Canonun g serisi tanklı yazıcının kutusundan çıkan orijinal mürekkepler ile geçenlerde cescesor satıcısından gayet uygun fiyata aldığım g490 serisi muadil mürekkepleri karşılaştırdım. Kullandığım yazıcı canon e404. G serisi tanlı yazıcılardaki boya ile bu yazıcının pg46-cl56 boyaları birebir aynıdır diye tahmin ediyorum.
Fotolarda aradaki fark çok belli olmayabilir. Gözümün gördüğüne göre orijinal mürekkep daha doygun bir renk veriyorken cescesor muadil mürekkep azda olsa daha solgun gibi. Yazdırdığım test sayfalarıyla karşılaştırdığımda orijinal mürekkep ekranda gördüğüme çok daha yakın koyuluktayken cescesor daha açık tonda renk sunuyor. En önemli olan siyah renk konusundada orijinal daha koyu duruyor. Yani orijinalin renk doğruluğu ve canlılığı daha iyi.
Fotolara şimdi detaylı baktımda benim canlı gördüğüm fark fotolarda o kadar açık değil. Soldaki orijinal sağdaki muadil mürekkep. Orijinal kartuş fabrikada dolup kapalı devre olduğu için doldurulan orijinale göre dahada iyi görünebilir. Onuda artık başka bahara denk gelirse denerim.
Ben de geçen aylarda orijinal olmayan mürekkep alıp kullandım. Markası neydi bilmiyorum. Renkler tam tutmuyor açıkçası. Renk ayarı, kalibrasyon vs. yapılıp idare edilebilir ama ben cihazı sadece basit evrak basmak için kullandığımdan uğraşmadım. Bir sonraki sefer orijinal mürekkep almayı düşünüyorum, arada fiyat farkı kabul edilebilecek düzeyde, zaten yılda 1 kere belki alınıyor mürekkep.
Elimde HP için fazlasıyla mürekkep var, ancak HP yazıcı bozuldu. Onları Canon'a koyup koymamak konusunda çok tereddüt ettim ama sonuçta Canon'u da bozmayalım deyip, mürekkep aldım.
Muadil mürekkepler baskı kalitesinden ziyade yazıcı kafasını kullanılmaz hale getirebilme tehlikesine sahip, Brother marka tanklı yazıcıyı bu yüzden çöpe attım.
Hp için muadil mürekkep kullandım, galiba cescesor idi, bir hafta kadar kullanmadığım zaman donma yapıyordu. Bittiğinde hp orijinal mürekkep alıp kullandım, 3 ay kullanılmadığı zaman bile pırıl pırıl çıktı aldım. Tıkanma yok donma yok. Orijinal olayı başkaymış.
Benzer özellikte Baseus, Usams ve Mcdodo kablolar bulunurken indirim koduyla beraber 180 TLye bu kabloyu aldım ve dün geldi.
Kablonun vaatleri:
66w, 5A hızlı şarj.
Şarj+veri aktarımı.
Lcd ekran ile aktarılan gücü watt olarak gösterme.
1 metre.
Çinko alaşım başlıklar, örgü kaplama kablo.
İlk defa bir ürününü kullandığım markanın şansıma ilk elime geçen ürününü gayet beğendim. Elimde 33w destekli telefon olduğu için 66w seviyelerine çıkamadım ama ilk denemelerimde 33w ve veri aktarımı konusunda bir olumsuzluk görmedim. Telefona giren uçta zorlamadan normal şekilde giriyor. Tekrar alacak olsam tekrar aynı ürünü gönül rahatlığıyla alırım. Kablo kaliteli mıknatıslı bir kutuda premium olarak gösterilecek şekilde geliyor. Özellikle elimdeki teknolojik ürünlere özenli şekilde bakan birisi olarak uzun süre sorunsuz çalışacağını öngörüyorum ama gerçek sonuçları zaman gösterecek. Kablo bükülmelere ne derece dayanır, lcd ekran 3 ay sonra su koyverirmi, diğer markalara göre ne derece kalitelidir bunların hepsini ileriki dönemlerde görücez. Telefonu 2-3 günde bir şarj ediyorum. Bu şekilde 5-6 ay sorun çıkarmazsa kaliteli demektir. Şuanlık izlenimime göre kabloyu öneriyorum. Bu tip kablo bakanlar ve 100w seviyelerine ihtiyacı olmayanlar deneyebilir.
Piyasa çok dengesiz. Bugün almadığın ürünü 3 gün sonra 2 katı fiyata görebiliyorsun. O yüzden acil gerekmesede ileride ihtiyaç olur diye tonla şey alır olduk.
Telefon değiştirme ihtiyacı doğduğu ve en uyguna en iyi özellik REALME C55 olduğu için 1 hafta önce bu telefonu aldım. 1 haftalık kullanıma göre artılarıyla eksileri şöyle:
+ Telefon bu yılın cihazı olduğu için android 13 ve colorosun en güncel haliyle geliyor. Kutudan çıktığından beri 2 defa küçük kararlılık güncellemeleri çıktı.
+ 33w hızlı şarj destekli telefonun kutusundan 33w şarj cihazı ve kablosu, kılıf, ekran koruyucu çıkıyor. 10w oppodan sonra 33w hızlı şarj çok iyi geldi. Ortalama her 40 saniyede bir pil seviyesi artıyor.
