Bozuk sabit diskten veri kurtarma nasıl yapılır?
Editörümüz Murat Gamsız, bozulan diskindeki verileri nasıl kurtardığını anlatıyor. Video içinde geçen uygulamaların linkleri aşağıda. Siz de yorum alanında kendi tecrübelerinizi aktarabilirsiniz.
Editörümüz Murat Gamsız, bozulan diskindeki verileri nasıl kurtardığını anlatıyor. Video içinde geçen uygulamaların linkleri aşağıda. Siz de yorum alanında kendi tecrübelerinizi aktarabilirsiniz.
Son bir saat içinde 111 ziyaretçi, 66 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
süper
Telefonlar sıkmıştı böyle bi konu görmek sevindirici 😀
oo bu videoları özlemiştik çok iyi oldu
Sözünü tutmayan GeneralMobile 'ın telefonun incelemesini gelmediğini görünce ben 😀
Yakın bir zamana kadar markadan mutluydun ☺
general mobile'dan değil telefonumdan mutluydum 4 ay önceye kadar çünkü verilen sözlerin tutulacağını umuyordu ( haa bu arada telefonumdan hala memnunum tek sorun general mobile ) @zdmr
Elite telefonum . Gionee Markasının @fardin
Asil teknoloji bunlar. 🙂
Sıcaklık falan deyince aklıma geldi.WD Blue diskim var sıcaklığı 40 derecenin altına hiç düşmüyor aldığım günden beri öyle.Acaba bu modeller genel olarak sıcak mı çalışıyor sorun çıkar mı ki?
40 normal.
Video için teşekkürler.
Veri kurtarma firmaları tek bir diske pek istekli yaklaşmıyor.Mayısın başında arşiv amaçlı kullandığımız harici diskimizi aynı şekilde görmeme sorunu oldu.Başta birkaç yere bakındım birkaç yazı ve doküman buldum fakat pek başarılı sonuçlar yoktu.İçinde başka yedeği olmayan ve kesinlikle kaybolmaması gereken metalar olduğundan birkaç veri kurtarma şirketlerini aradım işi sağlama almak için.Fiyat kesinlikle vermiyorlar,bazıları kargo ile gönderim almıyor elden istiyor,çalışma saatleri garip sabah saatleri falan olmuyor.Mırın kırın ediyorlar.Bu bölüm bu açıdan güzel olmuş.
Levent Abi kadar olmasa da Hamdi Kellecioglu'nin sohbeti de sariyor. 🙂
Veri kurtarma adına güzel bir video olmuş ama muratın atladığı bir ayrıntı var.
MFT kaybında ve yedeğinin de bozulmuş olması durumunda, diskteki partitionları okuyup ona göre MFT'yi yeniden yazan basit programlar var. İlk aklıma gelen bu tip programların atası konumundaki NDD yani norton disk doctor'un dos sürümü. Ancak sonrasında daha kullanışlı yazılımlar da çıkmıştı. Google'da MFT repair diye aradığımızda buluyordu. Özetle MFT hatalarında veri kurtarma işlemine gerek yok çünkü birkaç dakikada MFT yeniden oluşturulabiliyor.
Ben pek dişe dokunur bir şey bulamadım. R-Studio sanırım bunu yapabiliyor. Çünkü tam scan etmeden bile birkaç saniye içinde tüm klasörleri gördü.
katılıyorum sonuçta kurtarma programı bölümleri görebilmek için kendine bir MFT yazdı. eğer disk e güveniyorsak MFT nin yeniden yazılması daha mantıklı.
Hazır konusu açılmışken kendi maruzatımı dile getireyim. Elimde 2,5", 750 gb toshiba HDD var. Ancak PC'ye takınca açılmasını engelliyor. Yani açılırken boot ekranında takılı kalıyor. Cihaz çalışıyor, içindeki diskin döndüğünü duyabiliyorum ama bilgisayarda görünmüyor. Bilgisi olan arkadaşların tavsiyesini bekliyorum.
portunu değiştirmeyi deneyin.
Portu değil PC'yi bile değiştirdim.
@burakozyurek HDD içinde işletim sistemi kurulmuşsa açılışta onu görür. Bu da bilgisayarın açılmamasına sebep oluyor. Bende de aynı sorun vardı. HDD formatlayınca görmeye başladı. Bunun dışında WD harici disklerinde de aynı sorun var. Onu çözemedim . Takılıyken bilgisayar açılmıyor.
Evet işletim sisteminden de yapar. Sistem yoksa porttan da yapar. Port değişimi ile halledilemezse jumper kontrolü de yapılabilir. Eğer ki diskte fiziksel sorun olsa ya bios onu es geçerdi yada Windows hata taraması yapardı.
Çok iyi bir video olmuş özledik bu tarz şeyleri.
Ancak;
İçinde çok önemli çocukluk fotoğraflarım olan diskimi kurtarabilir miyiz ? Takınca sürekli tırrrr diye bir ses yapıyor ve aynı anda tık tık tık şeklinde ses yapıyor. Pc görmüyor Testdisk görmüyor R-studio görmüyor. Disk darbe falan almış bu arada.
