Hogwarts Legacy'yi nasıl alacağımı kara kara düşünürken... Muhtemelen 1 senelik şansımı bugün tükettim
Hogwarts Legacy'yi nasıl alacağımı kara kara düşünürken... Muhtemelen 1 senelik şansımı bugün tükettim
Toplamda 500 adet üretilmiş "seri numaralı" Teknoseyir anahtarlıklarınızı ortaya çıkartma vakti;
Bu seri numaralı anahtarlıklarla ilgili yıl sonunda mutlaka bir etkinlik yapmak istediğimden bahsetmiştim, takip edenler biliyorlar. Ben de, son yurt dışı #lightsaber 'ları yeni sahiplerine yolcu ettikten hemen sonra, bugün pazar falan demeyip, oturdum ve şu saate kadar elde kalan son saber parçalarını değerlendirip özenli bir çalışma ile, BİR ADET fotoğraftaki #saberkraft #BigBoy oluşturmayı başardım. Yanına bir de, bel askısı (SaberMount classic), bir de 18650 akıllı şarj aparatı (SaberVolt) ilave ettim. Ve bir de özellikle yabancıların bayıldığı, saberkraft özel tasarımı, "MAY THE 4TH BE WITH YOU" anahtarlık.
Yılbaşına kadar @gamsizm bunun için bir etkinlik düzenler, o da olmadı aramızda bir şekilde hallederiz, benim tarafta resimdeki gibi her şey hazır.
Sağlıcakla kalın, iyi seneler...
https://twitter.com/asaltek
..
..
not1:
Talihli arkadaşımız, lightsaber'ını ışıklı ve sesli kullanmak isterse, içine koyulacak elektronikleri kendisinin temin etmek ve bunların montajını kendi yapmak durumunda olacağını unutmasın. Hangi parçaları, nereden almanız gerektiği konusunda da ,tabiki saberkraft 'ın resmi facebook adresinden yardım alabilirsiniz.
https://www.facebook.com/saberkraft
not2:
Bu saber'ı, atıl durumdaki saber parçalarından topladığımdan, yakından incelediğinizde bazı ufak estetik kusurlar görebilirsiniz, deneyiminizi etkilemeyeceğini garanti ederim, fonksiyonel olarak yurt dışına gönderdiklerimizden hiç farkı yok, tüm kablo tesisatı elektronik kurulum için hazır.
not3:
Resimdekilerin hepsi bir kişiye, 500 adet TS anahtarlıklardan birini satın alarak TS 'ye omuz vermiş olanlardan birine gidecek.
Bir podcast bağımlısı olarak en yoğun günümde bile en az yarım saat podcast dinliyorum.
Hal böyle olunca dinlenmiş ve dinlenecek listemde epey podcast serisi birikti. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.
Keyfiniz bol olsun.
#podcast #PodcastTavsiye #akış
1- Efecast - Herşeyin başı
Efe Aydal'ın filmcilik, genel sohbet, din, ateizm konularını işlediği uzun soluklu podcast serileri.
2- Gerisi Hikaye Korku Konuşmaları - 3 korku yazarının korku hikaye ve konularını irdelediği ciddi anlamda kütür kütür genel kültür deposu kaliteli ve uzun soluklu bir podcast.
http://www.galipdursun.com/gerisihikaye/
RSS: http://www.galipdursun.com/gerisihikaye/feed/podcast/
3- Teknoseyir - Teknoloji ile ilgili en kaliteli podcasttir. TR'dek en eski podcastlerden de birisidir heralde. 2011'den beri var diye biliyorum.
Youtube :https://www.youtube.com/playlist?list=PLImzRKDoJEgHyeIWtq60bav801SWwt515
RSS : https://teknoseyir.com/feed/podcast
4- Retro Podcast - Konu olarak eski oyun konsollarını işleyen muhabbeti güzel bir podcast serisi.
http://retropodcast.blogspot.com.tr/
RSS: http://retropodcast.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss
5- Kaçık Prens Podcast: Psikoloji ve Günlük Hayat Üzerine Söyleşiler - İsminden de anlaşıldığı gibi psikoloji üzerine ama isminden anlaşılmaması gereği çok eğlenceli sohbetleri barındıran tavsiye edilecek bir podcast.
