Sosyal ağ kurallarına tütün ve alkollü maddeler seçeneğini daha açık yazdım. Sitede küçük takipçiler de bulunduğundan 18 yaş altı içeriklere izin vermiyoruz. Buna bağlı olarak sildiğimiz ama kurallarda yazmayan içerikler de var. Siz çocuklara kötü örnek olacak içerik diye düşünün. Tamamen yok etmek mümkün değil de elimizden geleni yapalım. Bazı tuhaf kişiler Facebook ve Twitter'da böyle yasak olsa ne olurdu demiş ama Facebook'a ve Twitter'a 13 yaş altı kişilerin üye olması toptan yasak. Biz de aslında ekledik bu maddeyi de pratikte bunu kontrol etmenin imkanı olmadığından çocuklar üye oluyor her yere. Bizce 'bize ne' deme şansımız yok. O yüzden dikkatli olalım.

BeğenFavori PaylaşYorum yap

Iphone SE

Evet yaklaşık 3 haftadır kullandığım telefonu sizlere aktarabilecek kadar karıştırıp zorladığıma inanıyorum.

Daha kolay okunabilir bir inceleme yazısı olması açısından soru cevap şeklinde gideceğim. Bu sorular benim telefonu almadan önce kendime sorduğum beklentilerim ve karşılaştıklarımı anlatmak için sizlere ışık tutacaktır el feneri misali...

1- Android mi yoksa IOS mi ?

Android platformunu farklı farklı markalar altında(Sony,Htc) deneyimleme şansına sahip oldum. Androide geçişim öncesi Iphone 4 kullanan birisi olarak maalesef telefonun miladı dolmasıyla yeni telefon ihtiyacındaki tercihim üzülerek söylüyorum ki cazip fiyatları ile Android pazarı oldu. Uzun uzun neden Android işletim sistemini beğenmediğimi anlatmayacağım ama geçen 2 sene içerisinde IOS'u mumla aradım. Donmalar, takılmalar, rezalet bir uygulama mağazası vs.vs. Bu olaylar ışığından tekrar IOS'a kesin geri dönüş yapmam gerektiğini anladım.

2- Neden Iphone SE ?

Soldan sağa Iphone SE, Iphone 6s, Iphone 6s Plus

Şahsi olarak hiçbir zaman iri kiremit gibi telefonları sevemedim. Bu nedenle Iphone 6 ve Iphone 6 plus hiçbir zaman seçeneklerim arasında olmadı. Cepte taşıması kolay spor yaparken beni zorlamayacak istediğimi yapan bir görev adamı gibiydi Iphone SE ve kullandığım süre boyunca ne kadar doğru bir tercih yaptığım konusunda haklı olduğumu görüyorum.

3- 16gb mı 64gb mı ?

Etrafımda 16gb telefonlar ile yaşamaya çalışan insanları görüyorum ve maalesef bu benim için mümkün değil, 64gb versiyonu ile çok rahat bir şekilde dertsiz tasasız bir kullanım yaşıyorum. Apple Musıc'ten müzik indirirken veya uygulama kurarken depolama derdi yaşamıyorum. 5.2mb lık live photo özelliğini kapatma ihtiyacı da duymuyorum. Bu nedenle 16gb zaten hali hazırda günümüzde tavsiye edilebilecek bir durumda değil.

4- Pil ömrü ne kadar ?

200 nit parlaklıkta Wi-fi ile tarayıcı kullanımı batarya testi

 

Tabi ki bu kişisel kullanıma bağlı olmak ile beraber gün içinde sosyal medya takibimi 1-2 saat oyunumu ve telefon görüşmelerimi çıkarabiliyorum. Bu durum düşük batarya modu ile mümkün oluyor. Apple doğru bir hamle ile pil ömrünü uzatmayı başarabilmiş. Performans olarakta düşük batarya modundayken herhangi bir problem yaşamadığımı belirteyim.

5- Bu eleman nasıl fotoğraf çekiyor ?

