Elektrikli Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Elektrikli araçlar şu anda bildiğimiz içten yanmalı araçlara göre dikkat edilmesi gerekenlerin çok farklı olduğu bir pazar bu yüzden ben araştırmalarım sonrasında öğrendiğim ve nelere dikkat etmeliyiz elektrikli araçlarda neler önemlidir bunları yazmak istedim.

 

  • Büyük Batarya Değil Araç Verimliliği

Elektrikli araçlarda batarya değeri KW/h ile verilir ve örnek vermek gerekirse Tesla Model S 75D aracındaki 75 değeri aracı 75KW/h bataryaya sahip olduğunun işaretidir.

Şu an Tesla büyük bataryalarla ve uzun menzillerle adından söz ettiren bir firma ancak işin ilginç yanı piyasada ufak bir araştırma yapıldığında Tesla'nın 100 KW/h bataryasının sunduğu menzil değerini sadece 60 KW/h bataryası ile Opel Ampera-e modeli sunuyor. Peki bu nasıl oluyor derseniz de tamamen aracın verimliliği ile alakalı bir durum bu.

O yüzden büyük bataryaların büyülü albenisine kapılmadan önce araçların enerji tüketimine bakmak lazım. Aşağıdaki linkte en verimli elektrikli araçların sıralaması mevcut göz gezdirebilirsiniz:

https://www.fueleconomy.gov/feg/PowerSearch.doaction=noform&path=1&year1=1984&year2=2019&vtype=Electric

Elektrikli araçların anlık yakıt tüketimi hesaplaması da çok kolay şekilde yapılabilir. 100 KM'de 145 W/h tüketim gösteren bir araç ortalama olarak 14,5 KW/h bataryasını tüketir. Eğer ki siz 145KW/h bataryaya sahip bir araba kullanıyorsanız ortalalama olarak 1000KM menziliniz var demektir.

Yani içten yanmalı araçlarda baktığınız 6,7L gibi değerler elektrikli araçlarda yerini 145 W/h gibi değerlere bırakır.

Kısacası batarya boyutuna bakmadan önce aracın elektronik aksamının ve ısıtma sisteminin enerji verimliliğinin ne alemde olduğuna bakmak çok elzemdir. Şu an satışta olan Hyundai Ionic aracı sadece 30KW/h bataryası ile direk karşısındaki rakibi Nissan Leaf modelini 40KW/h bataryaya sahip olmasına rağmen menzil bakımından geçmektedir.

 

  • Olmazsa Olmaz Donanımlar

Başta da söyledim EV (Electric Vehicle) dünyası tamamen farklı telde bir dünya o yüzden satın alma aşamasına geldiğiniz zaman bir EV'de olması gerekenler de tamamen değişiklik gösteriyor içten yanmalı modellere göre ve bunlardan bahsetmezsem olmaz.

 

  • PreHeat

Bataryaların en ideal çalışma sıcaklığı 25 ile 55 derece arasındadır ve siz en iyi verimliliği ve dolayısıyla en uzun menzili bu sıcaklık değerleriyle alırsınız.

Firmalar da bunun farkındalar bu yüzden PreHeat özelliğini araçlarına çoğu entegre etmekte. Mesela BMW i3 modeli ile alakalı araştırmalarım sonucunda bu PreHeat'in garip şekilde opsiyon olduğunu öğrendim ki bu direk satın almaktan vazgeçmeme sebep olmuştu.

Peki bu soğuk havalar ne kadar etkiliyor ki bu PreHeat bu kadar önemli dediğinizi duyar gibiyim onu da açıklayayım -10 altındaki havalar direk bataryanızın %40 menzilinin kaybolması demek o yüzden Preheat çok önemli sadece de Heat yazıldığına bakmayın bu aynı zamanda kavurucu sıcaklarda soğutma işini de görüyor merak etmeyin.

 

  • Sürekli İnternete Bağlı Olma / App Zorunluluğu

EV'lerin olmazsa olmazlarından biri de sürekli internete bağlı olmalarının elzem olmasıdır. Bir üstte bahsettim PreHeat elzem bir özellik dedim ama bu siz aracı çalıştırdığınız zaman çalışır vaziyette beklemesi ile alakalı bir şey değildir.

Düzgün bir PreHeat işlemi siz aracın mobil uygulamasını açmanız ve PreHeat işlemine telefonunuzdan başlatmanız ile olur değişkenlik gösterse de 15 dakika içinde de bu ısıtma işlemi gerçekleşir bu yüzden EV'nin sürekli internete bağlı olması ve iyi bir Mobil Uygulamaya sahip olması elzemdir.