http://kacikprens.blogspot.com
6- Havadan Sudan - Fotoğraf ve retouch işi yapan Mehmet Turan ve özel bir üniversitede kamu yönetimi bölümünde akademisyen olan eşi Hande Tek Turan'ın sunduğu gayet güzel bir podcast. Özellikle görüşleri ve kafalarının belli bir seviyenin üzerinde olması kafa dengi bir podcast yapıyor kendisini. Tavsiye ederim.
http://www.35milimetre.com/havadan-sudan/
7- Bilim Kazanı - Amerikada yaşayan bikaç genç Türk bilim insanının bilim haberleri ile doldurduğu kaliteli bir podcast. Bilim kazan, onlar kepçe efendim.
https://bilimkazani.org/
8- Yalansavar - Orda burda gördüğümüz bilime batırılmış veya yanından bile geçmeyen yalan haberlerin neden yalan olduğunu ortaya koyan bir blog iken podcast işine de girişmiş çeşitli mesleklerden sunucuları ve konukları olan 2-3-4 kişilik podcastler. Her bölüm bir konu ile ilgili uzunca sohbetler yaparlar. Cidden iyiler. Amerika'da tıp hekimi olan Işıl Arıcan sunuyor genel olarak.
https://yalansavar.org/
9- Bahri Karaçay ile Bilim - Yine Amerika'da yaşayan bir Türk bilim insanı olan Bahri Karaçay'ın gençleri yönlendirme ve bilim dünyasındaki yenilikleri anlatma amacı ile oluşturduğu podcastler. Bilimin dışında özellikle verimli çalışma ile ilgili güzel ipuçları veriyor.
http://bahrikaracay.com/turkce/medya/
10- Kayıt Başladı - İki genç bilişimcinin komikli, bazen de çaktırmadan bel altlı, teknoloji içeren podcastleri.
http://kayitbasladi.com/
11- Ünsüz Hayatlar - Bir garip ünsüzün bir grup ünsüzü teker teker konuk etmesi ve muhabbet etmesi üzerine dayalı bir podcast. Ama nedense her konuğun başarılı ve yurtdışına bir şekilde gitmiş olması insanı kıskandırmıyor değil. Bir süredir güncel değil ama iyidir. Sıla Yücesoy'un bir girşimi.
http://unsuzhayatlar.tumblr.com/
(Galiba ulaşılamıyor bu podcaste artık)
12- Girişimci Muhabbeti - Girişimcilik üzerine güncel olayları konu alan ve muhabbet eden bir podcast. Konuyla ilginiz yoksa sıkabilir. Ben de alışmaya çalışıyorum.
http://www.girisimcimuhabbeti.com/
13- Dr X - Eğer zamanında Teknoloji TV'yi takip ediyorsanız hatırlama ihtimaliniz yüksektir. Kendisi bilgisayarı ile televizyona çıkar ve mail olarak aldığı sorunlara deva olurdu. Canlı yayınlara başladı geçen sene. Podcast niyetine dinleyebilir.
https://www.youtube.com/channel/UCCRDKHTXHuGCB6_UPe4R3AQ
14- BolaykimFanSub - Anime üzerine bir podcast. Henüz yeni tanıştım. Anime severlerin ilgisini çekebilir.
http://bolaykimfansub.com/?s=radyo
15- TRT Podcasting - Özellikle Radyo 3 seviyorsanız tam size göre. Büyük bir liste fakat ben aralarından "Dünyadan Yerel Sesler", "Kitaptaki Müzik" ve "Türk Masalları" podcastlerini takip ediyorum. Dünyadan Yerel Sesler müzik ufkunu açmaya birebir özellikle.
http://www.trt.net.tr/ondemand/podcastkategori.aspx?KategoriKodu=e9a28733-5767-4fc9-90c6-21a06f3e1210
Sonuç olarak geriye doğru baktığımda efecast, teknoseyir, havandan sudan ve yalansavar podcastlerini birden fazla kez dinliyorum. Onları özellikle tavsiye ederim. Gerisi hikaye ve kaçık prens de kalitelerini bozmayan arşivlik seriler.
Kulağınız boş kalmasın.
