Samsung Galaxy A80 İncelemesi

Samsung'un yenilediği A serisinin en son modeli A80'i inceliyoruz. Örnekler burada.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 35

Çılgın: Uzaktan Kumandalı Araba

Can'ın ekonomik olduğu için tercih ettiği Çılgın arabasını test ediyoruz.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 4 / 65

40 dakikalık uzaya çıkma seansı.

Celal Şengör ile Kütüphanesinde Sohbet 1. Bölüm

YouTube kanalına abone olmak için ▷ http://hbr.tk/QxjkwI Fatih Altaylı, Prof. Dr. Celal Şengör’ün kütüphanesine konuk oldu. 3 bölüm olarak yayınlanacak YouTu...
BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • Mobilite @mobilite

    Bu adamın Kanuni'ye salağın tekiydi dediğinde benim için bitti.Bir insan Alim olabilir,Ama Alim olmak her şeyi söyleme hakkı bulundurmaz.Bu arada bana cevap verecek olur diye;Kimi dinleyeceğimize biz karar veririz,sen bu adamın mantıklı konuştuğunu düşünebilirsin.Buda benim fikrim.

    • HasanÖfke @simulasyon

      o dikkat çekmek içindi sonra açıklandı

    • arandur @arandur

      Celal Şengör doğruları çok sert ve abartılı söyleyen bir isim, Kanuni'ye salağın teki derken aslında hatalar içinde boğulan bir padişah olduğunu söylemek istedi ama ifadesi yanlıştı.

    • Tai per Dog Un @alipektas

      @johnsmith Bir şahsın başbakan, ölü, tarihi bir kişilik vb. olması o kişi eleştirilemez mi kılıyor? Adam cahil derken gerekçelerini, sebeplerini, söymekteki maksadını gayet anlaşılır bir şekilde açıklıyor; öyle hakaret etmek, küçümsemek, kin kusmak maksatlı yapılan bir saldırı değil adamın yapığı. Ayrıca bir tek o da değil; ben, sen, herkes padişah da olsa, başbakan da olsa o kişilere "zavallı, adamcağız" vs demek haddine de hakkına da sahibiz. Her birimiz bir bireyiz ve şu bizim toplumdaki bireysellik dışı, topluma göre davranma merakını şu yaşıma kadar anlamış değilim... Üzerine alınma bu son söylediğimi ama; Bir başbakan hırsızlık yapıyor ve biz ona hırsız deyince devlet büyüğüne hakaret ettik diye saygısızlıkla itham ediliyoruz bu toplumda. Şunun bana mantığını açıklar mısın? senin şu takındığın tavrın pratikte ondan ne farkı var?

  • Hamsiyim @hamsiyim

    Celal hoca her ne kadar dikkat çekmek için söylemiş olsa da bence haklı. Kendisi Fatih Sultan Mehmet hayrandır mesela, kendisine söven kimse bunu bilmez veya söylemez. Ama Osmanlı'nın yıkılışını başlatan adama salak dedi diye laf atarlar. Kendisi zeki ve bilim meraklısı padişahları överken ne kadar haklıysa, bilim düşmanı padişahı sevmediğini söylerken de haklıdır.

Amerikan Ulusal Arşivi’nden Kurtuluş Savaşı ve sonrasına ait yeni görüntüler

Amerikan Ulusal Arşivi’nden Kurtuluş Savaşı ve sonrasına ait yeni görüntüler Amerikan Ulusal Arşivi’nden Kurtuluş Savaşı ve sonrasında kurulan Türkiye Cumhur...
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Directory junction, Symbolic link, Symlink - SSD'de yer açma

Kesin bilgidir yayalım 😀
SSD'de yer açma

===========================================
Güncelleme 1 - Bunu gerçekten önemli şeylerde kullanmadan önce bir deneme yapın, nasıl oluşturuluyor, ne neyi etkiliyor, nasıl doğru siliniyor filan anlayın ondan sonra esas işlemi yapın derim ben.

