TeknoSeyir sistem önerileri - 4
TeknoSeyir'in Teknobiyotik ile beraber sunduğu sistem önerileri köşemizde bu ay, NVIDIA GTX 1060 tabanlı bir oyun sistemi topluyoruz. Daha önceki oyun sistemlerinden farklı olarak, yeni bir kasa, sıvı soğutma ve disk altyapısı kullandık. Parçalar şöyle;
Toplanmış hali: Teknoseyir Kasım PC - https://goo.gl/cznAWs
Intel Skylake i5 -6600K işlemci - https://goo.gl/Obaf1j
Asrock Z170 Gaming GK4 anakart- https://goo.gl/FKPuZV
HyperX HX424C15FBK2/16 - https://goo.gl/lBNLMO
Gigabyte GTX 1060 Xtreme ekran kartı - https://goo.gl/74N6Lv
WD Blue 1 TB 7200 RPM HDD - https://goo.gl/Cbbs3J
Samsung 750 EVO 500 GB SSD - https://goo.gl/ey3buQ
High Power Element Smart 750 W 80 Plus Gold Güç kaynağı – https://goo.gl/kL6Xn6
Akasa A20 240 mm Sıvı Soğutma - https://goo.gl/6ajU59
SilverStone PM01 Siyah Kırmızı Kasa - https://goo.gl/DZYjwa
Biraz da donanım.
Sponsorluk sonuna kadar her ay gelecek mi bu?
@ozgurg Her ay istiyoruz da bazen tutmuyor.
@gamsizm Video başlığı "xxxx TL sistem önerileri" gibi olursa aramalardan daha kolay ulaşılabilir olacağını düşünüyorum.
@ozgurg Onu görünce kaçarlar. Yoksa doğru.
@gamsizm Bence TL değil de "x dolar + KDV'lik sistem önerileri" diyebilirsiniz. 🙂 Dolar bazında işler pek değişmiyor. Ben bildim bileli 1000$+KDV'ye her zaman iyi bir PC toplanabiliyor.
Bildirimi görünce ister istemez mutfağa yöneldim 😀
Sonra kilo alıyorum rejimdeyim dersin 😀
Patron çıldırdı. Bu güzel işte. 😀
🙂
Yine birisi gecmisi mi eseledi diyordum, yeni video imis 😀
Güzel oldu bu izleyecek birşeyler arıyodum
Siz video çekerken arka planda çocuk oyun mu oynuyor? 🙂 Kasa üzerindeki yansıma ister istemez dikkati çekiyor.
Yavaşlık hala devam ediyor mu sizde?
Bu akşam akiyo mübarek.
İkinci video 😀
VR İçin olması lazım EVGA'da çıkmıştı galiba ilk,uzatıcı gibi işlev görüyor portları kolay taşımak için.
VR için ekstra port. Önden bir tane alıp arkaya veriyor.
Soğutucu ve SSD olmadan bu sistemin zamanının sürümleriyle (Ekran kartı bir üstüydü, 970. Şimdinin 1070'i gibi düşünün) Mart 2015'te 3.000₺'ye toplamıştım. Ne kadar artmış kısa zamanda.
Atı 480 doğmadan öldü galiba. Hiç bahsedilmiyor.
bir önceki sistem önerisi videosu 480'le yapılmıştı https://teknoseyir.com/teknoseyir-sistem-onerileri-3-oyun-performansi
3 yıl önce aldığım güç kaynağının nasıl da bu kadar fiyatı artmış anlam veremiyorum
Dolar ne kadarmış bakın hemen anlarsınız.
@gamsizm şimdi anlaşılıyor
3.10 nerde 2. 02 nerde
asus monitörümü 470 tl almıştım 3 yıl önceydi sanırım, şimdi 780 tl olmuş 😀 sağolsun dolar kuru
dolardan dolayı. 2 sene önce aldıgım mnıtor 460tl ıdı. sımdı 750 cıvarı.
madem teknobiyotikle bir işbirliği var, teknoseyir kasım diye bi tuş koysunlar siteye direkt sepete atılıp alınabilsin? @gamsizm
Yarın koyarlar.
