DOOM, kitabıyla ekrandan sayfalara taşındı
Dünyadaki en büyük DOOM koleksiyonu ile daha önce de konuğumuz olan Mahmut Saral, yazdığı DOOM Kitabı ile yine konuğumuz oluyor.
Kitabı satın almak için bu linki takip edebilirsiniz.
Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY
Web Sitemiz: http://teknoseyir.com/
TeknoSeyir Ailesi Kanalları:
Oyun Kanalımız: Gamende ► https://goo.gl/MN4ExT
Otomobil Kanalımız: Otoseyir ► https://goo.gl/ZXgxLT
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Twitter ►https://twitter.com/teknoseyir
Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir
TeknoSeyir kanalı, Türkiye’nin yeni nesil teknoloji platformu TeknoSeyir.com’un YouTube hesabıdır. En güncel ürün incelemelerine ve teknolojiyle ilgili son gelişmelere bu kanaldan ulaşabilirsiniz.
🔥💀🔥
https://www.youtube.com/watch?v=bglg8rlrTo8
Evil Dead çok güzel olurmuş aslında 🙂
Mg ilk yorumları bırakmış...
Üreten insanları hem seviyorum hem de saygı duyuyorum. Tebrikler.
Siparişi verdim, böyle işlerin artması lazım, levent abide tozlu rafların kitabını yazarsa ne güzel olur 🙂
Hemen birisi bununla ilgili fotoşok yapsın
gurur verici bi iş ama ingilizce çevirisi olacak mı bunun sorulmasını bekledim videoda. asıl hedef kitlesi ingilizce bilenler bu kitabın
Kesinlikle, aynı soru benimde aklıma geldi bir kaç kere.
En kötü ihtimal ile amazon üzerinden kindle edition satılabilir.
@gamsizm Abi kitap teknoseyir mağazasında satılsa nasıl olur?
Teknoseyir mağazasına girerse vergiler falan filan eklenir fiyat daha da artar diye düşünüyorum ama söz Gamsız'da
@phoenixim Evet fiyatı artacaktır.
@phoenixim şu an vergisiz mi satılıyor ki?
ortam şahane olmuş 😀 ışıklandırmalar falan gözü baya hoş geliyo 😀
metin, nayt, cs16 eyvah bir insanın daha hayatı kararıyor.
Ooo disketler.
Bir tek ben mi sevmiyorum bu oyunu 😀
Lp'nin sesi biraz fazla olmuş gibi geldi bana.
Lise yıllarında Quake 3 turnuvası yapardık internet cafede 🙂
Doom gerçekten güzel bir oyun tabi arkadaşın kendini bu kadar kaptırmış olması ilginç.
Quake ve bu doom sevemediğim oyunlar
@oh_no Kitapta yazıyordur belki 😀
yıl 1995 yıl 2017 aklımda olan IDDQD ve IDQLEVxx
geçen oğlum tablete bir oyun yüklemiş geçemiyor bölümü bir baktım doom tarzı bir bulmaca ve tanıdık harfler IDDQD girdim geçti.
Videonun ilk dakikasında akla gelen bu oluyor evet. Bu kitabın İngilizce'ye çevrilmesi gerekir, @gamsizm keşke dile getirseymiş.
Doom'u sevmem ama üreten hele de hobisini üretime çevireni omuzlarda taşımak lazım.
dipnot: Kadıköy'deki favori bardak satış dükkanından alma imkanı sunulursa alırız, yoksa diğer türlü zor 🙂
Ben hep Quake fanı olmuşumdur. Bütün serinin kendine özgü yenilikleri vardı burada kısaca bahsetmek mümkün değil ama beni en çok etkileyen Quake 3 Arenaydı.
"First-person shooter" alanında en gerçekçi grafiklere sahip oyun seçilmişti. Aynanın yansımasında kendi bedenini görmen ve hareketlerini o dönem için standart üstü bir çözünürlükte izleyebilmen oyunun en sürpriz yeniliğiydi. Ortamlar, oyun müzikleri hepsi şahaneydi. O derece ki oyunun "announcer" dedikleri "voice actor"ü (türkçe karşılığını bilmediğim için ingilizce yazıyorum. "Ses aktörü" türkçede sadece yabancı film dublajlarında yer alan kişileri tanımlamak için kullanılır )
Amerika'da yılın en etkileyici "deep voice" una sahip seslendiricisi seçilmişti. Her ne kadar seriler arasında oyun dinamikleri açısından farklılıklar çok tutarsızlaşsa da benim efsane oyunlarım her zaman için Quake ve Wolfenstein olmuştur.
