#Hyundai Selamlar, araç alma arefesindeyim. Aşağıdaki farklar için sizce 275K fark vermeye değer mi ? Kafamı kurcalıyor işin içinden çıkamadım. Ne elzem diye sorup duruyorum kendime 🙂
17" Alaşım Jantlar ( Diğerinde 16 inç çelik alaşım)
Yan Ayna Altı Karşılama Lambası
Elektrikli Açılır Panoramik Cam Tavan
Elektrikli Sürücü Koltuğu
Koltuk Bel Destek Ayarı (Sürücü)
Kablosuz Şarj Sistemi
Elektronik Kontrollü Çift Bölgeli Klima ( Standartta Manuel Klima)
Otomatik Ön Cam Buğu Giderici
Yağmur Sensörü
Kendiliğinden Kararan İç Dikiz Aynası (ECM)
Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi
Şahsen bütçeyi zorlamayacaksa verilir gibi. Listedekilerin ne kadarı kullanım sırasında sizi rahatlatacak?
Çift bölgeli klima ile ön cam buğu işi süper bir olay. Ben polo da 40 saat o buğu için bekliyordum kışın illa ki izmirde bile buğu oluyordu ilk bir 30 40 dk da falan, zaten dizel araba ısınmıyor hemen, ön cam hemen buğu içinde, bezle dolmuşçu dayılar gibi ön camı sil vs. 😀 Araba ısınsın da aç kaloriferi önden vurdur sıcak havayı da anca işte 2 saatte falan gitsin buğu. 😀 Hadi tamam kablosuz şarj ne bileyim cam tavan vs. yağmur sensörü bunlar belki pek işe yaramaz gibi de diğerleri kritik şeyler. + bu devirde sıfır araba alıyorsan da bir zahmet bunlar olsun. Ben 15 senelik arabayla bu sıkıntıları yaşıyordum da bir zahmet 2026 model araçta da yaşama yani.
Bence değer kesinlikle. Şimdiden hayirlisi olsun
Değer
Araç Bayon mu?
Büyük ihtimalle
i30 hocam.
@sangreal_1905 özellik olarak değer ama aracı uzun süre kullanmak gibi bir düşünce yoksa olabildiğince boş almanız daha mantıklı olacaktır.
@umtk Bir 2 sene minimum binerim diye tahmin ediyorum. Belki garanti bitmeden elden çıkarma olabilir.
Şahsen 1-5 arası puanladım.
17" Alaşım Jantlar ( Diğerinde 16 inç çelik alaşım) > lastik pahalaşır buna para vereceğime jant+lastik set alırdım. Görünüşü iyiyse 2.
Yan Ayna Altı Karşılama Lambası > Bence gerek yok. 1
Elektrikli Açılır Panoramik Cam Tavan > Arka koltukta oturanlara premium bir hava katıyor ama kimde görsem kapalı. 2
Elektrikli Sürücü Koltuğu > kesinlikle rahat edemiyorum bunda 1
Koltuk Bel Destek Ayarı (Sürücü) > aman aman fark olmuyor 1
Kablosuz Şarj Sistemi > aman aman fark olmuyor 1
Elektronik Kontrollü Çift Bölgeli Klima ( Standartta Manuel Klima) > Aracı genelde tek kullanırım tek ayarım full sıcak veya full soğuktur. 1
Otomatik Ön Cam Buğu Giderici > Ön cam ısıtma varsa ve Ankara da yaşıyorsam 3 ama kolonya spreyini fark ettim o da iş görüyor kışın. 🙂 Ön cam bugusu için zaten klima çalışır ve soğuk üfler. Araç elektrikli ise 3 diğer türlü 4.
Yağmur Sensörü > Teslada bundan nefret ediyorum 1.
Kendiliğinden Kararan İç Dikiz Aynası (ECM) Teslada bundan nefret ediyorum 1.
Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi> Anahtarı ufak cebime sığıyorsa (MG de sığıyordu) 4, reno gibi kartlı ise 2-3.
**Bonus uzaktan erişim ve iklimlendirme 4.
Araba 1 milyonsa buna 300 vermem. 3 milyonluk araçta verilir.
