Mac satışları bu çeyrekte %40 artarken, PC pazarında ciddi gerileme var. Apple bu şekilde devam ederse Dell ve HP’yi geçip 2. sıraya oturabilir. 1.000 USD üstü cihazlarla bu miktarda satış yapmak gerçekten başarı.

https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS49755822

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Emekli olsanız ödediğiniz primlere göre maaşınız..

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/servlet

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 9

google da daha iyi arama yapabilmek için bazı teknikler

  1. Google Arama Özellikleri:
    “Arama Kelimeleri/Cümlesi” Tırnak(“) kullanarak özel aramalar yapabilirsiniz. Google tırnaklar içinde yer alan kelimeleri o sıra ile arar. Örneğin “proje yönetim sistemi” diye arattığımda sadece 28.700 sonuç buldu. Tırnak olmadan 1.220.000 sonuç buldu.
    + Artı(+) kullanarak yazacağınız kelimenin arama sonuçlarında olanları getirir. Örneğin Google’da gelecek mavililer diye aratıldığında gelecek ve mavilik kelimelerinin tek tek geçtiği sayfaları da getirir. Yani oraya ne kadar çok kelime yazarsanız onun kombinasyonu şeklinde sonuç getirir. Ancak başına + koyarsanız bu kelimelerin mutlaka geçenlerini getirir. gelecek +mavililer araması 1 sonuç bulmuştur.
    – Eksi(-) aradığınız yerde olmasını istemediğiniz kelimeleri belirlersiniz. O kelimeyi içermeyen sonuçları getirir. +’nın tam tersi şeklinde çalışır. Jaguar özellik -araba diye aratıldığında sonuçlar arasında araba geçenleri getirmez. Ancak içinde araba geçmeden araba ile ilgiliyse o sonuçlar gelir. Henüz bir yapay zekâ algoritmaları yok.
    |Düz çizgi (|) ya da (OR) ya da anlamındadır. Örneğin görsellerde kırmızı|mavi çiçekler diye aratırsanız sadece bu iki renkteki görselleri getirir. Kırmızı çiçekler ve mavi çiçekler için ayrı ayrı arama yapar ve tüm sonuçları getirir.
    Site:aradiginizsite.com kalıbını arama sonuna koyarsanız sadece o sitedeki sonuçları getirir. Sonuçlar Site:anadolu.edu.tr , aflar Site:.gov.tr
    Filetype:aradığınızdosyatürü sadece o tipteki dosyalarda arama yapar. regresyon analizi filetype:xls , gini katsayısı filetype:pdf
    * yıldız(*) boşlukları doldurur. Aradığınız kelimeler arasına herhangi bir kelime olsa da olur şeklinde çalışır. Örneğin “arazinin * temini” araya hangi kelimeyi koyarsan koy ama sonuçları getir demektir. Örneğin “en * insanları”
    # diyez(#) Sosyal medyalardaki mantıkla çalışır, sosyal medyalardaki #’li şeyleri getirir. #komikkediler
    @ kuyruklu a (@) Sosyal medyada kullanıcı ararken kullanılan yöntem burada da çalışır. Sosyal medyalarda yazdığınız kullanıcı ismini arar. @ronaldo sosyal ağlardaki bu isimli kullanıcıları getirir.
    .. iki nokta (..) İki sayı arasını aramak için kullanılır. televizyon 40..45 ekran şeklinde aratırsanız ikisi arasındaki televizyonları getirecektir. 40 41 42 43 44 45 için ayrı ayrı arama yapmış ve sonuçları getirmiştir.
    allintext: Yazdığınız cümleyi sıralı olarak arar “” ile aynı işlevi görür. Tırnaktan daha iyi sonuçlar verir. Kaynağını bilmediğiniz ama tamına erişmeniz gereken metinlerde metin içinden bir kısmı tırnak içine alarak aramakta yararlı oluyor. Örneğin “taze et olarak kullanıma uygun olmayan karkas bölgelerinden seçilen etler olgunlaştırmak amacıyla” metninin tamamına ulaşmak istedim ve Google’da bu şekilde arattım. Sadece 8 sonuç buldu ve metnin tamamına ulaştım. Bu aramayı allintext: taze et olarak kullanıma uygun olmayan karkas bölgelerinden seçilen etler olgunlaştırmak amacıyla ile de yapabilirsiniz daha iyi sonuç verecektir. 66 Sonuç bulunmuştur.
