Neleri korsan kullanıyorsunuz?
Teknoseyir gündemi
#wolverine#TeknoYardım#Samsung#klima#Laufey#ff0000#bixby#yaz#Derindondurucu#Computex2026#ControlResonantSon bir saat içinde 191 ziyaretçi, 12 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
- © 2026 TeknoSeyir
- Hakkımızda
- İletişim
- Kullanım Koşulları
- Gizlilik Politikası
- Sosyal Ağ Kuralları
- RAM desteği bilendenal.com tarafından sağlanmaktadır.
- Sunucu desteği DGN Teknoloji tarafından
sağlanmaktadır.
Android'te parali olan uygulamalarin bir cogunu.
IDM 🙁 Nedense bir türlü onu alacak parayı bulamıyorum 😀
@brave Abi 142 lira 😀 Bugün Ziraat Bankası aradı kartını ödemedin diye. Ben de " KYK kredimin süresi bitti, yurttan da çıktım. KYK'ye ödediğim depozito geri yattığı zaman ödeyeceğim." dedim 😀 Öğrenci olunca böyle şeyler yaşanıyor 😀 Ama problem değil benim için, ne günler gördüm ben 😀 😀
@brave Bilmiyorum abi, yıllardır kullanıyorum böyle gayet de işimi gören bir program 🙂 En azından indirmeleri düzenleyip daha sonra devam ettirme işinde başarılı, Youtube'dan video yakalaması da çok iyi. Ben dert etmiyorum abi parayı zaten ama Steam'de görünen 1012, (kütüphanede 1048) oyunumun olması biraz garip geliyor 😀 Demek ki tek başına 143 lira harcayamıyormuşum ama parça parça çok harcıyormuşum 😀
@emre64 Youtube'dan indirme için 4K Video Downloader kullanabilirsin. IDM gibi tarayıcı eklentisi yok programa youtube linkini vermek gerekiyor ama düzgün şekilde istediğin çözünürlükte sorunsuz indiriyor
XDM de bir alternatif. Denenebilir.
Diziler ve filmler. Oyunları sadece deneme amaçlı korsan indiriyorum, beğenirsem/düzgün çalışıyorsa satın alıyorum. Maalesef dizi ve filmler için hiçbir şekilde torrentin yerini tutacak yasal bir çözüm yok
bazı çizim programları, dizi ve filmler.
Korsan imkanı olan her şeyi.
Bir uygulama sayesinde iş yapıp, para kazanıyorsam, onu satın alırım yapanında hakkını veririm, ama video oynatıcıymış, müzik dinleme falan korsan takılıyorum tabiki. Winrar'a para veren var mı mesela?
Taş mı yesin onlar? 😀
Valla bizim memlekete kalmışsalar taş yerler, bizden yazılım firmalarına ekmek çıkamaz kolayına, henüz o refah seviyesine yükselebilmiş bir millet değiliz. 250m nüfuslu bir ülkede 5-10$'a 10-15m insana satsalar zaten korsan kullanımı önemsemezler diye düşünüyorum.
imkani olan seyleri ki bu da her sey anlamina geliyor benim icin.
Filmler.
tamamen maddi duruma göre .şu an çalışmadığımdan alayı korsan.kürek işlerinden bıktım ancak yapacak bişey yok.
Daha farklı yaklaşayım:
Korsanını kullanıp parasını hak ettiğine kanaat getirmediğim hiçbir şeye para vermiyorum. 🙂
Filmi beğenirsem Bluray'ini alıyorum(ki artık Netflix var, orada varsa gerek görmüyorum Nolan, Tarantino falan hariç), müziği beğenirsem albümü(ki onda da Spotify var artık), yazılımı beğenirsem onu, oyunu falan filan.
Beğenmiyor ve kullanmayı da bırakıyorsan sorun yok bunda. Ama hem beğenmedim deyip hem de korsan sağladığın içeriği tamamen tüketiyorsan bildiğin hırsızsın işte. 😀
@ybahadir
Microsoft Office kullanıyordum korsan, para vermeye değmez görüp Open Office denedim. Sonra Microsoft'u daha değerli görünce lisans aldım. Şu an lisanslı kullanıyorum. Windows zaten lisanslı.
IDM lsiansı alacaktım, gereksiz paahlı diye sadece ilk formatlarda denesini kullanıyorum(o da bazen), FDM ve 4K Downloader işimi görüyor. Sony Vegas kulanıyordum korsan, Davinci Resolve kullanınca gerek görmedim, bedavası daha iyi iş görüyorken o parayı hak etmediklerini düşünüyorum. Medya oynatıcı zaten MPC-HC, yani ücretsiz. 7-z de aynı şekilde. Visual Studio ve Visual Code zaten ücretsiz sürümlere sahip.
Şu an ne kullanıyorum korsan dersen:
Adobe Photoshop, Lightroom, Illustrator. Bunları da şu anki gelirim ile ödeyebilmem mümkün değil. Zira aylık abonelik sistemiyle alınıyor lisansları. Ticari bir kazanç da elde etmediğim için kullanmakta beis görmüyorum.