Güncelleme 2 - Aslında bir kullanma alanı daha var. İlla SSD'den harddiske atmak zorunda değilsiniz, SSD'den başka bir SSD'ye de aktarabilirsiniz. Mesela bende C: 256 SSD ve D: 1TB HDD var. 256 SSD yetmiyor, ama oradaki programları harddiske atıp yavaşlatmak istemiyorum. Daha büyük bir ssd alacağım ama ona da yeniden windows kurmak istemiyorum. Bu nedenle C: 'deki programları yeni alacağım E:'deki SSD'ye aktaracağım. Hatta Harddiske aktardığım ama hızlı olmasını istediğim şeyleri de E:'ye aktaracağım. Yeni kurulum yapmadan ve hızdan feragat etmeden C: SSD'de yer açmış olacağım.

===========================================

Diyelimki bilgisayarınzda hem SSD (C:) hem de harddisk (D:) var. Ara yüklemeler hızlı olsun diye Battlefield (Photoshop / Android SDK / Autocad... install edilen ve çok yer tutan şey) SSD'ye kurdunuz, oynuyorsunuz. Ama bir süre sonra ssd'de yer açmanız gerekti şu 60 GB'lik Battlefield 'i keşke kolayca D'ye (bilgisayarın dahili harddiski) taşıyabilsem ama oyunu da bozmasam, yavaş mavaş çalışmaya sorunsuzca devam etse diyorsunuz ama nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz. Sonuçta kurulumu yapılan bir uygulama, sadece dosyaları C'den (SSD) D'ye taşırsanız çalışmayacak. Windows'un bir özelliği olan ve çok az kişinin bildiği *Junctions* yardımınıza koşuyor.

Directory junction ile 60GB'lik klasör D'deki yeni yerindeyken hala C'deymiş gibi davranıyor. Böylece kurulumunuzu hiç bozmadan 60GB'lik oyunu SSD'den harddiske aktarıyorsunuz. Nasıl mı, gelin hep birlikte bakalım 🙂

1- Battlefield'i D'deki (veya başka bir lokal path) yeni yerine taşıyoruz.
Yani örneğin "C:\Program Files\Battlefield 4" klasörünü "D:\Games\" altına taşıyoruz.
Artık "C:\Program Files\Battlefield 4" diye bir klasör yok. SSD 'de 60 GB yer açıldı, harddiskde 60 GB yer doldu.

2- command prompt'u açıyoruz.

3- mklink /j "C:\Program Files\Battlefield 4" "D:\Games\Battlefield 4"
diyoruz, alttaki gibi sonuç veriyor:
Junction created for "C:\Program Files\Battlefield 4" "D:\Games\Battlefield 4"

C:\Program Files\ 'ın içine gittiğinizde "Battlefield 4"'ün orada 60 GB olarak durduğunu göreceksiniz ancak SSD'nin kapasitesine baktığınızda hala 60 GB'lık açıklığı göreceksiniz.

Yani "C:\Program Files\Battlefield 4" klasörü 60 GB ama C'de yer tutmuyor. Çünkü burası aslında "D:\Games\Battlefield 4" bir yansıması.

Windows'a "C:\Program Files\Battlefield 4" dosya yoluyla ilgili bir işlem talebi geldiğinde bu işlemi "D:\Games\Battlefield 4" üzerinde yapıyor, yani tüm programlar ıvır zıvır herşey Battlefield hala C'deymiş gibi çalışmaya devam ediyor. Bu windowsun kendi özelliği.

"C:\Program Files\Battlefield 4" klasörü içinde bir değişiklik yaparsanız "D:\Games\Battlefield 4" içinde yapmış olursunuz.

"D:\Games\Battlefield 4" içinde değişiklik yaparsanız "C:\Program Files\Battlefield 4" içinde de o değişiklik gözükür.

