B. Deniz Tekin paylaştı.

Biz insanlığımızı yapamadık, bir avuç para verip ne halin varsa gör diyecek kadar ayağa düştük. Bizim hakkımız sende yok ama yine de helali hoş olsun. Senden helallik istemeye de yüzümüz yok, tek "Dilek'im" Allah mekanını cennet eylesin.

Dipnot: Yaptırdığın cami örter mi ayıbı? Nasıl vereceksiniz masum bir canın hesabını?

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 16
  • YasinC @yasinc

    Bunun gibi insan olamayan yaratıklara orta çağ cezalarını öneriyorum. Mesela yağlı kazık.

  • ggzmkst1 @ggzmkst1

    bu kızın yardım talebinden sonra tedavisini falan üstlenmişler ama hatanın büyüğünü kıza para vermekle yaptı. saçmalık. al iletişim bilgilerini, yardımcı olucam de ve ol. para vermek nedir?

  • emre87gs @emre87gs

    @atokyuz Şahsi düşüncem en çok dinini düşünen insanın bu tarz sahte gösterişleri eleştirmesi gerektiği. Mesela türbanlı bir hanım bir ahlaksızlık yaptığında nasıl tüm türbanlılar öyle ahlaksız denmiyorsa, camiye giderken görüntü vermeye çalışan biri içinde " ama camiye gidiyor, yaptığı yanlışlar önemsiz" derken de dini kullananlar özelinde bir kinaye yapılıyor.

    Fotoğraftaki bakan denilen kişiyi tanımamak ile birlikte, geçmiş yıllarda hastalığının ilaçlarını devletin ödemediği tarzında bir sorununu dile getirmek isteyen kızın cebine bir tomar para koyarak camiye girdiğini biliyorum. Kızın ağlayarak beklediğini ve çıkışta "ben dilenci değilim" diye parayı geri verdiğini ve sonrasında derdini anlattığını biliyorum.

    Sözü geçen bakan dini kullanıyor mu, kullanmıyormu orası kişilerin şahsi görüşleridir, ancak durumun hoş olmadığı konusu da tartışılmaz sanırım.

    Dini kötü gösterenleri eleştirmeyince iyi mi oluyor, kötü mü ?
    Kastettiğiniz dini körlemesine kötüleyenler ise, bu başlıktaki eleştriyi yanlış değerlendirmişsiniz.

  • Gump @runforrest

    Kalabalıktan ve daha önceki vatandaş yaklaşımlarından dolayı bakan o an olayın vahametine uyanamadı desem, yaptığı ayıbı ve yanlışı örtmez. Sonuçta yetkili bir adam bu gibi durumlara hazır, açık gözlü ve geniş fikirli olması gerekirdi. Takdiri ilahi ama tarihe böyle bir ayıbın geçmesi kabul edilemez. Ben olsam sonrasında en azından basın açıklaması yapıp o an durumu kavrayamadığımı dile getirirdim. Aksi takdirde bu kadar anlayışsız olduğunu düşünmek istemiyorum.

    • Ahmet Tokyüz @atokyuz

      Bende yav he he der geçerim. Salak mı insanlar o kadar ? Ne demek durumu kavrayamadım? İnsan gibi anlatıyor, Bilal'e anlatır gibi anlattı. Oradan kalem müdür olur, bir şey olur dersin ilgilenin diye eyvallah derim. Para çıkarıp, başından savmak aklına geliyor da durumu mu anlayamıyor? Bu kadar iyimser olmayın, anlayışsızlık falan değil bu.

    • Gump @runforrest

      @atokyuz Hiç iyimser değilimdir, anlatmak istediğim artık bu adamlar para çıkartma olayını refleks haline getirmiş olabilirler. Vatandaşa fırlatılan oyuncakları çiçekleri bilmem neleri biliyoruz. Çıta düştükçe iki tarafta bu işi normal hale getirdi artık. Arada gerçekten önemli mevzular çıktığında ezbere tepki verilmiş olabilir. Kapsamlı düşünüyorum sadece, ilk akla gelen kadar basit olamaz böyle bir mevzu.