Açıkçası arka kamera da Iphone 6s ile aynı teknoloji olduğu için alırken pek dert ettiğim bir konu değildi kamera performansı ki kullandıktan sonra gerçekten de mükemmel fotoğraflar elde edebildim. Live Photo özelliği kullanmadan önce bana ne kadar saçma gelse de kullandıkça vay be kötü bişi değilmiş aksine güzelmiş demeye başladım. Ön kamerası maalesef arka kamera kadar memnun etmiyor. Iphone 5 modellerinde kullanılan 1.2mp kamera selfie tutkunu insanları çok tatmin etmeyecektir.

Fotoğraf işinden çok anladığımı söyleyemem ancak örnek olması açısından çektiğim bir fotoğraf...

 

6- Peki ya tasarım ?

Steve Jobs WWDC de Iphone 4 tanıtımı...

 

Hali hazırda Iphone 5 serisinden alışık olduğumuz tasarımdan bir farkı yok, kişisel olarak zaten beğendiğim tasarım güçlü donanımı ile birleştiğinde insanı mutlu ediyor. 6 serisinin tasarımı ve kamera çıkıntısı maalesef benim için iğrenç bulmamı sağlayan bir detaydı neyse ki Steve Jobs eli değen son tasarım olduğunu 5 serisinde görebiliyoruz.

7- Parmak izi okuyucusu ne kadar işe yarar ?

Iphone 5s tanıtımdaki Touch id yapısını gösteren görsel...

 

Şunu belirteyim ki parmak izi okuyucusu gayet hızlı, ilk seri olmasına rağmen beni memnun etti. Uygulama mağazasından uygulama indirirken şifre girmek yerine parmak okutmak çok daha işlevsel, aynı şekilde telefonu kilit ekranında açarken şifre girmek yerine parmak okutmak çok daha konforlu...

8- 4 inç boyutundaki bir telefon ile yaşamak ?

Tabi ki artıları olduğu kadar eksileri de mevcut. Önemli olan bu artı ve eksilerin hayatınızdaki rolü. 4 inç boyutundaki bir telefon cebinizde yük olmuyor ayakkabı bağlarken yada oturup kalkarken sizi rahatsız etmiyor. Özellikle toplu taşıma araçlarında müzik dinlerken bunun farkını görebiliyorum. Aynı şekilde telefon görüşmesi yaparken kulağınıza devasa bir telefon götürmüyorsunuz. Tek el ile kullanabilme gerçekten bu tarz durumlar için önemli bir avantaj, ama dediğim gibi bu tamamiyle kişisel, telefonunuzda daha çok ne yaptığınıza bağlı, eğer telefondaki vaktiniz daha çok oyun oynamak, video izlemek, bir yazı düzenlemek, sürekli bir e-posta trafiği ya da garageband,imovie,snapseed vs. gibi programlarda bir şeyler düzenlemek ise bu telefon başınızı ağrıtabilir çünkü bu işleri yapmak çokta kolay yapılmıyor. 4.6 yada 4.7 inç ve üstü modellere alışan ve rahat eden insanların hiç düşünmemesi gereken bir model çünkü memnun etmeyecektir.

Yorumlarda bırakacağınız soruları yazıma ekleyerek inceleme yazısını daha aktif ve güncel tutacağım, okuduğunuz için teşekkür ederim hepinize...

 

 