Pc yani biosta görünmeyen diski hiçbir yazılım göremez. .
Burun kıvıran olabilir ama bence teknoseyiri uzun soluklu yapacak tarzda bir inceleme. telefon incelemeleri 2 yıl sonra izlenmez ama bu videolar uygulamalar değişse bile verilen bilgiler kalıcı. Elinize sağlık.
Benimde modem kafayı yiyo koyuyom bimden aldığım fanı altına ohh kendine geliyor 😀
güzel bir video. çok teşekkür ederim.
Boşuna BlueRay yazıcı almadık 🙂 🙂
@Gamsizm Abi sen işi bilmiyorsun yahu 🙂 🙂 Bilgisayar yük altında iken birde harici disk kullanınca ortam tam bir fırın oluyor. Eeee klimada yok evde en güzeli profesyonel pır pır ile hem cihazları hemde kendimi soğutuyorum 🙂
Hava sahiden sıcak.
Düşünce güzel gözüme bir şey takıldı. Kasa o dar kısımda rahat hava akışı sağlayabiliyor mu?
Çok önyargılı olacak ama , ben bozulmayan Seagate hdd görmedim arkadaş.
Bende de tek seagate bile bozulmadı. Ama wd çöplüğüm evlere şenlik 🙂
Haa Muratın videodaki goflexinin aynısı var, geçen yaz az kalsın yüksek ısıdan gidiyordu. Zor kurtardım. O gün bu gündür yaz aylarında bağlı tutmuyorum.
Evet galiba backup plus falan galiba. Çok benzer aletler. Yalnız o satayı usb3.0'a çeviren alt parça ssd diskimi çalıştıramadı. Tüm sata diskler çalışıyor ssd çalışmadı.
Bu iş deneme işi hocam. Hiç bir yazılım tek başına tüm sorunları çözemez. Hiç bir şekilde çözülemiyorsa kalan sağlar bizimdir hesabı kurtarma harekatı başlar. Tek programla yola çıkılırsa genelde elde yarım yamalak dosyalar olur. Ancak spesifik dosyaları kurtaran yazılımlar var. Örneğin sizin için önemli olan imaj dosyalarıysa o işe yönelmelisiniz. Yok ben uğraşamam, bana öyle bir ilaç verinki tek hapla iyileştirsin derseniz, o gazoz ağacı burda yetişmiyor derim.
Ssd ye çözüm olsa daya iyiydi.
testdisk ile birlikte gelen photorec yazılımı var, ücretliler kadar başarılı veri kurtarmada.
DATS GUT
Bir yıl olmuştur.
Benimde 1 tb'lık seagate harici diskim bozuldu öyle yatıyor. Akşam videoyu izleyip bir bakacam bakalım. Gerçekten güzel bir konu olmuş elinize sağlık
USB çevirici donanımlarda şu problem de görülebiliyor. USB çeviricide kullandığınız diski bilgisayarın kendi SATA kontrolcüsüne taktığınızda bölümleri ve dosya sistemini görmeyebiliyor (RAW disk). Tam tersi bilgisayarda kullandığınız diski USB çeviriciye taktığınızda gene dosya sistemi ve dosyaları görmeyebiliyor. Bununla karşılaştığımda araştırmalarım sonucunda sebebi birkaç yıldır gündemde olan Advanced Format (AF) denen sektör başına 512 byte yerine 4KB a geçme durumlarından kaynaklanıyormuş. USB SATA çeviricilerdeki yonga yazılımı bu duruma farklı davranıyorlarmış. Başınıza gelirse diskteki veriler uçmuş diye heyecanlanmayın, RAW görünen diske format atmayın. Diski kendi kontrolcüsüne taktığınızda eskisi gibi verilere ulaşabileceksiniz.
Topraklama probleminiz var veya kullandığınız harici diskin adaptörü topraksız olabilir. Adaptörün topraksız olması bir kusur değil fakat topraklamalı adaptörleri olan disk kutularını tercih ederseniz bu tarz sıkıntılar görme ihtimaliniz daha az olur, disklerini de statik elektrik vb. kötü etkilerden daha iyi korumuş olursunuz
faydalı video teşekkürler, benimde emektar samsung 1.5tb diskim bir ara biçimlendirme uyarısı veriyordu, daha kısa bir usb kablo ile kullanıyorum sorun yaşamadım, kablonun kalitesi de önemli.
arkadaslar bende harci disk var bilgisayarım gormuyor bunun icin ne yapabılırım garantısı falan bıttı icinde cok onemlı fotograflarım ve belgelerim var
güzel bir konu bende R-Studio kullanıyorum oldukça başarılı bir program. anlatında güzel olmuş elinize sağlık kolay gelsin.