Arkadaşlar burdaki yöntem, çoğu kullanıcının işine yarayacağını düşündüğüm bir kolaylık. Çoğumuzun istediği dokunulmamış Windows sürümlerini internette kolayca bulabilmek.Burda size bunu anlatacağım. Hepinize kolay gelsin.
2. Daha sonra aşağıya kaydırıp Windows 10 için "Select Edition" kısmına geliyoruz.
3. "Select Edition" kısmına sağ tık ve incele (inspect) diyoruz.
4. Bu adımda mavi seçili bir kutucuk geliyor. Yanındaki küçük oka basıp genişletiyoruz. Burada o "Select Edition" kısmındaki Windows 10 sürümlerini görüyoruz.
5.Şimdi asıl yer burası herhangi bir sürümün "Value" değerini değiştiricez.
6."Value" kısmına (Türkçe ise 'değer' olarak görülebilir.) çift tıklayıp istediğimiz sürümün kodunu yazıyoruz. (Aşağıda kodları verdim.)
7. Örnek olarak "Windows 7 Home Premium Sp1" sürümünü buraya girdim. Value değeri "6" . Değiştirdiğiniz Windows sürümünün ismine de çift tıklayarak ismini yazabilirsiniz.Bu seçerken kolaylık sağlıcaktır.
8.Buraya değerleri yazıp bırakıyoruz ve sayfamızdan "Select Edition" yerinden kendi değiştirdiğimiz sürümü seçip "Confirm" e tıklıyoruz.
9.Son olarak "Select the product language" kısmından istediğimiz dili seçip "Confirm" e tıklıyoruz.
10. VE SONUÇ!
11.Kodlar Burada.
13. EKSTRA ADIM. BIR NEVİ YENİ BİR KOLAYLIK.
http://pastebin.com/EHrJZbsV bu adresteki kodu Kopyalayıp https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO/ adresine girip "Chrome" için F12'ye "Firefox" için Ctrl+Shift+J bastığımızda açılan "Console" kısmına Yapıştırıyoruz ve Enter'a basıyoruz.Varolan diğer sürümleri de görebilirsiniz böylece.
#akış #windows10 #windows7 #ISO #Windows8 #Teknoyardım
Geçen yıl yayınladığım 'yılın enleri' yazımın sonunda bazı tahminlerde bulunmuştum. Hangilerini tutturmuşum diye bakayım dedim. Sonunda ufak bir blog yazısı çıktı.
Önce 2015'teki tahminlerimi tutturmuş muyum diye baktım sonra da 2016'ye geçtim.
2015 yılı ile ilgili kısa tahminler
Evet zamlar geldi. Ama anti-damping en azından telefonlar için yalan oldu. Döviz artışı bu etkinin bir benzerini yarattı.
2016 yılına kaldı, tuttu.
Servis sağlayıcılar para öde, ek hizmet al işini sevdi ve genişletti. Upload tarifesi de sunuldu. Canlı yayın denemelerimde bu tarifeden faydalanıp sadece upload hızımı yükseltebildim.
Upload'un önemi kesinlikle daha çok anlaşıldı. Yayıncılığa soyunanların hem mecazi hem de gerçek anlamda artması, daha çok kişiyi upload'u iyi olan sistemlere yöneltti.
Maalesef çocuklar için sunulan hizmetlerin de listeye eklenmesi ile güvenlik konusu gündemden düşmedi.
Microsoft'un Surface serisinde yaptığı güncelleme dışında aklımda kalan bir model olmadı. Zaten tabletlere ilgi azalınca, laptopta tablet özelliği de aranan bir özellik de olamadı.
Bu yıl da pil konusunda bir çözüm üretildiğini göremedik. Sadece hızlı şarj yaygınlaştı.
Yerli telefonlar bu sene gerçekten de patlama yaptı. ZTE memnun. Vestel memnun mu bilemiyorum.
Gerçekten de 2015'te para harcamaya değer bir gelişme olmadı. AMD tarafında işlemciler yerinde saydı. Intel iki nesil birden çıkarttı. Birini kimse göremedi diğeri de Haswell sahiplerini heyecanlandıracak bir şey sunmadı. DirectX 12 de 2015'i ıskaladı.
Kesinlikle daha çok konuşuldu. Özellikle organ basmaya yarayan bio yazıcılarda her gün yeni bir haber okuyoruz. 3D baskı için özelleşmiş dükkanlar da çıkmaya başladı.
