Tefal'in doğrama bıçağını almıştım. Fakat daha ilk aydan paslanmaya başladı. Neymiş makinede yıkanmazmış kuru kalmalıymış. Marketten 15-20 liraya aldığım bıçaklar bile paslanmadı senelerdir. 10-15 katı para ödediğim ürün daha ilk aydan patladı. Servis de biz bakmıyoruz diğer servise götürün dedi. Tefal zaten umurlarında değil. Almayın aldırtmayın diyorum. #Tefal
Merak edenler için ürün de bu. https://www.hepsiburada.com/tefal-k22136-comfort-kapakli-santoku-bicagi-12-cm-2100121739-p-HBCV00000UQ35E



Ürün bağlantısı olarak bunu eklesen daha iyi olur: https://www.hepsiburada.com/tefal-k22136-comfort-kapakli-santoku-bicagi-12-cm-2100121739-p-HBCV00000UQ35E
Takip ediyorlar o şekilde.
Şikayetvar yazın bence böyle saçma şey mi olur.
Ona bile uğraşasım yok hiç.
@hamdi Hızlı dönüş alırsınız en kötü başkaları da görür rezil ürünü
Çin işi...
Valla hiç uğraşasım yok. Prosedür nasıl oluyor?
@orcun şimdi MH bi servise yönlendirdi yakın diye. Onlara gittim. Orası da başka bi şubeye yönlendirdi aksesuarlara biz bakmıyoruz diye. Orası da uzak gitme durumum yok. Anca kargo vs. uğraşmak lazım. Belki öyle yollarım artık
@hamdi e-devlet üzerinden 10 dakika uğraşıp THH ye ver bence en güzeli, peşinden koşturmaya değmez.
Evde zwilling bıçak setim var severek aldım bir kere makinaya atmayı bırak nadir deterjan ile temizliyorum. Bol su havlu peçete ile çıkıyor herşey. İlk günkü gibi hala.
Bıçak makineye atılmaz. Atılabilir yazsa da atılmaz.
Sebep?
@senturkmurat1999 Çok uzun süre ısıya ve neme maruz kalıyor. Fakat "paslanmaz çelik" diye satılan bir ürün paslanmamalı 😀 Koşul ne olursa ise olsun
Evdeki yemek bıçaklarını 17 senedir makinada yıkıyorum sıfır pas.
@ronniejamesdio ben buraya yazdığımı unutmuştum ya. Başka bildirimler arasında bu konu kaynamış.
Bıçaklar dahil hassas şeyler aslında bulaşık makinesinde yıkanmaz. Sıcak suya uzun süre maruz kalması, makine bulaşık deterjanlarındaki aşırı yüksek miktardaki aşındırıcı kimyasallar vs zamanla bıçağın metalinin özelliğini bozuyor. Ahşap saplı ise sapı çok kısa sürede deforme oluyor. Plastik ise o da aşınıp biçimsiz bir hal alıyor.
Mesela yapışmaz kaplamalı tavalar da atılmıyor. Niye? Çünkü çok kısa zamanda o aşındırıcı kimyasallar tavanın yapışmaz kaplamasının içine ediyor.
Zaten mutfak bıçağı ile makinedeki ağır kimyasallar ile temizlenebilecek ne iş yapılıyor ki? Hafiften köpüklü sünger ile geç, durula, bitti.
Konudan ayrı şöyle bir örnek vereyim. Bulaşık deterjanı ve fırça ile araba yıkanır mı? Yıkanır... Ama günün sonunda oto şampuanı ve sünger ile yıkayan birinin arabasına göre boyası daha uzun süre sağlam kalacaktır. Fırça deterjan ile yıkayanın arabası pas mı yapar? Yapmaz. Ama günün sonunda ikisi arasında fark olur.
@ciddiyetsiz benim 17 senedir kullandığım çatal bıçak takımım pırıl pırıl parlıyor hala. Adam gibi üretilen çatal bıçağa hiç birşey olmuyor.
@ronniejamesdio çatal bıçak takımı ayrı. Ona bakarsan bizim de yıllardır yıkanıyor ama bir şey olmuyor. Porselen takımlar da pırıl pırıl. Ama madem makine bir şey yapmıyor niye bazı cam bardaklar kısa sürede soluklaşıyor? Ya da dikkat ettiğimizde kılcak bir sürü çizik var?
@ciddiyetsiz benim cam bardaklarıma hiç birşey olmuyor, hala ilk günkü gibi. Cam dediğin ürünün çeşidi çok ama paslanmaz çelik paslanmaz çeliktir.
Türkiye'deki yetkili servis istasyonlarının çalışma mantığı: "Elektronik ürünse arızaya bakılır, garanti kapsamında işlem yapılır. Elektronik veya değil, herhangi bir ürünse, metalurji ve malzeme ile ilgili bir problem varsa bizimle bir alakası yok, garanti dışı kalmıştır, kullanıcı hatasıdır."