    allinanchor: (yada inanchor) sadece anahtar terimler ve kelimeler kısmında geçen sonuçları getirir. allinanchor:kpi
    allinurl: (ya da inurl:) sadece bağlantı adresi içinde o kelime geçen sonuçları getirir. allinurl:kpi
    allintitle: sadece site başlığında geçen sonuçları getirir. allintitle:kpi
    Sunrise Aradığınızşehir ‘in güneş doğumu saatini öğrenebilirsiniz. Sunrise eskişehir
    Hava durumu (ya da Weather) Eskişehir hava durumunu verir hava durumu eskişehir
    info:aradiginizsite.com şeklinde aratılırsa site içerisinde geçen iletişim sayfalarını ve detayları listeler. info:www.oracle.com
    related:aranansite.com sonrasında yazan siteye benzer ya da ilgili siteleri getirir. Örneğin related:www.oracle.com
    cache:aranansite.com sonrasında aradığınız sitenin Google tarafından en son kayıt altına alınmış halini görürsünüz. Bazı durumlarda silinen bir şeyi hemen arkasından bulamadığınızda bu şekilde arayarak bulabilirsiniz. Sitenin güncelliğine göre Google botları aldığı kaydı yeniler. Örneğin cache: http://eskisehir.tarim.gov.tr/ şeklinde yaptığım arama da sitenin 2 gün önceki halini getirdi.
    loc:arananşehir aranan içerik loc: ile bir şehirdeki, mekandaki ya da bir bölgedeki aramaları sağlarsınız. Örneğin loc:eskişehir tiyatro , loc:eskişehir teknik ressam
    Hesap Makinesi olarak kullanabilirsiniz 12*2 + 4^2 +(123*231-234)
    in birim-dil dönüştürücü 100 kilo in gram ya da kara kedi in english
    sözlük: (ya da dictionary:) aranacak kelime sözlüklerdeki linkleri getirir. sözlük: tekerrür
    Sport:aradığınız takım hakkında bilgi verir, son maçını gösterir. Sport:beşiktaş
    Direkt olarak uçuş numarasını yazarak uçağın durumu hakkında bilgi alabilirsiniz. Örneğin PC 108
    Google görsellerde görsel yapıştırıp benzer görselleri arayabilirsiniz.
    Yukarıdaki özelliklerin hepsini karıştırarak arama yapabilirsiniz. Ancak bazen Google karmaşık sorguları anlamlandırmakta sorun yaşayabiliyor. Sorgu özelliklerini küçülterek arama yapmanız gerekebilir.Google Gelişmiş Arama yaptıktan sonra sağ tarafta çıkan Tools-Araçlar Yardımı ile zaman sınırı koyabilirsiniz. Ayrıca özellikleri ve ekstra dil, bölge tarih gibi bilgileri de seçebileceğiniz gelişmiş aramayı kullanabilirsiniz. https://www.google.com/advanced_search
  2. Google Alarm: Bir arama hakkında bilgi almak ve daha sonra bu arama hakkında gelen yeni sitelerden (yeni arama sonuçlarından) direkt olarak mail yoluyla haberdar olmak istiyorsanız google’ın alarm servisini kullanabilirsiniz. Yukarıdaki gibi ileri bir arama yaptırıp bu aramama göre yeni bir sonuç gelirse haberdar et demek için idealdir. https://www.google.com/alerts      kaynak:https://yaratmak.com/oz-metotlar/internette-ileri-arama-teknikleri/
BeğenFavori PaylaşYorum yap

En Kolay Haliyle iOS'da Tüm Reklamları Tünelleme Yoluyla Engelleme (Wi-Fi/Mobil Veri) (Türkiye'de İlk Defa)

Merhaba arkadaşlar,

Daha önce iOS'da En Kolay Haliyle Wifi Bağlantısının Olduğu Yerlerde Nasıl Reklamlardan Kurtuluruz anlatmıştım fakat orda mobil veri için bir çözüm önerimiz yoktu. (Olanlar da ücretliydi)

Bugün sizlere hem Wi-Fi hem Mobil Veri bağlantılarda kullanabileceğiniz reklam engelleme yöntemini dilim döndüğünce anlatacağım.

