Merhabalar,
Yaklaşık 2 ay Xiaomi mi5s kullandım, 15 gündür de HTC 10 kullanıyorum. Özet bir karşılaştırma ve kıyas yapmak isterim. Kullandım ve ne yaşadım paylaşacağım.
Mi5s yurtdışından geldi. 965 TL ödedim. Malum yolla kayıt yapılabiliyor. Türkiye'de ithalatçı satış fiyatı 1400 TL. Karşılaştırma yaparken 1400 TL üzerinden bakalım lütfen. Cihazın amiral gemisi gibi bir iddiası yok ama ileri seviyede ciddiye alınması gereken bir cihaz.
HTC 10'u 2250 TL'ye Hepsiburada'dan aldım. Siyahı 2800 TL. Çin ürünlerinde ali express'te bile renkler arası fark oluyor ama 2 dolar oluyor 3 dolar oluyor. Sebebini bilemedim. Zaten düz siyah sevmiyorum, o kadar para vermezdim.
Almadan birçok yerli inceleme sitesini ziyaret edip izledim, net söyliyim çoğu sallama. Sadece yazan teknik özellikleri anlatıp ellerinde biraz oynamışlar. En güzel inceleme net Teknoseyir, ama 15 gündür elimden düşürmediğim için en iyi kullanıcı incelemesi ve kıyas olacağını düşünüyorum.
Mi5s ve HTC 10 karşılaştırması özellik olarak aşağıdaki gibi. Tıklayıp görebilirsiniz. Excell koyamadığımdan en güzeli link.
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=7260&idPhone2=7884
HTC 10 parmak izinde Xiaomi Mi5s'den önde. Mi5s anında tanıyor sanıyordum(kağıt üstünde 0,002 saniye ultrasonik lafları palavra) ama HTC 10'dan sonra öyle olmadığını anladım, Iphone'dan da daha hızlı tanıyor ve açıyor ama! Aması var. Mi5s biraz daha yavaş olsa da parmak ıslak ya da kremli ise açıyor ama HTC 10 açmıyor. HTC 10 kuru parmakla lider 🙂 Bunu deneyen site olmamış nedense.
HTC 10 pili Xiaomi'den 200mah daha az ama 16gr daha ağır!? Neden bilmiyorum. 16gr ne olacak diyordum ben de ama kumaş pantolon giyiyorsanız Mi5s + 2 adet 1TL bozukluk taşıyorsunuz demektir. Cebinizi net sarkıtıyor. Bunu hiç düşünmemiştim, yaşayınca anladım, aklınızda olsun. Ekran süresi Mi5s'e göre düşük, yoğun kullanımda 12 saatte %15'e kadar düşüyor (oyun yok sadece mail ve foto, kulaklık için bluetooth o kadar )
Eve bir geldiniz acele çıkacaksınız el yüz yıkama, üst baş değişme vs hemen şarja bağlarsanız 30 dk'da Mi5s %80'i geçiyor. Ama HTC 10 %50'yi görmüyor (kendi şarj aletiyle) İkisi de Qualcomm 3. Neden bu kadar fark var anlamadım. Arabamda da orijinal qualcomm 3 şarjı kullanıyorum. Ampere programıyla yaptığım ölçümde Mi5s 2800 Mah üzeri şarj ederken HTC 10 1540Mah geçemedi. Mi5s'i uzun yolda taksam (istanbul-izmit) doluyordu telefon ama HTC 10 dol-mu-yor. Ülkedeki elektrik durumu malum eve gidince elektrik var mı belli olmaz, olaylar, terör, olağanüstü durumlar vs ben şarjımın 3'e 5'e düşmesini kabul etmiyorum, ofiste de doldururum, yolda da.
Oyun denedim hız farkı yok, ikisi de canavar. Günlük kullanımda kitleme yavaşlama vs ikisinde de olmuyor.