+ NFC var. Hemde boydan boya yani telefonun tek noktası değil her tarafı NFCyi okuyabiliyor(muş).
+ 8gb ram ve 256gb hafızası sayesinde ram ve hafıza açısından gayet bonkör. Ayrıca sanal ram özelliğiyle ram kapasitesini 16gb yapmak mümkün. Şimdilik ihtiyaç duymadığım için denemedim ama sanal ramin telefonu hızlandırmak için değilde daha çok arkada çalışan uygulamaların uyumalarını engellemekte başarılı olduğu söyleniyor. Ayrıca telefonda micro sd kart desteği bulunuyor ve çift sim kart+hafıza kartı şeklinde üçlü şekilde kullanılabiliyor.
+ İçinde ıvır zıvır tonla uygulama geliyor ama bunlar chrome hariç kalıdırılabiliyor. Chrome içinde devre dışı bırakma özelliği var. Ben opera kullandığım için gerisi gereksiz geliyor.
+ Ekran 1080x2400 FHD+ IPS. Ekran doygunluğu çok güzel. %50 ekran parlaklığında bile çok canlı ve kaliteli bir ekran sizi karşılıyor. Tabi bir amoled seviyesi değil ama ucuz IPS asla değil. Birde gece uyanıp telefona baktığınızda ekran ışığının gözlerinizi 1-2 saniye rahatsız etme olayı bu telefonda ya hiç yok yada çok çok az. Ekran gözleride hiç yormuyor.
+ Wifi hızı iyi. Pcden dosya aktarırken oppo a15s en fazla 6.5mb hızları görüyordu. Bu telefon 11 mbleri aşıyor.
+ Ekranın 60 vs 90 hz olarak iki farklı yenileme hızı var. Menü geçişleri çok yumuşak ve kaliteli hissettiriyor.
+ Benim için en önemli özelliklerinden biride direkt oppo arayüzüyle gelmesi. Bana göre android dünyasının en iyi arayüzü. Xiaomideki o takozluk veya samsungdaki bu paraya bu kadar kardeş tarzı değil premium bir arayüzü var.
+ 5000mah pil var. Yaptığım testlerde pil kapasitesi benzer çıktı. Ölçüm aletinin kayıplarını saymazsak pil bu.
+ Kamera ve işlemci günlük kullanım için yeterli. Mono hoparlör var ama %200 ses artırma gibi özellikler var ve günlük kullanımda bir eksileri yok.
+ Telefon kutudan gayet özenli hazırlandığı belli olacak şekilde çıkıyor. Geçen alıp iade ettiğim gm 24 pro gibi tvdeki çakma telefonların kutularından çıkması gibi vasat değil. Ayrıca gm 24 pro gibi vasat bir malzeme kaliteside yok telefonun malzemesi genel olarak gayet iyi. Gm 24 prodaki ucuz malzeme ve dandik kutu sunumuna göre REALME C55 gayet üstün.
+ Özel bir ibare yok ama telefon youtubeda izlediğim bir videoya göre suya dayanıklı en azından yanlışlıkla bardaktan su dökülse falan sıkıntı çıkarmayacak görünüyor.
+ Ekran kasa oranı falan çok iyi. Ses ve açma kapama tuşunun yerleşimide tamda sevdiğim gibi sağda. Parmak izi okuyucu açma kapama tuşunda.
+ 3.5mm kulaklık girişi var.
+ Ön kameranın olduğu alanda küçük bir bar açılıp hızlı şarj, adım sayısı, kullanılan internet gibi detayları gösteriyor ama pek detaylı değil maalesef. Keşke o bar çıkınca aşağı çekip detaylarada ulaşabilseydik. Güncellemelerle daha fonksiyonel olabilir.
Gelelim eksilerine:
- Fm radyo yok. Muhtemelen yazılımdan engellenmiş.
- Arka kamera yerleşimi biraz kötü. Biraz daha estetik dizayn yapılabilirdi.
- Telefonun kenar hatları biraz yuvarlatılsa daha şık olurdu.
- Pil yönetimi biraz kötü. İleride güncellemelerle toparlar umarım. 2 gün rahat gidiyor ama bence daha iyisi olmalıydı veya bu işlemci ve ekranla bu kadarı olabiliyor.
Telefonun orta seviye bir telefon olduğunu ve bu özelliklerini 7.500 tl gibi bir rakama sunduğunu unutmamak lazım. Telefonun birde 6gb ram, 128gb hafızalı modeli var ama daha ileriye dönük olması açısından 8gb ram, 256gb hafızalı modeline 1000 tl fark vermek daha mantıklı bence. Bir arıza vermediği sürece günlük kullanımda en az 3 yıl gidecek bir cihaz. Ben trendyolun kendi satıcısından aldım ve karta 300 tl puan hediyesiyle 7250 civarına gelmiş oldu. Önerdiğim ve beğenerek kullandığım bir telefon oldu. Alacaklara siyah rengini öneririm. İade ettiğim gm 24 proya daha güçlü ve daha şık olmasına rağmen ısınamamıştım.
Hayır kasma takılma vs. bende yok. 100 üzeri sekmenin açık olduğu operada takır takır internette dolaşıp youtubeda mis gibi videomu izleyip herşeyi normal seyrinde kullanıyorum.
Telefonu hevesle aldım ama pek ısınamadım hemen iade ettim. Garip şekilde kargoya verdikten tam 20 dakika sonra n11deki gm satıcısı daha telefon şubeden çıkmadan iadeyi onayladı. Yani hıyar göndersem paramı almış olacam. Bir taraftan çok iyi ama çokta garibime gitti.
