Hahahah çok çok iyi olmuş. #akış #CSGO
"> Watching this video
> Opening CS:GO
> Feeling like in minecraft
> Watching this again"
https://www.youtube.com/watch?v=PjoXLq7fqXY

Hahahah çok çok iyi olmuş. #akış #CSGO
"> Watching this video
> Opening CS:GO
> Feeling like in minecraft
> Watching this again"
https://www.youtube.com/watch?v=PjoXLq7fqXY
Herkese Günaydın.
Baba tarafından sürgün edilen Kırım Tatarı olarak dün yüzümüzü güldüren bir olay oldu. #Eurovision 'u Kırım sürgününü anlatan Ukrayna temsilcimiz Jamala kazandı!
Şarkının Türkçe sözleri ise şöyle;
Yabancılar geldiğinde
Evlerinize gelecekler,
Hepinizi öldürecekler
Ve diyecekler ki,
Biz suçlu değiliz
Suçlu değiliz
Aklınız nerede?
İnsanlık ağlıyor
Tanrı olduğunuzu sanıyorsunuz
Ama herkes bir gün ölür.
Ruhumu geri almayın
Ruhlarımızı
Gençliğime doyamadım
Ben bu yerde yaşayamadım
Gençliğime doyamadım
Ben bu yerde yaşayamadım
Bir gelecek inşa edebiliriz
İnsanların yaşamak ve sevmek
İçin özgür oldukları yerde.
En mutlu zaman
Kalbiniz nerede?
İnsanlık ayağa kalk
Tanrı olduğunuzu sanıyorsunuz
Ama herkes bir gün ölür.
Ruhumu geri almayın
Ruhlarımızı
Gençliğime doyamadım
Ben bu yerde yaşayamadım
Gençliğime doyamadım
Ben bu yerde yaşayamadım
Vatanıma doyamadım
#Akış
İyi oldu bu paralel akış, baltam paslanıyordu. 🙂
#AtatürküAnmaGençlikveSporBayramı’mız kutlu olsun.
"Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve kültür ile, insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz... benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."
(…/…/…… Mustafa Kemal ATATÜRK)
#AtamSanaMinnetarız
Uzun süren bir kablosuz 'over-ear' kulaklık araştırma serüvenim sonucunda Sennheiser'ın RS 160 modelini aldım ve bugün itibariyle tam 1 aydır kullanıyorum. İlk ayın sonunda bir inceleme yazmaya karar verdim. Bolca film izleyen, müzik dinleyen ve ara ara oyun oynayan biri olarak şu an oldukça mutlu olduğumu söyleyebilirim. Daha önce bu klasmanda bir kulaklık kullanmadım, sadece yaklaşık 2 yıldır PowerBeats kulakiçi kulaklık kullanıyorum. Bu sebeple inceleme karşılaştırmalı yöntemden ziyade tek taraflı izlenimlerinden oluşacak.
Genel Bakış:
Öncelikle ürün firmanın Home Audio&TV kategorisinde sattığı bir wireless kulaklık. Fakat çalışma prensibi standart jak girişi olan her türlü cihaza bağlanması şeklinde olduğu için kullanım alanının oldukça geniş olduğunu söyleyebilirim. Ürün şu anda resmi sitesinde 749,90TL gibi bir fiyatla satışta. Amazon'da fiyatı 115$ ve şu anda Türkiye'ye kargo seçeneği mevcut değil. Ben gittigidiyor'dan yakaladığım güzel bir kampanya ile 378TL'ye 2 yıl distribütör garantili olarak aldım ve kesinlikle verdiği ses fiyatını hak ediyor.