BeğenFavori PaylaşYorum yap

#akış
25 YAŞ ALTI ÖĞRENCİYE HARÇSIZ PASAPORT
Geçen haftalarda bir dostum bedava pasaport çıkarttığını söyleyince internette ufak bir araştırma yaptım ancak bu konuyla alakalı güncel yazı bulamadım. Demin kapı çaldı ve pasaportum geldi. Belki bilmeyen vardır işine yarar diye süreci paylaşmak istiyorum
1.adım https://epasaport.egm.gov.tr/ sitesinden randevu aldım.
2.adım okuduğum üniversiteden öğrenci belgemi alıp randevu günümü bekledim.
3.adım 2adet biyometrik vesikalık fotoğraf isteniyor.
4.adım herhangi bankaya gidip "pasaport defter bedeli" 87.5tl yatırılması gerekiyormuş. bunu ben pasaportşubede sıramı beklerken öğrendim hemen en yakın bankaya koştum : ) randevudan evvel yatırılmalı ve dekont alınmalı.
6.adım parmak izi kağıdı alınmalı. bunu bankaya parayı yatırıp tekrar geri döndüğümde memur evraklara bakarken söyledi bende eski kağıt vardı bunun yenisini alman gerek dedi bi daha koşarak hemen parmak izi bölümüne gidip daha önce vermiş olduğumdan doğrudur kağıdı verdiler. parmak izi kağıdını randevudan evvel gidip alırsanız rahat olur.
7.adım kendiniz orada bulunmalısınız (18 yaşından küçükler velileriyle beraber) tüm evrakları nüfus cüzdanınızla beraber memura veriyorsunuz 5dk sonra işlemler bitiyor.
Ben 18nisan pazartesi de başvurumu yaptım, bugün 22nisan cuma pasaport elimde.
Pasaportun geçerlilik tarihi 25 yaşınıza girdiğiniz güne kadar. (doğum tarihim 23eylül1993 - pasaport geçerlilik tarihi 22eylül2018)
inşallah faydalı olur.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 16 / 30

Plus deyince yine çok soru geldi bir açıklama yapayım.

Bir kısım izleyici bardakları pahalı buldu. Onlar bardak almaya gelenler. Halbuki biz bardağı destek olarak satıyoruz. Yoksa bu bardakların 30 TL olmadığını herkes biliyor.
Plus da böyle. Plus'ın en önemli vaadi bu yayını yaşatmak. Firmalar yerine tüketicinin yanında bulunan bir teknoloji yayını. Bu fikir size cazip geliyorsa üye olursunuz değilse olmazsınız. Yoksa o mu verilecek bu mu verilecek muhabbeti işin teferruatı. Bardakları pahalı bulan zihniyet ile aynı. Biz onları zaten Plus almayacaklar hanesinde değerlendirdik. Bardaklarda da öyle. O yüzden 1500 tane bardak sipariş etmeyip azar azar gidiyoruz. Kitlenin küçük olduğunun farkındayız. Ama bardak alan kitle dahi abone olsa çok önemli bir adım atılmış olur.

Plus'ta ne verileceğini de açık açık yazacağız. Yani o bunu ister şu şunu ister durumu olmayacak. Her şey açık ve net olacak. İnsanlar da para karşılığı ne alacaklarını bilerek üye olacaklar.

Eğer gündemi takip ediyorsanız Patreon benzeri sistemlerin teker teker battıklarını görmüşsünüzdür. Patreon da yatırımcı parası yakıyor. Bizdeki taze direkt gibi bir gün elveda diyecek.

Bunun sebeplerinden biri aylık üye olanlara verilen sözlerin tutulmayışı imiş. Bunu gören içerik sahipleri de daha gerçekçi şeyler sunmuş ama tabii o da üye sayısını yükseltmek gibi bir etki yaratmadı elbette. O yüzden para karşılığı ne sunulacağının bir sınırı var. Ama her şeyin özünde dürüst yayıncılık geliyor. Esas sattırıcı şey bu.

Diyebilirsiniz ki şu anda da öyle zaten. Öyle ama firmalara mesafe koyan bir yayının yaşaması aşırı zorlaşmaya başladı. Firmaların bizden talepleri banner yayınlamanın çok ötesine geçti. Bu şunu da gösteriyor, demek bu tekliflere tamam diyenler var ki bize de geliyor.

ABD ve Avrupa'da yayın yapanların YT gelirinin minimum 6 kat olduğu YT'nin kendi açıklaması siz onu iki ile çarpın.