Telefonun genel özellikleri:
Amoled ekran
Mediatek g99 işlemci
120hz ekran
33w hızlı şarj
8gb ram, 256gb hafıza, micro sd desteği
Kutudan güncel android 13le çıkıyor
3,5mm kulaklık girişi var
Yazılımla 108mp normal 50mp kamera
Denediğim çok kısa süre içinde artıları:
Ekran amoled olduğu için çok iyi. Samsungun pahalı modellerindeki süper amoled pluslar kadar olmasada amoledliğini belli ediyor. 120hz amoled ekran kullanmak çok keyifli. Telefonda hızlı olduğu için menüler çok yumuşak hissiyatlarla çok kaliteli çalışıyor.
İşlemci ısı sorunu yok.
33w hızlı şarj ile 5000mah pil gayet hızlı doluyor ve telefonun pil tüketimi iyi
8gb ram boş olarak kullanıcıya 5gb civarı alan veriyor. 8gb sanal ram kullanabiliyorsunuz. 256gb depolama alanı ve yetmez diyenlere micro sd kart seçeneği var.
Telefon çift hat ama hafıza kartı takarsanız 2. hat takılamıyor.
Kamerası çok güzel. Çok iyi ışık alıyor ve renkleri doğru tanıyor. Ekranında güzelliği sayesinde çok keskin çok göz alıcı çekimler yapıyor. Gece çekimide çok başarılı hatta askerdeki gece görüş gözlüklerini hatırlattı bana. Karanlıkta çıplak gözle göremediğim tonla şeyi ekranda detaylıca kolayca görmek çok hoş. Ön kamerayıysa yorumlayacak kadar deneyemedim.
Telefon 5000mah piline rağmen gayet hafif ve ağırlık dağılımı çok dengeli.
3,5mm kulaklık girişi var ve kutudan ucuzundan bir kulaklık çıkıyor.
Kutudan bazı markaların aksine 33w hızlı şarj cihazı ve her iki ucu tip c olan şarj kablosu çıkıyor.
Telefon çok hızlı çalışıyor. Ufs 2.2 hızı var.
Gürültü engelleme mikrofonu var.
Kutudan silikon kılıf çıkıyor ama ekran koruyucu çıkmıyor.
Telefonda toz temizleme özelliği var. Uzun titreşimde hoparlör, ahize, mikrofon gibi yerlere giren ufak tozlardan kurtulmayı hedefliyor. Ne kadar başarılı olduğu anca 1 yıllık kullanımda falan belli olur.
Ekran kasa oranı çok iyi. Neredeyse ön tamamen ekran.
Mikrofon ve ahize olması gerektiği gibi çalışıyor.
Android 13 ve haziran 2023 güvenlik güncellemesi yüklü. Gm phoenix için en az 1 android güncellemesi sözü veriyor ama bu modele ne gelir ne gelmez orası muamma.
Ses tuşları ve güç tuşu sağda. Benim sevdiğim yerleşim bu.
Ekrandan parmak izi okuma mevcut. Denemedim bunu.
Telefonun tasarımı güzel. Şık duruyor.
Gelelim eksilerine:
Telefon nedense bana bayağı giriş seviyesi hissi verdi. Opponun giriş seviyesi telefonu premium hissettirirken bu telefonda o hissi alamadım. Kötü değil ama bi ucuzluk hissettiriyor kullanıcıya. Birazda bundan dolayı iade etmek istedim. Hem dış kasada hemde yazılım kısmında bir yavanlık var.
Kutulaması çok zayıf yapılmış. Tvdeki çakma telefonların kutu içeriği gibi haldur huldur tıkıştırılmış ve hiç özenilmemiş. Kutuyu ilk açtığımda telefonun üstünde 1-2 toz tanesi vardı.
Fm radyo var ama yazılımsal olarak engellenmiş. Sadece cızırtı çıkıyor radyodan.
Hoparlör kötü değil ama giriş seviyesi oppoya ya eşit yada biraz daha düşük. İçindeki zil sesleri falanda hiç güzel değil.
Titreşim bu tip büyük telefonlarda daha kasaya yayılacak güçlü yapıda olmalıydı.
Yazılım biraz yavan.
Telefon 6-7-8 bin civarlarında olsa ve gm markasını dert etmezseniz telefonu öneririm. Kötü değil hatta iyi. Birkaç yerine ısınamayacağımı anladım ve çok uzatmadan iade edeyim dedim. Fiyat biraz daha düşük olmalıydı. Dediğim gibi giriş seviyesi oppo bunun yanında aşırı premium duruyor hem yazılım hemde dış kasa vs. olarak. Telefonu alacaksanız kimsenin gazına gelmeyin kendiniz araştırın bakın. Herkesin bütçesi ve beklentileri farklı. 3-4 saatlik kullanımda gördüklerim bunlar.