Sadece PreHeat için de değil sürekli güncellenen şarj noktalarının aracın navigasyon sisteminde görüntülenebilmesi ve gideceğiniz şarj istasyonunun müsait olup olmadığı gibi durumların kontrolü için de sürekli internete bağlı olunması bir ZORUNLULUKTUR.

  • Şarj Etme

Şarj etme konusundan bahsetmeden önce şunu söylemeliyim ki eğer ki oturduğunuz apartmanda veya müstakil evinizde Trifaze elektriğiniz varsa inanılmaz şanslı bir insansınız çünkü trifaze elektrik sayesinde aracınızı AC akımda 22KW/h ile şarj edebilirsiniz pek tabii ki araçta bunu destekliyorsa ki şu anda ülkemizde bulunan neredeyse bütün şarj istasyonlarının 22KW/h şarj hızına sahip olduğunu düşünürsek aldığınız aracın bunu desteklediğinden emin olmak çok önemli.

 

BMW i3 AC akımda maksimum 11KW/h hızı desteklemektedir.

Hyundai Kona ve Jaguar iPace AC akımda maksimum 7,5KW/h şarj hızını desteklemektedir.

Tüm Tesla'lar 22KW/h desteklemektedir.

Renault Zoe 22KW/h şarj hızını desteklemektedir. Ufak bir not olarak yazayım dedim 🙂

Peki biz gittik trifaze fiş yaptırdık ve 22KW şarj edebiliyoruz e nasıl olacak derseniz de NRG Kick diye bir ürün var onu aldığınız zaman üstündeki tuşlardan KW değerlerini seçebiliyoruz. 

Birde EV'lerde DC şarj da vardır ve bu açıkçası en makbuludur. 100KW bataryaya sahip Model S P100D aracı bile Tesla SuperCharger'ın 100KW şarj hızı sayesinde 1 saat 15 dakika gibi sürelerde 0'dan 100'e doldurabilir kendini.

BMW i3 50kW

Hyundai Ionic 50KW

Hyundai Kona 100KW

Tüm Tesla'lar 100KW

Gibi DC şarj hızlarını desteklemektedir ancak ülkemizde sadece 8 adet DC şarj istasyonunun olduğunu da unutmamak lazım bu yüzden bence elektrikli araç alırken Trifaze 22KW/h şarj hızının desteklendiğinden emin olmak iyi bir şey bence.

Hele hele yaşadığınız yerde Trifaze elektrik varsa acayip şanslısınız 100KW bataryayı bile standart 8 saat olan uyku süresinden çok daha kısa sürede 5,5 saatte doldurabilirsiniz demek bu.

Normal 220V ev elektriğinde ise çekebileceğiniz maksimum akım 3,7KW/h değerindedir kısacası 50KW bir bataryayı doldurmak 20 saate yakın sürmektedir çünkü son %20'lik dilim baya uzun sürer.

  • Klima Sistemleri

Normal bir elektrikli araçta ortalama olarak klima 3KW/h elektrik harcar ve bu az gibi görünebilir ama size kafadan 20-30KM bir menzile mal olur o yüzden bu kısmı çok uzatmayacağım koltuk ısıtma olması elektrikli araçlar için bence tercih edilmesi gereken bir donanımdır.

Koltuk ve direksiyon ısıtma aksamları ortalama olarak 0-7KW ile 1,2KW arasında enerji tüketirler kısacası candırlar 😀

  • Rejeneratif Fren Sistemi

Sonda söyleyeceğimiz uzatmadan başta söyleyeyim eğer ki bir elektrikli araçta Regen yoksa direk almayın. 

Regen en önemli şeylerden biri EV dünyasında kısaca ankatmak gerekirse aracımız yürür bir haldeyken gaza basmağımız her durumda aracımızın harcadığı enerjinin bir kısmını geri kazanması olayına Regen denir.