B. Deniz Tekin paylaştı.

Herkes paylaştı ama şuna dikkat etmek lazım bu sadece "taslak" olarak düşünülenler, 10 Ekim tarihine kadar kamuoyundan görüş/öneri toplanacak ve nihai karar ondan sonra verilecek, aşağıdaki bağlantıdan önerilerinizi iletebilirsiniz. Şu aşamada AKN sonrası hızın pakete göre %'li olarak düşürülmesi konusunda bastırmak en mantıklısı olacaktır diye düşünüyorum

http://www.btk.gov.tr/tr-TR/Kamuoyu-Gorusu/Adil-Kullanim-Noktasi
#akış #HaberinizOlsun #AKK

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu - Adil Kullanım Noktası (AKN)...

Elektronik Haberleşme, Bilgi Teknolojileri ve Posta sektörüne ilişkin düzenleme ve denetleme faaliyetlerini yürüten kurum.
BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 6 / 8
  • alper212 @alper212

    5'ti 4.5 oldu bunlar 2'ye fln düşürmesin de 😀

  • Ömer Özgür @omc43

    @gamsizm Mesai çıktı size abi hadi 😀

  • Orkun @orkkoc

    Yorumumu güzelce yazdım gönderdim 🙂 Umarım gerçekten dikkate alırlar 🙂

  • serhanhepsen @serhanhepsen

    Ben aşağıdaki görüşümü yolladım.

    Adil kullanım kotasının "adil" olabilmesi için;

    1- Her kullanıcıya aynı kota ve kota aşımı sonrası aynı hız belirlenmemeli. Kota ve kota aşım sonrası hız kademelendirilmeli. 100mbit internet kullanan bir abone ile 8 mbit kullanan bir abone aynı hıza düşürülmemeli.

    2- Youtube gibi sitelerin popüleritesinin tavan yaptığı günümüzde İnternet içeriğinin video içeriğe dönüşmesi ve bir çok tv kanalının youtube'tan canlı yayın yapmasını,ülkemizde orjinal oyun, film, müzik satışının ciddi derecede artması ve bu sektörlerin gelişmesini desteklemek için, standart bir oyununda 50 gb seviyelerinde olduğunu göz önüne alarak, en düşük kota'nın 250gb olması gerekmektedir. 100 mbit kullanan bir abonenin ise kotası 1tb olması gerekmektedir. Arada kalan paketler segmentlere bölünmeli.

    3- Kota sonrası minumum hız sınırı 8mbit olmalı. Adil kullanım kotası 16 mbit'lik paket ve üzerine uygulanmalı.

    4- Adil kullanım kotasının birinci amacı var olan kıt kaynağın tüm internet abonelerinin arasında eşit bir şekilde paylaştırılmasıdır. İnternet trafiğinin en yoğun olduğu saatler mesai bitimi olan 17:00 ile 22:00 arasındadır. İnternet erişimini adil kılmak isteniyorsa hız düşümleri sadece bu saatler arasında yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki internet abonelerinin büyük bir kısmı da işletmelerdir. İşletmelerde aynı anda bir çok kullanıcı interneti paylaşmaktadır ve ülkemizde iş modeli internet üzerinden yürüyen bir çok kişi ve kuruluş vardır. Ancak bunların kullanımı total kullanıma etki etmemektedir. Bu sebepten ötürü mesai saatlerinde adil kullanım kotası uygulanması ülkemizin ekonomisini ve verimliliğini olumsuz etkilemektedir.

    5- AKK sonrası hız sınırlaması yapan iss'lerin abonelere verdikleri hız iyi denetlenmelidir. Bugün akk devreye girdikten sonra verilmesi gereken hız 3mbit'tir. Ancak bütün iss'ler 2,40 seviyesinde hız vermektedir. Çoğu kullanıcı bu hıza bile ulaşamamaktadır. 3000 kbit şeklinde hızı tanımlanan bir kullanıcı hiç bir şekilde 3mbit hız alamaz. Eğer sınırlama 3mbit olacaksa kayıp hız dikkate alınıp 3800-4000 şeklinde hız tanımlanmalıdır.