Şuan anlatacağım yöntem bilinen bir yöntem değil. Zaten uygulama da yeni sayılır.Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki; Türkiye'de İlk Defa bir internet sitesinde bu yöntemi ben anlatıyorum.

1-Önce App Store 'a giriyoruz.

2-Aşağıdaki uygulamayı bulup indiriyoruz.

3-Uygulamayı açıp Adguard DNS'ye tıklayıp "Use this server" diyoruz. (İsteyen listeden reklam engelleme özelliği olan farklı bir DNS de seçebilir.)

4- Burda gelen uyarıya "Allow" deyip uygulamanın yapay bir VPN konfigürasyonu kurmasını sağlıyoruz.(Bu sayede Telefonun Tüm Ağ Etkinliğini Tünelleyerek Reklamları Engelleyebiliyoruz.)

5-Ardından uygulama listeden seçmiş olduğumuz DNS ye göre VPN hizmetini başlatıyor.("Starting DNS Service" yazısında takılırsa "Stop" a basıp tekrar sol üstteki Start/Stop tuşuyla hizmeti başlatabilirsiniz.

Opsiyonel olarak:

"Connect On Demand" ve "Show VPN icon" seçeneklerini açabilirsiniz.

Connect On Demand: DNS servisini sürekli olarak açık tutar ve bu sayede hiç bir zaman reklamla karşılaşmazsınız. (Uygulama kapalı olsa bile)

Show VPN Icon: DNS servisi açıkken durum çubuğunda "VPN" işaretinin gözükmesini sağlar.

Cache responses: Sitelerin hızlı açılması için sunucudan gelen cevabı hatırlar yani cache sistemini aktif eder.

"Resolvers usage rules" sekmesinden ise "Log tutma", "DNSCrypt" kullan gibi ayarları da yapabilirsiniz. (Bunlar gelişmiş ayarlar olduğu için el sürmenize gerek yok.)

Hizmet aktifken cihazda kullandığınız hiç bir uygulamada reklam görmemeniz gerekir.Hizmetin çalışıp çalışmadığını burdan anlayabilirsiniz. (Bazı uygulamalar reklamları daha önce depolamaya kaydetmiş olabilir.Reklamların gözüktüğü bir uygulama varsa silip tekrar yüklemeyi deneyin.)

NOT: "Advanced Options" kısmından kendi hosts dosyanızı programa aktarabilirsiniz.

NOT2: Aynı anda birden fazla dns yi kullanabilirsiniz.Ama gecikme yaşanabileceği için tavsiye etmem.

Bu kadar uğraşa değdiğini görmek adına ve emeğe saygı adına beğenip paylaşmanızı rica ediyorum.

Başka bir blogda görüşmek üzere.Kendinize iyi bakın.

#TempHediyesi #Temp

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 16 / 51

En Kolay Haliyle iPhone/iOS'da Reklam Engelleme (Güncellendi)

Merhaba arkadaşlar,

iOS işletim sisteminde(iPhone/iPad/iPod v.s.) safari için App Store'da ücretsiz olarak bir çok reklam engelleyicisi var ancak uygulamalarda ve oyunlarda zırt pırt çıkıp sizi bekleten video reklamları engellemek istediğinizde alternatifler son derece kısıtlı.

Bunun için 2 seçenek hakkınız var.

  • 1. Yöntem

Adguard Pro, Adblock gibi bir uygulama satın almak.

  • 2. Yöntem

Menüden Ayarlara giriyoruz. Wi-Fi yazısına tıklıyoruz.

Bağlı olduğunuz Wi-Fi Ağının yanındaki "i" butonuna tıklıyoruz.

"DNS'i Ayarla" kısmına tıklıyoruz.

Sizde "Otomatik" olan ayarı "Elle" olarak ayarlayıp aşağıdaki dns adreslerini giriyoruz ve Kaydet e basıyoruz.