 

Mesela bir yokuşu çıktınız ve bataryanızın %10 kısmını kaybettiniz aynı yokuşu gaza basmayarak indiğiniz zaman aracınız Regen yapar ve kaybettiğiniz enerjinin en kötü ihtimalle %50'sini geri kazanırsınız yani %5 bataryanızı doldurmuş olursunuz. Yokuşlarda regen sizi durdurmasa da az da molsa motor freni gibi bir his yaptığı için şehir içinde sadece gaz pedalını kullanarak aracınızı sürmenize olanak sağlar. Bunu yazıyla anlatmak çok zor o yüzden aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Benim yazacakları bunlardı sağolun okuduğunuz için 🙂

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Teknoseyir kullanıcıları modem & router listesi

Akışta gördüğüm bir kaç post üzerine; steam kullanıcı listesi, u play kullanıcı listesi gibi birde modem listemiz olsa kötü olmaz diye düşündüm.

Herkesten kullandığı modem hakkında yorumlarını alalım. Böylece biri alacağı zaman bu yorumlardan yararlanmış olur veya bizimde markalar veya modemler hakkında fikrimiz olur. Turknet sağolsun her geçen gün vdsl modem satış fiyatları artıyor 😀

Tabi adsl de bekliyoruz 🙂

Yorumlar sonrası edit: listeye routerler de eklenmeye başladı.

Modem-routerinizin marka modelini bir iki cümlelik yorumunuz ile birlikte alırsak çok seviniriz.

#akış #modem #vdsl #teknoyardım #teknotavsiye #teknoliste

Adsl

@gurkan-atilganDetay tıkla  -- @huseyinekrem Yorum tıkla -- @ad33p, Oldukça memnun, -- Asus DSL n14u

@eskodd -- zyxel660w

 

@teknosevir -- TP LINK W9970 Önermiyor, detay tıkla Başka bir kullanıcı yorumu tıkla

Vdsl

@pcmodtr -- Draytek 2850 Yorum tıkla

@eskikasaroysroys Tıkla -- Tp-link VR900

@cem_oguz -- Tp-link TD-W9970

@mutlakdeli -- Tp Link Archer Vr400. Detay tıkla

@ronniejamesdio -- asus ac52u

@gurkan-atilgan -- Asus N17U Detay tıkla

@serdaracikyol--@cartman -- @tedthearchitect -- @cnkr --@damsizm Tıkla-- Asus DSL N16

@ad33p -- @alperenxx -- Zyxel Vmg3312-b10b Kısa detay tıkla

@bugra-keskin -- d-link dsl224

@haypurtiryading Önermiyor -- @phoenixim Memnun -- Airties 5650v3,

@westwood, -- @ismailabi -- @elmasevmem Fiyat performans dedi, -- airties 5760

Turknet -- Asus DSL-AC51 Tıkla kullanıcıların yorumlarına git. Yeni sekmede açılır.

Kablonet

@orcun Yorum tıkla -- netmaster infinity 401

@ermanyurdakann, Tıkla yoruma git -- @johngreer --  Netmaster cbw-383z4  Ekşi sözlüğe git.

Router:

@johngreer -- Xiaomi Mi Router 3G

@gurkan-atilgan -- TP-Link WR842ND, Eski bir cihaz olduğunu belirtti.

@alperenxx -- Asus RT-N12E

@eskikasaroysroys (sorunsuz) -- Tp-link Archer C9

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 60

#AMD Vega 8 gpusu +500 mhz overclock ile gayet iyi sonuçlar veriyor. Yani nerdeyse saat hızı%40 civarı artırılmış.

https://www.youtube.com/watch?v=8BjCp0NseUc

GPU@1650Mhz Ryzen 3 2200G Review PUBG. Gameplay Benchmark. Vega 8 iGPU

Ryzen 3 2200G Review PUBG All Ryzen 5 2400G Tests: http://bit.ly/2EoKgDK All Ryzen 3 2200G Tests: http://bit.ly/2nWT1dU 00:01 - 1080p (70%), very low, textur...
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Herkese merhaba. GearBest üzerinden 3D yazıcı almak istiyorum. (Aklımda ki model : https://www.gearbest.com/3d-printers-3d-printer-kits/pp_337314.html?wid=21) Birkaç adet sorum var.

1- GearBest şu anda Türkiye 'den yarım yamalak bir şekilde erişime engelli. Satın alımda bir sorun olur mu?
2- Yazıcı şu anda indirim de ancak ben yararlanamayacağım. Normalde fiyatı 189 $ olması lazım. Bunun üstüne ne kadar gümrük vergisi öderim?
3- Kargo bedelinin 88 $ olması normal mi?
4- Benim kredi kartı limitim 500 TL. Ödemeyi Entropay (Teknoseyir Paypal videosunda yer alan, sanal kredi kartı veren firma.) 'e iki seferde kredi kartımdan para yükleyerek yapabilirim değil mi?