    5- Adil kullanım kotası iss'ler için altyapı yatırımı yapmamak amacı ile sığınılacak bir bahane olmaktan çıkarılmalıdır. Tüm iss'lerin altyapı yatırımı yapılması teşvik edilmeli hatta zorlanmalıdır. Altyapı gelişimine bağlı olarak (maksimum 1 sene) adil kullanım kotası kaldırılmalıdır.

B. Deniz Tekin paylaştı.

Plus deyince yine çok soru geldi bir açıklama yapayım.

Bir kısım izleyici bardakları pahalı buldu. Onlar bardak almaya gelenler. Halbuki biz bardağı destek olarak satıyoruz. Yoksa bu bardakların 30 TL olmadığını herkes biliyor.
Plus da böyle. Plus'ın en önemli vaadi bu yayını yaşatmak. Firmalar yerine tüketicinin yanında bulunan bir teknoloji yayını. Bu fikir size cazip geliyorsa üye olursunuz değilse olmazsınız. Yoksa o mu verilecek bu mu verilecek muhabbeti işin teferruatı. Bardakları pahalı bulan zihniyet ile aynı. Biz onları zaten Plus almayacaklar hanesinde değerlendirdik. Bardaklarda da öyle. O yüzden 1500 tane bardak sipariş etmeyip azar azar gidiyoruz. Kitlenin küçük olduğunun farkındayız. Ama bardak alan kitle dahi abone olsa çok önemli bir adım atılmış olur.

Plus'ta ne verileceğini de açık açık yazacağız. Yani o bunu ister şu şunu ister durumu olmayacak. Her şey açık ve net olacak. İnsanlar da para karşılığı ne alacaklarını bilerek üye olacaklar.

Eğer gündemi takip ediyorsanız Patreon benzeri sistemlerin teker teker battıklarını görmüşsünüzdür. Patreon da yatırımcı parası yakıyor. Bizdeki taze direkt gibi bir gün elveda diyecek.

Bunun sebeplerinden biri aylık üye olanlara verilen sözlerin tutulmayışı imiş. Bunu gören içerik sahipleri de daha gerçekçi şeyler sunmuş ama tabii o da üye sayısını yükseltmek gibi bir etki yaratmadı elbette. O yüzden para karşılığı ne sunulacağının bir sınırı var. Ama her şeyin özünde dürüst yayıncılık geliyor. Esas sattırıcı şey bu.

Diyebilirsiniz ki şu anda da öyle zaten. Öyle ama firmalara mesafe koyan bir yayının yaşaması aşırı zorlaşmaya başladı. Firmaların bizden talepleri banner yayınlamanın çok ötesine geçti. Bu şunu da gösteriyor, demek bu tekliflere tamam diyenler var ki bize de geliyor.

ABD ve Avrupa'da yayın yapanların YT gelirinin minimum 6 kat olduğu YT'nin kendi açıklaması siz onu iki ile çarpın.

Her video milyon izlenecek bu kadar net. Bizim TS olarak uygulayacağımız hiçbir çözüm bunu sağlamaz. Benzer içerik üreten Türkçe yayınlara bakın aynı durumu göreceksiniz. Türkiye'nin en büyüğü DH bile YT üzerinde sıradan bir kanal. Çok doğal.
Dikkat edin bu konularda tavsiye veren kimse bir tane örnek yerli teknoloji kanalı gösteremiyor bana. Hep alakasız örnekler. Spotify ile kıyaslayan bile var.

FB, Twitter vs YT kanalına dönüş sağlamıyor. Bunların çok detaylı istatistikleri var elimizde. Sizi o mecralarda büyütüyor sadece. FB üzerinde 70.000 takipçi var ve içerikler düzenli olarak orada paylaşılıyor. Paralı olmadığı dönemde bile kanala dönüşü %1 değildi. Ama oraya özel ürettiğimiz tek bir kare foto inanılmaz paylaşım değerleri yakalamıştı. 70.000 yerine 500.000 olması paraya dönmüyor. Tüm ağlar içinde bize para ödeyen tek ağ YouTube. YouTube büyümezse gelir de büyümüyor.