Recuva kullandığım ücretsiz ve çok güzel bir program
@gamsizm geçmiş olsun. yıllar önce ilk böyle bir sorunla karşılaştığımda rengim bembeyaz olmuş (= yılların fotoğrafları, videoları ne varsa kaybettim diye)
hatırlıyorum ilk diskte konuya iyice hakim olana kadar, neredeyse bir haftadan fazla diske hiç dokunmamıştım. en iyi sonucu (hem veri kurtarma hem de dosya isimleri, klasör isimleri sorunsuzluğu ile) onlarca program arasından get data back vermişti. hala o on yıllık basit programı kullanıyorum. sonraki yıllarda da onlarca diskten terabytelarca veri kurtardım aynı programla.
yalnız son 2 yıldır yaşanılan sorunların çoğunun veri kaybından çok sizin de yaşadığınız disk tablolamasındaki bozukluk olduğunu gördüm. ve bu sorunu çözmek veri kurtarmaktan çok daha kolay ve hızlı. üstelik aynı disk üzerinde 'geri getirme' işlemi yapılabiliyor.
işlemin adı "UNDELETE PARTITION".
haziranda şu an yazmakta olduğum dizüstünün diski aynı sorunu verince paragon un disk yazılımıyla 10 dk gibi bir sürede 500 gb lık veriyi olduğu gibi geri getirdim (ki bu ilk değil).
yani, disk sorunu yaşayanlar öncelikle undelete partition işlemini bir denesinler, sorunlarını çözemezlerse veri kurtarma işine bakınsınlar.
DİPNOT: onlarca kez veri kurtarmış olmama rağmen, ilk olayın dersiyle daima diskimin yedeği vardır. sizlere de tavsiye ederim.
Yorumunuzu okurken şuanda GetDataBack Classic sürümünü az önce 2013 setupından kurduğum bilgisayarımda raw dan formatladığım harici diskteki verileri kurtarmak üzere tarıyorum. Bir umut GDB hala işe yarıyordur düşüncesi var aklımda. İşe yaramazsa r-studio da hazır bir kenarda.
@thunderkevin vay be 8 yıl geçmiş yorumumdan. Tarama sonucunuz ne oldu merak ettim?
Zira sonraki yıllarda get data back de dahil veri kurtarma yazılımlarından pek veri kurtaramadım, sanki disk boş gibi sonuçlar çıkarıyorlardı. Programların uyumluluğu mu sorunlu yoksa, windows 8 sonrası dosyaları şifrelenerek mi kaydediliyor diske anlamadım... (Güncel uygulamaları bilmiyorum.)
birçok diski easeus data recovery %99 oranda kurtardım zamanında.. şu sıralar arıza olmuyor. tavsiye ederim
@gamsizm mac kullanıcısıyım. Bootcamp ile windows 8 de kullanıyordum. Sistemimi Yosemite beta sürümüne yükselttim. Yükseltme sonrasında açılışta windows tarafını çıkmamaya başladı. Mac de disk utiliy ile kontrol ettiğimde bootcamp ile böldüğüm kısım disk0s4 unmounted gözüküyor. Mount edilemiyor. Diskin formatı ms-dos (FAT) gözüküyor. Kapasiteyi görebiliyorum ama kullanılan alanı vs göremiyorum. Diski alıp usb ile windows 7 li bir bilgisayara taktığımda RAW formatında göründüğünü farkettim. Diski direk windows 7 li makineye bağlayıp boot etmeye çalıştığımda a disk read error occurred hatası aldım. Tekrar diski macime taktığımda bu defa açılışta windows tarafı göründü fakat başlatmaya çalıştığımda yine a disk read error occurred hatası aldım. TESTDİSK ile MTF onarmak istediğimde videodaki gibi mtf yedeğine zarar görmüş. Veri kurtarma yazılımları dışında yapılabilecek birşey yok sanırım?
Şu anda evimde toplam 10 tb disk var. Ayn zamanda 5 adet harici hdd kutusu var boş durumda. 8 senede toplam 3 tane diskim bozuldu. Hepsinin kartı arızalanmıştı, 100 lira verip data kurtarma yaptırmıştım. Bu olaydan sonra o zamanın en büyük diski olan 1 tb'lik bir disk alıp sürekli yedekleme yaparak çalıştım.
Bu süre içinde edindiğim en büyük tecrübe, EXTERNAL OLARAK SATILAN VE DİK ÇALIŞAN hddler bozuluyor. Kasa içindeki hiçbir diskim bozulmadı. Diskleri dikey çalıştırmak son derece zararlı. Üreticiler niçin dikey kutu üretiyorlar anlamıyorum.
Büyük üreticiler, diskin pozisyonunun performans ve ömrüne etkisinin olmadığını belirtmişler, aşağıda bununla ilgili bir yazı var
http://www.howtogeek.com/128397/does-hard-drive-orientation-affect-its-lifespan/
Sunucu depolama sistemlerinde de çoğunlukla mekanik diskler dikey yerleştiriliyor, ben diske zararlı olduğunu düşünmüyorum, olsa sunucularda bunu yapmazlardı. Kasa içindekilerinin bozulmaması soğutmanın kutuya göre daha iyi olması olabilir
Diskin duruş pozisyonunun önemi yok. Ters, düz, çapraz vs. her şekil çalışır. Ancak dik duran external diskler çok sakat duruyor. Hani hiç düşmedi diyoruz ama hanımın toz alırken kaç kere onu devirdiğini bilemiyoruz.
