Microsoft üzerinden Windows Sürümlerini ISO Olarak İndirme
Arkadaşlar burdaki yöntem, çoğu kullanıcının işine yarayacağını düşündüğüm bir kolaylık. Çoğumuzun istediği dokunulmamış Windows sürümlerini internette kolayca bulabilmek.Burda size bunu anlatacağım. Hepinize kolay gelsin.
- Öncelikle Microsoft'un sitesine giriyoruz. https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO/
2. Daha sonra aşağıya kaydırıp Windows 10 için "Select Edition" kısmına geliyoruz.
3. "Select Edition" kısmına sağ tık ve incele (inspect) diyoruz.
4. Bu adımda mavi seçili bir kutucuk geliyor. Yanındaki küçük oka basıp genişletiyoruz. Burada o "Select Edition" kısmındaki Windows 10 sürümlerini görüyoruz.
5.Şimdi asıl yer burası herhangi bir sürümün "Value" değerini değiştiricez.
6."Value" kısmına (Türkçe ise 'değer' olarak görülebilir.) çift tıklayıp istediğimiz sürümün kodunu yazıyoruz. (Aşağıda kodları verdim.)
7. Örnek olarak "Windows 7 Home Premium Sp1" sürümünü buraya girdim. Value değeri "6" . Değiştirdiğiniz Windows sürümünün ismine de çift tıklayarak ismini yazabilirsiniz.Bu seçerken kolaylık sağlıcaktır.
8.Buraya değerleri yazıp bırakıyoruz ve sayfamızdan "Select Edition" yerinden kendi değiştirdiğimiz sürümü seçip "Confirm" e tıklıyoruz.
9.Son olarak "Select the product language" kısmından istediğimiz dili seçip "Confirm" e tıklıyoruz.
10. VE SONUÇ!
11.Kodlar Burada.
13. EKSTRA ADIM. BIR NEVİ YENİ BİR KOLAYLIK.
http://pastebin.com/EHrJZbsV bu adresteki kodu Kopyalayıp https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO/ adresine girip "Chrome" için F12'ye "Firefox" için Ctrl+Shift+J bastığımızda açılan "Console" kısmına Yapıştırıyoruz ve Enter'a basıyoruz.Varolan diğer sürümleri de görebilirsiniz böylece.
#akış #windows10 #windows7 #ISO #Windows8 #Teknoyardım
Hızlıca adımlar için imgur linki. http://i.imgur.com/wtBAmCX.gifv
xp çekebiliyo muyuz .D
😀 kodunu veriyorum -mö 3200
Ciddi ciddi xp de olsa iyi olurdu.
cidden napceğnıs?
@angusburger ne biliyim güzel olurdu eski külüstürlere kurardık
Elde xp lisansı var. Sanal xp kurup linux e uygun olmayan programlar için birebir.
Aynı yöntem hocam ben sadece ana sürümlerin kodlarını verdim orada ortalık karışmasın diye.
Wİndows 10 için sadece 10u indirmeniz yeterli diye biliyorum.İçiçeler home ve pro.Lisansınıza göre aktive oluyor.
Windows 7 Ultimate SP1 Value Değeri : 8
Windows 7 Home Basic SP1 Value Değeri : 2
Windows 7 Professional SP1 Vale Değeri : 4
Windows 7 Home Premium SP1 Value Değeri : 6
Windows 7 Ultimate SP1 Value Değeri : 8
Bunları anlattığım yere girince confirme tıklayınca dil seçip 32 bit ve 64 bit indirme seçenekleri çıkıyor ayrı ayrı.
Blogu silmezsen sevinirim başka yerlerdede paylaşacağım zira.
Yazı güzel olmuş eline sağlık.
Tamamen özgürsünüz.
@vigilante birkaç gün önce windows 10 indirim ancak kurulumda windows 10 home olarak gördü. Microsoft yardım alarak bana tekrardan iso dosyası indirttiler. Şuan için Answer Desk'e bulaşmadan indirmek sıkıntı çıkarabilir.
@twocenk pro keyin var mıydı ki kurulumda.Bende sıkıntı çıkmadı.
@vigilante Windows 8.1 keyim vardı onu kabul etmedi. Yüklemeden sonrada home olduktan sonra yine kabul etmedi. O esnadan sonra ulaştığımda keyimi vererek iso dosyası indirdim hiç şifre girmeden sıkıntısız kurdum o iso ile. Hatta oturum açmak için Windows hesabıma bile bağlanmıyorum.
@twocenk Acaba 1511 sürümü değil miydi sürümü. Çünkü sitesinde yazıyor "Windows 10 editions below are valid for both Windows 10 Home and Windows 10 Professional." https://www.microsoft.com/en-us/software-download/techbench uğraşırsan burdan indirirsin tekrar.Kurulum esnasında home ve pro çıkıyor burda.
Buyrun ben de greasemonkey ve tampermonkey için user.js haline getirdim. Başka userscriptlerden devşirme oldu ama oldu sonuçta.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/3028276/microsoftiso.user.js