ASUS Download Master ile router üzerinden download
AKN'nin gece 2-8 arası kalkması ile birçok kişi büyük download işlerini bu saatler arasına kaydırdı ancak bu iş için bilgisayar kullanmak hem elektrik hem ses hem de güvenlik açısından ideal çözüm olmayabiliyor.
Bilgisayar yerine router üzerinden downloadları yönetmemizi ve harici diske ya da USB belleğe indirmemizi sağlayan ASUS Download Master yazılımını inceledik.
ASUS Download Master, birçok ASUS modem ve router'da destekleniyor.
Teknolojiye dair son haberleri kaçırmamak için ABONE olun ► https://goo.gl/z4MuvY
Web Sitemiz: http://teknoseyir.com/
TeknoSeyir Ailesi Kanalları:
Otomobil Kanalımız: Otoseyir ► https://goo.gl/ZXgxLT
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Twitter ►https://twitter.com/teknoseyir
Facebook ► https://www.facebook.com/TeknoSeyir
TeknoSeyir kanalı, Türkiye’nin yeni nesil teknoloji platformu TeknoSeyir.com’un YouTube hesabıdır. En güncel ürün incelemelerine ve teknolojiyle ilgili son gelişmelere bu kanaldan ulaşabilirsiniz.
Güzel konu.
🙂
😀
Yamaha MT ailesi gibi isimlendirme olmuş bakalım onlar kadar kaliteli mi 🙂
sahi bende de asus'un n14u var, neden kullanmıyorum ki. keşke steam'den de oyun indirebilse.
bilgilendirici içerik için teşekkürler ama bir ricam olacak bir çok kişinin elinde muhtemelen eskiden kalan OEM parçalar illaki vardır mümkünse makul parçalar ile oluşturulmuş bir masaüstüne ki burada enerji tasarrufu için ATOM işlemcili mini itx sistem ile FreeNAS Linux dağıtımını kurulum ve bir miktar da ince ayarlamaları anlatarak eldeki imkanlar ile ev için NAS cihazı kurma rehberi tarzı bir içerik oluşturmanız mümkün ise gerçekten faydalı bir inceleme olur @gamsizm
O tür inceleme ve kurulum videoları TS ye maddi bir getiri sağlamaz.
@astral her içerik videosunun kurum a para kazandırması beklenmez keza bunların en büyük örneği ''tozlu raflar'' köşesi yada linux kullanım deneyimlerini içeren videolar keza macOS kullanım videoları takipçileri bilgilendirme amaçlı videolar. bu tarz mecralar youtube tan gelen gelirler ile genelde hayatını idame ettirir incelemeler de firmaların gönderdiği ürünler ile yapar ama bazı içeriklerde özgün olmalı ki teknoseyir de ''tozlu raflar'' köşesi bunun en büyük örneği gösterilebilir. FreeNAS linux dağıtımını kullanarak yine firmalardan bazı ürünleri isteyerek Custom NAS cihazı incelemesi yapılabilir ki Teknobiyotik ten Asrock J3355B-ITX anakart (10 Watt TDP) istenir Notebook ram zaten bulunur WD den de RED serisi diskler temin edilerek bu tarz rehber içerik hazırlanabilir birde Hazır NAS cihazları ile elimizdeki parçalar yada çok az bir masrafla yapılabilecek NAS sistemi arasında kıyas yapılır hatta elinde kenarda köşede HDD si olanlar için değerlendirme imkanları ortaya çıkar sonuç olarak ıskartaya ayrılan ama çalışır durumda olan parçaları değerlendirme köşesi şeklinde hafif tozlu raf görünümlü bir video ya kimse hayır demez ama burada en büyük kriter güç tüketimi ve sessizlik.
Teknoseyir yetkilileri Acil yardım çözümü var mı bütün önemli fotoğraf bilgiler d kısmında kaldı
@kurtcuk c yi sildim d duruyor
Sata-Ahci modunu mu değiştirdiniz acaba?
Kesinlikle bir linux sürümünü usb'ye yazdırıp onunla aç pcyi. Sonra D sürücüsüne girip fotoğraflarını başka bir cihaza yedekle. Daha kolay olur senin için.
ASUS N12E var bende. Bakalım.
Elde bu modem varsa kullanılabilir. Yoksa raspberry pi alın içine openelec yada libreelec kurun, transmission eklentisini yükleyin, ayarlardan saat ayarlarını yapın. 2-8 arasında indirsin. Aynı zamanda da mediaplayer olarak kullanıp indirdiklerinizi de izlersiniz.