Bence kesinlikle değer.
17" ve 16" lastik ebat ve fiyatlarına bakarak karar veriniz bence; özellikle kışlık-yazlık olarak.
Kesinlikle değer
17" Alaşım Jantlar ( Diğerinde 16 inç çelik alaşım)
Yan Ayna Altı Karşılama Lambası
Elektrikli Açılır Panoramik Cam Tavan ✓
Elektrikli Sürücü Koltuğu ✓
Koltuk Bel Destek Ayarı (Sürücü) ✓
Kablosuz Şarj Sistemi ✓
Elektronik Kontrollü Çift Bölgeli Klima ( Standartta Manuel Klima) ✓
Otomatik Ön Cam Buğu Giderici ✓
Yağmur Sensörü ✓
Kendiliğinden Kararan İç Dikiz Aynası (ECM) ✓
Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi ✓
Bunlar için değer.
İ30 un alt paketiyle benzer farklar vardı. Ben verdim. Sizi zorlamayacaksa vermenizde fayda var. Cam tavan pek sevmedim ama Türkiye de insanlar seviyor. Satarken kolaylık sağlar 🙂 Şaka bir yana tüm bu özellikleri olmayan bir araçtan geçtim. İlk başta ya olmasa da olur deyip sonra konfora alışıyorsunuz.
Bende i30 düşünüyorum hocam aslında 🙂 Memnun musunuz ? Şöyle bir ikilem de oluşuyor. 2 milyon bandına çıktığında Kia Sportage ve Tucson'un giriş paketleri devreye giriyor bu sefer 🙁 Aslında SUV istemiyorum ama bir kararsızlık oluşturuyor.
@sangreal_1905 Bende SUV istemediğimi için aldım. Arada virajlı yollarda eğleniyorum. Yaris kadar kıvrak olmasa da yere güzel basıyor. Torkla güzel dönüyor. Sakin kullanınca aileyle gayet konforlu. Yaristen sonra bagaj bize çok büyük geldi. Eski golflerin tekrar üretilmiş hali gibi. Kapı kapanmasından sileceklerine kadar fark ediliyor. Bu klasik yapıyı seviyorsanız mutlu olursunuz. Ama araca binen için bir vay be ne araba dedirtecek çok uçuk bir tasarımı yok. Alışıldık ve kullanışlı.
Para varsa verilir
paran varsa acıma. Satarken de işe yarar.
Cam tavan ve anahtarsız giriş için değer, diğerleri de bonus. Anahtarsız giriş çok gerekli değil gibi gelebilir ama bir kere alışınca yokluğu çok can sıkıcı oluyor 🙂
Bizler de 2012 model GD kasa olan i30 Elite kullanmaktayız, 25 bin km kadar olmuştur. Model yılı olarak eski olsa da jant ve kablosuz şarj dışındaki özellikler mevcut. Anahtarsız giriş ve çalıştırma tüm bunların içindeki en büyük rahatlık. Çantadaki göze atıyorum anahtarı tamam. Orada mıydı burada mıydı diye arama derdi yok. Kapı koluna bas git. Kendiliğinden kararan dikiz aynası, elektrikli koltuk ayarları her araçta standart olması gereken şeyler artık. Burada asıl karar verme noktası donanım tarafında değil de aracın kendi karakteristik yapısında olmalı. i30 genel olarak çok fazla şey sunmaz ama sunduğu şeylerde de hakkını verir. Bu modelde de mesela triger tarafında zincir kullanılmakta gibi, arka süspansiyon bağımsız, yol tutuşu güzel ama en büyük eksikliği de yere biraz yakın bir araç olması. Biraz alışana kadar alt takımı bir yerde bırakır mıyım gibi oluyor, Türkiye yolları malum. Onun dışında düzenli bakımla pek de üzecek bir araç değil. Donanımın fazlası olmaz, olmayınca eksikliği olur.
i30 fiyatları ne şuan dolu paket? Güzel araba ama tek sıkıntısı yakıt tüketimi fazla. Skoda Scala 1.0 TSI kafama yattı benim. Dolu paket düşük km alıp kenara çekilmek lazım. 😅😅
Bayiler ile görüştüğünüzde liste fiyatlarını altında verebiliyorlar. Sadece istanbul'da 4 bayi gezdim 3 farklı fiyatla karşılaştım özellikle comfort paketi için. Ayrıca prime içinde gene liste fiyatından farklı bir fiyat söz konusu. Direk burda bayi ismi ve fiyat vermem doğru olmayabilir.