Bi şey fark ettim biosda 32 derecelerde geziyordu işlemci.
Benim 6700 de hava soğutmalı iken bile 24 derece oluyor biosda su soğutma daha etkili olması gerekenmez mi?
@hadi ben biosda soğutucusuz kullandım 70 e çıktı 🙂
@holyjohn bu fark niye anlamaya çalışıyorum
oda sıcaklıgının altına düşmez. @12ozkan123 ortamdan kaynaklı.
Kasımdan sonra önereceğimiz parçalar değişebilir. Dolar 3.5 olur, SSD'lerde fiyat düşer, yeni işlemciler gelir vs.
Azacık ekrana yaklaştırınızda ekmeğimizi banalım.
Bu kasa ortamdaki tüm tozu içine çeker.Demedi demeyin.Kafam kadar ızgaraları var.Filtre hiç yok.3 ay sonra içini açık rezil olur.Hele yerdeyse bide yazın yazık günah 500 tl boş kasaya.
Eskiden tek başına Pclabs’ı takip edip bilgisayar toplamadan baya haberdar olurduk, şimdi Teknoseyir’de OEM parçaların yer almayışının eksikliğini hissediyoruz. Çevre birimleri, klavyeler, kulaklıklar kadar rağbet görmüyor ne yazık ki işlemciler, AMD ekran kartı ve işlemcileri, anakartlar chipsetler yok maalesef.
Tabii trend akıllı cep telefonlarında, firmalar oem parçaları pek göndermiyor da olabilir, artık çok genele hitap etmeyen bir konu da olabilir. Bir de sitede yazılı materyal olmayışı bir eksiklik bence, tabii bu makaleleri yazacak eleman lazım ve geri dönüşü yok verilen emeğin ama bunu da belirtmek istedim.
Video ile ilgili yorumum.
Tıpatıp aynı sistemi hem gtx1060 overclocklu hem 6600k 4.6 ghz overclocklu 500 watt güç kaynağında kullanıyorum güç kaynağını çok abartıyorsunuz.
Büyük fanlı güç kaynağı alırsanız ses çıkmaz.
Diyelim ki sisteminiz en fazla 400W güç çekiyor. 500W'lık kaynaktan 400W almak ile 750W'lık kaynaktan 400W almak kaynağa yüklenmek açısından farklıdır. Güç kaynağını daha az zorlarsanız daha uzun süre performansı bozulmadan kullanabilirsiniz. Tercih meselesi. Arada çok büyük fark yoksa büyüğünü almak her zaman daha mantıklı bence.
Sistemin yarısı kadar güç binmediği zaten söylendi, istersen düşürebileceğinde söylendi 😀 İster 500 al ister 600 keyfine kalmış 😀
@alikoprulu29 Ama sistemi technobiyotikte toplanmış halde hazır satarken gereksiz yere kazıklıyorlar milleti.
Aynen. 5600tlye 1060lı sıstem kurmak... ıslak odunla koşturacaksın 🙂
bu sistemi satın alıyor olsaydım kasa ve güç kaynağı yerine outlet bölümündeki dark raiden 750 watt kasayı ekleyip 500 tl tasarruf ederdim ve bu 500 ü 1070 yatırırdım.
4 tane 3.5 inç disk sürücüsüne çok demişler bende 6 tane takılı 7 inciyi takmak için 5.25 3.5 inç çevirici aparat bakıyorum
Fiyatları tekrar kontrol ettim fiyatlarda oynama olmuş. Ancak 1 lira eksilmiş sadece.