Silmek için "C:\Program Files\Battlefield 4" 'i silmeniz yeterlidir bu durumda D'deki esas klasöre birşey olmaz. Ancak "C:\Program Files\Battlefield 4" içindeki klasörleri veya dosyaları silerseniz gerçek klasör ve dosyaları da silmiş olursunuz.

===========================================
Detaylar:
===========================================

C:\>mklink /?
Creates a symbolic link.

MKLINK [[/D] | [/H] | [/J]] Link Target

/D Creates a directory symbolic link. Default is a file
symbolic link.
/H Creates a hard link instead of a symbolic link.
/J Creates a Directory Junction.
Link Specifies the new symbolic link name.
Target Specifies the path (relative or absolute) that the new link
refers to.

===========================================

A junction is definitely not the same thing as a directory symbolic link, although they behave similarly. The main difference is that, if you are looking at a remote server, junctions are processed at the server and directory symbolic links are processed at the client. Also see Matthew's comment on the fact that this means symbolic links on the local file system can point to remote file systems.

Suppose that on a machine named Alice you were to put a junction point c:\myjp and a directory symbolic link c:\mysymlink, both pointing to c:\targetfolder. While you're using Alice you won't notice much difference between them. But if you're using another machine named Bob, then the junction point

\\Alice\c$\myjp will point to \\Alice\c$\targetfolder

but the symbolic link

\\Alice\c$\mysymlink will point to \\Bob\c$\targetfolder

(Caveat: by default, the system doesn't follow symlinks on remote volumes, so in most cases the second example will actually result in either "File Not Found" or "The symbolic link cannot be followed because its type is disabled.")

The difference between a directory symbolic link and a file symbolic link is simply that one represents a directory and one represents a file. Since the target of the link doesn't need to exist when the link is created, the file system needs to know whether to tell applications that it is a directory or not.

It should also be noted that creating a symbolic link requires special privilege (by default, only available to elevated processes) whereas creating a junction only requires access to the file system.

===========================================

Junctions , Hard Links, Soft Links, Symlink, Sembolik Link, Symbolic Link

#akış #junction #symlink #SymbolicLink #hardlink #softlink #semboliklink #bilelimöğrenelim #teknikkonu #SSD #disktemizleme #BirazYerAc #ssddeyeraçma

BeğenFavori PaylaşYorum yap
Önceki yorumları gör 7 / 12
  • nukleer @nukleer

    Bu aslında Windows'tan ziyade NTFS'in bir özelliği. Komut satırıyla hiç muhatap olmayayım diyenler için şöyle de bir tool var.

    http://schinagl.priv.at/nt/hardlinkshellext/linkshellextension.html

  • lterlemez :) :\ :( @lterlemez

    Yalnız "Silmek için “C:\Program Files\Battlefield 4” ‘i silmeniz yeterlidir bu durumda D’deki esas klasöre birşey olmaz. Ancak “C:\Program Files\Battlefield 4” içindeki klasörleri veya dosyaları silerseniz gerçek klasör ve dosyaları da silmiş olursunuz." açıklaması çok kafa karışıtırıcı, yanlış bir şeyler yapmaya çok meyil ediyor. Biraz daha düzgün şekilde ifade edilmeli.

  • Tai per Dog Un @alipektas

    Bi' arkadaşım masaüstünü bu şekilde yapıyordu uzun zaman önce. Sorduğumda anlatmıştı da ben niye bir yerlere not etmedim diye dert yanıyordum, sonra da unuttum zaten. Sağ ol, hem hatırlattığın için, hem bilgi için 🙂

  • Levent Alpsal @levent-alpsal

    DriveStore'da da 23 GB duruyor. Çoğu boşuna duran 23 GB'lik driver...

    Here I’ll explain you how safely release some space on your Windows Driver Store folder.