Bütçem 1000 TL civarı. Gümrük bedeli de bu bütçeye dahil. Daha iyi bir makine için 1500 TL 'ye kadar zorlayabilirim kendimi. Yani yazıcı önerilerinize de açığım. Türkiye 'den olabilir, sıkıntı çıkartmadığı sürece yurt dışından olabilir. Fark etmez.

Teşekkürler. 🙂 #akış #3dyazıcı #3DPrinter #TeknoYardım

Anet A8 Desktop 3D Printer Prusa i3 DIY Kit EU PLUG-$149.99 Online Shopping|...

Just US$149.99 + , buy Anet A8 Desktop 3D Printer Prusa i3 DIY Kit online shopping at GearBest.com.
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Şahıs Şirketi(Home Ofis) Kurulumu (Günlük Güncellenecek) Mali Mühür Alınması – Part 5

Bir önceki part:

https://teknoseyir.com/blog/sahis-sirketihome-ofis-kurulumu-gunluk-guncellenecek-ticaret-odasina-kayit-part-4

 

https://teknoseyir.com/durum/722107

 

Daha önce üstte mali mühür olayını sormuştum tam cevap alamamıştım. Bugün oldu.

Paraşütün sitesindeki yol tarifi Tüzel Kişiler için (limited yada anonim şirketler). Şahıs şirketi Gerçek kişi oluyormuş.

 

https://mportal.kamusm.gov.tr/bp/edf.go

 

Bu linke girip Gerçek kişi yi seçin.

 

Sonra numara felan veriyor o ekranın SS alıp VakıfBank dan 147,50 TL ödüyoruz.

 

Adres kısmı boş ise:

Vergi dairesine gidip şirketi yeni kurdum internette adresi gözükmüyor bi düzeltirmisiniz deyin. Gözüküyor sorun yok derse. Mali mühür olayını söyleyin. Bilmem derse yanında oturana söyleyin o da bilmem derse Şef'e söyleyin. O da olmazsa Müdür Yardımcısından yardım isteyin bu döngüyü farklı şekillerle tekrarlayın çünkü Vergi Dairesinden yapılıyor.

 

Benim boşuna uğraşlarım (Okumayabilirsiniz Mali Mühür olayı yukarda bitti.)

Ticaret odasına gidip tüzel kişi seçiyorum hata veriyor dedim. Şahıs şirketi gerçek kişi oluyor ordan gircen dedi sorun yok. Ama adres kısmı boş altındaki kırmızı yazıda Vergi Dairesine gidin diyor ve bende Vergi dairesine gittim adreste sorun yok dediler. Kamu Sertifikasyonunu aradım dedim adres kısmı boş dedim biz onu gib den çekiyoruz gib'e söyle dedi. GİB'i aradım daha önce böyle biri başvurmuş bu sorun GİB yada Kamu Sertifikasyonundan değil Nüfus Müdürlüğünden çözülür oraya gidip söyleyin onlar yönlendirir dedi. Oraya gidip dedim. Elektrik yada su faturasına üzerine al gel adres beyan et dedi. Elektrik faturasını yaklaşık 300 TL ye üzerime aldım. Üzerinize almanız için önce DASK denen bir deprem sigortası yaptırmak gerekiyor bu sigortayı yaptırmak için TAPU yanınızda olmalı yaklaşık 150 TL oraya gitti diğer 150 TL de devir işlemine gitti. Sonra nüfus müdürlüğüne gidip dedim sen zaten bu evdesin bunu niye yaptın biz şirket adresiyle felan ilgilenmeyiz belediyeye gitcen dediler orda zaten olduğum adresi tekrar kayıt mı ettiler naptılar tekrar bi kağıt yazdırıp verdiler. Orda sabah öyle demediniz boşuna 300 TL harcadık felan dedik. Ben ne bileyim sizin napcenizi allalla felan dedi o kadar. Kamu Sertifikasyonunu tekrar aradım sabah aradım Nüfus'a yönlendirdiler orayla bi alakası yok dedim. Gene bu soru daha önce sorulmuş şöyle cevap vermişiz deyip. Hüseyin Seçkin'e mail atın dediler [email protected] mail adresini verdiler yada mernisten de düzelttirebiliyormuşsunuz dediler. Mernis'i aradım dedim adres boş. Ticaret odasına git dedi. Sabah ticaret odasındakiler mali mühür ne biz yıllardır bu işteyiz böyle bi şey duymadık dediklerinden dolayı tekrar oraya gitmek istemeyerek durdum ve düşündüm. Dedim ki bu siteyi yapan yazılımcı altına boşuna Vergi Dairesine git yazmamıştır. Tekrar Vergi Dairesine gittim bu sefer Müdür Yardımcısını buldum ve sorunu anlattım. O gel benle deyip ordaki bi şef'e götürdü şef önce bi tersledi ben ne anlarım mali mühür den felan dedi ama müdür yardımcısının bi bakışıyla bi düşündü dedi ki sen bunu geçen ay açmıştın demi dedi evet daha 1 ay olmadı dedim. TC Kimlik no ve adımı alıp yanındaki kadına verdi. Sabah sorun yok diyen kadınlar 1 dk içinde sorunu çözdü.