Ben fotoğrafçı olsam o zaman da tüm gücümle Instagram'a yatırım yapardım. Yine para gelmeyecekti ama müşteri gelecekti. Bizim mecramız YouTube. Bu değişemeyecek.

TS'nin içeriğini reklamlaştırmak en karlı çözüm. TS'nin bütün maddi sorununu 1 ay içinde çözerim.
Diyeceksiniz ki o zaman insanlar burayı terk eder. Belki bir avuç insan gider. Bunu yapan yayınların reytingleri gayet iyi. Küfür ediyor ama yine izliyor. Kitlenin cinsi değişir. Ama zaten bir kere bile girip yorumları okumayız olur biter.

Artı gitseler bile yine önemli değil. Çünkü parayı firmadan kazanıyorsunuz zaten. Firma, kitlesi azalan yere yatırım yapmaz diyebilirsiniz. Yapıyor. Çünkü orada başka oyunlar var. Firmanın size verdiği paranın bir kısmını size o reklamı verene rüşvet olarak geri verirseniz kimse kitlenize bakmaz.

Zaten asıl firmaların içeriğe falan baktıkları yok. Hepsi kendi dünyalarında yaşıyor. Rapor olarak önlerine bu ay şu mecralarda çıktık diye bir rapor gider imzalanır geçilir. Dolayısıyla firma tokatlamak oldukça kolay bir iştir yeter ki ajansların istediklerini yapın. Onlar sizinle ilgili her türlü olumsuz etkinin firmaya ulaşmasına set çekecektir.

Kabul ettiğimizin üç katı teklifi geri çeviriyoruz bir yılda. Arada bazı denemelerimiz de oluyor. Misal şu 'bunlar da ilginizi çekebilir' kutucuklarını denedik bir ay. 8 kutu çıkıyordu. Şarlatanlık reklamları çıkınca iptal ettik. Meğer adamların en iyi müşterileri onlarmış. O reklamları iptal edince gelir de getirmedi komple caydık.

Bunun gibi bir sürü hikaye var. Tüm sektör içinde izleyiciden para kazanmak diye bir sistem hiç var olmadığı için ve genel olarak kimse para vermezcilerin sesi daha çok çıktığı için, para kazanma yöntemlerinin tamamı tüketiciyi yanıltmak, click bait, üzerine kurulmuş durumda. Ya da sizin bilgilerinizi toplayıp satıyorlar. Bunu eski yöntemle CD olarak satanla, arka planda sayısal verilerinizi toplayıp satan arasında bir fark yok.

Bu teklif de 2015'te 3 kere geldi. Sizi TS'den itibaren takip edip, girdiğiniz sitelerde TS'de ilgilendiğiniz ürünün reklamını çıkaran bir reklam sistemi. Bu yurt dışında kullanılıyor. Geçtiğimiz yıl TR'ye geldi ve üç firma bize sunum yaptı. Kabul etmedik. Çünkü üyelere önceden bu şekilde takip edileceklerine dair bir bilgi vermemiştik.

Bundan daha güzeli başka bir teklif idi. Sosyal ağa login olduğunuzda siteyi görmeden önce sizin profil özelliklerinize göre reklam çıkaran bir sistem vardı. Ama her birinizi ayrı ayrı tanımlayıp sınıflandırıyordu ve sıkı durun, tüm profil bilgilerinize ulaşıyordu. Bunu Android telefonunuza indirdiğiniz en dandik oyun bile yapıyor. Her bilginize erişiyor ama hiç olmazsa önce soruyor.

Biz yine buraya üye olurken verdiğiniz bilgilerin başkalarına paylaşılacağına dair bir bilgilendirme yapmadığımızdan bunu da geri çevirdik. Firma sizi anonim tutacak bir çözüm üretmemiş bile.

Bu örnekler sadece 2015 yılında kapımızı çalanlar. Dolayısıyla herkes ya size ayağınıza gelerek daha fazla reklam göstermek istiyor ya da reklam göstermek istediği mecraya çekmek için olta atıyor. Hepimiz açık hedefiz.