    What is DriverStore folder? This is a system folder that contains all your drivers, those that your Windows OS need, might need or was having installed recently. If you will remove something from this folder, device that utilize those drivers could stop working properly so do not remove anything without understanding what you’re removing and always do backup of your system 😉

    I’ll told you my story. My Windows folder on my newly updated Windows 10 was 50+GB and this Driver Store folder was around 12 GB. Digging in the deep of Driver Store folder I’ve found that nvlt.inf_amd64_41f5c7d134ee4285 folders taking about 350 MB each and I have around 30 of them for some reason. Clearly for the naming of nvlt.inf_amd64_41f5c7d134ee4285 it is NVidia driver (I have NVidia video adapter on my laptop). I don’t know how I’ve got 30 NVidia drives and why but I clearly do not want having all of them taking my disk space.

    To cleanup Driver Store folder, you need identify which of those drivers are in use by OS. To do this you need run in elevated (Run as Administrator) cmd command line: pnputil.exe -e that will enumerate all driver packages installed on a system, output will be something like this:

    pnputil

    For easier reading, I’ve exported all output to file like this: pnputil.exe /enum-drivers > c:\driveroutput.txt. Reading through my list I’ve found out that I can remove around 28 video driver packages 350 MB each and save almost 10 GB of space.

    Before removing any driver packages, I suggest backup them with this command: pnputil.exe /export-driver * c:\backup. Just keep in mind that this backup will take same or around same space that your current Driver Store folder occupied.

    Now, when I have backup I can remove all unused NVidia drivers with the following command: pnputil.exe /delete-driver nv#.inf. This command will remove all NVidia relate drivers except those which are now in use by the system.

    Basically, you can try remove all unused drives, but I would not suggest you doing this because there could be some hidden devices that might need these driver packages.

    If something gone bad, you can install packages from backup, just reference to pnputil.exe application help.

    That is it. With this little command, I’ve saved 10GB of space by cleaning up Driver Store folder on my Windows OS.

    https://sysadminstricks.com/tricks/windows-tricks/cleaning-up-windows-driver-store-folder.html

Mekanik Klavye Switch Rehberi - Cherry MX ve Razer Switch Özellikleri - Hangi Switch Daha İyi?

Mekanik Klavye Switchleri – Hangi Switch Daha İyi?

İnceleme Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=ry-3OaFih5U

Mekanik klavyeler hakkında anlatılacak yazılacak çok şey var. Benim amacım en popüler olan switchlere göz atmak olacak yoksa 6 taneden çok fazla klavye switchi mevcut. O zaman başlayalım.

Bir mekanik klavyeyi tanımlayan en büyük farkı her tuşa ait bir anahtarının yani switchin bulunmasıdır ve bu tuşların her birinde bulunan mekanizmada bir taban (Keycap), bir yay ve birde sap vardır. Sapın şekline bağlı olarak, bu tür klavyelerin çeşitli harekete geçirme ve hareket mesafeleri vardır.

Herhangi bir anahtarın (Switch) davranışı üç kategoriye ayrılabilir:

Doğrusal (Linear):  Tuşun hareketi tutarlı ve sorunsuzdur.

Dokunsal (Tactile): Genellikle harekete geçirme noktasında, seyahatin (Travel) ortasında darbe (Bump) hissedilir.

Tıklanabilir (Clicky): Darbe hissedildiği zaman seyahatin (Travel) ortasında keskin bir "tık" sesi duyulur.

Seçtiğiniz anahtar türü ne olursa olsun, mekanik klavyeler PC oyunları oynamak için çok uygundur çünkü bastığınızda hatasız geribildirim sunar. Bununla birlikte, mekanik klavyelerin eğlenceli bir parçası, ihtiyaçlarınıza en uygun olanı almanız gerekiyor ve bunun için, anahtarlara (Switch) sizin için göz atacağım.