5 yıldır kullandığım Samsung 850 Evo 250gb ssd özellikle çoklu oyun yüklemelerinde artık kapasite olarak yetmediği için uygun fiyatlı 500gb seviyelerinde bir ssd arıyordum. Geçen yine burada bir konuda Amazonda bu ssdnin 798 tlye satıldığını gördüm. Bundan daha ucuza bir tek sitelerde izoly diye bir satıcı görünüyor ama hangi yoruma baksam sahte ssd sattıklarını gördüm. Yorumlarda gördüğüm kadarıyla Netac marka ssdyi Kingston ssd kutusunun içine koyuyorlarmış. Biraz daha araştırdığımdaysa direkt Çinden bu şekilde alındığını gördüm. Okuduğum yorumlardan çıkardığım analiz bu. O yüzden bu satıcıdan birşey alırken fiyatına kanıpta hemen atlamayın derim. Bunların hepsini okuduğum yorumlara göre söylüyorum. Satıcıdan birebir alışverişim olmadı. Kısacası ben alırken orijinal sıkıntısı olmayan ve en düşük fiyatlı Amazondu.
Gelelim ürüne. Ben eski ssdyi yeni ssdye macrium reflect programıyla klonladım ve kalan pasif bölümüde minitool partition wizard programıyla ssdye dahil ettim. Kingston KC600 512gb ssd 5 yıllık Samsung 850 Evo 250gb ssd ile benzer hızları sunuyor. Samsungda 75tb yazma ömrü sunulurken Kingstonda 300tb yazma ömrü sunulmuş. Her iki ssdde 3d tlc nand kullanıyor ve tüm dünyada 5 yıl sınırlı garantileri var. Çin üretimi olan Samsungda kendi marka nandları ve 256mb kendi marka drami kullanılırken Tayvan üretimi olan Kingstonda Micron marka nandlar ve 512mb kendi marka drami kullanılmış. Uzun kullanımda Samsung kendinden beklenen kaliteyi göstermişti. Umarım Kingstonda yarı yolda bırakmaz.
Soldaki 5 yıllık %85 ömür gözüken Samsung, sağdaki yeni Kingston.
Artıları:
+ Dramli olması.
+ 480 ve 500 değil 512gb kapasitede olması.
+ Tayvan üretimi.
+ 5 yıl garantili.
+ 96 katman 3d tlc Micron nand.
+ Sıcaklık değerleri çok iyi. Yükte bile sıfır ısınma.
+ 300tb yazma ömrü.
+ İyi bir fiyata almış olmam. 😁
Bunların dışında Samsungun yazılımı Kingstonınkinden daha iyi. Kingston ısınma açısından çok başarılı. Samsungda iyiydi 28-29 dereceleri görüyordu ama aynı şartlarda Kingston 25-26 derecelerde kalıyor. Şimdilik gözlemlerim bu şekilde.
Geçen gratisten claderm kolajenli ve narlı maskelerden aldım. 2 maskeyide farklı günlerde denedim. İlk kolajenli maskeyi 4-5 gün sonrada narlı maskeyi denedim. Maskeler vaatlerini yerine getiriyor ve farkı hissettiriyor. Kullanım sonrası kaşıntı, kızarıklık, sivilce gibi anormal bir durum oluşmadı. Kolajen maskede hatırladığım kadarıyla yüzümde sürülüyken bir kaşıntı olmamıştı ama narlı maskede ilk 2-3 dakikadan sonra ciddi kaşıntı oldu. 10 dakika sonra yüzümü yıkayınca kaşıntı hemen durdu. Maskeler ilk 5 dakikadan sonra kuruma arttıkça yüzümdeki gerginleşmeyi ve sıkılaşmayı yüksek oranda hissettiriyor. Maskeleri 10 dakika yüzümde tuttum ve memnuniyet olarak kolajen maskeye 5 üzerinden 4, narlı maskeye 5 üzerinden 5 veriyorum. Bir dahaki sefere narlısından yine alırım. İçindeki kil Muğladan çıkan yerli doğal kilmiş.
Dermokil maskeler için hiç iyi yorumlar okumamıştım ama bu markanın maskelerinde yorumlar olumlu ve kendi denediğim kadarıylada hem sorunsuzluk hemde etki anlamında çok başarılılar. Maskeyi yıkadıktan sonra etkisini anında yüzümde görebiliyorum. Cilt sıkılaştırma ve pürüzsüzleştirme etkilerini anında gördüm. Haftada 2-3 defa kullanılması öneriliyormuş. Ürünler bitince etkisi ne kadar süre kalacak bakalım. Farklı boyutta ambalajlarda var ama bu boyutlar 50ml. Tahmini olarak en az 3 en fazla 4 defa yüzünüzde kullanabilirsiniz.
Geçen ay Youtubedaki Hardware plus kanalındaki çekilişten kazandığım Oppo A15S telefonla ilgili kullanım deneyimlerimi paylaşıyorum:
4gb ramle gelen telefonda ram yönetimi başarılı. 64gb dahili hafıza ortalama bir kullanıcıyı üzmeyecek seviyede. Ayrıca micro sd kartla hafızayı artırabiliyorsunuz. Android 10 ve coloros 7.2 ile çıkan telefona 1 defa güvenlik güncellemesi geldi. Android 11 ve daha önemlisi coloros 11 gelirmi orası muamma. Telefon giriş seviyesi olduğu için işlemci ve grafik kısmı mükemmelliyetçileri pek memnun edecek cinsten değil. Uygulamalar gayet hızlı açılıp kapanıyor ve 4gb ramdeki başarılı arkaplan yönetimi sayesinde uygulamalar arasında saatler sonra bile hatta günler sonra bile geçiş yaptığınızda uygulamada kaldığınız yer sıfır tekrar yüklemeyle aynen duruyor. Coloros arayüzünü başarılı buldum. Xiaomi arayüzünün falan adı anılmaz colorosun yanında. Telefon giriş seviyesi ancak ağır oyunlar vs. dışında hız konusunda hiç üzmüyor.
