selamlar,
galaxy note 4 için yaklaşık 40bin mahlık bi batarya paketi yaptım.
hala deşarjda tam mahı da yazacağım.
sıkıntı şu,
telefonun orjinal bataryası 3 bin küsür mah. ben 40 bin yaptım ama bu sefer de yazılım 3 bin olarak bildiği için 40 binlik modülün sadece 3 binlik kısmını şarj/deşarj edeceğinden şüpheleniyorum. herhalde şüphelerimde de haklıyım, konuyla alakalı çok döküman olmamasına rağmen insanlar magisk modülleriyle veya kerneli düzenleyerek tasarlanan batarya kapasitesini yazılımda değiştiriyor.
konuyla ilgili destek verebilecek olan var mıdır?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 15

selamlar.
fnirsi havyam var.
ters akım verdiğimiz için gösterdiğim yerdeki çip yandı. üzerindeki yazı da okunmuyor. çipi söktüm. 6 bacaklı bir parça. beslemenin olduğu taraftaki çip. datasheet bulamadım. hangi parça olabilir? havyayı da daha yeni aldım çöpe atmak istemiyorum

BeğenFavori PaylaşYorum yap

panasonic'in 2008'de askeri standartlarda urettigi bir el bilgisayari var elimde.
intel atom z520 tek cekirdek 1w tdp 1.3 ghz islemci - 1 gb ram - 16 ssd
her turlu linux distrosu, windows denendi.
is gormuyor.
icine raspberry pi ve spectrum tarayici gomecegim.
anakarti haric hicbir parcasini degistirmek istemiyorum.
klavyesi, ekrani vs orjinal kalacak.
hayirlisi 😛

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 12

selamlar, utrawide ips panel yüksek hertz bir monitör istiyorum. kurgu vs işim yok. arada bir oyun, genelde de internet kullanımı için alacağım. 20-30 bin liralara çıkmak istemiyorum. bir öneriniz var mıdır?

BeğenFavori PaylaşYorum yap

**ekleme yaptıkça yazının altını güncelliyorum***

böyle ikonik bir cihaz hediye aldım.
1980 model aselsan 4211
aselsanın ürettiği ilk telsiz modeli.
zamanında istihbaratçılar tarafından kullanılmış.
mit'in e-koleksiyonunda da bir adet aynısı var. (https://www.mit.gov.tr/emuze/koleksiyon.html)

geldiğinde orjinal aspilsan kayseri pilleri ölmüş idi. 2 adet 18650'yi seri bağlayıp 2s bmsye de step up converter bağladım. bu sayede 8.4 volt ile çalışan telsizi 5 volt ile şarj edip kullanabiliyorum. standı yok ne yazık ki, örneğini veya cihaz hakkında döküman da bulamadım.
tx rx alabiliyorum cihaz sıkıntısız çalışıyor.
kafamda günümüzde kullanılabilmesi için bir kaç fikir var.
type-c portu gömüp type-c ile şarj edilebilir hale getireceğim. orjinalliği bozmayacak tipte bir soket buldum onu kullanacağım. cihazın altındaki şarj tablasına bağlanan kısım da tam type c portu için. neredeyse orjinal duracak.
ses açma kısma potu sıkıntılı. onu değiştireceğim ama orjinal kepini kullanacağım.
kendi anteni orjinal ve sıkıntısız çalışıyor. ama onu da sivil ve günümüz şartlarına uygun sma soket ile değiştireceğim. bu kısım kozmetik olarak orjinalliği bozacak gibi olursa orjinal soket kalacak.

bu arada telsizde 2 kanal var. üstteki pottan seçimini yapabiliyorsunuz. cihaz eppromdan vs değil, kristallerden frekansı okuyor. bende boşta 4 kristal yeri daha var. biraz bakındım ama çok hard ve eski elektronik olduğu için pek anlayamadım. araştırıyorum, yapabilirsem diğer kanallara da amatör frekansları kuracağım.

