Asus GR8 Konsol PC incelemesi
Asus'un oyun konsollarından ilham alarak tasarladığı PC, mobil bileşenler kullanarak 1080p oyun keyfi sunuyor. Fiyatıyla her eve giremeyecek bir ürün olsa da incelediğimiz ilginç ürünlerden biri.Asus'un oyun konsollarından ilham alarak tasarladığı PC, mobil bileşenler kullanarak 1080p oyun keyfi sunuyor. Fiyatıyla her eve giremeyecek bir ürün olsa da incelediğimiz ilginç ürünlerden biri.
bizimkiler incelemeye geriden geliyor biraz technopat ocakta inceledi bunu 😀 neyse izleyelim 😀
ergen diye bişey yazan arkadaş vardı onunla beraber sizinkileride silmişim kusura bakmayın @teknobeygir
izleyelim bakalım.
neden @hkellecioglu her sola oturduğunda ve donanım incelemesinde bişeyler kıracakmış gibime geliyor.
aynen 😀
teknofiyat 'da 2.500 TL 'ye gözüküyor.. 3.500 çok ama 2.500 'e çok güzel.. alası geliyor insanın.. 🙂
aynen benimde kafam gitti
freedos 1tb harddsikli versiyonu hepsiburada da 2800, bana iyi gibi geldi ama o ekran kartıyla ne kadar gider düşündürücü, ekran kartı biraz daha iyi olaymış cesaret edebilirdim
levent abi nerde yav
Vatan dan 300 tl ye 75o ti almıştım.Burada ne kaddar değerlenmiş bu ekran kartı :S
klavye ve faresiz şekilde de satılmalı bence
Aynen isteğe göre olması lazım bence benim belki evde klavye mouse m var katılıyorum
Ne dayak yedi 750 Ti be 😀 Tabi bu fiyatta bir sistemde daha yüksek bir GPU çıkmasını isterdim. Birebir testleri sırasında bürodaydım. Çok sessiz çalışıyor. İnanamadım. Klavyesi ve faresi gerçekten kaliteli. Ama tabi bu fiyatta konsol olma iddiasını akıllarından çıkartmaları lazım.
yurt dışı fiyatlarına baktım ebay.de 900€ başlıyor 1100€ a kadar var SSD lisini göremedim. Harbiden böyle saçma sapan bir fiyatla bunun ne iddiası olacak. Oyunları kenarından oynat alsana 2500 TL lik Windows bilgisayarı mı? Yemişim mobilliğini, taşınmasın ya lüzumu yok, taşınamayana para veririm daha iyi.
barış abi çok kafam karıştı, 2500 e alınır mı sence ?
konsol 5-6 sene gidiyor , bu ekran kartıyla 6 yi bırak bence 2 sene dahi gitmez.cunku olay pc olunca herseyi fulleme hissi geliyor.
bunun yerıne bir konsol + orta karar bi pc hemen hemen alınır
Abi 750Ti'ı savunan sadece sen ve Levent abi var ofiste ^^ Murat abi eziyor garibimi.
@ferdem vallahi bilemedim şimdi 😀 Benim de kafam karıştı. Doların son urumundan sonra daha da şişti fiyatlar. Ben 429 tl ye almıştım ekran kartını. Durduğu yerde 497 tl olmuş
750 Ti ın en yılmaz savunucusu Bariş abimizdir.:D @baris_ozkok
İzlerken ürüne değer biçmeye çalışıyorum, en sonunda dedim 1000tl olsun hatta psikolojik sınır 999tl. O anda @gamsizm dedi ki klavye fare 600tl, e hadi 1500 yapalım dedim. 😀 Tam da buna benzer birşey arıyordum "TeknoKüp" tarzı birşeyler toplamak istiyorum bütçe olarak 1000tl ayırdım. Bunu alırım, Asusun ürünlerini çok beğeniyorum derken 3500tl gözlerimi faltaşı gibi açtı. Yok kalsın diyebildim 😀
999 tl ye ne alıyorsun netbook mu alıyorsun telefonlar 3 bin tl oldu 😀 200 liraya aldığım direksiyon 700 lira olmuş 2 yıl önceye oranla bile halk iki kat fakirleşti ama müstehak kriz gelsin o zaman görecem.
999 tl 300 dolardan az fazla, anca islemci anakart alirsin bu paraya
Paramız değerli, ne kadar ucuza maal edersek o kadar iyi 🙂 Şunu da eklemek istiyorum 1000 dolar diye düşünen insanlarla aynı şekilde düşünüyorum 🙂 Ederi 1000 dolar ya da tl farketmez, biz sadece kurdan ötürü bunu 3500tl olarak görüyoruz 😉
max 2500 ederi var.
ekran kartı sorun olusturur.bu fıyata cok dusuk.750 ti. gtx 960 tipinde en azından olmalıydı.