Kullanım:
Kulaklıklar ile verici arasında kurulan özel bir wireless bağlantı ses iletimini sağlıyor. Oldukça küçük olan vericinin arkasında iki giriş ve ses yönetimini sağlayan bir tuş bulunuyor. Girişlerden biri adaptör diğeri ise standart jak girişi. Çift taraflı bir jak kablosunun bir tarafını vericiye diğer tarafını ise ses almak istediğiniz cihaza (televizyon, laptop, telefon...) takıyorsunuz. Verici tercihe bağlı olarak prize takılan bir adaptörle veya 2 adet AA pille çalışıyor. Hem adaptör hem de jak kablosunun uzunlukları bence tatmin edici. Bu şekilde portatif olması benim tercih etme sebeplerimden biri. Kulaklık ise kutuda mevcut olarak verilen 2 adet şarjlı AAA pille çalışıyor. Batarya yerine pil ile çalışması bence büyük bir avantaj. Piller performanstan düştüğünde kolayca yenisiyle değiştirilebilir. Kulaklık üzerinde ses açma-kapama ve power olmak üzere 3 tuş bulunuyor. Tuşlar konum itibariyle biraz el ile yoklama gerektirebiliyor fakat alıştıktan sonra hızlıca bulabiliyorsunuz. Tuşlar arasındaki boyut farkı ve power tuşu üzerindeki çıkıntı sayesinde neye bastığımı anlayabiliyorum. RS 160 modeli kapalı dizayn edilmiş bir kulaklık ve bu sayede hem dışarıdaki sesi almayıp hem de dışarıya verdiği sesi azaltıyor. Noise-cancelling özelliği olmamasına rağmen sadece kulaklığı taktığımda dış sesi %40 oranında kesiyor diyebilirim. Kısık denebilecek bir seste bile müzik dinlerken dış sesleri %80 oranında kesiyor. Ortalamanın biraz üstü seviyede açtığımda ise korkutucu derecede dışarıya ait hiç bir şey duymuyorum. Eski model bir elektrikli süpürge dibimde çalışırken ben rahat rahat müziğimi dinleyebiliyorum 🙂 Dışarıya verdiği sese gelirsek bu konuda da oldukça başarılı bence. Beni gayet tatmin eden seviyede bir sesle kullanırken dışarıya hiç ses vermiyor. Eğer ortam çok sessizse bunu yakalamak için biraz daha kısmak gerekiyor. Yüksek seslerde dışarıdaki da sizinle beraber dinliyor yalnız, onu da belirteyim.
Ses Kalitesi:
Öncelikle bu konuda uzman olmadığımı, sıradan bir müziksever olduğumu belirtmek istiyorum. 2 yıl PowerBeats kullanmış biri olarak bu kulaklıklarla ilk müzik açtığımda sesin berraklığından ve kalitesinden ciddi manada etkilendim. Enstrümanların her birini adeta farklı farklı dinleyebilirsiniz. Yüksek seviye bass seven biriyseniz bir miktar hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Kulaklıklar gayet temiz bir bass üretiyor fakat çok ileri seviye adeta kulağınıza vurma durumu yok fakat kulağınızda hafif titreşim hissettirecek kadar var. Epey tekno müzik dinleyen biri olarak bu noktada biraz daha fazlasını bekledim açıkçası. Sesin yönleri çok net ve doğru aktarılıyor. Film olarak Gravity, oyun olarak ise CS GO denedim. Her ikisinden de harika performanslar aldım. Gravity'i sinemada izlemiş biri olarak duymadığım sesleri duyduğumu söyleyebilirim 🙂
Bağlantı:
Sennheiser RS serisinde Kleer isimli bir şirketin kablosuz ses iletim yöntemini kullanıyor. Piyasadaki birçok kablosuz kulaklık analog bağlantı yapmaları sebebiyle statik ve parazit sorunu yaşıyor. Kleer teknolojisi dijital ses iletimi yaptığı için parazit sorunu yaşanmıyor. Menzilden çıkana kadar aynı kalitede ses iletimi yapmaya devam ediyor. Hem verici hem de kulaklık üzerinden power tuşuna bastıktan 2-3 saniye sonra bağlantı otomatik olarak gerçekleşiyor. Üründe bluetooth yok ve kendi vericisi dışında hiçbir cihaza wireless ile bağlanamıyor. Çekim alanı teknik özelliklerde 20 metre olarak geçiyor. Tabi ki bu değer bağlantıyı engelleyen duvar gibi cisimlerin olmadığı açık alanda geçerli. Ev şartlarında en fazla 1 duvar kaldırabiliyor, araya bir duvar daha girdiğinde bağlantı kopuyor. Aynı oda içerisinde eğer devasa bir salonunuz yoksa hiçbir problem yaşamazsınız 🙂
Pil Ömrü:
Teknik özelliklerde verilen değer aralıksız dinlemede 24 saat. Ben açıkçası ufacık 2 tane pili görünce buna pek inanamamıştım ama gerçekten de 24 saate yakın bir pil ömrü var. Günde ortalama 2-3 saat kullanan biri olarak genelde ne zaman şarja taktığımı unutuyorum. Tamamen boşaldıktan sonra şarj olması 6-7 saat sürüyor ve şarj esnasında maalesef kullanamıyoruz. Normalde vericiye takılan adaptör kablosu kulaklık üzerindeki girişe takılarak şarj ediliyor. Pilleri bir kez taktıktan sonra bir daha ellemiyorsunuz yani.
