Ekşi Sözlük’e VPN olmadan bağlanmanın en kolay yolu nedir? Eskiden proxy diye siteler vardı oraya girip linki yapıştırınca siteye girerdi hâlâ var mı güvenilir kullanılabilen? Bazen 1-2 konu hakkında yorum okumak istiyorum ama vpn açmak da istemiyorum. Kolay yolu nedir?
#ekşisözlük #vpn #sansür #yasak #akış

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 12

İngilizcesi olanlara müthiş ötesi bir yazı. Olay Tiktok'la alakalı olsa da Steam, Amazon, Facebook gibi şirketlerin de tam olarak aynı şekilde çalıştıklarını detaylıca anlatıyor. Amazon'un Smile programına kadar her şey birer aba altından su yürütme aracı. Hatta Musk'ın Twitter'ın başına gelir gelmez ortalığa saldığı ücretli üyelik de tam olarak aynısı... Sonlara doğru olan Twitter bölümü ders niteliğinde bir kısım. Twitter'ın da "evil" camiasına kaybedildiğini anlamak için yeterli. Ufuk genişleten bir yazı. Yazıdan öte tez olmuş aslında. İşletme bölümünde aldığım bazı derslerden daha bilgilendirici olduğu rahatlıkla söyleyebilirim

Yalnız dikkatimi çeken şey Amazon'un henüz Türkiye'de tam olarak bu şekilde çalışmaya başlamamış olması, hatta Trendyol makalede anlatılan Amazon modeline daha çok uyum sağlamış gibi

https://www.wired.com/story/tiktok-platforms-cory-doctorow/

The ‘Enshittification’ of TikTok

Or how, exactly, platforms die.
BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • bitlikarinca @bitlikarinca

    "evil" camiasından ne kastettiğini tam anlamadım ama bana sorarsan tam tersi, "evil" camiasından kurtuldu twitter

    • protego @protego

      Tam tersine hocam, yazıyı okuyunca anlayacaksın zaten de Twitter'la ilgili şu kısım da olayı anlamaya yeterli sanırım. Tüm sosyal medyalar dünya sıralamasına oynarken, Twitter neden para kazanamayan tek platformdu? Evil camiasında olsa deli gibi para kazanıyor olmaz mıydı diğerleri gibi? Düşünülmesi gereken soru bu aslında. Musk'ın kendisinin zaten aşırı sağcı, aşı karşıtı, komplo teoristi ve çalışan hakları düşmanı olduğunu saymaya gerek yok sanırım. Twitter'a gelince yaptığı ilk iş gazetecileri banlamak oldu yahu 🙂 Bir yerden tanıdık gelmiyor mu bu profil? Musk'ın satın aldığı bir şeyden kendi yararına olmayan hiçbir şey çıkmaz
      ....
      ....
      ....

      This is just what Twitter has done as part of its march to enshittification: thanks to its "monetization" changes, the majority of people who follow you will never see the things you post. I have ~500k followers on Twitter and my threads used to routinely get hundreds of thousands or even millions of reads. Today, it's hundreds, perhaps thousands.

      I just handed Twitter $8 for Twitter Blue, because the company has strongly implied that it will only show the things I post to the people who asked to see them if I pay ransom money. This is the latest battle in one of the internet's longest-simmering wars: the fight over end-to-end.
      ....
      ....
      ....

      The end-to-end principle is dead at the service level today. Useful idiots on the right were tricked into thinking that the risk of Twitter mismanagement was "woke shadowbanning," whereby the things you said wouldn't reach the people who asked to hear them because Twitter's deep state didn't like your opinions. The real risk, of course, is that the things you say won't reach the people who asked to hear them because Twitter can make more money by enshittifying their feeds and charging you ransom for the privilege to be included in them.

      As I said at the start of this essay, enshittification exerts a nearly irresistible gravity on platform capitalism. It's just too easy to turn the enshittification dial up to eleven. Twitter was able to fire the majority of its skilled staff and still crank the dial all the way over, even with a skeleton crew of desperate, demoralized H1B workers who are shackled to Twitter's sinking ship by the threat of deportation.

      The temptation to enshittify is magnified by the blocks on interoperability: When Twitter bans interoperable clients, nerfs its APIs, and periodically terrorizes its users by suspending them for including their Mastodon handles in their bios, it makes it harder to leave Twitter, and thus increases the amount of enshittification users can be force-fed without risking their departure.

      Twitter is not going to be a "protocol." I'll bet you a testicle (not one of mine) that projects like Bluesky will find no meaningful purchase on the platform, because if Bluesky were implemented and Twitter users could order their feeds for minimal enshittification and leave the service without sacrificing their social networks, it would kill the majority of Twitter's "monetization" strategies.

      Not: H1B workers ile kastettiği; çalıştığı işyerinden dolayı Amerika'da yaşayabilen göçmenler. Bu insanlar, daha kendi ülkelerindeyken Amerika'daki şirketlerden iş teklifi alıyorlar ve bunu devlete göstererek Amerika'dan vize alıp geçici olarak çalışabiliyorlar. Belli süreleri dolmadan işlerini kaybederlerse sınırdışı ediliyorlar. Bu yüzden bu insanlar "evil" şirketler tarafından köle gibi çalıştırılır, istifa edemeyeceklerini bildikleri için

    • bitlikarinca @bitlikarinca

      @protego yazının tümüne bakarım bir ara ama yazarın wikipediasından alınan şu kesit, neden bu kadar uzun uzun anlattığını açıklıyor. conservative'e söz hakkı geldi diye londra'dan giden twitter için ağlamaz mı?

  • Alpi Ironside @alpi350

    İngilizce şart değil çeviri o işi çok iyi beceriyor artık.

Araç kullanmadan doğrudan tarayıcı üzerinden Windows ISO dosyası indirmek için bu yöntemi kullanıyorum. Bu şekilde indirme linkini kopyalayarak FDM ve ya IDM gibi araçlarla indirebiliyorum. #gif

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 9
BeğenFavori PaylaşYorum yap

The Quantified Scientist diye bir Youtube kanalı keşfettim. Akıllı saatlerin kalp atış hızı, uyku süresinin vs. doğruluğunu bilimsel yöntemlerle test ediyor. Bir videosunda incelemiş olduğu tüm akıllı saatlerin kalp atış hızlarının doğruluğunun grafiğini oluşturmuş. Amazfit markalı akıllı saatler rezil puanlara sahip. Apple yine farkını ortaya koymuş.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 9

5 Dakikada Kendi VPN Sunucunuzu Kurun

VPN, internet bağlantımızı güvenli hale getirmek için kullandığımız bir araç. Ancak hazır VPN'ler ülkemizde yasaklanabiliyor. O nedenle daha esnek bir çözüm olan kendi sunucunuza VPN kurma fikri cazipse de herkes uğraşmak istemeyebilir.

Biz de Digital Ocean sunucusuna Outline VPN kurarak çok hızlı bir şekilde nasıl VPN kuracağınızı anlatıyoruz. Outline'ı bağlantıdan indirebilirsiniz.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 63