Pil durumuna geçelim. Oppo telefonun pilinin normal 4230mah, tipik 4100mah olduğunu belirtmiş. Ancak kendim defalarca 0dan 100e usb ampermetre ile denemelerimde 3800mah seviyelerini geçemedim. Opponun palavra sallamadığını düşünürsek telefon size kullandırdığı pil seviyesinden yaklaşık 300-400mah kendi güvenliğine saklıyor diyebiliriz. Tabi burda elimdeki ampermetrenin %3-5 hata payınıda unutmamak gerek. Maalesef telefonda hızlı şarj ve tip c giriş bulunmuyor. 5v 2a şarja ve tarihi geçmiş micro usbye mahkumsunuz. Telefonun pili 2 saatte %85-90 arası dolarken bu süreye ek olarakta 50 dakika civarı daha dolarak %100şarja ulaşıyor ancak %100 şarjdada şarj olmaya devam ederek 5-10 dakika içinde nihai şarjı tamamlıyor.
Oppo telefonun 16 saat amazondan video izlettiğini iddia etmiş. O kadar test edecek sabrım olmadı ama youtube+whatsappta konuşma+ayarlarda dolaşma+opera ile bol sekme açıkken internette gezme benzeri işlerde 12 saatin üstünde ekran süresi verdiğini gördüm. Youtube+ayarlarda dolaşma+opera ile bol sekme açıkken internette gezme işlerine 1-2 saatte oyun ekleyince bu süre 10 saatin biraz üstünde oluyor. Ekranın hd+ olması batarya süresine katkı sağlıyor. Bataryanın normal şartlarda ortalama kullanıcıyı üzmesi zor.
Diğer detaylar:
Telefonun dahili hafızası az doluyken 285mb okuma, 220mb yazma hızları sundu. Hafızayı %90 üzerinde doldurduğumda hızlar okumada 277mb, yazmada 166mb seviyesini gördü. Ayrıca telefonda otg mevcut ancak her kullanımda ayarlardan açmak gerekiyor ve 10 dakika kullanılmazsa otomatik kapanıyor.
Oppo bu telefonun şarj girişi, kulaklık girişi, fiziksel tuşları gibi kısımların bozulmalara karşı 1000-2000 defa test edildiğini belirtiyor.
Bu telefonu önerirmiyim?:
Aslında avrupadaki fiyatlar olsa alın keyfinize bakın derim ama biraz daha para vererek özellikle işlemci, tip c giriş ve hızlı şarj avantajlı bir tık daha iyi telefonlar alınabilir. Telefon bana yetiyor ama daha iyisine hayır demezdim. Tabi bana telefon hediye geldiği için bu cihazı çok beğendim hadi gidip alayım durumu olmadı. Ancak coloros arayüzünü beğendim. Oppoyuda genel anlamda beğendim. Yıllar önce hiç aklımda yokken birden lenovoyu beğenmiştim. Şimdide hiç aklımda yokken oppoyu ve arayüzünü beğendim. Bu telefon benim ilk damla çentikli telefonum. Ekran büyük ancak hemen alışıyorsunuz. Kutudan telefonun ekran jelatini takılı gelmesi ve şeffaf kılıf hediyeli olması güzel. Telefonu kutudan çıkardığınızda birde ıvır zıvır aksesuarıyla uğraşmıyorsunuz. Bu telefonu önerirmiyim belki öneririm ama oppo ve colorosu kesinlikle önerebilirim.
Telefonun bir sorunuysa youtubedan video izlerken video reklama girdiğinde reklamın kenar çizgilerinde bazen bozuk cddeki görüntü gibi bozukluklar olabiliyor ve reklamı geçince izlenen video 3-5 saniye ağır çekim oynuyor. Bir codec problemi var gibi. Çözemedim. Diğer bir sorunsa bazı sitelerde telefonda fm radyo var deniyor ama ben menüde bulamadım. Hindistanla Pakistanda satılanlardaysa menüde fm radyo görünüyor. Apksını çok araştırdım. Muhtemelen apksını yüklesem çalışır ama bulamadım. Telefonda arkada 3 kamera var. Her telefon için dediğimi bu telefon içinde tekrarlıyorum. Keşke 1 kamera olsa ama çok iyi olsa. Ön kameraysa gayet iyi çekiyor.
Garip bir şekilde bana gelen telefonun garanti girişi yapılmıştı. Bedava telefona birde bedava 2 yıl Oppo Türkiye garantisi sahibi olduk. 😋😁 Şimdilik bu kadar. Bu arada telefon Türkiye üretimi. Malum ülkemizde işçi ücretleri çinden daha az olunca artık alt seviyeleri burda üretiyorlar. Avrupaya dağıtmasıda daha kolay oluyor. Ha birde telefon çok ince ve ağırlık datığımı çok başarılı. Parmak iziniyse daha denemedim.
Redmi 9C 64gb ile arasında yaklaşık 300 tl var. Ram 3 gb yerine 4 oluyor. Redmi 9C biraz kalın bir telefon. Fakat buna çıkılacak olunursa da 5000 mAh pilden feragat ediliyor. Teşekkürler derleme için.
