Mesela Piano in Blue diye bi vst(kontakt müzik aleti diyelim) var ve sitesinde demişki

TECHNICAL SPECIFICATIONS
Kontakt FULL 4.2.4 or higher required
~300mb of RAM per microphone loaded (~900mb for all 3)
~11gb of Harddrive Space Required
Windows 7/8, OS 10.6.8+PC: Intel i5 2ghz+ (or equivalent) is reccomended
MAC: 2008, Quad-Core 2ghz+ is reccomended
7200rpm drive is required

benim pcde bunlar yok mu neden kasıyor bende

hp pavilion g6 1215st, ve bunu çalarken cızırdıyor kontakt ayarlarıyla mı ilgili acaba?
http://cinesamples.com/product/piano-in-blue

Bu programın işgörürlüğüne inan kani olsam ama olamıyorum . piyanolar çok kalite ses veriyor ama birtakım arızalar var benim donanaımım mı yetmiyor nedir yani @iyiinsan @pressstartjunkie

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 26
  • Obi Van Koyvergitsinabi @pressstartjunkie

    @antikapitalist konu çok dağılmış.
    - Senin amacın tam olarak piyano çalar gibi oturup oynamaksa eğer, referans monitörünü şimdilik rafa kaldırıyorsun. 2500-3500 liranın altında alacağın tüm referans monitörleri çöp. Bu bütçelere çıksan da kullanacağın ortamın akustik düzenlemesi olmadığı için zaten verim alamazsın. Zaten sanal enstrüman duymak için referans monitörü de alınmaz... Çok istiyorsan kulaklığa yürü abicim, senin ilacın kulaklık.
    - Sistemin de yeterli ama ses kartın şu an en zayıf halka gibi görünüyor. 2.el falan bir m-audio kart al şimdilik, günü kurtar. Zaten ilerletirsen onu da değiştireceksin, yine satarsın rahatlıkla. sahibinden.com'a bak.
    - Makinene cubase indirip kur. kontakt'i onun içinden çalıştır. Kaydetme şansın da olsun. Benim yıllar oldu cubase'i görmeyeli ama iyi bir referans noktası oluyor, diğer yazılımlara geçtiğinde de pek yabancılık çekmezsin.
    - Cubase'in içinden de latency ayarlarını değiştirerek test et, belki sıkıntını çözer.
    - "Şu an bütçem yok, bu haliyle çözmem lazım" dersen o zaman kontakt'i falan bırak, daha yükte hafif, cubase'in kendi vsti'larına da bak.Ses olarak pek tatmin edici değillerdir ama mididen iyidir, yine gününü kurtarır.

    • LOOP @loop

      @pressstartjunkie olay yorum bu çok teşekkür ediyorum, ben bu sanal enstruman piyasasına yeni bakıyorum açıkçası ve şaşırıyorum ne kadar çok enstruman vsti dedikleri şeyden var kimileri çok pahalı kimileri bedava v.s.
      ama bende audiophile likmi diyorlar nedir işte ondan biraz olacakki tatmin olamıyorum mesela şuan elimdeki md700 isimli şu elektronik piyanolarla(2500TL civarı)la aynı sesi veren bir alet var, ilk zamanlar iyi gibiydi ama şimdi sesi çok midi geliyor nasıl diyeyim iyi değil işte... Ama şu kontaktta alicia keys adli vsti yi açıp çalınca ses olarak baya üstün geliyor(zira öyle olması normal çünkü ses örnekleri üzreinden çalışıyor midi değil anladığım kadarıyla 6 gb lık bir kayıt haznesi var bir grand piyanoyu alıp her tuşu ayrı ayrı kaydetmişler ben de her dokunuşumda o kayıtları duyuyorum dolayısıyla ses olarak bu beni cezbediyor ve bunu kullanıp kayıtlarımı bunla almayı yeğliyorum.
      O yüzden dijital piyano alırken ki almam gerek(hammer action için, orgla bu iş olmaz) midi çıkışının olup olmamasına dikkat edeceğim çoğu modelde var zaten.