Konfor:
Kulaklık oldukça kaliteli bir plastikten üretilmiş, kolay kolay yıpranacak veya dağılacak gibi durmuyor. Kulaklık oldukça ergonomik, kulak kısımları 3 yöne hareket edebiliyor ve tam anlamıyla kafanızın şeklini alıyor. Köprü kısmındaki yastıkların da desteğiyle ilk taktığımda müthiş rahat hissettim. Gözlük kullanmıyorum fakat gözlük kullanan arkadaşlarımdan kulaklığı deneyenler baskı yapmadığını söylediler. Fakat kulaklık yastıklarının materyali 40 dakika gibi bir süre sonra kulağı ısıtmaya başlayan ve kulak çevresinde hafif terletme yapan cinsten. Aşırı rahatsız edici derecede yapmıyor, 2-3 saat aralıksız kullandığım çok oldu ama eksiler hanesine yazılması gerek. RS 160 modelinin ear pads dediğimiz yastık kısımları RS 170 ve 180 modellerininkiyle bire bir uyumlu ve bunlar Amazon'da 39 dolara ayrıca satılıyor. RS 180 modeli kumaş materyal kullandığı için terletme veya ısınma sorunu yapmıyor. Yastık kısımları yıprandığında basit bir şekilde kumaş olan modelle değiştirebilirsiniz.
Özetlemek gerekirse ben kulaklıktan oldukça memnunum. 10 üzerinden 9 almasının sebebi benim için biraz yetersiz bass vermesi ve ear padlerin kulağı ısıtan materyalden yapılmış olması. 750TL'ye değer mi derseniz bence değmez. Bana göre 400TL'ye kadar pişman olunmadan alınabiliecek bir kulaklık 🙂 İlk incelememdi, biraz uzun oldu kusura bakmayın. Bahsettiklerim konusunda değişen bir şeyler oldukça veya yeni durumlarla karşılaştıkça güncelleme yapacağım.
Her yıl PC Labs'ta yayınladığım yılın enleri yazımı artık site kapandığı için TeknoSeyir'e taşıdım. Tamamen kişisel seçimlerimden oluşan bu yazının kuralı şu. Maddelere itiraz etmek yerine, herkes kendi maddelerini yorumlara ekliyor. Listeye madde eklemek de serbest 🙂
2014'ün Trendleri:
Selfie
Bu yıl Türkçesi de özçekim olarak tescillenen selfie, 2014'ün trendiydi. O kadar ki daha iyi selfie çekmek için tasarlanmış telefonlarla tanıştık. HTC Desire Eye selfie kamerasını 13 MP'ye çıkartıp çekileni kör etme özelliğine sahip bir de flaş ekledi.