Bir video çeksen güzel olur. Bizde faydalanırız.
Müsait bir zamanımda rehber hazırlarım.
Ben 4 yıldır asus download master kullanıyorum. Chrome eklentisini öneririm. İndireceğiniz dosyaya sağ tıklayıp "download master ile indir" i seçiyorsunuz o kadar. Ayrıca usb sürücüsünün kısa yolunu da masa üstüne koydum. Tek tıklama ile dosyalara erişiyorum.
Airties bazı modellerindede benzer özellikler var. Airties modemler içinde benzer bir video gelir umarım. @gamsizm
Eee ASUS mu modem mi alacağız ?
Bu iş için bu modemi alacaklara uyarıda bulunayım. Asus'un Download Master yazılımı sorunlu ve uzun zamandır düzeltilmedi. Takılan diskler belli bir süreden sonra bozuluyor. Modem, diske yazma hızını ciddi bir biçimde hasar veriyor bir süre sonra veri yazılamaz, silinemaz oluyor diskler. Ayrıca Download işi de tam olarak düzgün çalışmıyor ve detaylı ayarlar sunmuyor size. Hatalar ile karşılaşıyorsunuz diski taktığınız zaman. Bu modemi uzun bir süre kullandıktan sonra AirTies'in Bittorent iştemcili modelini aldım ve PC'de kullandığınız torrent'in aynısını sunuyor AirTies modemler. Ayrıca diske henüz bir hasar vermedi ve stabil çalışıyor.
DSL N55U var. İlk çıktığında aldım. İlk zamanlar dowload clientini çalıştırdım ama indirme ya başlamıyordu ya da çok yavaştı. uTorrent gibi hızlı değil. sonradan güncelleme geldikçe çalışmaz oldu. Ben hiç memnun kalmadım.
Ayrıca az elektrik tüketsin isterseniz download özellikli nas veya tablet pc kullanın. rasp pi de olabilir. Asus modemlerin adaptörü 19 volt 2 amper filan. deli gibi de ısınıyor cihazlar. tp link modemden daha memnundum.
yalnız şöyle bi durum var. o takılı usb stick veya harddiskin ömrü haşat olur çok uzun süre takılı kalırsa. sürekli çalışıyor diye biliyorum.
Süperonline'nın fiber müşterilerine verdiği routerlarda bu işlemi yapmak mümkün müdür?
güzel konuya değinmişsiniz elinese sağlık. bence bu tip iş yapacak cihazları ups ile desteklemek gerekir, birde bence en iyisi atom işlemcili netbookları kullanmak daha mantıklı geliyor.
torrentleri çok yavaş indiriyor, indirirken saçmalıyor, bazen duruyor, tekrar başlıyor. torrent için kesinlikle işinizi görmeyecektir. bu arada 50 torrent falan denmiş yeri geldiğinde 1 torrenti indirmekten aciz.
Hangi modeme ya da router da kullanıldığı önemli. Sonuçta cihaz zayıfladıkça alınacak sonuç da etkilenecek. Bizim cihazda sorun olmadı.
@gamsizm rtac51u router var bende... 10 senelik nas cihazımın transmission ile verdiği performansı veremiyor. 50 mbit bağlantıyı 10 mbit falan gibi kullanıyor, o da keyfi gelirse... ayrıca siz de 1 gb'lık torrent dosyasında denediyseniz elbette sorun olmaz. 30-40-50 gb dosya ile denemeliydiniz.
Ben de kendi modemimde kullanıyorum. İndirme hızı konusunda tatmin olamadım ama LP FAT32 kullanın demiş. Bir de FAT32 ile formatlayıp öyle denemek istiyorum.
7/24 çalışacaksa pi tarzı birşey almak daha mantıklı.
pi tarzı bir cihazla steam indirmelerini bu şekilde zamanlayarak yapabilir miyim?
Steam bunu kendisi yapıyor zaten. Sadece bilgisayarı açık bırakmanız yada BIOS tan açılış saati belirlemelisiniz.
@astral bilgisayarı açık bırakmak istemediğim için böyle bir şeye ihtiyacım var aslında
X86'lı cihazlar var ama biraz daha tuzlular. Oyunun dosyalarını torrent'den çekip, Steam kütüphanesine de atılablir.