  • Obi Van Koyvergitsinabi @pressstartjunkie

    @antikapitalist Alicia keys benim de albüm işleri için kullandığım sanal enstrümanlardan. Ama bu sanal enstrümanlar her bir tuşa bastığında, o tuşun ses dosyası çabucak geri çağrılıyor olduğu için, açtığında kendini direkt ramlere yüklüyor. Yani Alicia keys kullanıyorsan biraz performans için 8gb raminin olması iyi olacaktır.
    Zaten bir süredir iş öyle bir noktaya geldi ki, iyi bir laptop ve midi klavye klavyecilerin can damarı oldu.Yani Medeliymiş falanmış, bunlar midi klavye gibi kullanılmaya başlandı. Ama hammer action konusunda sadece piano çalmayacaksan iyi karar ver, çünkü misal yaylıları çalarken, ya da klavyeyle bass çalarken hammer action bende biraz sıkıntı yaratıyor. Yine M-audio'nun Axiom serisi var, fırsat bulursan bir onların tuşesine de bak. Hammer action gibi değil ama org gibi de değil. 🙂 Ben bunun için 2 ayrı klavye kullanıyorum. Birisi hammer ama diğerleri normal sünger tuşe. 🙂
    Kontaktte dediğim gibi bir host aplikasyon. Yani onu hem standalone olarak hem de cubase (sequencer) içinden çalıştırabilirsin. Cubase'in içinden açarsan, ayrıca çaldıklarını kayıtta edebilirsin, üst üste kanal kayıtlar da alabilirsin. Ama o ses kartı değişmeli, yoksa olmaz.

    • LOOP @loop

      @pressstartjunkie zaten bu pc yetmiyor bana( bu arada aliciaya kıl payı yetiyor problem yok ama şu üstteki resmini paylaştığım piyanoda bi tıkanmalar bişeyler oldu artık orası pcden mi yyoksa ses kartından mı kestiremiyorum);
      video işleriylede ilgilendiğimden 4 gb ramin artması şart after efkt kullanmak işkence oluyor yüksek çözünürlüklerde...

      O dediğin konuda en doğrusu iki ayrı klavye kullanmak zaten; ben piyanoya odaklanmak istediğimden(parmaklar gelişmiyor) ağır tuşlu bir hammer action alacağım,

      Bu arada bu bazı piyanolarda ağırlık ayarlı filan yazıyor acaba ondan kastı bildiğimiz hammer actionu iptal edebilen klavyelermi , eğer öyle bişeyse daha da güzel olabilir 🙂

  • LOOP @loop

    @pressstartjunkie bu arada sizide takip etmek isterim, albüm işleri filan derken ne ile meşgulsünüz bahsederseniz sevinirim.

  • LOOP @loop

    @iyiinsan 'lara ihtiyaç var siizn yorumlar da değerli bak yine bilmediğim programalr "Garageband/Logic/Mainstage" diyor yaw amma çok eleman program varmış hufffffff

rspirit paylaştı.
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Creative Hitz MA2400 Kafa Üstü Kulaklık İncelemesi

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda kardeşlerime almış olduğum Creative marka Hitz MA2400 model kulak üstü kulaklığı hakkında kullanım deneyimlerimi aktaracağım.

Creative Hitz MA2400  teknik özellikleri;

  • Kulaklık Tipi: Kulak üstü, Stereo
  • Sürücü: 34mm, Neodymium
  • Frekans Aralığı: 15-20.000Hz
  • Empedans(OHM): 32 ohm
  • Mikrofon: Var (Tek tuş)
  • Kablo: Düz tipte tek kablo, 1.2 metre
  • Jak: 3.5mm L tipinde(4 Konnektörlü, Altın kaplamalı)
  • Ağırlık: 140gr
  • Renk: Beyaz, Siyah, Kırmızı, Yeşil

İlk olarak, kolay bir şekilde değineceğim malzeme kalitesi ve kulaklığın yapısından söz edeceğim.

Kulaklık kafa üstü yapısında ve oldukça kompact boyutlarda. Plastik yapıdaki kulaklığın, taç kısımı metal ve plastik malzemeden üretilmiş. Metal malzeme kullanılması sağlam ve güvenilir olmuş. Taç kısmı tırtıklı ayarlanabilir yapısı sert olmuş. Taç kısmının tepe tarafında üst kısmı suni deri iç taraf ise basit bir süngerli bez yapıda. Bu sayede kulaklık kafanızın üzerinde rahatsız edecek bir şekilde baskı kurmuyor. Ayrıca kulaklığın taç yapısı dar yapılmış.