güncelleme 1: cihazın çalışma sistemi hakkında üstünkörü bir bilgi alabildim. cihazın frekansları okuduğu kristaller, zamanında frekansa özel kesilmiş. 20-25 yıl önce özel siparişle yaptırılabiliyormuş. yani orjinal şekilde kristal tak çıkar frekansları kullan yapamıyoruz. ardiuno nano koyup, üstteki frekans seçim potunu da ona takıp, kristalleri emüle edip frekans okutabiliriz diye düşünüyorum. lakin bu kristallerle ilgili düzgün bir döküman bulamadım. 50 yıl öncenin elektronik komponentleri ile günümüzünkiler farklı. çok basit hesap kristallerden okuduğu frekansı ardiunodan okumasını sağlamak istiyorum. günümüz şartlarına göre de çalışma sistemi şöyle olmak zorunda. bir kristal takıp onu bir mikroişlemci yardımıyla overclock veya downclock edeceğiz. araştırmadayım.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 9

neredeyse bedava sayılabilecek bir rakam olduğu için bu cihazı aldım. hiçbir sorunu yok, format atıp kullanılabilir dendi. niye bu rakama aldığımı anladım. cihaz hiçbir şekilde hiçbir usb boot etmiyor. lubuntudan tutun kaliye kadar her türlü isoyu uefi-legacy-64-32bit şekilde yazdırdım. bazısı kurulumda çöküyor, bazısı boot etmiyor. windows kurulumda kesinlikle çöküyor. yurtdışında forumlarda baya gezdim. cihazın orjinaline sakın dokunmayın, lanet bir cihaz yazmışlar. aklıma emmc çipini söküp dışarıdan windows yazmak bile geldi.

eline bu tarz bir cihaz geçen olursa vs. diye çözümünü yazayım.
cihaz 32 bit uefi. lakin herhangibi windowsu boot etmeye çalışırsanız kurulum çöküyor. öncelikle virtualbox'da 28 gb sabit diskli (cihazın emmc çipinin boyutu o çünkü) """efi""" bir makina oluşturup 32 bit windows 10 yazacaksınız.
windows bölge sorma ekranına geldikten sonra terminalden shutdown -s yapıp sanal makinayı kapatacaksınız.
daha sonra sanal makina diskinin yani vdi dosyasını isoya çevireceksiniz.
o isoyu da efi olarak usbye yazacaksınız
sonra 64bit bodhi linux indirip, 32 bit cihazlar için modlanmış boot efiyi indirip usbde değiştireceksiniz
iki usb'yi de cihaza taktıktan sonra cihazın biosuna girip efi ayarlarından bodhinin'nin efi dosyasını seçip boot edeceksiniz.
sonra linux üzerinden emmc'yi formatlayıp, windows usbsinin imajını linuxun dd komutu ile emmc çipine yazdıracaksınız

altıüstü format attınız, hayırlı olsun.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 15

selamlar. bu kullanılan kablo kaçlık bilen var mıdır? ve bu kabloların tam olarak adı ne geçiyor?

BeğenFavori PaylaşYorum yap

selamlar,
ipod ile müzik dinlemek için kablolu kulakiçi kulaklık arıyorum.
kz'nin modelleri hoşuma gitti onlara bakındım lakin hangi modelini almam gerektiğini anlayamadım. kendilerine de yazdım, cevap vermediler. sadece ipodda flac parça dinleyeceğim. üretici vs. değilim. hangi modelini almalıyım? kz'nin üst seviye modelini istiyorum.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 12 / 14

