Paylaş Paylaş

Türkiye'nin figür dünyasına kazandırdığı Uzay 'Stars War' figürlerini bulduk

Daha önce figürler hakkında yayınladığımız videolarda değindiğimiz Uzay serisi sahte Star Wars figürlerini, izleyicimiz Kerem Çalışkan, eniştesi Nazif Parkan'da buldu ve biz de kendisini konuk ettik. Dünyanın sayılı Uzay koleksiyonlarından olan bu koleksiyonu Türkiye'de son görüşümüz olabilir.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Bora

    İşte bu süper oldu! 😀

  • Guan @guan

    İlginç bir video gibi duruyor 😀

  • KKIVANCC @kkivancc

    Murat Abi gerçekten çok heyecanlanmışsın çok belli oluyor videodan mükemmel bir koleksiyon ben de kalması taraftarıyım.

  • civilization @civilization

    Murat abi yabancı forumun adresini de koysaydı da keşke adamların delirişini bizde görebilseydik.

    #3 yorumda Oğuz beyin dediği gibi bunlar nedense benim ilgimi fazla çekmiyor bizde daha çok taso falna vardı.

    Konuğun ilk başlarda satıcı edasıyla ister teker teker ister set halinde demesi bence güzel olmadı sonrasında değerlendireceğiz artık demesiyle durumu kurtarmaya çalıştı ama gene bence hoş durmadı. genel olarak ise diğer birkok sonradan gelen kişiye göre çok sakin bir şekilde üstesinden gelmiş tebrik ederim.

  • anoni

    hangi forumlarda ne kadar ediyor paylasirsaniz sevinirim cunku merak ettim 😀

  • yojımbo

    Murat Abi, bunları satın alan Amerikalının hiç bir anısı olmayacak. Ama konuğunuzun da pek bi anısı yokmuş 😉

  • yojımbo

    Bu arada ben gameboyumu bile doğru düzgün muhafaza edemezken koleksiyonun bu kadar temiz olması takdir edilesi bir durum.
    Figür bölümleri çok keyifli gidiyor. Devamı da gelir inşallah...
    Emeğinize sağlık...

  • cihandark @cihandark

    çok güzel bir video elinize sağlık bu arada ilk videoda farketmemiştim ama bu videoda yaylı aracı görünce farkettim ki bunlardan bende ve arkadaşlarımda zibil gibi vardı 😛 özellikle yaylı araç çok popülerdi benim çocukluğumda

  • bmelikoglu @bmelikoglu

    Google'dan yeni haberler var: iGoogle'a neler oluyor? iGoogle 1 Kasım 2013'te kullanımdan kaldırılacaktır. Bu hizmetin mobil sürümü 31 Temmuz 2012'de kullanımdan kaldırılmıştır. Chrome ve Android gibi platformlarda çalışan modern uygulamalarla, iGoogle gibi bir uygulama ihtiyacı zaman içinde ortadan kalktı. Bu nedenle, iGoogle'ı 1 Kasım 2013 tarihinde kullanımdan kaldıracağız.

  • Recep @recep

    Abi resmen cevher keşfetmişsiniz. Bence tatlı bir paraya satılmalı.

  • Emrah Yörük @emrahnomad

    Esas forum dediğiniz forum sitesi hangisi acaba konuyu paylaşırsanız sevinirim fotoğrafları merak ediyorum.

  • lawnmower @lawnmower

    Kolleksiyon güzelmiş. Acaba Star Wars figürlerinin çakmaları gibi Çin malı iPhone çakmaları da kıymete biner mi gelecekte? 😀

  • Gerginix

    Ben ve arkadaşım (37 yaşındayım) Stars War koleksiyonundaki tüm parçalara birlikte sahiptik. Figürlerden bıktığımız zaman ne yaptığımızı söyleyeyim: Kızkaçıran ve torpil kullanarak figürleri perişan eyledik. O zaman o işten aldığım keyfin tadı hala damağımdadır. (Erkek çocuk nesneyle - mekanik ile - bozup - yıkıp - yeniden yapmak ile çok haşır neşirdir) O figürler sağlam kalsaydı bugün para edermiş kabul fakat o zaman bu figürler ile ne yaptığımızı ve onları nasıl sonlandırdığımızı hala anımsıyor ve yüzümde bir tebessüm buluyorum.