Lan party tayfası için ideal bilgisayar olmuş. Evde kullananı pek kesmez. Elinize sağlık. 🙂
Salonda olmasını isteyeceğim bir ürün tasarım olarak ancak özellikler kof kalmış. Kurlardan dolayı zaten fiyatlar cep yakıyor bu tür komplike sistemlerin ekstra pahalı olduğu ülkemizde pek tatmin etmez kullanıcıları. Klavye ve fare ikilisini dışarıdan almaya kalsan zaten tonla para bunun fiyatının içinde onları da ilave etmişler de diyebiliriz aslında. İnceleme için ayrıca teşekkürler.
Asus boşluk yakaladık diyor ama Alienware X51 ve Alpha mobil olmayan işlemciler ile o segmentte ürün satıyor zaten. Şahsen aşağıda linkini vereceğim bir Alienware'i tercih ederim hemde normal i5 ve i7 işlemcili modelleri var. Ama tabii zahmet edip getirmiyorlar.
http://www.dell.com/us/p/alienware-x51-r2/pd?ref=PD_OC
Asus bu zzzikcek adam arıyor... Dedikmi kızıyorlar... Tamam ürünleri kaliteli de fiyatlar uçuk... Bu yüzden MSI tercihimdir... 2.500 TL.'sına güzel oyun notebookları var biliyorum... Hemde NVidia 860M ekran kartlı...:=)))
Konsol Pc kablolu klavye mouse konsept olarak uymamış kablosuz klavye mouse ile daha iyi olurdu sanki
o paraya (2600 TL civarına) denk performansa sahip oyun laptopu alırım zaten. laptopu da istediğin zaman tv'ye bağlarsın.
güzel inceleme ama üründe CPU ve GPU'un daha güçlü olması lazım
Bunun gibi PC donanım incelemesinde LP'yi görmek güzel olurdu.
Bunu sanal gerçeklik gözlüğüne bağladın mı canavar gibi olur.
keske o klavye mouse u vermeselerdi de fiyati biraz asagi cekebilselerdi. bunum rakibi tulpar t5 v4.1 direk, 4100 tl ye bunu tokat manyagi yapar.
@mehmet-aksakal bu seferde free-dos
Hamdi eline pahalı bir cihaz aldığında tek ürperen ben miyim 🙂
Yine klasik yorum pahalı 🙂
burda 970 ve 980 versionu var
http://www.komplett.dk/asus-rog-g20aj/825238
http://www.youtube.com/watch?v=SX35MyYbdAs
@baris_ozkok abi. Ekim 2014 de 48' tv yi 2600 tl den aldım. Şuan fiyatı 3300 TL. 🙂
Şu fiyatları gördükçe elasticity hesabını yaptırdıkları uzaylılarla ben de tanışmak istiyorum.
O paraya öküz alırız 😀
Steam konsolu konsepti için güzel görünüyor. Küçük şık ve az elektrik tüketiyor ama sabit. Bunun dışında donanıma göre istenen fiyat çok fazla. Klavye ile fareyi çıkarırlarsa fiyat belki o donanıma göre birazcık alınabilir seviyeye inecek ama bu sefer de donanım sabit. (işlemci ve ekran kartını kastediyorum.)
Aslında burda ASUS daha büyük bir fırsatı değerlendirebilirdi. Steam Konsolları için bir standart belirleyebilirdi. Mesela anakartın boyutunu bileşenlerin olması gerektikleri yerleri sabit tutup buna güncellenebilirlik katabilirdi. Misal sabit gömülü işlemci ve ekran kartı yerine değiştirilebilir işlemci ve anakart üzerinde mxm slotu koyabilirdi. Hani kasa sabit kalır ama iki yıl sonra kullanıcı ekran kartını ve işlemciyi değiştirip sistemi güncelleyebilir. ASUS pc konsol melezi konsepte pc'nin en güçlü olduğu yönünü yani güncellenebilirliği ekleseydi çok daha iyi olurdu. Bunun yerine konsollardaki gibi 4-5 yıl sonra demode olacak bir sistem yaptı. Bence bu fikri şu Monster denen firma düşünsün. Eli yüzü düzgün bir kasa ve standart bir anakart üzerinden güncellenebilir steam makinası fikriyle reklamını yapsın. Bence tutar.