Önceki telefonum 2gb ramliydi. Rami düşük telefon önermiyorum. Özellikle uygulamar arası çok geçiş yapıyorsanız ve arkada sürekli açık uygulama bırakıyorsanız düşük ramli telefon tam bir sinir küpüne çeviriyor adamı. Parayla telefon alacak olsa 6gb ramden aşağısına pek bulaşmak istemem. Pil yönetimi iyi olduğu sürece 4000mah telefonlarda gayet yeterli.
Merhaba. Evet genel olarak memnunum. Radyo bende nedense çalışmıyor. Onun dışında hızlı şarj ve tip c yok. Bunların haricinde memnunum. Sonraki telefonumda büyük ihtimal oppo markası olur. Almak istiyorsan güncel olarak a16ya bakabilirsin.
+ Öncelikle diğer inceleme yazdığım gibi farenin çekim kuvveti çok çok iyi. A4 Tech FG35teki çekimi 10-15 metre olarak belirtmişken FB35te 5-10 metre olarak belirtmiş ancak bu faredede önceki farenin çektiği yerden yani arada 2-3 duvar olan evin en ücra köşesinden denedim ve yine sorunsuz çekti. Ayrıca sadece kablosuz değil normal bluetooth bağlantıdada aynı konumdan sorunsuz çekti. Hayatımda gördüğüm en iyi kablosuz çekimi olan fare diyebilirim.
+ Bluetoothlu bu versiyonda normal versiyonun aksine skrol tuşunda ışıklı bildirim ledi bulunuyor. Bu led kırmızı renkte pil seviyesinin düşük olduğunu belirtirken mavi, yeşil ve mor ledle bağlanabildiği 3 farklı bluetooth cihazının hangisi olduğunu belirtiyor.
+ Nano alıcısı sayesinde sadece bluetootha mahkum değilsiniz veya tam tersi bluetoothu sayesinde sadece usb alıcıya mahkum değilsiniz.
Diğer artılar önceki bluetoothsuz versiyonla aynı. Ancak bana göre tek eksisi bluetooth bağlantısı sağlamak ilk aşamada çok karışık. Fare sizinle ilk aşamada iyi konuşamıyor bence. Ha bağlandıktan sonra canavar gibi çalışıyor. Benim bilgisayarımda bluetooth alıcı olmadığı için sadece telefonun bluetoothuyla deneyebildim. Bu aşamadada Google Playden indirdiğim BATON ve türevi programlar bana farenin pilini yüzde olarak gösterebildi. Ancak fareye düşük güçte bir pil taktığımda fare kırmızı ledle pilin düşük olduğunuda belirtmesine rağmen BATON programında ve türevlerinde %100ün 1 tık altını bile görmedim. Bilenler vardır windows 10ada bluetooth fare bağlayınca pil seviyesini gösteriyor. Elimde bluetooth alıcı olmadığı için maalesef windows üzerinde pil seviyesi doğru görünüyormu bilmiyorum. Belki telefondan kaynaklı olabilir. Birde android 9-10lu cihazlarda fırsat olursa ileride deneyebilirim. Bunların dışında A4 Tech bluetoothsuz düz versiyon için 1.5v 4ma değeri verirken bluetooth versiyonu için 1 usb+1 bt 4 veya 5 bağlıysa 1.5v 8.5ma harcanıyor demiş. Bt 3.0 kullanılırsa 1.5v 16.5ma oluyor. 1 usb+3 bt cihaz bağlıysa toplam 1.5v 25ma denilmiş. Bu sebeplede normal versiyon için 12 ay pil ömrü denirken bt versiyon için 8 ay denilmiş. Bim pili 5-6 ay gitse süper diyorum. Daha ne olsun 😅 Birde şimdi aklıma geldi btli sürüm btsiz sürüme göre +1 DPI ayarı daha içeriyor.
farenin kendi hafızası var mı? windows üzerinden ayarladığımız ayarları mesela tvye bağladığımızda kullanabiliyor muyuz? ileri geri yerine ses açma kapama yapmak mesela...
Bu tablodaki windows kısmındaki tuşlar kendi yazılımıyla değiştirilebiliyor ama gördüğün gibi diğer oslarda tuşların işlevi farklılaşıyor. Windows yazılımıyla ayarlanan tuşlar hafızada kalıyor ama pil değişince veya farklı oslarda test etmek lazım. Dediğin tarzda benim bir ihtiyacım yok.
BİLGİ: Yanında gelen CHANGHONG marka alkalin pil yaklaşık 3 ay dayandı. 2-3 gün önce fare pil bitiyor kırmızı led ışığını yakmaya başladı. Bugün pil voltajını 0.93v olarak ölçtüm ve pili çıkarıp yerine tıraş makinesinden çıkardığım bir kısmı kullanılmış bim pilini taktım. Haftaiçi sıfır pil alıp takarım. Bakalım bim pili kaç ay sürecek.
Yeni aldığım A4 Tech FG35 kablosuz fare elime ulaştı.
İlk izlenimlerime göre malzeme kalitesi orta. Ucuz farelerden üstün ama 300-500 TLlik Logitechlerle karşılaştırılmamalı. Tuşlar tamamen sessiz değil biraz sesli. A4 Tech bu fare için 4mA pil harcıyor demiş. Yani yazan değer doğruysa fare aşırı derecede düşük güç tüketiyor demektir. Kutudan bir tane alkalin pil çıkıyor ve fare 1 ade AA pille çalışıyor. Farenin birde FB35 kodlu bluetooth modeli var. O modelde fareyi aynı anda nano usb alıcıyla bilgisayara ve bluetooth ile 3 farklı cihaza bağlayabildiğiniz söyleniyor.