Yalnız unutulan önemli bir birleşen var İşletim sistemi
https://www.moddiy.com/products/5.25-Inches-to-4-x-3.5-HDD-Adapter-Bracket-.html
Ben hesapladığım zaman 6200 lira tuttu sizin sistem. SSD yeni nesil. Farkı çok bariz anlaşılıyor. Ama şart değil. Sıvı soğutma bence pencereli kasalar için daha iyi çözüm. Hava soğutma alınacaksa kasada pencere vs olmamalı.
@gamsizm Ana karta montaj esnasında altına sünger koysanız? İçim acıyor bişey olacak diye.
oo güzel bir sistem 🙂 kasa biraz şovalye gibi duruyor 🙂 çok ciddi bir kasa.
1060 yerine 480 seçerdim. Hem belleği hem performansı daha fazla. Ayrıca Freesync ekranlar çok daha ucuz.
http://www.pcgamesn.com/amd/rx-480-vs-gtx-1060-vulkan
Kasa çok büyük sevmedim. PSU konusunda da bence fazla abartı çakılıyor. Kaliteli bir 400Watt yeter. Fanlar öyle eçokta ses yapmıyor. Kasa içinde de fazladan yer kalır.
Vulkan karşılaştırması koymuşsun ama Vulkan kullanan oyunlar henüz bir elin parmaklarını geçmiyor.
@achfighter Sadece vulkan değil DX12 konusunda da daha avantajlı. OpenGL ve OpenCL desen zaten aldı başını gitti AMD. Nvidia hiç birinde rakip olamıyor ki. Apple'ın AMD yi tercih etmesi boşuna değil.
Bu sistemi Teknobiyotik mi Teknoseyir mi öneriyor ? 🙂
Dar bir havuzdan seçilmiş gibi geldi bana parçalar.
Uzun vadede OYUN İÇİN i5-6600k ile i7-6700k arasında fark olur mu gençler?
@orcun doğru 😉 5 sene sonrası için düşünürsek oc ile kazanılamayan +2 MB'lık çok değerli L3 cache'nin fiyatı ~₺300 (;
ekran kartı 1060 olursa i5 ve i7 arasındaki farkı hissetmezsiniz bile, ama 1080 ve üstü olursa fark belirginleşir.bununla ilgili eski bir inceleme aklıma geldi:
https://thgtr.com/oyuncular-athlon-ii-x3ten-fazlasi-gerekli-mi
Ülkede ekonominin durumu ve dolar kurundan sonra sistem toplama video'larını izlerken ben:
Bence siz de sistem öneri videolarını üstün körü izlemeyin!
Daha videonun başında @gamsizm bahsediyor, bu sistemde i5 6600k işlemci + Z170 anakart + 1060 ekran kartı çekirdeği oluşturuyor, bunların yanına diğer bileşenleri istediğin gibi koyabilirsin çünkü aldığın performans aynı olur diyor. Siz ssd yi beğenmezseniz başka alırsınız. Siz oyunları ssd ye kurmak istemeyebilirsiniz ama başka bir kullanıcı bütün sistemi ssd nin içinde isteyebilir. Aynı şekilde sıvı soğutma sizce gereksiz mi almazsınız.
Bu sistemlerin hiçbirine en iyi fiyat/performans falan demiyorlar dikkat ederseniz. Öyle bir iddaları da yok. Her videoda da farklı bileşenler kullanmaya çalışıyorlar ki sistemler birbirinin kopyası olmasın. Yoksa her sisteme aynı kasa aynı güç kaynağı aynı anakart yaz gitsin.
Bu sistemi olduğu gibi almak isteyen de olur, birkaç parçasını değiştirip almak isteyen de. Ya da sistem içindeki parçalardan bir yada birkaçını sistemin eklemek isteyen de.
Videoyu en ufak bir yanlış gördüğünüz anda hemen laf yapıştırmak için izlemek yerine bu düşünce tarzıyla izlerseniz daha mantıklı düşünebilirsiniz.