Dokunsal ve Klik türünde ki switchlerde her tıklama esnasında bir onay alırsınız ve geri bildirim veya aktivasyon noktasında geldiğinde çarpışma hissi verir. Kullanıcılar sonuna kadar basmadan belli bir nokta da tuş aktive olduğu için daha hızlı yazmaya uygundur. Gerçek zamanlı strateji yani RTS oyuncuları için uygun olabilir. Yazı yazmaya daha uygun olsa da oyun oynayanlarda tercih edebilirler ama bana göre ilk tercihleri bu tarz klavyeler olmasın.

FPS (First Person Shooter) gibi daha hızlı tempolu oyun türlerine girdiyseniz, doğrusal switchler size bir avantaj sağlayabilir. Memran klavyelerdeki gibi sıkıştırılacak bir kubbe (dome) veya Dokunsal ve Klik türü anahtarlarda ki gibi darbe tıklaması olmadığı için, tuştakımıza hızlı basabilir ve daha hızlı olabilirsiniz.

Mekanik klavyeler aynı zamanda “Rubber Dome” tür klavyelere göre çok daha dayanıklıdır. Örneğin, Cherry MX anahtarları anahtar türüne bağlı olarak 20-50 milyon tuş vuruşu ömrü vardır. “Rubber Dome” klavyeleri ise 5 milyona yakın.

Cherry MX

İlk kez 1983'te piyasaya sürülen Cherry MX anahtar ailesi tartışmasız şimdiye kadar yapılmış en başarılı klavye anahtarlarından biridir. Serideki her anahtar tipi, özelliklerini yansıtacak şekilde ayrı bir renkle işaretlenmiştir.

Cherry MX Red

Davranış: Doğrusal

Hissiyat: Hafif, Yumuşak

Hareket Kuvveti: 45g

Harekete Geçirme Noktası: 2mm

Toplam Yolculuk Mesafesi: 4mm

Ses Seviyesi: Sessiz

Ömrü: Anahtar başına 50 milyon tuş vuruşu

Kuvvet Eğrisi:

Öneri - Tavsiyeler: Minimum dirençle hızlı hareket arayan oyuncular için önerebilirim. Tuşun orta kısmında darbe hissiyatı olmaması oyunlar için önemli. Ancak bu nedenden dolayı Cherry MX Red, dokunsal geri bildirimden yoksun olduğu için yazı yazanlar için ideal olmayabilir.

Cherry MX Black

Davranış: Doğrusal

Hissiyat: Ağır

Hareket Kuvveti: 60g

Harekete Geçirme Noktası: 2mm

Toplam Yolculuk Mesafesi: 4mm

Ses Seviyesi: Sessiz

Ömrü: Anahtar başına 50 milyon tuş vuruşu

Kuvvet Eğrisi:

Öneri - Tavsiyeler: Daha hızlı tempolu oyunlarda özellikle FTP oyuncuları için. Basım için gerekli olan kuvveti hazla olduğu için yazı yazmaya en az uygun anahtar türüdür.

Cherry MX Blue

Davranış: Tıklama

Hissiyat: Ağır

Hareket Kuvveti: 50g – Zirve Gücü: 60g

Harekete Geçirme Noktası: 2.2mm

Toplam Yolculuk Mesafesi: 4mm

Ses Seviyesi: Yüksek Sesli

Ömrü: Anahtar başına 50 milyon tuş vuruşu

Kuvvet Eğrisi:

Öneri - Tavsiyeler: Öncelikle yazı yazanlar için. Yazarlar, Editörler, Gazateciler vb. için çok uygun. Cherry MX Blue, çalışma noktanın ötesine bastığında farklı bir "tık" sesi verir, bu da Cherry MX ailesindeki en yüksek düğmeyi oluşturuyor. Cherry MX Blue'nın ayrık sürgülü yapısı da tüm Cherry MX anahtarlarından en yüksek dokunmatik geribildirimine sahiptir.

