Tanklı yazıcı için nasıl bir model tavsiye edersiniz? Olabildiğince az maliyetli. Basit çıkışlar alınacak ve çok sık olmayacak.

Tanklı yazıcı için nasıl bir model tavsiye edersiniz? Olabildiğince az maliyetli. Basit çıkışlar alınacak ve çok sık olmayacak.

Son bir saat içinde 313 ziyaretçi, 7 kayıtlı kullanıcı giriş yaptı.
L3150
hp 519 aldım. Beğenmiyorlar ama mutluyuz.
hocam bende epson l382 var yıllar önce öğrenciyken almıştım aylarca baskı almadığım da oldu tıkanma falan hiç sorun yaşatmadı. Epson'un baskı kafalarının canonlara göre daha dayanıklı olduğunu ve zor tıkandığını okumuştum almadan önce araştırırken.
Modelden sanslisiniz demek ki. Bendekini her kullanisimda (yilda 1-2 kere) saatlerce temizlemek gerekiyor. Kirip atasim geliyor bazen.
Epson canon hp gibi yazıcılar 2500 lirayı bulmuş bu brother dikkatimi çekti 2000 lira ile kaliteli bir marka ama kullanan var mı aramızda?
Brother kullanıyorum kesinlikle güvenip alabilirsiniz. Canon pişmanlığından sonra taş gibi cihaz
canon almasaydım alternatiflerim arasındaydı bu da @yasin
@yunusemre ne gibi bir pişmanlık?
@gurkan-atilgan Yazici kafasi kaynakli sacma sapan sorunlar ayni kullanim senaryosunda Brother yazicida hic bir sorun cikmadi
Yasin sen bize tavsiye edecen biz sana değil. İndirim adam sensin 😀
Kullanıcı deneyimi önemli bazen terzi kendi söküğünü dikemez. 😀
epson 3150 var şirkette kullanıyorum. wifi da var iyi iş görüyor
tam tersini diyordu geçen birisi 😀 değişen almayın masraflı oluyor diye
“ Basit çıkışlar alınacak ve çok sık olmayacak.” bu benim için de geçerliydi. Önce yazıcı kafası cihazın üzerinde olan bir canon aldım. Sanıyorum ya sık kullanmadığım için yada orjinal mürekkep doldurmadığım için mürekkep cihazın kafasında kurudu. Ne yapsam da eskisi gibi sorunsuz haline çeviremedim. Sonra yazıcı kafaları kartuşların üzerinde olan bir HP satın aldım. Sadece orjinal kartuş kullandım, ama onda da az kullanımdan kaynaklı kartuşlarda kuruma ve düzgün yazmama sorunları başladı. Her seferinde kartuşu sök, ıslak peçete ile kuruyan mürekkebi aç filan dertti tamamen.
Bu sorunlardan Lexmark lazer yazıcı alarak kurtuldum. Görece ilk yatırım maliyeti olarak pahalıya geldi ama aklımda yer eden yazıcı problemlerinin tümü çözüldü. 1,5 yıldır kendü üzerinde gelen demo tonerları kullanıyorum. Daha bitmediler. Tonerları çipli yani muadil toner bulmak zor ve 3 renk ile siyah tonerlerin her biri 50 Euro civarı. Ama 1.000 sayfanın üzerinde kuruma, akma derdi olmadan kullanabiliyorum.
Canon G3411 aldım yaklaşık 2 ay önce, 1500 veya 1600 olması gerek. Memnunuz.
Canon g2411 kullanıyorum asla memnun değilim.
G3415 kullanıyorum. Mac'te driver sorunu var, custom driver ile çözülüyor ama scan işlerini telefondan yapabiliyorum anca. Basit işler için yeterli.
Nasıl bir sorun?
@qubit Resmi Mac driverı yok. 3rd party geliştiricilerin hazırladıkları bir driver ile çalışıyor
@okt hiç mi yok yoksa son sürümlere uygun sürücü mü yazmamışlar? Bu devirde şaşılacak iş. Bilgi için teşekkürler.
@qubit Hiç yok. Windows ve chromeos dışında bir işletim sistemine driver yok sitesinde. Ben de aldıktan sonra gördüm, büyük sürpriz oldu.