Gelelim FG35in ergonomisine. Farenin sağ tuşu alışılmış tasarımlardan farklı olarak soldan daha uzun tasarlanmış. Almadan önce bu tasarım biraz çekindirsede şuan gayet sorunsuz geldi. Bana göre şuanki tek sorun farenin sağ kenarı yayık değil dik tasarlandığı için büyük ellerde serçe parmağı biraz boş kalabiliyor. El demişken fare çok büyük ve şişman ellilere göre değil gibi görünüyor.
A4 Tech bu fare için kullanılmazsa 20 saniyede hafif tasarrufa geçtiğini söylemiş. 8 dakika kullanılmazsada uykuya geçiyor demiş. 4mA pil tüketimi gerçekse alkalin bir pilin çok rahat 4-5 ay gideceğini düşünüyorum. Normalde kullandığım İnca 500GL(pil tüketim detayı yazmıyor ama az harcıyor) farede Bim pili günlük en az 12 saat aktif kullanımda 2-3 ay gidiyordu.
Gelelim çekim kuvvetine. A4 Tech FG35 kablosuz fare için 10-15 metre çekim mesafesi demiş. Kendi yaptığım testte az bile söylemişler dedim. Evde bilgisayardan uzak 3 farklı noktada denedim ve sıfır lagla sorunsuz çekti. Bu mesafelerde araya giren duvarlarda dahil. İnca 500GLde bu konuda çok iyiydi ama A4 Techin bu faresi kat kat daha uzaktan çekebiliyor. Birde A4 Tech bu fare için kablosuz parazitlerden çekimi etkilenmesin diye otomatik farklı kanallarda çalışabiliyor diyor. Yani bir arıza olmadığı sürece kullanıcıyı çekim olarak her türlü memnun edecektir.
Son olarak farenin üstünde bir DPI tuşu bulunuyor ve fare 1000-1600-2000 DPIda çalışabiliyor. Masaüstü yazılımıyla sağ tık ve ileri geri tuşlarına farklı işlevler atanabiliyor ama masaüstü yazılımı bana çok kısıtlı geldi. Keşke Logitechteki gibi pil detaylarına kadar gösteren daha işlevsel bir program olsaydı. Koskoca A4 Tech yapa yapa bunumu yapabilmiş dedim. Eski farem olan İnca 500GLden 5 yıldır çok memnundum. A4 Tech FG35 kablosuz faredende uzun yıllar memnun kalmayı ümit ediyorum.
Bt sürümü yorumlarında gayet beğenmişler. Youtubeda videolar var ama tr değil. Günlük normal ev kullanıcısı için yeterli. 500 tllik logitechleri bırakamayanları kesmeyebilir.
Elinize sağlık. Almak isteyenler için faydalı bilgiler paylaşmışsınız.
Güzel fare ama keşke G10-810F modelini yenileseler ya da ondaki özellikleri ekleselerdi. Onun yazılımı buna göre çok daha iyi ve detaylı. 150 TL altında tekeri sol-sağ yapabilen ya da 120 TL altında tekeri yanında tuş olan ve yazılımı daha detaylı bir versiyonunu yapsalar süper olurdu.
Kış geldi çattı. Birde üstüne koronavirüsten korunmak için bol bol kolonya ve dezenfektan kullanımı eklenince özellikle ellerimiz aşırı tahrip oluyor. Bu gibi durumlarda derimizi onarıcı ve nemlendirici kremlerle korumamız gerekiyor.
Yakın zamanda tecrübe ettiğim bazı kremler hakkında birkaç birşey yazmak istedim. Değerlendirmelerim sadece nemlendirici kremlerle ilgili olacak. Onarıcı birşeyler isteyenlere baştan Bepanthol onarıcı merhemi önererek elimdeki nemlendirici kremlerden bahsetmeye başlıyorum:
Dermokil aloe vera+kil yoğun nemlendirici ve yenileyici krem:
Dalanla beraber dışında yazan vaatleri verebilen ender kremlerden. Nemlendirmesine 10 üzerinden 9 veriyorum. Elde, yüzde, dudaklarda çok hızlı emiliyor ve emildikten sonra vücutta kalan kaygan kremsi yapı çok az. Özetle hızlı emiliyor ve güzel nemlendiriyor. Aloe vera için doğal demiş. Koku olarakta güzel. İçinde shea butter var. Anpa marketten 220ml 5.95e aldım.
Dalan zeytinyağlı yoğun bakım kremi:
Kullandıklarım arasında belkide en iyisi. Nemlendirmesi 10 üzerinden 10. Tahriş olmuş cildi çok güzel onarıyor. Gayet hızlı emiliyor. Koku olarakta güzel. İçinde shea butter var. Zeytinyağı için doğal demiş. Çağrı markette 20ml 1.95ti ama sitesinde şimdi 2.95 yazıyor.