Ben şahsen bu şekilde kullanımı hırsızlık görmüyroum.
Neden; Çünkü yazılım bir sarf malzemesi değildir. Üretici onu bir kere üretir, sonra sonsuz sayıda satabilir. Yani benim o ürünü kullanmam adamların stoklarından bir ürün eksiltmeyecek ya datekrar kod yazmalarına sebep olmayacak. Güncellemeler, teknik destek falan için çalıştırdıkalrı personelin maaşı sürekli var, o sebeple elbette para sürekli almak zorundalar ama kurumsal veya ticari aamçla kullanan bireysel müşteriler zaten o ihtiyaçlarını karşılıyor fazlasıyla. Benim içim gayet rahat. İleride ekonomik durumum el verirse parasını da veririm, o ayrı.
Eyflix sjw fokuna her dizisini fok ettiği için onu iptal ettim, korsan takılıyorum. Animeler için de mantıklı bir çözüm gelişmedi bizim ülkede. Bir ara steam denedi bölüm başı 4tl gibi uçuk bir rakamdan, olmadı tabi. Onun dışında bir tek İdm var korsan.
Benim de vazgeçilmezlerim polo üst(gömlek, polo yaka tshirt) ve nike ayakkabı. Bunları uyumlu bulan birtek benim zannediyordum 🤣🤣
Bazı durumlarda oyunları korsan indiriyorum, örnek olarak oyun 90 liraya satılabilecekken ar*l yüzünden 299 TL olduysa (fiyatı salladım) ve bu oyunu oynamak istiyorsam korsan indiriyorum, ubisoft vb oyuncuyla "dalga" geçercesine iş yapan geliştiricilerin de oyunlarını korsan indiriyorum (Assasin's Creed serisi buna örnek verilebilir) eğer oyun iyi çıkarsa indirim döneminde bir daha oynamayacak bile olsam satın alıyorum, beğenmezsem siliyorum 😀
Dizileri mecburiyetten korsan indiriyorum, netflix'e gıcığım onun dizilerinden birini izlemem gerekirse korsan indiriyorum (zamanında La Casa De Papel izleyecektim, en yüksek paket olmasına, internet hızım yeterli olmasına, farklı farklı tarayıcılar denememe rağmen inatla 480p - 720p arası bir kalitede kalıp beni paramla rezil edince kızdım torrentten 1080p olarak indirdim, o zamandan beri torrent devam 😀 )
Seninle dalga geçen oyunu neden oynuyorsun ki?
Şimdilik hiç bir şeyi. Ama dijital TV platformları kafamın tasını attırdı attıracaklar. Her an iP TV alıp korsan dünyasına tekrar girebilirim. 😀
MATLAB (En düşük modüllü öğrenci versiyonu bile 55 USD).
Netflix ve D-Smart GO'da olmayan filmler ve diziler.
MiniTool Partition Wizard (Nadiren de olsa lazım oluyor. 70 USD)
Hayatı.
Çok az sayıda film, dizi ve müzik korsan. Çoğunlukla Netflix, Youtube gibi çatılara girip yasal hale getirdim bunları. Korsan uygulama zaten kullanmıyorum.
Yazılım ve oyunları orjinal kullanmaya çalışıyorum. Ama bazen çok garip formada dosyalar geliyor onları açmak için kullanmak zorunda kalıyorum.
Şimdi baktım da Adobe Photoshop ve Premiere (profesyonel amaçla kurulu değil) hariç kurulu bir uygulama yok. Arada birinin isteği üzerine vs bir şeyler kuruyorum. Mesela bir, pdf dosyasını düzenlemek istiyor, ona yardım için Nitropdf kurup, işim bitince kaldırıyorum ya da kalıyor öyle.
Medya tüketimi olaraksa oyun pek oynamıyorum, netflix ve spotify ortaklı hesap var ama dizi ve film için hdfilmseyir.com gibi sitelere bakıyorum.
-Dijital platformlarda satın alamayacağım, alınacak olsa da indririme girene kadar çok pahalı olan oyunlar.
-Nintendo Wii için oyunlar. (
-Belli başlı filmler (Netflix'te vs olmayan)
Dün torrente Microsoft Flight Simulator X'i ekledim, düzgün çalıştığına emin olursam Steam Edition'u alırım. Bir de denemek için Alien Isolation'u korsan indirdim, onun dışında oynadığım oyunların, kullandığım programların ezici çoğunluğu orijinal.
hocam wii oyunlarını nereden çekiyorsun?
@csancak Torrent genelde.
Keşke plus abonesi olsan 🙂
Windows
Gemi var bi tane. 😀
Hiç bir şeyi korsan kullanmıyorum. Lisans parası vermek yerine özgür olan alternatiflerini tercih ediyorum. Bayağı düzgün çalışıyorlar.
Windows 10. Forumlardan aldığım kodlar ile kullanıyorum.