Selam TS'ciler,
stm32, LoRa, arduino vb. boardlarla çalışan, bilen arkadaşlar bana yazabilir mi? Danışman olarak bir projede yardıma ihtiyacım var. Bildiğiniz arkadaşları ekleyebilir misiniz?
Teşekkürler #Arduino #stm32 #lora

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 8

Sevgili TS severler,
Destek verdiğim kuruma sahilde müzik için bir sistem kurmaya çalışıyorum ancak tam bildiğim bir alan değil. Spotify hesabı eklenebilen bir Amfi arıyorum. Bütçeler yüksek değil. Speaker almışlar kablolar çekilmiş durumda eskiden başka bir Amfi varmış.. Şimdiden teşekkürler.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 7

Sevgili TS ailesi,
amd 3200g , b450 chipset mobo , 2x8 3000MHZ gibi bir APU pc toplama fikrim var.. hem azıcık oyun oynatsın, hemde işte günlük işlerde kullanayım. Elindekini yükseltmek isteyen ve satmak isteyen varsa ben talibim. Ayrıcı APU tipi bir sistem için önerileriniz var ise bekliyorum...Sağlıklı günler.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Arkadaşlar merhaba tws kulaklık ariyorum. Bütçe 500 TL. Aradığım özellikler USB tıp c, bt 5.0 ve en iyi konuşma kalitesi.. şimdiden teşekkürler

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Sevgili TS ailesi, kısa bir süre önce Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. EC COUNCIL firması ile partnerlik sözleşmesi imzaladık. Bu markayı çoğumuz pek bilmeyiz ancak CEH (Certified Ethical Hacker) eğitimini duymuşuzdur. Bu eğitimi ve sertifikayı artık Türkiye’de bizim aracılığımız ile akredite ve yasal olarak alabileceksiniz. Sorusu olanlar bugrakeskin .at. gm-bilisim.com adresine yazabilirler..
Edit: Söylemeyi unuttum bizim adımıza İstanbul, Ankara ve İzmir’de CEH satışı yapmak isteyen arkadaşlar olursa eğitimi ücretsiz vermeyi düşünüyoruz. İlgisi olanlar için güzel bir fırsat...

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Yazılımcı TSciler,yaklaşın lütfen.. 🙂 şimdi elimde sql kullanan web tabanlı ayrı ayrı 3 tane yazılım/app var.hepside kendine göre işini yapıyor. Bunların bazıları yabancı yazılımlar ve cloudda çalışıyor. Ben ise bu yazılımları ortak bir web sayfasından yönetmek istiyorum. Hangi platformu kullanmalıyım. Ne gibi tavsiyeleriniz olur? Yapacak olan,yürütmek isteyen var mı?#Yazılım #webyazilim #Veritabanı

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Buğra Keskin paylaştı.

Arkadaşlar selamlar,
Yapay zekayla içli dışlı olmak zamanı geldi diye düşünüyorum. Mesleğim ve hayallerim doğrultusunda tıbbı, nörolojiyi (hastanelerle, sağlık sistemiyle aklınıza gelebilecek birçok şey olabilir) yapay zekayla birleştirmek kafamdaki projeleri gerçekleştirmek için artık yazılım kısmına el atmam gerekiyor. Yapay zeka hakkında epey birşey okudum sayılır artık teknik kısma giriş yapmak istiyorum. Ancak bu konuda ki bilgilerim kısıtlı. Her zaman olduğu gibi ilk başta teknoseyir ailesinin fikirlerini önerilerini almak istiyorum. Sonrasında vaktim olduğunda topladığım kaynakları bilgileri ilerleyişi yine sizlerle paylaşacağım. Yazımı ayrıca paylaşıp daha çok kişiye ulaşmasını sağlarsanız çok sevinirim. #akış

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Buğra Keskin paylaştı.

Gerçek hayattan kazık bir elektrik/elektronik sorusu:

1 adet 60w 12v Polikristal güneş paneli var. Bu panel her biri 12v 22ah değerlerine sahip 2 adet jel aküyü besliyor. Bu aküler de aşağıda özelliklerini görebileceğiniz 300w/12v'luk bir inverter'e bağlı. İnverter çıkışı evin elektrik tesisatına bağlanarak ampulleri yakacak, telefon şarj edecek.

Soru 1: Elbette güneş açısı ve saati ile değişecek olan akülerin dolum süresi büyük bir muamma. Yine de ortalama bir panelin güneşlenme süresi baz alınacak olursa bu iki akü yaklaşık ne kadar sürede dolar?
Soru 2: Bu değerlerden yola çıkarak elektrik/elektronik bilgisine sahip olmayan normal bir insan evladı elindeki ampulün bu sistemde kaç saatte açık kalabileceğini nasıl hesaplayabilir? (aküler tam dolu iken) Örnekle anlatabilirseniz; üzerinde 220-240v 10kWh/1000h 10w yazan bir led ampulü baz alabilirsiniz.
Soru 3: Bu sistemin kullanıldığı elektrik ağına herhangi bir şey bağlayacağım zaman o ürünün kaç saat açık kalabileceğini anlamak için ürünün w/v/a değerlerini nasıl formülüze edebiliriz? Bunu örneklendirecek olursak İphone 6s baz alınırsa çok iyi olur. 🙂

Öğrenmek istiyorum, videolar izliyorum ama kafa basmıyor dostlar 🙁 Bu hesaplamaları yapmakta yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler...