@sangreal_1905 min fiyatlar nedir neyi yanlış olsun? Alt paket 1.8 diye duymuştum da değişti mi merak ettim.
@hamdi Evet 1.8 civarına bırakıyorlar. Prime paket ise 2050-2100 civarı genelde.
@sangreal_1905 hocam Scala Monte Carlo bakın 1.5 TSI modelini bütçe yetiyorsa.
Güvenlik donanımları hariç hiçbir donanım bana göre ek ödemeye değmez hiçbir zamanda
Neredeyse yarım Ibiza parasına biriki ışık anlamsız bir cam tavan vesaire almak mantıksız. Ya başka yatırım yapılır o parayla ya da alınabiliyorsa istiyorsan daha kaliteli bir arabaya çıkarsın. Ne kadar çok ıvır zıvır o kadar çok arıza, o kadar çok gereksiz masraf. Yol tutuşu, hava yastığı, az arıza vb siz bunlara bakın. Artan paranla da yatırım yaparsın. İleride eklendikçe daha büyük yatırım da yaparsın. Yani jantın ha 16 ha 17. 25,4 milimlik fark bu. Gereksiz. 1.900.000’e, 2.000.000’a ev var şuan. Gidip o kadar para daha oyuncaklı arabaya değmez hiç
@distor Üstüne bir miktar daha koyunca anana babana eşine dostuna ikinci el Ibiza, clio alırsın o paraya. Hem de temizi
@distor 275 bin liraya yaklaşık ne kadar koyunca turbolu ve temiz ibiza veya clio var o kısmı tam anlayamadım. 2.el piyasası rezil ve neredeyse yenileri sıfırından pahalı olunca eskileri saçma paralara ilana atıyorlar. Varsa örnek ilan inceleyelim ben de merak ettim.
@mr-bell 600’den yukarı
@distor 700’e rahat bulunur. Onun altına da bulunabilir
@distor Kışın daha insaniydi fiyatlar şimdi yaz diye daha fazla istiyorlar. Ama işin özü neredeyse yarım araba parasını ayna ışığına 2.54 cm büyük janta falan vermek anlamsız
@distor Bir arabada ek fiyat vermeyi hak edecek şeyler yol tutuşu, az yakması, az arıza çıkarması, kolay parça tamirci bulmak, ek güvenlik vesaire. Geri kalanın çok anlamı yok. 250’ye şu an uzay gemisinden hallice bilgisayar alırsın mesela. Ek bir şey koymadan bile üzerine hiç
@distor Araba fiyatının yanında yanıltıcı oluyor bazı fiyatlar. Görece az gözüküyor. O yüzden ek özelliklere çok istiyorlar. Çok anlamsız bir alışveriş bu
2150 ye Nissan Qashqai design pack al cam tavan kablosuz şarj hariç neredeyse herşey var
İkilemimdeki bir sebepde bu i30 Prime pakete çıkıldığında fiyatlar bu civara yaklaşıyor. Bu sefer Sportage , Tucson giriş paketi devreye giriyor keza bahsettiğiniz Qashqai'de bunlardan biri. 3-5 daha verip onu alsam acaba oluyor.
Ben olsam veririm kesinlikle değer..
koltuk bel desteğini alırdım
beyaz araba alanların anlamsızlığı kadar anlamsız soru kusura bakma. arabayı sen alıyorsun sen bineceksin senin zevkin senin bütçen bunun başkasından fikir alması diye birşey olmaz. ya çok kararsız başkasının fikri olmadan hareket edemeyen birisin, ya da araba aldığını söylemeye çalışan yada ikiside değil burda eğlenen gençlerden birisin.