Sürücülerin yer aldığı kısımda dış taraf üçgensi, iç taraf yuvarlak yapıda. Alt tarafın gri metalik boyalı üst tarafın ise parlak yapıda plastik malzeme olaması görünümü güçlendirmiş. Creative logosu da güzel bir şekilde  beyaz renkli olarak  yerleştirilmiş. Kulaklığın sürücü kısımları içe yaklaşık 10-15 derece, dışa ise 90 derece dönebilmekte.Bu sayede kulağınızda duruşunu rahatlıkla ayarlayabiliyorsunuz. Ama içe doğru katlanabilir bir yapıda olmadığında çantada çok yer kaplıyor. Pedlerin süngerleri yumuşak yapıda ve kullanılan suni deri sert, sağlam yapıda.

Kulaklığın kablosu düz yapıda ve kulaklığın sol sürücüsünden çıkmakta. Kablo düz yapıda ve kolay kolay karışmıyor. Kablosunun üzerinde ağzınıza denk gelecek şekilde mikrofon parçası ve göğsünüze gelecek şekilde üzerinde ses açma kapama ve kontrol butonun yer aldığı kısım bulunuyor.  Ses kontrol kısmı sürgülü yapıda. Yukarı doğru sürdüğünüzde ses açılıyor, aşağıya doğru sürdüğünüzde ses kısılıyor ve sonunda kapanıyor. Ama bu kontrol telefon üzerinden değil, kulaklık içinde yapılıyor.Sürgülü yapıdan dolayı telefondaki bir sonraki ve önceki paçaya geçme jestlerinden yararlanamıyorsunuz. Bu kısımda yer alan kontrol tuşu ise çağrı cevaplama veya kapatma yada müzik dinlerken durdur onat olarak işlev görüyor. Bu kontrol ve mikrofon kısmını kablo birleşim kısmının düz yapıda olaması sebebiyle, bilgisayarda kullanırken bu kısımlar masanın kenarına rahatlıkla takılıyor ve rahatsız ediyor.

Kulaklığın genel olarak  malzeme kalitesini ve yapısını beğendim. Süz ve tek tarafta yer alan kablo kullanımda kolaylık sağlıyor. Ses kontrol tuşunun sürgülü yapıda olaması çok hoşuma gitti. Tasarımsal açıdan da güzel görünmekte. Ped kısımlarının düz yapıda olması kullanımı kolaylaştırmış. Ama uzun kullanımda terletiyor. Sony MDR-ZX310APW' e göre kulaklık yapı ve malzeme kalitesi olarak çok daha iyi. Hitz MA2400'da, Sony benzeri katlanabilir yapıda olsaydı taşıması daha kolay olurdu.

Kualklık ses kalitesi olarak beni tatmin etti. Yer aldığı fiyat kategorisine göre, benzer fiyatta kullandığım diğer modellerden oldukça iyi. Ses dengesini, bas şiddetini iyi buldum. Genelde rock parçalar dinlerim. Ses kalitesini ve zenginliğini beğendim. Sony MDR-ZX310APW' e  göre sesi hem daha şiddetli hemde daha  zengin. ama kulaklık yapısından dolaya dışarı çok ses vermekte. Mikrofon kalitesi de oldukça iyi. Görüşmelerim sırasında sorunsuz bir şekilde kaliteli olarak karşı tarafa aktardı.

 Artıları:

  • Tasırım, malzeme kalitesi
  • Ses kalitesi
  • L konnektör ve düz kablo yapısı

 Eksileri:

  • Mikrofon ve kontrol kısmını düz yapıda olması.
  • Katlanabilir yapıda olmaması

Kulaklığı, 100TL aştı fiyatta kafa üstü kulaklık arayanlara rahatlıkla tavsiye ederim.

*Testlerimi HTC Desire 828 ve Monster Abra V1.5 Notebook ile gerçekleştirdim.

 

#İnceleme #Kulaklık #Kulaküstükulaklık #Ses #Creative #Hitz #MA2400

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Sony MDR-ZX310APW ve ZX110APP kulaklık incelemesi ve karşılaştırması

Merhaba arkadaşlar, bu yazımda kardeşlerime almış olduğum Sony marka MDR-ZX310APW ve MDR-ZX110APP model kulaklıkların kullanım deneyimlerimi aktaracağım.