Cherry MX Brown

Davranış: Dokunsal

Hissiyat: Orta

Hareket Kuvveti: 45g - Zirve Gücü: 55g

Harekete Geçirme Noktası: 2mm

Toplam Yolculuk Mesafesi: 4mm

Ses Seviyesi: Sessiz

Ömrü: Anahtar başına 50 milyon tuş vuruşu

Kuvvet Eğrisi:

Öneri - Tavsiyeler: Yazı yazmaya ve oyun oynamaya uygun. Cherry MX Brown, en iyi "orta halli" anahtar olarak yaygın olarak kabul edilmektedir.

Razer

Oyuncu ekipmanı ararken Razer ürünlerine rastlamadan oyuncu ekipmanına alışverişi yapmanız neredeyse imkansız. 2014 yılında Razer, Razer mekanik anahtarlarını geliştirmek için Kaihua Firmasıyla işbirliği yaparak Razer BlackWidow mekanik klavyelerini geliştirdi. Bu birlikteliğin sonucunda Razer, kendine özgü switchlerini ve kendi üretim hatlarını geliştirdi; bunları üreten birden fazla üretici, Kaihua, Greetech ve muhtemelen farklı firmalar daha. Razer Green, Razer Orange ve Razer Yellow türünde anahtarlara sahipler.

Razer Green

Davranış: Tıklama

Hissiyat: Ağır

Hareket Kuvveti: 50g - Zirve Gücü: 55g

Harekete Geçirme Noktası: 1.9mm

Toplam Yolculuk Mesafesi: 4mm

Ses Seviyesi: Yüksek Sesli

Ömrü: Anahtar başına 60 milyon tuş vuruşu

Kuvvet Eğrisi:

Öneri - Tavsiyeler: Öncelikle yazı işleri ve oyun. Aktive etme noktası Cherry MX Blue ve Kailh Blue’dan daha yüksektir. Bunun dışında, davranışları Cherry MX Blue ve Kailh Blue ile neredeyse aynı. Razer, normalde 0.7mm olan harekete geçme ve sıfırlama noktaları arasındaki mesafeyi 0.4 mm'ye kısaltan gecikmeyi başardığını iddia ediyor.

Razer Turuncu

Davranış: Dokunsal

Hissiyat: Orta

Hareket Kuvveti: 45g - Zirve Gücü: 55g

Harekete Geçirme Noktası: 1.9mm

Toplam Yolculuk Mesafesi: 4mm

Ses Seviyesi: Sessiz

Ömrü: Anahtar başına 60 milyon tuş vuruşu

Kuvvet Eğrisi:

Öneri - Tavsiyeler: Yazı yazmaya ve oyun oynamaya uygun. Razer Orange, Kailh Brown'un neredeyse bir kopyası. Sessiz bir dokunsal darbe ve tek parçalı bir kaydırıcı tasarımı bulunuyor.

Mekanik Klavyelerin Artıları ve Eksileri

Konumuz mekanik klavyelere detaylı olarak incelemek değil ama artı eksilerine bakmadan geçmek olmazdı yinede.

Mekanik klavyeler "rubber dome"lu klavyelere oranla daha uzun ömürlüdür. Bunun temel sebebi klavyelerde bulunan ortalama 104 tuşunda kendisine ait bir anahtarı bulunması.

Her tuşun ayrı switch mekanizmasının olması ağırlık anlamında klavyeye negatiflik kattığını söyleyebilirim. Ağırlık taşıma konusunda sıkıntı çıkartsa da masadan kayma konusunda çok büyük yardımları oluyor.

Mekanik klavyenin basım hissi açısında da oldukça büyük bir artısı bulunuyor. Kullandığımız rubber dome yani membran klavyelerde bir tuşa basabilmek için 4mm lik basım ve 60 cN - 75 cN luk bir güç uygulamanız gerekirken mekanik klavyelerde 2mm lik basım ve 45 cN - 60 cN luk güç uygulamanız yeterli olacaktır. Bu farklar iki klavye türü arasındaki tepki sürelerini farklarına neden olan faktör.