Her video milyon izlenecek bu kadar net. Bizim TS olarak uygulayacağımız hiçbir çözüm bunu sağlamaz. Benzer içerik üreten Türkçe yayınlara bakın aynı durumu göreceksiniz. Türkiye'nin en büyüğü DH bile YT üzerinde sıradan bir kanal. Çok doğal.
Dikkat edin bu konularda tavsiye veren kimse bir tane örnek yerli teknoloji kanalı gösteremiyor bana. Hep alakasız örnekler. Spotify ile kıyaslayan bile var.

FB, Twitter vs YT kanalına dönüş sağlamıyor. Bunların çok detaylı istatistikleri var elimizde. Sizi o mecralarda büyütüyor sadece. FB üzerinde 70.000 takipçi var ve içerikler düzenli olarak orada paylaşılıyor. Paralı olmadığı dönemde bile kanala dönüşü %1 değildi. Ama oraya özel ürettiğimiz tek bir kare foto inanılmaz paylaşım değerleri yakalamıştı. 70.000 yerine 500.000 olması paraya dönmüyor. Tüm ağlar içinde bize para ödeyen tek ağ YouTube. YouTube büyümezse gelir de büyümüyor.

Ben fotoğrafçı olsam o zaman da tüm gücümle Instagram'a yatırım yapardım. Yine para gelmeyecekti ama müşteri gelecekti. Bizim mecramız YouTube. Bu değişemeyecek.

TS'nin içeriğini reklamlaştırmak en karlı çözüm. TS'nin bütün maddi sorununu 1 ay içinde çözerim.
Diyeceksiniz ki o zaman insanlar burayı terk eder. Belki bir avuç insan gider. Bunu yapan yayınların reytingleri gayet iyi. Küfür ediyor ama yine izliyor. Kitlenin cinsi değişir. Ama zaten bir kere bile girip yorumları okumayız olur biter.

Artı gitseler bile yine önemli değil. Çünkü parayı firmadan kazanıyorsunuz zaten. Firma, kitlesi azalan yere yatırım yapmaz diyebilirsiniz. Yapıyor. Çünkü orada başka oyunlar var. Firmanın size verdiği paranın bir kısmını size o reklamı verene rüşvet olarak geri verirseniz kimse kitlenize bakmaz.

Zaten asıl firmaların içeriğe falan baktıkları yok. Hepsi kendi dünyalarında yaşıyor. Rapor olarak önlerine bu ay şu mecralarda çıktık diye bir rapor gider imzalanır geçilir. Dolayısıyla firma tokatlamak oldukça kolay bir iştir yeter ki ajansların istediklerini yapın. Onlar sizinle ilgili her türlü olumsuz etkinin firmaya ulaşmasına set çekecektir.

Kabul ettiğimizin üç katı teklifi geri çeviriyoruz bir yılda. Arada bazı denemelerimiz de oluyor. Misal şu 'bunlar da ilginizi çekebilir' kutucuklarını denedik bir ay. 8 kutu çıkıyordu. Şarlatanlık reklamları çıkınca iptal ettik. Meğer adamların en iyi müşterileri onlarmış. O reklamları iptal edince gelir de getirmedi komple caydık.

Bunun gibi bir sürü hikaye var. Tüm sektör içinde izleyiciden para kazanmak diye bir sistem hiç var olmadığı için ve genel olarak kimse para vermezcilerin sesi daha çok çıktığı için, para kazanma yöntemlerinin tamamı tüketiciyi yanıltmak, click bait, üzerine kurulmuş durumda. Ya da sizin bilgilerinizi toplayıp satıyorlar. Bunu eski yöntemle CD olarak satanla, arka planda sayısal verilerinizi toplayıp satan arasında bir fark yok.

Bu teklif de 2015'te 3 kere geldi. Sizi TS'den itibaren takip edip, girdiğiniz sitelerde TS'de ilgilendiğiniz ürünün reklamını çıkaran bir reklam sistemi. Bu yurt dışında kullanılıyor. Geçtiğimiz yıl TR'ye geldi ve üç firma bize sunum yaptı. Kabul etmedik. Çünkü üyelere önceden bu şekilde takip edileceklerine dair bir bilgi vermemiştik.