MDR-ZX310APW teknik özellikleri;

 

  • Kulaklık Tipi: Kulak üstü, Katlanabilir.
  • Sürücü: 30mm Dome Tipi
  • Kapasite: 1000mW
  • Frekans Aralığı: 10-24.000Hz
  • Hassaslık(DB/MW): 98 dB/mW
  • Empedans(OHM: 24 ohm(1KHz)
  • Mikrofon: Var (Tek tuş)
  • Kablo: Y tipi, 1.2 metre
  • Jak: 3.5mm L tipinde, 4 Konnektörlü, Altınkaplamalı
  • Ağırlık: 125gr(Kablosuz)
  • Renk: Pembe, Beyaz, Siyah

MDR-ZX110APW teknik özellikleri;

  • Kulaklık Tipi: Kulak üstü, Katlanabilir.
  • Sürücü: 30mm Dome Tipi
  • Kapasite: 1000mW
  • Frekans Aralığı: 12-22.000Hz
  • Hassaslık(DB/MW): 98 dB/mW
  • Empedans(OHM: 24 ohm(1KHz)
  • Mikrofon: Var (Tek tuş)
  • Kablo: Y tipi, 1.2 metre
  • Jak: 3.5mm L tipinde, 4 Konnektörlü, Altınkaplamalı
  • Ağırlık: 120gr(Kablosuz)
  • Renk: Kırmızı, Mavi, Beyaz, Siyah

İlk önce malzeme kalitelerine değinmek gerekirse, her iki modelde plastik ve benzer yapıda.Aynı tip kablo ile gelen kulaklıkların katlama mekanizması, çapraz açılık kapanan tek yönlü plastik menteşe sahip. Kulaklığın sürücülerini tek bir harekette katlaya biliyorsunuz. Menteşelerin plastik olmasından dolayı bana pek uzun ömürlü görünmedi.Kabloları çiftli yapıda ve her bir sürücüye ayrı ayrı gidiyor. Y tipi kablonun ayrım kısmında plastik sabit parça yer alıyor. Ayrım kısmından sürücüye uzana kablo uzunluğu 45cm. Mikrofon sol kabloda yer alıyor ve üzerinde bir adet tuş bulunmakta. Bu tuş ile gelen çağrılara cevap verebilir veya müzik dinlerken tek basışta play/stop, çift basışta bir sonraki şarkıya geçebilirsiniz. Kulaklıkların jak tipleri de aynı. 4 konnektörlü jakları altın kaplama ve kısa L tipinde. Kısa ve L tipinde olmasının yararı, hem çok yer kaplamıyor hemde kabloda gerilme olmadığından daha dayanıklı olmakta.

Kulaklıkların tasarımsal açıdan tek farkları sürücü üzerindeki dış kısmın yapısı ve iç taraftaki deri malzeme. MDR-ZX110APW modelinde iç kısımda yumuşak gevşek dikilmiş, ince deri kullanılıyor. Dış kapağı ise kulaklıkla aynı renkte ve düz plastik yapıda. MDR-ZX310APW modelinde ise kulaklığın iç kısmında daha kalın, düz dikilmiş bir deri malzeme kullanılmış. MDR-ZX310APW dış tarafında ise metalik görünümlü renkli plastik kapak kullanılmış. Bu kapağın dokusu iç içe girmiş halkalar yapsın da, tırtıklı. Her iki modelde de kulaklıkların sürücü kısmı dikine yaklaşık 30-35 derece hareket edebilmekte. Denemelerim sırasında her iki modelde benzer konfor sundu. Ama MDR-ZX310APW modelinin deri malzemesi daha sağlam durmakta ve daha uzun ömürlü duracaktır. Metalik dokulu gümüş kapakta tasarımı dahada güçlendiriyor.