Kusura bakmayın ama bu yorum da biraz anlamsız olmuş. Ekstra donanımlar hakkında böyle bir soru sorması gayet normal. Özellikle daha önce bu donanımları tecrübe etme şansı olmayan birisi ise.
Adam 'Kırmızı mı olsun mavi mi olsun?' demiyor ki 'Senin zevkin senin bütçen' deyip kestirip atın.
Bu donanımların hepsi sürüş konforunu, kullanım kolaylığını ve yarın bir gün aracın ikinci el değerini etkileyecek somut şeyler.
Kullanıp deneyimleyenlerden '275 bin TL fark gerçekten bu donanımlara değer mi, yoksa gereksiz harcama mı olur?' bunu öğrenmek istiyor.
Diğer insanların tecrübelerinden bir çıkarım yapmaya çalışan birini böyle yaftalamak gerçekten ilginç..
Hocam kafanızda biraz fazla kurmuşsunuz. Bu kadar insan yazmış çizmiş destek olmaya çalışıyor.
Teredüttümün bir sebebi de araca bu farkları eklediğimizde farklı araçların nispeten boş paketleri devreye giriyor olması.
Yağmur Sensörü
Kendiliğinden Kararan İç Dikiz Aynası
sadece şunlar için alınır.
En sevdiklerim
@birkan-akar Aynen. Kullanmayan dadını bilmez 😀
Tek tek inceleyelim:
17" Alaşım Jantlar ( Diğerinde 16 inç çelik alaşım): Görüntüye olumlu katkı yapar ama lastik masrafınızı arttırır. Olmasa da olur diyelim.
Yan Ayna Altı Karşılama Lambası: Çok gerekli olduğunu düşünmüyorum çünkü zaten anahtarsız giriş geliyor.
Elektrikli Açılır Panoramik Cam Tavan: İki yüzü keskin bıçak. Kullanan için çok keyifli donanım ama uzun vadede sorun riski vardır, ayrıca sıcak havalarda arabanın içi daha da sıcak olur.
Elektrikli Sürücü Koltuğu: Çok güzel özellik. Elektrikli koltuğu bir konfor unsuru olarak görmemek lazım. Elektrikli koltukta ince ayar yapmak çok daha kolay ve bu bence oldukça önemli. Br de hafıza varsa tadından yenmez. Kesinlikle alınması gereken bir donanım.
Koltuk Bel Destek Ayarı (Sürücü): Çok faydalı.
Kablosuz Şarj Sistemi: Olmasa da olur ancak güzel özellik.
Elektronik Kontrollü Çift Bölgeli Klima ( Standartta Manuel Klima): Bence olmasa da olur ancak varsa neden var diye sorulmaz. En önemli özelliği orta konsolu daha şık göstermesidir bence.
Otomatik Ön Cam Buğu Giderici: Çok faydalı özellik.
Yağmur Sensörü: Faydalı özellik.
Kendiliğinden Kararan İç Dikiz Aynası (ECM): Çok faydalı özellik.
Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi: Mutlaka alınmalı.
Özetle, 275.000 TL'ye bu donanımları bence kesinlikle almak gerekir çünkü istenen para aşırı değil ve oldukça kullanışlı özellikler geliyor. Tek başına elektrikli koltuk ve anahtarsız giriş dahi bu paketi seçmek için yeterli. Paket oldukça dolu.
Otomatik klima benim burada elzem gördüğüm diğerleri için ölmezdim. Dijital klimalı ara bir donanım yok mu ? Onu al. Cam tavan karşılama ışığı kablosuz şarj bunlar şişirme oyuncaklar hiç para vermeye değmez.
Otomatiğe ne gerek var? İki saniye sürüyor açıp kapaması ayarı.
Eğer sıcak bir bölgede yaşıyorsanız cam tavan işkence olabiliyor.
Kasım 2025'ten beri i30 prime mild hybrid kullanıcısıyım.
Bahsettiğiniz çoğu özellik çok kullanışlı.