Seçenek konusunda da oldukça çeşitli. Yani yukarıda saydığım ve sayamadığım bir çok switch yapısında bir klavye alabilirsiniz. IBM'ın ünlü "buckling spring" anahtarları, Topre'nin elektrostatik anahtarları veya Razer'ın kendi üretmiş olduğu yeşil switchleri belkide size daha uygundur. IBM'ın kini şu günlerde bulmak oldukça güç gerçi ama neyse.

Basım hissi, basım hassasiyeti dedik ve aslında kullanıcıların pek dikkat etmediği ama en büyük fark basım ömrü. Normal bir klavyede bir tuşa biçilen ömür ortalama 5 milyonken mekanik bir klavyede 40 ile 80 milyon arasında değişiklik göstermektedir.

Özellikle multiplayer oyuncularının korkulu rüyası ghosting anlamında da mekanik klavye fark yaratıyor. Öncelikle ghosting nedir onu bi açıklayalım. Ghosting; monitörler de hayalet efekti olarak bilinen temel olarak tepki süresinin uzunluğundan kaynaklı bir durumdur. Klavyelerde ise ghosting, yakın çevrede basmış olduğunuz 2 tuşa komşu olan 3. tuşun istemsiz şekilde basılıyormuş gibi etkilenmesi durumudur. Membran klavyelerde karşılaşabileceğiniz bu durum mekanik klavyelerde görmeniz sizin basmanız dışında imkansızdır.

Negatif hanesine fiyatını yazmak istemezdim ama gerçek anlamda ünlü markaların mekanik klavyeleri oldukça pahalı. Verilen paranın hakkını veriyorlardır muhakkak fakat herkesin o paraları klavyeye vermesini bekleyemeyiz.

Neyse bu konudan da bu kadar. İllaki bilgi eksikliğim veya hatam olmuştur şimdiden affola. Yorumlar kısmına yanlış gördüğünüz yerleri belirtirseniz düzeltirim.

BeğenFavori PaylaşYorum yap
  • protego @protego

    Şöyle bir eklemeye yapayım. Farklı mekanik klavyeleri kısa süreli deneme şansım oldu ve gidip Mx Blue switch'li bir klavye aldım. Evet bu yazı yazmak için uygun diye geçiyor ama, ben oyun için de kullanıyorum. Kesinlikle blue switch oyunlar için de en iyisi. Normalde klavyelerde bazen tuşa basarsın tuş yarım gider basıp basmadığını anlamazsın. Ama burda öyle değil, basma işlevini kontrol eden ayrı bir mekanizma var. Tuşun yarısına kadar bastırınca bir direnç noktası var. Orayı geçince tuş kendini dibe atıyor ve klik sesi çıkıyor. Bastım mı basmadım mı derdi olmuyor.

    • UmuTzn @umutzn

      Aynen basım hissi anlamında kesinlikle en iyisi. hangi tür oyun oynadığına göre değişir ama dediğiniz şey. Örneğin en çok oynadığım oyun FİFA 17 şuan. Pas atmak için ya şut için çok küçük bir basım yeterli oluyor Linear özellikli switchler için.
      Yinede her switch kendi kullanıcısına sahip ve bu türlerin en popüleri Blue olanı..

  • Maxim Tsigalko @maximtsigalko

    Tüm incelemelerini izliyorum kanallarınızdan. Bu sorunun muhatabı sensin diye düşünüyorum. Razer Green sesine en yakın klavye var mı bildiğin? Ucuz ve o ses deneyimini yaşatacak bir klavye var mı?

  • handeg @handeg

    Biryerde okumuştum razer blackwidow klavyesinin switchleri bozuluyormuş diye ve banada denk geldi m 3 ve 0 tuşlarım bozuk sinir krizleri geçiriyorum paramla rezil oldum resmen klavyeyi çöpede atmak istemiyorum ama ne yapıcağımıda bilmiyorum klavyeye benzer birşey alın ama razerı kesinlikle önermiyorum.