Verify Disk Permissions ve Repair Disk Permissions seçenekleri pasif. Tıklanmıyor. Verify Disk ve Repair Disk var ama işlem yapamıyor.
Verify and Repair volume “disk0s4”Repairing file system.** /dev/rdisk0s4
Unknown filesystem version: b.86
File system check exit code is 8.Updating boot support partitions for the volume as required.Error: Disk Utility can’t repair this disk. Back up as many of your files as possible, reformat the disk, and restore your backed-up files.
Çok yararlı bilgiler.
Sonuç değişmiyor ki hala kabın içinde çalışıyor 🙂 Ben sistemin içinde fanın önüne takıyorum.
Bilenlere sorayım anakartımda kuzey köprüsü aşırı ısınıyor elinizi en fazla 5 saniye tutabilirsiniz. Forumlarda çok araştırdım farklı farklı sebepler yazmışlar genel yorum donanımlardan birinin hatalı olduğuna yönelikti. Bu süreçte ekran kartını ve bellekleri değiştirdim yinede çözüm olmadı. Bir kaç forumda da HDD kaynaklı olabileceğini yazmışlar bende taratma yaptırdım Hard disclerden birisinde bad sector görünüyordu acaba gerçekten de sebep olabilir mi ?
Güney köprüsü olmasın? Kuzey köprüsünün diskle pek alakası yok. Yeni anakartlarda zaten bu köprü de yok.
Cidden çok önemli bir konu teşekkür ederiz
Çok faydalı bir video olmuş teşekkürler
Bendeki 3 yıllık. Yazın bağlı tutmadığımdan sağlam kaldı herhalde.
Tam benlik bölüm olmuş sesinize sağlık @gamsizm
Bir de o kutuyla 3.5 yuvaya girmez gibi.
Bağlı bulunduğu sata portu değiştirmek denenebilir. Halen devam ediyorsa diskin devre kartında soğuk lehim tabir edilen sorun var demektir. Kartı değiştirme yoluna gidilebilir.
Donanım videoları çok azaldı.Otoseyir gereksiz bence ona harcanıcak iş gücü ile donanıma ağırlık verilse daha mantıklı olur.
Sevinebilirsiniz. Bir aydan fazla oldu en son bölüm yayınlanalı, uzun zamandır otoseyir yok. Bende şahsen otoseyiri özledim
Aslında testdisk, hem açık kaynak bir program hem de veri kurtarmada en başarılı bir programdır. Tek olumsuz yanı bir arayüzü yoktur. Ben linux kullanıyorum bir ara format attığım diskten veri kurtarmıştım.
180 dolar vereceğime yansın hdd daha karlı.
Biraz pahalı ama daha az kapsamlı sürümler tercih edilebilir tabii. En azından bu tür karşılaştığımız bir durumda programı seçerken nelere dikkat edebileceğimizi ve demolar sayesinde işimize yarayıp yaramayacağını anlayabileceğimizi öğrendik
O hard diski taktığınız aparatın adı nedir usb özelliği kazandıran @gamsizm
O disk kutusunun kendi aparatı.
Ebayda goflex upgrade diye ararsanız bulunuyor. 30 usd civarı fiyatı var.
Ben Bilgisayar çöktüğü zaman filan dosyaları kurtarmak için Bilgisayar Ubuntu yu takıp CD üzerinden kullanarak dosyalarımı windowstan alıp harici diske kopyalıyorum 😀
DVD shrink. En iyisi bu diyeyem de alışkanlık benimki.
hocam size nasıl ulaşabilirim ben sıkıntımı aslında yorum olarak beyan ettim ama yardımcı olabilirmisiniz bana ? 🙁
evet abi benimde taşınabilir hddim var 1 tb sony markalı içinde fan var onda bile ısınma oluyor tabi bozulacak derecede deil ama fan olmasına rağmen ısınıyorsa fansız düşünemiyorum usb 3.0 girişli. incelerseniz memnun olurum daha yeni aldım iyimi kötümü bilmiyorum eğer beğenmezseniz değiştirebilme ihtimalim var umarım incelersiniz sony taşınabilir hdd HD-E1 Siyah modeli...
Benim Hdd den takır takır ses Geliyo kafası sürtüyo biliyorum ama 1 aydır çalışıyo 😀 İnşallah Bozulmaz Yedeğini 1 ay önce almıştım 1 aylık bilgilerim gidebilir 😀
Benim de 1TB hdd formatı raw olarak değişmiş ne yaptıysam olmadı bunun için tam olarak ne yapabilirim acaba. Neredeyse denemediğim program kalmadı.
raw formattan dosya kurtarmak çok kolay, sadece bir taramaya bakar iş, EASEUS Data Recovery daha önce kullandım bu konuda iyidir http://www.youtube.com/watch?v=VBeQTwZHr7E
teşekkürler bi denemem gerek ama bana klasörleri eski halinde getirmesi gerekli 20000 e yakın fotoğraf var klasör klasör ayrılmış.
Resimli olarak kurtarmayı anlatmıştım.