evga sr-x anakart aldım. resmi özellikleri intel c606 çipset, çift 2011 soket ve 96 gb ram desteği. ben aldıktan sonra detaylı araştırma şansı buldum. türkiyede resmi olarak satılmamış. dünyada bile nadir bir anakart. ebayde vs yok. youtubede toplasanız 10 videosu yoktur. anakartın ilgi çeken yanı ise hem çift xeon desteği sunup hem de overclock yaptırabilmesi. bilenler bilir, 1366 soket bir xeon başarılı overclock yapılırsa aynı işlemcinin dual setupuna yaklaşabilir. son 5-6 yıldır sadece çift xeon sistemler kullandım. çift xeona overclock yaptıran bir anakart bırakın görmeyi duymadım bile. bundan bir önceki sistemim çift x5680 - 96gb ramliydi. o artık işlemci tarafında yetersiz kaldığı için (ryzen 1600x daha güçlü kalıyor.) bu anakartı da bulmuşken alıp sistemimi buna geçirmeyi düşündüm. elimde aslında tüm parçalar var. işlemcileriyle beraber aldım lakin üzerinde çift 2687w var. araştırdığım kadarıyla xeon v2ler çalışıyor. ödünç alıp bir v2 işlemci denedikten sonra sistemimi buna geçireceğim. kafamdaki işlemciler 2696v2. stok haliyle ryzen 3900x ile kafa kafaya sayılabilir. ama overclocklu haliyle threadripper 3960xi yakalamayı düşünüyorum. ender bulunan bir bilgisayar parçası sayıldığını düşündüğüm için anakartı ve planımı anlatmak istedim

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 10 / 15
  • Erhan M. @erhanm

    Bu XEON işlemcinin son kullanıcı işlemcilerine göre üstünlüğü nedir? Ryzen 5900x veya i9 12900K alsanız çok daha performanslı değil mi? Gerçekten farkını bilmediğim için soruyorum.

    • z4d3 @z4d3

      yapılan işe göre değişir hocam. sunucularda ve bendeki gibi iş istasyonlarında kullanılıyor. xeonun başlıca artıları çok çekirdek, 7/24 kesintisiz güçte çalışmaya uygun tasarlanmış olması, ecc ramler ve yüksek önbellek. son kullanıcıya hiçbir faydası olmaz üstüne zararı olur. xeon alacağına ryzen alır, bu tarz extreme anakart alacağına normal standart rgb ışıklı mışıklı anakart alır rahat rahat oyununu da oynar günlük işlerini de görür ama aynı güçte xeon bir sistem kurmaya kalksa her şeyin maliyeti katlanır. elektrik faturası bile dahil. eski sistemimde sadece işlemcilerim 260w çekiyordu. bu sistemleri seviyoruz ediyoruz ama her şeyi derttir. bu resimdeki anakartı kuracağınız kasayı bulmak derttir, bozulsa tamir ettirmek derttir, e para olarak zaten bu anakart parasına oyun oynanacak ryzen sistem kurulur ama iş gereği mecbur kullanmak durumundayız. tır misali hocam. clio da taşıt, tır da taşıt ama normal adamın işini clio görür tırı napsın 🙂

  • Tarık @xahve

    Çok çekirdekte yüksek performans alabilirsin ama tek çekirdekte benim 5600X bile yener bu sistemi 😀

  • huseyin/azuren @hegemen

    Şu anki sistemler xeon a göre güçlü kalıyor malesef.İntel çok geride kaldı.
    Ecc derdi olmasa intel tercih etmezdim.

  • Ufkabakan @ufkabakan

    2011-1/2 yerine 2011-3 destekli sisteme geçmeniz sizin açınızdan çok daha avantajlı olurdu. Ne kadara nereden aldınız onuda görmek lazım gerçi. 150-200 USD civarında Dual X99 anakartlar var örneğin.

    Daha önce 4Ghz AllCore OC li Xeon 1650v1 kullanıyordum, şuan 4.3Ghz AllCore OC li Xeon 1660v3 kullanıyorum. Anakartı araştırmadım ama Xeon E5 1xxx serisi haricinde bir işlemciyi OC etmesi ancak BLCK ile mümkün oda çok limitli ve önerilmez.

    @raporsuzkral 2678v3 'u Turbo Unlock ile AllCore 3.4Ghz mi kullanmıştınız? Anakartınız neydi, VRM satabiltesi nasıldı? Benim de Çinden yeni sipariş ettiğim Xeon E5 2640v3 ve 2673v3 var. DDR3 ve DDR4 iki tane de anakart siparişim var. 2678v3 ve üstü işlemcileri Turbo Unlock için düzgün bir besleme şart oda X99 -F8 gibi bir ankart ile ancak oluyor sanırım?