@ronniejamesdio eğer keskin nişancıysan en iyi silah. Tek atışla her şey paramparça:)
@ronniejamesdio internetin çetrefilli dönemleriydi. zar zor bağlanırsın, çabucak da koparsın telefon faturası almış başını gitmiş. İnternetin emekleme dönemi çok çektirdi bize çok
Mahmut Saral'ın kullanıcı adını bulamadım o yüzden mentionlayamıyorum. Kitabın ISBN kodunu öğrenebilir miyim? Goodreads'e ekleyeyim, bizim de bir katkımız olsun 🙂 @gamsizm @leventp
video'da 6:23'de görünüyor 978-605-148-871-4 https://youtu.be/5LLzysV_gkQ?t=383
Çok iyi bir bölüm olmuş sanki kısa gibi geldi bana 😉 Ben ilk pc'mde comander keen ile başlamışım İD ekibinin oyunlarını oynamaya Wolfenstein 3D'den sonra ilk DooM oynayıp bitirdiğimde fark ettim. Ozamanlar BBS'ler bile yoktu. Disket dergileri ve normal fotokopi ile çoğaltılmış dergiler vardı. Bende DooM II'in Alien modu vardı çok güzeldi. Tebrikler güzel gelişmeler olmuş fakat birde koleksiyonun tamamının gösterildiği bir çekim daha olursa tadından yenmez bir bölüm daha olur.
Mahmut bey bu kitabı ingilizce olarak da yayınlasa ne güzel olur ancak yurtdışına gönderilmesi felan ayrı bir sorun 🙂
Teknoseyir altyapısıyla da satılsa güzel olurmuş..
İlk Doom oyununu yokluktan 40 defa bitirdim...:=))) Doom3 ise bence Real Doom oyunu... Şu fener işini çözsünler tamam olmuş dedim... Yoksa korkuyorum ben... Yarım bıraktım kafede... Filmine de bayıldım...
Bir sanal dünyayı kitaba aktarmak ne kadar mantıklı tartışılır.
fantastik, bilim-kurgu türü kitapların çoğu da sanal bir dünyayı anlatmıyor mu zaten?
@frt Onlar görmediğimiz bir dünyayı kelimelerle anlatıyor ve insanların kafasında hiç görmediği şeyler canlandırmayla oluşuyor.Bunda ise doom oyununda görülen şeyler resimsiz kelimelerle anlatılıyor.Ne kadar bilim-kurgu ve fantastik duygular verir o yüzden tartışılır diyorum.
Yani herhangi bir oyun için o zaman herkes kitap yazsın(Crysis kitabı, wolfteam kitabı).Benim saygım sonsuz kesinlikle iyi bir girişim ama yorumum bu şekilde.
@temp kitabı okumadan net bir şey söyleyemem tabi ama anladığım kadarıyla; oyunun kendisinden, içeriğinden çok yapılış maceraları, yapımcılarla röportaj, oyunun tarihçesi tarzı bir içeriği var kitabın.
insanın ölümünün nesi mutlu son?
videoyu izleme ses aynı Niko.
Eline sağlık Mahmut...
@gamsizm ın sürekli olarak söylediği. @leventp nin hep bahsettiği gibi bir olay gerçekleşti ve hiç hazetmediğim amd ye bir sempati oluşturdum. evime amd girmez diyen biri olan bana amd iyi vizyon sahibi kişilerle çalışmaya başlamış dedirtti. bravo amd ye. diğer firmalarda bu tarz taleworlds olsun amd nin bu hareketi olsun örnek almalılar. amd burada yaklaşık olarak 3 dk kendinden bahsettirdi. ve bunu tv de yada başka yerde yapsa belki çılgın paralar ödeyecekti ama burada başardı bunu eminim ki daha cüzi rakamlara.
Teknoseyir ekibi güzel bir jest yaptı kitabını tanıtmak için Mahmut'u çağırarak 🙂 Kitap incelemem burada: https://teknoseyir.com/inceleme/doom-kitabi-mahmut-saral