Bu da böyle bi anımdır.

 

Emeği geçenler.

@hamitozlu @deniz-karaduman @orkkoc

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Seo Hakkında Bilgiler - Seo Nedir - Seo Yaptırmanın Faydaları

Seo nedir? Seo hakkında bazı bilgiler sunmak istiyorum. Bildiğiniz gibi teknolojinin devamlı olarak geliştiği bir dünyada yaşıyoruz. Artık istediğimiz bilgilere, fikirlere, ürün ya da hizmetlere internet üzerinden ulaşabilmemiz an meselesi. Bunun bilincinde olan firma sahipleri ya da şahıslar duygu, düşünce, ürün ve hizmetlerini daha kolay bir şekilde geniş kitlelere ulaştırabilmek adına internet site sahibi olmaktadırlar. Ancak sadece bir internet site sahibi olmak bu içeriklerin geniş kitlelere ulaşabilmesi için pek de yeterli olamamaktadır. İşte bu noktada devreye seo girmektedir.

Seo tam olarak nedir? Seo ingilizce search engine optimization kelimelerinin kısaltılmış halidir. Yani Türkçe karşılığı ile arama motoru optimizasyonudur. Google siteler için belli başlı kurallar sunmuştur. Bu kurallara bütünüyle uymak aslında seoyu ifade etmektedir. Peki nedir bu kurallar?

1-) Description (Sitenizin google görünür açıklaması) : Siteniz güzel bir açıklamaya sahip olmalıdır. Google görünür açıklaması 160 karakteri geçmemelidir. Ve mümkünse bu açıklama içerisinde en önemli 1 ya da 2 anahtar kelimeniz yer almalıdır.

2-) Title (Başlık): Sitenizin ana başlığı seo açısından çok önemlidir. Maksimum olarak 7-8 kelimelik bir site başlığı yeterli olacaktır. Yine bu başlık içerisinde anahtar kelimenizin yer alması oldukça önemlidir.

3-) Anahtar kelime dağılımı: Sitenizde yer alan açıklamalarda anahtar kelime dağılımı uygun olmalıdır. Ortalama olarak 250 kelimelik açıklama metni içerisinde minimum 2-3 kelime dolayında anahtar kelimeniz bulunmalıdır. Bu sayı aşırıya kaçmamalıdır.

4-) Seo için link inşası: Seo için link inşasının önemi büyüktür. Kaliteli siteler üzerinden yapılacak olan backlink çalışmaları ile googleda daha üst sıralara gelinebilir. Tabi bu konuda domain otoritesine ve spam durumlarına dikkat edilmelidir.

Seo kaça ayrılır? Seo iç seo ve dış seo olarak ikiye ayrılmaktadır. Dış seoyu backlink çalışmaları olarak adlandırabiliriz. Dış seoya kısmi olarak sem (ücretli reklamlar) da girebilmektedir. Dış seoyu oluşturan tüm terimler genel olarak backlink paketleri olarak bilinmektedir. Kullanıcılar google'da backlink paketleri olarak arattıklarında bu hizmetlere ulaşabilmektedir.

Seo hakkında bilgiler genel olarak bu şekildedir. Tüm bu açıklamalara ek olarak özgün olmanın önemi de büyüktür. Yani sitenizdeki yazılar tamamen doğal olmalı, başka bir yerden tamamen alıntı olmamalıdır. Eğer ne kadar özgün olursanız google sitenizi o kadar çok sevecek ve o kadar çok sitenizin sıralamasını iyileştirecektir.