Bundan daha güzeli başka bir teklif idi. Sosyal ağa login olduğunuzda siteyi görmeden önce sizin profil özelliklerinize göre reklam çıkaran bir sistem vardı. Ama her birinizi ayrı ayrı tanımlayıp sınıflandırıyordu ve sıkı durun, tüm profil bilgilerinize ulaşıyordu. Bunu Android telefonunuza indirdiğiniz en dandik oyun bile yapıyor. Her bilginize erişiyor ama hiç olmazsa önce soruyor.

Biz yine buraya üye olurken verdiğiniz bilgilerin başkalarına paylaşılacağına dair bir bilgilendirme yapmadığımızdan bunu da geri çevirdik. Firma sizi anonim tutacak bir çözüm üretmemiş bile.

Bu örnekler sadece 2015 yılında kapımızı çalanlar. Dolayısıyla herkes ya size ayağınıza gelerek daha fazla reklam göstermek istiyor ya da reklam göstermek istediği mecraya çekmek için olta atıyor. Hepimiz açık hedefiz.

TS'de prensip olarak bu tip reklamları kabul etmeye etmeye, sadece adsense'e kaldık ki o da en kolay bloklanan şey. Arada sırada adsense olmayan reklamlar da çıkıyor. Muhtemelen engelli olduğu için görmüyorsunuz ama AMD reklamı başladı. Çünkü Hitman kampanyası var. Bunlar ancak bir aylık dönemlerde nadiren gelen şeyler.

Uzun lafın kısası, TS'yi hep beraber kendi elimizle boğduk. Alternatif olarak Özkan'ın takip ettiği yolu izledik ve prodüksiyon işleri aldık. Bazıları bizimle de uyuştu gördünüz, Cenk ve Erdem videoları, bazılarını görmediniz. https://www.youtube.com/watch?v=mFt6ueB2j7M

Özkan'ın finalde ne yaptığını eskiler bilir. Şirketini ayırdı TS'yi bize bıraktı gitti. Bizim de patlayan renderlar, geciken yayınlar vs olmasının asıl sebebi TS'nin 'artık zamanda' üretilmesi. Bu kadar insan, bütün gün boş oturup TS'yi yayın saatine 3 saat kala niye hazırlar? Hiç mi yedek olmaz? Demek o zamanda başka işler yapıyorlar. TS'nin tamamen yutulup gitmemesi için seyircisi tarafından sahiplenilmesi şart.

Bardak bence iyi bir başlangıç oldu. Olumlu niyet açık ve seçik şekilde gösterildi. TS'nin sosyalinde belkide yazıları ile hiç var olmayan bir kitle biz burdayız dedi. İyi ve dürüst bir yayın için talep olduğu görüldü. Bundan sonrasında da bu kitle ile işin devamına bakacağız. Diğerleri gölge etmeden izlemeye devam etsinler.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 178
  • Enes AYDIN @enesaydin1

    Adam ne varsa açık, net yazmış. Plus olsa katılırım. Lakin Murat abi haklı: " Plus gelirse kitle azalır." Bardak başlangıcı oldu. Çeşitlilik arttıkça kitle de artar ümidindeyim. TS' olmasaydı saçma sapan teknoloji sitelerini takip etmek zorunda kalacaktık. Adam akıllı yayın yapan çok nadir sitelerde birisi TS.

  • elbistana @elbistana

    @gamsizm ben anlamıyorum ki siteye bi kaç tane reklam koyun gitsin. Siz zaten advertorial yapmıyorusunuz tüm türkiye bunun farkında. Üç beş tane reklam olsa nolur olmasa nolur sitede. Şişirme videonuz yok ürün neyse üç aşağı beş yukarı söylüyorsunuz eksisini artısını. Yani eksi özelliklerini söylediğiniz ürünün reklamı sitenin sağında çıksa ne olacak çıkmasa ne olacak. Aynı durum youtube içinde geçerli koyun videolara reklamları dursun.

