#KonuDışı

Konumuz : Kilo Vermek

Beyler 10 günde 139 kilodan 136 kiloya düştüm. Çok da kararlıyım. 1 yıl boyunca bu tempoya devam edersem neler olur çok merak ediyorum. Hedefim 90. Bu durum burada kalsın seneye yine hortlatırım 😀

Ekmeği tamamen kestim. Hiç ekmek yemiyorum. Tereyağlı yumurtayı bile ekmeksiz yiyorum artık ki eskiden olsa imkan yok derdim.

Önceleri şeker krizine de girerdim. Kriz derken canım acayip şekerli şeyler çekerdi. Çikolata abur cubur ve benzeri şeyler. Artık o da azaldı. Neredeyse canım hiç şeker istemiyor. Çok ilginç. Kilo vermek psikolojik, önce beyinde biter derlerdi de inanmazdım. Şekere düşman oldum resmen. 15 gündür yapay şekerli, ambalajlı hiçbir şey yemedim. Canım çok isterse kuru üzüm yiyorum fındık eşliğinde.

Günde en az 8000 adım atmaya çalışıyorum. Arabayı hayatımdan çıkardım. Her yere yürüyerek gidiyorum artık. Bazen 12-13000 adım attığım da oluyor ama yedi binin altına düşmedim hiç.

Karbonhidrat da gerekli, biliyorum. Pilav yiyorum. Fakat pirinç pilavının da yenmemesi gerektiğini biliyorum. Onun yerine bulgur tercih ediyorum tabi ama pilav da yemezsem ne yiyeceğim 😀

Bunun dışında neler yapabilirim? Ek bir spor yapmıyorum yürüyüş dışında. Kalori girdisini de önemli ölçüde azalttım. Eskiden yarım kilo baklava yiyebilirdim yanında kolayla. Şimdi düşününce büyük düşmanlık etmişim kendime.

Siz neler yapıyorsunuz? Var mı tavsiyede bulunacak olan, şunu yanlış yapıyorsun ya da şunlar doğru, bunları da yap diyen?

BeğenFavori PaylaşYorum yap