Diğer taraftan kendinize küçük bir mini itx kasa alıp buna benzer bir sistemi kendiniz oluşturmanız çok daha iyi olur. En hesaplı yol Silverstone Raven rvz01 gibi bir kasaya 550 watt sfx PSU alıp içine (overclock düşünmeyeceğimiz için) ucuz yollu bir micro atx bir anakart, dört çekirdekli bir işlemci, low profile 8 gb ram ve R9 280 gibi ucuz yollu bir ekran kartı ile 1080p oyun oynatabilen bir sistem kurulabilir. Bu kasa normal boy bir R9 280 alabilir ama ortalama boyuttaki kartlara destek vermeyen kasalar için de küçük kartlara bakmak lazım.Misal GTX 970 ve R9 285 gibi kartların mini kasalara uygun kısa modelleri var. Bu kasanın en büyük avantajı PCI-E riser bağlantısı ile ekran kartını anakarta yatay bağlayıp kasanın yüksekliğini azaltması. XBOX One ebatlarına yakın, yatay ve dikey kullanılabilen bir kasa. Slim DVD RW veya Blue-Ray de takılabiliyor.
Daha farklı kasa tercihleri de vardır elbette. Mesela Bitfenix Prodigy M oturma odasında sırıtmayacak şirinlikte bir kasa. Tam boy atx anakartlara da destek veriyor diye biliyorum. SFX PSU yerine orta boy bir PSU takılabiliyor. Benim aklımda bu kasaya en uygun televizyon standını alıp kasayı öyle kullanmak var. Çünkü çok şirin görünüyor. Özellikle turuncu, mavi ve yeşil renkli modelleri.
Thermaltake Core V1 kasa da yine çok şık bir alternatif. Tamam büyük sayılır ama yine de o kadar sırıtmaz diye düşünüyorum.Ayrıca çok esnek ve özelleştirilebilir bir kasa.
Benim bildiğim en küçük ve bu sebeple konsol olmaya en yakın seçenek Lian Li PC-TU100 adlı aliminyum kasa. Tek göze batan ama aslında bir avantaj olan yanı taşıma sapı. Kasa çok küçük ve çanta gibi taşınabiliyor. Sap kısmı kesilerek modifiye edilebilir belki ama bence saplı bile olsa çok şık bir tercih.
Bence Steam Box konseptine uygun kasalar ve donanımlar araştırılıp Steam OS için kendi sisteminizi kurmanız çok daha ileriye dönük ve esnek olur. Belki kasalar daha büyük olur ama güncellenebilirliği kaybetmezsiniz.
Tasarım güzel, fikir güzel, sunduğu donanım için de güzel yorumlar yapılabilir. Ama istenilen fiyat biraz aşırıya kaçmış. Aslında fiyat aralığı biraz daha uygun seviyelere çekilebilse daha çok kullanıcıya hitap edeceğini düşünüyorum. Ancak şu an için 3500 TL gibi bir rakama bunu almak pek mantıklı bir hareket gibi gelmiyor bana.
Madem konsol pc diye cikiyorsun farr klavye koblosuz olmali diye dusunuyorum ama oyuncu yonelik oldugu icjnde kablo kullanmis olabilirler
iphone 6plus 128gb yerine alınabilir 😀
konsol pc ler gün geçtikçe artmakta ve konsollara göre daha mantıklı...en azından 1080p de ve klavye mouse rahatlığıyla oyun oynayıp istediğiniz yerede taşıyabiliyorsunuz...yeni nesil konsollardan daha ince daha hafif...bende bir konsol pc olan zotac Zbox en760(gtx860m) modelini kullanmaktayım...
Hatırlarmısınız Niyazi Saral komponent seçip bilgisayar toplama devrinin biteceğinden bahsetmişti. Galiba bir zaman sonra pc deyince insanların aklına bu tür cihazlar gelecek.
İntelin hakkı intele ama şu 2 çekirdekli işlemcileri i7 ismiyle satmalarını anlamaıyorum. İ5 koy adını, varsın o i7'sine kanıp alan azınlık da almasın ölür müsün? 15w TDP'li, süper verimli bir işlemci aldığının farkında olanlar yetmiyor mu?
arkadaşlar videodaki araba oyununun ismi nedir acaba? teşekkürler
yokmu bilen 🙁
@gamsizm 🙂
Hangi araba oyunu?
ya çok özür dilerim videoları indirip izleyince böyle oluyor, wibtek videosunda 10.30 dakikada olan oyun.
Piyasada aslında iki modeli var.
Retail mağazalarda satılanda işletim sistemi, gladius gaming Mouse ve M801 mekanik gaming klavye var.
Bilgisayar firmalarında ve internet sitelerinde satılan modelde ise işletim sistemi, fare ve klavye yok. Dolayısı ile fiyatı daha uygun durumda.