8.11.2020 EDİT: Adguard Dns adresleri güncellendiği için aşağıdaki resimin bir hükmü kalmamıştır.

Aşağıdaki boşluklara bu adresleri girmeniz gerekmektedir:

94.140.14.14

94.140.15.15

Bu aşamadan sonra herhangi bir uygulamayı yeniden açın.

Bu kolay yöntemle reklamlar %95 oranında engellenmiş olacak.

Başka bir blogda görüşmek üzere kendinize iyi bakın.

Edit: DNS'ler Adguard DNS adresleridir.

#TempHediyesi #ReklamEngelleme

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 32

Eski oyunları oynamak için MacOs Mojavede çalışacak Amstrad CPC emulatörü arıyorum, arnold 179 var ancak çalışmıyor. Hadi bakalım şu MacOs harika, alışsan bırakamazsıncı arkadaşları bekliyorum.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

iPhone'a Flac Müzik Atma Rehberi

Öncelikle selamın aleyküm. Ne zamandır flac müzikleri bilgisayarımdan dinliyorum fakat iPhone'da maalesef flac müzik dinlemek zahmetli bir yöntem gibiydi. Zira apple zaten flac müzik formatını desteklemiyor bir kere. Ben de biraz araştırınca flac müzikleri iPhone telefonlarımıza nasıl aktaracağımızı buldum ve bu yöntemi siz sevgili arkadaşlarım ve kardeşlerimle paylaşmak istedim 🙂

Yukarıda da dediğim gibi Apple Flac formatını desteklemiyor. Bu durumda ALAC yani Apple Lossless Audio Codec formatına çevirmemiz gerekiyor flac müziklerimizi. Ben herhangi bir flac müzik dosyasını ALAC formatına çevirince bitrate'ından kayıp verir diye düşündüm ama bu konuda da yanıldığımı gördüm. Resimde örnek bir flac şarkıyı koydum Burak Balkan'ın "Fi Ha" isimli şarkısını. Orijinali 1029 kb/sn'ye olan bu flac müziği ALAC formatına çevirince 1107 kb/sn olduğunu gördüm, yani çevirme kısmında eksiğimiz yok fazlamız var 😀  Adım adım anlatıyorum:

1-) Öncelikle bu adresten gerekli ücretsiz programımızı indiriyoruz: (Üzgünüm ama sadece mac ve windows için var sürümler, linux için yok 🙁 )

Windows için: https://www.mediahuman.com/download/MHAudioConverter.exe

Mac için:         https://www.mediahuman.com/tr/download/MHAudioConverter.dmg

2-) Programı kurduktan sonra programın en sağındaki ayar çarkına basarak resimdeki gibi ayarımızı yapıyoruz:

3-) Daha sonra tek tuşa basarak ALAC formatına çevirmiş oluyoruz:

 

Eveeet hepsi bu kadar 🙂 Artık tek yapmamız gereken oluşturduğumuz bu ALAC formatlı müziğimizi iTunes yardımıyla iPhone'a atmak. iTunes'a müzik atmayı artık çoğu kişi biliyordur, eğer hâla bilmeyen varsa birkaç aramayla bulabilir. Benden şimdilik bu kadar, takıldığınız yer olursa yorumlarda belirtmeniz durumunda yardımcı olmaya çalışırım. Hepinize bol güneşli günler dilerim efendim, hoşçakalın 🙂

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 9

Zamanında 2. Wow hesabını alırken Rusya seçmiştim vpn ile Battle.net ülkesini ve o şekilde yarı fiyatına gelmişti tüm ek paketler ile üyeliği almam. Rusya'da asgari ücret malum, özel fiyat politikası uygulanıyor. Şu an baktım Cod Black Ops 4 1999 ruble'ye geliyor. 180 tl. İlgilisine duyurulur, diğer türlü 350tl+'ya denk geliyor standart edition. Region lock olmadı şimdiye kadar, olacağını da sanmam blizzard activision gibi bi firmada.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Güzel dizi. Daha ilk bölümünü izledim ama yanlış anlamadıysam tamamı 3 bölümden oluşuyormuş, üzüldüm. Sahnelerdeki detay, oyunculuklar falan film tadı veriyor zaten. Yavaş yavaş izlemek lazım.

BeğenFavori PaylaşYorum yap