Buyrun
http://blog.ensarkeskin.com.tr/index.php/r-studio-incelemesi/
Videoyu henüz izleyemedim fakat bir problemimi aklıma getirdi. Birkaç önemli dvd diskim yazma işlemi kapanırken yanmaya maruz kalmıştı. Kontrol etmemiştim, sonra farkettim ki çalışmıyorlar. Yazılan kısımdan kurtarma yapmam mümkün mü? Teşekkürler.
@gamsizm rip hakkında video eğitim ne zaman gelecek.... 🙂
Çok faydalı bir video olmuş böyle videoları görmek isteriz 🙂
teşekkür ediyoruz, emeğinize sağlık.linkleri softronics tarzı siteler yerine, uygulamaların kendi sitelerinden verirseniz daha iyi olabilir.
Merhaba ;
Benim WD marka IDE diskim var ben buna önceden diskin kendisine şifre koydum sonra pcyi yenileyince o diske ihtiyaç kalmadı ve kaldırdım fakat içindeki dosyalardan önemli olanları almak için pcye bağladığımda şifre soruyor şifreryide ne yazıkki unuttum!
Size sorum ben bu diskin şifresini nasıl açarım?
Bu konuda fikri olan arkadaşlar ve 'TEKNOSEYİR' ekibinden yardım bekliyorum.
Notebook hardiski hiç görmüyor ..bad sector vardı hdd regenerotr düzelltti gbi..2 gün sonra notebook açılırken cızırtılı ses ile açılmadı..ses hdden geliyordu tabikide..galiba tümden uçudda yine bir ümit sorayım bu programlar kurtarırmı
Tüm dosya türlerini kurtaramadım sadece belge ve resimler geldi. setup v.b tur dosyaları dosyalar için hangi ayarı yapmalıyım? (R Studio) @gamsizm
Merhaba; benim harici 1TB diskim içinden çok değişik sesler geliyor 🙂 bu ölümünün yakın olduğumu demektir ne yapmam gerekir
S.M.A.R.T datasına bir bak. Hatalar varsa yedeklerini al. Tekrar düşündümde hata olmasada sen yine yedeklerini al.
merhabalar, benimde basimdi sikintili bir durum var seagate cetral 2tb bir gun bir geldim sadece sari bi isik baska hic birsey yok ustunu bi kac gun once cokmustu ve back up dosyasini aldim ve format attim yedek dosyaya guvenerek ertesi gun dosya transferi yapmak icin diskin calismadigini fark ettim. disk ten bi donus sesi geliyo sonra bi ciliz bir cizirtiyla birlikte duruyo normalde de benzer bi ses cikarip calisiyordu. uzun lafin kisasi 2 tb data yok garanti kapsaminda bekliyorum disk tamir edilemez durumdaysa yani data kaybi yasayacaksam kesinlikle mudahale etmemelerini soyledim umarim boyle bisi olmaz fakat durum buysa sayet studio r ise yaracak gibi gorunuyor. ayni cihaza bu sorunu yasayan varmi ?
r-studionun kralı yazılım gelse bir işe yaramaz. Vıjjjj edip duruyorsa kafa arızla olabilir. Plaka HDD içinde döner, okuyucu kafa hareket etmeyince baba ben niye boşa döneceğim diyerek durur.
Mekanik arızalarda tek atımlık kurşununu Mecidiyeköy'de sözde data kurtarması yapan firmalara verip harcamak pek akıl işi değil. Ben onlara günahımı bile vermem.
Seagate web sayfasında recovery software vardı galiba. Emin olduğum ise mekanik arızalar için ücretli servisi olduğu. Depozitoyu geri vermiyor tabi. Boru değil adamlar yangında gitmiş hdd kurtarıyor.
Aynı sıkıntı benimde başıma geldi verilerimi ubuntu içinteki testdisk ile kurtarmıştım ama diski formatlayamıyorum siz nasıl formatladınız. @gamsizm
Arkadaşlar bende packart bell harici hard disk var. bilgisayara takınca harddiski görmüyor. fakat LG tv de bütün veriler görülüyor.birkaç bilgisayarcıya götürdüm verileri kurtaramıyorum, format atıp denememiz lazım onunda riski var tüm veriler kaybolabilir dediler. yardımcı olabilirmisiniz.
LG TV görüyorsa kurtarılabilir olmalı. Okuyorsa daha da iyi. Sakın formatlamayın. Ayrıca görülmeyen disk nasıl formatlanacak onu da anlamadım.
Benim elimde film izlerken kablosunun çekilmesi sonucu masanın kenarına çarpıp bozulan bir harici hdd vardı. Bu şekilde bozulduğu için öldüğünden şüpheleniyordum. Çeşitli bilgisayarlara bağladım, Windows ve Linux altında erişmeye çalıştım olmadı. Hdd görülmüyordu bile dolayısıyla veri kurtarma yazılımları da görmedi. Umudu kesmiştim ki aylar sonra hadi bir de Mac'e takayım dedim. Aynen çalıştı. Verilerin %99'unu basitçe başka bir diske kopyaladım. Sadece birkaç MB tutan bazı dosyalar bozulmuştu. Verileri kurtardıktan sonra OSX'te sorunsuz formatladım ve artık tüm bilgisayalarda çalışıyor, yeniden formatlanabiliyor. Görünürde sorun yok ama %100 güvenmiyorum hala diske.