-Cam tavan çok ferah bir hava katıyor, sıcak havalarda perdesini kapatıyorum sorun olmuyor ancak İstanbul'da yaşadığımı belirtmekte fayda var.
-Kablosuz telefon şarjı yine en çok kullandığım özelliklerden.
-Elektrikli koltuk ve bel desteğiyle ince ayar yapabilmek büyük rahatlık.
-Süspansiyonlar konforlu ve bu fiyatlara arkalar tam bağımsız başka araç bulmak zor.
-Bu fiyat bandında artık 1.2 puretech 3 silindir araçlar yaygın. i30 4 silindir bence bu da bir artı.
- MHEV modelleri 140 hp, yenileri 150 hp performans gayet yeterli audi a3 ayarında. Golf bile 116 hp ve giriş modeli bu donanım seviyesine yaklaşamıyor.
-Spor modunda şanzıman tepkileri tamamen değişiyor, araç çok keyifli bir hal alıyor.
Eksi olarak:
- Kablosuz carplay bulunmadığı için satın aldığım bayi ek cihaz hediye etmişti onunla sorunsuz kullanıyorum.
- 2026'larda düzelme olmuş mudur bilmiyorum ama çamurluk içlerinden epey ses alıyor, taş tıkırtıları vs içerde olduğu gibi. Yağmurlu havalarda sorun oluyor genelde bu durum.
- Yoğun trafikte şanzıman kararsızlaşabiliyor. Isınmayı önlemek adına da auto hold özelliğini kullanmak elzem.
Keşke olsaydı dediğim özellikler:
-Isıtmalı ön cam, koltuk ve direksiyon ısıtma, matrix led farlar, kör nokta uyarı sistemi ve adaptif cruise control.
Genel olarak çok memnunum, imkan varsa prime almakta fayda var diyorum.
hocam sorduğuna göre demek ki içine sinmemiş. bide de yakın zamanda qashqai orta paket aldık. ilk başta giriş seviyesi alacaktık. biz alacağımız zaman 2milyon tl idi. ama hangi bayiye sorsak yok biz deri koltuk yaptırdık yok bilmem ne kaplattık diye 2100/2150 arasındaydı. biz de sinirlenip chr bakalım dedik o da o dönem 2100dü. ama giriş seviyesinde ön park sensörü ve cam tavan perdesi yoktu. biz de sırf bu iki şey yüzünden almaktan vazgeçtik. sonra tekrar qashqai araştıralım dedik belki kazıkçı olmayan bir bayi buluruz. o sırada ablam qashqai skypack denedi. orta paket işte. 360 park kamerasını görünce direk aldı. bundan sonraki aracım ne olursa olsun bunu istiyorum dedi.
yani demem o ki kendiniz değeceğini düşünmediğiniz bir donanıma para vermeyin. deri koltuklu qq 2150 pahalı geldi ama deri koltuksuz ama 360 park kameralı 2450 ucuz geldi. tabi tek fark bu değil başka şeyler de var (tavan perdesi vb.) ama bizim alım tercihimizi park kamerası değiştirdi.
bu arada 2.elde değerini kaybetmez diyenlere bakmayın. 2.elde en çok değer kaybedenler üst paketler olur. aracın en ufak kazasında hatta sürtmesinde hatasız olan alt paket hatalı üst paketliden pahalı olur.
bana kalsa dct şanzıman o paralara değmez. önce e-cvt, sonra cvt sonra da tork konventörlü birşey bakın. yeni nesil araçları 2.elde değersiz hale getiren sorunlu şanzımanlardır. özellikle de kuru tip çift kavramalar. direk kaçın. burası almanya değil.
bu arada, önceki aracımız da honda civic. komik bir biçimde civici de zamanında sırf kamerası için aldık diyebilirim. aslında i20 alacaktık. geri dönüş kamerası için bir üst pakete geçmek gerekiyordu ve baya farkediyordu. o paraya i20 alacağımıza civic alırız dedik. bence sizde de durum aynı gibi görünüyor. az daha verip tutulan sağlam şanzımanlı birşey alın. qashqai, chr, corolla ve hrv şu an f/p gibi.