Boşta yatan bir Pi3 vardı. Bunu kurmayı düşünüyorum. Acaba harici diskler(4 tane bağlayacağım) kullanılmadığı zaman uykuya geçmede sorun oluyor mu?
İlk versiyonlarında öyleydi ama şu an düzgün çalışıyor. Windows yazılımı bir iki defa çöktü ama sürekli olan bir şey değil.
Hard diski bozdugu soyleniyor bu programin, o yuzden kullanırken 2 defa düşünmek lazım, depolama da hiç öyle ucuz bişey değil
Bence disk yerine USB bellek daha mantıklı. Yavaş ama kapasiteli bir şey alıp tam sessizlikle indirsin.
@gamsizm 128 gb usb disk alıncaya kadar rp3 alırız. alt tarafı bi torrent indirecek diye uyduruk bi router'ın bin türlü nazını mı çekeceğiz?
@murat-bey Ben naz göremedim. Zaten elde Asus router varsa ücretsiz şekilde denenir beğenilmezse başka çözüm aranır. Ekstra para veriliyor olsa neyse.
Ben 2,5 senedir kullanıyorum, hiçbir diskte bir sorun olmadı. Yanlız diskleri modemin ana sayfasından güvenli olarak kaldırmak gerekli. Neticede dosya sistemine bağlanmış (mount edilmiş) ve üzerinde okuma-yazma olan bir disk var, bu gelişigüzel kaldırılırsa disk veya üzerindeki veriler ile ilgili sorun yaşanabilir.
Ben bu konu ile ilgili epeyce uğraştım ve yaptıklarımı blogumda paylaştım. İsterseniz aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz:
https://tbalci.wordpress.com/2015/10/25/asus-dsl-n14-u-download-master-bittorrent-ayarlari/
https://tbalci.wordpress.com/2017/04/02/asus-dsl-n14-u-download-master-bir-defada-cok-sayida-torrent-dosyasi-ekleme/
Düzenleme: @gamsizm @leventp Dediğiniz sorunlardan hiçbirisini yaşamadım. 8 mbit ADSL hattını tamamen sature ederek download yapıyor.
Uygulamayı duymamıştım, söylediğiniz için teşekkürler. Bir sorum var, Bananapi'den diskleri alıp başka bilgisayara taktığınızda disklere erişimde bir sorun oluyor mı? Bazı başka yazılımlarda bunu duymuştum - disklere sadece ağ üzerinden erişilebiliyor, USB üzerinden erişilemiyor gibi (biliyorum, kulağa saçma gelebiliyor)...
@ronniejamesdio Teşekkürler.
@ronniejamesdio Ben sadece öğrenmek için sordum. Linux'ta ntfs, Windows'ta ext diskler için hakikaten takla atmak gerekiyor 😀
Dsl-n55u modelini 2013 yılından beri download,dosya paylaşımı ve media server olarak kullanıyorum. Başlarda flash diskle problem yaşıyordum sonra 500gb bir disk taktım o gün bugündür sorun yaşamıyorum. amele gibi kullanıyorum 🙂
idm+bittorent=finish. 😀
Zamanında bu özellik için 250 lira verip N55U vermiştim. O zaman sanırım dolar 2 lira civarındaydı. Şimdinin 350-400 lirası olabilir. Verdiğim paranın hakkını asla vermedi. Torrent işinin olmayacağını aldıktan 1 ay sürede anlayıp bıraktım. HDD takıp indirtip iner inmez seedi kapatmadığın sürece disk asla uykuya geçmiyor zamanla da bozuluyordu. Bunda linux tabanlı optware'in aptalca bir düşünce ile flash yerine usb yada hdd'den çalışıyor olmasının etkisi vardı sanırım. Download yaparım diye ASUS modem almayın yani günün sonunda. 😀
@grodio Yazılımın temeli aynı hocam. Yama yapa yapa birşeyleri düzeltseler de sonuç değişmiyor.
@gamsizm Ses yok bunu vimeoya felan atabilirmisiniz ?
Tarayıcıdan girip takip takip etmektense uygulama tercih ederim. Transmission denen uygulama sadece torrentleri gösteriyor. https indirmelerini de pc'den gösteren bir uygulama bilen var mı? Transmission gibi olup torrent, http bütün indirmeleri görüp, indirme ekleyebileceğim bir uygulama bulsam tadından yenmez olacak.