Cire aseptine zeytinyağlı nemlendirici krem:
Kullandığım cire aseptine kremlerinin en iyisi ama kullandığım dalan ve dermokile göre pek başarılı bulamadığım krem. Nemlendirmesi 10 üzerinden 8. Dalanla dermokilin olduğu yerde zayıf kalıyor. Ambalajında hızlıca emilir diyor ama yavaş emiliyor ve emildiği kısım haricinde derinizde 7-8 saatten sonra bile tonla krem artığı kalıyor. Gece 3te sürdüğünüz kremli elinizle gündüz 12de musluğu açamıyorsunuz. Çünkü çaldılar. Pardon, bu o değildi. Çünkü kayıyor ve kalan krem artıkları siz musluğu zorladıkça parmak aralarınızdan çıkmaya başlıyor. Yani kremin büyük kısmı öyle hiçte hızlıca emilemiyor. İçinde shea butter var. Anpa marketten 100ml zeytinyağlı+30ml aloe veralı 6.95e aldım.
Cire aseptine aloe veralı nemlendirici krem:
Zeytinyağlı versiyonundan daha kötü bir krem. Vaatleri aynı ama zeytinyağlı versiyonu kadar bile vücutta emilmiyor. Nemlendirmesi 10 üzerinden 6,5. Koku olarakta garip bir şekilde sanki içinde okaliptus varmış gibi burnunuzu sızlatan bir kokusu var. İçinde shea butter var. Anpa marketten 100ml zeytinyağlı+30ml aloe veralı 6.95e aldım.
Cire aseptine çiçek özlü nemlendirici krem:
Çiçek özlü diye geçen bu krem içindekiler kısmında çiçeğin mayıs papatyaları olduğunu belirtmiş. Markanın birde soft papatya özlü olanı var. Buna niye papatya yerine çiçek özlü demişler anlamadım. Nemlendirmesi 10 üzerinden 6. Elleri güzel nemlendiriyor. Vücut tarafından emilme seviyesi diğer abileriyle benzer. Ama bu krem dudaklarda kesinlikle emilmiyor. Nedense elde normal emilen krem dudaklarda hiç emilmedi ve gece ne sürdüysem sabah kalktığımda katman olarak dudaklarımda öylece duruyordu. İçinde shea butter yok. Çağrı marketten 30ml 2.95e aldım. Anpa markette 30ml 2.25e satılıyor.
ÖZET: Dalan ve dermokil favorilerim. Cire aseptineler bitince bir daha almaya gerek görmüyorum. Kremleri kendi cildimdeki performanslarına göre değerlendirdim. Her ciltte benzer etkileri göstermeyebilirler. Sizin cildinizde çok daha iyi veya çok daha kötü sonuçlar verebilirler.
Neutrogena çok övüldüğü için denemiştim ama hiçbir halta yaramamıştı. Vaseline markasının yulaflı kremini kullanmıştım o iyiydi. Sanki böyle hasar görmüş deriye ameliyatla deri ekliyorlar gibi katkı sağlıyordu.
Elimde uzun yıllardır egzema var ve soğukta çatlayıp kanamaya bile yol açıyor. Kortizonlu kremlerinde zararlı olduğu söylentileri üzerine Excipial LİPO kullanmaya başladım. Ürün Eczacıbaşı'nın diye geçiyor ama sanırım yabancı lisansı alıp üretiyorlar vs. Her neyse 200ml si 25 tl ye satılıyor eczanelerde. Böyle problemleri olanlar için bu bahsedilen nemlendirici kremler hiçbir işe yaramıyor. O yüzden belki okuyana faydası olur diye belirtmek istedim.
Ben de geçen aylarda orijinal olmayan mürekkep alıp kullandım. Markası neydi bilmiyorum. Renkler tam tutmuyor açıkçası. Renk ayarı, kalibrasyon vs. yapılıp idare edilebilir ama ben cihazı sadece basit evrak basmak için kullandığımdan uğraşmadım. Bir sonraki sefer orijinal mürekkep almayı düşünüyorum, arada fiyat farkı kabul edilebilecek düzeyde, zaten yılda 1 kere belki alınıyor mürekkep.
Elimde HP için fazlasıyla mürekkep var, ancak HP yazıcı bozuldu. Onları Canon'a koyup koymamak konusunda çok tereddüt ettim ama sonuçta Canon'u da bozmayalım deyip, mürekkep aldım.
Muadil mürekkepler baskı kalitesinden ziyade yazıcı kafasını kullanılmaz hale getirebilme tehlikesine sahip, Brother marka tanklı yazıcıyı bu yüzden çöpe attım.
Hp için muadil mürekkep kullandım, galiba cescesor idi, bir hafta kadar kullanmadığım zaman donma yapıyordu. Bittiğinde hp orijinal mürekkep alıp kullandım, 3 ay kullanılmadığı zaman bile pırıl pırıl çıktı aldım. Tıkanma yok donma yok. Orijinal olayı başkaymış.
bursa kartuş'dan alıyorum yıllardır muadil mürekkep. ne donma ne solma yaşamadım.
böyle bişey
https://www.bitmeyenkartus.com.tr/urun/1-takim-4-adet-bk-hp-950951xl-uyumlu-kartus?_sgm_campaign=product&_sgm_source=7598142&_sgm_action=search&_sgm_term=951xl&_sgm_pinned=false
Bu kartuşları her yerde satıyorlar da, mesela HP OfficeJet 8600 asla kabul etmiyor bu muadil kartuşları.
@leventp arkadaşımda 8600, bende de 8610 var. hatta arkadaş bi kit almış ve kendi dolduruyor.
belki fw güncellemesi ile hallolur.