Kullanım deneyimlerime değinmek gerekirse, her iki modelde benzer ses karakteristiği sunuyor. Aynı ses şiddeti sunan kulaklıkların yalıtımı da aynı düzeyde. Normal boyutlarda bir kulağa sahip olan biri olarak her iki kulaklıktada, son ses seviyesinde dışarıdaki konuşmaları duymuyorsunuz. Ses kaliteleri ise her iki model de dengeli ses sunmakta. Yani aşırı bas ve tiz ses vermiyorlar. Aralarındaki ses farkına değinirsek,  üst model olan MDR-ZX310APW, ses detayı olarak bir tık üste yer alıyor.  MDR-ZX310APW modelinde arka plandaki sesler daha zengin, anlaşılır gelmekte. Mikrofon kaliteleri ise aynı. Konuşmalarım sırasında, karşı tarafa sesimi oldukça iyi bir şekilde ilettiler.

Her iki kulaklıkta IOS, Android, WindowsPhone ve Blackberry cihazlarla uyumlu, sorunsuz çalışmakta. Ben her iki kulaklık modeli arasında, hem tasarım hemde ses zenginliği olarak üst model olan MDR-ZX310APW'yi tavsiye ederim. Aralarında çok büyük fiyat farkı bulunmuyor.

*Testlerimi HTC Desire 828 ve Monster Abra V1.5 Notebook ile gerçekleştirdim

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Aliexpress platformunda bir satıcıya soru sordum bu ürünü kargolamada değişik yöntem yaparmısın sizden iyi fiyata veren yok dedim şu trajikomik olay oldu 🙂

Dediki saol dedi türkler görüp alacaktı dedi fiyata hemen ayar çekiyorum türkler alamasın uğraşamam onlarla diye dikkatin için teşekkür ederim dedi istersen sana indirim çeki vereyim bunu bildirdiğin için dedi 😂

BeğenFavori PaylaşYorum yap
rspirit paylaştı.

Süper 😀 Teknolojilerini kullandığımız Güney Koreli Türk kardeşimiz çok güzel anlatmış tecrübelerini.

https://www.youtube.com/watch?v=g7SQJ_5hjZ0

NASIL - Türkiye'de yabancı olmak? (İlk bölüm)

Deneme. BANA ŞU ANA KADAR SORDUĞUNUZ SORUYA ARTIK BURADAN CEVAPLIYORUM. İstediğiniz yorumu yazıp ikinci bölümü renklendirin beğendiyseniz paylaşın! Takip et :...
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Teknosadan 5 liraya ( 2 tanesi 10 lira )aldığım vestel wifi alıcılar geldi 😀 aslında wifi alıcıya ihtiyacım yok ama yanında verilen usb uzatma kabloları oldukça kaliteli, hemde baya bir kaliteli

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 8

1500 civarına -8GBRamli veya sonradan 4x2 olan- alınabilecek en iyi Notebook nedir?

edit: cümle biraz bozuk oldu, bunun için kusra bakmayın.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

1500 liralik laptop ozelliklerinden 1000 liralik kasa+ 300 liralik monitor +isletim sistemi kat kat daha iyi oluyor. 15 inche bagli kalmiyosun hem de

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 5 / 9
  • rspirit @rspirit

    Ekran çözünürlüğünüde unutmamak lazım 🙂

  • Batuhan Bengü @benx

    ihtiyaca göre değişir. kendi durumun için haklısın

  • arandur @arandur

    Aslında evde sabit masaüstü olacak, mobiliteyi de tablet ve akıllı telefon ile sağlayacaksın, bence en güzeli bu.

  • Rasko @rasko

    Sürekli yer değiştirmesem 1 dakika durmam laptopta. Derdi bitmiyor, tozlanmasıydı, ısınmasıydı. Hele ki bazı modeller daha kötü tasarlanmış oluyor 3-4 ayda bir açıp temizle işin yoksa (benim eski samsung gibi). Alınırken yüksek paraya düşük donanım alıyorsun, e 2 sene sonra yetmemeye başlayınca "açayım da ekran kartını değişeyim" lüxün yok. Bataryası ölüyor mobilitenin anlamı kalmıyor vs. vs. diye uzar gider liste. Sırf mobilite için bir sürü sıkıntıya katlanıyoruz ama şimdi akıllı telefonlar yaygınlaştı, eskisi kadar sırtımda taşımıyorum koca laptopu, bir çok zaman tlefon işimi görüyor. Onun için masaüstü bütçesi oluşturmaya başladım bile, Önümüzdeki sene içinde sabit bir yerim de olacak inşallah, kurarım kız gibi bir masaüstü 😀