TÜBİTAK yayınlarından "Bilim ve Teknik" dergisi yıllık abonelik ile 90 TL/yıl eve kadar ücretsiz kargo ile geliyor. 2 yıla kadar abone olma seçeneği var. Basım ve dağıtım ücreti bile daha pahalıdır.
Ayrıca çocuklar için olan "Bilim Çocuk" ve "Meraklı Minik" dergileri 135 TL/yıl yine eve kadar teslim ile geliyor. 3 dergiyi beraber isteyenler için ücret 195 TL/yıl.
Ben çocuk dergilerini küçük baldız için kayınpederin adresine, Bilim ve Teknik dersinide kendi adresime ayrı ayrı aldım. PTT ile dağıtılıyor. Posta kutusuna bırakmışlardı.
Bilime meraklı arkadaşlara tavsiyemdir. Kaçırmayın derim. #TeknolojiVeBilimNotları #Bilim #BilimSeyir


bedava gibi birsey ama nedense son yillarda artik tubitak´in icini öyle bosalttirlar ki yada bos insanlarla doldurdular ki yapilan her ise, iyi gözle bakamiyorum.
aynisi kizilay ve diger benzeri eskinin cok saygin kurumlari icin de gecerli benim icin.
Dergi ve haliyle içindeki bilgi güzel. Bit yüzünden yorgan yakilmaz. Alacağımız bilgiyi alıp yolumuza bakmak gerekir.
@zisegned denemekte fayda var
Benim sayı kargoya verilmiş ama henüz gelmediö
Dijitali var mı? Dergi iyi güzel de evde saklaması zor oluyor. Bir süre sonra da atılıyor. Baskısıydı, dağıtımıydı vs. derken zaten Tübitak'a zarar yazıyor muhtemelen.
Abone olduktan sonra güncel sayı ve geçmiş sayıları dijital olarak okuyabiliyorsunuz.
Ayrıca direkt dijital abonelikte mevcut 40 TL/yıl
Lisede ve üniversitenin bir kısmında her ay kaçırmadan ediniyordum. Badem bıyık sürüsünün güzelim kurumlarımınız içini nasıl oyduğunu iyice fark edince tüm saygınlığını kaybetti gözümde Tübitak. İçlerinde hâlâ temiz insanlar vardır, hiç şüphem yok lâkin bir defa soğuyunca soğuyor insan.
Dergi ve haliyle içindeki bilgi güzel. Bit yüzünden yorgan yakilmaz. Alacağımız bilgiyi alıp yolumuza bakmak gerekir.
Ben de geçenlerde burada bir paylaşımda görüp abone oldum, bugün Bilim Teknik ve Meraklı Minik geldi. Baktım Bilim Çocuk yok getiren kuryeye sordum, ayın ortasına doğru gelir o dedi. Benim gibi bilmeyip eksik geldiğini sananlar olursa diye söylemiş olayım.
Bilim Çocuk ayın 15inde dağıtıma çıkıyor. 👍
Fiyat bedava ancak bir fizik meraklısı olarak fizik konularında içeriğin az ve diğer dergilere göre kalitesi düşük old söylemeliyim.
Telefonumda New Scientist app var. Haftalık dergilerinin yanısıra günlük eklenen yazılara bile erişim sağlıyor.
Harika bir haftalık dergi
herkese tavsiye ederim
Türkçe yayınlanan birkaç alternatif bilimsel dergi de var.
Bilim ve Teknik içerik olarak bunların yanında özellikle yönetim değişikliğinden beri, bana göre,
çok kalitesizleşti, ne yazık ki.
Alternatif bilim dergileriyle boy ölçüşemeyecek durumda olan,
içeriğinin çeviri yazılarının orjinalleri zaten aylar öncesinden İngilizce kaynaklardan edinilebiliyorken
Bilim ve Teknik i almak!!!
Abone olursam kalitesizliğine devamı için destek vermiş olmuyor muyum?
Yeğenime bu postu görünce sipariş geçtim. Gerçi ben 2 yayını farklı adreslere yollayabiliyoruz sanmıştım ama öyle olmuyormuş. Yine de güzel oldu. 135 TL'ye ayda 2 yayın ve kargo bedava.
Emeği geçen herkese teşekkürler. @zisegned
Ayrı ayrı alırsan 3 yayını da farklı adrese gönderebiliyorsun. Ben çocuk için olanları.bi adrese Bilim Teknik olanı Bi adrese söyledim
@zisegned Ama işte farklı fiyat oluyor. 😀
@temp yani orası öyle. Ama fiyatına değiyor gibi. Bedavadan biraz pahalı
Abone oldum valla. Yeğen ilk okula geçen sene başladı. Bakalım sevecek mi? Gerçi o okumasa ben okurum 😀
Yıllarca bilim ve teknik dergisi ile büyüdük. Kitaplarını aldık. Fakat ideoloji bilimin önüne geçti.takipten çıktı.
İlkokulda okuma yazmayı öğrenip ders kitapları yetmemeye başlayınca üçüncü sınıftan itibaren okulun bahçesindeki halk kütüphanesinde roman kitaplarının arasında yıllık ciltli ansiklopedi haline getirilmiş dergileri fark etmiş bunlar ne diyerek okumaya başlamıştım. Aylık dergi olarak çıktığını öğrendiğimde Ailenin ekonomik durumu iyileşmeye başlayınca 88-89 gibi başlayıp 2003 yılına kadar önceleri gazete bayisi olan sokak bakkalından daha sonra abonelik ile almaya devam etmiştim. Bilim teknik ile birlikte üç-dört tane ayrı bilgisayar dergisi aboneliğim yanında birde bayiden aldığım otomobil, elektronik ve hi-fi sistemler dergileri vardı. Bu dergileri çıktıkları hafta hepsini okuyup bitirirdim. Bazı bölümleri bir kaç defa okuduğum olurdu. 2003 sonrasında iş hayatı vs. derken vakit kalmadığı için abonelikler bitince yenilenmedi ve bir çoğu zaten zamanla kapandı unutuldu gitti.
Eee sonuç. Yazı en heyecanlı yerinde bitti.
Tekrar abone oldum demeni bekledim 😑
@zisegned Tüketim alışkanlıkları maalesef değişti. Uzun zamandır kitabı bile kindle üzerinden okuyorum. Belki elime bir dergi geçse anlık olarak merak eder ve içeriğini okurum. Ama abonelik yada bayiden alıp aylık yada haftalık takip etmek geçmişte kalan güzel bir anı olacak.
1974-1989 arası bir çok sayısı (baba mirası) hala duruyor. O dönemlerde bilime olan bakışı öğrenmek için eski sayıları hala açıp okurum.
@tegin Benim de durum aynı.
Telefondan dijital e yöneldik.
Scientific American ın android app ı vardı ama okunacak yazılar başedilemez hale gelince onu da bıraktım
Cep telefonundan New Scientist app aboneliğim var. Haftalık dergilerinin yanısıra günlük eklenen yazılara bile erişim sağlıyor.
Hep dijital ve ne olacak bu halimiz demeye başladım
Özellikle bilimsel alanda Türk kaynaklar ayda bir genelde bayatlamış çeviriler içeren yayınlar yerine güncelllerini telefon aboneliğinden takip etmek en mantıklısı