4K
Aslında 4K geçtiğimiz yıl gündeme geldi ancak 2014 yılında herkesin alacağı kadar ucuzladı. Yine de kaliteli bir HD TV'nin yerini alacak kadar olgunlaşmadı. Bunun da en önemli sebebi 4K içeriği 2014 yılında da göremeyişimiz. 2015 yılında 8K geliyor üstelik.
ALS buz kovası meydan okuması
ALS'ye dikkat çekmek gibi bir niyetle ortaya çıkan ama hızla oyuna dönüşerek amacından sapan kafadan aşağı bir kova buz dökme olayı, yılın ilk yarısında gündemden düşmedi. Şükür ki birileri bize bulaşmadan sona erdi. Her türlü sululuğa rağmen 100 milyon USD üzerinde bir para toplanabildi. Ki amaç da buz dökmek değil bağış yapmaktı zaten.
Drone kullanmak
Bir çeşit drone uçurmak yılın modası oldu. Hatta GoPro firması drone üretip satacağını açıkladı.
Flappy Bird
Yılın oyunlarından biri olan Flappy Bird, sinir bozucu olmasına rağmen yine yılın ilk yarısına damga vurdu ve yapımcısını zengin etti.
Yılın özçekimi: Bu
Yılın sosyal ağı: Instagram
Bu yıl Facebook ile ilgili her haber, gençlerin Facebook'tan sıkıldığı şeklindeydi. Yükselen sosyal ağ ise Instagram. Gerçi Instagram'ın da sahibinin Facebook olduğunu hatırlamak lazım. Pinterest de diğer yükselişte olan platform.
Yılın taksi ağı: Uber
Uber yurt dışında adından oldukça söz ettirdi. Bu yıl Türkiye'de de Black servisini hizmete soktu. BiTaksi'ye benzeyen uygulaması ile de genişletti.
Yılın yerli taksi ağı: BiTaksi
Uber gibi sistemlerin Türkiye'de uygulanmasının zor olacağını hep söyledik. Burada tutan uygulama ise mevcut taksileri kullanmanıza olanak sağlayan BiTaksi uygulaması. 17 Aralık'ta bedava taksi kampanyası ile epey ses getirdi.
Yılın şamaroğlanı: Sony
Playstation 4 haricinde Sony'den iyi haberler gelmedi. Hacklendikten sonra ortaya dökülenler de 2014'ü Sony'nin kabus yılı yaptı. The Interview ile de noktayı koydular derken, PSN'in servis dışı kalması ile çekilecek çileleri varmış dedirttiler. Yıl da henüz bitmedi üstelik.
Yılın global olayı: Uzay araştırmaları
NASA, ESA ve SpaceX bu yıl gündemi sürekli meşgul etmeyi başardı. Gerek Mars çalışmaları gerek kuyruklu yıldıza yapılan iniş gerekse Space X'in yeni uzay mekiği araştırmaları derken, 2014 uzay yılı oldu.
Yılın gerçek tehditi: Ebola
Ebola bu yıl kontrol altına alınamayan yayılma hızıyla korkuttu. 2014'ün son çeyreğinde gündemden düşer gibi olsa da tehlike geçmiş değil.
Yılın sanal tehditi: Bulut hizmetlerine yapılan saldırılar
Bulut hizmetlerini isteseniz de istemeseniz de bir şekilde kullanıyorsunuz. Hackerların yeni hedefi de bulut servisleri oldu. En büyük ses iCloud saldırı ile geldi.
Yılın felaket tellallığı: Yapay zeka hepimizi yok edecek
Elon Musk her hafta yapay zekanın bizi nasıl yok edeceğini açıkladı. Musk'ın açıklamalarında dikkat çekici olan şey, bahsedilen yapay zekayı henüz kimsenin görmediği. Yani şu an gözümüzün önünde olan robotlara ya da yapay zeka barındıran cihazlara bakıp 'bunlar mı bizi yok edecek?' diye düşünmemek gerek. Musk ve diğerleri bizim görmediğimiz çalışmaları görüp ona göre değerlendirme yapıyor. Dolayısıyla açıklamalarına kulak vermekte fayda var.