HTC 10 ekran çözünürlük vs kağıt üstünde yüksek ama o boyutta ekranda bir fark görünmüyor, oyunlarda da farkedilmiyor. Ekran otomatik parlaklık ayarı vasat. Gece ekrana bakayım deyince kör olabilirsiniz, çok geç kararıyor.
İncelemeler bluetooth 4.2 demiş geçmiş ama eski note 2'de çok ciddi sorun yaşamıştım. Bazı telefonlarda sorun olabiliyor. sennheiser cx 60, lg hb800 ve Samsung iconx ile denedim hiçbirinde sorun yok ve HTC 10 mesafe olarak Mi5s'ten net önde (hani ikisi de 4.2 idi?) Öte yandan ses çipi bluetooth'ta da fark ediyor deniyor ama kulaklıkta bir fark yok, seviye ve ses detayı aynı.
HTC 10 içinden çıkan kulaklık gerçekten çok iyi ama 250 TL'lik filan değil 🙂 Yemesinler bizi, nette küçük bir araştırmayla bulabiliyorsunuz. Spor yaparken Sansa Clip + Fioo e06 kulaklık amfisi kullanıyorum(hiçbir telefon yaklaşamaz yanına) HTC ses seviyesi olarak (bass hariç) amfili kulaklık kadar ses veriyor. Ses netliğinde de ve detaylarda (flac denedim) kesinlikle kusursuz. Bazı video inceleme siteleri telefonda hifi mi olur demişler ama net yazıyorum çok büyük fark var hem kulaklık amfili sistemimle hem de evdeki Teac'la. Ciddi çok şaşırdım. Kulaklık takınca ince ayarlar da yapıyor ve konunun ne kadar ciddiye alındığını farkediyorsunuz. Audio'nun hakkını çok iyi veriyor. Mi5s vasatın altında kalıyor.
Ön kameradaki ois gerçekten işe yarıyor. Mi5s gibi suratı fondötenleyip boyamıyor. Gece de performansı çok yüksek, düşük ışıkta da. Bazı siteler vloggelar için demiş de vlogger nedir arkadaşım 🙂 Milyonların izlediği kanallar zaten ön kamerayla değil profesyonel kamerayla çekiliyor, pazarlama saçmalıklarına kanmayın.
Arka kamera keza 4 4'lük. Ois arkada da var. Performansı iyi ama kusursuz değil. S7'nin gerisinde ama 1 tık gerisindedir en fazla. Dünya kadar inceleme var. İsterseniz s7 alın ama arada ciddi fiyat farkı var. RAW daha iyi demiş teknoseyir. Denemedim, uğraşmam da. SLR'yi de raw belasından bıraktım. Madem raw çok iyi çekiyor jpegi de ona göre düzeltebilir ama yapamıyor nedense.
Sesi flac dinle (min 20 mb) fotoyu raw çek (onlarca mb) e be kardeşim bellek niye 32Gb? Ek kart takılabilyor ama masraf. Bu kadar para verip bir de kart ayrıca mı alacağız? Öte yandan mi5s 64gb. Yeterli. Ama onda da bellek artamıyor.
Ses çıkışı çok iyi ama girişi de mükemmel. Kamerada bununla ilgili menü var. Ses kaydında ekstra kalite ve performans alıyorunuz. Ama bulabilirseniz! En basit ayarlar için bile netten araştırıp duruyorsunuz. Ara yüz rezalet. Saç baş yolduruyor. Ya bunu ne akla hizmet buraya saklamışlar bu niye yok diyeceğiniz birçok şeyle karşılaşacaksınız, şaşırmayın. Hele telefon rehberi, son arananları bulma araba kullanıyorsanız kaza bile yaptırır. ciddi sıkıntılı. Rehberde sık kullanılanlara bir numara ekle diyorum 1 sayfa yazı çıkıyor, ne diyosun olm ekle geç işte!! bunu bile bulana kadar ciddi zahmet çektim.
Bildirim çubuğu kifayetsiz, tek bakışta anlaşılmıyor.