Bütün bunları anlamak neden bu kadar zor gerçekten anlamıyorum. Her sistem toplama videosunda benzer yorumlar. Şunun yerine şu olsa olmazmıydı, bu niye var vs.
Yorumlara bakılırsa ileride "ben sana sistem öneremem" durumu oluşabilir. Başkalarının tercihlerini sorgular hale gelmiş insanlar.
Kasanın ledleri güzel olmuş. Acaba ssd'ler ne zaman ledlenecek. 🙂
Senin sistemini yazayım.
16 gb ram. 230 lira.
6700k 1150 lira
x gaming 3 z170 anakart 540 lira
120 gb 850 evo.220 lira
gtx 1070 alındı geri verildi. Ama, ona rağmen fiyatını yazacağım. 1800 lira
2 tb hdd 230 lira
1 tb usb hdd 180 lira,
dvd sürücü 60 lira
620w seasonic m12 evo modüler PSU 320 lira
Gigabyte sumo kasa, 440 lira
Noctua NH-U 12s soğutucu , 230 lira
Logitech g230 kulaklık. 150 lira,
Xbox 360 gamepad. 150 lira,
Microsoft desktop 3000 v2 set. 200 lira.
Bunlar şu anki fiyatları.
hepsi toplamda 5600 lira.
TV ve akım koruyucu priz ile 8000 lira.
Bunları topladığımda 5600 çıkartamadım, nasıl topladın anlamadım 🙂 Ayrıca 6700k 1150 lira nerede varmış link koy da insanlar nasiplensin, aynısı bellek için de geçerli, bu zamanda 120Gb SSD koymak mantık dışı, yazdıklarının yarısından çoğu doğruluğu yok yada göreceli şeyler, girişte zaten belirtildi bunları değiştirebilirsiniz. Hoşuna gitmediyse en fazla almazsın, göreceli şeyler ve yalan yanlış bilgilerle doldurmana gerek yok.
Başarılı bir sistem olmuş.Elinize sağlık.Benim fikrim.K İşlemci alıp boşa fazla para vermeye gerek yok. K olmayan işlemcilerle de 4.5 4.7 ghz hızlara bclk ile ulaşılabiliyor(z170 çipset) Bu işleme uygun mevcut bioslar var. (Alan kişinin biraz bilgisayar bilgisi varsa yapar hiç uğraşmak istemeyen adamda zaten çarpanı arttırıp o.c yapamaz.Bu mantıkla söyledim)Ayrıca 1060 zaten az ısınan az güç tüketen bir kart olduğundan extrem o.c vs gibi modellere de fazladan para vermenin anlamı yok ucuzunu alın.En dandik gtx 1060 zaten 1900 mhz lere o.c oluyor ve soğutması kötü olsada max 80 derece oluyor..Gene buna bağlı olarak sistemden biraz tasarruf sağlanabilir.(i5 6600k yerine i5 6500 ve ucuzundan gtx 1060 hatta bu parçaları amazondan alsanız daha iyi .işlemci zaten kolay kolay bozulan bişi değil bozulsa da zaten kullanıcı hatası oluyor.)
6600K oc'siz bile güncel oyunlara yetiyor ben daha yetmediğini düşündürecek birşey yaşamadım 11 ayda...
120 Gb SSD im var. Driverların çoğunu kurmadım. Yazılım da kurmadım 80 Gb kaldı diyor.
Çok kullanan biri için yetmez bu kapasite
hocam "bu sisteme i7 32 gb ram 2×1080 gaming ekran kartı ve 4k kavisli 32 inç oyun monitörü takacaksın" demissin de, geriye sistem birakmadin ki yahu 😀 sistemden kasayi kullaniyosun galiba sadece.
@gamsizm yeni gelicek islemcileri performans artisi saglamayacagi ile ilgili konu okumustum. Bir sonraki gelicek olan islemciler performans artisi katacakmis. Dogrumudur acaba
@xribellax Muhtemelen öyle olacak.