Yılın yükselen donanımları: Giyilebilir saat ve bantlar
Bu yıl giyilebilir cihazların yılı oldu ama hala alınacak çok yol var. Yerli firmalar bile sağlık bantlarını tanıttı.
Yılın mobil trendi: Kalp atış hızımız
Telefonları daha fazla büyütemeyen firmalar, ek özellik yarışında kalp atım hızını keşfetti. Adım saymanın sıradanlaşması ile bir sonraki adım olarak kalp atış hızımızı hedefleyen firmalar elbette sağlığımızı düşündüklerinden yapmadılar bunu. Yoksa mutlaka kalp atış hızını ölçmenin faydasından bir yerde bahsetmeleri gerekirdi. Ben hiç görmedim.
Yılın akıllı saati: Moto 360
Bizim de incelemesini yaptığımız Moto 360 bazı eksikleri ve pil ömrüne rağmen bu işin nasıl yapılması gerektiğinin en güzel örneği oldu.
Yılın kol bantı: Microsoft band
Henüz incelemedim ama potansiyel olarak aradığım her şeye sahip.
Yılın gündemden düşen yazılımı: Foursquare
Sizi bilmem ama Foursquare, Swarm olarak ikiye ayrıldıktan sonra bir daha ikisine de bakmadım. Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.
2015 yılında geleceği duyurulanlar: USB 3.1, Bluetooth 4.2 Directx 12, 8K TV, Windows 10
USB'nin ters takılma dönemi sona erecek, iki türlü de takılabilecek. Bluetooth cihazlar kendi başlarına internete girebilecek. Directx 12 ile ekran kartları işlemci limitine daha az takılacak. Windows 10'un başarılı olacağı bu yıl çıkan deneme sürümünden belli.
Yılın gizemi: TrueCrypt
Oldukça iyi bilinen şifreleme yazılımlarından TrueCrypt aniden kendini imha etti. Geliştiricileri artık güvenli olmadığını açıkladılar ama detay vermediler. Bu da işin arkasında bu tip yazılımlara açık kapı koyan ya da koydurmaya çalışan NSA'in olabileceği komplo teorilerini getirdi.
Yılın sahneden ayrılanları: Steve Ballmer ve Larry Ellison
Steve Ballmer bu yıl resmen Microsoft'tan ayrıldı ve yerine Satya Nadella geçti. Oracle CEO'su Larry Ellison da CEO pozisyonundan ayrıldı.
Yılın dünyadan ayrılanı: Oyun konsolunun mucidi Ralph baer
Yılın kaybolanı: Malezya uçağı 730
Malezya Hava Yolları'na ait uçak, Pekin'e giderken kayboldu ve hala bulunamadı. Dolayısıyla komplo üreticilerinin en çok konuştuğu konu oldu.
Yılın skandalı: Sony'nin hacklenmesi ve ortaya saçılan veriler
Sony'nin FBI'a göre Kuzey Kore tarafından hacklenmesinin ardından ele geçirilen bilgi ve belgeler hala sızıyor. Bunun sonuçlarından biri Interview filminin gösterime girmeden gündemden kalkması oldu. Hatta IMDB'de bu durum protesto edildi. Gösterime girmeyen filmin puanı 10. iCloud skandalı mı bu mu diye düşündüm ama Sony galip geldi.
Yılın donanım modifiyesi: Cisco Router modifikasyonu by NSA
Yılın Telefonu: Sony Xperia Z2
Geçtiğimiz yılı LG G2 ile geçirdikten sonra, bu yıl Sony Xperia Z2'ye geçtim. Z2'nin hemen her konuda G2'den üstün olduğunu söyleyebilirim. Ancak fiyatı alınabilir seviyelere anca düştü. Z2 varken Z3'e ekstra para vermenize gerek yok diyebilirim. G3 ise tam bir hayal kırıklığı idi. Note 4 yine senenin en iyi telefonlarından oldu. Edge ise gereksiz bir ürün gibi duruyor. HTC One M8'in fiyatı bir türlü düşmedi. 1800 lirada civarında dolaşıyor. Ama komik bir şekilde Desire Eye ondan bile pahalı.