Tam olarak bu şekilde gerçekleşti. Birçok firma bu işe girdi.
Yasalar uygulandı ama fişleme kısmı, servis sağlayıcılarının baskıları sonucu şimdilik rafa kalktı.
Tahmin ettiğimiz gibi, dolanıldı. Azalma olduğu kesin ama bahisçiler coştu.
Tüketici haklarını bilen ve kullananlar, memnun ayrılırken, bilmeyen çoğunluk bilmemeye ve mağdur olmaya devam etti.
Etti! Uygulama yazarlığına ve oyun geliştirmeye o kadar çok teşvik var ki, bu fırsatı kaçırmamak gerekir.
Microsoft bile Windows 10'u bedava verdi. Kullandığım yazılımlara baktığımda pahalı bir yazılım kalmadığını görüyorum. Bu yıl buna ilave olarak bir de kupon çılgınlığı vardı. İndirim kuponu dağıtan sitelerden ciddi fırsatlar yakalanabildi.
Hem tutmuş hem tutmamış. Bedava verildi ama bir yıllığına. Eğer elinizde Windows 10'a dönüştürmediğiniz anahtarınız varsa bir yıl dolmadan yapın. Ama benim tahminim süre uzayabilir ya da toptan vazgeçilir bedava kalır.
Genel olarak baktığımda 2015 yılı tahminlerimi tutturmuşum. 2016 yılı için de birkaç görüşüm şöyle.
2016 yılı tahminlerim
Sizler de yorum alanında kendi beklentilerinizi yazabilirsiniz. Seneye hangileri tutmuş beraber bakarız.
Tokyoflash firmasının ilginç saat tasarımlarından Kisai Tenmetsu LED modelini inceliyoruz.
Ürünün linki burada. Diğer modelleri de sitesinden görebilirsiniz.
Bu incelemeyi özellikle ekran kartlarını upgrade etmek isteyen ve var olan işlemcisinin idare edip etmeyeceğini bilmek isteyenlere fikir vermesi amacıyla hazırlıyorum.
Durumu özetlemek gerekirse, yaklaşık 7 yıl önce topladığım EP45-DS3R mainboard'lu Intel Core2 Quad Q9550 işlemcili sistemimi uzun süre GTX 480 ekran kartıyla çok uzun süre problemsiz şekilde kullandım. Tabii ki zaman içinde HDD, SSD, Monitor gibi birimlerde değişiklikler oldu fakat mainboard ve işlemci 7 yıldır aynı kaldı. GTX 9XX serisi çıkınca 480'i alırken hissettiğim heyecanı hissettim ve 980'e geçiş yapmaya karar verdim. Bu geçişi yaparken işlemcimin ne kadar darboğaz yaratacağını görmeden herhangi bir işlemci upgradei planlamadım. Aldığım sonuçlar doğrultusunda da bir süre daha Q9550'yi kullanmaya karar verdim.
Kullandığım sistemin özellikleri;
Intel Core2 Quad Q9550 CPU 2.83GHz (~3.21 GHz Overclock)
Gigabyte EP45-DS3R Mainboard
8GB DDR2 800MHz RAM (~756 MHz'de çalışıyor)
Zotac referans GTX980 Ekran Kartı
Samsung SyncMaster T260 Monitor (1920*1200, 60Hz)
Benchmark notları:
* Sonuçlara Screenshot'lardan bakabilirsiniz.
* Bütün testlerde oyunların sunduğu en yüksek ayarlar kullanıldı.
* Shadow of Mordor'da Ultra Texture için HD Content yüklü.
* 3DMark sonuçlarında High End Gaming PC olarak geçen referans makine Intel Core i7-4770K - NVIDIA GeForce GTX Titan
* World Of Warcraft Fraps Benchmark Sonucu;
Min 69 FPS, Max 120 FPS, Ortlama 86.501 FPS
Paylaştığım sonuçlar doğrultusunda benim gibi tearing'den rahatsız olup sürekli VSYNC kullanan, oyunları FullHD 60Hz bir monitor ile oynayan birisi için 7 yıllık bir işlemci bile GTX980 ile sabit 60 FPS ile oyun deneyimi sunabiliyor. Bu sisteme şu an i7 bir işlemci bile takılsa VSYNC her zaman açık olacağı için daha iyi bir oyun deneyimi sunmayacak. Tabii ki GTX980 yerine daha düşük bir kartla da aynı sonuçlar alınabilir, fakat bu incelemede odak noktası işlemcinin performansı ve kişisel olarak yaşadığım deneyimi aktarmak.