LG TV hangi işletim sistemini kullanıyor? Muhtemelen Linux türevidir. Dolayısıyla diskinize Linux ortamı altında erişmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Herhangi bir Linux LiveCD ile bilgisayarınızı açıp deneyin. Olmadı OSX ile deneyin.
Mantıklı gelmiyor ama yaşadığım deneyimden sonra denemek lazım diyorum.
Benimde başıma aynı olay geldi tv görünüyordu sadece ubuntu kurdum ve test disk ile ubuntu alt yapısında verilerin hepsini kurtardım ama diski hala formatlayamıyorum 🙂 @aacar5
Merhaba
Ben iş yerinde bir personelime bilgisayarımdaki disklerden birini biçimlendirmesi söylemişdim ama ne yazıkki yanlış diski biçimlendirmiş ve iş yerinin tüm projeleri ve kullandığım tüm programların setupları o bölümdeydi. Recovery programlarıyla biçimlendirilmiş tarafdan veri kurtarabiliyorum ama şöyle bir sorun ortaya çıkıyor. Bana verileri nereye kurtaracağımı soruyor ve gösterdiğim klasörün içine ne var ne yok tüm dataları atıyor. İş böyle olunca da bir sürü projenin içindeki o projelere ait alt dosyalar yereleşim planları, dizgi dökümanları gibi onlarca aynı isimde dosya aynı klasörde oluyor bende hangisi hangi projenin bilemiyorum tabi. Bunun için bana dosya ağacımı gösterecek şekilde veri kurtarabileceğim bildiğinzi bir program varmıdır. Yardımlarınız için teşekkürler.
@gamsizm
Aynı problemi ben de yaşıyorum şuan yalnız benim durumum biraz farklı. 2,5" 1 TB'lık laptop diskimin içerisinde kurtarmam gereken yaklaşık 600GB'lık oyun arşivim var. Sorun şu ki diski görmede veya açmada bir sıkıntı yokken, bazen aktarıyor bazen kitleniyor. Diski masaüstü PC'me bağladım kurtarmak üzere, İlk açtığımda 10 GB kadar bir dosyayı aktardım. Sonra dedim biraz daha büyük birşey kurtarayım bir süre aktardı sonra yine durdu, aktarma devam ediyor ama 4 saattir ilerlemedi, çok yavaş ilerliyor, hiç ilerlemiyorda değil çünkü aktarılan dosyalar değişiyor. Aşırı yavaş sadece. Diski Windoes yedekleme ile yedeklemeyi deniyorum şuan. Yüzde 25'e kadar güzelce geldi, %25'te yine kitlendi, bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim? Harddiski görüyor ve açıyorum ama çoğu zaman kitleniyor. İçerisindeki yaklaşık 600GB'lık oyunların bir çoğunu DVD'den aktarıp rarladım bir kısmınıda torrentten indirdim. Oyunların her birinin yaklaşık 40-50 GB dolaylarını olduğunu düşünürsek, tekrar her birini kopyalamam veya indirmem günlerimi alır, acil önerilerinizi bekliyorum.
öncelikle hdd içerisinde bozuk kümeler veya sektörler olabilir, victoria ile remap yapma şansınız var veya disk defragmantasyon yaparak image alan yani clonlayan bir software kullanarak verileri temiz bir ortama transfer etmelisiniz çünkü harddisk veri kurtarma oldukça maliyetli ve zaman alan bir işlemdir saygılar..
https://www.youtube.com/watch?v=ZMK_aAakUbo&feature=youtu.be Sevgili Murat bey benimde başıma geldi aynı hardiskin 3 tb modeline ancak bende Veri Hatası (döngüsel artıklık denetimi). Bilinmeyen 3,86 GB Başlatılmamış diye bilgisayar yönetiminde birde disk ilk açıldığında ksıa süre çalışıp duruyor videosunu ekledim bir yorumun bir bildiğin varsa tecrübenden yararlanmak isterim saygılar
O veriler kurtarılmıycak şekilde nasıl silinir? @gamsizm
çekiçle 😀
Bunun farkındayım fakat her seferinde HDD değiştiremem. Bir yolu olmalı mesela sonuçta bu bir disk ve belirli bir alanı var. Onun yerine farklı şeyler gelirse habire en eskidi silinmek zorunda mecbur. @abdyilmaz34
Mr robot'taki gibi matkapla del 🙂
hiçbir yazılım %100 geri kurtarılamayacak kadar sildiğini iddaa edemez
Tüm diskin üzerine 35 kere veri yazdıktan sonra kurtarılabileceğini pek sanmıyorum 🙂 Hayır 1 kere de gayet yeterli aslında da 35'den kurtarmak imkansız bence.
bi yolu var çok sağlam bir yol üstüne sürekli veri yazmak,bunu yaparsan kurtarmak son derece zorlaşır
Hayır arkadaşlar yanılıyorsunuz. HDD üzerine her plakaya, her iz ve sektöre 00000000 yazan programlar var. Onları çalıştırırsanız kimse geri getiremez.