Yılın fotoğraf makinesi: Sony A7 II
Sony'nin özellikle beş yönlü titreşim engelleme sistemi ile öne çıkan tam kare algılayıcılı yeni A7'si seneye bomba gibi düştü.
Yılın televizyonu: LG 55 inç Curved OLED
TeknoSeyir'de kullandığımız televizyon kendisi. Bu varken 4K TV'lere bakmam şahsen.
Yılın kaybolan markası:
Sony VAIO. Sony ile özdeşleşen VAIO satıldı.
Yılın upload hızı: 800kbps. İnanmayan şuradan ilgili maddeye baksın.
Biz bu yıl ofiste Uydunet'e geçerek TTNET'ten ve olmayan upload hızından kurtulduk
Yılın yükselen uygulaması:
Geçen yılın NSA skandallarından sonra bu yıl gizli mesajlaşmayı garanti eden uygulamalar öne çıktı. Confide, Telegram ve Bleep aklıma gelenler.
Yılın alım satımları:
Winamp, Radionomy'e satıldı ve yok olmaktan kurtuldu.
SanDisk, SSD firması Fusion-io'yu aldı.
Amazon, Twitch'i aldı.
Sony, VAIO'yu sattı. VAIO tek başına dönüşe hazırlanıyor.
Seagate, Sandforce'u aldı.
Apple, Beats'i aldı.
Facebook, WhatsApp'ı aldı.
Microsoft, Minecraft'ı aldı.
UL, Futuremark'ı aldı.
Google'a göre yılın Türkiye'de en çok aratılan başlıkları
1. Seçim Sonuçları
2. Dünya Kupası 2014
3. Soma
4. Flappy Bird
5. Kobani
6. IŞİD
7. ALS Hastalığı
8. Selfie
9. Torba Yasa
10. Gazze
Yılın bilim kurgu filmi: Interstellar
Bilgisayar destekli çok daha büyük filmler vardı ama Interstellar bu yılın filmiydi bence.
Yılın Teaser'ı: Star Wars Force Awakens
Yeni filmin teaser'ı epey tartışmaya neden oldu. Özellikle yeni ışın kılıcı tasarımı çok tartışıldı. Ancak genel olarak bir memnuniyet söz konusu.
Yılın multiplayer oyunu: Yine en çok Battlefielfd 4 oynadım.
Yılın single player oyunu: Shadow of Mordor
Bitirdiğim tek oyun. Nemesis sistemini oyun dünyasına armağan etti.
Yılın hayal kırıklığı oyunu: Battlefield Hardline ve Drive Club
Sadece demo oynamış olabiliriz ama o kadar sevilmedi ki firma 'yeniden yapıyoruz' anlamına gelen bir cümle kurdu. Drive Club ise konsol tarafındaki hayal kırıklığı oldu. Sorunları nedeni ile söz verilen özellikler çalışmadı.
Yılın rezil oyun firması: Ubisoft
Özellikle Assassin's Creed ile zirve yaptılar. Tarihte ilk defa bir oyun yamalanamadı ve yeniden indirtildi. 30 GB ile 'yama' rekoru kırıldı.
Yılın konsolu: Sony PlayStation 4
XBOX One hala kendini toparlayamadı. Oyunların özellikle daha düşük çözünürlüğe sahip olması sorunu bu yıl da çözülemedi.
Yılın oyun platformu: PC
Konsol oyunlarının ülkemizde oyunculara 'acaba bir böbrekle yaşanır mı?' diye hesap yatırmasına neden olacak kadar pahalı olması ve konsola özel oyunların azlığı, PC'yi diriltti. Dünya genelinde de PC satışları üreticileri memnun etti. Her ne kadar PC toplama konsoldan pahalıya da gelse, orijinal oyun alanlar oyun fiyatı ile amorti edebiliyor. Korsan kullananlar zaten sadece donanıma para veriyor. Ama onları saymıyoruz.