Galeri yok galeri!! Hello?!?! Ya google drive'a atıyor buluttan yüklüyo teknoloji vs diyen arkadaşları whatsapp'a foto yüklemeye beklerim 🙂 Vlogger telefonu ya, iyi olmuş galeri olmadığı.
Mi5s'de otomatik olarak tüm görüşmeler kaydediliyor ki yol tarifi, sipariş vs yoldaysanız not alamıyorsanız hayat kurtarıyor. HTC 10'da bu yok. E kardeşim indir bişey kullan google play'den demeyin. 4 yıldız üzeri bir çok program denedim ses kralı HTC 10 görüşmeleri kayıt edemiyor. Yapılan kayıtlar duyulmuyor, anlaşılmıyor.
Tip konusu tartışılır girmek istemiyorum ama HTC herkeste yok öyle bir avantajınız var. Öte yandan mi5s metali ve işçiliği kesinlikle HTC 10'un gerisinde kalmıyor.
HTC 10'da konuşmalar çok net. Açık ara iyi. Ama zil sesi biraz düşük (ses devi diyorsun sesi çıkmıyor) O kadar para verirsem eleştiririm kusura bakmayın.
Servis konusu bir kenara ekran kırılırsa ali express'ten 120 TL'ye geliyor. Herhangi bir telefoncu takabilir çok kolay. Pil bozulursa vs de yaklaşık 40 TL. Takması basit. HTC'10'da pil(orjinal) 12 sterline buldum ama anakartın altında pil. Herkes takamaz. Servis acımaz haberiniz olsun 😉 Başkasına da taktıramazsınız. Videoları internette mevcut, çok ince işçilik istiyor.
Kim için:
Beyaz yaka kadınsanız, farklı olmak bir cihaz kullanmış olmak için alabilir, serviste uçakta çok kaliteli müzik dinleyebilir 10 numara foto çekebilir, çantanızda taşıyabilirsiniz(kadın olsam kesin alırdım)
Takım elbise cebinde zorlanıyorum yanlış seçim yapmışım benim hatam. Aldık artık kullanacağız. Kotla, montla vs de farklı olmak için alınabilir. Arayüzle başarılar dilerim 🙂
Son söz: Xiaomi'nin nasıl dünyada 5. üretici olduğunu, HTC'nin neden ilk 10'a giremediğini çok iyi anlıyorsunuz. Metali işleme derseniz xiaomi eksiği yok. Arayüz çok önde. HTC amiral dediği 2016 nisanda çıkardığı cihaza hala 7.0 vermemişken Xiaomi çarşaf çarşaf güncelleme gönderiyor, şarjı çok daha iyi. Kamerayı düzeltir bir de ses çipini hallederse hepsini gömer ama o zaman da bu fiyata bulamazsınız.
HTC kamera ve ses amenna ama fiyatı da 2 tane Mi5s parası..
Sevgiler..
Farklı farklı yıllarda yapılan petrol bulduk, doğalgaz bulduk haberleri gibiymiş.
Hepsine cevap vereyim, bu alanlarla ilgili olmayan kişilerin düşebileceği bazı hatalara düşmüşsünüz.
1- "bu arada irtifa testleri haberleri var. Rekor haberleri var vs. Testler devam ediyor diyor. 2020'de seri üretime geçildiyse hala ne testi olabilir?"
Bu motorun kullanıldığı ilk drone ANKA-S. Onun maksimum irtifası 30.000 feet. Daha sonra bu motor Aksungur ile denenmeye başlandı. Aksungur 40.000 feet üstüne çıkabilen bir cihaz, ANKA ile çıkamayacağınız irtifalara çıkmak mümkün olduğundan irtifa testleri devam etti. İrtifa testleri zaten maksimum çıkabileceği yükseklik kadar, o yükselikte motor verimini ölçmek amacıyla da yapılır. Bugün 40.000 feet'te 30 saat denediğiniz motoru, gelecek sene 35.000 feet'te 35 saat deneyerek farklı veriler alırsınız. Buna ek olarak ANKA düşük hacmi nedeniyle bu motorun uzun süreli kullanımlarına izin vermiyordu. Geçen ay bu motor ilk defa 41 saat denenebildi örnek olarak. https://tolgaozbek.com/haberler/iha/aksungur-teinin-pd170-motoruyla-41-saat-uctu/
2- "E ilk seri üretim 2020 idi hani? Nasıl oluyor? Haber 2023e ait?"