TS'de prensip olarak bu tip reklamları kabul etmeye etmeye, sadece adsense'e kaldık ki o da en kolay bloklanan şey. Arada sırada adsense olmayan reklamlar da çıkıyor. Muhtemelen engelli olduğu için görmüyorsunuz ama AMD reklamı başladı. Çünkü Hitman kampanyası var. Bunlar ancak bir aylık dönemlerde nadiren gelen şeyler.

Uzun lafın kısası, TS'yi hep beraber kendi elimizle boğduk. Alternatif olarak Özkan'ın takip ettiği yolu izledik ve prodüksiyon işleri aldık. Bazıları bizimle de uyuştu gördünüz, Cenk ve Erdem videoları, bazılarını görmediniz. https://www.youtube.com/watch?v=mFt6ueB2j7M

Özkan'ın finalde ne yaptığını eskiler bilir. Şirketini ayırdı TS'yi bize bıraktı gitti. Bizim de patlayan renderlar, geciken yayınlar vs olmasının asıl sebebi TS'nin 'artık zamanda' üretilmesi. Bu kadar insan, bütün gün boş oturup TS'yi yayın saatine 3 saat kala niye hazırlar? Hiç mi yedek olmaz? Demek o zamanda başka işler yapıyorlar. TS'nin tamamen yutulup gitmemesi için seyircisi tarafından sahiplenilmesi şart.

Bardak bence iyi bir başlangıç oldu. Olumlu niyet açık ve seçik şekilde gösterildi. TS'nin sosyalinde belkide yazıları ile hiç var olmayan bir kitle biz burdayız dedi. İyi ve dürüst bir yayın için talep olduğu görüldü. Bundan sonrasında da bu kitle ile işin devamına bakacağız. Diğerleri gölge etmeden izlemeye devam etsinler.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 178
  • Enes AYDIN @enesaydin1

    Adam ne varsa açık, net yazmış. Plus olsa katılırım. Lakin Murat abi haklı: " Plus gelirse kitle azalır." Bardak başlangıcı oldu. Çeşitlilik arttıkça kitle de artar ümidindeyim. TS' olmasaydı saçma sapan teknoloji sitelerini takip etmek zorunda kalacaktık. Adam akıllı yayın yapan çok nadir sitelerde birisi TS.

  • elbistana @elbistana

    @gamsizm ben anlamıyorum ki siteye bi kaç tane reklam koyun gitsin. Siz zaten advertorial yapmıyorusunuz tüm türkiye bunun farkında. Üç beş tane reklam olsa nolur olmasa nolur sitede. Şişirme videonuz yok ürün neyse üç aşağı beş yukarı söylüyorsunuz eksisini artısını. Yani eksi özelliklerini söylediğiniz ürünün reklamı sitenin sağında çıksa ne olacak çıkmasa ne olacak. Aynı durum youtube içinde geçerli koyun videolara reklamları dursun.

  • disaster @disaster

    @gamsizm dürüstlüğünüz ülkemizde maalesef artık zor bulunan bir nitelik, sizleri bu yüzden yalnız bırakmadık, bırakmayız.
    Sizin "destek olmuyorsunuz tamam da bari köstek olmayın" dediğinizi herkes anladı.
    Vıdıvıdıcılara aldırmayın, onlar emek nedir zaten bilmezler de hayatın zorluklarını anlayabilecek olgunluğa da henüz ulaşmamışlar.
    Yerler mi bilmem ama firmaların etik dışı baskılarından kurtulmak için adı "inceleme" değil "tanıtım" videoları çekin, perşembe günleri yayına girsin, 2 değil 5 defa izleriz. Başka bir videoda da inceleme yapın.
    Reklam engelleme konusunda pek çok şirket ve kurumlarda kullanılan proxyler buna sebep oluyor. Yeni WAF larda false positive olmadan bunu yapmak çok kolay olduğu için bu işlerden biraz anlayanlar devreye alıyor.