    • vehbi @ibo-200573

      klavyeye düzgün davranmazsan "nasıl olsa parasını verdim munagoyim sert bassam ne olur ki" dersen klavyenin bozulması çok normal ne kadar sağlamlık iddia etse de klavye yapımcıları klavyenin tuşlarına bir alacağın varmış gibi basarsan klavye bozulur yaklaşık 9 aydır razer huntsman kullanıyorum blackwidowu da 4 sene kullandım hiçbir sorun yaşamadım

DarthVader paylaştı.

Şener Şen - İlyas Salman atışmasının geçmişi 😀
(Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra Müzikali,1986)
https://youtu.be/sSIgetsFa1M

Müzikalin tamamı ise;
https://youtu.be/GXwR_G-pZM0

"yavuz tugrul ve vural sözer'in yazdigi, haldun dormen'in yönettigi sener sen, sezen aksu, ilyas salman, adile nasit, aysen gruda, ugur yücel ve neco'nun oynadigi bir müzikal."
#akış #konudışı #tiyatro
Düzenleme: 1985'te yazılıp 1986'nın ilk haftasından itibaren gösterime girmiş. Tarih konusuna takılacaklar için dipnot 😀

Şener Şen - İlyas Salman Atışması

Bin Yıl Önce Müzikali (1985)
BeğenFavori PaylaşYorum yap

Şahıs Şirketi(Home Ofis) Kurulumu (Günlük Güncellenecek) Ticaret Odasına Kayıt – Part 4

Bir önceki part:

https://teknoseyir.com/blog/sahis-sirketihome-ofis-kurulumu-gunluk-guncellenecek-vergi-levhasi-isleri-part-3

 

Mersis sistemine kayıt oluyorsunuz.

https://mersis.gtb.gov.tr/

 

Kuruluş Başvurusu -> Ticari İşletme -> Gerçek Kişilere Ait Ticari İşletme

 

Sermaye Kısmına 10.000 TL Girilmesi istendi normalde boş bırakmıştım.

 

Sonra Ticaret odasına gidip soruyoruz sorun yoksa bir kağıt veriyor o kağıtta kaç para yatırılması gerektiği yazıyor.

Bankaya 100 TL Banknot yatırılıyor sonra (Benimkine göre).

 

Mersis'e başvurduktan sonra orda bir numara veriyor o numarayı noter'e gidip söyleyince 2 tane ticari sicil talepnamesi gibi bir ismi olan kağıt veriyor.

Noter Ticari Sicil Talepnamesi 90 TL

 

Her şehirdeki ticaret odasının kendi internet sitesi var ve istenen belgeler farklı olabilir. Google da bularak. Sicil İşlemleri -> Gerçek Sicil İşlemleri kısmını bulup orda istenen belgeleri doldurup üstteki noterdeki verilen kağıtları da alarak. Önce müşavire gidip onun doldurması gereken kısımları doldurtup. Sonra Ticaret Odasına tekrar gidiyoruz.

Ticaret Odası Veznesi: 307 TL (Şehre göre değişiyor.)

 

Bunu verdikten 1 gün sonra arayıp işlemler tamam diyolar. Sonra gidip belgeleri alıyorsunuz. Belgelerde Ticari Sicil No, Mersis No felan yazıyor.

Ticaret Odası Harcı: 752 TL (Şehre göre değişiyor.)

 

Toplam Harcanan Para: 1249 TL

Toplam Geçen Süre: 2 Gün

 

Emeği geçenler:

@hamitozlu

 

Sonraki part:

https://teknoseyir.com/blog/sahis-sirketihome-ofis-kurulumu-gunluk-guncellenecek-mali-muhur-alinmasi-part-5

BeğenFavori PaylaşYorum yap