    Kısacası ister paraya çevrilir - ister saklanır - ister tüketilmiştir... Hiç farketmez, muhabbetini yapmak bile çok keyifli oluyor. Muhabbeti yaparken eski günlere gidip, çağrışımlarla başka anıları canlandırmak bile yetiyor insana...

    Bu arada Nazif Bey oyuncaklarına sahip çıkmayı başarmış kendisini gerçekten tebrik ediyorum. Bendenizin bir adet bile anısı kalmamıştır geçmişten...

  • Gerginix

    Aklıma gelmişken...

    Star Wars serisinin, Türk sinemasını benim gözümde başlamadan bitirdiğini söylemem gerek. Ne yazık ki mi diyeyim yoksa hiç farketmez mi diyeyim çünkü sonuçta sinemanın da birçok şeyde olduğu gibi sadece tüketicisiyim... İlk film (1977 New Hope, birçoğumuzun bildiği gibi serinin aslında 4. filmidir ve Lucas senaryoyu yapımcıya verdiğinde, bu nasıl bir hikaye kötülerin kazanması ilgi çekmez denmiş, Lucas da seriye iyilerin kazanmaya başladığı 4. bölümden başlamaya karar vermiştir) zannediyorum 1985 yılında o zamanların meşhur tek kanalı olan TRT'de pazar sinemasında saat 10.00 yayına gireceği gün, sabah 08.00'de kalkmış, bakkal Ahmet Amca'dan bir tane Hürriyet Gazetesi almış, TV akışının yayınlandığı Kelebek ekini içinden çıkarmış, sabah kahvaltısı niyetine kremalı bisküvilerimi yerken büyük bir iştahla iki tam sayfa olarak yayınlanan filmin hikayesini o dönemde ABD'nin başkanı olan Ronald Reagan'ın yıldız savaşlarını gerçek bir proje olarak yürüttüğünü falan okumuştum. Sonra film başladığı anda (O zamanlar filmin arasında reklam olmazdı hatta ilk film arası reklam Mavi Ay dizisinde seneler sonra yayınlanmıştı ve TV başındaki yeni yetme izleyicileri - bizleri dizi bir kaç dakikalığına kesildiği için tuhaf hissettirmişti) büyülenmiş bir şekilde ekrana kilitlenmişi neredeyse hiçbir sahnesini kaçırmamak için gözümü bile kırpmamaya çalışmıştım.

    Star Wars beni çocukluğumdan itibaren öyle bir kuşatmıştır ki çizdiğim uzay gemileri, yazdığım acemi bilimkurgu öyküleri hep bu filmden sebeptir. İçinde bunca görsel efektin, başka bir zamanın, teknolojinin alıp başını çok farklı yerlere gitmişliğinin seyirciye bu kadar gerçek kılınabildiği belki de sinema tarihindeki ilk örneğidir. Hikayesi çok basittir. Hatta kurgu 300 Spartalı ve Yüzüklerin Efendisi gibi çok daha eski hikayelerden araklamalar taşımaktadır. Kötülük siyah, yilik sarışın mavi gözlü resmedilmiştir vs... Tüm bunların hepsi bir kenara, bu film yüzünden benim için Türk sineması o dönemlerde sadece Zeki - Metin, Kemal Sunal düzeyinde kalabilmiştir ki zannımca etkileyici başka bir şey bulmak zaten mümkün değildir.

    Tam bu filmin üzerine Battlstar Galactica serisinin TV'de yayınlanması, Star Trek vs... ABD'nin hayal alemi üstüme boca olmuştur. Baskan yayınevi imzalı, Isaac Asimov, Ray Bradbury gibi birçok bilimkurgu yazarlarının öykülerini bir nefeste bitirmeme aracı olmuştur.

    Teşekkür mü edeyim, lanet mi okuyayım bilmiyorum ama Douglas Adams ve bilimkurgu merakım - ilgim tamamen Star Wars tarafından şekillenmiştir.

    Önceki mesajımda da dediğim gibi, bu figür meselesinin sohbeti bile çok keyifli, hele ki şekillenmeye başladığım çocukluğuma iz bırakmış bir konuya da denk gelince ister cismen anısı bende kalsın, ister tüketmiş olayım sadece sohbeti bile çok keyifli.

    Bundan ötürü o figürlerden ayrılmak hem kolay olmasa gerek hem de ederinin ikna edici düzeyde yüksek olması ilgi çekiyor. Buna karşın bu muhabbet ne satılık ne de paha biçilebilir.