Ne oldu be Teknoseyir'e, teknik arkadaşlar yerine "matkapla del" önerisi getirenler revaçta 🙂
Ben dalga geçme amaçlı yazdım, yanlış anlaşılmasın. Geek dizisi diye izleyip matkapla disk delmeler mikrodalgada ram patlatmalar filan görünce diziyle dalga geçmek istedim. Yoksa istenirse eraser benzeri programlarla tek bir dosya seçip onun üzerine veri yazmak veya cclenaer ile disk wipe yapmak gibi konulardan haberimiz var 🙂
Alınan olmasın lütfen, dün kardeşin biri "ters vga soketine benziyor..." diye RS232C DB9 soketi tarif edince dumura uğradım 🙁 Şakaları anlamıyorum galiba 🙂
Silme konusunda en iyi eliot (mr robot) yapiyor direk kızartıyor 😉 baya sağlam bir yöntem
Selam, harddisk veri kurtarma yapılmasını istemiyorsanız, verilerin silindiği ortama yüksek miktarda yükleme yapın veya, Wipe unused are seçeneği ile boş alanların silinmesini sağlayabilirsiniz.
http://diskdoktoru.com/hizmetler/hdd_tamiri.html
merhabalar harddisk veri kurtarma isimli arkadaş benim harddisk içindeki hiçbir bilgiye erişemiyorum teknoseyir çalışanları güzel video yapmışlar fakat problem yazılımla çözülemeyince bireysel olarak donanımsal sorunlu harddisk veri kurtarma imkansızlaşıyor siz diskdoktoru olarak bana; hayati önem taşıyan bu bilgileri harddiskten kurtarma konusunda ne tavsiye edersiniz.
selam hardiskim çalışıyor ama görünmüyor ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok iyi olur hardiskim altaki yorumda devami
Disk yönetiminden harf atamayı deneyin...
testdisk de de görünmüyor
hardisk şuan harici disk okuyucuda ve biligsayimda sağ tıklayıp yönet girdikmi de bu şekilde başlatılmamış diyor ne yapmam gerek içinde kurtarmam gereken çok önemli belgeler v.s. yardımcı olursanız çok sevinirim
Aynı ürünün 3TB lık modeli arızalandı benimde. Sebebini araştırdığımda ise 60 derece nin üzerinde sıcaklıkta çalışan bir disk olduğunu arızalandıktan sonra elimdeki birebir aynısı olan diğer diski incelediğimde anladım. Garantiside dolalı 2 ay olmuştu. İşin kötü yanı içindeki verilerin gitmesi oldu. Seagate burada çok büyük hatalar yapmış bence;
1. hata 7200Rpm lik disk kullanmış performans iyi ama ısınma çok yüksek,
2. hata kutu üzerinde açma kapama anahtarı yok disk 7/24 çalışıyor.
3. hata soğutma olabildiğince yetersiz, yanına usb vantilatör koymak şart...
Buna karşılık rakibi WD nin 2 adet 5TB lık Taşınabilir HDD sini aldım.
1.Intellipower Green serisi HDD var içinde zaten fazla ısınmıyor
2.Açma kapama butonu var kullanmadığın zamanlarda kapatabiliyorsun.
3.Soğutma bundada yetersiz gibi görünsede ilk 2 maddede belirttiklerim zaten 3. maddeyi bertaraf etmeye yetiyor...
dahili wd harddiskim bozuldu benimde. sorun şöyle pc çalışırken bi anda gitti açmaya çalıştığımda biçimlendirme uyarısı veriyodu hayır dedim pcyi kapattım. daha sonradan sök tak yaptım pcyi açtığım zaman sata portları biosda boş görünüyor. hddyi sökünce sistem ssdden açılıyor hddyi takınca sata portları boş görünüyor. anlam veremedim herhangi bir önerisi olan var mı? wdyede ulaştım durumu bildirdim cevap gelir gelmez bilmiyorum.
file scavenger ile 500 gb kadar fotoğraf video kurtarmışlığım var tavsiye ederim.