Bu arada iş performansına da kısaca değinecek olursak, iş gereği bir çok sanal makine ve servisi bir arada çalıştırıp testler yapan birisi olarak sistemin 7 yıldır fazlası ile yeterli olduğunu söylebilirim. Render yapmadığım için işlemci beni iş konusunda limitlemiyor.
Daha fazla benchmark ve ekran görüntüsü paylaşmak isterdim fakat incelemede 5 resim limiti var 😉
Umarım eski bir işlemci ile yeni bir ekran kartı kullanmak isteyenlere faydası olur.
Oyun içi mi düşüyor bu? Çok iyiymiş 😀
idle server açıp arkaya atıyorum 4-5saate bi kutu düşmüş oluyor, tabi her zaman böyle düşmüyor, 4-5 aydır herhalde yapıyorum bunu, şu ana kadar hep 3-30TL arası kutular düştü, bu ilk 😀
@protego oynamasan da düşüyor mu, oyunda aktif oldukça? Ilginçmiş
@phoenixim consol'u açıp kod yazarak karakteri kendi etrafında döndürüyorsun, maç bitiyor yenisi başlıyor o bitiyor diğeri başlıyor vs. oynamış gibi oluyorsun
Tebrikler, harika bir drop olmuş 😀
Hangi sunucuya girmek gerekiyor bunun için peki?
Şu server'ı kullanıyorum ben
connect 157.90.178.42:27018
Sonra da şu kodları sırayla yazıp karakter etrafında dönmeye başlayınca oyunu alta atıyorum 🙂
alias afkon "echo AFK-Script by idle4drops.com enabled; +forward; +moveleft; +left; say Idle-Active-Script enabled!"
alias afkoff "echo AFK-Script by idle4drops.com disabled; -forward; -moveleft; -left; say Idle-Active-Script disabled!"
afkon
@protego Çok teşekkür ederim 🙂
@protego nası ya bu neymiş
@gurkan-atilgan Ney ne 😀
@protego neyle yapıyosun bu oto dönmeyi drop kasmayı 😀
@gurkan-atilgan Yukarıda yazdığım gibi, oyuna girince konsolu açıyorsun " tuşuyla, sonra;
connect 157.90.178.42:27018
bunu yazıp enter'layıp sunucuya giriyorsun. Sonra da aşağıdaki 3 kodu sırasıyla yazıp her birinden sonra enter'lıyorsun, kendi dönmeye başlıyor, maks 4-5 saate drop atar
alias afkon "echo AFK-Script by idle4drops.com enabled; +forward; +moveleft; +left; say Idle-Active-Script enabled!"
alias afkoff "echo AFK-Script by idle4drops.com disabled; -forward; -moveleft; -left; say Idle-Active-Script disabled!"
afkon
@protego ha direkt oyun konsolunda oluyorsa iyimiş, ayrı bir uygulama script falan mı diye dedim, kart kasarken açılanlar gibi düşündüm
ilk 2 satır afkon yazınca şunları yap afkoff yazınca şunları yap şeklinde kısayol oluşturduğun komutlar, diğeri de o komutun yazılmış hali
oradaki echo AFK-Script by idle4drops.com enabled; kısmını yazmana gerek yok mesela 😀 reklam olmuş o aslında gereksiz düz yazı 😀 echo AFK-Script by protego enabled; yazsan da çalışır misal 😀
@gurkan-atilgan O kadarını bilmiyordum Google'dan böyle buldum böyle kullanıyordum 😂
@protego hatta şöyle afkon yazmak yerine direkt +forward; +moveleft; +left; yazınca da olması lazım 😀
Bana bu kasa yıllaaaar önce düşmüştü sadece. 20 liraya satmıştım da PUBG almıştım. Ölü yatırım ya battleroyale sevmiyorum bile 😀
Başlıyorum bakalım ne verecek 😀