  • disaster @disaster

    @gamsizm dürüstlüğünüz ülkemizde maalesef artık zor bulunan bir nitelik, sizleri bu yüzden yalnız bırakmadık, bırakmayız.
    Sizin "destek olmuyorsunuz tamam da bari köstek olmayın" dediğinizi herkes anladı.
    Vıdıvıdıcılara aldırmayın, onlar emek nedir zaten bilmezler de hayatın zorluklarını anlayabilecek olgunluğa da henüz ulaşmamışlar.
    Yerler mi bilmem ama firmaların etik dışı baskılarından kurtulmak için adı "inceleme" değil "tanıtım" videoları çekin, perşembe günleri yayına girsin, 2 değil 5 defa izleriz. Başka bir videoda da inceleme yapın.
    Reklam engelleme konusunda pek çok şirket ve kurumlarda kullanılan proxyler buna sebep oluyor. Yeni WAF larda false positive olmadan bunu yapmak çok kolay olduğu için bu işlerden biraz anlayanlar devreye alıyor.

  • soyuhan @riverraid

    sevgili teknoseyir ekibi.
    sizleri seviyoruz ve her zaman arkanızdayız. burada ne sizin koyduğunuz reklamlar rahatsız edecek ne de yapacağınız advert videolar.

    ben sizleri sohbetiniz, olaylara objektif bakışınız ,80ler 90lardan tatları hemen her videonuzda tattırmanız ve amatör ruhunuzdan dolayı severek takip ediyorum ve etmeye devam edeceğim.

    Ticari kaygılarınızı ve ayakta kalma mücadelenizi günümüz vahşi kapitalist düzende don kişotlar olarak görüyorum. ama bu güne kadar TS gelirken başladığı noktada zaten bu donkişotluk ruhuyla başlamadı mı?

    Eleştiriler her zaman olacaktır ama bir site herkes bangır bangır AAA oyunları ilk izlenim ön bakış yaparken bu site "barbarian" inceliyorsa o sitenin adı teknoseyirdir. kaptanı gemiyi istediği yere götürür. herkes nereye gidiyorsa değil!!!

    o yüzden bu zamana kadar bildiğinizi yaptınız bundan sonrada öyle yapın. her zaman yanınızdayız... @gamsizm

Kargo Takip

Yurtdışından ve yurtiçinden alışveriş yapan dostlar sizin için takibi kolaylaştıracak siteler; ⚡

Bundan sonra burada ki blog https://teknoseyir.com/blog/kargotakip güncellenecektir.

Yurtdışı; 🇨🇳🇺🇸🇬🇧
💢 https://www.parcelmonitor.com/ (Birçok ülkenin kargo firması ile takip mevcut.)
💢 https://track.aftership.com/ (Telefon Uygulaması da var)
💢 http://www.17track.net/tr (Telefon uygulaması da var)
💢 http://global.cainiao.com/ (Aliexpress ve Çin’den gelen kargolar için)
💢 http://wp.pts.net/gonderi-takip/ (Amazon vs.. gelen kargolar için Yurtiçi)
💢 https://tracking.i-parcel.com/ (Amazon vs… kargolar için Yurtdışı)
💢 https://tools.usps.com/go/TrackConfirmAction_input (Bu firma ile gelen kargolar için Yurtdışı)
💢 https://tr.trackitonline.ru/?service=track () )
💢 http://www.xfl-express.com/ (Çinden bazen bu firma ile göderim yapabiliyorlar )
💢 http://www.postnl.post/tracktrace (Hollanda postası kargo takibi için)
💢 http://directlinktrackedplus.com/multipletrack-client2.php (İsveç postası kargo takibi için)
💢 https://www.packagetrackr.com/ (Bunu da tavsiye ederim 🙂 )
💢 http://www.trackntrace.com.sg/ (Sinagapur Post 🙁 bu firmayı görünce kanım çekiliyor )
💢 https://www.aramex.com/express/track.aspx (Amerika’dan gelen kargolar için)
💢 http://intmail.183.com.cn/zdxt/yjcx/ (ChinaPost ile gelen gönderiler için)
💢 https://dey.11185.cn/web/#/waybillno (Chinapost ve EMS ile gelen gönderiler için.)
💢 http://www.trackingcourier.com/china-post-tracking (ChinaPost ile gelen gönderiler için)
💢 http://www.mtytrack.com/ (Çin'den gelen birçok kargo şirketini destekliyor)
💢 http://www.parcelforce.com/track-trace (Birleşik Krallık taraflarından alınan ürünler için)
💢 http://www.17ckd.com/EN/index.htm (Çin'den yapılan alışverişlerde işe yarar. 🙂 )
💢 http://khcx.gdpost.com.cn/mgnt/StateBatchDemand/CustLogin.jsp (Satıcıların gönderdiği kargo yöntemi .. )
💢 https://www.trackyourparcel.eu/ (Interpost ile gelen gödneriler için.)
💢 https://www.speedpost.com.sg/track-and-trace (SingapurPost ile gelen gönderiler için.)