Sonradan gelen Soru 4: Bu iki akü şebekeden şarj edilirse ne kadar sürede dolar?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 23
  • Erturk @erturk

    @bugra-keskin , @emre87gs ,

    Arkadaşlar montajı bekleyemeden firmaya whatsupp üzerinden sordum. Arkadaşlar şöyle hesapladılar;

    (aküler tam kapasite dolduğu taktirde)
    44x12x0.8=422,4w çıkışınız var dediler. Buradaki 0,8, %20'lik inverter ve kablo kaybı imiş.

    Voltaj sabit olduğu için amper hesabına hiç girmeyerek çıkış watt' ını ampulün watt' ına bölerek bulabilirsiniz dediler. Yani 422w/10w= 42 saat bu ampul açık kalabilirmiş.

    Gelelim akünün dolumuna;

    Panel tam kapasitede 60watt verdiğinde amper değeri 3,48 miş. 44/3,48 =12 saat de dolarmış. Gerçekçi olmak adına Kayseri koşullarında tam kapasiteye erişim mümkün mü diye sordum, yaz aylarında yaklaşık 1 günde tam dolum olabileceğini söylediler. Yani güneşi aldığı sürece tam kapasiteyi görüyoruz, öyle çılgın şartlar oluşmasına gerek yok.

    Son olarak akünün ömrünün uzaması için kendini ne zaman kapattığını sordum. 10.4 voltta kendini kapatıyormuş. Bunu hesabımıza nasıl katacağız diye sordum ama çok karışık olduğunu bundan yüz yüzeyken bahsedeceğini söyledi. Formüller falan giriyormuş araya. 🙂

    • Buğra Keskin @bugra-keskin

      Benim arastirsigim da 2 nokta var . Birincisi panele azicik golge dusse komple duruyor. Hadi bunu gectim. Bulundugin sehirin guneslenme saat cizelgesini ve radyasyon degerlerini hesaba katip ortalama al. Mesela muglada kisin 4 saat yararlaniyorsun. Genelde hesap en dusuge gore yapiliyor. Panelden sonra bataryaya gelince bataryanin mppt kullanacaksan yuze kaci dolup bosalacak falan filan ... bosver cok muamma is sen zaten led ampul yakican degmez yorulduguna..:)

  • emre87gs @emre87gs

    Tam yorum yazıyordum bildirim geldi. Dediğim gibi batarya tam bir bilmece. Sonuna yakın kendini kullandıran bataryalardan bahsediyordu babam ama bunlar onlardan değil tabi.
    Yarıdan fazlasını kullandırıyor gibi gene rahat.

  • maxemilian @maxemilian

    inverterin kaybı baya fazlaymış ama daha verimli panelle falan bu işler daha da iyiye gider

    • Erturk @erturk

      @maxemilian Evet inverter kaybı fazla maalesef. Hatta bendeki gibi akülerin bulunduğu bir sistem olunca aküler %20 dolu olmasına rağmen akünün boşalıp zarar görmemesi için sistem kendisini bu seviyelerde kapatıyor.

      İlerde detaylı bir inceleme yapacağım.

  • Erturk @erturk

    Arkadaşlar bugün sistem geldi ve kabaca kurulum yapıldı. Ev tesisatımız da olduğunu düşündüğümüz sorundan dolayı elektriği dışarıdaki sayaçtan içeri getirip lambaları yakamadık. Hafta içi evin elektrik işlerini yapan arkadaşlar gelip tesisatı gözden geçirecekler. Onun haricinde güneş sisteminin çalıştığı test edilebildi.

    https://i.hizliresim.com/lOQEGk.jpg
    https://i.hizliresim.com/oOdEW2.jpg

    Benzer ya da daha profesyonel sistemler düşünüyorsanız n11, gittigidiyor gibi yerlerden de satış yapan bir firma burası. Burada herkesin kafasında sormak isteyeceği konular olduğunu biliyorum ve kendilerini aşağıda ki numaradan arayıp dilediğinizi sorabilirsiniz. Kendileri ile alışveriş yapacağınız zaman da gerekirse sizin adınıza iş yerlerine tekrar tekrar gidebilirim, sorun olmaz.

    Sistem tamamen aktif hale geldiğinde detaylı bir inceleme yapabilirim, şimdilik bu kadar.

    İsos Enerji :
    Enerji Sistemleri Mühendisi Emre Bey
    Web: http://www.isosenerji.com
    Tel: 0553 532 97 68
    E-Mail: [email protected]