İlk seri üretim siparişi tamamlanmış diyor. 2020'de verilen 60 adetlik siparişin tamamlanması 2023'ü bulmuş ve ilk parti bitmiş anlamında.
3- "Uçaksan'ın patronuna neden PD 170 kullanmıyorsunuz diye sorunca "testleri bitmedi hala sertifika alamadı, yerli kullanmayı çok isterdik" diyor."
Sivil kullanım sertifikasyonları ve askeri kullanım çok farlı. Üstelik bu motor askeri drone'da kullanılıyor, insanlı bir araçta değil. Büyük ihtimal hiç bir zaman sertifika almayacak çünkü gerek yok.
4- "Motoru sadece yerli İha sistemleri kullanıyor. E güzel, dışarı para gitmiyor diyeceğim de bu projenin maliyeti ne? Bulamadım. Centurion gibi benzerleri 89 bin $gözüküyor. Kaç para harcadık da ne tasarruf ettik?"
Almanya, Türkiye'ye çok ciddi ambargo uyguluyor. Kendi motorumuz olmasa o drone'lar kalkmaz, Altay tankında olduğu gibi motorsuz kalır ve projeler inanılmaz uzardı. Buna ek olarak Alman malı bir motoru kullanırsanız, ANKA, AKSUNGUR, Akıncı veya TB-3 satmak isterseniz Almanya'dan izin almanız gerekir. Almanya dediğimiz ülke savaş öncesi Ukrayna'ya TB-2 satışına bile ağlamış bir yer, Alman motorlarıyla hiç bir yere satamazdık. Olaya sadece maddi yönden baksak bile yerli motor sayesinde milyar dolarlar kazanılıyor.
5- "İhracat başarısı videoları geldi. Nereye ihraç etti belirtmiyor. Sadece 2,1lt dizel motora "yüksek teknoloji" diyor, inşallahlı maşallahlı bir video."
ANKA ve AKSUNGUR ihraç ettiğimiz her ülkeye bu motor ihraç edilmiş oluyor.
Anka'nın ilk motoru Thielert Centurion 2.0S sivilde kullanılmıyormuş ama sertifikaları var.
Avrupa Birliği (EASA)
Amerika Birleşik Devletleri (FAA)
Kanada (Uçuş)
Brezilya (ANAC)
Avustralya (CASA)
Yeni Zelanda (CAA)
Güney Afrika (SACAA)
AI-450T Ukrayna motoru da sivilde kullanılmıyor ama sertifikaları var.
PD 170 için 2024 Şubat ayında EASA sertifika verdi haberi var(yeni) "zaten gerek yok" ise niye veriyor o zaman?
- M.Akşit videoda "motorun" ihracatını ve teslimatını yaptıklarını ifade ediyor. Böyle bir haber varsa nereye sattığını neden söylemez ki insan? Niye hiçbir kaynakta yok?
Sizin "iyi iniyetle" yorumladığınız gibi Anka sattık o da içinde gitti demiyor.
https://www.youtube.com/watch?v=1KqHKG_DdJA
İçinde gitse bile 170hp motorla milyarlarca dolar olarak belirttiğiniz hesabı nasıl yapıyorsunuz?
Biraz araştırıp bu verilere ulaşamamış olmanıza sevindim. Keşke daha çok gizleseler. F16nın, F35in ya da GE f110un hangi ülkeye net kaç liraya satıldığı verisini bulabilir misiniz?
@ozeba Siz BMC'ye var olan tankı yapsın diye verilen teşvikler ne oldu bulun ben size bulurum F16 kaça satıldığını.