Yurtiçi; 🇹🇷
💢 http://gonderitakip.ptt.gov.tr/
💢 https://www.turkiye.gov.tr/ptt-gonderi-takip
💢 https://www.yurticikargo.com/tr/online-servisler/gonderi-sorgula
💢 https://www.araskargo.com.tr/tr/index.aspx?cargo=1
💢 http://www.suratkargo.com.tr/?p=content_online&i=373&l=kargom_nerede
💢 http://www.mngkargo.com.tr/tr/
💢 http://inter.mngkargo.com.tr/Index#Tracking
💢 http://www.ups.com.tr/gonderi_takip.aspx
💢 http://kurumsal.horoz.com.tr/web_2008/web_kurumsal/_genel/frmgenelsorgu.aspx?lng=tr
💢 http://tr.aktif.com/gonderisorgulama/
💢 http://www.rcsasia.net/hava-kargo/gonderi-sorgula.php?
💢 https://www.turkishcargo.com.tr/tr/e-kargo/kargo-takibi
💢 http://95.0.174.10/ (KKTC Posta Dairesi)
💢 http://tracking.ase.com.tr/tr/cwb
💢 https://www.tnt.com/express/tr_tr/site/shipping-tools/tracking.html
💢 https://www.kargomkolay.com/Takip
💢 https://www.fedex.com/tr-tr/home.html
💢 https://kargoweb.com/kargo-takip/
💢 https://www.dhl.com.tr/tr/express/tracking/monitor_shipments.html
💢 http://www.globalkargo.com/kargotakip.aspx
💢 https://www.aramex.com/tr/track/track-shipments

Kargo Firmaları Kısayoldan Sorgulama; 📌
⏩ Aşağıdaki linklerin sonuna gönderi kodunuzu kopyalayarak kısayoldan öğrenebilirsiniz...
💢 http://service.mngkargo.com.tr/iactive/popup/kargotakip.asp?k=
💢 http://selfservis.yurticikargo.com/reports/SSWDocumentDetail.aspx?DocId=

Android Uygulamalar; 📲
💢 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aftership.AfterShip
💢 https://play.google.com/store/apps/details?id=de.orrs.deliveries
💢 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.metalsoft.trackchecker_mobile
💢 https://play.google.com/store/apps/details?id=yqtrack.app
💢 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uberblic.parceltrack
💢 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.deniz.android.kargotakibi
💢 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.yurticikargo.android
💢 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kardelenyazilim.pttpostasorgulama
💢 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bildirbana.bikargomvardi

🆗Kısayol Olarak: https://teknoseyir.com/kargo 👈👈 / https://goo.gl/Ed2Hd2 👈👈
Sürekli güncel kalacak 🙂 17.11.2018 Tarihi itibari ile günceldir 🙂


#postatakip #alışveriş #tracking #chinapost #dhl #aftership #ptt #yurtdışıkargo #yurtiçikargo #mng #YurtiçiKargo #pttkargo #araskargo #airmail #iparcel #17track #KargoTürkiye #TürkiyeKargo #kargo

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 25

#akış #programlama #bilim #ders #github #opensource #yazılım

Path to a free self-taught education in Computer Science! (Bilgisayar Bilimleri'nde kendi başına eğitim yolu!)