Seo yapan siteler mi daha fazla kazanır seo yapmayan siteler mi? Sorusuna net cevap elbette seo yapan sitelerdir. Bir site oluşturmak ve oluşturulan siteyi olduğu şekliyle bırakmak genel olarak hiç birşey kazandırmamaktadır. Bu sektöre yatırım yapmayan kişiler aslında kendi sektöründeki pastanın büyük bir bölümünü elleri ile rakiplerine sunmaktadır.

Özetle seo yaptırmanın faydaları nedir? Diye soracak olursanız size şu şekilde izah edebiliriz. Seo yaptırarak istediğiniz anahtar kelimelerde googleda yükselebilirsiniz. Sitenizin d.a puanı artar, yani kalitesinde yükseliş meydana gelir. Sitenizin ziyaretçi sayısı artar. Siteniz daha popüler bir hale gelir.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

#FilmTavsiyesi Film Dünyada suların yükselmesi sonucu nüfus fazla gelmeye başlıyor. Her ülke kendi için nüfus planlaması yapmakta. Konu olan ülke USA de sınavla yaşayacaklar veya ölecekler belirlenmekte. Tabi başkanın çocuğu sınavda kalırsa ne olur? Film bunun üzerine kurulu.
http://www.imdb.com/title/tt5254868/

The Thinning (2016)

Directed by Michael J. Gallagher. With Peyton List, Logan Paul, Lia Marie Johnson, Calum Worthy. "The Thinning" takes place in a post-apocalyptic future where population control is dictated by a...
BeğenFavori PaylaşYorum yap

BİLGİSAYARINIZ KAÇ WATT HARCIYOR?

Bilgisayarla haşır neşir olanların en az 1 defa akıllarına takılmıştır bu soru. Pc kaç watt harcıyor? Aldığım psu yeterli gelir mi? Aldığım psuın wattı gereksiz fazla mı? Pc ile olmasa bile tv vs. gibi farklı cihazların gerçekte ne kadar elektrik harcadıklarını merak edebilirsiniz. Ben de yeni aldığım wattmetre ile ortalama bir pc boşta ve yükte ne kadar elektrik harcıyor sorusuna cevap buldum.

5li prize takılı bütün bileşenleri yazıyorum ki resimlerdeki değerlerin sadece kasanın boşta ve yükte çektiği ham gücü temsil etmediğini buna monitörden tutunda prizdeki açma kapama düğmesinin ledine kadar, hoparlöre kadar her şeyin dahil olduğunu unutmayın.

KASA: Amd fx8350 işlemci(boşta 2.8ghz-3.4ghz, yükte 4ghz), 16gb ram, asus r9 270x 4gb ekran kartı, high power eb2 600w 80plus psu

MONİTÖR: AOC 23.8 inç I2481FXH

Priz: Işıklı açma kapama düğmeli

Modem: Airties kablosuz

Hoparlör: Logitech 1+1

Resimlerde yok ama prize takılı cihazlar pc uyku modundayken toplamda 5-7w arası harcıyor.

İlk resmi site kesmiş. İşlemci 2.8ghz tüm sistem boştaykenki harcanan watt:

#inceleme #akış #wattmetre

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 14
  • Burhan @epsilon

    Usb şarj aletleri boşta ve şarj ederken ne kadar harcıyor. Bir de laptoplar şarj olurken ve pil dolu olup şarjda kullanmaya devam edince ne kadar harcıyor acaba ölçme imkanınız var mı?

  • Gökhan @gokhans19

    Elimde aukey 3 portlu şarj cihazı var. Hızlı şarj portundan lg g4ü şarj ederken 7-7,5w arası ortalama değer veriyor. Boştaykense ilk takışta 2w civarı güç gösteriyor ama 1-2 saniye sonra 0watta düşüyor. Sanırım şarj cihazı boştayken elektriği otomatik kesiyor.

    Elimde laptop olmadığı için deneme şansım yok ancak tvde ve buzdolabında da denedim. Philips led tv 81-82w civarı buzdolabı ise 1 derecedeyken 730w civarı güç çekti. Buzdolabının içindeki ampül 23w civarı yakıyor ayrıca ve buzdolabı soğutma yapmazken tüketim 0.

  • Issız_adam @systemnet

    yani masaüstü bilgisayarımız bir elektrik canavarı bir elektrikli soba veya elektrikli ocak.

  • emrahkaracam @emrahkaracam

    Boşta 50W civarı yükte 250W. Ryzen 2600, RX5500XT, 750W gold psu

Teknoseyir temalı yüksek kalite duvar kağıtları atar mısınız? 🙂

BeğenFavori PaylaşYorum yap