöntemleri
- GDRP ve KVKK
https://youtu.be/zvkWf4BLqpE
#HaberinizOlsun #akış #TSvideoönerisi #gelecekbilimde
TeknoSeyir ekibi ile veri gizliliği hakkında sohbet edeceğiz.Hazırlayanlar:Sunucu ► Cevdet Acarsoy & Burak ÇankayaYayın Teknik/Reji ►Cevdet AcarsoySosyal Med...
Yıllarca bilim ve teknik dergisi ile büyüdük. Kitaplarını aldık. Fakat ideoloji bilimin önüne geçti.takipten çıktı.
İlkokulda okuma yazmayı öğrenip ders kitapları yetmemeye başlayınca üçüncü sınıftan itibaren okulun bahçesindeki halk kütüphanesinde roman kitaplarının arasında yıllık ciltli ansiklopedi haline getirilmiş dergileri fark etmiş bunlar ne diyerek okumaya başlamıştım. Aylık dergi olarak çıktığını öğrendiğimde Ailenin ekonomik durumu iyileşmeye başlayınca 88-89 gibi başlayıp 2003 yılına kadar önceleri gazete bayisi olan sokak bakkalından daha sonra abonelik ile almaya devam etmiştim. Bilim teknik ile birlikte üç-dört tane ayrı bilgisayar dergisi aboneliğim yanında birde bayiden aldığım otomobil, elektronik ve hi-fi sistemler dergileri vardı. Bu dergileri çıktıkları hafta hepsini okuyup bitirirdim. Bazı bölümleri bir kaç defa okuduğum olurdu. 2003 sonrasında iş hayatı vs. derken vakit kalmadığı için abonelikler bitince yenilenmedi ve bir çoğu zaten zamanla kapandı unutuldu gitti.
Eee sonuç. Yazı en heyecanlı yerinde bitti.
Tekrar abone oldum demeni bekledim 😑
@zisegned Tüketim alışkanlıkları maalesef değişti. Uzun zamandır kitabı bile kindle üzerinden okuyorum. Belki elime bir dergi geçse anlık olarak merak eder ve içeriğini okurum. Ama abonelik yada bayiden alıp aylık yada haftalık takip etmek geçmişte kalan güzel bir anı olacak.
1974-1989 arası bir çok sayısı (baba mirası) hala duruyor. O dönemlerde bilime olan bakışı öğrenmek için eski sayıları hala açıp okurum.
@tegin Benim de durum aynı.
Telefondan dijital e yöneldik.
Scientific American ın android app ı vardı ama okunacak yazılar başedilemez hale gelince onu da bıraktım
Cep telefonundan New Scientist app aboneliğim var. Haftalık dergilerinin yanısıra günlük eklenen yazılara bile erişim sağlıyor.
Hep dijital ve ne olacak bu halimiz demeye başladım
Özellikle bilimsel alanda Türk kaynaklar ayda bir genelde bayatlamış çeviriler içeren yayınlar yerine güncelllerini telefon aboneliğinden takip etmek en mantıklısı