  • soyuhan @riverraid

    sevgili teknoseyir ekibi.
    sizleri seviyoruz ve her zaman arkanızdayız. burada ne sizin koyduğunuz reklamlar rahatsız edecek ne de yapacağınız advert videolar.

    ben sizleri sohbetiniz, olaylara objektif bakışınız ,80ler 90lardan tatları hemen her videonuzda tattırmanız ve amatör ruhunuzdan dolayı severek takip ediyorum ve etmeye devam edeceğim.

    Ticari kaygılarınızı ve ayakta kalma mücadelenizi günümüz vahşi kapitalist düzende don kişotlar olarak görüyorum. ama bu güne kadar TS gelirken başladığı noktada zaten bu donkişotluk ruhuyla başlamadı mı?

    Eleştiriler her zaman olacaktır ama bir site herkes bangır bangır AAA oyunları ilk izlenim ön bakış yaparken bu site "barbarian" inceliyorsa o sitenin adı teknoseyirdir. kaptanı gemiyi istediği yere götürür. herkes nereye gidiyorsa değil!!!

    o yüzden bu zamana kadar bildiğinizi yaptınız bundan sonrada öyle yapın. her zaman yanınızdayız... @gamsizm

B. Deniz Tekin paylaştı.

#CepTelefonuFotoğrafçılığı #akış #LGG4 #KonuDışı

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 9
B. Deniz Tekin paylaştı.

#BunlarıBiliyorMusunuz
Bugün efsane oyunlardan ve EA(Electronic Arts) firmasına milyonlar kazandıran Sims serisinin yaratıcısı Will Wright ın 1991 yılında yangında evini kaybetmesinin ardından hayatını tekrar kurmasını oyun haline getirdiğini. Kendi evini ve hayatını kurmasından esinlenerek yarattığı oyun, bugün 4 seri haline gelmesini ve milyonlarca ek paket haline gelmesini sağladığı. Bunun yanında oyunun Maxis yönetimi tarafından kabul görmediği ve Ea firmasının Maxis i satın almasından sonra Ea'nin bu oyunu onayladığını biliyormuydunuz.
Will Wright Simcity dahil birçok efsane Sim serisinin yaratıcısı.
#TozluRaflar #akış

BeğenFavori PaylaşYorum yap
B. Deniz Tekin paylaştı.

#BunlarıBiliyorMusunuz
Bugün bir çok kişinin dilinden düşürmediği Gears of War serisinin yapımcısı ve Unreal Engine in babası Epic Games in Epic MegaGame adı ile kurulduğunu. İlk oyunlarından birininde bilgisayar için çıkmış efsane platform oyunlarından Jazz Jackrabbit olduğunu. O yıllarda sadece bilgisayarlara oyun üretirken şimdi konsollara odaklandığını.
#TozluRaflar #akış

BeğenFavori PaylaşYorum yap
B. Deniz Tekin paylaştı.

#BunlarıBiliyorMusunuz
Bugün nerdeyse her cep telefonunda bulunan Arm mimarisinin babasının İngiltere menşerli Acorn Firması olduğunu. Arm'ın açılımının Acorn RISC Machine olduğunu biliyormuydunuz.

BBC Micro, Acorn Atom , Acorn Electron gibi ürettiği bilgisayarlar ile 1980 lerde Avrupa özellikle İngilterede büyük başarı yakalayan firma, 1990larda 16 bitlik ve 32 bitlik bilgisayarlarında kullanmak üzere geliştirdiği Risc temelli işlemcilerinin düşük güç tüketimi ve fena olmayan performansı sayesinde tüm dünyaya yayılmayı başardı. Belki kendi bilgisayarları ile olmasada 3do oyun konsolu, Gameboy Advance ve Apple Newton ile hayatımıza giren bu mimari bugün televizyonlardan ,cebimizdeki telefona kadar heryerde.
#TozluRaflar #akış

BeğenFavori PaylaşYorum yap
B. Deniz Tekin paylaştı.

Ortadaki siyah noktaya odaklanın. Resim değiştiğinde doğal renkleriyle bir fotoğraf göreceksiniz. Gözünüzü birkaç kez kırptıktan sonra göreceksiniz ki, o fotoğraf aslında siyah-beyaz 😉

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 5