5-6 yıldır kullandığım 500 gb Seagate Baracuda harddiskim her daim tuhaf sesler çıkardı
bir daha Seagate almam dedirtecek kadar insanın içini bulandıran sesler özellikle son 1 yılda çok arttı sesler bir gün kapattım pc yi ertesi gün açılmadı narmalde 2-3 ayda bir harici diske yedek alan bir insanım neyse başka bir haddisk aldım ona işletim sistemi kurdum bu sorunlu diski bağladım normalde C sürücüsü olarak kullandığım disk yeni işletim sisteminde E sürücüsü olarak D sürücü olarak kullandığım disk F sürücü olarak göründü, görünmesine bile sevindim resmen F sürücüsünü açıp içindeki dosyaları klasörlere erişebiliyorum ama başka bir diske koplamayamıyorum E sürücüsüne ise hiç ulaşamıyorum E sürücüsüne çift tıkladığımda veya sağ tık yapıp aç dediğimde direkt hata veriyor, oğlumun fotoğrafları ve videoları E sürücüsünün masaüstünde kaldı hangi programı kullanmamı tavsiye edersiniz. Sorunun mekanik mi yazılımsal mı olduğu bilmiyorum. Harddiski düşürme veya çarpma durumları olmadı. Şimdiden teşekkürler
şimdiyse sorunlu harddisk makinaya bağlıyken başka harddiskte kurulu işletim sistemi bile açılmıyor gittikçe kötüleşiyor
sorunlu disk makineye bağlıysa SMART hatası veriyor
biostan SMART uyarısını kapattığında uyarı vermiyor ama bu seferde hiçbir türlü işletim sistemi açılmıyor
ne yapmak lazım arkadaşlar yok mu bilen
Status BAD, Backup and Replace (DURUM KÖTÜ YEDEKLE VE DEĞİŞTİR)
yedekleyebilsem 🙂 yapacam da disk makinaya bağlıyken makine açılmıyor 🙂
Yeni disk alıp format atın sonrasında ise arızalanan diski sisteme dahil edip kurtarma yöntemlerine girişin....
@mtayfur83
aynen öyle yapayım diye disk aldım formatladım işletim sistemi kurdum
bozuk diski sisteme takıp başlattığım zaman bile pc açılmıyor
arkadaştan 3.5" disk sürücü kutusu aldım işletim sistemi çalışırken usb kutusuna diski takıp pc ye bağlıycam bir bu ihtimal kaldı
o na da pek zamanım yok ama bir ara bakıcam
daha önemli
içinden fotoğrafları videoları alabileceğim yazılım gerekli (ücretsiz olursa çok makbule geçer) ne tavsiye edersiniz ?
lütfen banada yardımcı olurmusunuz benim laptopum ekranı bianda karardı bilgisayarcıya götürdüm hard diskinde fiziksel sorun var dedi kurtarılır mı???? buarada benim tüm bilgilerim D klasöründe bunun hakkında bilgi verirseniz yani ne yapmam gerektiği hakkında lütfen 🙁 verilerim benim için hayati önem taşıyor napmam kime başvurmam gerek nekadarsa maliyeti kesintisiz öderim asla kaçınmam rica ediyorum yardım edin lütfeeeeeen ???? 🙁
Merhaba, nilay hnm öncelikle geçmiş olsun diyelim. harddisk veri kurtarma çalışması başlamadan evvel ilk öncelikle disk analizinin yapılması gerek hangi türde fiziki bir hasar aldığını anlayabilmek için, profesyonel ekipmanlar ile yapılmaktadır bu konuda yeterli bilgisi olmayan noktalarda yapılan müdahaleler sonrasında harddiskler kırtarılamaz bir hale gelebiliyor. Diskdoktoru olarak bu size yardımcı olmak isteriz 15 yıllık tecrübe ve kurtardığımız binlerce harddisk kullanıcısını referans gösterebilirim. Detaylı bilgi için http://www.diskdoktoru.com
0532 748 10 48
çok çok saolun efendim ben verilerimin sorunsuz kurtarılmasını istiyorum bunun için gereken ne ise korkmadan altından kalkmayada hazırım müsait olduğunuzda haber ederseniz iletişime geçelim hocam
http://www.acilverikurtarma.com size yardımcı olur.
Merhaba, eğer bir data kaybı yaşıyorsanız her şeyden önce bilmediğiniz fiziksel ve yazılımsal müdaheleden uzak durmalısınız. Data üzerinde ne kadar fazla işlem yapılırsa verilerin kurtarılma ihtimali giderek o oranda azalmaktadır. Eğer sorun fiziksel değilse veri kurtarma programı ile kurtarılabilecek dosyaları görmeye çalışabilirsiniz. Her durumda bu çözüm olmayabilir, sorunun ne olduğu ile doğrudan ilgili. Bu durumlar için firmamız tarafından satışa sunulan https://www.tahlis.com - Tahlis Veri Kurtarma Yazılımına göz atabilirsiniz. Eğer verilerinizi kurtarmak çok daha önemliyse asla üzerinde işlem yapmamanızı vurgulayarak söylemeliyiz. Hemen bir profesyonel destek almalısınız. Uzun yıllardır sektörde edindiğimiz geniş kurumsal ve bireysel referanslarımız ile sizin için de çözüm üretebiliriz. https://www.goldverikurtarma.com adresini ziyaret ederek veri kurtarma talep formunu doldurabilirsiniz, tüm prosesi de müşteri panelinizden takip edebildiğinizi hatırlatmak isteriz.
Yine bi disk bu sefer el çarpması sonucu yan devrilen kasa içindeki 3,5" WD 1 tb sabit disk
PC çalışmıyordu yan devrilirken inşallah bişey olmamıştır derken ertesi gün açtığım pc den 3-5 defa tık tık tık benzeri kafa vurma sesi duydum sonra kafa vurma sesini kesti şimdi disk sanki daha fazla sesli ve daha sıcak çalışıyor ekran görüntüsü aldığım programdan anlayan yorum yapabilecek kimse var mı
teşekkür ederim şimdiden
diğeri
diğer fotoğraf