Kendini yazılım-programlama-bilgisayar bilimleri alanında geliştirmek isteyenler için müthiş bir derleme yapmışlar.

open-source-society/computer-science

computer-science - :mortar_board: Path to a free self-taught education in Computer Science!
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Dikkat dikkat! Ben ve LP bu aydan itibaren Popular Science'tayız. Bu ay bizim için ilk sayı çıktı. Ocak sayısını 4.5 TL'ye alabilirsiniz. Bu ay ben yazdım ağırlıklı olarak ama LP'nin ağırlıklı olmasını planlıyoruz. Aygıtlar köşesini yapacağız. Dergi olduğu için fazla detay beklemeyin. Ama bir şekilde dergiye dönmüş olduk. Dergide görmek isteyeceğiniz ilginç teknolojik ürünler olursa, #popsci etiketi ile paylaşabilirsiniz.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 70

İnternet gezintinizde gerçek IP adresinizin VPN veya Proxy kullansanız bile görünebildiğini biliyormusunuz?

Ne yazık ki görülebiliyor. Test etmek için aşağıda bağlantılarını verdiğim siteleri kullanabilirsiniz. Özellikle VPN kullanıcılarının durumu daha net görebilmeleri için önlemleri almadan önce test etmelerini tavsiye ediyorum.

Farklı veya aynı özeliklerde İnternet tarayıcıları arasında
video, mesajlaşma, sesli arama ve P2P dosya paylaşımını herhangi bir eklentiye
ihtiyaç duymadan sağlayan WebRTC teknolojisi gerçek IP adresinizin görünmesine
neden oluyor. VPN veya Proxy kullansanız bile o an bilgisayarınızın yerel IP adresi ve gerçek dış IP adresi gezdiğiniz siteler tarafından görülebiliyor. Kişisel güvenlik ve özel
yaşamının korunması konusunda hassas olan kişiler için pek de hoş olmayan bir durum. Bu önlenebilir mi? Evet.

Firefox kullanıyorsanız about:config ile Firefox ayarlarında bir parametreyi değiştirmek yetiyor. Chrome tarafında URL bölümüne chrome://flags/ yazın ve deneysel özellikler kısmına girin. Burada eğer etkin ise ayarlamanız gereken bir kaç bölüm yeterli oluyor. Eklenti olarak ta çözüm bulunabiliyor.

Firefox için yapılması gerekenler
about:config yazarak yapılandırma ayarlarına girin.
media.peerconnection.enabled parametresinin değerini false olacak şekilde değiştirin.

Eklenti tarafında da NoScript ile güvendiğiniz siteler haricindekilerin tamamında script çalışmasını engellemek.

Google Chrome için yapılması gerekenler
URL bölümüne chrome://flags/ yazın ve deneysel özellikler kısmına girin
Bu bölümde

WebRTC'yi devre dışı bırak
WebRTC donanım video kod çözme özelliğini devre dışı bırak
WebRTC donanımı video kodlaması desteğini devre dışı bırak

seçeneklerini tıklayın.

Eklenti tarafında da WebRTC Block eklentisi kullanılabilir.

Not: Chrome kullanmadığım için test etmedim. Eden arkadaşlarımız sonucu paylaşırsa memnun olurum.

Sonuç olarak kendimiz çaba göstermediğimiz sürece sistemler bizi rahatlıkla izlemeye devam edecektir.

IP Sızıntısı Test edebileceğiniz site adreslerini aşağıda belirttim.

http://ipleak.net/
https://www.browserleaks.com/webrtc#further-reading

Kaynaklar:
http://www.e-siber.com/guvenlik/vpn-proxy-kullanirken-gercek-ip-adresi-siziyor/

#Privacy #KişiselGüvenlik #KişiselHaklar #AğGüvenliği #VPN #OpenVPN #Proxy #Ağ #AirVPN

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 9