  • ceceli

    Sevgili Murat Gamsız, yeni açacağınız forum başlığının adresini buraya da atarsanız çok mutlu olurum. insanların tepkilerini ve verecekleri fiyatları çok merak ediyorum 🙂

  • piramses

    Bende he man serisinin figürleri vardı ve orjinllerdi ama hepsi yok artık. Onları hatırladım sırf bu figürleri oynanmak için komşuları gelirdi. Ne zaman geçmişden konuşulsa he man figürleri anılır.
    Starwars için diyecek bir kelime yok. Her yıl mutlaka izlerim.

  • Ahmet Nemci

    Bunların satımı ya da değerlendirilmesi konusunda Rahman Altın'dan fikir alabilirsiniz sanırım. Bildiğim kadarıyla kendisi dünyanın 2. en büyük Star Wars kolleksiyoneri... Hatta sizin konseye gelen oyun firması sahibi Rahman Altınla ortak iş yapıyordu galiba ulaşmasınızda kolay olur.

    Son olarak masada iyi para var 😀

  • Ziyaretçi

    Bazı youtube kayıtlarınıza yorum yapılabiliyor. Bilerek açıyorsunuz herhalde.

  • Emrah Yörük @emrahnomad

    Bu videoya iniglizce altyazı yakışırdı. Yabancılar delirir ne diyolar acaba diye 🙂

  • Murat S @atehaa

    Kerem bey gibi düzenli insanlara özeniyorum. Bende aynı murat abi gibi tüm oyuncaklarımı kırardım 😀

  • Hasan

    Darth Vader(!) vardı bende de. Hey gidi... Kim bilir hangi çocuk parkında ki kumların içinde unutup eve döndüm?

  • ugur

    bunları divanyolunda çemberlitaş civarında bir oyuncak dükkanının o zamanlar için devasa camekanından kedi gibi izlerdik, adam kovana kadar o camekanda durup bu oyuncaklarla hayali oyunlar oynardık. hiç unutmam bu uzay araçlarından biri eczane rafında sergileniyor, bu arada eskiden oyuncak satardı eczaneler, belki hatırlayan olur :)) ben oyuncak ile oynarken eczaneciye yakalanmamak için tamamen cam olan camekanı birbirine katmış idim, şu anda o eczane yerinde yok ama oradan her geçişimde aklıma gelir hatırlarım :)) süper adrenalin dolu bir gün idi :))

  • laqosuntmsahl

    Murt abi yi hic bu kadar heyecanlı ve hızlı görmemiştim vay beee.

  • emre erdoğan

    kibrit çöpü... 😀

  • serhat oden @serhatoden

    set satılırsa umarım kaça gittiğini paylaşırsınızç

  • Oğuz Can

    Murat abi koleksiyonu satıp paraya vurmaya çalışıyor resmen 😀 😀 😀 😀

  • Osman Çiloğlu

    Murat Bey Merhaba
    Videonuz ilgimi çekti ve elimde kalan figürleri buldum.
    REsimlerini göndersem değerleri konusunda fikir verirmisiniz?
    Teşekkürler.

  • Ümit Büyükyıldırım

    Yurt dışından bir arkadaş, Star Wars figürleri ile konulu fotoğraflar çekerek periyodik olarak yayınladığı bir facebook sayfası açmış. Fotoğraflar oldukça profesyonelce kurgulanmış ve çekilmiş.

    Bu adresten görebilirsiniz: https://www.facebook.com/TheWorldIsAStormtrooper

  • eray erden

    Sn
    Murat Gamsız
    elimde 80-89 yıllarında yaplmış chubaka figürü var ilgilenen olursa bende satmak istiyorum

  • çalışma izni

    Güzel figürlermiş bende merak edip dururdum.

  • bebek ayakkabısı

    Bilgilendirme için teşekkürler, sitenizi beğenerek takip ediyorum.

  • galvaniz

    Güzel videoydu sıkılmadan izledim. Elinize sağlık.

  • emenelleh @emenelleh

    Ne kadar değerlidir bilemem ama bende de ilk lisanslı figürlerin tamamı var ucuz bulup hepsini almıştım bikaç tanesi de bedavaya gelmişti bir araştırayım bakalım

  • Fatih Özdemir @icelos

    Bende UZAY 3 tane figür var silahları kayıp ama te parça halen 🙂

  • üzeyir Eytemiş @uzeyireytemis

    slm elimde 2 figür var isteyenler üzeyir eytemiş face