Yılın oyun tableti: NVIDIA Shield tablet.
NVIDIA K1'in gücü ve eklenen yazılımlar ile tam bir oyun tableti olmuş. Ülkemizde satılmıyor maalesef.
Bu yıl sevdiğim donanımlar:
Bu yıl kendime pek bir şey almadım. Ama elimden geçen donanımlara bakınca birkaç tanesini yazabilirim. AMD'nin FX işlemcileri oyun sistemi kurmak için idealmiş. Intel'den ucuz ama yeterince performanslı. Anakart tarafında AMD'nin Intel'den daha zayıf olduğunu gördüm. Orada tasarruf etmemek ve iyi bir anakart almak gerek. 256 GB SSD'lerin fiyatlarının daha da düşmesini bekliyordum ama olmadı. Dolar da coşunca yine 120 almak durumunda kaldık. Ekran kartı olarak AMD Radeon 280X hoşuma gitti. NVIDIA GTX 760 yerine alınabilir. GTX 970 ise 'coil whine' sorununu saymaz isek yüksek performans isteyenlerin çözümü oldu.
Kendime aldığım belki de tek kayda değer ürün Asus PB248Q oldu. yaklaşık sekiz yıl sonra kendime monitör aldım. 1920x1200 IPS panele sahip bu monitör, 24 inç monitörler arasında en iyilerinden biri. Tavsiye ederim. Logitech G502 de bozulan G9X'imin yerini aldı. Çok daha iyi bir fare.
Tablet olarak Nexus 7'ye devam ettim. G2 ve Xperia Z2'den sonra çok az kullanıyorum zaten. Yeni bir tablet ilgimi çekmiyor. Şu an daha çok akıllı kol bantı gibi giyilebilir ürünler ilgimi çekiyor. Intel'in SMS audio ile ürettiği kulaklıkla Jabra'nın benzer ürünü takip listemde.
DDR4 ile tanıştık ama alamadık. X99 platformuna takıldığından zaten alınabilir olmaktan uzak. Ama piyasada da az bulunuyor. Inte Haswell'lerini tazeledi ama güncellemeye değecek bir şey yok. Keza Z97 de öyle. Core M ilginç gibi ama ürünler 2015'e kaldı.
İncelemesini bizzat NVIDIA ofisinde yaptığım G-SYNC'i çok beğendim. Bu yıl AMD ile Freesync de gelecek. Monitör almak için bekleyen oyuncular 2015'te mutlu olacak. 2014 yılında sadece Asus'un süper pahalı monitörü ile sunulmuştu G-SYNC. Daha alınabilir modeller de geliyor. AMD için de yeni monitör gerekecek. Onlar da yolda.
Sizin de eklemek istedikleriniz varsa, buyrun bekliyoruz. Unuttuğum şeyler de olmuştur, hatırlatırsınız.
Gelecek yıl ile ilgili kısa tahminler
Şimdilik bu kadar. Listemi güncellemeye devam edeceğim.
Oyun Seyir de Euro Truck serimize devam ediyoruz. Yan koltuğumuz geniş. Hepinizi bekliyoruz. Çaylar Müsessesemizdendir 🙂
Konuğumuz Cevdet Acarsoy ile bu defa havacılığın tarihine dalıyoruz.
Meraklısına: Microsoft Flight Simulator X, Steam Edition ile geri dönüyor.
@leventp @gamsizm
Arkadaşlar, Osmanlıca meselesiyle ilgili tartışmaları buraya taşımayın lütfen. Komik de olsa, eğlenceli de olsa bu konudaki paylaşımlar görüldüğünde silinecektir. Herkesin görüşü kendisini bağlar, bunların tartışılacağı ortam burası değil.
o dust2 A plant sahnesini görünce oyuna giresim gelmedi 😀