Epson L3151. Başka model bakacaksanız Wi-Fi özelliğinin kesinlikle olması gerekiyor. Telefondan çıktı yollamak gerçekten büyük nimet.
g4400 3 yıldır kullanıyoruz 2 veya 3 defa servise gitti. yıllık da 20bin sayfaya yakın çıktı alınıyor. brother t 510 6-7 ay oldu sanırım. ben brotherı seviyorum, ofisteki hanımlar renklerini daha çok beğendiği için canonu kullanıyor. brother yoğun kullanılmadı çok birşey diyemeceğim. canon da kafa tıkanması yüzünden 2 defa gitti 3.de garanti kapsamında kafa değişti. servis aslında yapmamız lazım ücretsiz falan bişeyler dedi ama pek takmadım 🙂
@orcun epsonun da kafası değişebiliyor cihaz çöp olmuyor, normalde cihazın kendi temizlik ayarı, olmazsa sökülerek ultrasonik temizlik de kurtarıyor genelde ciddi bir tıkanma yoksa kafası sağlam olduğu için temizlemeden fayda görüyor, ama kapalı konumda iken 8 ay çıktı almadım, ilk baskıda hiç bir şey olmamış gibi baskı verdi. Canonda 1 hafta çıktı almasan tıkanııyor ve açmak için deli gibi mürekkep harcıyor, epsonla arka arkaya 5-6 kez kafa temizliği yaptırmama rağmen mürekkep seviyesi değişmiyor. Ben baya kullandım epson da canon da, o yüzden epson öneriyorum, tanklılar öncesi 1999 da beri evde yazıcı kullanıyorum, laser, laser çok renkli, inkjet, bubblejet vs vs mürekkep ve toner dolumlarımı hep evde kendim yaptım, arada orijinal aldım fln, hatta ilk yazıcım bile canondur 😀 şimdi geriye dönüp bakıyorum iyi çile çekmişim 😀😀. Şimdi kafam rahat, orijinal mürekkep alıyorum doldur geç, kitap basıyorum evde genelde, 3 sene oldu sorun yaşamadım. O yüzden epson öneriyorum çevreme genelde, ama tabi elektronik şans işi yine de 😀
@orcun evet, sök tak konusunda bilgili olmak lazım biraz, ben genelde ultrasonik temizleyici ile çözdüm saf distile içinde. Benim gözlemim bu yazıcı işinde eğer cihaz sürekli çalışıyor ise sorunsuz tıkır tıkır devam ediyo, yatmayacak alet 😀 ama ortam uygunsuzluğu varsa ya da üreticinin maksimum sayılarının çok üstünde baskı alırsan alet yine bozuluyor, şirket ortamlarında ne kadar küçük de olsa profesyonel serilere yönelmek lazım, aynı sorun bizde de var hastaneye doldurmuşlar ev tipi cihazları, hepsi arızalı.
@orcun aynen ya bir de o eldiven kesin deliniyor yine el mürekkep 🤣
@orcun toner de öyle, bi gün doldururken şişenin kapağı attı her yer toz, bizimkiler gelmeden aldım süpürgeyi, süpürgenin içi doldu, bir de o panikle tonerin kenarını da süpüreyim dedim dişli kutusunu dağıtıp komple çekti içine, tam rezillik açtım torbasını süpürgenin dişli arıyorum 🤣 onun tozu odadan bir sene çıkmadı. Ama o zaman 4 tl ye mal oluyodu 1500 sayfa, öğrenciyken mecbur yoksa baş edemezdim maliyetle, hp p1005 az kahrımı çekmedi. O yüzden artık konfor arıyorum, kusursuz yazıcı yok hepsi bir yerden sorun çıkarıyor, hiç olmadı sürücü bantlar kırılıyor kafa tıklamaya başlıyor, kağıt çekmiyor vs vs. Zaten yazıcı teknolojisi çok da değişmedi elimde on yıllık bi hp photosmart yazıcı var kartuşları pahalı olmasa kullanırım, jilet gibi baskı veriyo alet. Şimdi ben de epson cihazımdan pad dolu arızası bekliyorum, sana sorayım sadece yazılımla mı çözsem yoksa padleri değiştirmekte fayda var mı yoksa servise mi vereyim?
Hp kullanıyorum. 4. Yılım. İnanılmaz güzel bir şey. Karttuş bitmiyor.
sebep olarak neden peki
Bu tanklılarında her markası çıktı ama a3 çıktı alan modellere bilerek midir nedir koymadılar bir türlü...
@brave aslında tüm yazıcılarda kartuş boş dururken kurumasın diye kafayı hava almayan yerde tutma gibi özellikler var ama bazen buna rağmen donuyor sanırım.