Bıçak neden yıkanmasın yahu. çatal kaşıkta çelikten yapılmıyor mu, onlar yıkanıyor da bıçağın peygamberi ayrı mı. yıllardır her türlü şeyi makinede yıkarım, paslanan bir şey görmedim hiç.
2-3 ay önce şunlardan aldım makineye sürekli atıyorum, mis gibi bıçaklar tavsiye ederim. Ben standsız olanını almıştım daha uygundu ama stoğu bitmiş galiba. Şu anda da 291 lira standlısı. Standsızını bu fiyata almıştım sanırım
https://www.hepsiburada.com/schafer-quick-chef-6-parca-standli-bicak-seti-pm-HBC00002VQBO4
Paslanma apayrı bir sorun, fakat bıçağın kesinlikle bulaşık makinesine atılmaması gerekiyor, çeliğin sağlığı için iyi değil. Hangi marka alırsanız alın bu böyle. Bir de bunlarla aynı fiyata ecco serisi Pirge alabilirsiniz.
Sofraya koyduğumuz çatal, bıçağı neden makinaya atıyoruz o zaman?
@ronniejamesdio birebir aynı malzemeden mi üretiliyorlar bilmiyorum ama sofradaki çatal bıçağın üreticisi bunda bir sakınca görmüyor. Bulaşık makinesinde yıkanan bıçakların hem sapı hem kesici kısmı zarar görüyor, bunu biliyorum. O yüzden kendim atmıyorum üretici tavsiyesine uyarak. Kullandıktan hemen sonra yıkayıp kuruluyorum, zor da olmuyor benim için. Tercihinize kalmış.
doğru demişler bulaşık makinası zarar veriyor köreltip paslanmasına sebeb oluyor... tüm bıçaklar için geçerli...
Made in china
Tefal onu kenar mahalleye yaptırmıştır.
Millet gelmiş bıçak makineye atılmaz yazmış iyi güldüm, bizim 40 senelik bıçaklar var evde makineye belki 1000 kere girmişlerdir en ufak paslanma yok, kalitesiz bıçak tabi paslanır.
Olur mu öyle şey? Makinenin bıçak modu vardır, özel muamele ediyordur. Yoksa her bıçak paslanır.
@hamdi evet özel moda alınca makineden bir 👅 çıkıyor, bıçaklara helele yapıp temizliyor 😅
Ben de atıyorum ama bazılarında, sap kısmına doğru kararma yaptı.
Allah belasını versin bunların. Bıçağı servise yolladım. Aynı şehir içinden geliyor diye kargo ücreti istediler 87 lira. Ulan yakındaki servise götürdüm. Biz bakmıyoruz dediler. Gün içinde gidemeyeceğim yere kargoyla yolladım bende. Bir bıçak aldım başıma bela oldu. Zaten yarı parası kadar kargo ödeyecem bide. İnşallah dönüşte kitlemezler. 🤬🤬🤬
Çatalı, kaşığı makinada yıkıyorum 17 senedir, tek pas yok. Paslanmaz çelik ibaresi gerçekse paslanmaz. Tefal çöp.
Pazardan marketten 5-10 liraya aldığımız dandik bıçaklarda bile şuana kadar en ufak paslanma olmadı.
Pirge alın bunlar bıçak değil.
Benim pirge santaku da sorunlu. Markadan ziyade model bakmak lazım.
Şikayetvar kaydı sonrasında iletişime geçtiler. Üzerindeki lekelerin pas değil, gıda artıkları olduğunu söylüyorlar. Servis temizlemiş sözde, yollayacaklarmış ücretsiz olarak. Anlamadım garip bir durum yani. Şuana kadar hiçbir mutfak ürününde bu tarz birşey olmamıştı. Belki de pastı ama kazıyıp gönderecekler. O da olabilir bilemiyorum. 🙂 Sonuç olarak sağda solda sıkıntı çıkarmasak servis de ilgilenmeyecekti. Bu ülkede hakkını aramak çok zor ve zahmetli.
gıda artığını yıkarsan çıkar, iyicene saçmamışlar.
@ronniejamesdio yani baya yıkadım, hatta bulaşık süngerinin sert kısmıyla temizlemeye çalıştım ama değişmemişti. Bilemedim bir daha denerim gelince. Bulaşık makinesine de atmayız artık. Yada direk çöpe bilmiyorum. Sinir etti bu durum ama para verdik sonuçta.
@hamdi Noldu son durum 😀
aynı bıçağı yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. herşeyi de kesiyorum. bim'den 49 liraya almıştım. ne pas var ne bir iz. sadece ucu kırıldı. çok şikayet var paslanma ile ilgili. bendeki hatalı üretim o zaman 🙂